Forum Kibiców Wisły Kraków

Forum Kibiców Wisły Kraków (https://forumwisly.pl/index.php)
-   Hyde Park Sportowy (moderowane) (https://forumwisly.pl/forumdisplay.php?f=8)
-   -   Reprezentacja Polski (https://forumwisly.pl/showthread.php?t=181)

dynek.pl 27.07.2011 12:58

Cytat:

Pierwotnie napisane przez domenica90 (Post 1134473)
Ty naprawdę nie widzisz różnicy między klubem a reprezentacją NARODOWĄ?

Ja jestem w stanie przeżyć Obraniaka, Boenischa, czy nawet tego Perquisa. Wszyscy oni mają polskie korzenie, więc ok.
Takiego Arboledy bym nie zniosła.

Ale jeśli chodzi o Ojgena Polanskiego - jeżeli ten podczłowiek będzie grał w kadrze, to ja podziękuję. Mam gdzieś jego korzenie i jego język. Sprzedajemy się Szwabowi, który publicznie twierdzi, że jeśli nie dostałby powołania, to w meczu Polska - Niemcy będzie kibicował tym drugim.
Jeżeli kibice przyjmą tego padalca oklaskami, to ja już nie mam złudzeń co do tego kraju. Niech będzie coraz gorzej, zasługujemy na to.

Wiesz to co sie dzieje z reprezentacja jest konsekwencja tego co sie dzieje w klubach i to nie dotyczy tylko Polski.
Kiedys bylo fajnie bo byl limit 3 obcokrajowcow na druzyne.
Co do Polanskiego to kazdy tez ma prawo do zmiany zdania i przyznania sie do bledu :D choc jakos slabo w to wierze ale z drugiej strony czy mysliscie, ze taki gosc naprawde moze sie w naszej kadrze jakos mega wypromowac ? przeciez wszystkie nasze udzialy w turniejach koncza sie wielka klapa. Mi by sie nie chcialo jezdzic w wolnym czasie jezdzic na mecze do jakiegos kraju, ktory mam gdzies.
Zreszta juz jeden Szwab w kadrze zagral i tez zdaje sie dlugo sie zastanawial wiec o co teraz to cale halo ?
Wywiad ? wszyscy wiemy jak sie pisze wywiady do gazety.

Cytat:

Pierwotnie napisane przez Gwiaździsty (Post 1134503)
Masz jakieś problemy z rozróżnieniem klubu od reprezentacji, Nie wiesz na czym polega różnica ?
To ułatwię odpowiedź. W klubie nie trzeba mieć polskiego obywatelstwa :).

To ja Cie uswiadomie, ze Polanski takie obywatelstwo ma.

mitmichael 27.07.2011 13:46

Tomaszewskiemu tez sie nie podoba powołanie Polanskiego:
http://sport.onet.pl/pilka-nozna/rep...wiadomosc.html

rw88 27.07.2011 14:43

Z drugiej strony na plus Polańskiego trzeba dopisać, że polskie obywatelstwo ma od zawsze, nie zostało mu ono nadane czy też nawet potwierdzone - żeby być sprawiedliwym. Z trzeciej strony wolę jednak z dwojga złego takiego Perquisa, który wręcz walczy od dwóch lat od potwierdzenie polskiego obywatelstwa i który sam z siebie zgłosił taki akces, nie poprzez sugestie czy namowy kogokolwiek.

Zalecam tylko jedno, żeby każdy przypadek traktować osobno, bo inna jest sytuacja Perquisa, inna Matuszczyka, a jeszcze inna Polańskiego czy Boenischa.

zidanemarcin 27.07.2011 16:28

Cytat:

Pierwotnie napisane przez gypsy (Post 1134482)
Zmieniając temat, to już znamy skład koszyków przed jutrzejszym losowaniem el. Mistrzostw Świata 2014.

