![]() |
Cytat:
Zibi7. Tak pozbył sie kilku zawodników i w ich miejsce sprowadził kolejny szrot w postaci Mawutora (testował go w klubie kilka tygodni) i Tima Halla ( aprobował tego zawodnika twierdzac ze zna jego umiejetnosci z ligi slowackiej). Reszty nie chce mi sie juz komentować. Pokaż jaja i podaj nazwisko kandydata na trenera. Bo jedyne co ci wychodzi to umniejszanie sukcesów i dyskredytacja obecnego. |
Cytat:
|
Cytat:
Mam ci podać trenera, a co ja jestem Pasieczny? Jakbym pogadał z kilkoma kandydatami to bym kogoś wybrał, jak na razie mi za to nie płacą, tylko Pasiecznemu. Cytat:
Rzeczywiście już czas zakończyć te komentarze. Cytat:
Więc co ja mam ci tu rzucać nazwiskami trenerów i zagwarantować, że zrobią lepszy wynik niż Gula? To byłyby dla ciebie piierdolenie z sensem? Mam napisać, że przyjdzie Iksiński i zrobi to i tamto i będzie to miejsce i taki wynik? Wolne żarty |
Cytat:
|
Cytat:
|
Cytat:
A co ja mam oczekiwać od zarządu? Oczekiwać to sobie może zarząd, wyników od trenera. |
Cytat:
Ok z mojej strony już naprawdę koniec. Pozdrawiam wszystkich. |
Cytat:
|
Cytat:
|
Cytat:
|
Cytat:
|
Osiągnięcia na niwie biznesowej klanu Blaszczkowskich są raczej marne. Kuba z Wisły zrobi sobie folwark prywatny gdzie brakuje tylko wujka i cioci do kompletu. Trio miało znaleźć nowego sponsora strategicznego lub wlasciela. Przez 3 lata to się nie udało a sportowo jest dramat.
|
Cytat:
W jednym z wywiadów przeczytałem że nasz dług topnieje co jest oczywiście pozytywnym sygnałem. Jednakże, zaznaczam że nie znam szczegółów, zastanawiam się czy to jest aby najlepsza droga aby wszystkie pieniądze jakie są w Klubie przeznaczać na spłatę długu. Zastanawiam się czy nie dało się tak ułożyć z wierzycielami aby ten dług spłacać trochę w mniejszym tempie a pieniądze przeznaczyć na wzmocnienie drużyny co wydaje mi się przyniosłoby wymierne korzyści i Klubowi i wierzycielom. Jeżeli spadniemy, a jest to coraz bardziej realne, to najprawdopodobniej Klubowi grozi bankructwo i wierzyciele nie odzyskają swoich pieniędzy. Podwyższenie jakości sportowej spowodowałoby większe dochody od Ekstraklasy, większą ilość kibiców na trybunach co ma bezpośrednie przełożenie na dochody z dnia meczowego a także możliwość wypromowania i sprzedaży zawodnika z zyskiem. |
Ponieważ nikt z nas nie jest wprowadzony w szczegóły negocjacji dotyczących długu i warunków ich spłaty to raczej nie zabierał bym głosu w tej kwestii. Bez znajomości tych szczegółów jest to czyste Science Fiction.
|
Cytat:
|
Cytat:
Kołowrotek trenerski to jest absolutnie najgorsze co się nam przytrafiło i wydaje mi się, że dopóki nas BBT nie przeskoczy w tabeli to następna zmiana się wydarzy. Miejmy nadzieję, że 19 grudnia nadal będziemy przed Słonikami. |
Cytat:
|
Tutaj na forum jest taka funkcją obok nicku każdego użytkownika: IGNORUJ, szczerze polecam.
Przemyślenia niektórych userów mogą być na prawdę szkodliwe dla zdrowia. Jak ktoś nie chce zauważyć żadnych pozytywów to na prawdę szkoda energii i zdrowia - niech żyje w swoim smutnym świecie. |
Naszła mnie taka refleksja i w sumie samokrytyka. Jak zatrudniali Gulę to byłem pełen podziwu , że taki trener przychodzi do Wisły. Trener z wyrobioną marką i sukcesami w lidze słowackiej. Natomiast gdyby zatrudnili Marka Zuba w roli trenera to na TRIO spadłaby fala krytyki , również z mojej strony.
Co łączy Marka Zuba i Gulę ? Jeden i drugi trenował w ligach słabszych niż ekstraklasa, liga słowacka w rankingu 29, litewska 34. Jeden i drugi odnosił sukcesy w swoich ligach. Gula 1 x mistrz z Żyliną, Zub 2 x mistrz z Zargilisem. Reasumując , nasza wiara , że z Gulą będzie lepiej to był tylko niczym nieuzasadniony optymizm. Czy należy zwolnić Gulę ? Nie wiem , mam na to wyj... Czy należy przestać widzieć w Guli szansę na odbicie sportowe ? Zdecydowanie należy przestać i pogodzić się , że jakość piłkarzy w kadrze i umiejętności trenerskie są na tym samym poziomie. Należy pogodzić się z marazmem w sytuacji kiedy Gula zostanie na dłużej i przestać wymagać cudów , jedynie utrzymania w lidze :) |
Cytat:
10 znaków. |
po połowie sezonu Adrian Gula osiagnął średnią 1,06 punkta na mecz.
To mniej niż Hyballa, podobnie jak Stolarczyk. |
Ale mamy 13 miejsce, jak drużyny pod nami rozegrają zaległe mecze to nie gorzej niż 14.
