Forum Kibiców Wisły Kraków

Forum Kibiców Wisły Kraków (https://forumwisly.pl/index.php)
-   Hyde Park (moderowane) (https://forumwisly.pl/forumdisplay.php?f=6)
-   -   Pytania do moderatorów i bieżące działania! (https://forumwisly.pl/showthread.php?t=214)

wolfy 18.03.2009 15:56

Cytat:

Pierwotnie napisane przez rav (Post 694731)
A może Dailymotion...?

To pierwsze, o czym pomyślałem. Tyle, że nie wiem czy oni tez nie współpracują z polskimi nadawcami. Nie sądzę, ale warto byłoby to sprawdzić.
Jest jeszcze kilka innych potencjalnych serwisów, m.in. "Metacafe".
Myślę, że to wygląda interesująco.
Rozumiem, że z uwagi na bandwidth nie rozważasz umieszczenia materiałów na własnym serwerze?

pietruch 18.03.2009 16:10

Cytat:

Pierwotnie napisane przez wolfy (Post 694797)
To pierwsze, o czym pomyślałem. Tyle, że nie wiem czy oni tez nie współpracują z polskimi nadawcami. Nie sądzę, ale warto byłoby to sprawdzić.
Jest jeszcze kilka innych potencjalnych serwisów, m.in. "Metacafe".
Myślę, że to wygląda interesująco.
Rozumiem, że z uwagi na bandwidth nie rozważasz umieszczenia materiałów na własnym serwerze?

Współpracują kiedyś mi sku....syny wszystkie kreskówki usunęli.

wolfy 18.03.2009 16:21

Cytat:

Pierwotnie napisane przez pietruch (Post 694803)
Współpracują kiedyś mi sku....syny wszystkie kreskówki usunęli.

Mówisz o "Dailymotion"?
To były polskie kreskówki?

pietruch 18.03.2009 19:07

Tak na kreskowki.fani.pl było sporo polskich jak i zagranicznych kreskówek wrzuconych, wszystkie poszły w wek.

Kordel_Walker 18.03.2009 20:38

http://wislakrakow.com/forum/showthr...941#post694941
proponuję zajrzeć.

WISŁAZWE 18.03.2009 20:57

Do usunięcia i jakąś niespodziankę :)
http://wislakrakow.com/forum/showpos...ostcount=16957

mic 20.03.2009 23:51

http://wislakrakow.com/forum/showpos...postcount=3232

"konik" jebany
ban + usunac post/nr gg

WISŁAZWE 21.03.2009 10:28

Do usunięcia raczej nic nie wnosi do tematu o meczu Wiślaków w Niepołomicach gdzie ostatni post jest z 2008 :D
http://wislakrakow.com/forum/showpos...87&postcount=7

To samo w temacie o bukach
http://wislakrakow.com/forum/showpos...&postcount=164
http://wislakrakow.com/forum/showpos...&postcount=163

Jeden i ten sam....

mic 21.03.2009 15:29

http://wislakrakow.com/forum/showthr...204#post696204

jak zwykle komentarze gdzie byc niepowinny

mic2 21.03.2009 23:53

Tylko chcialem pogratulowac ynteligentowi ktory mnie zbanowal. Mam nadzieje ze Ci to pomoglo i czujesz sie lepiej

wolfy 21.03.2009 23:59

Cytat:

Pierwotnie napisane przez mic2 (Post 696540)
Tylko chcialem pogratulowac ynteligentowi ktory mnie zbanowal. Mam nadzieje ze Ci to pomoglo i czujesz sie lepiej

Tylko nie wiem, co chcesz wskórać włażąc tu na drugim koncie?..
Tylko nie odpowiadaj trzecim.

westersyl 22.03.2009 00:00

Witam po trzy miesięcznym banie za nic. Nauka dla was wszystkich jest taka abyście czytali ze zrozumieniem i potrafili interpretować właściwie zdanie, a nie na swój nikomu nie znany sposób.

Przydałoby się rozumieć także takie pojęcia jak ironia choć nie wymagajmy za wiele... podając powód banicji też przydałoby się pisać go zgodnie z zasadami pisowni.