Koszyk 1: Hiszpania, Holandia, Niemcy, Anglia, Portugalia, Włochy, Chorwacja, Norwegia, Grecja
Koszyk 2: Francja, Czarnogóra, Rosja, Szwecja, Dania, Słowenia, Turcja, Serbia, Słowacja
Koszyk 3: Szwajcaria, Izrael, Irlandia, Belgia, Czechy, Bośnia i Hercegowina, Białoruś, Ukraina, Węgry
Koszyk 4: Bułgaria, Rumunia, Gruzja, Litwa, Albania, Szkocja, Irlandia Północna, Austria, Polska
Koszyk 5: Armenia, Finlandia, Estonia, Cypr, Łotwa, Mołdawia, Macedonia, Azerbejdżan, Wyspy Owcze
Koszyk 6: Walia, Liechtenstein, Islandia, Kazachstan, Luksemburg, Malta, Andora, San Marino

Niewiele brakowało, a wpadlibyśmy do piątego koszyka ;)

I dzięki wielmożnemu panu s. możemy zapomnieć po raz drugi z rzędu o MŚ. Przez pana, którego "pytania o ranking UEFA drażnia" w eliminacjach istnieje ryzyko trafienia na: Hiszpanię, Francję, Czechy, Finlandię i Walię :shock: Oczywiście to najbardziej pesymistyczny scenariusz, lecz nawet te "obiektywniejsze" to wizja gry z Anglią, Turcją, Bośnia i Hercegowiną . . . Trzeba jedynie modlić się o wylosowanie najłatwiejszego rywala z pierwszych trzech koszyków.

LuKaS TSW 27.07.2011 16:28

Co do tego rozstawienia na koszyki,to jakim cudem Grecy i przede wszystkim Norwegowie są aż tak wysoko,przecież to nie są żadne wybitne zespoły.

zidanemarcin 27.07.2011 16:37

Jakim cudem ? Po prostu decydował o tym ranking UEFA. A, że Grecy i Norwegowie ciułają w nim systematycznie punkty to są tak wysoko.

http://www.fifa.com/worldfootball/ra...27275&rank=206

sessegnon 27.07.2011 16:49

Mamy 36 miejsce tuż przed taką potęgą, jaką jest Armenia...

A jeszcze 4 lata temu przed el. MŚ byliśmy na 14 miejscu w Europie, a i tak były narzekania.Na EURO 2008 nie wyszliśmy z grupy, a tak naprawdę to był szczyt możliwości tych piłkarzy.I na tych ME zajęliśmy miejsce adekwatne do tego które zajmowaliśmy w rankingu europejskim.

wiślak 86 27.07.2011 19:52

niech ten szwab gra u nich a nie Franek powołuje każdego kto się gdzieś wykaże, zarazem będąc uprzedzonym do kilku piłkarzy którzy na pewno wnieśliby dużo dobrego.

dynek błagam przestań pitolić, jak możesz twierdzić że koles nie robi tego aby się wyrobić. po pierwsze za każde zgrupowanie kopacze dostają kasę (i to wcale niemałą) do tego profity i premie z sukcesów. a czy sama gra w reprezentacji to nie promocja dla takiego piłkarza? oczywiście tak bo potem w CV będzie miał zapis że występował w kadrze.

CH. 27.07.2011 21:17

I uwazasz że Armienia ( i inne kwiatki tam się znajdujące przed Polską) sa lepsi od Polski?

ten ranking to taka sama komedia jak ten http://www.2x45.com.pl/aktualnosci/4...-az-tak-slaba/ :lol: przecież to jest robienie z ludzi debilów

to samo klubowy, nawet taki Szpakowski raz wyśmiał na antenie komentując jakiś mecz te rankingi.. no ale niestety jest on brany pod uwage przy rozstawieniach. Także trzeba w kilku sparingach z rezerwami Hiszpanii i Brazylii wygrać i od razu przeskakujemy o 5-10 miejsc bo na tym to też polega (większe imprezy piłkarskie odbywają się raz na dłuuuuuugi czas i w ten sposób muszą to zliczać)

_ukoL 27.07.2011 21:22

Brakuje mi w tej kadrze Adamiaka Adama. Ciekawe czy Polański pocałuje Orzełka jak strzeli bramkę ( jakimś cudem )?

szczebrzeszcz 27.07.2011 22:00

jeszcze parę lat temu wyglądało to inaczej

w ogóle nie brano rankingu "statystyków"

do ustalania koszyków służyły pkt uzbierane w eliminacjach, czy finałach (europy/Świata)
meczów towarzyskich nie brano pod uwagę!
jeżeli jakaś drużyna nie brała udziału w eliminacjach, to nie "zerowano" licznika tylko liczył się poprzedni
stąd po awansie na mistrzostwa w Korei/Japonii przez następne lata lądowaliśmy w drugim koszyku, teraz wystarczyło nie brać udziału w finałach mistrzostw, czy eliminacjach do Euro(jesteśmy gospodarzami, to głupie że musimy tracić punkty) a o mało co nie wylądowaliśmy w 5 koszyku!

