Forum Kibiców Wisły Kraków

Forum Kibiców Wisły Kraków (https://forumwisly.pl/index.php)
-   Wisła Kraków - piłka nożna (https://forumwisly.pl/forumdisplay.php?f=5)
-   -   Polityka transferowa Wisły (https://forumwisly.pl/showthread.php?t=8819)

Griszka30KR 22.02.2009 19:06

Cytat:

Pierwotnie napisane przez wolfy (Post 679542)
OK.. Nikt nie będzie się spowiadał z rzeczywistych problemów klubów jakimś ..., tym bardziej, że nie potrzeba nam więcej negatywnej prasy. I tak jest dostatecznie źle.

.

Co rozumiesz przez .... po słowie jakimś?

Cytat:

Pierwotnie napisane przez Konrad. (Post 679588)
Nie widzę tu: "kupimy trzech piłkarzy ofensywnych - obiecuje". dalej nie widzę, tych obiecanek. A zawsze dobry byłem z czytania ze zrozumieniem.

.

Nie ma słowa obiecuje ,sa raczej swoistego radzaju deklaracje.Po drugie to pierwsze lepsze przykłady,a były dobitniejsze.
Punkt widzenia , zalezy od punktu siedzenia....

dj_ibutti 22.02.2009 19:21

Jest powiedziane: "będziemy chcieli...". To nie oznacza, że się uda. Nie zawsze chcieć to móc.

wolfy 22.02.2009 21:23

Cytat:

Pierwotnie napisane przez Griszka30KR (Post 679737)
Co rozumiesz przez .... po słowie jakimś?

Domyśl się:>
Zauważ, że z jakiegoś powodu nie umieściłem tego słowa w poście...

Cytat:

Pierwotnie napisane przez Griszka30KR (Post 679737)
Nie ma słowa obiecuje ,sa raczej swoistego radzaju deklaracje.Po drugie to pierwsze lepsze przykłady,a były dobitniejsze.
Punkt widzenia , zalezy od punktu siedzenia....

Matko, ale walisz komunały.
Chcieć, to nie to samo co planować. Ba, być może nawet mieli to w planach, ale one w końcu nie wypaliły. Mnie to nie dziwi, trudno dopiąć transfer, gdy początkowa oferta jest bardzo zbliżona do maksymalnej, na jaką sobie możemy pozwolić.

No, ale skoro uważasz, że Wilczek z Bednarzem Ci coś obiecali... Nie wiem, skontaktuj się z nimi, może o tym zapomnieli:rotfl:

Cytat:

Pierwotnie napisane przez Janusz13 (Post 679557)
Tak na pewno Wilczek wypowiedział te słowa żeby podpisać kontratak ze sponsorem tydzień przed zamknięciem okienka.

Mówiłem, że kiepsko rokujesz i proszę - sam to na każdym kroku potwierdzasz.
Jak myślisz, czy oni negocjowali na dzień przed podpisaniem kontraktu? Myślisz, że wcześniej sponsor nas nie interesował?
Pomyśl...

Cytat:

Pierwotnie napisane przez Janusz13 (Post 679557)
Nie miałbym problemu gdyby Wilczek powiedział wprost, nie ma kasy nie będzie transferów, a nie .......ił bezsensu te brednie, w końcu on jest prezesem, odpowiada poniekąd za swoje słowa.

Przeczytaj mój post jeszcze raz, tylko tym razem dokładnie. Masz tam kilka powodów, dla których ani Wilczek, ani Bednarz nie mogli tego zrobić. Wisła to przedsiębiorstwo, które musi bardzo dbać o swoją markę. Nawet jeśli mamy przejściowe trudności.

A jeśli masz z tym taki wielki problem, to mam dla Ciebie dobrą radę - nie czytaj. Nie tylko wypowiedzi naszych działaczy, ale wszystkich innych również. Szerokim łukiem omijaj też wszelkie "niusy" transferowe - 99% to chłam, nie mający żadnego pokrycia w rzeczywistości.

element 22.02.2009 21:31

Cytat:

Pierwotnie napisane przez fanfan (Post 679593)
A pamiętacie jak Cupiał powiedział że jeśli przejdziemy Beitar to on ściągnie na Reymonta Ebiego Smolarka?

