Forum Kibiców Wisły Kraków

Forum Kibiców Wisły Kraków (https://forumwisly.pl/index.php)
-   Wisła Kraków - piłka nożna (https://forumwisly.pl/forumdisplay.php?f=5)
-   -   Polityka transferowa Wisły (https://forumwisly.pl/showthread.php?t=8819)

Wojtas 13.02.2021 20:18

Tylko dzieki bramkom Turgemana dalej gramy w tej lidze,tak tylko zauważam.Gdybysmy wtedy mieli takiego pudlujacego Forbsa to ....a nawet niechce myslec.

Cytat:

Pierwotnie napisane przez skarabeus (Post 1561888)
Super zawodnik, ale jak stac Cie miec w druzynie 4 napastnikow. Nas nie stac.

no super ale ja jednak wole jednego Turgemana niz Forbsa,Medveda,Grubasa, i innych smiesznych grajkow.
Turgeman to byla jakosc i to zauwazyl by nawet Smuda jak on po schodach wychodzi.

tomytom 14.02.2021 06:05

Cytat:

Turgeman to byla jakosc
no i właśnie dlatego już nie gra w naszej śmiesznej lidze.

siara 14.02.2021 13:58

Panowie. Proponuje, zróbmy kolejnym razem zrzutkę, zaryzykujmy własnymi pieniędzmi i zatrudnijmy "szklanego" piłkarza. Tak po 20 tysięcy dajmy na głowę a jak go sprzedamy, podzielimy się zyskiem. Kto wchodzi ?

Ogryzek 14.02.2021 14:17

Cytat:

Pierwotnie napisane przez siara (Post 1561910)
Panowie. Proponuje, zróbmy kolejnym razem zrzutkę, zaryzykujmy własnymi pieniędzmi i zatrudnijmy "szklanego" piłkarza. Tak po 20 tysięcy dajmy na głowę a jak go sprzedamy, podzielimy się zyskiem. Kto wchodzi ?

Szukasz inwestorów, nie kibiców. Dla wielu ryzyko straty 20 tysięcy jest nie do przekroczenia. Ponadto jeśli masz na myśli Turgemana - to jak niby mielibyśmy zarobić większe pieniądze na "starym" piłkarzu? Kto go kupi? No chyba że Wisła będzie nam płacić miesięczną opłatę za leasing Alona :)

Jakbyś napisał - zrzućmy się na Młyńskiego, Wachowiaka czy Starzyńskiego, to pewnie znalazłoby się paru chętnych zeby zainwestować i liczyć na spory zwrot z inwestycji. Sam bym to rozważył gdyby była taka opcja. Ale "stare szklane dziady" odpadają, nawet tak dobre jak Turgeman.

Ja się nie dziwię Wiśle że nie podjeła ryzyka. Bo to juz mocny hazard gdzie wygrana nie jest aż tak wysoka. Nikt nie kupi od nas Turgemana za sensowne pieniądze z racji wieku, a sam Turgeman może się głównie leczyć, a nie grać. A pensje i prowizje za podpis trzeba płacić.

MaLk 14.02.2021 17:10

Cytat:

Pierwotnie napisane przez Ogryzek (Post 1561911)
Szukasz inwestorów, nie kibiców. Dla wielu ryzyko straty 20 tysięcy jest nie do przekroczenia. Ponadto jeśli masz na myśli Turgemana - to jak niby mielibyśmy zarobić większe pieniądze na "starym" piłkarzu? Kto go kupi? No chyba że Wisła będzie nam płacić miesięczną opłatę za leasing Alona :)

Nie żeby coś, ale mnie tak się wydaje, że to była ta, no, aronia czy jakoś tak :D

Ogryzek 14.02.2021 17:29

Cytat:

Pierwotnie napisane przez MaLk (Post 1561919)
Nie żeby coś, ale mnie tak się wydaje, że to była ta, no, aronia czy jakoś tak :D

Mnie też, ale sam dylemat kontraktowania "szklanych i wiekowych" piłkarzy był dla mnie zbyt interesujący, żebym coś o tym nie napisał. W sumie dobra aronia kolegi siara :D

Ogryzek 16.02.2021 00:28

https://sport.lovekrakow.pl/aktualno...hekAMtxeTtpovg

Dzimi 17.02.2021 00:49

Dwie niezłe i niewykorzystane szanse, obydwa transfery bezgotówkowe:
https://katowice.wyborcza.pl/katowic...e-od-1989.html
https://sport.interia.pl/klub-pogon-...em,nId,5053854

ABG Bochnia 17.02.2021 07:18

Nie no z tym kurzawa to sobie darujcie, 28 latek bez ambicji jest nam potrzebny do szczęścia?

