Forum Kibiców Wisły Kraków

Forum Kibiców Wisły Kraków (https://forumwisly.pl/index.php)
-   Wisła Kraków - piłka nożna (https://forumwisly.pl/forumdisplay.php?f=5)
-   -   Wisła Kraków w Lidze Europejskiej lipiec-sierpien ‘10 (https://forumwisly.pl/showthread.php?t=7385)

rafkur 15.07.2010 21:08

Słabe to słabe tamto - ble ble ble - a czego się ****a spodziewaliście? 200 postów narzekań - ludzie ogarnijcie się - jesteśmy ( nie akurat Wisła - cała nasza liga) totalnym dnem Europy. Mistrz ledwo zmęczył dzikusów z Azerbejdżanu, trzecia drużyna remisuje z jakimiś kosmitami z Malty , reprezentacja jest na dnie - dostaje oklep jak reprezentacja niewidomych a wy czego oczekujecie - cudu? Nie twierdzę że mamy się z tego cieszyć ale jeszce raz mówie - zejdźcie na ziemię bo może być jeszce tak że będziemy o tych wynikach pisać jak o sukcesach!!!

chester2010 15.07.2010 21:09

Najważniejsze że wygraliśmy ... jednak jak w next rundzie trafimy na kogoś bardziej mocnego to się pożegnamy w tym roku z LE taka prawda jaka gra .

daniel123 15.07.2010 21:10

To o Levadi już zapominamy,never again:),cieszy zwycięstwo ale spodziewałem się czegoś więcej.Czikos młody chłopak,jak nabierze pewności siebie to będzie dobrze,Małecki słabo,z taką grą to w podstawowym składzie siebie widzieć nie powinien,Diaz z Sobolewskim też jakoś nie bardzo,na plus najstarszy w drużynie Cleber,twardy chłop,przyda się:)

Mario Nh 15.07.2010 21:10

Cytat:

Pierwotnie napisane przez sportnh (Post 935460)

Najbardziej obawiałbym się zespołów gruzińskich. Każdego jesteśmy wstanie pokonać.

satori 15.07.2010 21:11

wiecie co jest najgorsze w tym wszystkim? Gorszego przeciwnika w tym sezonie to juz raczej miec nie bedziemy chyba ze w PP :-)

sportnh 15.07.2010 21:11

Kalmar 0 - 0 Dacia Chisinau

a to spora niespodzianka, ale lepiej ominac ich jutro szerokiem lukiem, tak samo jak IFK Goeteborg...

AS82 15.07.2010 21:13

Nasi zagrali nazbyt asekurancko ,chyba mieli gdzies ta Levadie w tyle glowy ,dlatego ciagle te wymiany pilek miedzy stoperami ,a jak przyspieszyli to zaraz sie cos dzialo , co nie zmienia faktu ze bylo i tak za duzo niedokladnosci. Mnie Cikos jakos nie olsnil ,zapamietam go z tylko z tego ze zamiast podawac spokojnie do Jovanica wybil pilke na rog :-/ ,z Kowalskim tez za daleko nie zajedziemy , tak wiec czekamy na te 2,3 transfery :lol:

klusek106 15.07.2010 21:13

Cytat:

Pierwotnie napisane przez saklak1906 (Post 935456)
Ale jedno co mi sie w oczy zucilo to to ze nie bylo machania rekami Brozkow i Maleckiego. Najwyrazniej Kasperczak tego nie toleruje.

To chyba inny mecz widzielismy :) po tym jak spieprzyl strzal Malecki zaczal machac lapami z pretensjami do innych :)

Cholera, moze jestem juz uczulony na jego gesty przez to cale jego zachowanie z obozu przygotowawczego.

sportnh 15.07.2010 21:14

druzyny ktorych MOCNO bym sie obawial to jest tak:

Kalmar, Luzern, Lozanna, IFK, Slovan, Maccabi Tel Aviv, Apollon, Hajduk (blagam, nie trafmy na nich), Dynamo Minsk

Kryniu 15.07.2010 21:14

jako jedyni jesteśmy rozstawieni w III rundzie więc jest naprawdę szansa, oczywiście jak dobrze wylosujemy

Ogryzek 15.07.2010 21:15

Kowalski wcale nie odstawał - gorzej zagrał Diaz wg mnie (kilka razy ograny na swojej stronie + straty). Kowalski tak jak Cleber (w tym meczu) oczywiście, czyli przyzwoicie.

