Forum Kibiców Wisły Kraków

Forum Kibiców Wisły Kraków (https://forumwisly.pl/index.php)
-   Hyde Park Sportowy (moderowane) (https://forumwisly.pl/forumdisplay.php?f=8)
-   -   Liga Mistrzów 2009/10 (https://forumwisly.pl/showthread.php?t=4682)

grzechu1991 07.05.2009 20:25

Ja powiem tak: Kibicuję MU, ale bynajmniej, nie uważam, że ten mecz bedzie rozstrzygniety w taki sposób jak napisał Killzone. Barcelona w tym sezonie jest bardzo silna, i wygrać z nią będzie niezwykle ciężko. Dużym osłabieniem będzie absencja chyba 3( jeśli sie myle poprawiajcie:) ) podstawowych obrońców Barcy. Licze na piękny mecz, i pojedynek Messi vs Ronaldo, który powraca do wysokiej formy.

For_FuN_ 08.05.2009 00:56

Cytat:

Pierwotnie napisane przez ToTylkoJa (Post 723060)
a myślisz, że na czym ten sędzia opierał swoją opinię? Na powtórkach i to nie jednej.
Dla Ciebie karny, dla człowieka który lata po boisku i zna przepisy-karnego nie ma. Więc dlaczego to Twoja wersja ma być ta jedna i prawdziwa? Znasz się na przepisach, że piszesz albo się od razu gwiżdze albo nie itp? A ten sędzia raczej musi się znać, więc sorry, ale jego opinia jest bardziej miarodajna od Twojej. To tak jak w temacie o WTC. Niech o zawaleniu się wież napisze zwykły użytkownik, a niech się wypowie ktoś, kto jest np konstruktorem. Komu bardziej zaufasz?

Szkoda tylko, że każdy się tak rozpisuje i płacze nad błędami wobec Chelsea. O błędach na niekorzyść Barcy(a takowe były i to też rażące) w dwumeczu kibice broniący Chelsea nawet nie wspominają.

Akurat siedze w srodowisku pilkarskim od kilkunastu lat i tez zaczerpnalem opinii sedziego, wedle ktorej karny sie nalezal. Oczywiscie, jeden odgwizdze, a inny nie, co nie zmienia faktu ze decyzja norwega byla przedziwna. Ale pomijajac ta akcje Maloudy, to 2 karne napewno sie nalezaly + tez dykusyjny badz nie faul na Drogbie w pierwszej polowie.

http://sport.onet.pl/74318,1248685,1...wiadomosc.html - tu dla kibicow Barcelony, ktorzy od przedwczoraj mowili o pomylce sedziego(wbrew powtorkom). Abidal ma jaja, ze sie przyznaje i chwala mu za to. Kompromitacja dla slepo zakochanych w Barcie.

Nie ma to jak obiektywnym okiem spojrzec na sytuacje i powiedziec: a nie mowilem :).

miśqu 09.05.2009 10:42

Wg mnie Liga Mistrzów jest dużo mniej ciekawa od Pucharu UEFA, piłkarsko i kibicowsko! W UEFA co roku walczą inne drużyny, pada więcej bramek, jest duża różnorodność, a w LM wkółko te same 4 angielskie kluby + Barcelona, które mają turystów zamiast kibiców ;). Mam nadzieje, że nie powtórzy się zwycięzca sprzed roku i wygra Barca, dobrze, że przynajmniej finał jest inny.

Co do czterech karnych dla Chelsea, jeden po zagraniu ręką Pique się należał, ewnwetualnie jeszcze ten przy narożniku pola karnego... ale dobrze się stało jak się stało. Emocje spore i bardzo się cieszyłem, że Chelsea nie awansowała.

pio 16.05.2009 12:20

http://www.sport.pl/pilka/1,65057,66..._dogrywka.html

mam nadzieję, że przetarg wygra C+ z orange

SZYMEK_TSW 20.05.2009 08:54

Liga Mistrzów dalej w nSport, ale jest też dobra informacja ;] Polsat wygrał pakiet do pokazywania dwóch meczów w tygodniu u pasmie otwartym czyli dodajać do tego naprawde dobrych komentatorów w Polsacie, w sumie jest bardzo dobrze :)

http://www.sport.pl/pilka/1,65029,66..._Mistrzow.html

dynek.pl 20.05.2009 09:07

Cytat:

Pierwotnie napisane przez miśqu (Post 723854)
Wg mnie Liga Mistrzów jest dużo mniej ciekawa od Pucharu UEFA, piłkarsko i kibicowsko! W UEFA co roku walczą inne drużyny, pada więcej bramek, jest duża różnorodność, a w LM wkółko te same 4 angielskie kluby + Barcelona, które mają turystów zamiast kibiców ;). Mam nadzieje, że nie powtórzy się zwycięzca sprzed roku i wygra Barca, dobrze, że przynajmniej finał jest inny.