Ogryzek 17.02.2021 08:27

Cytat:

Pierwotnie napisane przez ABG Bochnia (Post 1561999)
Nie no z tym kurzawa to sobie darujcie, 28 latek bez ambicji jest nam potrzebny do szczęścia?

Taaa na pewno. Pogoń i ich niemiecki trener na pewno są frajerami. Jakoś mam dziwne przeczucie że za miesiąc po treningu pod okiem Runjanica będzie biegał jak młoda gazela.

Czy pasowałby do nas? Kwestia dyskusyjna. Czy chciałby go Hyballa? Pewnie nie. Ale jest w stanie dać sporo w ofensywie i nie jest to moim zdaniem "stary dziad" jak Beciraj. Jest jeszcze w stanie sporo dać Pogoni. Oczywiście za jakąś chwilkę jak się podniesie fizycznie.

wiesniak842 17.02.2021 08:32

Do Pogoni to powinien sie nadac jak ta lala skoro okolo 60 procent bramek strzelaja po SFG. Czy nadalby sie do nas? Osobiscie sadze, ze niekoniecznie. Pod wodza Hyballi gramy calkiem inaczej, do gry kombinacyjnej chyba bylby "za dretwy", a sama wrzutka u naszego trenera to za malo.

Karherop 17.02.2021 19:51

Cytat:

Pierwotnie napisane przez Dzimi (Post 1561996)
Dwie niezłe i niewykorzystane szanse, obydwa transfery bezgotówkowe:
https://katowice.wyborcza.pl/katowic...e-od-1989.html
https://sport.interia.pl/klub-pogon-...em,nId,5053854

Sugerujesz że nie trzeba było gotówki aby zapłacić za podpis i dla menagerow?

Czasem takie transfery są droższe niżeli wprost z klubów.

A i jakość.. może być dyskusyjna.

Arek95 18.02.2021 09:49

Kurzawa dałby w ofensywie i SFG. Natomiast kwestia intensywnego biegania i pracy w obronie jest do przemilczenia i myślę, że po paru meczach poleciałby jak Mak za brak zaangażowania w grę.

tomasz_19 18.02.2021 10:29

Na prawdę uważacie, że Kurzawa to jest typ zawodnika który pasowałby do Wisły Hyballi? Śmiem wątpić, on nie biega dużo przecież, nie mówiąc o walce na całej szerokości boiska. Typ zawodnika przyspawanego do boków pomocy. Jedyny jego zajebisty atrybut to lewa noga i SFG. No sory, ale u Hyballi nie miałby lekko. Ktoś z was napisał, że Pogoń to nie są frajerzy skoro go zatrudnili. Uważam, że są mega frajerami bo dali pewnie sporo kasy na kontrakt i za podpis kolesiowi który ma u nas wyrobioną markę przez jeden tak na prawdę sezon konia, do tego pół roku nigdzie nie grał a zachód go szybko zweryfikował.

Książę Palownik 18.02.2021 10:54

Kurzawa to zawodnik słaby motorycznie. To go skreśliło we Francji. Nie miałby żadnych szans u nas na grę przy tym stylu. To nie jest zawodnik, który "urwie" się obrońcy, przyspieszy tak żeby obrońcę zgubić na 3-4 metrach.

skarabeus 18.02.2021 11:10

Zdradze pewna tajemnice tym, ktorzy tak teskno spogladaja na Kurzawe i tego bambino w Gorniku.

Tak, inne kluby beda kontraktowac zawodnikow. Tak, czasem moga sie te transfery wydawac super hiper mega ultra fantastyczne i pojawiac sie lezka w oku, ze te nie Wisla ich kontraktuje. Tak, to prawda.

Ale jest tez inna prawda objawiona i pora zebyscie w koncu ja zrozumieli.
W Wisle, poki jest tutaj Hyballa, beda grac zawodnicy, ktorzy chca w Wisle grac i ktorzy chca zapie)$*)$*lac jak nigdy dotad. Nie ma tu miejsca na gwiazdki, ktore mysla, ze za nazwisko dostana plac i tragarza do noszenia torby.Jest miejsce dla prawdziwych liderow, ktorzy sie wylonia na boisku i w szatni, a nie z tytulu reputacji skads tam.