Cytat:

Pierwotnie napisane przez jgw (Post 679606)
Cupiał nigdy nie powiedział że ściągnie Smolarka do Wisły.

Cytat:

Pierwotnie napisane przez fanfan (Post 679617)
Powiedział czy nie powiedział ale wtedy w gazetach pojawiały się artykuły że tak powiedział.

Poplułem monitor.

PS. Cupiał unika mediów jak ognia. Przez te 10 lat pamiętam tylko jeden wywiad z jego udziałem. To tak na przyszłość.

eye63 22.02.2009 21:44

Cytat:

Pierwotnie napisane przez dj_ibutti (Post 679751)
Jest powiedziane: "będziemy chcieli...". To nie oznacza, że się uda. Nie zawsze chcieć to móc.

Nie no ok, ale chodzi o to, co właściwie oni mogą? Bo wychodzi na to, że nic lub prawie nic. Śmieszne są zapowiedzi nt. bramkarzy, gdzie później wychodzi przy każdym, że jeśli trzeba go kupić, to niby przestaje nam pasować itd.
To skąd oni zatem biorą ten optymizm i stwierdzenia "będziemy chcieli", bo wychodzi na to, że oni sobie dobrze zdają sprawę z tego, że nie mogą, więc co? Chęciami chcą jakichś zawodników tutaj sprowadzić?
Czemu nie mogą powiedzieć prosto z mostu, jak Bednarz ostatnio, jest cienizna - nie ma nic kasy, może się uda jakiegoś młodego piłkarza za darmo wyciągnąć i na tym koniec.
Ale nie, przecież było gadanie, że szykuje się "wielki transfer" - którym to chyba "okazał się" Beto.

wolfy 22.02.2009 21:48

Cytat:

Pierwotnie napisane przez element (Post 679869)
Poplułem monitor.

PS. Cupiał unika mediów jak ognia. Przez te 10 lat pamiętam tylko jeden wywiad z jego udziałem. To tak na przyszłość.

Ja do dziś pamiętam artykuł "PS-u", w którym to widzieli Cupiała objeżdżającego Skorżę. Problem w tym, że akurat wtedy przebywał on w USA. Groźba procesu, następnego dnia sprostowanie...

Cóż, jak to powiedział Stanisław Anioł: "Mądremu wystarczy jedno słowo - głupiemu nawet referatu mało".

Cytat:

Pierwotnie napisane przez eye63 (Post 679882)
Ale nie, przecież było gadanie, że szykuje się "wielki transfer" - którym to chyba "okazał się" Beto.

Ech...
Wysoki jest? Jest.
Nadwagę ma? Ma.
Jakby na to nie patrzeć, mały to on nie jest...
:D

FredzIo 22.02.2009 22:00

Cytat:

Pierwotnie napisane przez wolfy (Post 679885)
Ech...
Wysoki jest? Jest.
Nadwagę ma? Ma.

O jakie nadwadze mowa? Ani nie wygląda, ani nie było takich informacji, więc skąd te przypuszczenia o nadwadze?

Pusiek 22.02.2009 22:01

Uwielbiam malkontentów na tym forum..
już nie wiem jak Was nazywać..?
kibice sukcesu?
Barcelona Wam się marzy?
Ciekawe ilu z Was kibicowałoby Wiśle gdyby nie TF..
Za czasów unimilu emocjonowalibyście się transferem Marka Koniarka...
Griszka..
Masz taki uraz do Bednarza...
wybacz, ale zachowujesz się jak panienka..
moja żona się tak na mnie nie obraża jak Ty na niego:P..
skoro masz taki żal..
proponuję oflagować się na jakimś meczu i przeprowadzić jednoosobowy protest..
polityka transferowa jest jaka jest..
uważam, że Bednarz tak jak Mielcar robi wszystko co może żeby sprowadzić jak najlepszych graczy..
Jak już kiedyś wspominałem, to jest jego praca..i ewentualny sukces wpisze w swoje CV...
Już nie pamiętasz Kapki i jego prywaty w klubie?
Dla mnie większym ####asem jest Wilczek...
nie dość, że jest ze skarbówki, to on najwięcej obiecuje..
i jeszcze prośba na koniec:
nie płaczcie aż tak bardzo...a jak chcecie wielkich transferów, to polecam Camp Nou albo San Siro..