Czy ktoś wie od którego roku są nowe zasady???

WiślakMyślenice 28.07.2011 10:32

http://sport.onet.pl/pilka-nozna/rep...wiadomosc.html

Nosz kur&wa jego mać....

spirit 28.07.2011 11:42

Zna Pan polski hymn?
- Znam kilka słów i umiałbym zanucić melodię. Ale hymn to tylko minuta przed meczem. Ważniejsza jest gra i to, co pokazuje się na boisku.

Wypierdalaj.

Mario Nh 28.07.2011 11:49

Cytat:

Pierwotnie napisane przez spirit (Post 1135212)
Zna Pan polski hymn?
- Znam kilka słów i umiałbym zanucić melodię. Ale hymn to tylko minuta przed meczem. Ważniejsza jest gra i to, co pokazuje się na boisku.

Wypierdalaj.

Farbowany lis. Nie chcemy cię, tak samo jak Smudy który sciaga nam tu takich najemników.

wisl@k_TS 28.07.2011 12:11

Naprawdę życzę "reprezentacji" Polski samych wtop i to spektakularnych.

_ukoL 28.07.2011 12:39

Cytat:

Pierwotnie napisane przez Mario Nh (Post 1135216)
Farbowany lis. Nie chcemy cię, tak samo jak Smudy który sciaga nam tu takich najemników.

Spokojnie. Znajdą się tacy europejczycy którym nie przeszkadza kadra grająca w obsydianowych strojach i z ludźmi, którzy nie znają hymnu, bo w końcu do zwycięstwa na boisku to niepotrzebne...kpina i tyle.

riv 28.07.2011 12:53

Cytat:

Pierwotnie napisane przez WiślakMyślenice (Post 1135178)

I jak tu takiego do repry wpuszczać?
Smudzie za takie powołania należy się ostry wpie*ol. Chłop powinien zdawać sobie sprawę, że i tak po Euro poleci - albo za wtopy, albo za Polanskich w reprezentacji, albo (co najbardziej prawdopodobne) za wtopy i Polanskich w reprezentacji. Po takich powołaniach nie wyobrażam sobie, żeby mógł utrzymać posadę niezależnie od wyniku - reprezentacja to nie klub, żeby osiągać sukces za wszelką cenę.

kornd 28.07.2011 12:54

Największym przekleństwem tej ''kadry'' jest trenerek Dyzma. Jest jeszcze sporo czasu do Euro, żeby go zwolnic i zatrudnić jakiegoś normalnego trenera.

Dać małpie karabin:
http://www.weszlo.com/news/7372-Niec...zy_za_metafore

mitmichael 28.07.2011 12:55

To taki Sebastian Mila, co tyle daje z siebie nie dostal powolania a smieszny Polanski, ktory mowi ze jak bedzie Polska grala z Niemcami to bedzie kibicował tym drugim powołanie dostał? To jest kpina Smudy i tyle w tym temacie.

Mar85 28.07.2011 13:04

Tak jedziecie po Polańskim i Smudzie...postawcie sobie jedno pytanie, czy my jesteśmy taką potęgą żeby odpuszczać sobie zawodnika który regularnie gra w Bundeslidze? Zawodnik w wywiadzie jest szczery. Kto ma grać w tej reprezentacji? Ilu Polaków jest w Wiśle i innych polskich klubach? Ilu gra regularnie zagranicą? Nie mamy zaplecza na szkolenie w Polsce zawodników, to co mamy robić? Już Engel nawet wyciągnął Olisadebe który nas wprowadził do MŚ. Polański jest przynajmniej Polakiem, urodził się w Polsce, rodzice są Polakami więc w czym problem? Najłatwiej jest krytykować, nie jestem zwolennikiem Franza ale co mu pozostało? Chyba lepiej stawiać na Polańskiego niż Pietrasiaka

wiślak 86 28.07.2011 13:34

jak ten nick to data urodzenia nie mam nic więcej do dodania.

