![]() |
Cytat:
ja powiem tyle. Ja Żurawia bym widział w Wiśle byłby to odpowiedni człowiek na odpowiednim miejscu na ostatnie kilka lat jego kariery. Dla przykładu Ryan Giggs 35 lat, a nadal gra Manchesterze United. ps. Celtic to mimo wszystko wyższy poziom niż Lazio i Benfica a ten Machester to UTD czu City? |
Cytat:
|
Cytat:
|
Ode mnie ciekawostka na temat Żurawskiego (za transfermarkt)
w lidze szkockiej 49 występów 18 bramek 7 asyst w lidze greckiej 23 występy 10 bramek 5 asyst chyba źle to nie wygląda co Wy na to? |
Wg mnie w tym całym zamieszaniu z Dawidem chodzi o to że on miał przyjść do Wisły ale manager Peralta czy jakoś tak chciał wytransferować Marcelo do PAO za pół darmo a na miejsce Marcepana przyszedłby ten Dawid. Wisła nie zgodziła się na odejście Marcela i Peralta teraz nie załatwi Wiśle Dawida, możliwe że teraz jego bedzie chciał shandlować do klubu z Aten.
|
"
Cytat:
Nie znam dokładnie spraw Dolhy i Quatary ale nie sądzę żeby standartem w kontraktach było dawanie opcji przedłużenia obydwu stronom. Szczerze mówiąc nie miało by to za bardzo sensu bo przecież jeśli obie strony są z niej zadowolone i chcą ją dalej kontynuować to wystarczy przedłużyć istniejącą umowę i nie są do tego potrzebne żadne opcje przedłuzenia. Cytat:
|
Jestem pewien, że jakby ktoś chciał kupić Marcelo, to już by to zrobił, albo zrobi w niedługim czasie. Wnioskuję tak z tego, że przy podpisywaniu kontraktu z Wisłą na pewno zażądał wpisania stosownej klauzuli do swojego kontraktu - a Wisła, nie ryzykując, zgodziła się. Dokładnej kwoty nikt pewnie z nas nie zna (zresztą na 100% też nie wiadomo czy taka jest) ale mówiło się raz o milionie euro, raz o dwóch milionach dolarów, a kiedyś czytałem o dwóch mln euro.
Możliwe, że David jest tutaj dlatego, że Peralta chce go opchnąć Europy, i wziął go ze sobą, gdy jechał załatwiać nam Beto. W końcu w Europie są lepsze połączenia niż z Ameryki Płd. |
Cytat:
Co do np. Boguskiego: to nie jest tak, że tak nagle z niczego zaczął super grać. Już w naszych rezerwach pokazywał, że potrafi mieć zagrania z innej bajki. Tyle, że jednocześnie miał dużo zagrań iście juniorskich, widać wtedy po nim było zupełny brak otrzaskania z pierwszoligową piłką. To co zrobiono w nim w Bełchatowie to bardziej wyplenienie u niego złych nawyków wyniesionych z grania w niższych ligach. |
Cytat:
grecka ? tak na serio asyst 4, bramek 8, z czego 3 z karnych, tam troche info przekrecone, bo w statysykach ma zapisane 8 goli a w ogolnych wystepach w lidze greckiej - 10. Nie ma porównywać Kosy do Zurawia i Franka. Trzej piłkarze, trzy charaktery i trzy rozne sytuacje. Kosa grzał ławe nie dlatego, ze był słaby, tylko miał wybuchowy charakter i nie umiał sie zaaklimatyzowac (nie dosc ze pokazal to w Wisle to i w reprezentacji, na mundialu nie wystąpił mimo, że w ost sparingowym spotkaniu zaliczył 2 asysty bo janosik zmienił swoje zasady, "nie grasz w klubie, nie grasz w reprze", ale za to na Cyprze go docenili, bo ma tam kilku kolezkow (pewnie baluja cos), w ciagu 4 sezonow 4 gole i jakies 15 asyst (nie liczac repry). Franek tez miał forme, miał, ale nie wykorzystywano jego potencjału jak w Wisle bo nie grał jako drugi napastnik tylko albo samotny, albo cofnięty albo ... na skrzydle (cos ala Małecki), no i kontuzje (w przeciagu ok 2500 minut strzelił 10 goli > statystyki z ostatnich 4 sezonów). Zuraw za to miał pełen kredyt zaufania w Szkocji, ładnie grał dlatego, pozniej jak forma padła