Griszka30KR 22.02.2009 22:11

Cytat:

Pierwotnie napisane przez wolfy (Post 679851)
Domyśl się:>
Zauważ, że z jakiegoś powodu nie umieściłem tego słowa w poście...

Matko, ale walisz komunały.
Chcieć, to nie to samo co planować. Ba, być może nawet mieli to w planach, ale one w końcu nie wypaliły. Mnie to nie dziwi, trudno dopiąć transfer, gdy początkowa oferta jest bardzo zbliżona do maksymalnej, na jaką sobie możemy pozwolić.

No, ale skoro uważasz, że Wilczek z Bednarzem Ci coś obiecali... Nie wiem, skontaktuj się z nimi, może o tym zapomnieli:rotfl:

.

Ale co domyśl sie.Chodzi o dokoncczenie np. jakims podrzednym kibicom???Jezeli tak to kim Ty jestes? Reszte dyskusji przeniose na priv,bo nie jest to temat o tym kto jest jakim kbicem,tylko odnosnie poltyki transferowej.

Ad2.Planuja dywaguja,mówią,deklaruja od 4 lat.Czy to nie za długo.Przeciez ten zły stan trwa od czterech lat,a nie od tego okienka transferowego.Mnie to akurat dziwi.
Nie twierdze teraz ,ze obiecali,tylko składali puste deklaracje ,słowa o du...rozbic.

Cytat:

Pierwotnie napisane przez Pusiek (Post 679895)
Masz taki uraz do ...

..

Nie martw sie do Wilczka tez.

eye63 22.02.2009 22:17

Cytat:

Pierwotnie napisane przez wolfy (Post 679885)
Ech...
Wysoki jest? Jest.
Nadwagę ma? Ma.

No tak, tak, w gruncie rzeczy wysokiego napastnika sprowadzili - sprowadzili, lewoskrzydłowego sprowadzili - sprowadzili z wypożyczenia, a grać może chyba wszędzie w przodzie i bramki w sparingach ładuje, bramkarz - było bardzo blisko. Więc plan niemal wykonany w 200%. Tak się zastanawiam, czy nie zdrowiej się przenieść na taki typ myślenia, cały czas sobie wmawiać, że jest dobrze, żyć w swoim świecie, a jakby się ktoś pytał dlaczego skończyliśmy sezon na czwartym miejscu, to odpowiadać, że w sumie mistrzostwo niekoniecznie było naszym celem. Od razu mi lepiej :)

martinius028 22.02.2009 22:23

No jak to bramkarza nie ma ?Zaraz podpiszą Filipa kurto i on zbawi naszą bramke.A tak na poważnie to nie ma co srać w gacie za przeproszeniem i mówićże inni mają lepszą kadre na runde wiosenną.My mamy Ducha i niezawodne pomysły.Kadra nawet nie najgorsza więc postaramy się powalczyć o jak najwyższe miejsce.

Rzeczywiście dobry pomysł z tym zachwycaniem sie poczynaniami klubu czuje sie że mamy szanse

Janusz13 22.02.2009 22:31

Cytat:

Wisła to przedsiębiorstwo, które musi bardzo dbać o swoją markę. Nawet jeśli mamy przejściowe trudności.
Jeśli dbaniem o swoją markę masz na myśli (żeby nie użyć słowa okłamywali) robienie kibicom nadziei, dla kupienia karnetu czy czego kol wiek tam, to moim zdanie jest to mijanie się z celem. I nie mówię tu o Jacku Bednarzu, który w każdym wywiadzie podkreślał że "chciałby", a nie coś zrobi.
Mimo wszystko do prezesa Wilczka dużych pretensji nie mam ale powinien bardziej ważyć słowa. Dodam że jestem zadowolony z jego prezesury.
Cytat:

Szerokim łukiem omijaj też wszelkie "niusy" transferowe - 99% to chłam, nie mający żadnego pokrycia w rzeczywistości.
Mylisz się, co najmniej 50% z tego chłamu to propozycje Jacka Bednarza odrzucane przez RN.

