Forum Kibiców Wisły Kraków

Forum Kibiców Wisły Kraków (https://forumwisly.pl/index.php)
-   Wisła Kraków - piłka nożna (https://forumwisly.pl/forumdisplay.php?f=5)
-   -   Walka o utrzymanie (https://forumwisly.pl/showthread.php?t=10483)

Greg25 24.04.2022 14:42

Cytat:

WKS modelowy przykład jepanego nowotworu za państwowe pieniędze. 6 tysięcy ludzi na meczu, na co komu piłka we Wrocławiu? Wstyd.

Samorządowe!!! To spora różnica!

Szneka 24.04.2022 16:21

Lech i Raków dziś prawie się nacięły myśląc, że wygrają na stojąco. BBT i Górnik Łęczna jeszcze walczą.

pepe72 24.04.2022 17:14

Cytat:

Pierwotnie napisane przez Elendil (Post 1581822)
może za wcześnie były BBT i Łęczna skreślane. A może to tylko jednorazowy wyskok. 4 strzały, 4 gole...

Tak czy inaczej, my nie dość, że musimy gonić innych, to jeszcze uważać, żeby inni nas nie przegonili.

Łęcznej zostały jeszcze tylko 3 mecze, bo mecz z 31 kolejki już przegrali. BBT ma jeszcze 3 mecze + Pogoń w ostatniej kolejce. Jak wygra następne trzy to ma szansę. W 32 Łęczna gra z BBT i to może być mecz, który obie drużyny pogrąży.

Cytat:

Pierwotnie napisane przez aNouc (Post 1581830)
Kolejka idealnie pod Wisłę się ułożyła, a do pełni szczęścia brakuje tylko jutrzejszej przegranej Stali, co jest w 99% pewne.

Wisło, masz otwarte drzwi i nikt w nich nie stoi.

Dokładnie. Z drużyn z miejsc 11-18 tylko jedna wygrała (BBT) i my jeszcze nie graliśmy. Pozostałe przegrały swoje mecze. "L" z Pogonią na razie remisuje.

Cytat:

Pierwotnie napisane przez Greg25 (Post 1581850)
Samorządowe!!! To spora różnica!

Żadna różnica. Samorząd to niby skąd ma pieniądze?

Arkadiusz.Czerepach 24.04.2022 22:28

jednakowoż BBT wygrywająca 4:0 we wroclawiu gdzie my sie nacielismy , to wyglada nieciekawie

AS82 24.04.2022 23:19

Ta liga jest chora . Tydzien temu Sobota strzelil z 2 metrów w słupek w meczu z Rakowem co sprawiłoby ,że Sląsk wygrałby z kandydatem do tytułu na jego bosiku. W nastepnej kolejce ten Slask grajac u siebie dostaje od ostatniej druzyny 4-0...

marek2a 25.04.2022 00:14

Jak ktoś pisze,że liga jest chora to niech zainteresuje się np żużlem. Macedonia wygrywa z Włochami to dopiero jest chore , w meczu o najwyższą stawkę

Szneka 25.04.2022 08:02

Cytat:

Pierwotnie napisane przez AS82 (Post 1581869)
Ta liga jest chora . Tydzien temu Sobota strzelil z 2 metrów w słupek w meczu z Rakowem co sprawiłoby ,że Sląsk wygrałby z kandydatem do tytułu na jego bosiku. W nastepnej kolejce ten Slask grajac u siebie dostaje od ostatniej druzyny 4-0...

Raków w meczu z WKS i wczoraj z Łęczną grał kaszanę.na ich szczęście ani jedni ani drudzy tego nie wykorzystali. BBT podłapało Sląska i wybiło im korzystny wynik z głowy

krysztal 25.04.2022 09:56

Cytat:

Pierwotnie napisane przez sandomingo (Post 1581368)
Lubisz wszystko, co nie zgadza się z Twoją tezą sprowadzić do absurdu. Dość.typowe:)

Nie, Śląsk nie będzie się bił o puchary. Ugrają 7 pkt w 3 najbliższych meczach i potem do końca pewnie jeszcze jakiś remis. I to wszystko.

