Forum Kibiców Wisły Kraków

Forum Kibiców Wisły Kraków (https://forumwisly.pl/index.php)
-   Hyde Park (moderowane) (https://forumwisly.pl/forumdisplay.php?f=6)
-   -   Seriale - temat zbiorczy. (https://forumwisly.pl/showthread.php?t=972)

szprotson 28.10.2012 23:13

mówisz? to sprawdzam

p.s. wlasnie zauważylem ze w nowym serialu Animal costam głowna role chyba gra ten śmieszny typ z weedsów, jej kuzyn czy jakoś tak. :D

hunter 29.10.2012 08:12

Cytat:

Pierwotnie napisane przez szprotson (Post 1283938)
mówisz? to sprawdzam

p.s. wlasnie zauważylem ze w nowym serialu Animal costam głowna role chyba gra ten śmieszny typ z weedsów, jej kuzyn czy jakoś tak. :D

Zgadza się. Problem z Animal Practice polega na tym, że serial został skasowany już dwa tygodnie temu i w listopadzie wylatuje z ramówki.

julo 14.11.2012 18:37

Wiadomo że MISJA AFGANISTAN to nie jest film na faktach... jak ktoś oczekuje od tego serialu coś z filmu dokumentalnego to raczej nie tędy droga. W sumie jest fajnie nakręcony i pokazany.

W sumie i tak za dużo nie ma teraz fajnych seriali.

Ja póki co oglądam The Walking Dead, Breaking Bad no i Misje Afganistan.

Ale może coś spróbuje z tych co Hunter przedstawił.

Zwitter 16.11.2012 16:20

Mnie tam się Misja Afganistan podoba, fajnie się to ogląda a to najważniejsze. Jest oczywiście kilka większych wtop, jak np. odbieranie komórki na misji co było przesadą ale mnie się tam podoba.

Z seriali mogę polecić Homeland. Naprawdę świetny serial z bardzo dobrą grą aktorską (w drugim sezonie to mistrzostwo świata) Na razie emitują drugi sezon, a trzeci jest już zamówiony.

hunter 16.11.2012 22:56

Fajnie się ogląda, nawet bardzo fajnie LAST RESORT, ale oglądalność taka mizerna że za chwilę zapewne ściągną serial...

Próbował ktoś z forumowiczów serial Cooper, który polecałem? Szproston, jak Hunted? :-)

HOMELAND to ogólnie serial masakra, ale to co wyprawiają Damian Lewis i Claire Danes w drugim sezonie to jest coś więcej niż majstersztyk.

emj10 16.11.2012 23:41

Pełna racja. Zarówno co do LR (niestety raczej na skróconym sezonie się zakończy) i co do poziomu aktorskiego w Homeland.

Z nowości warto czekać na "House of cards", ale to dopiero w lutym.
http://www.youtube.com/watch?v=ULwUz...layer_embedded

Szkoda też, że czasu na seriale brak i trzeba będzie zimą trochę nadgonić.

hunter 16.11.2012 23:51

Cytat:

Pierwotnie napisane przez emj10 (Post 1286966)
Pełna racja. Zarówno co do LR (niestety raczej na skróconym sezonie się zakończy) i co do poziomu aktorskiego w Homeland.

Z nowości warto czekać na "House of cards", ale to dopiero w lutym.
http://www.youtube.com/watch?v=ULwUz...layer_embedded

Szkoda też, że czasu na seriale brak i trzeba będzie zimą trochę nadgonić.

Wykrakałem kurvva. Last Resort i 666 Park Avenue anulowane...

Edit. Oba seriale będą emitowane do trzynastego odcinka, więc jest szansa na jakieś spójne zakończenie.

CBS skasowała z kolei Partners ściągając od razu z anteny.

julo 18.11.2012 10:06

Ktoś poratuje na priv aktywnymi linkami do HOMELAND ?

