![]() |
Jak dla mnie Komorowski wypunktował Kaczyńskiego ,do momentu jak jaro podal wynik glosowan ,co bylo dobrym chwytem marketingowym , bo zrobil z Komorowskiego potwora co zabiera dzieciom szklanke mleka , potem debata byla wyrownana,a w sumie to znowu nuda
|
Cytat:
|
Tomasz Machała (dziennikarz Polsatu)
JK lepiej przygotowany.Silniejszy. Bardziej dynamiczny. Dane, cytaty. Lepsze "haki". Lista głosowań sejmowych super. BK od dziś w defensywie i jeszcze Zdecydowana wygrana Jarosława Kaczyńskiego. |
Okiem Jana Kowalskiego - Polak lat 35 - mieszkaniec 50 tys miasta - poglądowy hehehe centrysta ;)
1 część debaty(sprawy społeczne?) w pytaniach zwycięstwo Komorowskiego 2-1 , w podsumowaniu remis 2 część debaty(gospodarcza) w pytaniach zwycięstwo Kaczyńskiego 2-1 , w podsumowaniu zwycięstwo Kaczyńskiego 3 część debaty(polityka zagraniczna i bezpieczeństwa) w pytaniach zwycięstwo Kaczyńskiego 2-0 (w pierwszym pytaniu remis) , w podsumowaniu zwycięstwo Komorowskiego 4.Podsumowanie: zwycięstwo Komorowskiego Czyli ogólnie było 8 do 7 dla Kaczyńskiego i właśnie wydaje mi się , że to on był (nie jakimś oszałamiającym , ale jednak) zwycięzcą tej debaty. Komorowski dobrze zaczął i w pierwszym dziale tematycznym nieźle sobie radził(nawet w podsumowaniu ten remis jest bardziej ze wskazaniem na niego) . Natomiast od drugiego pytania w sprawach gospodarczych , do mniej więcej końcówki działu dotyczącego spraw zagranicznych , pozycję atakującą przejął Jarosław Kaczyński i Komorowski wypadł wtedy blado. Inne wnioski wyciągnięte z debaty - Nie oszałamiająca i powalająca na kolana , ale chyba ciekawsza od tej poprzednie. Jednak może , to być tylko złudne odczucie bo tej starałem się bardziej słuchać ,żeby właśnie zrobić dokładne podsumowanie - denerwująca p.Kolenda wcinająca się w słowo dyskutantów , to przecież nie był wywiad w tvn24 - Jarosław Gugała na prezydenta;) Zostawiając już kwestie estetyczno-wizualno-banalne , to Jarosław Kaczyński minął się z prawdą twierdząc iż skandalicznym jest , że tereny byłego NRD są wyłączone z przepisów ograniczających przyznawanie pomocy państwowej. To znaczy może i było by to skandaliczne gdyby to była prawda , a tak nie jest;) |
Czy oni nie mogą merytorycznie odpowiedzieć na zadane pytanie? Żadnego związku z tematem tylko : "Wy nie zrobiliście, my zrobiliśmy, my cacy, wy be, my trendy, a my freszi" Populizm aż wycieka z ekranu.
|
Cytat:
|
Nihil novi... Tak można najkrócej opisać tą debatę
|
Eryk Mistewicz w TVN24: Kaczyński odrobił lekcję przed tą debatą. Komorowski musi go gonić
Marek Kochan w TVN24 też zgadza się z Mistewiczem. Mówi, że wygrał Jarosław Kaczyński |
Jarek go wypunktował jak chłopca wyliczając za "czym" Bronek głosował.Myśle że dziś Kaczyński zdobył większośc poparcia elekotratu lewicowego Napieralskiego.
|
Cytat:
|
Jako wyborca Bronka, przyznaję, dziś wygrał Jarek. Czyli w debatach 1:1, wygra ten, kto bardziej zmobilizuje/zmobilizował swój elektorat. Różnica będzie w okolicach procenta.
