Forum Kibiców Wisły Kraków

Forum Kibiców Wisły Kraków (https://forumwisly.pl/index.php)
-   Jak? Gdzie? Kiedy? (https://forumwisly.pl/forumdisplay.php?f=16)
-   -   Bilety (https://forumwisly.pl/showthread.php?t=1565)

WISŁAZWE 02.09.2011 16:49

Panowie bez osobistych wycieczek, takie rzeczy załatwiajcie sobie na PW.

kamil0602 02.09.2011 17:38

ja jestem pewny że stadion będzie pełny zobaczycie jakie kolejki będą od 5

_gilardino_ 02.09.2011 21:04

Cytat:

Pierwotnie napisane przez Romuald (Post 1159383)
Porypany jesteś to,że nie stać cię na wydanie 50 zł na bilet nie upoważnia cię do pisania o złodziejstwie .

Gdyby nie było mnie stać to bym nie pojechał np. do Holandii na mecz z Twente a wybieram się.

krakus76 05.09.2011 10:00

I ktoś widział już te tłumy pod kasami ?

Wit.Ek. 05.09.2011 10:56

No właśnie też jestem ciekaw sytuacji pod kasami dziś.

krakus76 05.09.2011 11:16

Kibicuje tym 12 tys. które zakładam że będą na meczu. Usatysfakcjonowany moją odpowiedzią ? A do meczu 10 dni jeśli już chcesz być tak dokładny.

Romuald 05.09.2011 11:24

Cytat:

Pierwotnie napisane przez krakus76 (Post 1159975)
Kibicuje tym 12 tys. które zakładam że będą na meczu. Usatysfakcjonowany moją odpowiedzią ? A do meczu 10 dni jeśli już chcesz być tak dokładny.

Na meczu będzie minimum 16 tys

krakus76 05.09.2011 11:35

"Kibicuje" mojemu "nosowi" w tym temacie. A ten szacunek ilości kibiców opieram na:
- atrakcyjności rywala (nie powala na kolana)
- obecnej formie Wisły (braku formy)
- cenach biletów połączonych z biedą w kraju
- wypowiedzi P. Małeckiego w sprawie "pikników".

ps. żeby Cię uspokoić. Karnet mam więc nie potrzebuję się zakładać. Bilet też kupię.

Każdy chciałby żeby był komplet, każdy pewnie też chciałby wygrać te 12,8 mln w Lotto w kolekturze na Skotnickiej w Krakowie (jakiś szczęśliwiec w sobotę wytypował tam swoje liczby).
Czy przypadkiem to nie Ty Wit.Ek ? :) Bo pachnie mi to strategiczno-matematycznym podejściem do wytypowania szczęśliwych liczb.

Wit.Ek. 05.09.2011 12:33

Cytat:

Pierwotnie napisane przez krakus76 (Post 1159986)

Każdy chciałby żeby był komplet, każdy pewnie też chciałby wygrać te 12,8 mln w Lotto w kolekturze na Skotnickiej w Krakowie (jakiś szczęśliwiec w sobotę wytypował tam swoje liczby).
Czy przypadkiem to nie Ty Wit.Ek ? :) Bo pachnie mi to strategiczno-matematycznym podejściem do wytypowania szczęśliwych liczb.

Niestety to nie ja wygrałem...
Choć kiedyś uświadomiłem sobie, że jest pewien sposób matematyczny na zwiększenie szansy na wygraną...

Otóż. Jest pewna ilośc kombinacji. Jesli npw grze 6 z 49 to

49 x 48 x 47 x 46 x 45 x 44 = 10 068 347 520

Jeśli jakaś kobinacja już padła to...

zwiększymy prawdopodobieństwo na wygraną jeśli tej kombinacji obstawiać już nie będziemy.

Dlatego najlepszym sposobem było by wpisanie do komputera kombinacji z kilkudziesięciu ostatnich lat do jakiegoś komputera po to by obstawiając liczby w totku nie obstawiać tych, które już wypadły.

Ponieważ wpisywanie kombinacji z kil;kudziesięciu lat to karkołomne zajęcie więc proponuje inne rozwiązanie

Obstawianie jednej i tej samej kombinacji.

