Forum Kibiców Wisły Kraków

Forum Kibiców Wisły Kraków (https://forumwisly.pl/index.php)
-   Wisła Kraków - piłka nożna (https://forumwisly.pl/forumdisplay.php?f=5)
-   -   Plotki oraz Wasze propozycje dotyczące transferów (https://forumwisly.pl/showthread.php?t=4404)

Markus 30.06.2010 13:54

Trzymajcie się tematu. Transferowe s.f, a wspomnienia Kowalczyka i alkoholowe wysoki Świerczewskiego and spółki to są całkowicie różne sprawy. Ten temat mimo swojej całej "obszerności" nie jest poświęcony tym ostatnim.

AYALA 30.06.2010 14:19

cena za Sadloka i Sobiecha pewnie spadnie jak ich Ruch odpadnie z drużyną z Kazachstanu, jutro pierwszy mecz.Wtedy jeszcze sami sie będą prosili o transfer do Wisełki.Zobaczycie.

Lemoniadowy Joe 30.06.2010 15:44

po obejrzeniu tego meczu Koszyce -Roma stwierdzam że sie Milinkovic nadaje nie to ze mnie powalił na kolana swoja grą ale techniki przeglądu pola i inteligencji piłkarskiej trudno mu odmówić do Kosowskiego jednak trochę mu jeszcze brakuje zbyt jest statyczny jak na mój gust.:)

MCX 30.06.2010 15:54

Cytat:

Pierwotnie napisane przez AYALA (Post 924066)
cena za Sadloka i Sobiecha pewnie spadnie jak ich Ruch odpadnie z drużyną z Kazachstanu, jutro pierwszy mecz.Wtedy jeszcze sami sie będą prosili o transfer do Wisełki.Zobaczycie.

Inna sprawa to taka, że jak zagrają chociażby minutę to są dla nas "spaleni" w kontekście gry w europejskich pucharach o ile oczywiście zdecydowalibyśmy się na zakup któregoś z nich. Mam rację?

Krystian168 30.06.2010 15:56

Cytat:

Pierwotnie napisane przez MCX (Post 924140)
Inna sprawa to taka, że jak zagrają chociażby minutę to są dla nas "spaleni" w kontekście gry w europejskich pucharach o ile oczywiście zdecydowalibyśmy się na zakup któregoś z nich. Mam rację?

A to nie jest tak, że jak już zostanie zgłoszony (nie musi grać), to nie może zagrać w innym klubie w europejskich pucharach ?

damians 30.06.2010 15:58

A to nie jest tak, że zasada dotyczy samych rozgrywek, a nie eliminacji do nich?

MCX 30.06.2010 15:59

Cytat:

Pierwotnie napisane przez Krystian168 (Post 924144)
A to nie jest tak, że jak już zostanie zgłoszony (nie musi grać), to nie może zagrać w innym klubie w europejskich pucharach ?

Jeżeli np Sadlok jest zgłoszony w Ruchu do europejskich pucharów, ale nie zagra ani minuty, a potem go kupimy i zgłosimy przed kolejną rundą - jest ok, może u nas grać. Jeżeli jednak wystąpiłby w Ruchu to jest to niemożliwe.

maci0s 30.06.2010 16:16

Cytat:

Pierwotnie napisane przez MCX (Post 924152)
Jeżeli np Sadlok jest zgłoszony w Ruchu do europejskich pucharów, ale nie zagra ani minuty, a potem go kupimy i zgłosimy przed kolejną rundą - jest ok, może u nas grać. Jeżeli jednak wystąpiłby w Ruchu to jest to niemożliwe.

Przepisy sie w tym roku zmieniły właśnie... Jeśli kupimy kogoś kto w fazie wstępnej występował w pucharach to u nas tez będzie mógł to robić ...

