![]() |
Pewnie Lis odejdzie i potrzebny jest ktokolwiek na bramce, kto nie ma mleka pod nosem. Buchal może też planuje gdzieś wreszcie pograć na stare lata...
|
ja tez nie rozumiem zupelnie ruchu z 2 bramkarzem sredniaka z 1 ligi...
na ta chwile to bramka to nasz najslabszy punkt i obysmy nie tracili przez to duzo punktow... |
"Jak stracimy pięć, to strzelimy siedem, a jak stracimy siedem, to dziewięć strzelimy!" Pamiętacie? :D
Dobrze będzie, tylko niech się ten sezon już zaczyna.. |
Cytat:
(Długi się same nie spłacą) |
|
Czy zamiast Biegańskiego i Rosy nie można było kupić jednego bramkarza a dobrego?
|
Rosa to trzeci bramkarz, Biegański bardzo perspektywiczny młodzian - po co chciałeś kupować bramkarza na jedynkę, skoro jest Lis?
|
Tak czytam i nadrabiam zaleglości, gdzieś przewinęło się coś o Skravce, ze jakis zonk ukryty i zeby poczekac na szampany, a tu:
Michal Škvarka zawodnikiem Białej Gwiazdy PS: Troche z wygladu przypomina D.Sikorskiego, oby tylko tyle miał cech wspólnych ;) |
Cytat:
Nam jest potrzebny gość który kiedy będzie ciężko wybroni nam mecz, a nie wpuści babola. |
wolałbym mieć 1 zajebistego bramkarza + 2 juniorów lub buchala jako drugiego.. nie przesadzajmy, bramkarz bardzo rzadko łapie kontuzje.. po co nam tylu bramkarzy na kontrakcie ?
Lis, Buchalik, Rosa, Broda, Biegański... albo czegoś nie wiemy i szykuje się transfer bramkarza niedługo.. po co się pozbywaliśmy Zagórskiego, skoro kontraktujemy faceta, który jest rezerwowym w 1 lidze ? |
Cytat:
Cytat:
|
A Lis nie będzie sprzedawany w tym okienku?
|
@serek sugeruje że zostanie ale.. trochę tego nie widzę.
Po co były te wywiady dla włoskich mediów że jest gotowy na wyjazd? Tymczasem Skvarka podpisany, zobaczymy ile mu zajmie dojście do formy. Jeśli stanie się szybko mocnym punktem 1 składu to będzie to wiele mówilo o jakości dotychczasowych zawodników środka pola.. |
Lis musi zostać sprzedany chyba że podpisze nowy kontrakt ....
|
Cytat:
Zwłaszcza jeżeli dostanie gwarancję, że po sezonie nikt mu nie będzie robił problemów przy odejściu, bo np. w nowym kontrakcie zostanie zapisana suma odstępnego, która nie będzie wygórowana. Jeśli nowi piłkarze i nowy sztab szkoleniowy dają rzeczywistą nadzieję (też dla innych zawodników), że realnie będziemy walczyć wreszcie o coś więcej niż tylko o utrzymanie, to akurat w przypadku Lisa pozostanie w Krakowie przez kolejny sezon może być paradoksalnie lepszym rozwiązaniem, niż ryzyko trafienia w młodym wciąż jak na bramkarza wieku na ławkę gdzieś na zachodzie. |
Pozostanie Lisa ma sens tylko i wyłącznie wtedy, jeżeli podpisze nowy kontrakt, chociażby z ustaloną kwotą wykupu.
Wtedy może pograć jeszcze pół roku, Biegański będzie miał w tym czasie okazję poczuć klimat Ekstraklapy i na wiosnę wskakuje do klatki jako nr 1. A ten Rosa jako nr 3 do treningu w miejsce Buchala. Jeżeli jednak Lis nie będzie przedłużał umowy to uważam, że nawet powinien zostać sprzedany - nie możemy sobie pozwolić na stratę.kasy z jego potencjalnego transferu. |
RObicie z Lisa drugiego Donnarume , ja tam nie będe za nim płakał , jesli zarobimy , a przypominam , że to nie był jeden z darmowych strzałów , lecz dość drogi transfer gotówkowy , jak na możliwości WSH
|
Gdyby Lis byl Danaarumma to by nie gral w Wisle w przenosil sie do PSG.