Skoro jest 10068347520 kombinacji
to jeśli
losowania są dwa razy w tygodniu
w każdym tygodniu obstawiac będziemy 10 kombinacji (co tydzień obstawiamy 10 różnych ale tych samych co przed tygodniem kombinacji)

to za

9 681 103

9 milionów 681 tysięcy z jakimś tam kawałkiem lat na pewno 6 trafimy

Wybaczcie off topic

Wit.Ek. 05.09.2011 12:48

Chyba wole wersje, że

Skoro od 15 lat padło 34 wygranych w Krakowie
a
Kraków liczył 620 tysiecy osób powyżej 19 lat na koniec 2009

to
potrzebujemy

273 tysiące lat by padło 620 tysiące wygranych powyżej miliona

martin_6 05.09.2011 13:09

Cytat:

Pierwotnie napisane przez Wit.Ek. (Post 1160044)

Jeśli jakaś kobinacja już padła to...

zwiększymy prawdopodobieństwo na wygraną jeśli tej kombinacji obstawiać już nie będziemy.

Dlatego najlepszym sposobem było by wpisanie do komputera kombinacji z kilkudziesięciu ostatnich lat do jakiegoś komputera po to by obstawiając liczby w totku nie obstawiać tych, które już wypadły.

Ponieważ wpisywanie kombinacji z kil;kudziesięciu lat to karkołomne zajęcie więc proponuje inne rozwiązanie

Obstawianie jednej i tej samej kombinacji.

Skoro jest 10068347520 kombinacji
to jeśli
losowania są dwa razy w tygodniu
w każdym tygodniu obstawiac będziemy 10 kombinacji (co tydzień obstawiamy 10 różnych ale tych samych co przed tygodniem kombinacji)

to za

9 681 103

9 milionów 681 tysięcy z jakimś tam kawałkiem lat na pewno 6 trafimy

Wybaczcie off topic

Nie rozumiem założenia.

Naprawdę uważasz, że fakt, że dana kombinacja już kiedyś wypadła, zmniejsza prawdopodobieństwo, że wypadnie w najbliższym losowaniu?

Na jakiej podstawie? Zawsze traktowałem losowania Lotto jako zdarzenia niezależne (pomijam jakieś teorie co do oszustw przy losowaniu :) ). Dlaczego uważasz, że losowanie sprzed X lat ma jakikolwiek wpływ na te najbliższe?

Dalsze obliczenia są już skutkiem założeń, więc póki co nie ma co o nich dyskutować.

Proud 05.09.2011 13:23

Witek, wydaje mi się, że Twoje zalożenie jest błędne.

uprośćmy to do rzutu monetą.

Ty zakładasz(chyba,że nie rozumiem Twojego toku myślenia), że jak w rzucie monetą wypadnie orzeł, to prawdopodobnie następnym razem będzie reszka.

A choćby orzeł wypadł 5 razy z rzędu to i tak prawdopodobieństwo wypadnięcja reszki cały czas wynosi 1/2.

Wikipedia:

Cytat:

Paradoks hazardzisty – często popełniany błąd logiczny polegający na przyjmowaniu, że zdarzenie będące przedłużeniem jakiejś bardzo nieprawdopodobnej serii jest mniej prawdopodobne niż zdarzenie przerywające tę serię.

Przykładowo rzucamy pięciokrotnie monetą i wypada 5 razy z rzędu reszka. Jakie jest prawdopodobieństwo, że po raz szósty z rzędu wypadnie reszka? Paradoks hazardzisty polega na przyjęciu błędnej interpretacji probabilistycznej tego zdarzenia:
Prawdopodobieństwo wyrzucenia 6 reszek z rzędu wynosi 1/64, więc prawdopodobieństwo, że wypadnie reszka po raz 6. z rzędu wynosi 1/64.

Jest to rozumowanie błędne, gdyż 1/64 jest to prawdopodobieństwo wyrzucenia reszki 6 razy z rzędu określone przed rozpoczęciem prób. W momencie, kiedy zostało już wyrzuconych 5 reszek, należy zastosować wzór na prawdopodobieństwo warunkowe. Prawdopodobieństwo, że wyrzucimy 6 reszek pod warunkiem, że wyrzuciliśmy już 5 reszek jest takie samo, jak prawdopodobieństwo, że wyrzucimy 5 reszek i orła pod warunkiem, że wyrzuciliśmy już 5 reszek, czyli 1/2.