Kolumbus 18.11.2012 11:58

thepiratebay sporo seedow

cfa 19.11.2012 20:43

Poszukuje 5 sezonu Teorii wielkiego podrywu koniecznie torrent dobrze by było z polskim lektorem. Z góry dziękuję za pomoc.

hunter 21.11.2012 21:46

Zbiór istotnych serialowych informacji z ostatnich dni:

Godzinny, specjalny odcinek "How I Met Your Mother

Tabela przewidywań dotycząca przyszłości seriali

Pierwsze promo "Monday Mornings", nowego dramatu medycznego od TNT

STARZ anulowało serial "Boss"

Hugh Laurie - był lekarze, teraz zagra pirata!

julo 25.11.2012 21:00

Katastrofa w przestworzach
Serial telewizyjny regularnie nadawany przez stację National Geographic. Każdy z odcinków jest opisem jednej katastrofy lotniczej. Autorzy serii starają się dokładnie przeanalizować wszystkie szczegóły, aby ukazać pełny obraz wydarzeń, które doprowadziły do wypadku. Każdy odcinek jest uzupełniony o wypowiedzi ekspertów, członków załogi i osób, które przeżyły katastrofę.

(W S12E10 ma być nasz Tupolew rozbity w Smoleńsku)

Obejrzałem S12E01 i nawet ciekawe to pokazują...

W Polsce pokazują dopiero 11 sezon.

Kamil_mchw 26.11.2012 15:24

polecam serial Misfits... niezłe jaja :]
proszę podejść do oglądania z dużym dystansem

-S- 27.11.2012 07:52

Cytat:

Pierwotnie napisane przez Kamil_mchw (Post 1288464)
polecam serial Misfits... niezłe jaja :]
proszę podejść do oglądania z dużym dystansem

Potwierdzam. Zwariowany serial. Z odcinka na odcinek jest lepszy, więc nie rezygnować po 5 minutach:)

julo 27.11.2012 19:13

Katastrofa w przestworzach - dokument Nat.Geo. o którym pisałem wcześniej, jest też pokazywany teraz przez TV PULS z tym że pod innym tytułem - podniebny horror.

hunter 27.11.2012 22:33

Ogląda ktoś jeszcze Dwóch i pół? Wygląda na to, że po stracie Sheena stracą teraz kolejnego aktora - Jake'a. Z drugiej strony serial ma na tyle wysoką oglądalność, że ciężko uwierzyć, że go ściągną z anteny mimo tych kłopotów kadrowych.

Dla tych co oglądają Revolution mam złe wieści. Serial ma przerwę do... 25 marca.

jcts 27.11.2012 22:46

Szukam torrenta (chociaż może być i zwykły download) edycji "Przyjaciół" z 'Extended Episodes". Poratuje ktoś?

emj10 27.11.2012 23:20

Przestałem oglądać obecne serie, bo nie wiadomo co przeżyje co zimy, a co nie. Nędza generalnie.

hunter 27.11.2012 23:33

Cytat:

Pierwotnie napisane przez emj10 (Post 1288682)
Przestałem oglądać obecne serie, bo nie wiadomo co przeżyje co zimy, a co nie. Nędza generalnie.

Jeśli chodzi o nowości to faktycznie nie ma zbyt wielu dobrych seriali. Nie bardzo jednak rozumiem argument "bo nie wiadomo co przeżyje". Pytaj to Ci powiem, co ma szanse a co nie :-)

Kamil_mchw 28.11.2012 00:54

co się dzieje z takimi serialami jak:
- Gra o tron
- Uczciwy przekręt
- Luther
- Wrogie niebo
- Alcatraz

"skończyły" się?? czy będą kolejne sezony??
robię porządki w "ulubionych" na kinomaniaku :]

hunter 28.11.2012 08:27

Cytat:

Pierwotnie napisane przez Kamil_mchw (Post 1288692)
co się dzieje z takimi serialami jak:
- Gra o tron
- Uczciwy przekręt
- Luther
- Wrogie niebo
- Alcatraz

"skończyły" się?? czy będą kolejne sezony??
robię porządki w "ulubionych" na kinomaniaku :]

