Forum Kibiców Wisły Kraków

Forum Kibiców Wisły Kraków (https://forumwisly.pl/index.php)
-   Hyde Park (moderowane) (https://forumwisly.pl/forumdisplay.php?f=6)
-   -   Motoryzacja/Samochody/Spalanie (https://forumwisly.pl/showthread.php?t=5171)

aluszkaa 30.07.2010 16:03

Jeździ ktoś czymś takim?

http://otomoto.pl/mazda-323f-1-616v-...C13541132.html

Jak eksploatacja i wrażenia?

Dziadek 30.07.2010 16:40

aluszkaa na Twoim miejscu wparowałbym na forum mazdy i tam poptyał na co zwracać uwagę przy tym modelui jakie wrażenia, znajomy ma Mazda Premacy i chwali sobie jako mazde, ale jak to wszyscy nażekają gnije podobno to mazdy mają do siebie ze są słabo zabezpieczone więc na to trzeba zwrócić uwagę.

M89 30.07.2010 16:54

Panowie (i Panie:P) potrzebna pomoc. Czy ktoś z Was umie rozszyfrować markę i model:
http://img695.imageshack.us/img695/1...pboard02js.jpg ? chodzi oczywiście o to ciemne auto jadące po ulicy.

Mój typ to volvo 440 ale nie pasuje mi tylny słupek przy szybie.

LuKaS TSW 30.07.2010 17:06

za duże na 440 mi się wydaje że może Saab 9000 lub stary Lexus Ls400

koyoot 30.07.2010 17:42

hmmm, niestety sytuacja wynikla zmusza mnie do kupna jakiegos wiekszego samochodu od BMW 1(nie, jeszcze nie powiekszenie sie rodziny:P). Chcialbym wiedziec czy ktos porusza sie takim o to autkiem z takim oto silnikiem http://moto.allegro.pl/item115295350...n_quattro.html ?

MatMario 30.07.2010 18:04

Cytat:

Pierwotnie napisane przez koyoot (Post 948769)
hmmm, niestety sytuacja wynikla zmusza mnie do kupna jakiegos wiekszego samochodu od BMW 1(nie, jeszcze nie powiekszenie sie rodziny:P). Chcialbym wiedziec czy ktos porusza sie takim o to autkiem z takim oto silnikiem http://moto.allegro.pl/item115295350...n_quattro.html ?

A4 takie znow duże nie jest, nie wiem czego oczekujesz ale miejscem możesz się zdziwić bo za dużo go nie ma. 1.8 spoko silnik ale lubi sobie chlapnąć :) a inne opinie o Audi to takie że zawieszenie przez aluminiowe materiały lubi nie wytrzymać polskich dróg. W tej kasie to bym szukał Superba z 1.8 jeśli cię spalanie nie przeraża.

1986 30.07.2010 18:06

Cytat:

Pierwotnie napisane przez LuKaS TSW (Post 948722)
za duże na 440 mi się wydaje że może Saab 9000 lub stary Lexus Ls400

NA 100% jest to SAAB 9000

sandbender 30.07.2010 19:05

Cytat:

Tak na marginesie tego ogłoszenia.
Audi co ma 6 lat, sprowadzone i ma 128 tys. na liczniku? Taaa.

M89 30.07.2010 20:51

Cytat:

Pierwotnie napisane przez 1986 (Post 948800)

Na 100% masz rację, dzięki!

Coal 30.07.2010 21:00

sandbender - ile robisz km. rocznie samochodem ?

Arturo Qr2nów 30.07.2010 21:26

Cytat:

Nie wiem, ile masz pieniążków do dyspozycji, ale w tej klasie poszukałbym Lexusa IS220d. Autko klasą bije na łeb niemiecką konkurencję. Na autoscoucie ceny zaczynają się od 12tys. euro za samochody o 2-3 lata młodsze, niż pokazana przez Ciebie Audi. Nie wierzę też w przebieg pokazanej Audicy, na zachodzie 30tys. to norma, więc pewnie realny przebieg, to około 200k Km. Przygotuj się (w przypadku Audi) na problemy z turbosprężarką i drogie, papierowe (aluminiowe) zawieszenie.

sandbender 31.07.2010 00:33

Cytat:

Pierwotnie napisane przez Coal (Post 948955)
sandbender - ile robisz km. rocznie samochodem ?

