Forum Kibiców Wisły Kraków

Forum Kibiców Wisły Kraków (https://forumwisly.pl/index.php)
-   Wisła Kraków - piłka nożna (https://forumwisly.pl/forumdisplay.php?f=5)
-   -   Tadeusz Pawłowski - na szczęście już nie jest trenerem Wisły Kraków. (https://forumwisly.pl/showthread.php?t=9562)

Grisza1 28.02.2016 14:09

https://fbcdn-sphotos-b-a.akamaihd.n...f6b5947a7d7ec4 ...

bódyń 28.02.2016 14:12

A tu tak trochę pod ten wątek a troche nie dwa wykresy:
Miejsce Wisly w tym sezonie po każdej kolejce
http://i68.tinypic.com/2w39bwi.jpg

A tu punkty zdobyte w każdej kolejce (na czerwono średnia ruchoma z 5 kolejek)
http://i64.tinypic.com/2qbbqyt.jpg

lorddavy 28.02.2016 14:27

Obawiam sie, ze trzeba zatrudnic jakiegos strazaka na ten sezon. Podejrzewam, ze Pawlowski juz jest zwolniony tylko trwa goraczkowe poszukiwanie kandydata do jego zastapienia (pozostawienie druzyny Broniszewskiemu nawet na 1 mecz nie wchodzi w gre). Musimy wziac Smude do konca sezonu. Wtedy jakby udalo sie utrzymac potrzeba trenera z zagranicy (nawet wschodniej).

Rob_Zombie 28.02.2016 15:01

Cytat:

Pierwotnie napisane przez lorddavy (Post 1431236)
Musimy wziac Smude do konca sezonu. Wtedy jakby udalo sie utrzymac potrzeba trenera z zagranicy (nawet wschodniej).

Może w ogóle co miesiąc zmieniajmy trenerów? Albo co tydzień?

radek2323 28.02.2016 15:06

Cytat:

Pierwotnie napisane przez Rob_Zombie (Post 1431242)

Nie lepiej zostanmy z Tadzikiem

Patryko 28.02.2016 15:23

Cytat:

Pierwotnie napisane przez Rob_Zombie (Post 1431242)

Jak pęknie Ci opona w aucie to też czekasz ze zmianą?

nesta 28.02.2016 15:36

Jedyna nadzieja w tym, że Cupiała coś otrzeźwi jak zrozumie, że przy spadku nie odzyska nawet % kasy z Wisły i nie ma szans dostać za nią dobrej ceny jesli w ogóle ktoś będzie chciał ją kupić.
Z tego powodu można miec nadzieję, że nie położył lagi jeszcze totalnie na tym i zrobi z tym "trenerem" porządek wcześniej niż później.

Rob_Zombie 28.02.2016 15:49

Cytat:

Pierwotnie napisane przez Patryko (Post 1431250)
Jak pęknie Ci opona w aucie to też czekasz ze zmianą?

Odniosłem się do tego że gość chce zmienić trenera tylko po to by go następnie zmienić...

FraMat 28.02.2016 15:56

Cytat:

Pierwotnie napisane przez nesta (Post 1431253)
Jedyna nadzieja w tym, że Cupiała coś otrzeźwi jak zrozumie, że przy spadku nie odzyska nawet % kasy z Wisły i nie ma szans dostać za nią dobrej ceny jesli w ogóle ktoś będzie chciał ją kupić.
Z tego powodu można miec nadzieję, że nie położył lagi jeszcze totalnie na tym i zrobi z tym "trenerem" porządek wcześniej niż później.

Nie ogarniam tego, co robi Cupiał.
Dla mnie od długiego czasu jego zaangażowanie w Wisłę i sztab zarabiających kokosy doradców to jakiś pokraczny sposób na czyszczenie nielegalnych dochodów ludzi, którzy mają na niego haka. Zupełnie jakby był jakimś słupem.
Tak, wiem, że to brzmi durnie, ale pokażcie mi gdzie indziej tak durne zarządzanie klubem

nesta 28.02.2016 16:15

Cytat:

Pierwotnie napisane przez FraMat (Post 1431258)
Dla mnie od długiego czasu jego zaangażowanie w Wisłę i sztab zarabiających kokosy doradców to jakiś pokraczny sposób na czyszczenie nielegalnych dochodów ludzi, którzy mają na niego haka. Zupełnie jakby był jakimś słupem.
Tak, wiem, że to brzmi durnie, ale pokażcie mi gdzie indziej tak durne zarządzanie klubem