Podobne błędne założenia czynią niektórzy gracze obstawiający gry losowe – np. Lotto. Wychodzą oni z założenia, że warto stawiać na liczby, które dawno nie padały, a nie warto na te, które były wylosowane w ostatnim losowaniu. Jest to błędne założenie – ponieważ szansa, iż w następnym losowaniu wylosowane zostaną dokładnie te same liczby, co w ostatnim, jest równa szansie, że padnie 6 liczb, które nie padały w losowaniu np. przez miesiąc. Wynika to z tego, że przed losowaniem każda kombinacja liczb ma taką samą szansę na wylosowanie.
W lotto mogą paść równie dobrze 2 razy z rzędu te same liczby.

sanderuss 05.09.2011 14:41

Cytat:

Pierwotnie napisane przez Wisla Krakow
Podajemy pierwsze informacje dla kibiców, którzy wybierać się będą na wyjazdowe mecze Wisły w Lidze Europejskiej. Sprzedaż wejściówek dla fanów Białej Gwiazdy na spotkania w Holandii, Anglii i Danii odbywać się będzie wyłącznie w Krakowie.

W dniach 7-8 września w Wiedniu odbędzie się spotkanie przedstawicieli Wisły, Twente Enschede, Fulham FC oraz Odense BK. W jego trakcie ustalone zostanie między innymi, jaka pula biletów na poszczególne mecze zostanie przeznaczona dla kibiców Wisły oraz w jakiej cenie będą wejściówki.

Bilety na mecze wyjazdowe w Lidze Europejskiej do nabycia będą tylko i wyłącznie w Krakowie, nie ma planów rozprowadzania wejściówek przed stadionami w dniu poszczególnych spotkań. Osoby kibicujące Wiśle, a przebywające poza granicami kraju, nie muszą osobiście zjawiać się na zapisach. Wejściówki mogą nabywać za pośrednictwem znajomych, którzy przy zapisach obowiązkowo muszą podać dane osobowe tych, dla których będą kupowali bilety oraz uiścić opłatę za wejściówkę.

Na wszystkie trzy wyjazdy Stowarzyszenie Kibiców Wisły Kraków zorganizuje transport. Informacje o transporcie do Holandii zostaną podane w tym tygodniu.

Źródło: ........
Biuro Prasowe Wisły Kraków SA

No i dupa zbita, bilety tylko w Kakowie w "Strefie Kibica". Ciekawe kiedy wpadna na cos takiego jak sprzedaż online?

CH. 05.09.2011 14:48

Który klub (w tym przypadku Stowarzyszenie Kibiców) prowadzi sprzedaż internetową na mecze wyjazdowe poza Polskę?

Don Donson 05.09.2011 15:01

Cytat:

Pierwotnie napisane przez sanderuss (Post 1160110)
No i dupa zbita, bilety tylko w Kakowie w "Strefie Kibica". Ciekawe kiedy wpadna na cos takiego jak sprzedaż online?

Czyżbyś nie uważał że takie rozwiązanie jest sprawiedliwe?
Wisła ma dość kibiców na miejscu w Krakowie, aby sprzedać to co jest do sprzedania.
Nadmiar można puścić do kas w Londynie.

koniak 05.09.2011 16:05

Wie ktos czy jest duza kolejka po bilety ?

Cytat:

Pierwotnie napisane przez Wit.Ek. (Post 1160044)
Niestety to nie ja wygrałem...
Choć kiedyś uświadomiłem sobie, że jest pewien sposób matematyczny na zwiększenie szansy na wygraną...

kombinacja 6 z 49 wynosi tyle co napisaleś, z tym że dzielone przez 720
szanse się zwiększają :)

martin_6 05.09.2011 16:14

Cytat:

Pierwotnie napisane przez koniak (Post 1160145)

A właśnie. 49 nad 6, czyli (49!)/(6!*41!). Po skróceniu (44*45*46*47*48*49)/(1*2*3*4*5*6) = 13 983 816, co by się zgadzało, bo kiedyś gdzieś słyszałem o szansach 1 : 14 milionów :)

Może nowy temat - kącik matematyczny? :)

Wit.Ek. 05.09.2011 17:40

Cytat:

Pierwotnie napisane przez koniak (Post 1160145)
Wie ktos czy jest duza kolejka po bilety ?