Dokladnie mam takie samo odczucie. Zaden mecz w ubieglorocznej LM nie byl tak ciekawy jak potyczki Getafe z Bayernem, a juz w ogole ogladanie fazy grupowej LM gdzie zazwyczaj dwaj faworyci i dwaj slabeusze to strata czasu.

Pan Jotka 20.05.2009 09:17

Dla ITI i dla Polsatu te rozgrywki byly niczym byc lub nie byc na antenie ogólnopolskiej. Gdyby Canal pli wygrał to wykonczyli by konkurencje. Co do TVP---porażka na całej linii. Nie pokazuja juz NIC. Bo 4ery mecze na sezon polskiej ligii to chyba zenada. Mam nadzieje, ze nie uslyszymy znowu , ze sami jestesmy sobie winni bo nie placimy abonamentu w sporej liczbie <lol>

Nehiar 20.05.2009 09:47

No cóż, na razie trzeba czekać jak to będzie z tym Pucharem UEFA, pewnie Canal+ do UEFA startować nie będzie, więc walka będzie się toczyć TVP, Polsat, ITI. Osobiście kibicuje polsatowi(dlatego że mam Polsat Sport :P), ale ITI też zniosę, byle by nie TVP ...

cahill 21.05.2009 09:23

LM w wykonaniu N-ki to katastrofa, szkoda ze praw nie wygral C+ bo to jedyna stacja w Polsce ktora robi transmisje na najwyzszym poziomie, no ale coz stalo sie, przynajmniej tyle dobrze ze Polsat pusci 2 mecze i skroty, reszty trzeba bedzie szukac na streamach bo na N sie po prostu nie da ogladac, a jak slysze tego pozal sie Boze speca Wojtka Jagode to powaznie rozwazam przelaczenie sie na M jak Milosc... :D

tofik 27.05.2009 12:16

Zapraszam do dyskusji nt. finału :-)

Visca el Barca

Krissu 27.05.2009 12:18

Liczę na obustronny walkower :foch:

Ostatecznie mogę obejrzeć dobry mecz. :-p

killzone 27.05.2009 12:19

Zapowiada sie jednostronne widowisko. ManU 3:0 Barca

tylko_na_kilka_dni 27.05.2009 12:40

Cytat:

Pierwotnie napisane przez killzone (Post 735603)
Zapowiada sie jednostronne widowisko. ManU 3:0 Barca

dobrze by bylo;p

Luquas 27.05.2009 12:42

Nie wiem, dlaczego tak jedziecie po tej N-ce?? Mi sie strasznie podobaja ich programy szczegolnie dotyczace ligi czy tez nWieczor, a wg mnie Jagoda jako jeden z nielicznych razem z Salakiem i tym gosciem z Wyborczej naprawde fajnie prowadza programy, na pewno o niebo lepiej niz "Szybka pilka" na TVP 2. Dla mnie dolujace jest sluchanie Gmocha i tych jego analiz, ktore brzmia prawie caly czas tak samo i nie ma w nich troszke obiektywizmu.

Krissu 27.05.2009 12:44

Cytat:

Pierwotnie napisane przez Luquas (Post 735614)
Nie wiem, dlaczego tak jedziecie po tej N-ce?? Mi sie strasznie podobaja ich programy szczegolnie dotyczace ligi czy tez nWieczor, a wg mnie Jagoda jako jeden z nielicznych razem z Salakiem i tym gosciem z Wyborczej naprawde fajnie prowadza programy, na pewno o niebo lepiej niz "Szybka pilka" na TVP 2. Dla mnie dolujace jest sluchanie Gmocha i tych jego analiz, ktore brzmia prawie caly czas tak samo i nie ma w nich troszke obiektywizmu.