Tez juz o tym myślałem. Opcje sa dwie. Albo to jakies brudne interesy, Cupiał jest niewolnikiem swoich doradców Kapki, Smudy, Rogali itp, którzy umiejętnie nim manipulują lub w jakiś sposób szantażują. Albo co bardziej prawdopodobne Cupiał jest po prostu głupi i nie czuje piłki za grosz. Każdy dzień z Pawłowskim jest tego najlepszym dowodem.

szorstki 28.02.2016 16:38

Nie. Tadeusz nie może być przecież aż tak złym trenerem. To niemożliwe. To na pewno jest zemsta za 1982
(kto nie zna, nie pamięta http://sportowefakty.wp.pl/pilka-noz...dalu-sprzed-30)

No i jak przeczytać wspomnienia Iwana w "Spalonym"
Cytat:

"Chciał się zapisać jako bohater, a przejdzie do historii jako ten, który wszystko spieprzył. Najpierw nie umiał kupić meczu, a potem nie umiał zdobyć gola z jedenastu metrów. Kompletny nieudacznik. Bardziej niż na złoty medal, zasłużył na Order Uśmiechu - tak nas wszystkich rozbawił" - puentuje Iwan.
to jednak Tadek - dupa

bódyń 28.02.2016 16:51

Kupic meczu nie umie, karnego strzelic nie umie, trenowac nie umie.... To co on umie? Chyba tylko sprowadzac druzyny na miejsca spadkowe

gaudi10 28.02.2016 17:38

Zemsta po latach!!!
Im szybciej się go pozbędziemy tym lepiej , chociaż nie wiem czy jest trener który poskłada to co zostało spieprzone.
Taktycznie może jest to możliwe ale szybkości kondycji czy wytrzymałości chyba nie da się poprawić w trakcie rozgrywek

kopaczoholik 28.02.2016 17:43

mnie martwi inna rzecz, ze jak nawet zmienimy trenera... to zawodnicy mogą być zle przygotowani do tej czesci sezonu... i nawet najlepszy nowy trener nie dokona cudów... ewidentnie widac, ze brakuje im sił... oby to z przetrenowania a nie niedotrenowania...

pchelas 28.02.2016 18:46

Dlaczego ten pierdoła jest dalej trenerem?
Z jednej strony jakieś ruchy transferowe robimy (czy udane to osobna sprawa), z drugiej mamy na najważniejszym stanowisku kompletnego amatora. Nie ogarniam tego klubu coraz bardziej.

lorddavy 28.02.2016 19:07

Cytat:

Pierwotnie napisane przez Rob_Zombie (Post 1431255)
Odniosłem się do tego że gość chce zmienić trenera tylko po to by go następnie zmienić...

W obecnej sytuacji zmiana trenera jest nieunikniona z tym sie zgodzi chyba kazdy. A teraz sie zastanow ktory porzadny szkoleniowiec sie zgodzi przejac rozbity zespol w takim momencie? Odpowiem Ci, zaden. Wiec jedynie Smuda, ktory jest jeszcze na kontrakcie moze nam w tej chwili pomoc. A w lecie musimy wziac kogos sensownego bo Franek jaki jest kazdy widzi...

Oczywiscie z profesjonalnym dzialaniem nie ma to nic wspolnego ale taka jest obecnie sytuacja i nic na to nie poradzimy.

Manhunt. 28.02.2016 19:59

Przyjdzie każdy, któremu sie odpowiednio zapłaci.

Merkury 28.02.2016 20:12

Cytat:

Cupiał jest po prostu głupi, po tylu latach w futbolu niczego się nie nauczył. Fakt, że o piłce i planach związanych z Wisłą rozmawia z kolejnym ananasem vide Smudą o czymś musi świadczyć.
Niestety też jest tak, że sprowadzając tylu naprawdę przeciętnych kopaczy będziemy musieli poczekać czy z tej mąki będzie chleb, dla nas przede wszystkim liczy się czas a jeżeli ktoś w klubie z góry założył, że utrzymamy się w lidze pomimo źle przepracowanego okresu przygotowawczego jest kretynem.