A będzie teraz tak z 15 tys. w 90% po Krakowie. Bo mam stosunkowo blisko do pracy, a w dalsze trasy już w zasadzie nie jeżdżę bo mi się nie chce. Tylko co ma mój roczny przebieg do tego?

EDIT: rozumiem, że chcesz zrobić porównanie. Ok może jestem uprzedzony do aut sprowadzanych, ale podzielam opinie Arturo dotyczącą przebiegu na zachodzie w okolicach 30 tys. A patrząc po znajomych, którzy tam mieszkają to nawet powiem ze i 35 tys. to norma.Aczkolwiek oczywiście mógł się znaleźć taki drajwer jak ja co jeździ mało.

No i jestem tez uprzedzony do "sprowadzaczy" po tym jak kumpel miał kupić Mazdę podobno z Niemiec. Okazało się, że faktycznie z Niemiec jest, ale tylko tył. A przód z Wysp.
Tak czy inaczej to się chyba da sprawdzić w miarę na podstawie VIN - znaczy wywnioskować po historii.

koyoot 31.07.2010 00:50

hmmm 6-letni samochod majacy 300k km przebiegu? Przesada moim zdaniem. Owszem tez jestm troche nieufny wobec przebiegu ale widzialem ten samochod i jechalem nim i niewiele wskazuje na to ze licznik mogl byc cofany. Choc ryzyko zawsze jest...

Budzet na samochod mam dosc spory i myslelem swego czasu troszke nieskromnie mowiac o BMW 7(tej co wyszla spod reki Crisa Bangle), ale zrezygnowalem:). Technika zawarta w tym samochodzie mnie przerasta, i nie doroslem jeszcze do tego by w tym luksusie sie mordowac:).

Pole do manewru mam, w kazdym razie pod wzgledem finansowym. Kwestia tutaj jest taka ze zebym cos kupil samochod musi mi sie podobac a niestety zbyt wiele samochodow mi sie podoba:).

Ogolnie to samochod mi jest potrzebny by w miare komfortowo przewiezc 3 osoby. Do uzytku codziennego, trasa o dlugosci 60 km. Bagaz podreczny(kobiece torebki...). Pomysly? Nie ma ograniczen co do marki poza marka Tata.

LuKaS TSW 31.07.2010 07:58

Skoro Cię pieniądze nie blokują ,to kup sobie Maserati Quattroporte:) Jak dla mnie stylistycznie piękny samochód,3 osoby też tym przewieziesz,no i prestiż też na pewno większy niż Mercedes czy BMW:)

_ukoL 31.07.2010 11:40

Koyoot bierz używanego Accorda. Honda to Honda. Frajdy na pewno Ci sprawi. A i spore jest. Mówię o tym VII generacji, czyli nie najnowszy model. Ludzie z tego co słyszałem strasznie chwalą te diesle 2.2. No chyba, że klasyczne 2.0 w benzynie. :-) Chyba, że Ci się nie podoba. A w kombi to już totalne monstrum. :lol:

StelmiOriginal 31.07.2010 11:48

Co sądzicie o Peugeocie 407? Ktoś takim się wozi? :)

I pytanko odnośnie sprowadzonego egzemplarza, handlarz chce żeby podpisać umowe kupna samochodu, ale nie z NIM, ale z FRANCUZEM. I teraz pytanko, czy takie coś jest bezpieczne? Czy lepiej żeby handlarz opłacił samochód i wtedy bedzie wiadome, że pozbawiony wad prawnych i wtedy rejestrować?

koyoot 31.07.2010 17:20

Cytat:

Pierwotnie napisane przez Wojtek_Lok (Post 949305)
Koyoot bierz używanego Accorda. Honda to Honda. Frajdy na pewno Ci sprawi. A i spore jest. Mówię o tym VII generacji, czyli nie najnowszy model. Ludzie z tego co słyszałem strasznie chwalą te diesle 2.2. No chyba, że klasyczne 2.0 w benzynie. :-) Chyba, że Ci się nie podoba. A w kombi to już totalne monstrum. :lol:

I to chyba bedzie strzal w dziesiatke. Honda - jakosc, Accord to kolubryna jakich malo, oczywiscie benzyna, nie lubie bocianiego klekotu. I bardzo mi sie podoba:).