Gra o Tron wraca 31.03.2013
Uczciwy przekręt 27.11 wrócił z nowymi odcinkami
Luther - przerwa, nie wiadomo do kiedy
Wrogie niebo - trzeci sezon latem 2013
Alcatraz - skasowane po jednym sezonie, ma łącznie 13 odcinków

emj10 29.11.2012 00:12

Cytat:

Pierwotnie napisane przez hunter (Post 1288685)
Jeśli chodzi o nowości to faktycznie nie ma zbyt wielu dobrych seriali. Nie bardzo jednak rozumiem argument "bo nie wiadomo co przeżyje". Pytaj to Ci powiem, co ma szanse a co nie :-)

Czytam co jakiś czas statystyki, więc sam mam o tym pojęcie, ale obecne premiery kasują w tempie dotychczas niespotykanym, więc jakoś się zniechęciłem.

mariusz92abg 29.11.2012 10:58

Polecam serial kryminalny "Mentalista". Ciekawe historie, zwroty akcji, nutka humoru i główny wątek... Miodzio^^ Do niedawna puszczali go na TVN tylko, że z opóźnieniem jednej serii.
obok podaję link do recenzji gdyby kogoś zainteresował http://www.filmweb.pl/serial/Mentalista-2008-477417

szprotson 29.11.2012 14:03

główny wątek miodzio? 5 sezon kuzwa juz jest i dalej na 30 odcinków w sezonie sa 2 z wąkiem głownym ..po którym i tak chuja wiadomo.Na początku bardzo lubiłem Patricka Jane, z biegiem czasu wiedziałem jak skonczy sie kazdy odcinek, ale jak już w 5 sezonie zaczął widzieć córke to podziękowałem.

cały czas tego hunted jakos nie mogeruszyc, no ale moze to przez to ze nie mam czasu. idą święta wiec sie nadgoni filmy i seriale

julo 11.12.2012 22:12

Przerwa w walking dead do lutego 2013.... ale lipa...
musiałem kupic książke Narodziny Gubernatora - The walking dead - z tego wszystkiego z nerwów. hahahah
http://3.bp.blogspot.com/-P9xChWnXV1...;C5%82adka.jpg

julo 23.12.2012 09:30

Jak tam wiślacy ? Nadrabiacie zaległości w serialach ?
W święta troche więcej czasu :D

Ja nadrabiam zaległości w HOMELAND (sezon 1)

StelmiOriginal 23.12.2012 11:33

Homeland oba sezony super, teraz wziąłem się za Sons of Anarchy, rownież bomba :)

julo 14.01.2013 09:31

http://wideo.onet.pl/film-tworca-the...642777,sw.html

Ciekawe czy to będzie miało wpływ na dalszy rozwój serialu.

hunter 14.01.2013 11:44

Cytat:

Pierwotnie napisane przez julo (Post 1294641)
http://wideo.onet.pl/film-tworca-the...642777,sw.html

Ciekawe czy to będzie miało wpływ na dalszy rozwój serialu.

Raczej nie. Pozostała część ekipy została, więc filozofia serialu nie zmieni się.

Girls (HBO) - premiera 2. sezonu
Shameless (Showtime) - premiera 3. sezonu
Enlightened (HBO) - premiera 2. sezonu
House of Lies (Showtime) - premiera 2. sezonu
Californication (Showtime) - premiera 6. sezonu

Wszystkie te seriale wczoraj wróciły, więc można ich dziś szukać na łączach :-)

wiślak 86 16.01.2013 00:29

Może ktoś mi poda tytuł bo oglądałem ostatnio a nie zapamiętałem.

Jest to nowy serial (chyba) oglądałem pierwszy odcinek opowiada o babce która jest szefem mafii i rządzi nią z więzienia. Jej podwładni mieli przewieź narkotyki prze granice najpierw rozrobione jako nawóz a potem rozlane do butelek po winie.

Myślę że jak ktoś oglądał to skojarzy.

Wszystkie daty podane są w GMT +1. Aktualna godzina to 23:14.

Zasilane przez vBulletin v. 3.8.7. Copyright © 2000 - 2026, Jelsoft Enterprises Ltd.
© 1998 - 2023 forumwisly.pl