Co do Małeckiego, póżniej zaczął przygotowania to i ten tydzień gorzej dysponowany, a co do nawiedzonych (którzy już Małego konsają za byle co + "mędrzec" z adresem szkoły futbolowej) powiem tak:

Zbastujcie bo to już nawet śmieszne nie jest. Ani mądre, tylko żałosne. Oceniamy grę piłkarza a niektórzy są pamiętliwi jak porzucona "narzeczona" i ciągle będą przypominać grzechy Patryka. Dajmy mu szansę tak jak Kasperczak:)

-Goral- 15.07.2010 21:16

Znani są już potencjalni rywale:

http://brodzicki.blox.pl/html

pablo92TSW 15.07.2010 21:16

Ale w IV rundzie już nie jesteśmy rozstawieni...
IV runda eliminacyjna (play-off Ligi Europy) (19 i 26 sierpnia):
Zespoły rozstawione: Liverpool FC (Anglia), FC Porto (Portugalia), CSKA Moskwa (Rosja), PSV Eindhoven (Holandia), Juventus FC (Włochy), Sporting Lizbona (Portugalia), Olympiakos Pireus (Grecja), VfB Stuttgart (Niemcy), AZ Alkmaar (Holandia), Steaua Bukareszt (Rumunia), Lille OSC (Francja), Galatasaray Stambuł (Turcja), Bayer Leverkusen (Niemcy), Paris Saint-Germain (Francja), Celtic Glasgow (Szkocja), Club Brugge (Belgia), US Palermo (Włochy), Getafe CF (Hiszpania), Besiktas Stambuł (Turcja), Manchester City (Anglia), Dinamo Bukareszt (Rumunia), AEK Ateny (Grecja), Aston Villa Birmingham (Anglia), Lokomotiw Moskwa (Rosja), Metalist Charków (Ukraina), Lewski Sofia (Bułgaria), Maccabi Hajfa (Izrael), Unirea Urziceni (Rumunia), Austria Wiedeń (Austria), Feyenoord Rotterdam (Holandia), Real Mallorca (Hiszpania), CSKA Sofia (Bułgaria), Odense BK (Dania), Dnipro Dniepropietrowsk (Ukraina), SSC Napoli (Włochy), Borussia Dortmund (Niemcy), BATE Borysów (Białoruś).

rw88 15.07.2010 21:17

Cytat:

Pierwotnie napisane przez flamengista (Post 935442)
Gdyby nie "wejście smoka" Tomasa Jirsaka, który praktycznie zaliczył dwie asysty, to mogło się skończyć kompromitującym remisem.

Rację masz, ale w drugą stronę też można gdybać - gdyby choć jedna z tych 6 czy 7 stówek wpadła, bramki by się posypały nieco wcześniej.

Cytat:

Pierwotnie napisane przez Vuko (Post 935440)
Dla mnie Pijetia na lewej pomocy to nie porozumienie, nie ma on potencjału na dobrego skrzydłowego.

Zgadzam się, szczególnie że jako lewy obrońca jest w mojej opinii solidniejszy od Diaza i tam powinien grać.

przemek1902 15.07.2010 21:17

No bez przesady z tym Kowalskim.. Dzisiaj zagrał dość przyzwoicie. Jedyne co można mu zarzucic to w pewnych momentach brak pomyslu na gre i oddawanie pilki Cleberowi.

Dzimi 15.07.2010 21:18

Beznadziejny poziom gry Wisły. Z taką grą przejdziemy tych litwinów, ale w 3 rundzie dostaniemy solidne lanie, a jak jakimś cudem awansujemy do 4 rundy, to przegramy 0-10 z zespołem klasy Sparty Praga, FC Zurich czy Austrii Wiedeń. Z taką grą możemy zapomnieć nie tylko o mistrzostwie w 2011 roku, ale nawet o miejscu dającym start w pucharach.

Nie ukrywam, że ten mecz z naszej strony powinien wyglądać jak wygrana 10-0 reprezentacji z San Marino. Spodziewałem się, że po ubiegłorocznej wpadce z Leviadią przycisną od pierwszej minuty, będą gryźć trawę i zamkną rywala w polu karnym, tak jak zamknęliśmy Lazio w Krakowie przez pierwsze 15 minut. Spodziewałem się, że do przerwy będzie co najmniej 4-0 dla Wisły.