Przydatny link:
http://pl.wikipedia.org/wiki/Ironia
Pozdrowienia dla maarcina.

wolfy 22.03.2009 00:01

Trzy miechy?
Musiałeś nieźle nawywijać...

wolfy 22.03.2009 00:14

Nasza polityka jest prosta: nie zmieniamy nicków. Dotąd było trochę inaczej, ale to przez nadgorliwość jednego z nas. Sprawa została już wyjaśniona.
W uzasadnionych przypadkach - jak kolegi wyżej - proszę się kontaktować na priva z moderatorami. Tylko niech to będą uzasadnione przypadki.

rav - jak coś przekręciłem, to mnie popraw.

szczebrzeszcz 22.03.2009 22:11

to się chyba do obserwacji nadaje, użytkownik "ksych"
http://www.wislakrakow.com/forum/sea...earchid=551643

PS. jeżeli to nadgorliwość to sorry ;-) :p

Malvivente 23.03.2009 18:06

prosiłbym o chwilowe otwarcie tematu o bandzie z trzebinii, aby wkleić tam zdjęcie jako podsumowanie, jako, że według pasiastych jestem mistrzem propagandy.

Vinci 23.03.2009 21:50

Cytat:

Pierwotnie napisane przez Malvivente (Post 697390)
prosiłbym o chwilowe otwarcie tematu o bandzie z trzebinii, aby wkleić tam zdjęcie jako podsumowanie, jako, że według pasiastych jestem mistrzem propagandy.

jusz....,,,,,

Zieniu17 23.03.2009 22:01

Cytat:

Pierwotnie napisane przez rys28 (Post 697493)
Ponawiam prośbę. Uzasadnienie wysłałem do Wolfy'ego.

Nie zmienią Ci nicka, pogódź się z tym:-/ . A jeśli zmienią to znaczy, że jednych traktuja tak, a drugich inaczej:)

wolfy 23.03.2009 23:29

Cytat:

Pierwotnie napisane przez Zieniu17 (Post 697504)
Nie zmienią Ci nicka, pogódź się z tym:-/ . A jeśli zmienią to znaczy, że jednych traktuja tak, a drugich inaczej:)

Zmieniamy, ale tylko w skrajnych, uzasadnionych przypadkach(wykrycie przez "kolegów" z drugiej strony błoń, włam na konto etc.).

Nitrox 25.03.2009 17:44

Skad macie pewność ze Franek 6634, to jestem Tomek Frankowski ?? ??
Rav napisał ze ma 85% pewności że to Franek. Skad taka pewność ?? ??

Sevi 25.03.2009 18:49

kto kasuje posty w temacie o Franku?

pogratulować pomysłowości.

Robert_wislak 25.03.2009 20:26

Pogratulować ale bez ironii którą wyczuwam, bo niektórym sie w głowach poprzestawiało co tam wypisują, albo okazują zupełny brak szacunku. To chyba z podniecenia.

bigi333 26.03.2009 18:26

http://www.wislakrakow.com/www/page.php?pageid=4
Cytat:

Przyjaciele Wisły Kraków:

Lechia Gdańsk (1): www.lechia.gda.pl
Lechia Gdańsk (2): lechia.imn.gda.pl
Jagiellonia Białystok (1): www.jagiellonia.neostrada.pl
Jagiellonia Białystok (2): www.jagiellonia.glt.pl
Śląsk Wrocław: www.slasknet.com
Ta Jaga to specjalnie czy dawno nie aktualizowane?

Krissu 26.03.2009 20:04

http://www.wislakrakow.com/forum/showthread.php?t=5566

Żmijka 26.03.2009 22:10

Nie wiem czym kierował się Wolfy, ale jaki był sens przenoszenia czegoś tam skąd zostało to specjalne zabrane ?! Mam na myśli oczywiście temat o panu F. i temat "Byli...".
Nieskromnie mówiąc zasugerowałam rozdzielenie tematu byli i tematu pana F. żeby uwolnić trochę ten pierwszy od tej wojenki ... wydawało mi się, że to nie głupie, 7 kotów sprawę załapał ... a tu po jednym dniu mamy znów to samo ...