Człowieku większość ludzi (dobra kibiców) ma w dupie jak gra reprezentacja, ale niech będą powoływani POLACY a nie jacyś niepoważni kolesie! skórokop ci mówi że hymn to tylko minuta przed meczem i wcale go nie zna bo najważniejsza jest kopanina! jego wypowiedź:
Na ile więc czuje się Pan Niemcem?
- Chyba bardziej niż Polakiem.

to po jakiego chuja się do nas pcha błazen jebany? on zamiast wygwizdywania powinien w....... dostać to by mu się odwidziało!

Stawiać na polanskiego :) bo urodził się w Polsce i ma rodziców POLAKÓW? jacy to rodzice jak syna nie nauczyli śpiewać hymny swojego kraju!! pieprzeni patrioci! dziwnym trafem Ebi może się nauczyć a ten matoł nie?

i nikt mi nie wmówi że takie były czasy lub że mu to nie było potrzebne. studiowałem z kilkoma Polkami które urodziły się w Polsce ale w czasie komuny rodzice wyjechali za granicę (Szwecja Niemcy Belgia) każda mówiła płynne po Polsku! bez akcentu.

a ty mi tu piszesz że jakiś baran ma grać w kadrze?
chyba bardziej mi ciśnienie podniosłeś niż wczoraj pirat

Gwiaździsty 28.07.2011 13:44

Ależ czemu taka bulwersacja ? Rubikon już dawno został przekroczony. Przykład idzie od samej góry. Skoro krajem rządzi człowiek, który publicznie twierdzi: "że dla niego polskość to nienormalność" a członkowie rodziny służyli w armii okupacyjnej to hymn czy biały orzeł to dla nich tylko nic nie znaczace gadżety. To samo Smuda, który nie potrafi się składnie po polsku wypowiedzieć, a którego ojciec służył w tej samej armii co dziadek ww.
Dlatego w takim klimacie czują się świetnie. A, że innym sie to nie podoba ? To zostaną dorżnięci jak wataha.

HEDu 28.07.2011 13:50

Rozumiałem Rogera, chciał nam pomóc, grał sporo w polskiej lidze, chciał sie nauczyć hymnu i mowic po naszemu. Ok. Sam chciałem Obraniaka, ale już tutaj widziałem że grać będzie u nas tylko dlatego że go nie chcą w kadrze Francji. Polanski to juz naprawde przegięcie. On ma dawać z siebie wszystko w takich meczach? Jak on w ogóle nie czuje sie Polakiem ? Nawet nikomu nie mydli oczu, tylko mowi co mysli! A jak zagramy z Niemcami? To on bedzie strzelał samobóje by tylko Niemcy wygrali... w dupie mam takiego goscia, kompletne zero, a jest i tak kolejnym przeciętniakiem, więc nie ma co o niego tak walczyć.

rw88 28.07.2011 13:52

Cytat:

Pierwotnie napisane przez Mar85 (Post 1135267)
Kto ma grać w tej reprezentacji?

Na pozycji Polańskiego mamy Dudkę, regularnie grającego w Ligue1, mamy Matuszczyka, utalentowanego zawodnika 1.FC Koeln, który w poprzednim sezonie zaliczył 24 występy w Bundeslidze, jest 21 letni Krychowiak, który przez cały okres przygotowawczy był podstawowym zawodnikiem Girondins Bordeaux, są też Murawski, Borysiuk, Wilk, Gol, czy Kaźmierczak.

Polański natomiast nie jest i nigdy nie był wielkim piłkarzem, ot taki Dudka czy (w dobrej formie) Murawski.

TSWojtas 28.07.2011 13:52

2012 sie zbliża ... A co bedzie jak Nasz izraelski lider i arboleda wylądują w reprezentacji?dramat!Niedługo w kadrze nie bedzie rodowitego Polaka ...