A zamiast porywającej ofensywnej gry była gra na stojąco, co chwile wycofywanie piłek do obrony i 20 podań pomiędzy Cleberem i spółką. Zero ciągu na bramkę. Dramat.

Najbardziej w tym meczu denerwował mnie Małecki (który zepsuł chyba wszystko co mógł), Sobolewski (za wycofywanie piłek do obrony i pokazywanie innym którzy byli akurat przy piłce żeby cofali do obrony) oraz Cikos, który poza wielką ambicją pokazał jak bardzo słabym jest piłkarzem.

przemek1902 15.07.2010 21:18

No bez przesady z tym Kowalskim.. Dzisiaj zagrał dość przyzwoicie. Jedyne co można mu zarzucic to w pewnych momentach brak pomyslu na gre i oddawanie pilki Cleberowi.

Kryniu 15.07.2010 21:18

sam nie wiem co bym wybrał z tych drużyn, może ten TPS TURKU

Zienczuk8 15.07.2010 21:20

Cytat:

Pierwotnie napisane przez pablo92TSW (Post 935487)
Ale w IV rundzie już nie jesteśmy rozstawieni, a oto potencjalni rywale:

IV runda eliminacyjna (play-off Ligi Europy) (19 i 26 sierpnia):
Zespoły rozstawione: Liverpool FC (Anglia), FC Porto (Portugalia), CSKA Moskwa (Rosja), PSV Eindhoven (Holandia), Juventus FC (Włochy), Sporting Lizbona (Portugalia), Olympiakos Pireus (Grecja), VfB Stuttgart (Niemcy), AZ Alkmaar (Holandia), Steaua Bukareszt (Rumunia), Lille OSC (Francja), Galatasaray Stambuł (Turcja), Bayer Leverkusen (Niemcy), Paris Saint-Germain (Francja), Celtic Glasgow (Szkocja), Club Brugge (Belgia), US Palermo (Włochy), Getafe CF (Hiszpania), Besiktas Stambuł (Turcja), Manchester City (Anglia), Dinamo Bukareszt (Rumunia), AEK Ateny (Grecja), Aston Villa Birmingham (Anglia), Lokomotiw Moskwa (Rosja), Metalist Charków (Ukraina), Lewski Sofia (Bułgaria), Maccabi Hajfa (Izrael), Unirea Urziceni (Rumunia), Austria Wiedeń (Austria), Feyenoord Rotterdam (Holandia), Real Mallorca (Hiszpania), CSKA Sofia (Bułgaria), Odense BK (Dania), Dnipro Dniepropietrowsk (Ukraina), SSC Napoli (Włochy), Borussia Dortmund (Niemcy), BATE Borysów (Białoruś).

pozostaje modlic sie o Bate, CSKA Sofia albo Maccabi...

na 3 runde chyba najlepiej byloby: Portadawn(Nir)/Karabagh(Aze)

sportnh 15.07.2010 22:08

Wisła Kraków:

Cerlce Brugge(Bel)/TPS Turku(Fin)
Viktoria Plzen(Cze)
Maccabi Tel-Aviv(Izr)
Gefle(Szwe)/Dinamo Tibilis(Gru)
Portadawn(Nir)/Karabagh(Aze)

Turku, Dinamo i Karabagh wygraly swoje wyjazdy.

Tbilisi i Maccabi lepiej ominac.

Areo 15.07.2010 22:09

Tak jak się spodziewałem. Pewne zwycięstwo i rozstrzygnięcie losów dwumeczu już teraz choć bez jakiś oszałamiających fajerwerków. Gdyby nie nonszalancja w ataku wynik mógł być nawet dwucyfrowy. Na plus Garguła, który mądrze klepał piłkę i Piotrek za drugą połowę. Jirsak też zrobił dobrą zmianę. Warto docenić dobry odbiór całego zespołu i pewny mecz środkowych obrońców czego się trochę bałem przed meczem. Litwini nie stworzyli nawet cienia okazji bramkowej i udowodnili, że są ciency jak tyłek węża.

Negatywy to tragiczna gra Małeckiego, który po każdym spieprzonym zagraniu opieprzał kumpli zamiast siebie. Szkoda, że nie wylądował w rezerwach. Cikos też dzisiaj nie błysnął. Chłopak był stremowany i debiut w meczu o punkty mu nie wyszedł.

