![]() |
Cytat:
To jest bardzo ciekawy wątek. Aktualna sytuacja ogólna: https://i.ibb.co/BfcQ76x/ranking.png Aktualna sytuacja w Wiśle: https://i.ibb.co/dGZrHRc/pro-system.png Jak zostało wcześniej napisane: warunkiem dodania pkt do rankingu jest rozegranie minimum 5 meczów i łacznie min. 270 minut. W związku z powyższym w mojej opinii mimo sytuacji w jakiej się znaleźliśmy warto, aby Buksa rozegrał jeszcze brakujące 140 minut w pozostałych meczach, aby zyskać co najmniej 540 pkt (ma mnożnik x2). Zdaje sobie sprawę, że trzeba obronić aktualne 5 miejsce, ale dzięki dodatkowym 540 pkt łatwiej było by utrzymać obecne miejsce, a nawet można walczyć o wyższe miejsce (4 i 3 wydaję się w zasięgu) przy powrocie D.Szot i dalszej grze młodych jak na wiosnę. W porównaniu do aktualnego miejsca byłby to dodatkowy zastrzyk 400k lub nawet 900k, więc warte tych "140 minut" ;) EDIT: Ktoś mógłby wytłumaczyć o co chodzi z "Plewka i wychowanek"? Kto i na jakiej podstawie ma to rozstrzygnąć i teoretycznie kiedy to powinno nastąpić? |
Cytat:
Jeśliby poziomem gry na środku obrony nawiązał do Marko to byłby to genialny transfer. Jovanović dopóki się ciężko nie pochorował (co było przyczyną zerwania przez nas kontraktu i późniejszej batalii sądowej) był naszym podstawowym obrońcą (dobrze grał na boku obrony ale ja go wolałem zdecydowanie na stoperze) i sobie świetnie radził. Grał pewnie, zbierał bardzo dobre oceny i gdyby nie to cholerstwo, które mu się przypałętało to pewnie by był naszym podstawowym piłkarzem przez lata (jeśli by nie odszedł do lepszego klubu). A tak Wisła go próbowała zrzucić z listy płac na siłę zamiast chłopu pomóc w leczeniu ciężkiego schorzenia i koniec końców i tak musiała go do końca wypłacić, bo wszystko sądowe batalie przegrała (standard za Cupiała). Więc obyś miał rację. |
Marko przez bodajże rok czasu nie mógł grać w piłkę będąc na kontrakcie w Wiśle - ciężko tu mówić, by klub nie chciał chłopakowi pomóc. Żaden lekarz nie chciał się podpisać pod zgodą na uprawianie sportu, cóż Wisła mogła zrobić?
|
Nie znam szczegółów ale akurat temat zgód lekarskich w Wiśle to temat drażliwy...Ogólnie mówiąc nie mieliśmy do tego.nigdy...szczescia?!
|
Tyle, że Wisła nie opierała się w tym przypadku jedynie na "swoich" lekarzach. Chłopak leczył się rok czasu, mogliśmy jako klub zrobić więcej?
|
Tak jak napisałem, nie znam szczegółów sprawy Marko.
Chodzi mi tylko albo aż o fakt, że jakoś do tych decyzji lekarskich nie mieliśmy nigdy szczęścia. Tak na szybko to przypomina mi się sprawa Dawidowskiego, który został podpisany z uszczerbkiem na zdrowiu czy niedawna sprawa Tijanica (choć tutaj też nie znam szczegółów, być może opinia lekarska była tylko pretekstem)... No i może przede wszystkim kwestia często opóźniających się powrotów po kontuzjach - pewnie w jakiejś mierze spowodowana nietrafionymi diagnozami i decyzjami odnośnie procesu leczenia. |
albo ewidentny przekręt ze Svitlicą
|
Cytat:
Cytat:
to macie trzecią |
Analizując pozycje po pozycji, zakładając po 2 piłkarzy na jedno miejsce i biorąc pod uwagę tylko ważne przynajmniej rok umowy, za wyjątkiem bramkarza i napastnika gdzie trzeba policzyć 3 wyszło mi że...