Nawiązując do posta fialo poniżej: pierwsze pytanie kobiety z TVP po prostu mistrzostwo świata - brakło jej tylko koszulki z Warholowskim Jarkiem :) |
Mnie i tak najbardziej wkur**al ton tej babki, nie Kolendy, tylko tej drugiej, niesamowicie irytujący, kim ona w ogóle jest? Debata nudna i na remis, na wyniki wyborów raczej nie wpłynie.
|
Cytat:
Takiego ma suflera: http://www.youtube.com/watch?v=7-abGUMRzdg Dzisiaj Komor został zmasakrowany. Odwróciły się proporcje z poprzedniej debaty. Wizerunkowo i merytorycznie Jarek bił go na głowę, a on próbując wykonywać kolejne gesty pojednawcze czy podpisywać książeczkę z konstytucją pogarszał jedynie swoją sytuację. Dobry dzień dla zwolenników JK. |
|
Cytat:
Cytat:
|
Cytat:
Mnie ta debata i szczególnie cały jej rozmach, różne manifesty i "królewskie wyjście" Jarka uświadomiło że chyba koniec marzeń o jakiejś zmianie w polityce. Kolejne 10 lat a może i więcej będę musiał patrzeć na twarze tych politykierów i szanse na dostanie się do realnej władzy będą się sprowadzały do kariery w którymś ministerstw, bądź oddolnych układach w jednej z tych partii. |
A na czym miałaby polegać ta zmiana?
|
Cytat:
Chodzi mi o rok ;) |
Cytat:
Ale nie o to chodzi, kiedy się pojawił, tylko że zanegowałeś jego istnienie, tzn. stwierdziłeś, że teza JK o tym, iż landy byłego NRD są wyłączone spod przepisów o pomocy publicznej, jest nieprawdziwa (dokładnie rzecz biorąc, to pomoc publiczna dla tych landów jest z góry uznana za zgodną z rynkiem wewnętrznym, ale to szczegół). |
Cytat:
Cytat:
Przepis pojawił się w 1957 r w Traktatach Rzymskich. Dotyczył przede wszystkim Berlina Zachodniego , ale też zapewne niektórych przygranicznych regionów RFN , które w jakiś sposób mogły być gospodarczo dotknięte podziałem kraju. Zjednoczone Niemcy próbowały się powołać na ten przepis , gdzieś na początku lat 90 właśnie w odniesieniu do terenów NRD , ale ETS odrzucił taką interpretację tego przepisu. Oczywiście jeżeli brać pod uwagę jego brzmienie , to każdemu pierwsza myśl jaka przychodzi do głowy to to , że został wprowadzony po zjednoczeniu Niemiec i dotyczy terenów NRD. Jednak mimo pozorów , jego funkcja była zupełnie inna;) |
Cytat:
KOMPROMITACJA :D |
Komorowski merytorycznie zgnieciony. Panie Komorowski jest Pan dobrym mężem i ojcem a nawet marszałkiem i niech tak pozostanie.
Zwyciężymy ! |
Jarek fajnie wyliczył plastikowemu Bronkowi to na co sam głosował.Mysle ze duzo osob moglo to sobie zapamietac ,bo to konkrety a nie jakies cytaty ,najczesciej wyjete jeszcze z kontesktu.
Zwyciesca tej debaty jest napewno Kaczynski,wiec jest remis . |
Cytat:
Cytat:
Cytat:
Cytat:
Cytat:
Cytat:
Trybunał Stanu egzekwuje odpowiedzialność urzędników państwowych za złamanie Konstytucji bądź ustawy, więc w przyapadku samobójstwa B. Blidy, bądź samobójstw więzionych przestępców gdzie została przez Jarka bądź Donka złamana Konstytucja, bądź któraś z ustaw?? Już kiedyś pisałem, że Donek powinien stanąć przed Trybunałem, ale za daleko bardziej istotną sprawę i to za taką za którą był osobiście odpowiedzialny. Debata zdecydowanie wygrana przez Jarka. |
Cytat:
W skrócie 1. Nowe twarze w polityce, które nie zostały umoczone w czasie zmian 89r. bezpośrednio przed nimi, a także po nich. Przyklady: Poncyliusz, Arłukowicz, Nitras, Piechociński Nie ważny jest wiek tych polityków, a ważne ich realne działanie i powiew świeżości jaki mogą wnieść do tego stęchniałego grajdołka. 2. Odejście dyskursu publicznego od spraw z przeszłości, czyli zbrodni Okrągłego Stołu, "zbrodni" lat 90-tych, "zbrodni" po 2000 roku na rzecz szeroko idących zmian w takich dziedzinach życia jak polityka zdrowotna, reforma emerytalna, integracja wewnetrzna, czy sprawy międzynarodowe 3. Koniec z polityką podziału na lepszych i gorszych. Tych co lewej i tych z prawej. Tych z naszej Polski i z waszej Polski. 4. Odpowiedzialność polityków wobec wyborców, którzy oddali na nich głos. Przełożenie się działalności polityki centralnej państwa na różne regiony kraju. 5. Ustawa o wymaganiach na poszczególne urzędy w państwie: premier, prezydent, marszałek etc. która jasno określa jakie wymagania ma spełnić kandydat na dany urząd (egazmin z wiedzy o Polsce, znajomość języków, doświadczenie z pracy w instytucjach publicznych, szeroka wiedza z dziedzin prawno-ekonomiczno-społecznych, obycie międzynarodowe) |
cytat z pana wąsatego "zrobiłem wiele dla polityki wyludnienia w Polsce". Jak on tak gada to lepiej żeby już nic nie mówił:/
|
Pewny jesteś , że właśnie tak brzmiały te słowa ;) ?