Tak naprawdę nie trudno zauważyć o co chodzi w naszym klubie. Są dwa obozy Skorża, Bednarz, Wilczek kontra "zaufani" ludzie Cupiała. Kwestia jest teraz kiedy ten drugi obóz wytłucze ten pierwszy bo jak na ten moment to obóz Bednarza trzyma się nadspodziewanie długo. Z informacji SKWK wynika, że podkopy prowadzone już były. Wiem, że nic nowego nie odkryłem, nie od dziś wiadomo, że nie wszyscy ciągną ten wózek w jedną stronę.

Pusiek 22.02.2009 22:39

Szczerze to wątpie czy Wilczek jest w jednym obozie z Bednarzem i Skorżą...ale mogę mylić..

Pablo84 22.02.2009 22:40

Wszystko opiera się na prostym schemacie.
Cupiał nakreślił wizję rozwoju klubu prezesowi Wilczkowi i on tą wizje realizuję.Tą pracę nadzoruję Rada Nadzorcza, która jest oknem na klub dla właściciela.Pod Wilczkiem jest dopiero Bednarz i Skorża.

wolfy 23.02.2009 01:31

Cytat:

Pierwotnie napisane przez eye63 (Post 679907)
No tak, tak, w gruncie rzeczy wysokiego napastnika sprowadzili - sprowadzili, lewoskrzydłowego sprowadzili - sprowadzili z wypożyczenia, a grać może chyba wszędzie w przodzie i bramki w sparingach ładuje, bramkarz - było bardzo blisko. Więc plan niemal wykonany w 200%. Tak się zastanawiam, czy nie zdrowiej się przenieść na taki typ myślenia, cały czas sobie wmawiać, że jest dobrze, żyć w swoim świecie, a jakby się ktoś pytał dlaczego skończyliśmy sezon na czwartym miejscu, to odpowiadać, że w sumie mistrzostwo niekoniecznie było naszym celem. Od razu mi lepiej :)

Mistrzostwo jest naszym celem.
Podobnie jak jest celem Polonii, Legii i Bełchatowa, które(realnie rzecz biorąc)w ogóle się nie wzmocniły, a dwie ostatnie wręcz - osłabiły(Bełchatów stracił środek pomocy, Legia ma jednoosobowy atak w osobie kontuzjowanego Chinyamy). Lech też nie kupił nikogo, kto mógłby od razu wejść do składu i o czymś zadecydować(podpierając się opinią Smudy o ich nabytkach).

Realnie rzecz biorąc - żeby naprawdę się wzmocnić musielibyśmy wydać kwoty liczone nie w setkach tysięcy, a - milionach euro. Bo wybacz, ale Garguła wirtuozem żadnym nie jest, a porządni napastnicy strzelający dużo bramek są bardzo drodzy. Kogo ty oczekiwałeś? Jakiegoś nieodkrytego diamentu za kilkaset tysięcy euro + śmiesznej wysokości długoterminowy kontrakt dla niego? Rozczaruję Cię - nie ma takich. Albo bierzemy młodego i liczymy, że się rozwinie, albo jakiegoś dziadka i modlimy, żeby się w trakcie sezonu nie rozsypał.
Dobrego bramkarza też trudno wyciągnąć za darmo(mówimy tu o kimś klasy co najmniej Muchy, a nie jakimś wynalazku).