Rozumiem powód w chęci oddzielenia czata z panem F. od dyskusji między użytkownikami, ale ... Czy to konieczne? Jakoś pytania (te na które chciał odp) docierały do zainteresowanego, a i teraz już nawet nic nie pisze ... A w temacie "Byli..." zrobiła się kolejna wojenka między zwolennikami i przeciwnikami.

Jak koniecznie chcecie rozdzielić rozmowę z panem F. od dyskusji kibiców to może osoby temat? Tak jak z budową czy transferami - jeden informacje (czyli pytania-odp) i drugi komentarze?

Dajmy "żyć" innym byłym ... a to jeden strzelił gola, a to kolejny ma kontuzje, ale nie mają żadnych szans z TYM tematem ...

Nie wiem co myślicie, to takie moje drobne uwagi jako forumowiczki z jakimś tam stażem ;)

wolfy 26.03.2009 23:23

Cytat:

Pierwotnie napisane przez Żmijka (Post 699318)
Nie wiem czym kierował się Wolfy, ale jaki był sens przenoszenia czegoś tam skąd zostało to specjalne zabrane ?! Mam na myśli oczywiście temat o panu F. i temat "Byli...".
Nieskromnie mówiąc zasugerowałam rozdzielenie tematu byli i tematu pana F. żeby uwolnić trochę ten pierwszy od tej wojenki ... wydawało mi się, że to nie głupie, 7 kotów sprawę załapał ... a tu po jednym dniu mamy znów to samo ...

Rozumiem powód w chęci oddzielenia czata z panem F. od dyskusji między użytkownikami, ale ... Czy to konieczne? Jakoś pytania (te na które chciał odp) docierały do zainteresowanego, a i teraz już nawet nic nie pisze ... A w temacie "Byli..." zrobiła się kolejna wojenka między zwolennikami i przeciwnikami.

Jak koniecznie chcecie rozdzielić rozmowę z panem F. od dyskusji kibiców to może osoby temat? Tak jak z budową czy transferami - jeden informacje (czyli pytania-odp) i drugi komentarze?

Dajmy "żyć" innym byłym ... a to jeden strzelił gola, a to kolejny ma kontuzje, ale nie mają żadnych szans z TYM tematem ...

Nie wiem co myślicie, to takie moje drobne uwagi jako forumowiczki z jakimś tam stażem ;)

Zadecydował rav i z perspektywy czasu wychodzi na to, że miał rację("łubu - dubu").
W jednym temacie("Byli piłkarze...")mamy grupową nawalankę, w drugim są pytania(i tylko one).
Tematu o byłych w tej chwili nie moderuję, proszę zgłaszać posty naruszające regulamin, albo ogólnie pojęty dobry smak.
Później może ktoś się przez to przekopie i przyzna nagrody(nie ja). BTW - wojenka trwała w obu tematach, udało mi się zagonić towarzystwo do jednego. W moim odczuciu to jakiś zysk.

I nie, nie będzie osobnego tematu. Niektórzy z nas pragną zachować poczytalność. Poza tym - cała dyskusja wpisuje się w ramy tematu.

P.S. A wolfy kierował się tym, co rav napisał i wskazówkami innych modów, którzy akurat nie mogli tego moderować.

EDIT: Przepraszam, że nie zauważyłem, ale inni też już tną. Więc jakby co, to nie tylko wolfy:)

EDIT2: Jak ktoś zadał PYTANIE, które zostało omyłkowo usunięte, to niech się zgłasza na priv do modów.

EDIT3: Padły odpowiedzi na kolejne pytania zawarte w temacie. Przynajmniej nie zginęły w ogólnej nawalance.

Żmijka 27.03.2009 00:02

Zagoniłeś towarzystwo do "Byłych" - fakty i mity z założenia powstały wlaśnie po to by tam trwała ogólna wojenka. A cała dyskusja dawno już przekroczyła ramy tematu "byli" (dla mnie), ale widać nie pojmuję do końca jego ram.

