Forum Kibiców Wisły Kraków

Forum Kibiców Wisły Kraków (https://forumwisly.pl/index.php)
-   Hyde Park Sportowy (moderowane) (https://forumwisly.pl/forumdisplay.php?f=8)
-   -   Reprezentacja Polski (https://forumwisly.pl/showthread.php?t=181)

d 08.03.2014 16:56

Cytat:

Pierwotnie napisane przez For_FuN_ (Post 1352233)
Przecież mamy otwarte granice, a Premier League jest najlepszą(dla wielu, a na pewno najbogatszą) ligą na świecie. Chyba mi nie powiesz, że ludzie - fachowcy światowej klasy sabotują swoje drużyny sprowadzając słabych Szkotów :D, kiedy mają tak szeroki wybór? Już nie wspominam o tym, że tych "amatorów" ze Szkocji można zostawić w ich własnym sosie(czyli w lidze szkockiej). Ale okej, są słabi...to teraz mi wymień naszych piłkarzy z Serie A, Primera Division, Lique 1, Bundesligi i własnie Premier League regularnie grających. Hmm, a czy przypadkiem na Wyspy nie byli i nie są sprowadzani polscy piłkarze? Przypomnij mi ich bilanse...zwłaszcza tych naszych asiorów z Championship :).

Jakoś mimo otwartych granic we Włoszech grają głownie Włosi, w Hiszpanii Hiszpanie itd., a genialni Szkoci i Irole nie podbijają Bundesligi czy Primera Division. Wyliczać sobie możemy do bólu, ale ja zawsze i tak będę na straconej pozycji bo tutaj jest Premiership na topie, jakaś tam Bundesliga czy finał LM nie ma przełożenia.

arti 08.03.2014 18:26

Cytat:

Pierwotnie napisane przez d (Post 1352246)
Jakoś mimo otwartych granic we Włoszech grają głownie Włosi, w Hiszpanii Hiszpanie itd., a genialni Szkoci i Irole nie podbijają Bundesligi czy Primera Division. Wyliczać sobie możemy do bólu, ale ja zawsze i tak będę na straconej pozycji bo tutaj jest Premiership na topie, jakaś tam Bundesliga czy finał LM nie ma przełożenia.

Trzeba było napisać, że chodzi Ci o to żeby ktoś przyznał Ci rację. Ja Ci ją przyznaję z radością (kto ma rację ten stawia kolację..:D )
A tak na serio - finał LM był prawie rok temu, sparing ze Szkocją w którym 2 nasze asy z Bundesligi nie zagrały - 3 dni temu, a naprawdę ważne są dni, których jeszcze nie znamy - ważne mecze zaczną się od jesieni. Oby forma wszystkich naszych grajków osiągnęła wtedy optimum.

For_FuN_ 09.03.2014 02:29

Cytat:

Pierwotnie napisane przez d (Post 1352246)

Czyli Szkoci powinni grać w Szkocji zgodnie z twoją logiką :)... Prześledź kadry klubów z najpoważniejszych lig i jednak trochę obcokrajowców tam jest ;]. Po drugie, trudno żeby wyjeżdżali z najlepszych lig świata, kiedy szkolenie stoi tam na najwyższym poziomie. Też dziwna sprawa, że jeszcze nie tak dawno temu wszyscy skupowali Polaków hurtem(kiedy nawet jeszcze nie byliśmy w UE i kiedy były ograniczenia w zatrudnianiu obcokrajowców). Mieliśmy piłkarzy w Austrii, Belgii, Francji, Włoszech, Hiszpanii, Bundeslidze i to nie ogórków jak teraz(za wyjątkiem znanej piątki i 1 lisa). A znamienne są przykłady Gilewicza, czy Żewłakowa, którzy mieli problemy z załapaniem się do kadry jeszcze nie tak dawno temu, a strzelali gole seryjnie w ligach zagranicznych. Poza tym prosiłem Cie o wymienienie naszych piłkarzy, o których ktoś coś słyszał w Europie, którzy grają w poważnych ligach i których przestraszą się nasi rywale grupowi :). Ja zrobiłem krótką rozpiskę, a w kolejce jeszcze jest kilka asiorów ;).

d 09.03.2014 20:44

Lista jest tu:

http://pl.wikipedia.org/wiki/Repreze...w_piłce_nożnej

Raczej pozostajemy przy swoim, dla Ciebie nasi to ogóry, dla mnie ogórami są wyrobnicy Championship czy dołów PL. W sumie chyba obaj mamy rację ;)

Kocur 09.03.2014 21:56

Nawałka w wywiadzie:

"Nie wiem kim byli ci ludzie na boisku. Takie stroje można kupić w każdym sklepie sportowym"

;)

emj10 09.03.2014 22:04

Czyli jutro powinien się podać do dymisji po tych słowach. Kto wystawił tych pajaców na boisko? Czyżby nie pan "trener"?