Kolega koniecznie chce się w Łapu Capu znaleźć.

saklak1906 27.05.2009 12:47

Liczylem ze C+ i Orange wygraja ten przetarg bo nie mam zamiaru kupowac zestau N zeby sobie LM poogladac, Polsietu tez nie kupie.
Mam cyfre bo tam jest polska liga a na dwa abonamety to mnie nie stac

mic 27.05.2009 12:48

Cytat:

Pierwotnie napisane przez Luquas (Post 735614)

Z kabaretow to wole Ani Mru-Mru lub Moralnego Niepokoju :foch:

Luquas 27.05.2009 12:54

Cytat:

Pierwotnie napisane przez Krissu (Post 735616)
Kolega koniecznie chce się w Łapu Capu znaleźć.

Doprawdy ?? To fakt ogladalem tylko kilka razy mecze na Canal +, glownie mecze Wisly, ale jakos komentarz nie rzucil mnie na kolana. Dlatego nie rozumiem tej napinki jaka to N-ka jest zla. Prawda jest taka, gdyby Canal + nie mial Ligi Polskiej a mialaby ja N-ka sytuacja wygladala by calkiem inaczej i to jest fakt. Ciekawe co powiecie, jesli ITI uda sie przeciagnac na wlasne strone La liga??

Luquas 27.05.2009 12:58

Odnosnie dzisiejszego finalu mam nadzieje, ze Man Utd pokaze Barcie miejsce w szeregu. To bylo by smieszne, gdyby druzyna z trenerzyna zamiast trenera i bramkarzyna zdobyla LM. Personalnie chyba mocniejszy sklad ma takze Man Utd i powoli zaczyna mnie denerwowac opinia jaka ta Barca jest wspaniala, ale tylko dzieki szczesciu sa w finale kosztem Chelsea i to jest fakt.

ToTylkoJa 27.05.2009 13:10

Barcelona wygra 2-1. Przynajmniej mam taką nadzieję.

Luquas a mnie denerwują takie komentarze jak Twoje. Trenerzyna, bramkarzyna itp. Widocznie Pep to świetny fachowiec, skoro w pierszym swoim sezonie zaszedł tak daleko (mistrzostwo, CdR i finał LM). Potrafił zebarać do kupy ten piłkarzy Barcelony. A może pogadamy o ''lalusiu'' z MU? Albo o rzującym ciągle gumy na ławce Alexie? To też jest wkurzające, jak ciągle porusza tą swoją szczęką. Nie znoszę ich bycia, ale nie wypowiadam się na ten temat.
Co do Barca-Chelsea-widzę, że nie oglądałeś pierwszego meczu, gdzie to Barca została przekręcona.
Co do składów- to Twoja subiektywna ocena, że to MU ma lepszy, wg mnie natomiast, Barcelona ma lepszych piłkarzy, szczególnie środek pola i atak.

Krissu 27.05.2009 13:16

Cytat:

Pierwotnie napisane przez Luquas (Post 735624)
Doprawdy ?? To fakt ogladalem tylko kilka razy mecze na Canal +, glownie mecze Wisly, ale jakos komentarz nie rzucil mnie na kolana. Dlatego nie rozumiem tej napinki jaka to N-ka jest zla. Prawda jest taka, gdyby Canal + nie mial Ligi Polskiej a mialaby ja N-ka sytuacja wygladala by calkiem inaczej i to jest fakt. Ciekawe co powiecie, jesli ITI uda sie przeciagnac na wlasne strone La liga??

Mam gdzieś La Liga :)

Luquas 27.05.2009 13:21

Cytat:

Pierwotnie napisane przez Krissu (Post 735642)
Mam gdzieś La Liga :)

Wspaniala merytoryczna odpowiedz, gratuluje :)

Luquas 27.05.2009 13:26

Cytat:

Pierwotnie napisane przez ToTylkoJa (Post 735635)
Barcelona wygra 2-1. Przynajmniej mam taką nadzieję.

Luquas a mnie denerwują takie komentarze jak Twoje. Trenerzyna, bramkarzyna itp. Widocznie Pep to świetny fachowiec, skoro w pierszym swoim sezonie zaszedł tak daleko (mistrzostwo, CdR i finał LM). Potrafił zebarać do kupy ten piłkarzy Barcelony. A może pogadamy o ''lalusiu'' z MU? Albo o rzującym ciągle gumy na ławce Alexie? To też jest wkurzające, jak ciągle porusza tą swoją szczęką. Nie znoszę ich bycia, ale nie wypowiadam się na ten temat.
Co do Barca-Chelsea-widzę, że nie oglądałeś pierwszego meczu, gdzie to Barca została przekręcona.
Co do składów- to Twoja subiektywna ocena, że to MU ma lepszy, wg mnie natomiast, Barcelona ma lepszych piłkarzy, szczególnie środek pola i atak.