Mar85 30.06.2010 16:36

Patrząc na nasz dzisiejszy skład zadaje sobie pytanie...czy ktoś jest ślepy??? Gdzie obrona...Cleber co konczy za 6 miesiecy kariere jest wolny i ma 36 lat plus nieopierzony Kowalski??? Gdzie te transfery...halo czy do tych w zarządzie nic nie dociera...powtórka z Levadii jest blisko...sprzedajcie jeszcze Marcelo...a najlepiej zawodników godzinke przed meczem pucharowym, albo w trakcie kontraktujcie...w żadnym innym klubie nie ma takiej amatorszczyzny...i niech nikt mi nie mówi że nie ma kasy...można sprowadzić dobrych graczy za free tylko trzeba chcieć...przecież gracz potrzebuje czasu na aklimatyzcje...już widze te tłumaczenia że brak zgrania itd. Lepiej wysyłac ich do 5 gwiazdkowych hoteli tracić kase na testy szrotu, a za sprowadzenie zawodników brać sie od d*** strony...

qchar90 30.06.2010 16:40

Zbymak w niedziele bodajze pisal ze ten tydzien bedzie piękny, a poki co sciagli emeryta Zurawskiego ;|
codziennie mialo byc jakies info, byle nie skonczyla sie tylko na Zurawskim ;/

Donki 30.06.2010 16:43

Cytat:

Pierwotnie napisane przez qchar90 (Post 924201)
Zbymak w niedziele bodajze pisal ze ten tydzien bedzie piękny, a poki co sciagli emeryta Zurawskiego ;|

Tydzien sie jeszcze nie skonczył :-p

saklak1906 30.06.2010 16:47

Cytat:

A kto to jest Zbymak? prezes Wisly? Nie, wlasciciel? Nie, tremer? nie, wiec pisac moze co chce i wierzyc w to co On i inni pisza(dobrze poinformowani) mozesz wierzyc lub nie.

prorok 30.06.2010 17:50

szkoda ,że tylko 2-0 dostaliśmy z dynamo może działacze pzejrzą na oczy i ruszą dupska po nowych zawodników bo jak na razie to jeden wielki bełkot...coś tam robia a efekty mizerne.robią podchody pod milinkwicia z miesiąc!chcecie go kupić to kasa na stół i jest zawodnik a nie zabawa w kotka i myszke.rozumie ,że z czasem przyjdą nowi ale ludzie kolejny sparing i gra kowalski z cleberem na środku lol.

Teqcontroller 30.06.2010 18:18

Cytat:

zbymak już kiedyś wspominał że sytuacja się cały czas zmienia więc nic nie jest pewne na 100 % człowieku zejdź na ziemie :-/ dzisiaj mówią tak a jutro tak nic nie jest pewne ...

Mar85 30.06.2010 19:05

Wy jesteście tak naiwni czy co?? W żadnym innym klubie transfery nieodbywają się tak jak w Wiśle...skoro wicemistrz Poslki nie ma kasy to pytam sie kto ma mieć?? Czy skoro chcą kogoś kupić to za każdym razem tgransfer gotówkoy załatwia sie tyle czasu, pytam sie kim będziemy grać za rok na obronie, kim na pozycji def. pomocnika...przecież za roku na rok zawodnicy się stażeją a Sobolewski wiecznie młody nie będzie, Singlar też coraz starszy co chwile kontuzja a tu nawet zmiennika nie ma...poprostu bajzel w klubie i łapanka na ostatnia chwile bo trzeba poskąpić....

AYALA 30.06.2010 20:48

Może jutro będzie jakaś konferencja i przedstawią kolejny nabytek ? A tych potrzeba jak na lekarstwo żeby nie było kompromitacji za 2 tygodnie.

Chlopek123 30.06.2010 20:52

ja mysle ze konferencja bedzie w piatek i przedstawia wiecej zawodnikow, chociaż lepiej by bylo codziennie po jednym ale latwiej zrobic jedna konfe, jeden przelot itp.

maci0s 30.06.2010 20:53

Cytat:

Pierwotnie napisane przez AYALA (Post 924360)
Może jutro będzie jakaś konferencja i przedstawią kolejny nabytek ? A tych potrzeba jak na lekarstwo żeby nie było kompromitacji za 2 tygodnie.