Bo ja już od wielu źródeł słyszałem/z wielu źródeł czytałem o głównej rzece Bałtyku , gdy w rzeczywistości wypowiedź brzmiała inaczej. |
Cytat:
Owszem w tej debacie nie było rozstrzygnięcia. Chociaż "mlaskacz" i te jego złowrogie oczka mogły przekonać jego "maryjnych" wyborców. Dla mnie jest to zakłamany człowiek, psychol, jeżdżący cały czas na psychotropach. Do Komorowskiego mówił, żeby nie poruszał osoby Ś.P. zmarłego brata, a sam cały czas o tym napominał. Istna tragedia. Wybierzmy mniejsze zło. |
Cytat:
Choć nie wydaje mi się, żeby akurat ten szczegół był cokolwiek zmieniał. Oczywiście złe CBA, a ja się go uczepiłem. Tak to sobie tłumaczę. Nic tu raczej nie wskóram bo widzisz sprawę wyłącznie od strony tego jak źli samobójcy odbierają sobie życie i mają za swoje. Cały czas piszę o odpowiedzielności politycznej premiera, a nie karnej. Polityczna czyli w obecnym ustroju wotum nieufności, bądź odsunięcie od władzy przy okazji kolejnych wyborów. Dlatego pisałem o skostniałym TS, który praktycznie nie ma racji bytu w obecnym ustroju. A powinna zostać powołana istytucja, która rozlicza machlojki lokalnych działaczy jak i to co dzieje się w establishmencie. Co do "Dziada" to nie popełnił samobójstwa a prawdopodobną przyczyną śmierci był wylew. Oczywiście może się zdarzyć każdemu. Nawet gangsterowi, którego tak "lubił" Pruszków. |
Cytat:
Wczorajsza już debata zdecydowanie dla Jarka. - wykaz głosowań - wyszło, że Bronek to jednak nie socjal, tak jak się do tej pory mogło zdawać. - książeczka Boniego - podział na A i B jest i będzie. to dwa argumenty, które do przeciętnego Polaka powinny trafić. Pomijając już kwestie Afganistanu, no i "gestów" ratunku Gajowego, czy też kwestię polskiego kapitału.. nie no, żenada z Bronka, aż się rzygać chce. Kamyk - zawsze mi niektórzy zwolennicy PO zarzucają ostry język, ale jak widzę jaką nienawiścią do Kaczyńskiego pałasz to zastanawiam się, czy gorsze są fanatyczne mohery, czy Ty. :> |
Właśnie oglądnąłem debatę i przysłowie kto mieczem wojuje się tu sprawdziło.Nie wiem na co liczył Bronek, chyba na to że jak celnie walnął Jarka kilka dni temu , to on już się nie podniesie , a Jarek nie dość że się podniósł to jeszcze nieźle skontrował.
Ogólnie 1-1 ale że liczy się ostatnie wrażenie to na wygranego dwumeczu wskazał bym jednak Kaczyńskiego. ps jedna sprawa, pani Lichocka...to jest całe TVP - totalna nagonka na rząd i Tuska.Oni wiedzą że i tak jest po nich więc idą już na całość. |
Odnośnie śp. Blidy to jest niesamowite, że media zrobiły z niej męczenniczkę rządów PiSu. Ja uważam, że ta Pani była złodziejką, kryminalistką i działała na szkodę państwa i obywatela Polskiego. Po kompromitacji strzeliła sobie w palnik bo tylko czekała na odpowiedni moment. Takie osoby jak ona powinno się podawać za przykład dlaczego nie można kraść i działać umyślnie na szkodę państwa. Wstyd, że takich ludzi się gloryfikuje a prawdziwi bohaterowie żyją na progu nędzy. Tak kończą złodzieje oby ta Pani jak najszybciej zniknęła z naszych ust bo to jest wstyd gloryfikować przestępców. Jej rodzina powinna jeszcze beknąć za te przekręty i zapłacić majątkiem za szkody.