Kocur 09.03.2014 22:12

To z przymrużeniem oka cytat - podobnie jak Władek mówi że mundury można kupić w każdym sklepie :P

wolfy 09.03.2014 22:16

Czyli oficjalnie można ogłosić początek końca Nawałki. Zgodnie z tradycją, mamy klasyczne: "To nie ja, to oni!", choć brzmią one wyjątkowo idiotycznie z ust kolesia, który powoływał kompletnych ogórów i zrobił z kadry jarmark dla menedżerów. Przepraszam, powołania z pierwszej ligi? Naprawdę?

Tym niemniej, na pewno szatnia skoczy za nim w ogień.

Trzeba przyznać, że tym razem szybko poszło.

Jaroo1 09.03.2014 22:20

Wuczuwam pewien problem w kadrze... Ci co mają jakis tam talent, umiejętności i rozwinęli się lepiej lub gorzej, są w tej pierwszej 20-stce reprezentantów Kraju to patałachy bez ambicji na kadre, bez woli walki, bez charakteru lub po prostu mimo wszystko zbyt słabi piłkarsko niż by się mogło wydawać. Oni zamiast zapierdalać to wola szukac wymówek, że trawa była źle skoszona przed meczem.
Z kolei gdyby zrezygnować z gwiazdek i postawić na młodych, ambitnych to niestety takim chłopakom zabraknie umiejętności, talentu. Beda odstawać sportowo mimo silnych charakterów.
Tak czy siak jesteśmy w dupie, trenerzy kadry sa w dupie bo co jakiś nowy selekcjoner jest wybierany to nie radzi sobie z tym bajzlem.
Wnioski mam dwa. Przestać narzekać wiecznie na trenerów bo o ile jeden czy drugi trener mogą być ciamajdami i się nie znać to jak jest 4 trenerów pod rząd pod okiem, których kadra gra piach to chyba wina nie leży po stronie selekcjonera tylko piłkarzy?
A drugi wniosek jest taki, że jak nie zaczniemy szkolić mlodzieży, wychowywac nowego pokolenia to całe życie będziemy w dupie i to błędne koło będzie się powtarzać. Znowu się będziemy oszukiwać, że 2 gwiazdy typu Kuba i Lewy wypalą i pociaga ten wózek, znowu będziemy zwalać winę na trenerów, znowu będzie pomysł żeby kogoś naturalizować bo pewnie kolejny piłkarz co gra w Niemczech, Francji albo błysnął w polskiej lidze zbawi tą kadrę. Nie, ....a nie, tu trzeba gruntownej zmiany a nie wywalić trenera, czy jedną gwiazdeczkę wykopać bo gwiazdorzy a nadzieje opierać na tym, że wypali Sobiech czy inny Milik. Musi być 30 chłopa na wysokawym poziomie żeby stworzyli kadrę, żeby było z kogo wybierać do tej 18-nastki meczowej. Jeden nie wypali to drugi go zastąpi, a my mamy 4 piłkarzy i to też tak na siłe szukając i oczekujemy, że świat zbawimy. Jesteśmy piłkarskim patałachem Europy, trzeba sie z tym pogodzić i dążyć do rozwiązania a nie mieszania z błotem kolejnych 10 trenerów czy oszukiwania sie, że teraz ni z gruchy ni z pietruchy wszystko samo zaskoczy.

syryls 10.03.2014 07:42

Kocian pokazał że wystarczy dobry trener i z ogórów można zrobić zespół mistrzowski, kwestia selekcjonera którego nie potrafimy znaleźć od 6 lat

Karamazow 10.03.2014 08:19

Cytat:

Pierwotnie napisane przez syryls (Post 1352513)
Kocian pokazał że wystarczy dobry trener i z ogórów można zrobić zespół mistrzowski, kwestia selekcjonera którego nie potrafimy znaleźć od 6 lat

Genialny przykład.