Ale wiadomo - Wasza piaskownica, Wasze zabawki ...

Pzdr

wolfy 27.03.2009 00:09

Cytat:

Pierwotnie napisane przez Żmijka (Post 699382)
Zagoniłeś towarzystwo do "Byłych" - fakty i mity z założenia powstały wlaśnie po to by tam trwała ogólna wojenka. A cała dyskusja dawno już przekroczyła ramy tematu "byli" (dla mnie), ale widać nie pojmuję do końca jego ram.

Ale wiadomo - Wasza piaskownica, Wasze zabawki ...

Pzdr

Ja tu jestem tylko stójkowym.
A wojenka trwała jednocześnie na dwóch frontach - historia pokazuje, że nie jest to najzdrowszy układ.
Również pozdrawiam.

seba 27.03.2009 00:11

jest mozliwos zeby ktos TWSD dal info na stronie zeby inni nie powielali na swoich stronach informacji z tematu o Franku ?

wolfy 27.03.2009 00:15

Cytat:

Pierwotnie napisane przez seba (Post 699385)
jest mozliwos zeby ktos TWSD dal info na stronie zeby inni nie powielali na swoich stronach informacji z tematu o Franku ?

Możliwość jest, tyle że wyegzekwowanie tego wymagałoby pozwów sądowych. A sprawy są kosztowne i ciągną się latami.
Przedrukowujący nasze posty dokonują plagiatu na ich autorach i (być może - tu nie jestem pewien) serwisie.

Maćko 27.03.2009 00:24

Właśnie miałem zapytać, czy szmatławe pismaki nie popełniają wykroczenia postępując w ten sposób, a konkretnie, czy cytowanie zasobów TWSD(a takimi niewątpliwie jest forum) bez zgody właściciela jest oby na pewno legalne...

QBAS 27.03.2009 00:43

Piłkarze Wisły na naszym forum

Tak sobie właśnie pomyślałem, pewnie nie jako jedyny, że piłkarze też ludzie i pewnie co jakiś czas na nasze forum zaglądają. Przynajmniej ja bym z czystej ciekawości na ich miejscu też zaglądnął :) W związku z tym przyszły mi do głowy następujący pomysł.

Może można by utworzyć jakieś "specjalne" loginy dla piłkarzy np. "Jan_Kowalski_23" - imię, nazwisko, nr na koszulce.
Byłyby one zastrzeżone i żadna postronna osoba nie mogłaby założyć sobie konta w takim "formacie". Dzięki temu mielibyśmy pewność, że ten użytkownik to na 100% piłkarz Wisły. Bo jeśli mnie pamięć nie myli to mieliśmy kilka prób podszywania się pod naszych grajków. Oczywiście coś takiego trzeba by załatwić bezpośrednio z drużyną (i może nawet trenerem Skorżą?), ale myślę, że ludzie z serwisu swoje dojścia mają. Myślę, że stosunki z trenerem mamy dobre i gdyby udało się go zaprosić na nasze forum, mielibyśmy mocny początek tej inicjatywy.

Jeśli to by się udało, można by pomyśleć nad utworzeniem tematu, w którym piłkarze mogliby odpowiadać na nurtujące nas pytania. Można by też zrobić takie coś na wzór chata. Powiedzmy co tydzień z innym piłkarzem.

Od razu odpowiadam oponentom, że wszyscy fascynujemy się klubem Wisła Kraków, a nie jej "gwiazdkami". Niemniej jednak nie widzę w tym nic złego, jeśli mielibyśmy mieć z nimi lepszy kontakt. Kto wie, czy gdyby udało się przyciągnąć piłkarzy na forum, nie poznaliby oni bardziej naszego (kibiców) zdania i poglądów na wiele spraw, co w przyszłości zmieniłoby ich patrzenie na niektóre sytuacje.

Jest szansa na sukces?

Pablo84 27.03.2009 03:17

Chciałem złożyć serdeczne gratulacje modom z okazji zbanowania "Kuby".
Proponował bym jeszcze bany dla RWD, Emsiego, PvD i innych "niewygodnych" osób, które orientują się co się w Wiśle i w około niej dzieje.