Ugrali?W następnej kolejce grają w Białymstoku.Możliwe że w tym meczu poznamy kolejną drużynę która się obroni i drugą która leci z ligi.Szczerze to nie myślałem że tyle drużyn włączy się do "walki o spadek"W Śląsku robi się naprawdę gorąco.Jeśli osuną się na miejsce spadkowe na reakcję może być już za póżno.Właśnie zamrożono piłkarzom pensje ...

crux.a 25.04.2022 10:13

Cytat:

Pierwotnie napisane przez krysztal (Post 1581875)
Ugrali?W następnej kolejce grają w Białymstoku.Możliwe że w tym meczu poznamy kolejną drużynę która się obroni i drugą która leci z ligi.Szczerze to nie myślałem że tyle drużyn włączy się do "walki o spadek"W Śląsku robi się naprawdę gorąco.Jeśli osuną się na miejsce spadkowe na reakcję może być już za póżno.Właśnie zamrożono piłkarzom pensje ...

wg pewnego fuksiarskiego portalu zamrozili im cale wynagrodzenia, nie tylko premie. tak by the way to ciekaw jestem prawnej konstrukcji takiego "zamrozenia".

Skawa Wadowice 25.04.2022 10:17

a gdyby bylo dzielenie pkt tak jak pare sezonow temu to by sie dopiero w tym sezonie jaja działy w obu grupach.
Fajnie by się oglądało ten sezon w takiej formule

aNouc 25.04.2022 11:26

Cytat:

Personalnie w skali ligi Wisła Kraków wygląda solidnie. Gorzej jest z doborem charakterologicznym i odpowiadającym wymaganiom trenerów na dany moment. Poniekąd na tym poległ Adrian Gula. Teraz z tym musi też mierzyć się Brzęczek, który przejął po nim zespół i stara się coś rzeźbić.

Citaiszwiliego stać na dobre dryblingi, niezły przegląd pola ma Luis Fernandez, który jeszcze kilka tygodni temu wyglądał jak półpiłkarz. Spore zamieszanie generuje Manu i przebłyski miewa Savić. Na innych pozycjach też nie jest tragicznie. Colley, który ostatnio wypadł z powodu kontuzji, pokazywał się z dobrej strony. Frydrych w poprzednim sezonie przez długi czas się wyróżniał i tak możemy wyliczać poszczególnych piłkarzy i dojść do wniosku, że w tej lidze znaleźlibyśmy wiele słabszych zespołów pod względem umiejętności poszczególnych piłkarzy.

Wisła Kraków powinna mierzyć zdecydowanie wyżej.

Blędy, błedami. Pech, pechem, ale Wisło Kraków, jeśli nas teraz czytasz i chcesz się utrzymać, wygraj dziś mecz z Płockiem, bo wasi rywale w walce o utrzymanie tak cieniują, że już bardziej nie da się do was wyciągać ręki.
Stanowski / Weszło

tomytom 25.04.2022 12:29

A niejaki pepe72 trąbi o tym od kilku(nastu?) tygodni: mamy najłatwiejszy (teoretycznie) terminarz z wszystkich ekip tak zażarcie walczących o spadek. Temat statystyczny m.in. - matematyka nie boli aż tak bardzo :-)
Oczywiście jak nie wygramy tych 2 czy 3 meczów to pewnie spadniemy, ale to nie jest tak, że jesteśmy już w I lidze ...
Zresztą, jeśli tego nie wykorzystamy to znaczy, że zasługujemy na odpoczynek od Ekstraklasy i tyle.

Elendil 25.04.2022 13:56

Cytat:

Pierwotnie napisane przez tomytom
Zresztą, jeśli tego nie wykorzystamy to znaczy, że zasługujemy na odpoczynek od Ekstraklasy i tyle.

I dokładnie tak do tego podchodzę. Każdy z najbliższych meczów jest do wygrania, do tego rywale grają tak, jakby nam chcieli ułatwić utrzymanie, więc jeżeli tego nie wykorzystamy, to po prostu w 100% zasługujemy na spadek.

pepe72 25.04.2022 16:40

Cytat:

Pierwotnie napisane przez tomytom (Post 1581882)
A niejaki pepe72 trąbi o tym od kilku(nastu?) tygodni: mamy najłatwiejszy (teoretycznie) terminarz z wszystkich ekip tak zażarcie walczących o spadek. Temat statystyczny m.in. - matematyka nie boli aż tak bardzo :-)
Oczywiście jak nie wygramy tych 2 czy 3 meczów to pewnie spadniemy, ale to nie jest tak, że jesteśmy już w I lidze ...

Od początku sezonu twierdzę, że 37 punktów powinno dawać utrzymanie. :>
A z tym terminarzem to mieliśmy cholernie ciężki marzec. Teraz ciężko mają pozostali.

wolfy 25.04.2022 16:43

Cóż, wszystko zależy od gry naszych piłkarzy, ścisk w tabeli jest taki że dopiero Warta i Legia mogą się czuć w miarę bezpiecznie, przy założeniu że nie zaliczą jakiejś serii porażek. Pozytywne jest to na tle drużyn z którymi rywalizujemy wyglądamy bardzo dobrze. Byle tylko przekuć to na punkty.