Mam nadzieje, ze w miare jasno to opisalem i nie bedzie juz placzow jak Stal Mielec zatrudni syna Hirsto Stoichkova czy Georgiego Hagiego :-)

stary dziad 18.02.2021 13:35

Cytat:

Pierwotnie napisane przez skarabeus (Post 1562037)

Mam nadzieje, ze w miare jasno to opisalem i nie bedzie juz placzow jak Stal Mielec zatrudni syna Hirsto Stoichkova czy Georgiego Hagiego :-)

... a corumpovia zatrudniła syna rifaldinio , :lol:
maaaaaamausiu raaaaatuj

Arkadiusz.Czerepach 18.02.2021 21:11

https://gazetakrakowska.pl/ile-wisla...ar/c2-15444697

ciekawostka

Lonia 19.02.2021 07:50

Cytat:

Mam nadzieje, ze w miare jasno to opisalem i nie bedzie juz placzow jak Stal Mielec zatrudni syna Hirsto Stoichkova czy Georgiego Hagiego
Akurat Hagi to nie najlepszy przykład :p ,jedna z gwiazd Rangersów,kupiony za 3.5mln E wart obecnie ze 2x tyle.Gdyby taki trafił do Mielca to obsrała i opłakała by się cała piłkarska społeczność w Polsce z rudym na czele.

Szneka 19.02.2021 13:48

Panowie coś jeszcze w temacie transferów słychać? Ktoś konkretny w tym okienku dojdzie?

botulum 19.02.2021 15:01

O ile dobrze pamiętam to Hyballa podczas konfy mówił, że razem z zarządem przygladają się kilku zawodnikom. Nie sądzę by było to coś konkretnego, ale coś może być na rzeczy, mamy jeszcze tydzień do końca okienka.

doktor granat 19.02.2021 16:37

Cytat:

Pierwotnie napisane przez Ogryzek (Post 1562003)
Taaa na pewno. Pogoń i ich niemiecki trener na pewno są frajerami. Jakoś mam dziwne przeczucie że za miesiąc po treningu pod okiem Runjanica będzie biegał jak młoda gazela.

Czy pasowałby do nas? Kwestia dyskusyjna. Czy chciałby go Hyballa? Pewnie nie. Ale jest w stanie dać sporo w ofensywie i nie jest to moim zdaniem "stary dziad" jak Beciraj. Jest jeszcze w stanie sporo dać Pogoni. Oczywiście za jakąś chwilkę jak się podniesie fizycznie.

Moim zdaniem biegał jak młoda gazela nie będzie bo nie ma takich predyspozycji.
A w ogóle jak dla mnie to on nie umie biegać. Jego sposób biegania w sezonie 2017/18 kiedy się wybił zafascynował mnie i byłem zaskoczony, że mimo tego chcą go jacyś Francuzi. A druga sprawa - gość w wieku 27 lat, który niby chce jeszcze pograć na poziomie siedzi w domu 4 miesiące (rozwiązał kontrakt z Amiens w październiku = mógł podpisać z kimś innym w każdej chwili)... dziwne. Trochę zarobił we Francji i Danii przez ponad 2 lata... czy jemu się jeszcze chce na poważnie grać w piłkę.. nawet w Polsce? Ale to teraz problem paprykarzy (czy tam śledzi jak byłem młody).
Żeby nie było żem malkontent, przyznaję, że lewą nogę - wolne, wrzuty itp. miał przed wyjazdem fajne jak na wymagania naszej ligi.

Szneka 19.02.2021 21:21

dziś kontuzja Mehremicia. Kontuzjowany jest Kone, robi się kolejna dziura do załatania.

LucjuszWielki 19.02.2021 21:31

https://www.wislaportal.pl/ONews.htm...m_Wisly_Krakow

czyżby Zukov miał dłuższą przerwę?

Szneka 19.02.2021 22:28

Cytat:

Pierwotnie napisane przez LucjuszWielki (Post 1562093)
https://www.wislaportal.pl/ONews.htm...m_Wisly_Krakow

czyżby Zukov miał dłuższą przerwę?

prędzej Basha lub Kuveljic

sevenheaven 19.02.2021 22:43

Lucjusz przeciez Zukov pauzuje za kartki... ba Bashe to juz bym nie liczyl, najpewniej go pożęgnamy w lecie

oby ten nowy miał motorek w dupie, to zabiegamy wszystkich na amen w środku pola z Plewka i Zhukovem :D

LucjuszWielki 19.02.2021 23:00

Cytat:

Pierwotnie napisane przez sevenheaven (Post 1562106)
Lucjusz przeciez Zukov pauzuje za kartki... ba Bashe to juz bym nie liczyl, najpewniej go pożęgnamy w lecie

oby ten nowy miał motorek w dupie, to zabiegamy wszystkich na amen w środku pola z Plewka i Zhukovem :D

Faktycznie, już się wystraszyłem. To zamieńmy Zukova za Bashe: tzn że Basha nie pozbiera się do końca sezonu?

sevenheaven 19.02.2021 23:10

Basha sie kompletnie nie nadaje do tej gry co preferuje Hyballa, poza tym jest szklany i chodza głosy, że odpalony już na boczny tor bo mu treningi nie odpowiadają

FraMat 19.02.2021 23:31

Jak popatrzeć na filmik z tym nowym - Mawutorem, to widać, że to kolejny piłkarz, który nie będzie bał się harować na całym boisku - jest silny, sprawny, szybki, dużo widzi i wie, co chce zagrać.
Taka kieszonkowa wersja Felicio (oczywiście na innej pozycji).

Wiadomo, że to tylko filmik na YT ale jestem dobrej myśli.

Arkadiusz.Czerepach 19.02.2021 23:43

można juz sie pokusić o ocene młodych , moze to pochopne z mojej strpony , ale Starzynski zapowiada sie na ciekawszą opcje niż Buksa , Szota dał poprawną zmianę , niestety na nieporozumienie wyglada Wachowiak

PhantomRanger 19.02.2021 23:49

Cytat:

Pierwotnie napisane przez sevenheaven (Post 1562116)
Basha sie kompletnie nie nadaje do tej gry co preferuje Hyballa, poza tym jest szklany i chodza głosy, że odpalony już na boczny tor bo mu treningi nie odpowiadają

To tym bardziej należy mu podziękować i rozstać się w zgodzie w czerwcu, kiedy wygasa jego kontrakt.

wislak2214 20.02.2021 00:03

Cytat:

Pierwotnie napisane przez Arkadiusz.Czerepach (Post 1562124)
można juz sie pokusić o ocene młodych , moze to pochopne z mojej strpony , ale Starzynski zapowiada sie na ciekawszą opcje niż Buksa , Szota dał poprawną zmianę , niestety na nieporozumienie wyglada Wachowiak

Można się pokusić o ocenę Wachowiaka który zagrał 20 MINUT no szrot hehe.

Książę Palownik 20.02.2021 00:11

Też mi się wydaje że Basha za bardzo murawy nie powącha.

Tantal 20.02.2021 11:01

W momencie w którym w świetnej formie jest i Żukow i Plewka a do tego kontraktujemy kolejnego zawodnika na tą pozycję to Basha potrzebny nam nie jest. Mam wrażenie że to właśnie za niego, a nie za Żukowa, przychodzi do drużyny czarna gwiazda Kazachstanu ;)

LucjuszWielki 20.02.2021 11:14

Przykre jest to, że wielu z Was skreśla Bashę, przecież jak był w formie to był bardzo duży z niego pożytek, wielu pisało "PROFESOR", a teraz chłopakowi przydażyła się dłuższa kontuzja i jest do wyplucia bo mamy dwóch obecnie w formie. Co w przypadku kartek i kontuzji? Wczoraj mieliśmy obraz braku Zukova - na szczęście Plewka naprawiał nieporadność Savica, a co jakby nie był w formie? Jak dla mnie Basha jest wartościowym zawodnikiem i mam nadzieję, że wyliże się w tym sezonie i coś pokarze na boisku. Będzie to oczywiście trudne, gdyż czasu mało a tu forme trzeba jeszcze jakąś złapać.

Na 3 pozycje w środku są: Zukov, Plewka, Savic, jak wyzdrowieje to Kulevic+Basha i ten nowy. Niby sporo, a obecnie nie ma kto grać prócz żelaznego skłądu. Jeszcze Pawłowski wróci.

krysztal 20.02.2021 12:04

Cytat:

Hehe chłopak z drugiej ligi stres związany z debiutem,trenuje z drużyną niecałe 3 tygodnie,wchodzi w meczu z liderem i już nazywa się go nieporozumieniem.Czasem to nie wiadomo czy się śmiać czy płakać...

Arkadiusz.Czerepach 20.02.2021 12:43

generalnie dyskusja na ten temat odbyła sie w meczowym i nie chce mi sie powtarzać

w każdym razie , zapomnialem ze 85% forum , nie jest generalnie zbyt inteligentna , i dajmy na to w tym przypadku nie widzi różnicy

pomiędzy napisaniem " jest nieporozumieniem" a "wygląda na nieporozumienie"

w dodatku oznaczone wątpliwością wyrażoną "może to pochopne z mojej strony"

Karherop 20.02.2021 12:56

Cytat:

Pierwotnie napisane przez Szneka (Post 1562067)
Panowie coś jeszcze w temacie transferów słychać? Ktoś konkretny w tym okienku dojdzie?

