Forum Kibiców Wisły Kraków

Forum Kibiców Wisły Kraków (https://forumwisly.pl/index.php)
-   Jak? Gdzie? Kiedy? (https://forumwisly.pl/forumdisplay.php?f=16)
-   -   Bilety (https://forumwisly.pl/showthread.php?t=1565)

pawelwislak 21.08.2012 08:06

Palikot ty chyba w ogole nie wiesz do czego sie odwolujesz. To co ty nazywasz "chujowymi ludźmi" to chyba kategoria przeznaczona specjalnie dla ciebie. Podajesz przyklad Rangersow klubu w ktorym szacunek do kibica stoi na najwyzszym poziomie, dzialania promujace klub to Marketing a nie "marketing". Zarowno od strony klubu jak i kibicow miedzy soba jest pelen szacunek bez wzgledu na to czy ktos jest tym tzw. piknikiem czy tez w twojej wersji "chujowymi ludźmi". To co tutaj piszesz nie ma nic wspolnego z tworzeniem wiezi klubowej powiedzialbym wiecej plujesz na tradycje swojego KLUBU, baa ty ich nawet nie rozumiesz. Przypomnij sobie slabe czasy kiedy tych piknikow bylo tyle samo co mlynu. No chyba ze nie pamietasz czasow kiedy nei bylo trybun za bramka. W kazdym klubie jest miejsce dla aktywistow i tych ktorzy klada kase. Jak tego nie rozumiesz to po prostu nie udzielaj sie w temacie. SZACUNEK DLA WSZYSTKICH KIBICOW. A twojego podejscia do Braci Kibicowskiej juz nie bede komentowal bo szkoda klawiatury.

Jaroo1 21.08.2012 08:34

Jak mamy byc Wielka Wisła skoro panuje u nas myslenie - poza C siedzi piknik-ciota, a na C siedzi kibol-cwiercinteligent. Szanujmy sie. Latwiej bedzie stworzyc cos wielkiego w 13-15 tys niz w 4 tys z mlyna (z czego optymistycznie patrzac 2 tys to fanatycy - taka jest prawda)

Watts 21.08.2012 09:17

Cytat:

Watts

Skoro macie problem z SKWK, to dlaczego nie założycie własnej organizacji, która będzie walczyć o "wasze" interesy?
:drapanie:

Skończyłem czytać twój post po tym zdaniu. Napisałem wyraźnie w poście #8730, że to nie jest w tym momencie konkretnie MÓJ problem i MÓJ interes, bo mieszkam dość blisko, ale kiedyś było różnie i jestem w stanie zrozumieć postulaty potencjalnych klientów sprzedaży internetowej. ;)

palikot 21.08.2012 11:12

Cytat:

Pierwotnie napisane przez pawelwislak (Post 1270342)
Palikot ty chyba w ogole nie wiesz do czego sie odwolujesz. To co ty nazywasz "chujowymi ludźmi" to chyba kategoria przeznaczona specjalnie dla ciebie. Podajesz przyklad Rangersow klubu w ktorym szacunek do kibica stoi na najwyzszym poziomie, dzialania promujace klub to Marketing a nie "marketing". Zarowno od strony klubu jak i kibicow miedzy soba jest pelen szacunek bez wzgledu na to czy ktos jest tym tzw. piknikiem czy tez w twojej wersji "chujowymi ludźmi". To co tutaj piszesz nie ma nic wspolnego z tworzeniem wiezi klubowej powiedzialbym wiecej plujesz na tradycje swojego KLUBU, baa ty ich nawet nie rozumiesz. Przypomnij sobie slabe czasy kiedy tych piknikow bylo tyle samo co mlynu. No chyba ze nie pamietasz czasow kiedy nei bylo trybun za bramka. W kazdym klubie jest miejsce dla aktywistow i tych ktorzy klada kase. Jak tego nie rozumiesz to po prostu nie udzielaj sie w temacie. SZACUNEK DLA WSZYSTKICH KIBICOW. A twojego podejscia do Braci Kibicowskiej juz nie bede komentowal bo szkoda klawiatury.