Tak naprawde to nie lubie ani jednej ani drugiej druzyny, chcialem poprostu powiedziec, ze denerwuje mnie ten ciagly zachwyt Barca. Odbije pileczke :), drugi mecz z Chelsea pokazal jak bardzo bezradna jest Barca. Tez mnie denerwuje Cristiano i te jego symulowanie, ale takiego dryblingu jak on nie posiada nikt inny, to jest prawdziwy lider zespolu. Messi owszem jest dobry, ale strasznie mnie frustruje, ze tak slaby fizycznie gosc moze klasc na ziemi tak swietnych obroncow. Dwojka dobrych obroncow powinna wylaczyc go zupelnie z gry, ale coz :), natomiast podoba mi sie jego kapitalne wykanczanie akcji, uderza praktycznie tam gdzie chce i nie do obrony, co jest kapitalnym atutem. Nie wiem czy sie ze mna zgodzisz, ale do Barcy nie pasuje kompletnie Abidal, gosc bardziej pasowalby do Bundesligi.

Grzegorz z Sanoka 27.05.2009 13:31

Nikomu nie kibicuje. Liczę na dobry mecz :)

For_FuN_ 27.05.2009 13:36

Przewiduje gladkie zwyciestwo Man Utd(chociaz nie jestem kibicem tego zespolu) i mysle, ze po 20 minutach losy finalu beda juz rozstrzygniete. Dwumecz z Chelsea doskonale pokazal, ze Barca nie radzi sobie z uszktaltowanymi, klasowymi zespolami.

Marszałek 27.05.2009 13:42

La Liga w N-ce,no to byłaby nie powetowana strata:)kto to w ogóle ogląda?

Luquas 27.05.2009 13:54

Cytat:

Pierwotnie napisane przez Marszałek (Post 735665)
La Liga w N-ce,no to byłaby nie powetowana strata:)kto to w ogóle ogląda?

Hmmm moze ludzie, ktorzy lubia ogladac techniczny futbol :)?? Ile kosztuje abonament w Cyfrze +, zeby moc ogladac polska lige ??

Zieniu17 27.05.2009 13:56

Cytat:

Pierwotnie napisane przez For_FuN_ (Post 735658)
Przewiduje gladkie zwyciestwo Man Utd(chociaz nie jestem kibicem tego zespolu) i mysle, ze po 20 minutach losy finalu beda juz rozstrzygniete. Dwumecz z Chelsea doskonale pokazal, ze Barca nie radzi sobie z uszktaltowanymi, klasowymi zespolami.

Ośmieszyłeś się właśnie.

Bo ten mecz pokazał dokładnie co innego niż mówisz, Barca grając w 10, potrafiła odmienić losy meczu i awansować kosztem jak to nazwałeś "ukształtowanej, klasowej drużyny".

Co do dzisiejszego Finału LM, przewaga w ofensywie po stronie Barcy, w defensywie lepsze ManU-->to na papierze.
A jeśli miałbym stawiac postawiłbym na Barce, choć jakoś nie moge sobie wyobrazić porażki Manchesteru...

Luquas 27.05.2009 14:01

Cytat:

Pierwotnie napisane przez Zieniu17 (Post 735673)
Ośmieszyłeś się właśnie.

Bo ten mecz pokazał dokładnie co innego niż mówisz, Barca grając w 10, potrafiła odmienić losy meczu i awansować kosztem jak to nazwałeś "ukształtowanej, klasowej drużyny".

Ale z drugiej strony "odmiana losow meczu" polegala na strzale rozpaczy Iniesty :), pilka idealnie siadla mu na nodze i padla bramka. Zreszta widac bylo po Guardioli, ze juz mu jest bardzo cieplo :), ten strzal byl dla niego pomoca z niebios. Generalnie ciekawe jak bedzie wygladal Bayern w przyszlym sezonie, wyglada na to, ze wreszcie moga cos pokazac.

dynek.pl 27.05.2009 14:05

Cytat:

Pierwotnie napisane przez Luquas (Post 735624)

przeciez liga hiszpanska zostaje w C+ na kolejne 3 lata - to juz wiadomo do zeszlego tygodnia
la liga jest super - 10 razy ciekawsza niz komercyjna Champions League

Wszystkie daty podane są w GMT +1. Aktualna godzina to 15:02.

Zasilane przez vBulletin v. 3.8.7. Copyright © 2000 - 2026, Jelsoft Enterprises Ltd.
© 1998 - 2023 forumwisly.pl