Forum Kibiców Wisły Kraków

Forum Kibiców Wisły Kraków (https://forumwisly.pl/index.php)
-   Wisła Kraków - piłka nożna (https://forumwisly.pl/forumdisplay.php?f=5)
-   -   Polityka transferowa Wisły (https://forumwisly.pl/showthread.php?t=8819)

skarabeus 09.02.2021 09:35

Jest oferta z Yeboaha na poziomie 1 mln euro. Odrzucona. Podobno cena wywolawcza to 3 mln E plus zmienne i mysle, ze to realna ocena sytuacji. Choc Yaw duzo wnosi do naszej gry to biorac pod uwage co pokazuje Starzynski i to, ze majac budzet chocby 1 mln euro sciagnieto by zadowalajace zastepstwo to mam nadzieje, ze transfer pyknie. Jako, ze transfer do Turcji to dopiero po zakonczeniu sezonu, wiec kolejny plus, bo mlody bedzie mial czas wdrozyc sie w dorosla pilke wchodzac z lawki za Yawa.
A Yaw dostanie tam na pewno duzo, duzo wyzszy kontrakt. Sytuacja win-win chyba, ze... Yaw uwierzy w Hyballe na tyle, ze nie bedzie chcial odejsc do Turcji :-)

Arkadiusz.Czerepach 09.02.2021 09:51

a ja mam nadzieje ze nie pyknie za 1mln , bo golym okiem widac ze to zawodnik na miare Kalu Uche , a jeszcze jakiś gagatek go tu na forum porównał do Wojtkowskiego Kamila Lol xD

Karherop 09.02.2021 15:40

Yaw to zawodnik z duzym potencjałem, jak jeszcze ugra fajne wyniki z Ghana to i 5 mln euro nie wydaje się nierealne.

Natomiast póki co celownik musi lepiej nastawić i trochę nastrzelac na wiosnę.

Mam nadzieję że klub nawet nie patrzy na oferty na poziomie 1 mln euro, bo takich zawodników jak Yaw, nie ściąga się co okienko.

skarabeus 09.02.2021 15:53

Z tego co mi wiadomo to od razu ta oferta zostala odrzucona i oczekiwania sa na te 3 mln "na juz".

Podejsice rozsadne - 1 mln na transfery, 2 banki do splaty dlugow.

Ogryzek 09.02.2021 16:07

Takie podejście jest rozsądne - jak nie brakuje na wypłaty i światło. Widać nie brakuje :)
I dobrze, Yaw ma dla nas dużą wartość boiskową. A jak mamy go sprzedawać ot tak, za "skromny" milion skoro jest na wypłaty to naprawdę byłoby szkoda. Samą swoją grą może nas podciągnąć wyżej w tabeli i też pozwolić Wiśle zarobić. Tym bardziej, ze szukanie na gwałt następcy i to po okresie przygotowawczym to jednak zawsze ryzyko.

Ciekawy jestem czy ktoś da w tym okienku 3 mln euro, albo zbliżoną kwotę za niego?

Patryko 09.02.2021 16:44

Byle tylko go nie sprzedali do Włoch/Turcji ze spłatą rozłożoną na 60 rat :P

Książę Palownik 09.02.2021 17:29

Yawa sprzedać jak się pojawi oferta bez szemrania.

Z takimi zawodnikami jest tego rodzaju problem, że oni nie mają ani grama lojalności. Wisła to dla niego przystanek. Jest ryzyko, że jak go nie sprzedamy, to wypełni umowę i odejdzie za darmo.

Jestem pewien, że on nie przedłuży z nami kontraktu jeśli będzie w formie. To pewne jak w banku.

El'kabat 09.02.2021 17:30

Co z tym Fatosem? Nie uda się go jednak opchnąć w zimie ?

Colin 09.02.2021 18:58

Cytat:

Pierwotnie napisane przez Książę Palownik (Post 1561657)

Z takimi zawodnikami jest tego rodzaju problem, że oni nie mają ani grama lojalności. Wisła to dla niego przystanek. Jest ryzyko, że jak go nie sprzedamy, to wypełni umowę i odejdzie za darmo.

Jestem pewien, że on nie przedłuży z nami kontraktu jeśli będzie w formie. To pewne jak w banku.