Ajax 25.04.2022 18:46

Cytat:

Pierwotnie napisane przez tomytom (Post 1581538)
Kolega da radę to jakoś MATEMATYCZNIE potwierdzić?

Mam wrażenie, że niektórym tlen odcina ...

Taaaaa mi tlen odcina mamy cudowną drużynę która na bank w 4 mecze wygra więcej razy niż od października :D

Szykujcie się na walkę o utrzymanie w 1 lidze.

Blixa 25.04.2022 18:56

Juz tylko jakims cudem mozemy sie utrzymać.

bridgeburner 25.04.2022 18:56

Chyba walka o spadek
Pierwszoligowi piłkarze
Pierwszoligowy trener (8 pkt w 11 meczach, )
Prezes to chyba bardziej trzecioligowy...
Pressing tak nieskładny ostatni raz widziałem na orliku
Takie krycie i odpuszczanie w obronie to w bklasie się kończy zje.bka
Żal na to patrzeć

Stelio 25.04.2022 18:56

Cytat:

Pierwotnie napisane przez Ajax (Post 1581896)
Taaaaa mi tlen odcina mamy cudowną drużynę która na bank w 4 mecze wygra więcej razy niż od października :D

Szykujcie się na walkę o utrzymanie w 1 lidze.

Przynajmniej temat na przyszły sezon można zostawić i nawet nazwy nie trzeba zmieniać :D ktoś pomyślał przyszłościowo

sandomingo 25.04.2022 18:57

A jednak...kolejny, bardzo poważny krok do 1 ligi. Z taką postawa nie zasługujemy na utrzymanie.

AS82 25.04.2022 18:58

łatwy terminarz :rotfl:

Ajax 25.04.2022 19:01

Cytat:

Pierwotnie napisane przez Stelio (Post 1581905)
Przynajmniej temat na przyszły sezon można zostawić i nawet nazwy nie trzeba zmieniać :D ktoś pomyślał przyszłościowo

A widzisz sprytnie :D

Wojtas 25.04.2022 19:04

Z taką obroną ,ło panie nie mamy czego szukać w Ekstraklapie.

Ajax 25.04.2022 20:07

Wiedziałem, że lecimy z ligi już od dłuższego czasu, ale trzeba przyznać chłopakom punkty za styl :D

Skawa Wadowice 25.04.2022 20:08

Ale mamy pecha w tym sezonie. Spadamy tego jestem pewien. Dlaczego?
Bo nie potrafimy wygrać decydujących meczów. Mamy do tego kurewskiego pecha. Przykre, ale prawdziwe.

czaro 25.04.2022 20:09

Jestem pesymistą.

Tym bardziej, że tu nie będzie refleksji i reformy, tylko oblężona twierdza, w ostateczności mieszanie herbaty, licząc, że się osłodzi.

Elendil 25.04.2022 20:09

moje małe marzenie: spuścić z ligi zespoły od 13 w dół, do tego zespoły 10-12 grają baraże z 1-3 z 1 ligi. Ekstraklasa na 12 zespołów, bo więcej drużyn w Polsce na tym poziomie i tak nie mamy.

Jak dla mnie to równie dobrze maszyna losująca mogła by wybierać 3 spadkowiczów. Tu jest tyle koszmarnych drużyn, że oglądać się tego nie da.

Ajax 25.04.2022 20:09

Cytat:

Pierwotnie napisane przez Skawa Wadowice (Post 1581915)
Bo nie potrafimy wygrać decydujących meczów. Mamy do tego kurewskiego pecha. Przykre, ale prawdziwe.

Nie mamy pecha jesteśmy denni i nawet w 1 lidze będzie problem z utrzymaniem.

wolfy 25.04.2022 20:11

Cytat:

Pierwotnie napisane przez Skawa Wadowice (Post 1581915)

To nie był pech, tylko głupota.

AS82 25.04.2022 20:12

Ja myśle ,że już za tydzien ( mimo ze pewnie matematycznie będą szanse) żydy nas spuszczą do 1 ligi. Już się nie podniesiemy.

Wszystkie daty podane są w GMT +1. Aktualna godzina to 05:13.

Zasilane przez vBulletin v. 3.8.7. Copyright © 2000 - 2026, Jelsoft Enterprises Ltd.
© 1998 - 2023 forumwisly.pl