Kadrę na nowy sezon mamy skompletowana :D (oczywiście, że jest to pisane z przymrużeniem oka, można się spodziewać dalszych odejść, Kubę też raczej należy traktować jako wartość dodana a nie pełnoprawnego zawodnika) ale: Br : Lis, Buchalik Po : Gruszkowski, Szot Lo : Sadlok, Wachowiak Śo : Frydrych, Uryga, Mehremic, Szota Pp: Yeboah, Starzynski Lp : Mlynski, Savic Śp: Plewka, Mahdoui, Zukov, Kuveljic Op: Kuba, Chuca Np: Forbes, Sobol, Beciraj, Zdybowicz Ergo, trochę czyszczenia jeszcze trzeba zrobić, żeby zwolniło się miejsce na nowych pilkarzy (Lis, Sadlok sprzedaz, Chuca, Beciraj rozwiązanie kontraktu, Szota, Zdybowicz kolejne wypożyczenia?) |
https://twitter.com/jarokrolewski/st...325504/video/1 - chociaż lepiej gada po polsku jak Smuda :D
|
Cytat:
|
Ale szrotu odeszło. Pół roku temu przyszli, nie wiadomo po co, typowi turyści, zagrali kilka spotkań, nic nie pokazali. Parodia. Od początku było wiadome, że tak to się skończy. Wstyd. Radakovic, Mawutor, Kone, Medved, do tego Carlos i Messi z Łomży. Jeszcze szrotu zostało.
|
Kone odchodzi ?
on w sumie nie rozczarował może to dlatego ze oczekiwanie były w sumie zerowe |
Najeikszy szrot to Medved. reszta zagrala przyzwoicie przynajmniej jakis 1 mecz.
Ten nie zagral nic cala runde. Nieprawdopodobne, ze w poprzedniej rundzie strzelil 4 bramki. |
Ciekawe czy zostanie Buksa.
|
Nie zostanie bo odchodzi
|
Cytat:
Ale bylo to powtwierdzone ? Wcale bym sie nie zdziwil, jakby nagle podpisal nowy kontrakt. |
Nie zdziwilbys sie? To faktycznie malo rzeczy w zyciu musi cie zaskakiwac
|
Cytat:
W Wiśle nie dostanie już 40 tys. miesięcznie. Musiałby położyć uszy po sobie i zgodzić się na walkę o miejsce w składzie, a jest 3 juniorów z o wiele mocniejszą pozycją (Starzyński, Plewka, Gruszkowski). |
Dajcie już z nim spokój, on mentalnie już od dawna kopie się po czole w młodzieżowym zespole jakiegoś przeciętnego zespołu Bundesligi albo Premiership, ewentualnie jakiś lukratywny kontrakt w MLS. Ojciec tam kuje żelazo póki gorące...
|
won z tym Judaszem, niech nawet konczy kariere
zobaczy Zachod jak swinia niebo za rok dwa bedzie sie kopal po czole w 1 lidze w jakiejs Puszczy |
Buksa jeszcze pogra mecze w CLJ. Moze sie przydac w walce o MP
|
Zdecydowanie nie powiedział bym, że Kone, Rado czy nawet Mawutor to byli ogórki. Jak dla mnie każdy z nich grał przynajmniej przyzwoicie.
Niepopularna opinia, ale ja bym Boguskiego zostawił jeszcze na sezon. Dobry zmiennik, a dodatkowo mogły się po prostu pożegnać z kibicami, jak to wcześniej miał możliwość Brożek czy Głowa. Cholera, gość praktycznie całą karierę u nas spędził, trochę szacunku. Gdyby nie ten zjeb Borysiuk, to zupełnie inaczej jego kariera by się potoczyła. Szkoda też Bashy, bo jak grał, to był zwykle mocnym punktem drużyny. Szkoda, że chyba częściej był kontuzjowany niż grał. |
Cytat:
|
Cytat:
W obliczu tego nie dziwi pozbycie się nikogo z wczorajszego odsiewu. Mam nadzieję że następnie w kolejce są Chuca, Beqiraj i Yeboah. Tego ostatniego spienięźmy do Turków choćby za 500 tys euro. Kuveljicia i Savicia też bym się pozbył, ale w nich chyba klub jeszcze pokłada nadzieję. I tak kończąc wywód, ja nie oczekuje nawet na dziś zbyt wielu transferów. 3 konkretne nazwiska do 1 składu wystarcza + 2-3 rokujących zawodników jako ewentualną inwestycja. |
Cytat:
Również jestem za tym aby tę całą zgraję zawodników odchodzących zastąpić.3 konkretnymi zawodnikami którzy podniosą nasz poziom od razu. |
Cytat:
|
Nie no Chucka strzelil cos czasem. Kuvelic powodowal straty.