Drozd 10.03.2014 09:45

Cytat:

Pierwotnie napisane przez syryls (Post 1352513)

Bo u nas od lat nie ma normalnej gry w piłkę, to skąd się mają wziąć trenerzy. Każdy zagraniczny jest lepszy niż nasi...

gypsy 27.03.2014 09:19

A jak się zapatrujecie na Ligę Narodów?
http://www.weszlo.com/news/19084-Uja...o_Liga_Narodow

Dla mnie to kolejny "genialny" pomysł pana Platiniego, no ale hajs musi się zgadzać... Przekombinowane to.

luke1906 27.03.2014 09:39

Katastrofalny pomysł. Kolejny krok w podziale na dużych i małych. Słabszym krajom systematycznie odcina się możliwość zagrania z najlepszymi. Kibice w takiej Mołdawii czy Albanii już nie zobaczą na żywo żadnej lepszej ekipy. I u nas też będzie z tym duży problem.

Któregoś dnia to jebnie. Ile razy można oglądać w kółko te same ekipy grające ze sobą? Liga Mistrzów już dawno mnie nie interesuje. Wygląda na to, że mecze reprezentacyjne czeka to samo. Taki meczyk Anglia-Niemcy co kilka lat to było święto. Teraz pewno będą grać co kilka miesięcy. Nuda.

silver03 27.03.2014 11:28

Cytat:

Pierwotnie napisane przez luke1906 (Post 1355929)
Któregoś dnia to jebnie. Ile razy można oglądać w kółko te same ekipy grające ze sobą? Liga Mistrzów już dawno mnie nie interesuje. Wygląda na to, że mecze reprezentacyjne czeka to samo. Taki meczyk Anglia-Niemcy co kilka lat to było święto. Teraz pewno będą grać co kilka miesięcy. Nuda.

Dokładnie, prestiż uleci.

FraMat 27.03.2014 12:17

Cytat:

Pierwotnie napisane przez luke1906 (Post 1355929)
Katastrofalny pomysł. Kolejny krok w podziale na dużych i małych. Słabszym krajom systematycznie odcina się możliwość zagrania z najlepszymi. Kibice w takiej Mołdawii czy Albanii już nie zobaczą na żywo żadnej lepszej ekipy. I u nas też będzie z tym duży problem.

To znaczy co?
Kibice w tej przysłowiowej Albanii czy Mołdawii nie będą już chodzili na mecze eliminacyjne mistrzostw świata i Europy, kiedy ich repra bedzie grała z taka Anglia, Hiszpanią, czy Niemcami?

luke1906 27.03.2014 12:33

Chodzi o to, że znacznie im się szansę na taki mecz ograniczy. Praktycznie znikną mecze sparingowe.
Nie wiem, może doszukuję się niepotrzebnie spiskowych teorii.

For_FuN_ 11.10.2014 18:31

Można w ciemno obstawiać, że dzisiaj Lewy nie zrobi nawet sztycha... Stanie(a właściwie przyklei) obok niego 1 stoper i defensywny pomocnik, i koniec z naszą grą ofensywną. Niemcy doskonale wiedzą(i nie tylko oni), że inni piłkarze nie stanowią dla nich zagrożenia. A po meczu, jak zwykle... Robert zawiódł, nic nie pokazał, itd. :).
Czekam na popisy Grosickiego, który nie zrobił ani jednego udanego dryblingu na tle amatorów z Gibraltaru :).

WISŁAZWE 11.10.2014 19:34

BĘDZIE SPAM!

Wpisując kolejne posty o występach polskich piłkarzy warto sprawdzić czy nie jesteście nominowani do przelania symbolicznej ''dyszki'' na Akademię!

http://wislakrakow.com/forum/showthr...44#post1379744

P.S
Nawet jak nie jesteście nominowani warto wpłacić 10 złotych i wrzucić zdjęcie.

leyzer87 11.10.2014 19:41

Nie wiecie może, gdzie można zobaczyć w necie transmisję w języku polskim. Tylko bez żadnych rejestracji.

Prezydentowa 11.10.2014 20:42

O, dobrze wiedzieć. Oglądałam 1. połowę po angielski, bo dobra jakość, ale chyba nie zniose dlużej tego ichniejszego komentatora. Powiedzcie, czy to taki straszny problem dowiedzieć się przed meczem jak się MNIEJ WIĘCEJ czyta nazwiska występujących zespołów? Nie mówię, że ma je wymawiać perfekcyjnie. Ale jemu sie chyba wydaje, że cały świat jest "po angielsku". Rajbas, Dżodlowicz, Hamls, Krus, Krejmer, Szarl...