Błąd stylistyczny... Mam nadzieję:)

Jak piszesz "potrzeba jak na lekarstwo" tzn, że potrzeba mało/ w małej ilości

wyrażenie potoczne Cukru u nas jak na lekarstwo – zaraz skoczę do sklepu.
  • synonimy: odrobinę, troszeczkę
  • antonimy: pot. od groma

Tak więc transferów potrzeba nam "od groma" :)

Chyba, że uważasz, że kadra jest wystarczająca;)

To naprawdę bez złośliwości, rozumiem, że to przeoczenie:)

gigant 30.06.2010 20:53

Cytat:

Pierwotnie napisane przez AYALA (Post 924360)

Pewny jesteś że rozumiesz sens powiedzenia "jak na lekarstwo" ogólnie, a w szczególności w kontekście wzmocnień Wisły?

AYALA 30.06.2010 20:55

Cytat:

Pierwotnie napisane przez maci0s (Post 924368)
Błąd stylistyczny... Mam nadzieję:)

Jak piszesz "potrzeba jak na lekarstwo" tzn, że potrzeba mało/ w małej ilości

wyrażenie potoczne Cukru u nas jak na lekarstwo – zaraz skoczę do sklepu.
  • synonimy: odrobinę, troszeczkę
  • antonimy: pot. od groma
Tak więc transferów potrzeba nam "od groma" :)

Chyba, że uważasz, że kadra jest wystarczająca;)

To naprawdę bez złośliwości, rozumiem, że to przeoczenie:)

miałem namyśli nabytków potrzeba nam jak lekarstwa.Nie oceniaj mnie zbyt surowo nie jest przecież zbrodnią posłużyc sie mową

maci0s 30.06.2010 20:57

Cytat:

Pierwotnie napisane przez AYALA (Post 924372)
miałem namyśli nabytków potrzeba nam jak lekarstwa.Nie oceniaj mnie zbyt surowo nie jest przecież zbrodnią posłużyc sie mową

Absolutnie Cię nie oceniam surowo, sam ze zmęczenia wieczorami mogę napisać jakąś głupotę;)

Posługiwać się mową nie jest zbrodnią, ale złe posługiwanie doprowadzić może do tego, że ktoś Cie zrozumie na opak;)
Pozdrawiam i koniec Off Topicu ;)

fanTS1906 30.06.2010 20:59

Cytat:

Pierwotnie napisane przez maci0s (Post 924373)
Absolutnie Cię nie oceniam surowo, sam ze zmęczenia wieczorami mogę napisać jakąś głupotę;)

Posługiwać się mową nie jest zbrodnią, ale złe posługiwanie doprowadzić może do tego, że ktoś Cie zrozumie na opak;)
Pozdrawiam i koniec Off Topicu ;)

Próbujesz w ten sposob wybronic sie z transferow, ktore zapowiadales na ten tydzien? :D

jason wiślak 30.06.2010 21:01

AYALA chciał to ująć tak: Wzmocnienia będą lekarstwem na naszą demencję piłkarską...:)

A tak całkiem serio to sam jestem ciekaw czy przyjdzie nam rywalizować w LE tym składem, którym dysponujemy, czy działacze nas zaskoczą. Ale żeby wzmocnić Wisłę trzeba od 4 do 6 mocnych transferów, bo jak na razie to tak ubogo pod względem gry...no i kadry...

maci0s 30.06.2010 21:02

Cytat:

Pierwotnie napisane przez fanTS1906 (Post 924374)
Próbujesz w ten sposob wybronic sie z transferow, ktore zapowiadales na ten tydzien? :D

Tydzien się nie skończył... ;) Poza tym pokaz mi mojego posta w którym je zapowiedziałem?? :>

Forza 30.06.2010 21:05

Ale dajecie popalić :) Ja myślę że Maci0s coś wie ale powiedzieć nie chce :) i nie mówię to z jakimikolwiek zgryźliwościami. Jesteś dziwnie spokojny Panie Maci0s ;-)

Szkoda, że dzisiejszy sparing można było tylko poczytać. Jakże wielką mam na
dzieję że Garguła dojdzie do pełnej dyspozycji to wreszcie poukłada tą grę ofensywną... Jak lubię Tomka Jirsaka to playmekerem to on jednak jakimś niezwykłym nie jest. A szkoda bo przecież kosztował tyle co Milinkovic + Aracic razem wzięci, albo lepiej - tyle co Aracic i Braz z kontraktami na rok :) Ciekawe co by się działo jakby Tomek dostał szanse na np 10 meczów pod rząd czy by się wreszcie odblokował.