Piknik nie koniecznie jest synonimem chujowego mentalnie, nie wiem, czemu ciągle kojarzycie negatywne określenia z piknikami? :D Sumienie was dotyka czy co? Mówie o każdym rodzaju kibiców, o dziwo :shock: nawet tych z C :D

Co to znaczy szacunek do kibica? Kolejna wymówka chujowych mentalnie? :D Klub nie wprowadza sprzedaży internetowej, bo ma pewnie jakiś specjalny powód. Być może nie ma pieniędzy na takie rzeczy, co świadczy nawet, że na ochronie oszczędzają zamykając kilka pod-sektorów i na kateringu w dniu meczu. Znowu można odwołać się do kategorii "daj". Znowu wymagacie i wymagacie. Wiecie ile wyrzeczeń musi mieć kibic Glasgow Rangers? Musi zrezygnować z i tak niskiego poziomu ligi szkockiej na rzecz 4 ligi!!, pewnie z wielu udogodnień, bo klub i jest w olbrzymich tarapatach finansowych a dla was problemem jest zacisnąć majty i przyjechać w dniu meczu godzinę, dwie wcześniej po bilet, a ci co są na miejscu kupić dzień dwa przed meczem, żeby nie robić nie potrzebnych kolejek przyjezdnym. To pokazuje chujową mentalność. Jak widziałem w niedzielę, to wiele osób w tej kolejce narzeka na to na tamto, że kolejka, że dystrybucja chujowa, że coś tam... tylko zapominają, że sami w chuja walą, bo pewnie większość z nich miała okazję przyjechać w sobotę po bilet, w piątek, ale zapewne im się nie chciało i zostawili na ostatnią chwilę. Sam przyznaję w niej stałem i trochę się w....iłem, bo ostatecznie na mecz nie wszedłem, ale pretensje miałem tylko do siebie, a nie do całego świata klubu, SKWK, bo mogłem po prostu kupić dzień wcześniej a taką możliwość miałem.

Jeszcze raz nawiązując do Glasgow Rangers Jakby to przenieść na realia polskie, to żaden marketing na 4 ligę nawet w 1/4 nie sciągnie tylu kibiców! To nie marketing ich ściąga kibica tylko pewne zasady którymi się kierują w życiu(pewnie nie tylko w życiu kibicowskim), które są przez większość naszych fanów wyśmiewane. "Bo jak można przyjść na mecz, skoro chujowo grają?" :D Ja powtarzam, mentalnie odstajemy od wysp brytyjskich jeśli chodzi o kibicowanie. Tam football to jest religia(widzą piękno bez względu na poziom) u nas jedna z wielu rozrywka, przesiąknięta na maxa komerchą, gdzie na pierwszym miejscu liczy się stosunek ceny do jakości oferowanej usługi. Nikt mi teraz nie udowodni, że w Glasgow poziom większy, że piłkarze lepsi. 50 tys. chodzi, bo mają dobrych kibiców. My jesteśmy ciency w uszach niestety.

I zaznaczam nie jestem żadnym przeciwnikiem Biletów ON-Line a w zasadzie jestem ich zwolennikiem. Ja tylko komentuje pewne tendencyjne przekonania wielu sympatyków, które nie są spójne z ich deklarowanymi działaniami, co świadczy po prostu o słabości takich ludzi. To tak żeby ktoś mi tego przypadkiem nie zarzucił ;)

domin_czyzyny 21.08.2012 11:38

na szacunek trzeba sobie zasłużyć - nie jest on dawany od samego "bycia".

Więc jedna strona nie ma racji i druga też nie ma, bo znów pogardzanie od kopa za to, że się jest na D, E, A, H nie jest właściwe. A znów szanowanie gościa/laski za to, że przyszła na mecz Wisły nie znając jej historii. tradycji, zasad, HYMNU, a jedynym momentem, kiedy dostaje wypieku na twarzy jest zrobienie sobie fotki na tle trybuny C i wystawieniem tego zdjęcia na "fejsiczka".

Nie jeden pikol, czy zwyczajny dziadek (jak się to dawniej mówiło) naprawdę bardziej zasługuje na szacunek niż dzieciak z C sikający i niszczący stadion. Ale też jest wielu na każdej trybunie, którzy na szacunek nie zasługują i każdy chodzący na Wisłę to wie.