Teraz możemy na luziku czekać na bardziej wymagającego rywala. :-)

Towarzystwo Sportowe 15.07.2010 22:09

FC Šiauliai 0-2 Wisła Kraków (0-1 Paweł Brożek)

http://www.youtube.com/watch?v=8paRnlycpB4

FC Šiauliai 0-2 Wisła Kraków (0-2 Piotr Brożek)

http://www.youtube.com/watch?v=Xmp8qcNq9x0

sportnh 15.07.2010 22:12

Cytat:

Pierwotnie napisane przez sportnh (Post 935499)
Wisła Kraków:

Cerlce Brugge(Bel)/TPS Turku(Fin)
Viktoria Plzen(Cze)
Maccabi Tel-Aviv(Izr)
Gefle(Szwe)/Dinamo Tibilis(Gru)
Portadawn(Nir)/Karabagh(Aze)

Turku, Dinamo i Karabagh wygraly swoje wyjazdy.

Tbilisi i Maccabi lepiej ominac.

To Maccabi to ledwo zajelo 7 miejsce w 16-druzynowej lidze, wiec szalu nie robia. Zreszta 5-0 z Beitarem 2 lata temu pokazalo, ze nie taka ta liga izraelska straszna.

Tbilisi - najbardziej z tych rywali obawialbym sie wlasnie ich, ale tez bez przesady. No ale lepiej ich ominmy.

Turku i Karabagh jak najbardziej do ogrania.

Plzen - najlepiej byloby trafic na nich wg mnie, zalapali sie do UEFA przez Puchar Czech (!), dlatego tak jak Jaga startuja od 3-ciej rundy. Blisko byloby do nich, duzo kibicow mogloby sie udac na wyjazd, wspomoc dopingiem, no i sportowo tez byloby ok.

pablo92TSW 15.07.2010 22:13

Cytat:

Pierwotnie napisane przez Zienczuk8 (Post 935495)
pozostaje modlic sie o Bate, CSKA Sofia albo Maccabi...

na 3 runde chyba najlepiej byloby: Portadawn(Nir)/Karabagh(Aze)

Jest tam jeszcze kilka innych klubów do ogrania, mimo tego szansa na trafienie kogoś z kim szans nie mamy jest większa niż 50% ;(

WISŁA 1906 NH 15.07.2010 22:14

Myślałem że w III rundzie trafimy na mniej wymagającego przeciwnika ale z tych drużyn to najbardziej chciałbym kogoś z dwójki Portadawn(Nir)/Karabagh(Aze)

Filippo123321 15.07.2010 22:14

Cos strasznego. Ci litwini byli najgorszą drużyną jaką widziałem w profesjonalnym futbolu - nic nie potrafili. Nawet wymienic pilke na przestrzeni 2-3 metrow. Niestety zaprezentowalismy sie fatalnie, meczylismy sie niemilosiernie i naprawde marnie to widze.

Tranferow i igrzysk!

PS Najsmieszniejsza sytuacja w meczu, kiedy Cikos stal za obronca, a Maly krzyknal mu 'WYJDZ', ten pobiegl ile sil w nogach, Malecki idealnie dogral i byla grozna sytuacja. Widac, ze nie ma jeszcze zgrania.

wolfy 15.07.2010 22:14

Uff! Do siedemdziesiątej minuty mogło być różnie. Na szczęście - dwa zero i spokojny mecz u siebie.

Z drugiej strony - tragiczny wypadek kibiców kładzie cień na całe wydarzenie.

Baala 15.07.2010 22:16

Dawać Tibilis! Trzeba w końcu wziąść rewanż.

BRTS39 15.07.2010 22:16

Jesteście pewni tych potencjalnych drużyn, czy uefa to podała?

Jeśli tak , to chyba żeby iść na łatwizne dobrze by trafic na TPS lub POrtadown, a jeśli zabić duchy przeszłości to Dinamo Tblisi:D

sportnh 15.07.2010 22:19

To pewne BRTS, spokojnie.

Wszystkie daty podane są w GMT +1. Aktualna godzina to 12:50.

Zasilane przez vBulletin v. 3.8.7. Copyright © 2000 - 2026, Jelsoft Enterprises Ltd.
© 1998 - 2023 forumwisly.pl