tak padła i przestano na niego liczyc, transfer i znowu wielki kredyt zaufania bo mimo ze nie strzelał to i tak pełne 90 minut zawsze grał (ponad 5000 minut rozegranych, goli 28, szczegolnie dzieki 1 sezonowi w Celticu - statsy z 4 sezonow ostatnich). To rozni tych 3 piłkarzy. Dlatego nie ma co porownywac, ale Zuraw jesli strzela w greckiej to i u nas by cos strzelał, Franek też (ale w Jadze moze byc to trudne). Na serio wkurza mnie takie pier***olenie na piłkarzy, a nawet ludzie statystyk i sytuacji nie znaja. Ten słaby, ten słaby ehh. Tylko dlatego, ze nie graja w klubie aktualnie + |
Cytat:
|
http://www.sport.pl/pilka/1,70998,61...atow_chce.html
z tego co tu piszą to Bełchatów chce miliona złotych, a nie jest to cena nie do sforsowania. mysle ze wlasnie o taka kwote, dzialaczom chodzilo czyli kolo 300-400tys euro. mam nadzieje ze dojdzie do skutku |
Co do Żurawskiego... Ma 33 lata, w jego wieku Reiss, który moim zdaniem był i jest nadal słabszym od niego piłkarzem, został królem strzelców ekstraklasy. Tyle, że na Reissa wtedy grali wszyscy w Lechu, był centralną postacią zespołu. U nas kimś takim jest Paweł Brożek, a kiedyś był Żurawski. Nie ma sensu zamieniać ich miejscami i z powrotem opierać całą koncepcję gry na Żurawskim i zapewne Skorża jest na tyle mądry, że to wie. Sam Żurawski również zapewne zdaje sobie z tego sprawę. Pytanie brzmi - czy będzie umiał odnaleźć się w Wiśle w innej roli? Jeżeli tak, to w jakiej? Ja widzę jedną opcje - jako zmiennik Brożka lub Boguskiego, ale czy to zaspokoi jego ambicje? Jeżeli Żurawski miałby zabrać miejsce w składzie Boguskiemu to jestem na nie, jeżeli natomiast miałby być zmiennikiem i do tego z rozsądnym kontraktem to możemy spróbować.
|
Cytat:
|
Cytat:
|
Cytat:
|
http://www.sport.pl/pilka/1,65029,61...ja_w_FIFA.html
niby nie związane, ale sam koniec zwiazany |
Gargułę trzeba wykupić, bo w Bełchatowie skończy w Młodej Ekstraklasie
|
Cytat:
Czyli na pewno motywacyjnym i takim, który lokowałby go w środku stawki zarabiających w klubie. Owszem, Żurawski już tak przebojowy i skuteczny jak kiedyś nie będzie, ale może swoją osobowością wpłynąć na zespół równie pozytywnie, jak Kosowski w pierwszej rundzie poprzedniego sezonu. |
Cytat:
|
nic dziwnego że Elche zbankrutowało
|
Mysle ze Zuraw to niejest zly pomysl moze jeszcze pograc na dobrym poziomie pare lat (wide Poborsky) a co do Peralty(chyba tak to sie pisze)i Davida to sadze ze to jest zagrywka .Chce go sprzedac do PAO i przywozac go do Krakowa Daje Grekom sygnal ze moze tutaj grac
|
http://sport.interia.pl/pilka-nozna/...-wisly,1238433 zbieramy kase na gaże dla bebeto czy tam beto...
|
Niech oddają teraz kasę póki euro dobrze stoi albo niech odda... Franek a nie przepraszam on nie ma za co rodziny utrzymać :D
|
Cytat:
|
Żurawskiego najlepsze lata minęły nie ma sensu inwestować w starych graczy. Młodzież to jest przyszłość widzimy że sprowadzając Marcelo klub wiele zyskał , tylko takich nam zawodników trzeba , a nie jakiś odrzutki z innych klubów. Mądra polityka to podstawa
|
Żurawskiego na rok czy półtora bym wziął. Może nauczy Boguskiego kopac piłkę w bramkę.
|
Cytat:
|
Wisła teraz szuka kasy na wykup Garguły.Beto będzie grał z 9 :)))
|
Cytat:
a z jakim numerem zagra Boguski 99 czy 999 ?? łaskawco |
Cytat:
|
| Wszystkie daty podane są w GMT +1. Aktualna godzina to 13:14. |
Zasilane przez vBulletin v. 3.8.7. Copyright © 2000 - 2026, Jelsoft Enterprises Ltd.
© 1998 - 2023 forumwisly.pl