Wie, że siedzenie na hymnie, WTJP, nie znanie przyśpiewek i pieśni, robienie sobie fotosów, itp. zasługuje na potępienie i reakcje, a nie na szacunek.

Ale to nie temat o tym, myślę, że wrócmy do tematu biletów lub okołobiletowego zbulwersowania całą organizacją.

WislaFan123 21.08.2012 12:49

Cytat:

Pierwotnie napisane przez palikot (Post 1270402)
Klub nie wprowadza sprzedaży internetowej, bo ma pewnie jakiś specjalny powód. Być może nie ma pieniędzy na takie rzeczy, co świadczy nawet, że na ochronie oszczędzają zamykając kilka pod-sektorów i na kateringu w dniu meczu. Znowu można odwołać się do kategorii "daj".

i znow moge napisac... TYPOWE POLSKIE MYSLENIE...

Po co wydawac pieniedze, niech samo sie pojawi.. Podstawowa zasada w biznesie jest to iz aby zarobic, to trzeba zainwestowac... I dzieki takiemu mysleniu, mysle ze Wisla za ostatni sezonu jest w plecy z jakies 5-7mln zlotych..

QBAS 21.08.2012 14:46

Dokładnie KaSzTaN, zaraz dojdzie do tego, że zaczniemy usprawiedliwiać klub za brak internetowej sprzedaży. Bo przecież "w sieci są wirusy", "tyle się słyszy o kradzieżach z kart kredytowych" etc.

Idę do warzywniaka i mogę zapłacić plastikiem. Kina daaaawno już wprowadziły sprzedaż internetową. Małe kluby typu Podbeskidzie, Piast czy nawet wg zapowiedzi Craxa (trwają testy systemu) dają taką możliwość swoim kibicom. No ale przecież ja się Bednarz nazywam i kierowany przeze mnie klub pójdzie "alternatywną" drogą.. Ech...

Tutaj coraz więcej osób wyraża zdanie, że sprzedaż biletów online jest baaardzo pilną sprawą, można się dołączać -> https://www.facebook.com/pages/%C5%B...87842038015288

blanco 22.08.2012 14:19

http://www.wisla.krakow.pl/pl/aktual...d_24_sierpnia/

marlyd 22.08.2012 21:13

http://www.dziennikpolski24.pl/pl/sp...a-starcie.html

jerry1990 22.08.2012 21:36

To ostatnie zdanie z artykułu dostałem w mailu jakieś dwa i pół roku temu gdy zapytałem kiedy będzie sprzedaz internetowa...

QBAS 23.08.2012 03:45

Sorry Adrian, ale nie ma się co ludziom dziwić że nikt Ci nie wierzy. Tak to jest jeśli się mami ludzi wielokrotnie i "zapewnia" o rychłej możliwości zakupu biletów i karnetów on-line. Nie uwierzę dopóki sam z takiej możliwości nie skorzystam

nowak_g 27.08.2012 20:58

wie ktos ile karnetow sprzedano na te runde ?

Marcin_fan 27.08.2012 21:01

Cytat:

Pierwotnie napisane przez nowak_g (Post 1271984)
wie ktos ile karnetow sprzedano na te runde ?

Około tydzien przed 1szym meczem z Gks-em było ok 6tyś sprzedanych.. Teraz może jeste koło 8tyś, ale to tylko moje przypuszczenia

nowak_g 27.08.2012 21:28

no cudow nie ma :)
dziekuje

Poul1983 28.08.2012 08:45

Od wczoraj Cracovia ma sprzedaż internetową !!!!! W Wisełce rozumiem trwają dalej testy systemu :D

QBAS 28.08.2012 13:00

Cytat:

Pierwotnie napisane przez Gazeta.pl
Bilet na mecz Cracovia - Arka możesz już kupić w internecie
Cracovia rozpoczęła sprzedaż biletów przez internet. W taki sposób można już nabyć wejściówki na środowe spotkanie z Arką Gdynia (godz. 19.30).
Przed sobotnim meczem ze Stomilem system był sprawdzany. Testy wypadły pomyślnie, więc od poniedziałku bilety przez internet mogą kupić wszyscy chętni.

