![]() |
|
Ma ktoś jakieś informacje odnośnie testowanego Marcinho? Miał być na testach jeszcze przez tydzień lub dwa, a w jego sprawie cisza.
|
Cytat:
|
z rozmowy ze Smudą:
Kogo Wisła zamierza ściągnąć w zimie? "Mamy na liście czterech zawodników i ich oglądamy. Musimy wiedzieć czy oni pasują do Wisły, choć jeden na pewno pasuje. Nie są to zawodnicy z ławki czy z drugiej drużyny. Nie chce jednak za dużo mówić, bo ceny od razu skaczą". kto puści wodzę fantazji? |
Kluivert!1!1!1!1!...
A nie... to już zdarta płyta... Może Bednarz załatwia jakiegoś podstawowego gracza Santosu jak to ma w zwyczaju ;) |
Może Masłowski z Zawiszy? Już przed tą rudną był kojarzony z Wisłą. W tym momencie jest podstawowym zawodnikiem Zawiszy, a nam przyda się konkurencja dla Chrapka i Garguły.
|
pewnie ktoś kto już kiedyś Grał w Wiśle...(Dudka, Brożek Piotr itp.) albo trenował pod okiem Smudy (???????)
|
Oby nie Arboleda :P
|
http://www.canalplus.pl/sport/magazyny
Zobaczcie sobie Turbokozaków z Zawiszy Bydgoszcz. Jest wspomniany przez niektórych Michał Masłowski, który mnie jakością swoich zagrań na nogi nie powalił :) Strzał z połowy do pustej to jakaś porażka, bo nawet Szamotulski trafił... |
Cytat:
|
Cytat:
|
http://www.weszlo.com/news/16528-Dwu...zie_ich_wiecej
ehh szlag czlowieka trafia kolejny przyklad "profesjonalizmu" w dodatku nikt nie wie o co chodzi... a pilkarz sobie teraz swietnie radzi w USA |
Smuda:
Cytat:
|
Brazylijski napastnik Marcinho nie wzmocni Wisły Kraków. Po dwóch tygodniach testów sztab szkoleniowy Białej Gwiazdy negatywnie zweryfikował jego przydatność do zespołu.
http://www.sportowefakty.pl/pilka-no...i-wisly-krakow |
Prawdziwy powód odesłania Marcinho do domu jest taki, że ostatnio gramy lepiej, a poza tym Guerier strzelił bramkę więc jak coś będzie z Brożkiem, to Gueriera wystawimy na napastnika. :lol:
Wyniszczająca polityka krótkowzroczności i oszczędności serwowana przez pana Cupiała znów powraca. Mógł się bos chociaż zastanowić, co będzie jak nie będzie mógł grać nie tylko Brożek, ale i Bunoza, A nie, sorry, jednak za wiele od niego wymagam. |
Cytat:
|
Cytat:
http://www.wislakrakow.com/www/showa...rticleid=28317 Cytat:
Przecież w Wiśle o transferach nie decyduje Smuda czy inny trener, ale Cupiał. To tak jakbym ja będąc prezesem firmy (który umie tylko wymagać i liczyć kasę) narzucał jakiemuś specjaliście z konkretnej dziedziny konkretne rozwiązania (i wcale nie najlepsze) według własnego widzimisię, będąc z tego kompletnie zielonym i nie mając z tym do czynienia od lat na co dzień. W takiej sytuacji to szybko było by "baj baj moja firma". |
A można uznali, że skoro w zimie mają być wzmocnienia, to może dograją rundę, bo Marcinho jest słabszy niż potencjalni nowi piłkarze i nie ma sensu go zatrudniać? Nie oceniaj zbyt pochopnie.
|
Cytat:
|
Cytat:
|
Ja go z Kalwarianką widziałem na żywo i wcale nie wyglądał dobrze.
|
Po kiego grzyba testuje się takich zawodników. Z drugiego końca świata ciągnąć chłopa by na własne oczy przekonać się że jest do dupy wydaje się pozbawione logiki. Jeszcze bym zrozumiał jak by to był Bebeto, Romario, Ronaldinhio czy Rivaldo, nosz kużwa nawet po 50 mogli by wciagac ligę ale taką znajdę? nie kumam.
Czyż by to może był wynalazek Clebera? Bo jak na razie to z niego taki menager jak z mojego huja młotek. |
Wydaję mi się że zażądał za duży hajs względem swoich umiejętności;) Nie wydaję mi się żeby chciał grać za parę groszy jak Donald czy Burdelski
|
No i dobrze że nie zatrudnili Brazylijczyka . Jeśli otwarcie Smuda o nim mówi że jest nam potrzebny na pół roku - rok to tylko odcinałby u nas kupony . Zapewne nie był lepszy od graczy 1 składu , a na ławce mamy Sarkiego czy Donalda. Na jesień nam wystarczy. A Kościelniak w rezerwach też czeka na swoją szanse .
|
W tym sezonie spore wrażenie robi na mnie Podgórski z Piasta,gdyby był do wzięcia za rozsądne pieniądze i nie wymagał horrendalnych sum za swoje wynagrodzenie,to w obecnej formie byłby bardzo dobrym wzmocnieniem.