Do końca roku gramy Zagłębie i BBT. Mała szansa byśmy zimowali na spadkowym. Więc nikt nie będzie zmieniał trenera w zimie. Skoro trio wytrzymało tyle to jeszcze Gula dostanie szansę. |
Cytat:
|
Po dzisiejszym meczu jesteś coraz głębiej w czarnej dupie. Z tym trenerem i z tymi ludźmi ciężko będzie o utrzymanie. Zmiany w dzisiejszym meczu dramatyczne. Zejście Żukowa oka bo nic nie grał ale czemu od razu zszedł Savić , który dziś naprawdę się starał? czemu tak późno zszedł l Kliment a wszedł FBF? kolejny mecz w którym trener traci głowę
|
Można powoli podumowywac nie tyle trenera Gulę, co kilka ostatnich lat Wisły z nowym zarządem.
Jak się okazało nie taki był Hyballa straszny jak go malowano i nie taki Gula zajebisty jak mówiono. Każdy kolejny trener był papierkiem lakmusowym dla swojego poprzednika i w gruncie rzeczy można stwierdzić Skowronek=Stolarczyk=Hyballa=Gula. Właściwie nic tych trenerów nie różni, jeśli chodzi o styl gry, wyniki, cały czas Wisła kręci się w ogonie tabeli, raz łapiąc lepszy okres gdzie nikt już się o spadek nie boi, a raz dołując gdzie to widmo spadku realnie zagraża. Te 3 lata pracy zarządu pokazało, że stoimy w miejscu jeśli chodzi o rozwój sportowy, budowanie marki, profesjonalizm na boisku. Z długów wychodzimy ale sportowo jesteśmy tym samym klubem co wtedy, tym z problemami, który mógł spaść. Przerobiliśmy wszystkich możliwych trenerów świata, od polskich wuefistów, profesjonalistów, po zagranicznych trenerów z dobrym CV i gówno to dało, efekt jest taki sam. Jakie można wyciągnać wnioski? Jeśli coś jest tu problemem to jest nim zarząd... Nasza Wisła nie ma jaj, ba jak trzeba było jaja mieć to mieli, żeby wyjebać Hyballę i zrobić cyrk w mediach, wtedy każdy stał za każdym murem, wtedy była jednosć i walka. Być może takie zdarzenia nauczyły ich, że starać się nie trzeba, bo jak coś to trener jest winny, a jak trenerowi się nie podoba to go zwolnią. |
1 zmiana i wprowadzenie Szoty zrozumiałe. Zmiany w przerwie nie porozumienie. Rozumiem że intencją Jozina było min to by Żukow nie dostał drugiej żółtej kartki . Jak coś to te zmiany powinny być koło 60 minuty a zmiana Yawa i Klimenta koło 70 minuty bo zwłaszcza Yaw pływał już w defensywie...
|
obserwując naszych piłkarzy trzeźwym okiem , widze ze naprawde problem jest przede wszystkim w trenerze
|
Cytat:
|
Gula zostaje. Średnio to widzę, bo w jakieś znaczące transfery ciężko uwierzyć.
|
Cytat:
Co w dzisiejszym meczu doprowadziło do takich wniosków? Chyba że to znów typowa ironia ;) |
Cytat:
|
Cytat:
u nas nie ma zadnych oczekiwan ze strony wlascicieli to kazdy sie dopasowuje do zerowego poziomu nawet jak na poczatku cos gra |
Tak sobie mysle, ze Adrian Gula to jest magik
Przegrywa wszystko jak leci, ale jesli patrzec na jakies 'must have' dla tego sezonu - to zdaje egzamin celujaco - Derby ? wygrane - Legoa ? ograna - PP ? Zaszlismy najwyzej od X lat - Wygarana z Termalika ? Prosze bardzo. |
No czarodziej niesłychany, szczególnie patrząc na naszą grę defensywną np. w meczu z taką Termalicą, gdzie chłopy wjeżdżały w nas jak chciały, tylko bramkarz ratował sytuacje.
Magik? Raczej więcej farta niż rozumu. |
Cytat:
|
Cytat:
|
ale to akureat potwierdzenie teorii ze pilkarzyki w tym swoim cwaniactwie wiedza żeby sie spiąć wtedy co trzeba
|
Cytat:
Gula to marny trener IMO mający do dyspozycji marny materiał piłkarski. Jak nie mamy farta w meczu to dostajemy w czapę. Gramy źle w obronie i tragicznie w ofensywie. Nawet z Termaliką, gdzie strzeliliśmy trójkę nie można powiedzieć że akcje się kleiły. Aschraf oddał strzał kolejki (chyba), Yeboah walnął w środek bramki i Loska puścił, Skvarka dobił po ręce bramkarza. No i fajnie, ale to nie jest tak że była jakakolwiek jakościowa różnica z resztą gównianych meczy. Większe zaangażowanie, fart i podłamany rywal. |
czyli to przypadek , że od kilku lat pytozy , zawsze pokonujemy mocniejszych sportowo żydów ?
|
Cytat:
To że się spięli starczyło na fartowną wygraną. Teoria że jakby chcieli to by zaorali ligę (ale nie chcą) jest jednak trochę naciągana. |
| Wszystkie daty podane są w GMT +1. Aktualna godzina to 20:17. |
Zasilane przez vBulletin v. 3.8.7. Copyright © 2000 - 2026, Jelsoft Enterprises Ltd.
© 1998 - 2023 forumwisly.pl