Forum Kibiców Wisły Kraków

Forum Kibiców Wisły Kraków (https://forumwisly.pl/index.php)
-   Wisła Kraków - piłka nożna (https://forumwisly.pl/forumdisplay.php?f=5)
-   -   Wisła Kraków w europejskich pucharach 11/12 (https://forumwisly.pl/showthread.php?t=8092)

Griszka30KR 03.11.2011 22:03

Ja bym teraz zagrał składem
Parejko
Jovanovic Jaliens Diaz Paljic
Wilk Garguła
Kirm Iliev
Biton Genkow

I niech dzieje wola nieba

przem 03.11.2011 22:03

Właśnie Fulham w obronie też nie jest dobre. Mamy szansę coś strzelić, moim zdaniem.

Aimable 03.11.2011 22:04

Niestety na razie wyglada to tak, jakby Fulham przyśpieszało wtedy gdy jest remis i że (przy naszej obronie) są w stanie strzelić tyle bramek ile potrzebne im będzie do wygranej. Fajnie, że piro się pojawiło...

kacpaw91 03.11.2011 22:06

Szkoda Bruda, ale nie czepiajcie się go tak. On gra dopiero pierwszy poważny mecz w seniorskiej piłce od pierwszej minuty. Jeżeli mogliśmy czekać na formę Jirsaka, Garguły, a także wielu innych piłkarzy to dlaczego już skreślamy Bruda. Widać brak doświadczenia, być może umiejętności. Gdzie on je miał zdobywać? Poza tym gdzie on gra jak nie gra? Rezerw od kilku lat nie mamy. Jaliens kolejny mecz gra słabo, nie przypominam sobie spotkania, które rozegrał jak np. Piotrek Brożek z Barceloną w Krakowie.

Nie mniej na miejscu Maaskanta postawiłbym teraz wszystko na jedną kartę. Iliev, Jovanović i Genkov. Jak na brak tylu piłkarzy to gramy świetnie.

krakow2009 03.11.2011 22:08

Jedyne moje marzenie zeby Wisełka zagrała z taką wolą wallki w niedziele w Derbach z parchami.

masterlag 03.11.2011 22:08

Cytat:

Pierwotnie napisane przez bartekd16 (Post 1185759)
Ale gniotą tego Jaliensa w studiu :)

I dobrze. Nie wiem co chłop by musiał zrobić, żeby zmienić swój obraz. Przecież on nie zagrał pół dobrego meczu odkąd przyszedł! Jeśli mu coś wyjdzie (od wielkiego święta) to jest to fart i nieopisany szok dla widzów.

Do tego dorzucić Kirma i zawał gotowy. Dobrze, że serce młode to może jakoś przetrwam ;)

Cóż... Liczmy na cud. Wierzyć w końcu trzeba i gdzies ta wiara i nadzieja (matką głupich- wiem :P) jest...

kriswisla 03.11.2011 22:09

Cytat:

Pierwotnie napisane przez Griszka30KR (Post 1185768)
Ja bym teraz zagrał składem
Parejko
Jovanovic Jaliens Diaz Paljic
Wilk Garguła
Kirm Iliev
Biton Genkow

I niech dzieje wola nieba

dokladnie do boju i jazda z ....ami:-D:-D:-D

whistar 03.11.2011 22:17

Jaliens, Lamey dziękujemy was oglądać już nie chcemy!!! Marnują prace całej drużyny.

dynek.pl 03.11.2011 22:19

Cytat:

Pierwotnie napisane przez Mario Nh (Post 1185758)
Pełka, według mnie najlepszy polski komentator.

a jako ekspert kto ? tez ciekawie gada

Kluvi 03.11.2011 22:20

Brawo Paljic.... ;]

jak tak można zagrać... kwa mać ma piłkę 2 Angoli go atakuje a ten zagrywa piłkę do środka!! kwa.. od tego jest aut albo wy....... przed siebie...

zizou 03.11.2011 22:23

Chwilami naprawdę fajnie gracie (jak na ten skład), ale... obrona została chyba w Polsce na lotnisku:rotfl:

Gratulacje za doping - nie rozumiem czemu komentujący pier...ą, że czasem Was słychać - jak dla mnie tylko Was słychać:D

whistar 03.11.2011 22:23

Jakie my mamy warianty rozegrania stałych fragmentów gry?????????

jurukuru 03.11.2011 22:24

Eh...........

iiYama 03.11.2011 22:26

Czemu te zmiany tak późno? Czemu Iliev nie od początku?