A niby czemu mam dzielić ?

Najpierw wyciągam jedną z 49 kulek więc mam 49 możliwości wyciągnięcia
Potem wyciągam spośród 48 kulek więc mam 48 możliwości
Potem wyciagam 47
potem 46
więc 49 x 48 x 47 x46

Może rzeczxywiście niech jakis moderaotr przeniesie nasze rozkminki do kącika matematycznegoi ?

W końcu to temat o biletach

KOALIK 05.09.2011 18:07

Gdyby Wisła grała z Barceloną, czy z innym Realem, to od wczoraj rana pikniki ustawialiby się w kolejce. A tak, czekają na porażkę z Lechem, aby mieć wytłumaczenie swojego nie przyjścia na Odense. Co tak nie zmieni faktu, że na tym forum stado pikników będzie wylewało własne żale ws Małeckiego, itp.

Jaroo1 05.09.2011 18:35

KOALIK nie ma sie co zalamywac. Tak wyglada nasza Wislacka rzeczywistosc i w takim punkcie dzis jestesmy, ze normalna liczba na meczu to 12-15 tys. Reszta zalezy juz od pogody, ceny biletow, renomy rywala, aktualnej formy i miejsca w tabeli Wisly. I nie ma sie co obrazac, bo taka jest rzeczywistosc w Krakowie i w calej Polsce. Trzeba robic swoje, wychowywac mlodych fanatykow, tworzyc ekipe z tych 12-15 tys a reszta jak chce to niech sobie chodzi na mecze topowe bo nikt im nie ma prawa zabronic

RafaelTS 05.09.2011 18:39

Witam,
Kupiłem w przedsprzedaży bilet na mecz z odense ale niestety nie będzie mnie na nim:((((. Czy na mój bilet może wejść inna osoba?? Czy jest możliwość zgłoszenia takiego faktu w klubie. Bardzo proszę o odpowiedź. Z góry dzięki:)

TScris 05.09.2011 18:52

całkiem nie dawno było na forum ze byli chetni do kupienia biletów z wyjazdu do Rygi i Łowecza eLM jak cos to mam do opchniecia

PvD 05.09.2011 18:53

Cytat:

Pierwotnie napisane przez RafaelTS (Post 1160194)
Witam,
Kupiłem w przedsprzedaży bilet na mecz z odense ale niestety nie będzie mnie na nim:((((. Czy na mój bilet może wejść inna osoba??

nie
Cytat:

Czy jest możliwość zgłoszenia takiego faktu w klubie. Bardzo proszę o odpowiedź. Z góry dzięki:)
nie ma

martin_6 05.09.2011 19:00

Cytat:

Pierwotnie napisane przez Wit.Ek. (Post 1160175)
A niby czemu mam dzielić ?

Najpierw wyciągam jedną z 49 kulek więc mam 49 możliwości wyciągnięcia
Potem wyciągam spośród 48 kulek więc mam 48 możliwości
Potem wyciagam 47
potem 46
więc 49 x 48 x 47 x46

Może rzeczxywiście niech jakis moderaotr przeniesie nasze rozkminki do kącika matematycznegoi ?

W końcu to temat o biletach

Tylko, że licząc w ten sposób, możesz wyczarować tę samą kombinację na 720 sposobów (1,2,3,4,5,6 to to samo co 6,3,4,2,1,5).

Bardziej matematyczne ujęcie problemu kombinacji za pomocą symbolu Newtona w moim poprzednim poście.

palikot 05.09.2011 19:05

Cytat:

Pierwotnie napisane przez KOALIK (Post 1160182)
Gdyby Wisła grała z Barceloną, czy z innym Realem, to od wczoraj rana pikniki ustawialiby się w kolejce. A tak, czekają na porażkę z Lechem, aby mieć wytłumaczenie swojego nie przyjścia na Odense. Co tak nie zmieni faktu, że na tym forum stado pikników będzie wylewało własne żale ws Małeckiego, itp.