Kocur 11.10.2014 21:36

Ktoś kto dzisiaj poszedł do buka na naszych został milionerem ... masakra :)

mitmichael 11.10.2014 21:40

Dzisiaj historia rodzi sie na nowo!!! :D

Mario Nh 11.10.2014 22:10

Cieszmy się bo jest z czego. Nie ważne, że dopisało nam niesamowite Szczęście, nie ważne, że zagraliśmy słabo.
Każdemu przy nazwisku "Nawałka" będzie kojarzył się wynik 2-0 Polska - Niemcy.
Dziś się cieszmy, a piłkarze niech jutro zaczną przygotowania do kolejnego ważnego meczu.
Brawo za walkę.

wiesniak84 11.10.2014 22:25

https://www.youtube.com/watch?v=SH8wDkqA_50
|| || ||
|| || ||
|| || ||
\/ \/ \/

http://www.wislakrakow.com/forum/sho...4&postcount=52

KOMINEK 11.10.2014 23:22

Zmieniłem trochę tytuł tematu - myślę że się im należało

dwdx1906 12.10.2014 04:30

Cytat:

Pierwotnie napisane przez Kocur (Post 1379749)
Ktoś kto dzisiaj poszedł do buka na naszych został milionerem ... masakra :)

U mnie taka sytuacja:
- Zdałoby się obstawić dzisiejszy meczyk - podpowiada optymizm.
- Daj spokój, szkoda pieniędzy. Nie warto ryzykować. - odpowiada "rozsądek".
- To Ty daj spokój. Musi być jakiś sposób na pewną wygraną! - broni się optymizm.
- Dobrze, ostatni raz Ci pomagam. Załóż konto w BetClic i skorzystaj z CashBack'u do 200 zł.

No, i 1080 do przodu :-D

ZAWSZE PONAD WAMI - woła przyzwyczajenie.
PI*RD*L*N*MI NIEMCAMI! - odpowiada nowa rzeczywistość.

Tu dodałem bramki i skrót z tego szczęśliwego meczu:

PS. http://wislakrakow.com/forum/showpos...&postcount=846

wiesniak84 12.10.2014 04:55

Fajno. Wplac na Akademie Wisly jak taki zarobas jestes.

dwdx1906 12.10.2014 09:31

Cytat:

Pierwotnie napisane przez wiesniak84 (Post 1379761)
Fajno. Wplac na Akademie Wisly jak taki zarobas jestes.

A wiesz, że chciałem się nominować? Ale dzięki, przelew poszedł, potem dam potwierdzenie w odpowiednim temacie :-)

heoij 12.10.2014 10:01

http://www.youtube.com/watch?v=eFr0X...layer_embedded :D

Mario Nh 12.10.2014 16:42

Cytat:

Pierwotnie napisane przez hubert.fan (Post 1379763)

:D

Mam nadzieję, że ten wynik da naszej reprezentacji kopa na wtorkowy mecz i wygrają ze Szkocją. Sytuacja w grupie byłaby z naszej perspektywy wymarzona.

El'kabat 12.10.2014 17:02

A Niemcy tu a Niemcy tam a Niemcy chuja zrobia nam :lol: allalalala

piter116 12.10.2014 18:55

Napiszę tu, napiszę tam, a Akademię w dupie mam...

WPŁACAĆ PANOWIE!

http://wislakrakow.com/forum/showthr...66#post1379766

Benan 12.10.2014 19:36

Cytat:

Pierwotnie napisane przez KOMINEK (Post 1379758)
Zmieniłem trochę tytuł tematu - myślę że się im należało

To już nie "Reprezentacja Polski" albo Reprezentacja PZPN-u?

63624 12.10.2014 20:03

Jakby nie patrzeć, z Niemcami nie grał ani jeden farbowany lis. Nawałka miał szczęście, że Polanski spuścił go na drzewo.

dwdx1906 12.10.2014 21:14

Cytat:

Pierwotnie napisane przez 63624 (Post 1379780)
Jakby nie patrzeć, z Niemcami nie grał ani jeden farbowany lis. Nawałka miał szczęście, że Polanski spuścił go na drzewo.