whistar 03.11.2011 22:28

Unfortunately our players don't understand "gramy u siebie" :(

nieznajomy 03.11.2011 22:33

Widzę złość, widzę agresję, widzę ambicje...i mimo, że przegrywamy 1 -3 jestem z nich dumny!

nieznajomy 03.11.2011 22:43

k... obrońcy znowu spią....

iiYama 03.11.2011 22:43

Qrwa mać, nasza gra w obronie to dramat. Co z tego że atakujemy jak zawsze jakiś klops w obronie popełnią. 4 mecze i 10 bramek straconych.

armani199 03.11.2011 22:45

Życie kibica Wisły nie jest usłane różami lecz holenderskimi czarnymi tulipanami !

whistar 03.11.2011 22:46

NIe można naszych obrońców wy.......ić dyscyplinarnie z pracy za niewykonywanie obowiązków służbowych?

przemek1902 03.11.2011 22:47

Do straconej drugiej bramki graliśmy o dziwo ok. Potem już cienizna..
Po pierwszej polowie zrezygnowałem z oglądania - przepraszam, nie potrafie ogladac Wisly przegrywajacej z kretersem, a na taki wynik sie zanosilo.

|el0|ManoeL 03.11.2011 22:48

jedyne co cieszy to ladna gra z przodu choc nie rewelacyjna ale akcje jakies juz sa... derby beda nasze a obrona jest kiepska....jedyny dobry pilkarz dzisiaj na obronie to diaz:) widac ze chlop sie stara i powinien grac od najblizszego spotkania zamiast jaliensa bo ten z kolei to nie wiem czy nawet w rezerwach powinien grac...szanuje masskanta ale qrwa mac ilez mozna stawiac na takiego patalacha?? trudno trzeba to przezyc i za rok bedzie lepiej...
i na dobre i na zle ja i tak kocham cie....

BlurgH 03.11.2011 22:50

Zazwyczaj nie krytykuję naszych piłkarzy, bo i tak są lepsi ode mnie ale tym razem muszę napisać, że nasza obrona z dzisiejszego meczu zasługuje na klub Kokosa...

John1906 03.11.2011 22:52

Mam nadzieje, że to ostatni mecz Jaliensa w Wiśle.

Fenix54 03.11.2011 22:53

Drużynę buduje się od gry obronnej. Jest obrona, pomoc jest pewniejsza bramkarz tez lepiej gra. Szkoda Pereiki i tych co zdobywają bramki a później patrzą na nieporadność obrony.

SWEET_83 03.11.2011 22:54

I po pucharach. No cóż cudu nie było i nie będzie.Trzeba zespół znów przebudować i nowego trenera. Panu Maaskantowi już dziękujemy

whistar 03.11.2011 22:54

Sergiej klasa, najgorzej jest zawsze na drugi dzień po takim meczu. Też mam nadzieję, że nie zobaczę już Jaliensa w Wiśle (ale rozum podpowiada co innego).
Nasi kibice dowiedli, że to nam należy się drużyna na europejskim poziomie.

Blaszczu16 03.11.2011 22:54

Żal mi tylko Sergirja, że musi się męczyć z tak mierną obroną.

Kac 03.11.2011 22:54

dzięki Bogu jest Pareiko.

tomasz_19 03.11.2011 22:55

Lamey gra cały mecz a Jovanovic wchodzi na końcówkę... Why Maaskant? Why? Trener zachowuje się jakby działał na niekorzyść Wisły...

flamengista 03.11.2011 22:56

No, cudu nie było. Dobrego wrażenia też nie. Był oczekiwany w.dol i wujowa gra. Co z tego, że "momenty" były. To nie łyżwiarstwo figurowe, by dawać bonusy za styl.

W drugiej połowie jednak totalna pyta. Tradycyjnie nie mamy obrony: Jaliens po chwilowym wzlocie wrócił do tradycyjnego człapanego. Jego gra to totalny sabotaż i kpina z kibiców. Facet pokazuje totalną, holenderską tolerancję - w jego zadku znajdzie się miejsce dla wszystkich. Wszystkich nas ma w d.pie. Przykre, bo myślałem że coś u niego drgnęło.

Teoretycznie momentami zagrażaliśmy Fulham, ale tak naprawdę Angole mecz mieli cały czas pod kontrolą.

Trudno mieć pretensje do Maaskanta o ten mecz, bo i w optymalnym składzie i w dobrej formie pewnie zebraliśmy manto. Lepiej jednak, by w derbach wynik i gra były lepsze.