Yaw ma z Wisłą kontrakt jeszcze przez 2,5 roku więc mamy jeszcze czas żeby go sprzedawać. I dobrze, że zarząd nawet nie rozpatruje ofert na poziomie 1 mln euro. To zawodnik o dużym potencjale co pokazuje regularnie od wielu już spotkań, praktycznie "zaskoczył" w Wiśle od razu. Myślę, że dwa pierwsze spotkania i to jak zespół został przygotowany do rundy wiosennej, to jak gramy pressingiem napawa optymizmem. Na koniec sezonu jak nie będziemy mieli tragicznej skuteczności i wykańczania sytuacji bramkowych a sędziowie nie będą popełniali przeciwko nam kardynalnych błędów to jest możliwe żebyśmy na koniec zakręcili się w okolicy 6 czy 7 miejsca, może lepiej. A wtedy Yawa możemy sprzedać za około 3 czy 4 mln euro, może nawet lepiej jak zagra znowu bardzo dobrą rundę na jesień. Nie oszukujmy się bo też kontraktujemy zawodników żeby ich odbudować, sprzedać. I Yaw też pewnie myśli żeby w perspektywie sezonu, dwóch odejść do lepszej ligi i lepiej zarabiać. Czyli sytuacja Win - Win (zadowolony zawodnik i klub). My najpierw musimy pospłacać długi i kroczek po kroczku wzmacniać zespół żeby za ileś lat w końcu znowu walczyć o Mistrzostwo Polski, pokazywać się regularnie w Europucharach i nawiązywać do naszych osiągnięć z początku wieku. Jak już to osiągniemy a finanse nie będą dla nas problemem to będziemy mogli myśleć by odrzucać nawet oferty na poziomie 3 mln euro i takich zawodników przekonywać do zostania w klubie na dłużej i przedłużania kontraktu własnym poziomem sportowym i uporządkowanymi, stabilnymi, mocnymi finansami. Poza tym jak się kiedyś trafi Wiśle oferta jak Lechowi za Modera to nikt się nie będzie zastanawiał tylko będzie sprzedaż bo kiedyś to nie było możliwe ale teraz polskie kluby mogą budować swoje budżety na transferach z klubu swoich wychowanków i młodych Polaków. Kiedyś takie pieniądze były dla polskich klubów możliwe do zainkasowania tylko awansując do LM. Czasy się zmieniły.

forthy 09.02.2021 19:41

Z prawdziwym zaskoczeniem patrzę na jakiekolwiek narzekania na politykę transferową Wisły.
Już letnio-jesienne okienko wydaje się być kapitalne, mimo psuja Skowronka.

Yeboah, Frydrych, Savić, Mehremić, Forbes vs Abramowicz (życzenie trenera) i Fatos.

1 mocna wtopa, 1 lekka wtopa, 2 strzały w 10, 2 transfery na plus, 1 neutralny z mocną tendencją wzrostową? Sztos okienko.

Zimowe ocenimy po efektach, ale

1. Wachowiak był obiektem zainteresowania wielu klubów, wzięcie za pól mln złotych takiego młodego gracza na newralgiczną pozycję to świetna filozofia.
2. Sobola dalej chcieli w Lechu - a to już uznany certyfikat.
3. Młyńskiego chciał top w Polsce, a wybrał Wisłę.
4. Uryga - kiedy ostatnio do Wisły przyszedł uznany piłkarz innego klubu ESY, po którego była kolejka w swoich najlepszych latach piłkarskich? Dekadę temu? Więcej?
5. Kone - życzenie trenera, podpisane na razie na chwilę za niską kwotą.
6. Medved - zabezpieczenie tanie na pozycję N na jedną rundę.

Naprawdę te ruchy wyglądają najlepiej od wielu, wielu lat pod każdym względem. Właściwie na pewno najlepiej w czasach, gdy Wisła nie jest hegemonem finansowym, a i za czasów Cupiała trzeba by się chwilę cofnąć by znaleźć tak dobrze wyglądające okienko na papierze. A jak wyjdzie w praniu? Zobaczymy.

R33 09.02.2021 23:37

Cytat:

Pierwotnie napisane przez forthy"
4. Uryga - kiedy ostatnio do Wisły przyszedł uznany piłkarz innego klubu ESY, po którego była kolejka w swoich najlepszych latach piłkarskich? Dekadę temu? Więcej?

Myślę, że transfer Wolskiego sprzed 5 lat można pod to podciągnąć.

Blixa 10.02.2021 02:53

Cytat:

Pierwotnie napisane przez Książę Palownik (Post 1561657)

Biorac pod uwage jak ostatnio nasz wychowanek wypial tylek na nas nie martwilbym sie o lojalnosc przybyszow z innych krajow.

Karherop 10.02.2021 09:12

Cytat:

Pierwotnie napisane przez R33 (Post 1561672)
Myślę, że transfer Wolskiego sprzed 5 lat można pod to podciągnąć.

On nie przyszedł z innego klubu esa.

Jedyny taki przypadek jaki kojarze z ostatnich lat to Peszko.

bódyń 10.02.2021 11:04

Mak odchodzi
https://www.wisla.krakow.pl/aktualno...-biala-gwiazda

Ogryzek 10.02.2021 11:44

Cytat:

Pierwotnie napisane przez bódyń (Post 1561682)

No i dobrze, skoro trener go nie widział w składzie. Niech mu się wiedzie gdzie indziej.

skarabeus 10.02.2021 11:50

Czyli kadra odgruzowana.