ENDRJU 82 28.02.2016 20:47

Kiła i mogiła. Pozostaje dać na Msze...

krzaq12 28.02.2016 21:25

Przeczuwam Rumaka, bo w Skorżę nie wierzę, tak samo jak w to że w klubie nie rozmawiają z potencjalnymi następcami TP.

bódyń 28.02.2016 22:31

Panie trenerze, idź pan byc trenerem gdzie indziej.
Pewnie Pawlowski nie poda sie do dymisji czy do decyzji zarzadu bo nikt go juz nie zatrudni po takiej wtopie.
Dziwny trafem mamy pecha bo Smuda, Moskal tez jakos nie znajduja zatrudnienia.

bridgeburner 28.02.2016 22:43

Cytat:

Pierwotnie napisane przez bódyń (Post 1431314)
...
Dziwny trafem mamy pecha bo Smuda, Moskal tez jakos nie znajduja zatrudnienia.

Parafrazujac klasyka:
- Dlaczego?
- A mozna przeklinać? Bo sa kur.wa słabi

silver03 28.02.2016 22:55

Smuda jak nic

Lukasz 28.02.2016 22:59

Cytat:

Do wytlumaczenia tego co się dzieje nie trzeba zadnego innego mechanizmu poza 'nie znam się, mam kasę więc płace i wymagam'. Zobacz jak BC byl 'pozycjonowany' przez swoje otoczenie:

Cytat:

- Presja wyniku jest dużo większa niż w NAC. Bogusław Cupiał to bardzo bogaty człowiek. Gdyby chciał, kupiłby sobie klub Serie A - twierdzi Maaskant.
Skoro kogoś stać na klub z serie A, stać bez problemu na pensje po 300 tys ojro rocznie dla kluczowych graczy. Dla wszyskich to było oczywiste, od Cupiała do sprztaczki. Więc Vaalckx podpisywał zawodników a Maaskantowi brakło 3 minuty do postawienia na swoim. Potem przyszedł kryzys, który powiedział 'sprawdzam' i wyszło kogo na co stać. I choć trzeba było zwinąc czerwony dywan wraz z orgomnymi długami, mentalność BC się nie zmieniła. Widać to w wywiadzie z 2013:

Cytat:

Nie mam żadnych kłopotów finansowych, a firma jest w dobrej kondycji. Zaległość wynika z czego innego. Zawodnicy mają kontrakty, które muszą wypełniać obydwie strony. Gra, jaką zaprezentowali jesienią, woła o pomstę do nieba. Oczywiście otrzymają swoje należności, bo u mnie nigdy zaległości nie było i nie mam żadnych długów. Ale niech najpierw pokażą na boisku, że grają w tej samej drużynie co ich właściciel, który pieniędzy nie drukuje, tylko je zarabia.
Ale jak jest na prawde kazdy widzi. Dziś banki dyktują warunki Telefonice a Cupiała w zasadzie nie stać na klub ekstraklasowy. Co więcej, kogoś kto ma pieniądze nic tak nie denerwuje jak fakt że go na cos nie stać. Więc mamy (od zawsze) z jednej strony właściciela przekonanego o swoim majątku oraz możliwościach a z drugiej populistów którzy obiecują Bogusławowi wszystko to w co głeboko wierzy i czego chce. Stąd gadanie o LM, walce o mistrzostwo, pucharach, górnej 8.... a za chwilę usłyszymy pewnie obietnicę utrzymania. A potem jak zwykle przychodzi ten kluczowy mecz, i licznik 'zwolnionych, czy 'doradcow' skacze o jeden.

ERGO:
IMO Jeśli Pawłowski obiecał BC górną 8 poleci wkrótce. Gdy obiecał utryzmanie, poleci w momencie gdy matematycznie nasze szanse na pozostanie w ekstraklasie spadną do zera.

Dariook 29.02.2016 04:47

Cytat:

:mysli:

Troszkę to naciągane, że niby Wisła to pralnia brudnych pieniędzy? A co to za pralnia która nie przynosiła i ni przynosi żadnych wypracowanych zysków...troszke lipnie czyscić kasę tam, gdzie tylko się kasę wydaje.

I jakie to niby haki można mieć na takiego czlowieka jak Cupiał? No, może jak by się wydało, że uprawia dziki seks z stadem owiec, w której przewazająca większość to samce alfa...to spadła by drastycznie wartość opierdalanego kabla.
Może jak by się wydało, że długoletni i namiętny romans z partnerem Zdzisławem, ot tak lekką ręką pożucił dla wiele lat młodszego od siebie, Boguskiego...to legła by kariera piłkarska.

Trudno wyobrazić sobie, że jakaś banda gołodupców, zrobiłą sobie z jednego z najbogatszych polaków słupa. To w końcu jak to jest? To Cupiał zawsze podejmuje decyzje i jest opdpowiedzialny za całe zło, czy teraz to jednak nie Cupiał, ktory jest marionetką dr. Ducurobei?