Banem jest najłatwiej zatkać usta.

SB 27.03.2009 13:07

Cytat:

Pierwotnie napisane przez Maćko (Post 699389)
Właśnie miałem zapytać, czy szmatławe pismaki nie popełniają wykroczenia postępując w ten sposób, a konkretnie, czy cytowanie zasobów TWSD(a takimi niewątpliwie jest forum) bez zgody właściciela jest oby na pewno legalne...

a pewnie "ktoś" zaciera ręce, bo super reklama wyszła...

rav 27.03.2009 13:53

Cytat:

Pierwotnie napisane przez Pablo84 (Post 699404)
Chciałem złożyć serdeczne gratulacje modom z okazji zbanowania "Kuby".
Proponował bym jeszcze bany dla RWD, Emsiego, PvD i innych "niewygodnych" osób, które orientują się co się w Wiśle i w około niej dzieje.
Banem jest najłatwiej zatkać usta.

Wiesz czemu Kuba dostał bana? Nie? To stul dziób.

Cytat:

Pierwotnie napisane przez SB (Post 699482)
a pewnie "ktoś" zaciera ręce, bo super reklama wyszła...

Tak? Kto?

Temat praw autorskich w takich sprawach jest bardzo skomplikowany i nie jednoznaczny. Mnie na prawników i wielomiesięczne procesy nie stać.

WILU TS 27.03.2009 13:57

Cytat:

Pierwotnie napisane przez rav (Post 699492)
Wiesz czemu Kuba dostał bana? Nie? To stul dziub.

Tak? Kto?

Temat praw autorskich w takich sprawach jest bardzo skomplikowany i nie jednoznaczny. Mnie na prawników i wielomiesięczne procesy nie stać.

Trochę kultury

rav 27.03.2009 14:03

nie ty mnie bedziesz jej uczyl.
Cytat:

Pierwotnie napisane przez WILU TS (Post 320506)
masz coś szmato jeszcze do powiedzenia ?

WILU TS 27.03.2009 14:20

fajnie wyciągasz prywatne wiadomości na forum gratulacje o wielki adminie,weź mnie zbanuj będziesz miał kolejnego swojego krytyka z głowy tak łatwiej

Wasiu 27.03.2009 14:25

WILU - prywatna czy nie, wiadomosc poniez poziomu.

Na Twoje usprawiedliwienie fakt, ze poziom moderatorów tego forum też niestety leci do dołu, co pokazuja chocby posty "stul dziób" czy totalny brak kontroli nad tematem o Frankowskim, co doprowadzilo do zbanowania wielu osob za nic.

rav 27.03.2009 14:27

Cytat:

Pierwotnie napisane przez WILU TS (Post 699499)
fajnie wyciągasz prywatne wiadomości na forum gratulacje o wielki adminie,weź mnie zbanuj będziesz miał kolejnego swojego krytyka z głowy tak łatwiej

Gdybym miał banować na zawsze, każdą osobę, która mnie choć raz na tym forum bezpodstawnie obraziła, to wielu z nich by już na tym forum nie było. Nie masz ochoty pisać - nie pisz. Wolny każdego wybór.
Poza tym łżesz - nie zacytowałem prywatnej wiadomości:
www.wislakrakow.com/forum/showthread.php?p=320506#post320506

"Stul dziób" bulwersuje?
Kuba zarzucił mi w komentarzu do jednego z tekstów, że zdefraudowałem kilkanaście tysięcy złotych z budżetu SKWK. Nie mam pojęcia jak można było coś tak sk...yńskiego wymyśleć. Dostał bana na 2 tyg., po czym kolejny ktoś zarzuca mi "banowanie niewygodnych". W tej sytuacji "stul dziób" to niezwykle łagodne określenie.

Koniec tematu.

Wszystkie daty podane są w GMT +1. Aktualna godzina to 15:26.

Zasilane przez vBulletin v. 3.8.7. Copyright © 2000 - 2026, Jelsoft Enterprises Ltd.
© 1998 - 2023 forumwisly.pl