Patryko 10.02.2021 11:55

Cytat:

Pierwotnie napisane przez skarabeus (Post 1561690)
Czyli kadra odgruzowana.

Został jeszcze Fatos ;)

skarabeus 10.02.2021 11:56

Fatos nie odejdzie teraz, bo w kazdej chwili moze odejsc Buksa. Jak Buksa odejdzie to zostalibysmy z Forbesem i Medvedem. Troche malo.

skarabeus 10.02.2021 11:59

29 zawodnikow w kadrze, z czego 10 juniorow.

Szneka 10.02.2021 12:24

Cytat:

Pierwotnie napisane przez Patryko (Post 1561692)
Został jeszcze Fatos ;)

Nie tylko. Chuca Buchalik i JCS chociaż przy Nim bym poczekał

Patryko 10.02.2021 12:35

Cytat:

Pierwotnie napisane przez Szneka (Post 1561696)
Nie tylko. Chuca Buchalik i JCS chociaż przy Nim bym poczekał

Chuca jeszcze ponad rok kontraktu, więc bez odszkodowania nigdzie się nie ruszy. To samo tyczy się Buchalika.

Karherop 10.02.2021 14:43

Cytat:

Pierwotnie napisane przez skarabeus (Post 1561693)
Fatos nie odejdzie teraz, bo w kazdej chwili moze odejsc Buksa. Jak Buksa odejdzie to zostalibysmy z Forbesem i Medvedem. Troche malo.

Dolicz Silvę, który zagrał pół rundy na tej pozycji na jesień.

Jak dla mnie mogliby się pozbyć i Buksy i Fatosa, gorzej że na tego drugiego nie ma chętnych, a większość okienek transferowych jest pozamykanych.

bridgeburner 10.02.2021 14:45

Nie rozumiem troche wzmozonej krytyki (glownie na tt ale tez tutaj) Jeana Carlosa
Ok, jest nieskuteczny, na pewno ma do poprawy decyzyjnosc ale moim zdaniem gra niezle
ma 3 gole,asyste, jest do dyspozycji w kazdym meczu, zawsze zaangazowany, waleczny, cisnie do pressingu az milo, technicznie niezły
Wiadomo, materiał na pierwszoplanowa postać to zaden ale calkiem solidny zmiennik jak najbardziej, bylbym za przedluzeniem z nim kotraktu tak samo jak i z Burym, Sadlokiem
zagwozdke mam z Basha, dla mnie to jest swietny piłkarz jak jest w formie, problem w tym zeby byl w formie musie rozgreac kilka spotkan pod rzad a on co klika spotkan to jest kontuzjowany
Bogusiowi dyplom i podziekowania, Kone to jak zagra z 2 mecze to bedzie dobrze, AB out, Kuba niech gra tak dlugo jak chce ale trzeba go traktowac jako cos ekstra a nie podstawowego zawodnika
Ergo kontraktów konczacych sie sporo a juz teraz mamy rapem 18 zawodników urodzonych przed 2000 rocznikiem wiec lekka reka nie mozna pozbywac sie kazdego

sevenheaven 10.02.2021 14:49

Carlos sie raczej nie ruszy stąd, wygląa na ciepła kluche + znalazł sobie dziewczyne polke

Karherop 10.02.2021 14:59

Jak się Carlosowi kończy kontrakt w czerwcu to raczej może "musieć" się stąd ruszyć, o ile nie zapragnie grać po drugiej stronie błon.

W przypadku takich graczy jak Basha czy Silva w czerwcu trzeba sobie będzie zadać pytanie czy ciężko będzie sprowadzić lepszych zawodników? Myślę że Hyballa i skauci już znają na to odpowiedź. Ja bym im podziekowal za grę i szukał zdrowszych/lepszych.

skarabeus 10.02.2021 15:07

Dokkladnie. Mlodszych, szybszych, zdrowszycch. Z pottencjalem na rozwoj. Zaden z nich sie juz nie rozwinie.

swiety37 10.02.2021 15:10

Burliga i Sadlok jeszcze rok-dwa w ekstraklasie mogą dać radę, a potem przydadzą się by rezerwy szybko awansowały.

robert777 10.02.2021 15:44

Fatos jeszcze odpali

tomasz_19 10.02.2021 15:55

Daj mi argumenty że odpali, bo Fatos się jakoś nie garnie.