Masrati Quattroporte? Zapytam inaczej, gdzie ja to bym do cholery naprawil?:P

dj_ibutti 31.07.2010 19:42

Cytat:

Pierwotnie napisane przez StelmiOriginal (Post 949318)
Co sądzicie o Peugeocie 407? Ktoś takim się wozi? :)

I pytanko odnośnie sprowadzonego egzemplarza, handlarz chce żeby podpisać umowe kupna samochodu, ale nie z NIM, ale z FRANCUZEM. I teraz pytanko, czy takie coś jest bezpieczne? Czy lepiej żeby handlarz opłacił samochód i wtedy bedzie wiadome, że pozbawiony wad prawnych i wtedy rejestrować?

Zdecydowanie odradzam. Dochodzenie czegokolwiek przed sądem zagranicznym może Cię kosztować dużo pieniędzy, nerwów i lat.

M89 02.08.2010 08:23

Cytat:

Pierwotnie napisane przez 1986 (Post 948800)

Cytat:

Pierwotnie napisane przez M89 (Post 948946)
Na 100% masz rację, dzięki!

a to ci niespodzianka... jednak nie saab

http://i13.photobucket.com/albums/a2...wem/lancia.jpg

bouli76 02.08.2010 10:06

Cytat:

Pierwotnie napisane przez koyoot (Post 949507)
I to chyba bedzie strzal w dziesiatke. Honda - jakosc, Accord to kolubryna jakich malo, oczywiscie benzyna, nie lubie bocianiego klekotu. I bardzo mi sie podoba:).

I tu jestes w bladzie z tym klekotem - to nie turboklekot z niemiec (VW).

Mam acco w dieslu (2006r) i jak go kupilem 1,5 roku temu i pojechalem do kumpla to nie mogl uwierzyc ze to jest diesel a sam ma meganke w dieslu wiec wie jak potrafia klekotac.

Jak masz na tyle kasy zeby kupic VII generacje to bierz model po faceliftingu (2006 - 2008) w wersji executive. (2006 rok to jest wydatek ok 50k zł)
Jesli chcesz poczytac o tym jak sie sprawuja accordy to zapraszam na accordklubpolska.pl

BTW. wczesniej ktos pisal o przebiegach samochodow - ja swoja hanie kupilem jak miala niecale 3 lata i przebieg ok. 80k mil ( ok.128k km) - i mnie sie wydaje ze to jest taki realny przebieg dla 3latka aczkolwiek ja przez 1,5 roku zrobilem 18k mil (ok29k km) wiec napewno mozna kupic kilkuletni samochod z mniejszym przebiegiem.

a na koniec cytat z jednego z pism motoryzacyjnych:
Cytat:

Podróżując Accordem i-CTDi trudno uwierzyć, że pod maską znajduje się silnik wysokoprężny. Barwą dźwięku słyszanego w kabinie bardziej przypomina mechanicznie doładowane jednostki benzynowe niż terkot diesla, a właściwościami pozytywnie zaskakuje.

LuKaS TSW 02.08.2010 10:37

Lancia Thema na tym zdjęciu:) Z tej czarno białej fotki przód mi nie pasował do tego auta,wyglądał na "saabowski" a tu proszę,rządowa limuzynka.