Marcinho?Gość ma bodaj 32 lata i ma raczej bliżej aniżeli dalej :P w tym klubie powinni przestać szukać takich gości,przecież mogą dać szanse komuś z wiślackiej młodzieży. |
Ludzie, wy poważnie nie zauważyliście ironii i szydery z Cupiała?
Cytat:
Cytat:
Ale dobra, nie zdecydowali się dać gościowi pół letniego kontraktu, no to jak wypadnie ze składu Brożek do ataku wstawimy pewnie Gueriera (lol). A jak z Brożkiem wypadnie Bunoza, to i tak będziemy w czarniej dupie. I o tym pisałem - wyniszczającej polityce krótkowzroczności i oszczędności serwowanej przez pana Cupiała, która znów powraca (bo zagraliśmy parę dobrych meczów, tak więc można uznać, że ognisko ugaszone i skład nie potrzebuje pilnych wzmocnień - a to nie jest prawda). EDIT. Zresztą, cytat z tematu meczowego potwierdza moje zdanie, że mamy za krótką ławkę i brak zakontraktowania Macinho przynajmniej do końca rundy to błąd. Cytat:
Cytat:
Cytat:
Cytat:
|
Nalepa nie wytrzymał psychicznie. Zawodnik który dla Wisły nie zagrał nawet 20 spotkań a tu wchodzi na DERBACH kiedy gramy do d... więc nie można mieć do niego pretensji.
|
Cytat:
Pewnie że bym wolał żebyśmy teraz w obwodzie solidnego napastnika czy środkowego pomocnika , ale kontraktowanie Marcinho, który będzie tylko odcinał kupony (bardzo możliwe) i którego wyraźnie zatrudniamy tylko na chwilę - jaki faktycznie będzie z niego pożytek? |
Gadu-gadu o wzmocnieniach, a tu trza już myśleć o utrzymaniu składu. Kontrakty za kilka miesięcy kończą się niemal połowie drużyny.
1. Zatrzymać za wszelką (możliwą) cenę. a) Paweł Brożek - obecnie jak dał do zrozumienia zarabia śmieszne pieniądze. Raczej będzie chciał zostać w Krakowie na dłużej, a ile daje drużynie pokazał już po ledwie kilku kolejkach. b) Arkadiusz Głowacki - przed sezonem ogłosił zakończenie kariery z lekkim haczykiem. Kto wie może udane występy i dobra atmosfera pod Smudą, czy możliwe niezłe wyniki skłonią Arka do przedłużenia kontraktu. c) Gordan Bunoza -tu będzie najciężej. Bośniak jest w niezłym dla piłkarza wieku, nie jest tak przywiązany do Wisły jak Brożek czy Głowacki, wreszcie interesują się nim zagraniczne kluby. Niemniej działaj panie Jacku z pomocą Franza, który bardzo chce Gordana zatrzymać. 2. Warto przedłużyć. a) Michał Miśkiewicz - wątpię by chciał odejść. Dostał szansę, jak dotychczas ją wykorzystuję, kokosów nie będzie oczekiwał. Myślę, iż zostanie w zespole b) Paweł Stolarski - dużo zostało już tu napisane, mogą być problemy, ale Smuda chociaż nie w pierwszej jedenastce to regularnie daje szanse młodemu zawodnikowi. Pawła decyzja... 3. Walczą o kontrakt/ trzeba pomyśleć czy ich utrzymanie się opłaca. a) Łukasz Garguła - niewątpliwie najlepsza runda w Wiśle. Nie wiadomo czy to jednorazowy wybryk na znanej w NBA zasadzie lepszej gry w tzw. contract-year, czy też możliwy powrót do formy z Bełchatowa. Nie wiadomo ile sobie także Łukasz zaśpiewa za nową umowę. b) Patryk Małecki - rozchodzi się tu o finanse. Wiślak, serce do gry, ale w przypadku ewentualnej kosmicznej jak na Białą Gwiazdę kwoty, której mógłby zażądać trzeba się zastanowić. c) Burdenski, Nalepa, Donald - po prostu muszą się pokazać z takiej strony, by klub chciał z nimi przedłużyć kontrakty. |
Przecież Burliga ma chyba jeszcze 2 lata kontraktu bo podpiswyał rok temu na 3 lata.
|
Sugerowałem się transfermarktem, ale poszperałem dłużej i fakt ma do 2016.Edytowane.
|
| Wszystkie daty podane są w GMT +1. Aktualna godzina to 18:38. |
|
Zasilane przez vBulletin v. 3.8.7. Copyright © 2000 - 2026, Jelsoft Enterprises Ltd.
© 1998 - 2023 forumwisly.pl