I ten stan się utrzymuje od kilku meczów. Aż zacząłem kibicować :-)

Swoją drogą, poza Olisadebe żaden "lis" nam nie pomógł. Owszem, można chwalić za grę wielu z nich, ale statystyki są bezlitosne...

El. MŚ 2006 - 100% Polaków - awans.
El. Euro 2008 - 100% Polaków - awans.
Euro 2008 - dochodzi Roger - klapa.
El. MŚ 2010 - dalsze wsparcie Rogera + Obraniak - klapa.
Euro 2012 - wiadomo...
El. MŚ 2014 - Polanski, Benisz, Obraniak, Perquis... - klapa.

Miło by było teraz po 8 latach znów samodzielnie awansując na wielki turniej (mimo, że eliminacje są trochę łatwiejsze). I znów - bez farbowanych lisów.

Mario Nh 13.10.2014 12:18

Zbigniew Boniek odbudował atmosferę wokół reprezentacji jak i marketing.

ABGwislakABG 13.10.2014 13:11

Atmosferę odbudowało zwycięstwo nad szkopami, a nie rudy jegomość.

Marketing... Tya. Zwłaszcza odnośnie meczów wyjazdowych reprezentacji, gdzie prezes nie raczył się zająć kibicami obawiając się rac (których nomen-omen bronił swego czasu). O tekście typu "widziałem te tysiące ubranych w biało-czerwone barwy z flagami, wymalowani i modliłem się, by stadionu nie opuszczali smutni" można mówić w kategorii typowego zagrania pod publiczkę.

Mario Nh 13.10.2014 16:20

Tłumacz sobie jak chcesz. Normalne było to, że presja władz, mediów itp nie pozwoli mu zrealizować wszystkich, szczególnie tych kontrowersyjnych aspektów. Mimo wszystko jego prezesura wniosła wiele zmian in plus.
Zwycięstwo nad Niemcami odbudowało atmosferę w szatni, otoczkę odbudował Boniek. Wystarczy spojrzeć jakie jest zapotrzebowanie biletów na mecze reprezentacji. Boniek wyszedł do ludzi, do mediów.
A że część haseł jest pod publiczkę? Cóż, niektórzy do wszystkiego się przypieprzą.

Nawet do hasła: "Łączy nas piłka." Bo Ty, gdybyś miał wybierać zapewne między mistrzostwem świata Polski a racami na trybunach podczas jej meczów wybrałbyś to drugie zapewne.

Musicie w końcu zrozumieć, że to wszystko kręci się wokół piłki i boiska, nie - rac i opraw. One są dodatkiem.
Też kiedyś byłem młody, też krzyczałem podobnie...

Głęboko wierze, że piłka się zawsze obroni.

WISŁAZWE 13.10.2014 16:44

Cytat:

Pierwotnie napisane przez Mario Nh (Post 1379810)
Tłumacz sobie jak chcesz. Normalne było to, że presja władz, mediów itp nie pozwoli mu zrealizować wszystkich, szczególnie tych kontrowersyjnych aspektów. Mimo wszystko jego prezesura wniosła wiele zmian in plus.
Zwycięstwo nad Niemcami odbudowało atmosferę w szatni, otoczkę odbudował Boniek. Wystarczy spojrzeć jakie jest zapotrzebowanie biletów na mecze reprezentacji. Boniek wyszedł do ludzi, do mediów.
A że część haseł jest pod publiczkę? Cóż, niektórzy do wszystkiego się przypieprzą.

Nawet do hasła: "Łączy nas piłka." Bo Ty, gdybyś miał wybierać zapewne między mistrzostwem świata Polski a racami na trybunach podczas jej meczów wybrałbyś to drugie zapewne.

Musicie w końcu zrozumieć, że to wszystko kręci się wokół piłki i boiska, nie - rac i opraw. One są dodatkiem.
Też kiedyś byłem młody, też krzyczałem podobnie...

Głęboko wierze, że piłka się zawsze obroni.

A ja głęboko wierzę, że w końcu coś ruszy. W sumie mowa o przyszłości polskiej kadry, polecam bo ciekawy post:
http://wislakrakow.com/forum/showthr...?t=9353&page=2

Wszystkie daty podane są w GMT +1. Aktualna godzina to 21:29.

Zasilane przez vBulletin v. 3.8.7. Copyright © 2000 - 2026, Jelsoft Enterprises Ltd.
© 1998 - 2023 forumwisly.pl