Mixu 03.11.2011 22:56

Piękny mecz. Obrona zagrała pewnie, widać było że poprawili komunikację. Postawa Jaliensa godna pochwały, jest zmiana na lepsze. Boczni obrońcy nieźle wyłączyli z gry skrzydłowych Fulham. Garguła w końcu pokazał że jest wart tych pieniędzy. A najbardziej zaskoczony jestem co do Kirma! W końcu pokazał że jak się chce na 100% to można grać lepiej niż lepiej opłacani zawodnicy angielskiej drużyny. Andraż walczył za trzech, znakomicie operował piłką, znakomity przegląd gry, jestem w szoku. Co za serce do gry. Ogólnie cała drużyna na wielki PLUS.

Saimoz 03.11.2011 22:58

Ludzie ..... przypomijcie sobie z kim odpadalismy rok temu i dwa lata temu ... i juz zaczniecie patrzec optymistycznie :)

mitmichael 03.11.2011 22:59

Cytat:

Pierwotnie napisane przez SWEET_83 (Post 1185800)
I po pucharach. No cóż cudu nie było i nie będzie.Trzeba zespół znów przebudować i nowego trenera. Panu Maaskantowi już dziękujemy

No jasne bo tak najłatwiej, zwolnic, zatrudnic, zwolnic, zartudnic i tak w kołko. Jovanovic w APOEL-u miał problemy 1.5 roku a po 4 latach ma swietna druzyne. Mentalnosc Polaka - zwolnic po roku, lepiej zbudowac od nowa.

CH. 03.11.2011 22:59

Głupi mecz, 4-1 to było w Holandii ale tam nic nie mieliśmy do powiedzenia, była przepaść. A tutaj.. remis spokojnie do wyciągnięcia, ale nie z taką obroną Wisły. Troszkę szczęscia na przodzie też brakowało, Fulham co kopnął to gol po sytuacjach których nie powinny mieć miejsca, no ale obrona..
Szkoda że aż 6 podstawowych kontuzjowych i problemy z Ilievem, Jovanovicem bo można byłoby się pokusić o wygraną

milosz 03.11.2011 23:00

11 straconych bramek w 3 meczach w LE, to powinno dac do myslenia Panu Maaskantowi.

wolfy, obrona nie w całości. Jovanović na PO i Diaz na środku to na wiosnę jest w sam raz.
Ważne aby Maaskant wreszcie przejrzał na oczy i wywalił Jaliensa z 11-tki. (na środku Diaz,Chavez... Jaliens out !)
Ważne też aby Stan sprowadził dobrego LO. W grze obronnej przydałby sie też ktoś lepszy od Wilka czy Sobola na środku pomocy i bardziej kreatywny od nich, ale to praca Stana na koniec tej części sezonu.

wolfy 03.11.2011 23:00

Cytat:

Pierwotnie napisane przez flamengista (Post 1185806)
No, cudu nie było. Dobrego wrażenia też nie. Był oczekiwany w.dol i wujowa gra. Co z tego, że "momenty" były. To nie łyżwiarstwo figurowe, by dawać bonusy za styl.

Ciesz się z tych momentów, bo realnie nie miałeś prawa nawet ich oczekiwać.

Super, że strzelił Kirm - może go ktoś kupi.

Obrona - wiadomo: w całości do wymiany.

iiYama 03.11.2011 23:01

Obrona gra pytę więc trzeba w niej coś zmienić do jasnej anielki. Dyrygujący nią generał rozdaje prezenty. Maaskant z tej holenderskiej maki chleba nie będzie!!

sergio 03.11.2011 23:01

Taktycznie Fulham nas dzisiaj zmiażdżyło. Ogladając mecz można wywnioskować że wygrali chyba najmniejszym nakładem sił. Panowie i Panie z tym składem nie mamy co szukać w Europie.

Niektórzy tu pisza że gra niezła, kilka fajnych akcji ale co z tego to powinna byc norma. Fulham dzisiaj sie za bardzo nie wysiliło i potrafiło spokojnie strzelić nam 4 bramki. Boli mnie że musze oglądać ukochaną drużyny w której graja pikarze opokarzający Wisłę.

I na koniec nie chcę tu wyjść na rasiste ale juz nie moge patrzeć na Jaliensa, Lameya i Diaza

Galonek 03.11.2011 23:01

Celnie Jaliensa spuentował komentator: "jak obrońca może nie brać udziału w akcjach defensywnych swojego zespołu?" To proste. Musi się nazywać Kew Jaliens i grać w Wiśle prowadzonej przez pięknego Roberta. Można w ten sposób grać i grać :D

Wszystkie daty podane są w GMT +1. Aktualna godzina to 14:46.

Zasilane przez vBulletin v. 3.8.7. Copyright © 2000 - 2026, Jelsoft Enterprises Ltd.
© 1998 - 2023 forumwisly.pl