Lis solidny bramkarz nawet ponad solidnoscia po zmianie trenera bramkarzy. jest postep. Szkoda ze odejdzie. Troche duzo transferow z i do klubu. Mam nadzieje ze do konca roku sie jakos zgraja. |
Lis dopiero zaczyna się wyrabiać, powinien przedłużyć kontrakt i zostać na jeszcze jeden rok z korzyścią dla siebie i klubu, będzie ciągle nr 1 i się chłopina bardziej otrzaska w lidze przed transferem za granicę. Na to jeszcze ma dużo czasu.
|
Ale to musi być dołujące dla takiego Rosy - być jako trzeci tylko do treningu w miejsce takiego orła jak Buchal. Jedyna korzyść to to że się pokaż w bluzie z Białą Gwiazdą, ale jednak sportowo słabo
|
A to buchalik się gdzieś wybiera ? Jak dla mnie to on będzie pierwszym bramkarzem.A z tym rosa to będzie jak z tym weinzettelem
|
Cytat:
Tak, też jestem za tym, żeby go sprzedać za rozsądną kasę (nie mamy piłkarzy NIE na sprzedaż), ale na ten moment nie ma kto go zastąpić. Biegański to nie ten poziom. I to jest problem, a nie chęć zatrzymywania Lisa na siłę. |
Cytat:
A może chłopak wierzy we własne umiejętności i raczej widzi to tak: "Ja pierdziu, będę rywalizował z gościem, którego zjadam na śniadanie pod każdym względem, jeden dwa występy i go posadzę na ławce na wieki"? Przyszedł do (chyba) najbardziej medialnego obecnie klubu w PL (na pewno czołówka), będzie szansa się gdzieś pokazać (choćby jakiś sparing, puchary). Dodatkowo u nas młodzi ostatnimi czasy dostają szanse w pierwszym składzie, więc IMHO wcale się nie musi niczym dołować. |
o co chodzi z Buchalikiem ? kontuzja czy odchodzi ?
|
Cytat:
|
Cytat:
|
Cytat:
Mówi się o przyjściu napastnika, bo rzeczywiście nie wygląda to najlepiej: Kliment, Sobol i Zdybowicz. |
Cieszy to, że do Arłamowa pojechali Uryga z Plewką, którzy wracają po kontuzjach. Może uda się ich postawić na nogi jakoś szybciej.
|
|
Czapki z głów. Nie wierzyłem że taki gracz do nas trafi.
Jeśli (hipotetycznie) Lis zostanie, ściągną jeszcze napastnika konkurencyjnego dla Klimenta to na dziś kadra będzie kompletna Wszystko zostanie w rękach Guli by to poukładać. |
Jest gdzieś zestawienie wszystkich nabytków Wisły w tym okienku?
Bo już trochę zaczynam się gubić |
|
Gdyby ta kadra została w komplecie to do układanki brakuje jeszcze tylko środkowego napastnika.
|
Cytat:
|
Cytat:
No i dodatkowo przyjedzie na napastnika poczekać bo tutaj naprawdę musimy szukać okazji. Wielu szuka, część z nich ma pieniądze - w przeciwieństwie do nas. Na pierwsze mecze obstawiam że jedynymi napastnikami w kadrze będą Kliment z Sobolem. |
Cytat:
|
Cytat:
Natomiast również mi się wydaje że na ostatniego napastnika jeszcze poczekamy. Jeszcze cały sierpień będzie otwarte okienko i jak to mawiają Obi "okazje last minute" to ważna część okienka gdzie można wyciągnąć graczy na których nas jeszcze nie stać na jego początku Patrz Frydrych, Forbes a kilka lat temu Imaz również trafił do nas w ostatnim dniu okienka. Podobnie sądzę że będzie z Lisem. Może znajdzie klub pod koniec sierpnia, a może klub będzie z nim jeszcze negocjował nowy kontrakt? Czemu nie? |
Cytat:
|
@Ogryzek i @Karherop - z wartością zerową chodziło mi o to, że nie uczestniczy w przygotowaniach więc na dzień dzisiejszy jego wartość dodana = 0. I nic nie wskazuje póki co, żeby miał się to zmienić.
Fatos był na treningach 4 dni no ale.... Zdybowicz trenuje od początku ale piłkarsko szału nie ma... Tyle w temacie. |
Mnie niepokoi cisza z ewentualnym transferem Forbesa. Bo odchodzi już od dwóch jak nie trzech miesięcy i odejść nie może, nie ma konkretów gdzie, za ile i kiedy. Obawiam się, że jeżeli go nie sprzedamy to albo zostanie albo pójdzie do wypożyczenia za granicę i to samo będzie się tyczyć Beqiraja.
|
| Wszystkie daty podane są w GMT +1. Aktualna godzina to 18:54. |
Zasilane przez vBulletin v. 3.8.7. Copyright © 2000 - 2026, Jelsoft Enterprises Ltd.
© 1998 - 2023 forumwisly.pl