Na konkretne zmiany będzie czas w lipcu. Zima to nie jest dobry czas na całkowitą przebudowę, a i do wyciągnięcia nie ma zbyt wielu perełek. Transfery Kone i Mawamuta traktuje jako uzupełnienia, których w razie czego łatwo się pobyc.
Choć nie powiem, nasz nowy zawodnik wygląda całkiem ciekawe. Pytanie w jakiej jest formie.

Co do problemów w obronie nie zdziwię się jak Kuveljic tam wyląduje. Jest praktycznie zdrowy, a rosłych obrońców mamy jak na lekarstwo.

Arek95 20.02.2021 13:32

Cytat:

Pierwotnie napisane przez LucjuszWielki (Post 1562149)
Przykre jest to, że wielu z Was skreśla Bashę, przecież jak był w formie to był bardzo duży z niego pożytek, wielu pisało "PROFESOR", a teraz chłopakowi przydażyła się dłuższa kontuzja i jest do wyplucia bo mamy dwóch obecnie w formie. Co w przypadku kartek i kontuzji? Wczoraj mieliśmy obraz braku Zukova - na szczęście Plewka naprawiał nieporadność Savica, a co jakby nie był w formie? Jak dla mnie Basha jest wartościowym zawodnikiem i mam nadzieję, że wyliże się w tym sezonie i coś pokarze na boisku. Będzie to oczywiście trudne, gdyż czasu mało a tu forme trzeba jeszcze jakąś złapać.

Na 3 pozycje w środku są: Zukov, Plewka, Savic, jak wyzdrowieje to Kulevic+Basha i ten nowy. Niby sporo, a obecnie nie ma kto grać prócz żelaznego skłądu. Jeszcze Pawłowski wróci.

No ok. To po kolei:
Żukow - Pod okiem Hyballi odżył, wrócił facet na którego czekała cała Wisła ale i Ekstraklasa, bo takiego walczaka nie ma w żadnej drużynie. Pewny plac.
Plewka - Wczoraj pokazał że w razie braku Kazacha to Patryk wziął cały środek na siebie. Ogrom walki, dobre ustawienie, w dodatku młodzieżowiec, który na przestrzeni młodziaków których mieliśmy w klubie to zrobił ogromny progres.
Kuveljić - jako zabezpieczenie na ławkę i tyle.
Mawutor - to co wyżej
Basha - Ok, jest mega wartościowy w meczu który wyglądał jak wczoraj, czyli gramy na swojej połowie, bronimy się i rozgrywamy długa w przód na boki i idzie kontra. W innym wypadku? Sorry ale nie. Dla mnie od pewnego momentu gość zrobił się jak zbita szklanka, którą ktoś non stop skleja, w dodatku mega elektryczny w rozegraniu i lubił momentami na środku głupio stracić piłkę narażając nas na stratę gola.
Savić - Typowa 10, ewentualnie lewe skrzydło. Nigdy na środku jako pozycja 6 lub 8 bo nie ma na tyle umiejętności ani doświadczenia.
Pawłowski - Taki miał być dobry, liczyło na niego wiele osób, no ale jeśli w czerwonej latarni ligi nie łapie się na ławkę... Sorry ale jeśli kolejne wypożyczenie (tym razem do 1-szej ligi) nic by mu nie dało to do odstrzału

Ogryzek 20.02.2021 14:05

Cytat:

Litości! Po jednym meczu już skreślasz gościa? Tak jak po kilku meczach pisałeś że mamy drugiego Piątka w ataku, tak po jednym że Wachowiak jest słaby :)

Tak, zagrał wczoraj słaby/przeciętny mecz, ale przyszłość przed nim. A często tak bywa że nie zawsze ten młody który od razu zaskoczy na końcu okaże się tą największą perełką i odwrotnie.

btw
Co do Matuwatora. To kolejny piłkarz do załatania dziury. Może z niego coś będzie, ale równie dobrze pozegnamy go latem bez żalu.

Wszystkie daty podane są w GMT +1. Aktualna godzina to 15:39.

Zasilane przez vBulletin v. 3.8.7. Copyright © 2000 - 2026, Jelsoft Enterprises Ltd.
© 1998 - 2023 forumwisly.pl