sevenheaven 10.02.2021 16:29

Silva to ciepła klucha + ma laske polke wiec nie ruszy sie stad

ale wg mnie moze zostac.. tylko jest za wolny na skrzydło, ja bym go zostawił w ataku jako 2-3 opcja rezerwowa, dużo biega, zawsze ma prawie najwięcej sprintów w drużynie, wbrew porozom haruje na boisku sporo

LucjuszWielki 10.02.2021 18:36

Cytat:

Pierwotnie napisane przez Arkadiusz.Czerepach (Post 1561622)
a ja mam nadzieje ze nie pyknie za 1mln , bo golym okiem widac ze to zawodnik na miare Kalu Uche , a jeszcze jakiś gagatek go tu na forum porównał do Wojtkowskiego Kamila Lol xD

HAHA Kalu Uche... trzymcie mnie... Jedna rzecz, która ich łączy to kolor skóry nic poza tym. Uche silny jak tur ciężko było go przepchać, z kolei Yeboah łatwiej przepchnąć niż Boguskiego, poza tym Uche skoczny jak Donald... Bliżej mu Wojtkowskiego niż Uche, szczególnie siłowo.. dobry odjazd.

Może Sosin do Fatosa? Kuźba do Forbesa ? Co jeszcze?

Drozd 10.02.2021 19:06

Silva to typowy "brazylijczyk" nigdzie mu się nie śpieszy, kółeczko w prawo, kółeczko w lewo trochę maniany. Taki jego urok. Chociaż do Yeboacha piłę zagrał malina, może przy Hyballi zrozumie że kółeczka to sobie na plaży może kręcić. Ile on ma lat?

ps. To jego chodzenie po boisku jest maksymalnie irytujące, wygląda jakby ledwo powłóczył nogami...

Karherop 10.02.2021 22:50

Cytat:

Pierwotnie napisane przez robert777 (Post 1561707)
Fatos jeszcze odpali

W ostatnim klubie izraelskiej ekstraklasy

Blixa 10.02.2021 22:57

Wlodarczyk pisze ze Fatos wybiera sie do Izraela.

skarabeus 10.02.2021 23:14

Byloby cudownie. Wyjatkowa skutecznosc transferowa in/out od kiedy mamy Hyballe, jakis talizman :D

Karherop 10.02.2021 23:17

Cytat:

Pierwotnie napisane przez skarabeus (Post 1561721)
Byloby cudownie. Wyjatkowa skutecznosc transferowa in/out od kiedy mamy Hyballe, jakis talizman :D

Ja bym powiedział że to persfazja ustna.

Jak ktoś ma tyle orać na treningu i nie grać to woli w innym miejscu zarabiać chociaż 80% tyle i mieć lżejsze treningi. A czasem i kopnąć piłkę.

Jeśli to okaże się prawda to będzie naprawdę piękna sprawa.

Jaroo1 10.02.2021 23:18

Cytat:

Może Sosin do Fatosa? Kuźba do Forbesa ? Co jeszcze?
Swego czasu jak Drzazga strzelił hat-tricka to był tu nazywany lepszym od Piatka, prawie na miarę Lewandowskiego :D

Hermond 10.02.2021 23:31

powoli dochodzimy do sytuacji w której na każdej pozycji rywalizuje młody zawodnik z doświadczonym piłkarzem:
Lis/Broda - Szot/Burliga - Frydrych/Szota - Mehremic/Hoyo - Sadlok/Wachowiak - Plewka/Basha - Yeboah/Starzyński - Zhukov/- - Savic/- - Kuba/Młyński - Forbes/Sobol

Jeśli takie były plany naszego Trio to wciąż brakuje nam młodej 8 oraz 10

botulum 11.02.2021 07:03

@Hermond

Zhukov/Szywacz i Savić/Duda. Mamy wszystkich ;)
A od lata może już nie być Mehremica, więc Uryga/Hoyo/Głogowski

botulum 11.02.2021 07:55

Do tego jeszcze w przyszłym sezonie będziemy mieli Pawłowskiego i Zdybowicza wracających z wypożyczeń, i jeszcze razem ze Starzyńskim i Szywaczem przed meczem z Legią, Hyballa zaprosił na treningi Chmiela (został zgłoszony do esy razem z Szywaczem przed Amiką), więc on może być 3 lub 4 napastnikiem w następnym sezonie. Hyballa będzie miał sporo czasu się im przyjrzeć przed sezonem.
Mamy bardzo dużo młodych zawodników, którzy albo już teraz są dobrzy jak na ese, albo mogą być gotowi w najbliższej przyszłości po kolejnej rundzie w CLJ albo wypożyczeniach.

Wszystkie daty podane są w GMT +1. Aktualna godzina to 12:50.

Zasilane przez vBulletin v. 3.8.7. Copyright © 2000 - 2026, Jelsoft Enterprises Ltd.
© 1998 - 2023 forumwisly.pl