Arturo Qr2nów 02.08.2010 10:52

Pozostaje się podpisać pod tym, co napisał bouli76 nowoczesne diesle na "commonie", to inne konstrukcje niż klekoty TDI. I jeśli dalej jesteśmy w temacie polecania auta, to trzymam się przy opcji Lexusa IS, dołożyłbym do tego Hondę Accord tak jak poprzednicy oraz Volvo S60 lub S80. Kolejno I-cdti oraz D5. Pomyśleć też warto o BMW serii 3 e90 oraz serii 5 e60.

A co do obrazka powyżej, to jest to Lancia Thema. Robiona na tej samej płycie, co Alfa Romeo 164, Fiat Croma i właśnie SAAB 9000.

Skynet 02.08.2010 11:03

Panowie macie jakies propozycje na kupno pierwszego auta tak w granicach 8000 zl? Ważne zeby było za te pieniądze dostępne z instalacją gazową. Najlepiej coś niedużego do 1,6 l silnik. Z góry dzięki za propozycje.

LuKaS TSW 02.08.2010 11:09

Opel Astra,VW Golf trójka,to chyba najrozsądniej.Znajomy kupił ostatnio właśnie jako pierwszy samochód Golfa z gazem 97 rocznik ,1.8 silnik dość bogato wyposażony za 8,5 tysiąca.

MatMario 02.08.2010 11:19

koyoot a może Subaru Legacy? Ten wcześniejszy model? Wygląd mega, trakcja super idealne auto. Ale Accord też mega wypas. W takich samochodach wybierać to jest mega przyjemne. :)

Kocur 02.08.2010 11:52

Jeszcze w temacie accorda :)

http://motoryzacja.interia.pl/szukaj...wybrac,1485243

Cytat:

Te silniki polecamy szczególnie
Honda 2.2 i-CTDi (140 KM)
Aż do 2005 r. trzeba było czekać na pierwszego samodzielnie skonstruowanego diesla Hondy, ale kiedy już się pojawił - stał się sensacją. To obecnie jeden z najlepszych diesli na rynku. Pracuje kulturalnie, jest niebywale wręcz dynamiczny i właściwie się nie psuje. Diesel ten ma łańcuch rozrządu, który jest obliczony na cały czas eksploatacji silnika. Z początku podnosiły się głosy o wadliwych łańcuchach rozrządu, ale szybko okazało się, że charakterystyczny dźwięk pracy łańcucha jest normą, a nie usterką.
Występuje w: Honda Accord, Civic, FR-V i CR-V. Honda nie sprzedaje swojego silnika innym producentom samochodów.
I tyle w temacie :)

koyoot 02.08.2010 12:21

Hmmm, coz moj blad, jak mowie na turbodieslach sie nie znam:P. Zdecydowanie wole benzynowki. NIe wiem jakos tak mam:P.

Kurde dziesiatki roznych ogloszen przejrzalem i ciagle nic:P. Zadnej konstruktywnej decyzji:).

klusek106 02.08.2010 12:57

Wlasnie tak gadalem z kolegą zakochanym w mercedesach i twierdzi ze jesli chcesz komfort, wygode, prestiż i przestrzen to polecil S klase .

http://otomoto.pl/mercedes-s-320-C14314502.html

Arturo Qr2nów 02.08.2010 13:13

Cytat:

Pierwotnie napisane przez klusek106 (Post 950611)

Ośmioletnia S-klasa, w dieslu i przebieg 130k... :lol:

MatMario 02.08.2010 13:18

Cytat:

Pierwotnie napisane przez koyoot (Post 950583)
Hmmm, coz moj blad, jak mowie na turbodieslach sie nie znam:P. Zdecydowanie wole benzynowki. NIe wiem jakos tak mam:P.

Kurde dziesiatki roznych ogloszen przejrzalem i ciagle nic:P. Zadnej konstruktywnej decyzji:).

Zobacz na forach odnośnie tych samochodów, najpewniejsze auta tam trafisz.

Wszystkie daty podane są w GMT +1. Aktualna godzina to 13:44.

Zasilane przez vBulletin v. 3.8.7. Copyright © 2000 - 2026, Jelsoft Enterprises Ltd.
© 1998 - 2023 forumwisly.pl