A może poprtostu robi to co robi wiekszość z nas? Ma znajomych, może nawet i przyjaciół, ktorym zawsze pomaga i nie potrafi im odmówić czy pozostawić na lodzie.

Szukasz durnie i szemranie zarządzanych klubów i nie możesz znaleść?
-zydy...wperdolone grube miliony przez filipiaka. Kilkuletnia walka o utrzymanie, pasieki, spadek - hehe!
- Śląsk...medalowe pozycje, mistrzostwo polski...ucieczka dzianego włąściciela...Staszek i jego ferajna, Tadek, 5tyś widzow na arenie ME!
- legia...dojna krowa iti, pustki na trybunach, awantury, prezes ktory tak sobie zostal wlascicielem, umozenie dlugu, eurowperdol, mimo milionow kopanie sie po czole z druzynami z Eklapy, Celtic, pzpn... kto wie co przyniesie jutro?
- lechia...tajemnicze konsorcjum, oboz dla uchodzcow, szemrani wlasciciele i bardziej szemrani trenerzy. Zero wynikow i tak naprawde nikt nic nie wie...
- polonia...kasa,kasa,kasa, zabawa i totalitaryzm. Budowa bez fundamentow...w....il sie i sprzedal Mierzeja, pozniej klubik, nowy bogacz - spadek na swoje miejsce.
- Widzew...smuda, lm, klasyki z warszawa. Tyle pomyslow ilu szemranych bogatych wlascicieli. Kradli do kiedy bylo co krasc...ostatecznie robią jako ambasadorzy futbolu na wsiach i pobojowiskach.
- LKS... rycerze wiosny, MU, imperium tekstylne, świerczewski i jego zaciąg...klub taki jaka urbanistyka miasta...Szaro, zimno i ponuro. Dobrze ze sciepa na herb sie udała.
- Groclin...zapinamy foteliki i jedziemy! Skorża, Sobol, Sebek Mila...Mozna byc mistrzem polski(z malusim vice)...wóz Drzymały pojechal w....u do warszawy.
- Gornik...Alianz, Bayer, Kasperczak, spadek...Nawalka, stadion, miejska kasa, dlugi ...spadek :)
- korona...jak tornado do eklapy, bogaty wlasciciel...zakupoholicy! Wdowczyk przegonil kolporter, miasto przegonilo romę, klub przegonil ojrzynskiego, brak kasy przegoni eklape.
- zaglebie...panstwowa kasa, mistrzostwo, AC Milan i jego jupitery. Kalkulacje smudy, kieszonkowe piszczka...telefoniczne spotkanie z sracovia. Spadek, korupcja czyli konkurencja panstwowa.
- lech..korupcja, reksio, korupcja, handel...śmierć. Jak amica z popiołow, kasierski...eurow......., skorza, bakero...koperty trenera zielinskiego.

itp, itd...TO JEST POLSKA!

Gero 29.02.2016 06:23

Czego by tu nie pisać napiszę jedno -kończ waść wstydu oszczędź

mitmichael 29.02.2016 07:10

Nie macie co liczyc na innego trenera, wszak Pawłowski ma pełne poparcie w zarzadzie

ArturBarlinek 29.02.2016 07:11

Cytat:

Pierwotnie napisane przez mitmichael (Post 1431327)
Nie macie co liczyc na innego trenera, wszak Pawłowski ma pełne poparcie w zarzadzie

tak się zawsze mówi, żeby nie wzbudzać żadnych podejrzeń

mitmichael 29.02.2016 07:21

Cytat:

Pierwotnie napisane przez ArturBarlinek (Post 1431328)
tak się zawsze mówi, żeby nie wzbudzać żadnych podejrzeń

Zgodziłbym sie gdybysmy mieli w zarzadzie "myslacych ludzi" ale nie mamy i sa tego efekty.

robert777 29.02.2016 08:30

No to Cupiał teraz na kolanach do Kazia, może zgodzi się wrócić. Schowaj honor do kieszeni, to twoja jedyna szansa na utrzymanie. Żaden zagraniczny w tak krótkim czasie tego nie ogarnie, o Rumakach i Skorżach nawet nie wspominając.

Wszystkie daty podane są w GMT +1. Aktualna godzina to 18:31.

Zasilane przez vBulletin v. 3.8.7. Copyright © 2000 - 2026, Jelsoft Enterprises Ltd.
© 1998 - 2023 forumwisly.pl