Wtedy nie byliby obrazeni na Małego? :lol:

sanderuss 05.09.2011 19:18

Cytat:

Pierwotnie napisane przez Don Donson (Post 1160117)
Czyżbyś nie uważał że takie rozwiązanie jest sprawiedliwe?
Wisła ma dość kibiców na miejscu w Krakowie, aby sprzedać to co jest do sprzedania.
Nadmiar można puścić do kas w Londynie.

Nie sadze zeby sam Krakow zajal wszystkie miejsca w Enschede czy Odense. Owszem, regularni wyjazdowicze powinni miec pierwszenstwo ale reszta biletow powinna byc do ogolnej sprzedazy. Tak, online, bo nie wszyscy maja czas by stawic sie osobiscie przy odbiorze biletu.
Cytat:

Pierwotnie napisane przez PvD (Post 1160266)
Z Niemiec do Świnoujścia też jest blisko czemu nikt nie pyta o możliwość kupna biletu on-line na ten mecz tylko pyta o Enschede? :lol:

Bo jak sie pracuje to w tygodniu trzeba sobie wolne zalatwic. Ja juz swoje wyjezdzilem po Olsztynach, Iławach, Brzeskach czy innych Rydultowach i najzwyczajniej w swiecie wiecej mi sie nie chce. I tak jestem piknikiem i z tym mi dobrze. Dlatego w tej rundzie ze wzgledow czasowych mam tylko trzy mecze zaplanowane: Enschede, Odense i Londyn.

PvD 05.09.2011 20:10

Z Niemiec do Świnoujścia też jest blisko czemu nikt nie pyta o możliwość kupna biletu on-line na ten mecz tylko pyta o Enschede? :lol:

wisl@k_TS 05.09.2011 20:51

Mam nadzieje, że bilety na mecze wyjazdowe nigdy nie będą w sprzedaży internetowej.

Żmijka 05.09.2011 20:55

Cytat:

Pierwotnie napisane przez sanderuss (Post 1160217)
Nie sadze zeby sam Krakow zajal wszystkie miejsca w Enschede czy Odense. Owszem, regularni wyjazdowicze powinni miec pierwszenstwo ale reszta biletow powinna byc do ogolnej sprzedazy. Tak, online, bo nie wszyscy maja czas by stawic sie osobiscie przy odbiorze biletu.

Bo jak sie pracuje to w tygodniu trzeba sobie wolne zalatwic. Ja juz swoje wyjezdzilem po Olsztynach, Iławach, Brzeskach czy innych Rydultowach i najzwyczajniej w swiecie wiecej mi sie nie chce. I tak jestem piknikiem i z tym mi dobrze. Dlatego w tej rundzie ze wzgledow czasowych mam tylko trzy mecze zaplanowane: Enschede, Odense i Londyn.

No to jak Ci się nie chce podjechać to nie kupisz biletu. Krótka piłka. Ja pitole. Może powinni Ci bilet do domu dostarczyć osobiście jeszcze? Najlepiej jakiś zawodnik?

Poza tym jest napisane jak byk, że nie trzeba być osobiście. Na pewno masz jakiegoś piknika-ziomka z Krakowa, który może kupić Ci bilet. Nie jest to zabronione. Więc jesli Ci zalezy na wyjeździe to zamiast żalić się że powinny być bilety na wyjazdy sprzedawane online (w ogole co za pomysł ... może od razu w kasach stadionu gdzie będzie mecz?) popytaj znajomych komu będzie się chciało i podejdzie kupić Ci bilet.

Mario Nh 06.09.2011 11:42

WISŁA KRAKÓW v ODENSE

Minimum 48 zł musi zapłacić szesnastolatek uczący się, nie mający karnetu by wejść na najtańszą trybunę.
Minimum 2,80 zł aby udać się na stadion w celu zakupu wejściówki (jak wiemy nie ma sprzedaży internetowej).
Kolejne 2,80 zł w celu opłacenia transportu na mecz.
=
53,60 zł

A przecież fajnie byłoby rzucić "złotówkę" na cele kibicowskie i w przerwie czegoś się napić.
Bilety są za drogie, co dziwne droższe niż na Apoel.

Wszystkie daty podane są w GMT +1. Aktualna godzina to 10:40.

Zasilane przez vBulletin v. 3.8.7. Copyright © 2000 - 2026, Jelsoft Enterprises Ltd.
© 1998 - 2023 forumwisly.pl