Jaroo1 28.07.2011 14:20

Cytat:

Tak jedziecie po Polańskim i Smudzie...postawcie sobie jedno pytanie, czy my jesteśmy taką potęgą żeby odpuszczać sobie zawodnika który regularnie gra w Bundeslidze? Zawodnik w wywiadzie jest szczery. Kto ma grać w tej reprezentacji? Ilu Polaków jest w Wiśle i innych polskich klubach? Ilu gra regularnie zagranicą? Nie mamy zaplecza na szkolenie w Polsce zawodników, to co mamy robić? Już Engel nawet wyciągnął Olisadebe który nas wprowadził do MŚ. Polański jest przynajmniej Polakiem, urodził się w Polsce, rodzice są Polakami więc w czym problem? Najłatwiej jest krytykować, nie jestem zwolennikiem Franza ale co mu pozostało? Chyba lepiej stawiać na Polańskiego niż Pietrasiaka
Czyli rozumiem, ze gdybys był biedny to bys sie prostytuowal? W Polsce maja grac Polacy albo osoby z korzeniami polskimi, ale które Polakami sie czuja, znaja jezyk, hymn, nasza kulture. A nie jakies barany, ktore sie zastanawiaja 2 lata czy ZOSTAC POLAKIEM (zagrac w kadrze), czy moze jeszcze troche poczekac na to powolanie od Francozow czy Niemcow. To jest wlasnie s....ienie sie Smudy i tych pajacow typu Boenish czy Polanski.

Czy mozna zmienic nazwe tematu na "Reprezentacja Polski oraz Boenish, Obraniak, Polanski, Roger"? Ewentualnie mozna jeszcze dodac Perqis i np "chcielismy tez Koscielnego"

WiślakMyślenice 28.07.2011 14:27

Cytat:

Czy mozna zmienic nazwe tematu na "Reprezentacja Polski oraz Boenish, Obraniak, Polanski, Roger"? Ewentualnie mozna jeszcze dodac Perqis i np "chcielismy tez Koscielnego"
Proponuję: " Farbowane lisy, czyli nasza 'reprezentacja' " ;)

wściekłe pięści węża 28.07.2011 14:28

Reprezentacja PZPNu. Jeszcze jak zastąpią orzełka na piersi logiem PZPN, to przynajmniej będzie wiadomo kogo reprezentują.

dynek.pl 28.07.2011 14:35

Cytat:

Pierwotnie napisane przez spirit (Post 1135212)
Zna Pan polski hymn?

Wypierdalaj.

Zna kilka slow i melodie to i tak wiecej niz Olisadebe, Roger czy Obraniak :D co nie zmienia faktu, ze co raz mniej mi sie ten gosc podoba szczegolnie, ze gra na pozycji gdzie nie jest nam niezbedny. Aczkolwiek Engel mial swojego Oliego, Beenhakker Rogera to dlaczego Smuda ma niec miec swojego Polanskiego ??
Z drugiej strony smieszne, ze Ci wszyscy obroncy polskiej kadry tak lansuje zatrudnienie trenera z zagranicy, ktory tak naprawde przyjechalby wydoic nas z kasy, a po euro spakowal i wrocil do siebie.

wiślak 86 28.07.2011 14:44

Cytat:

Pierwotnie napisane przez Gwiaździsty (Post 1135304)
Ależ czemu taka bulwersacja ? Rubikon już dawno został przekroczony. Przykład idzie od samej góry. Skoro krajem rządzi człowiek, który publicznie twierdzi: "że dla niego polskość to nienormalność" a członkowie rodziny służyli w armii okupacyjnej to hymn czy biały orzeł to dla nich tylko nic nie znaczace gadżety. To samo Smuda, który nie potrafi się składnie po polsku wypowiedzieć, a którego ojciec służył w tej samej armii co dziadek ww.
Dlatego w takim klimacie czują się świetnie. A, że innym sie to nie podoba ? To zostaną dorżnięci jak wataha.

to się zagalopowałeś bo przypomnij mi kto dał obywatelstwo Rogerowi?

niedługo to Tuska o ulewy w lipcu będziesz posądzał.

Wszystkie daty podane są w GMT +1. Aktualna godzina to 09:27.

Zasilane przez vBulletin v. 3.8.7. Copyright © 2000 - 2026, Jelsoft Enterprises Ltd.
© 1998 - 2023 forumwisly.pl