Jak samopoczucie Jacek? Wszystko gra Adrian? Testy rozumiem są w toku (od kilku już lat) i lada chwila (na pewno do kolejnej olimpiady) każdy kibic Wisły Kraków będzie mógł nabyć bilety online, tak jak od dawna zapewniacie, nieprawdaż?

Śmiech przez łzy...

AS82 28.08.2012 13:09

Ciekawe ile pojdzie biletów na Polonie W. , po ostatnim hororze z Belchatowem ,gdzie przed meczem kolejka miala kilometr , mam nadzieje ze ludzie pojda po rozum do głowy i kupia bilety wczesniej

Elendil 28.08.2012 13:19

nie wiem jak z "fanami piłki nożnej", ale C ma pękać w szwach. Obok tej garstki, co przyjedzie z Wawy, wpadną też ci, co opraw nie potrafią pilnować, także trzeba im co nieco pośpiewać :D

matysiuk 29.08.2012 19:24

Czy ktoś się orientuje jaki jest widok na boisko z sektora d11?

pzkwr 29.08.2012 20:01

Cytat:

Pierwotnie napisane przez matysiuk (Post 1272519)
Czy ktoś się orientuje jaki jest widok na boisko z sektora d11?

Byłem na dolnym D na meczu pucharowym z Ruchem i z górnych rzędów widać bardzo dobrze. Perspektywa jest trochę inna (normalnie siedzę na E15), ale można się przyzwyczaić. Spokojnie możesz tam kupić.

matysiuk 29.08.2012 20:03

Dzięki za info :)

Poul1983 29.08.2012 20:09

Taka mała ciekawostka co do sprzedaży biletów przez internet:

Pierwszy mecz Cracovii przed własną publicznością (bez internetowego) Sobota 19.40 - 7630 kibiców
mecz dzisiejszy (sprzedaż internetowa) mecz Środa (gorszy dzień bo ludzie pracują) 19.30 - 8633 kibiców

1000 więcej kibiców ok 15% mimo gorszego dnia, w Sobotę sądzę że byłoby pewnie ponad 20% więcej kibiców. Przekładając to na Wisełkę jest to minimum 3-4 tys więcej kibiców!!!!

Wiem że te przypuszczenia są troszkę na kolanie robione ale z lekka obrazuje jak dużo klub traci ;(

jcts 29.08.2012 20:17

hmmm, ale dodaj do tego też że to jest mecz z Arką, na który i tak i tak więcej kibiców by przyszło bo po 1) lepszy przeciwnik niż Stomil 2) 'zaprzyjaźniony' klub z sąsiadką
Nie umniejszam znaczenia sprzedaży biletów przez Internet ale na pewno nie będzie o 4 tys. więcej kibiców na R22 tylko dzięki takiej sprzedaży.

blanco 29.08.2012 20:22

Cytat:

Pierwotnie napisane przez Poul1983 (Post 1272547)
Taka mała ciekawostka co do sprzedaży biletów przez internet:

Pierwszy mecz Cracovii przed własną publicznością (bez internetowego) Sobota 19.40 - 7630 kibiców
mecz dzisiejszy (sprzedaż internetowa) mecz Środa (gorszy dzień bo ludzie pracują) 19.30 - 8633 kibiców

1000 więcej kibiców ok 15% mimo gorszego dnia, w Sobotę sądzę że byłoby pewnie ponad 20% więcej kibiców. Przekładając to na Wisełkę jest to minimum 3-4 tys więcej kibiców!!!!

Wiem że te przypuszczenia są troszkę na kolanie robione ale z lekka obrazuje jak dużo klub traci ;(

Już była dyskusja czemu nie ma biletów on-line i klub nie jest temu do końca winny..
Co do frekwencji to oczywiście nie wzrośnie w ogóle , może o kilkaset osób na każdym meczu , chodzi jednak o wygodę dla niektórych.
Moim zdaniem i tak liga polska ma najlepszą frekwencję na świecie gdyby była ona proporcjonalna do poziomu rozgrywek . W Portugalii na mecze chodzi po 800 , 1500 ludzi z wyjątkiem gigantów.