I jak bumerang rzucam jeszcze raz: Michał Czekaj - dlaczego nikt na tego utalentowanego młodziana nie stawia. Szkoda straszna, bo przecież czasu ma niewiele żeby Clebera popodpatrywać.

Eh... idylla...

krzysztofff 30.06.2010 21:08

Cytat:

Pierwotnie napisane przez Forza (Post 924379)
Ale dajecie popalić :) Ja myślę że Maci0s coś wie ale powiedzieć nie chce :) i nie mówię to z jakimikolwiek zgryźliwościami. Jesteś dziwnie spokojny Panie Maci0s ;-)

dzieję że Garguła dojdzie do pełnej dyspozycji to wreszcie poukłada tą grę ofensywną... Jak lubię Tomka Jirsaka to playmekerem to on jednak jakimś niezwykłym nie jest. A szkoda bo przecież kosztował tyle co Milinkovic + Aracic razem wzięci, albo lepiej - tyle co Aracic i Braz z kontraktami na rok :) Ciekawe co by się działo jakby Tomek dostał szanse na np 10 meczów pod rząd czy by się wreszcie odblokował.

I jak bumerang rzucam jeszcze raz: Michał Czekaj - dlaczego nikt na tego utalentowanego młodziana nie stawia. Szkoda straszna, bo przecież czasu ma niewiele żeby Clebera popodpatrywać.
Eh... idylla...

Tomek Jirsak jest dobrym rozgrywajacym ale...jak sie mowi potocznie - jest dobry na "niskie dachy"...tego juz nic nie zmieni...

fanTS1906 30.06.2010 21:09

Cytat:

Pierwotnie napisane przez maci0s (Post 924378)
Tydzien się nie skończył... ;) Poza tym pokaz mi mojego posta w którym je zapowiedziałęm?? ;>

Wiec zaprzeczasz, ze beda transfery? :D

A powaznie to Wy ze zbymakiem juz nie raz dawaliscie do zrozumienia ze macie wspolne informacje, wiec co za roznica ktory z Was to napisal :)

iq1000 30.06.2010 21:09

Cytat:

Pierwotnie napisane przez krzysztofff (Post 924381)
Tomek Jirsak jest dobrym rozgrywajacym ale...

...tak jak i ufo, tak i umiejętności Tomka jeszcze nigdy się nie ujawniły.

jason wiślak 30.06.2010 21:10

Cytat:

Pierwotnie napisane przez Forza (Post 924379)

Eh... idylla...

Właśnie nie wiadomo jak Garguła po kontuzji i moim zdaniem szanujący się klub kupiłby na tę pozycję jakiegoś pewniaka to składu...cóż..
Jeśli chodzi o Czekaja, o na pewno dobry zawodnik ale mimo wszystko Głowę również musi zastąpić ktoś o kogo będą spokojni kibice, a przede wszystkim trener. A Czekaj i tak dostanie swoją szanse jak nie teraz to w przyszłości. Ale taki klub jak Wisła musi mieć gracza tzw. na teraz..

Adamek21 30.06.2010 21:11

Już się zaczyna Maci0s to Maci0s tamto.Ludzie chcieliście żeby napisał coś o transferach-napsiał i o co wam dalej chodzi piszecie że tłumaczy się ze swoich zapowiadań o transferach że sie próbuje wybraniać.Tak jak napsiał tydzień sie nie skończył jeszcze transfery napewno będą tylko trzeba być cierpliwym ,a założę się że jak będą transfery konferencje prezentacje to ci co pisali źle o Maci0sie i Zbymaku będą ich jeszcze wychwaliać i prosić o więcej. Takich ludzi jest wiele.Zbymak i Maci0s nie przejmujcie się popiszą popiszą i przestaną .Paranoja.

Wszystkie daty podane są w GMT +1. Aktualna godzina to 21:51.

Zasilane przez vBulletin v. 3.8.7. Copyright © 2000 - 2026, Jelsoft Enterprises Ltd.
© 1998 - 2023 forumwisly.pl