|
Cytat:
no to co, Panowie , rozwinął się ten Lewy tak jak Brożek , czy może chociaż jak Boguski :rotfl: |
Cytat:
|
Cytat:
A Lewandowski owszem może być dobry ale myślę że to piłkarz klasy Micańskiego itp. Więc zamieni stryjek(Lech) siekierkę na kijek. Lewandowski dla Lecha w następnym sezonie nie będzie wzmocnieniem. Ale myślę że za 2-3 lata ten chłopak będzie strzelał dużo goli i napewno ok 1mln Euro będzie wart. W Lechu moim zdaniem skończy jak Micański czy Pitry. Wystarczy że nie będzie strzelał goli od zaraz. 2 banki za lewandowskiego to troche sporo a nie daje gwarancji ze ten chlopak sie u nas sprawdzi. O Matusiaku gazety pisaly(na zyczenie maago) ze supergwiazda ze musi za granicebo to super polski talent i tez wiemy jak sie to skonczylo. |
Ale przecież sam Lewandwski wolał Lecha bo tam miał większe szanse na grę niż w Wiśle przy Brożku (grała wówczas jednym napastnikiem).
Mnie nie dziwią takie komentarze nawet dziś, bo na żywo Lewandowski nie sprawiał wrażenia MEGA utalentowanego gościa. Zresztą jak obserwujemy jego podeście do zawodu, to widać, że gość przede wszystkim swoją pracowitością i mentalnością doszedł tam gdzie jest. Oczywiście talent również musiał mieć, tego nie neguję. Ale jak pamiętam debiut Brożka to naprawdę wydawało się, że jest to talent czystej wody...był takie efekt WOW jak się patrzyło nawet na to jak się poruszał. I w momencie gdy miał przyjść Lewy to Brożek miał silną pozycję w lidze. Zresztą to też świadczy o Lewandowskim dobrze, że prawidłowo wybrał wówczas klub. |
Cytat:
Radaković i Kone byli średniakami, ale pierwszy miał wysoki kontrakt, drugi to taki Klemenz. Na stoperze mamy Frydrycha, Mehremicia, Urygę, Sadloka i młodych. Nie ma sensu utrzymywać więcej, skoro mamy pilniejsze potrzeby. Boguski - gdyby został, to tylko jako zmiennik. Nie pasowała mu ta rola za Hybali, chciał grać. Sens sportowy podpisywania z nim jest zresztą wątpliwy. Wypychanie kadry średnimi i słabymi zawodnikami jest bez sensu. |
No właśnie, mamy Sadloka... znowu będzie męczył bułe na LO... Powodował straty i niebezpieczne kontraataki... Myślałem, że się z nim pożegnamy i zatrudnimy porządnego LO, ale to tylko takie moje mrzonki.
|
Cytat:
|
Wachowiak za spore jak na Wisłę pieniądze.
Mehremic pokazywał się nieźle na lewej obronie. Nie sądzę, żeby ta pozycja była priorytetowa |
To już nie ma tematu Sadloka w Rakowie?
|
Cytat:
|
Cytat:
Mehremić na LO wyglądał gorzej niż Sadlok, coś jak kiedyś Klemenz na prawej... Jest stoperem. Równie dobrze można napisać że w ataku jest Beciraj, dostał przecież wysoki jak na nasz klub kontrakt. |
Cytat:
|
| Wszystkie daty podane są w GMT +1. Aktualna godzina to 11:12. |
Zasilane przez vBulletin v. 3.8.7. Copyright © 2000 - 2026, Jelsoft Enterprises Ltd.
© 1998 - 2023 forumwisly.pl