Poul1983 29.08.2012 20:27

^^ ja przez okres wakacji troszkę się wyłączyłem od wszystkiego, napiszesz mi w skrócie dlaczego klub nie jest do końca winny?

wojteks 29.08.2012 20:27

Na ile minut przed meczem z Bełchatowem zaczęły się tworzyć większe kolejki tak na 30-60 minut stania?

blanco 29.08.2012 20:30

Cytat:

Pierwotnie napisane przez Poul1983 (Post 1272556)
^^ ja przez okres wakacji troszkę się wyłączyłem od wszystkiego, napiszesz mi w skrócie dlaczego klub nie jest do końca winny?

http://wislakrakow.com/forum/showpos...postcount=3835

peele 29.08.2012 23:51

Pytanie odnośnie sektora rodzinnego na naszym stadionie... a mianowicie znajomym obiecałem wejściówki na Wisłe, a że idą z dzieciakiem 10 letnim to w grę wchodzi sektor rodzinny, a że ja jestem na C to nie mam pojęcia co się tam na F dzieje... interesuje mnie to czy są problemy(kupuje dzień przed meczem) z kupnem wejściówki na ten sektor, i czy to jest cały narożnik F (góra i dół) ?

jcts 29.08.2012 23:56

Cytat:

Pierwotnie napisane przez wojteks (Post 1272557)
Na ile minut przed meczem z Bełchatowem zaczęły się tworzyć większe kolejki tak na 30-60 minut stania?

Byłem pod stadionem po 13 i już ok. 30 min stałem w kolejce, wyszedłem z biletem ok. 13:40 i wtedy kolejka była już prawie do polowy trybuny E

Sylwek1906 29.08.2012 23:57

Nie ma problemu z kupnem biletu, jest to cały narożnik góra i dół, ale jak już to polecam góre ;)

palikot 30.08.2012 15:39

No ruch w SK całkiem spory dzisiaj, ponoc wczoraj też był, to może jutro takich kolejek nie będzie jak ostatnio na Bełchatowie:)

leszekm 30.08.2012 17:51

Na Bełchatowie stanąłem w kolejce o 13,10.Wszedłem o 14,50(ok.20 min.meczu)

dejv02 30.08.2012 20:45

byłem dzisiaj około 16.00 po bilet i stałem około 8min w kolejce

3 kasy otwarte

Kaan 31.08.2012 08:03

Kupowałem bilet o 19.55, za mną kolejka na ok. 50 osób i ciekawy jestem, ale nie miałem czasu poczekac wczoraj chwile dłuzej, czy wszystkie osoby zostały wczoraj obsłuzone czy zatrzaśnięto im rolety przed nosem. Spory ruch, za mało kas otwartych.

Proud 31.08.2012 09:33

Ja byłem wczoraj ok 15 po karnety, to 3 osoby oprócz mnie były w strefie kibica. 3 kasy otwarte.

AS82 31.08.2012 13:07

Ja byłem o 11.15 , kilka kas czynnych przy każdej ktoś stał i kupował bilet ,cały czas ktoś nowy dochodził

Sebo_TS 31.08.2012 14:23

Pytanie :) Czy na sektor rodzinny dzieciaki potrzebują kartę kibica ? Czy na pozostałe sektory też potrzebują?

lisek14fc 31.08.2012 14:25

jesli sa powyzej 6 roku zycia to potrzebuja

FredzIo 31.08.2012 14:46

Jak wygląda sytuacja z zakupem biletu przed meczem. Będę na stadionie około 19, jakiego czasu oczekiwania w kolejce mam się spodziewać?

QBAS 31.08.2012 14:49

O 19 powinno być jeszcze w miarę znośnie. Choć jak będzie, okaże się dopiero wieczorem.

Wszystkie daty podane są w GMT +1. Aktualna godzina to 13:07.

Zasilane przez vBulletin v. 3.8.7. Copyright © 2000 - 2026, Jelsoft Enterprises Ltd.
© 1998 - 2023 forumwisly.pl