|
Fantastyczny ostatnie mgnienie debaty: Kaczyński podpisujący konstytucję, wyglądający jak prawdziwy prezydent, a Bronek sprowadzony do roli sekretarza podającego mu długopis :D
Merytorycznie nokaut, a Komorowski trochę się zaplątał w swoich pijarowskich trikach. Szkoda, że się Kaczyński tak nie przyłożył do niedzielnej debaty, bo podwójne zwycięstwo to już by był koniec Komorowskiego. Tak to w sumie jest remis, chociaż wiadomo, że ludzie oddając głos będą mieli w pamięci tę wczorajszą debatę :) |
Cytat:
|
Skazana to chyba po śmierci zostać nie mogła ale faktycznie oskarżenia się nie potwierdziły co też oczywiście nie jest równoznaczne z tym że bezpodstawnie chcieli ją aresztować.Żerowanie na Blidzie jest straszne, LSD robiło to przez długi czas, teraz Bronek się w to włączył(mam taką naiwną myśl że faktycznie został zaproszony przez jej rodzinę i nie chciał odmówić ale nawet jeśli tak było to i wcześniej przywoływał ją).
Blida na pewno jest tą czarną kartą rządów Jarka i oni chyba temu nie zaprzeczają.Natomiast mówienie o zabójstwie albo ofierze IV RP bo tak niektórzy próbują to zinterpretować...Nekrofilia i tyle. Nie chce mi się rozpisywać na ten temat, bo za mało wiemy by tu coś jednoznacznie stwierdzić.Przykra sprawa i tyle. Ktoś pisał o broni że nie była zarejestrowana - nie chce mi się sprawdzać ale chyba była i stąd jeden z zarzutów że nie dopełniono obowiązków. |
http://wybory.gazeta.pl/wybory/1,106...PO_wygral.html
Dość to zaskakujący wynik, gdyż i wg. mnie Marszałek wypadł dużo gorzej niż poprzednio, a może raczej Kaczyński się lepiej zaprezentował... Generalnie obaj mnie rozczarowali, szczególnie w tak przykuwających moją uwagę kwestiach gospodarczych... Nie dowiedziałem się nic nowego. Praktycznie mieliśmy powtórkę z rozrywki. Koniec końców mam nadzieję, że po 4 lipca z 1-1 zrobi się 2-1 dla Bronka i wynik ten będzie już ostateczny. W przeciwnym razie zawsze zostaje na pocieszenie Olimpiada w Warszawie, najpierw letnia, potem zimowa :lol: Ahaa jeszcze co mi się przypomniało... Wczoraj mieliśmy naoczny i koronny dowód, która telewizja działa politycznie. Pani Lichocka przeszła samą siebie. Za to Kolenda-Zaleska była wzorem dziennikarza. Gugała dość specyficzny... Pytania szalenie długie, potem stwierdzenia, że nie jest usatysfakcjonowany. Ale oczywiście TVP jest niezależne, a TVN to telewizja działająca na zlecenie polityczne... |
nie widziałem pierwszej debaty (mecz był), ta widziałem w większości
zdecydowane zwycięstwo Kaczyńskiego, wypunktował Komorowskiego w wielu kwestiach i co zaskakujące był drobiutkimi chwilami merytoryczny. Czasami wręcz mówił za skomplikowanie, jak chociażby w sprawie zwiększenia kontyngentu w Afganistanie przez Komora. Dobry Pomysł z Konstytucją, który trochę podratował Komorowskiego i mógł pokrzyżowac szyki Kaczorowi, jakby chciał cos na koniec pocisnąć obydwoje ściemniali az miło, ale tylko Komorowski dał sie na tym skompromitowac jak w przypadku tych emerytur do wyboru :) Kaczyński sie strasznie postarzał, do teog okulary i trupi makijaż, Komorowski dobry w słodkim pierdzeniu jednak ciagle miałem wrażenie, ze jego intonacja wypowiedzi mnie denerwuje i zauważyłem ze mówi podobnie do Leppera. To mogł byc dobry ruch bo trafia tym do prostych ludzi Oczywiście merytorycznie las, ale nie o to w debatach chodzi. W****iajaca ta laska z TVP |
Cytat:
|
Cytat:
|
Do kiedy można składać wniosek o głosowanie poza miejscem zamieszkania?
|
| Wszystkie daty podane są w GMT +1. Aktualna godzina to 17:29. |
Zasilane przez vBulletin v. 3.8.7. Copyright © 2000 - 2026, Jelsoft Enterprises Ltd.
© 1998 - 2023 forumwisly.pl