Beto to "noname", jak wszyscy trafiający do naszej ligi zawodnicy. Nie sprawdzi się - trudno. Będzie trzeba szukać dalej. No chyba, że faktycznie przyjdą Arabowie i wpompują w klub miliony euro:rotfl:

Pablo84 23.02.2009 07:16

http://www.wislakrakow.com/forum/sho...postcount=4443

lazy 23.02.2009 07:56

Cytat:

Pierwotnie napisane przez Pablo84 (Post 680034)

Dzięki za tego linka. W końcu ktoś opublikował to od czego powinniśmy zacząć rozważania w tym temacie.
Z tego widać że kasy nie ma i nie będzie. Ciekawi mnie jaki jest wynik za rok ubiegły. Ale o tym dowiedmy się za ponad miesiąc.

Mam nadzieję że przez ten kryzys przebrniemy jakoś obronna reką - bo wiele klubów będzie miało poważne kłopoty.

darotsok73 23.02.2009 09:08

Pewnie mnie wyśmiejecie , ale ja wierzę ,że Bednarz do piątku jeszcze kogoś "niespodziewanie zaklepie".
Może tego Hajducha ? (jeśli już gdzieś nie poszedł).

eye63 23.02.2009 10:09

Cytat:

Pierwotnie napisane przez wolfy (Post 680018)
Mistrzostwo jest naszym celem.
Podobnie jak jest celem Polonii, Legii i Bełchatowa, które(realnie rzecz biorąc)w ogóle się nie wzmocniły, a dwie ostatnie wręcz - osłabiły(Bełchatów stracił środek pomocy, Legia ma jednoosobowy atak w osobie kontuzjowanego Chinyamy). Lech też nie kupił nikogo, kto mógłby od razu wejść do składu i o czymś zadecydować(podpierając się opinią Smudy o ich nabytkach).

Realnie rzecz biorąc - żeby naprawdę się wzmocnić musielibyśmy wydać kwoty liczone nie w setkach tysięcy, a - milionach euro. Bo wybacz, ale Garguła wirtuozem żadnym nie jest, a porządni napastnicy strzelający dużo bramek są bardzo drodzy. Kogo ty oczekiwałeś? Jakiegoś nieodkrytego diamentu za kilkaset tysięcy euro + śmiesznej wysokości długoterminowy kontrakt dla niego? Rozczaruję Cię - nie ma takich. Albo bierzemy młodego i liczymy, że się rozwinie, albo jakiegoś dziadka i modlimy, żeby się w trakcie sezonu nie rozsypał.
Dobrego bramkarza też trudno wyciągnąć za darmo(mówimy tu o kimś klasy co najmniej Muchy, a nie jakimś wynalazku).

Beto to "noname", jak wszyscy trafiający do naszej ligi zawodnicy. Nie sprawdzi się - trudno. Będzie trzeba szukać dalej. No chyba, że faktycznie przyjdą Arabowie i wpompują w klub miliony euro:rotfl:

Nie rozumiesz. Teraz jest, ale jak go nie zdobędziemy, to się okaże, że wcale nie było :). Ja nikogo nie oczekiwałem, bo wiem jak jest, to Bednarz mówił o "wielkim wzmocnieniu", do niego pisz listy :). A bramkarza? Dobrego nigdy za darmo nie wyciągniemy, ale już takiego co będzie miał wielkie szanse na wygryzienie Pawełka jak najbardziej. Tylko, że takiego też nie, bo trzeba by go znaleźć. To nic, że Janukiewicza testuje Korona, u nas chyba nawet przez myśl nie przeszło nikomu, żeby go przetestować. Albo chciał za dużo. Tak, na pewno chciał za dużo :). Dlatego, ogółem pełni optymizmu (rywale się przecież też nie wzmocnili, a nam się "wykrystalizowała" kadra, grają już długo ze sobą, więc nie damy się żadnym ŁKS-om, a tym bardziej Kuchenkom) - przystępujemy do rundy wiosennej. Naprawdę polecam to optymistyczne myślenie, człowiekowi dużo lżej i weselej :).

Crusi 23.02.2009 10:11

W obliczu kontuzji Guly, na miejscu naszego zarzadu jeszcze raz dobrze przemyslalbym sprawe Ettiena i probowal goscia sciagnac do klubu, bo wszyscy wiemy jakie mamy szczescie do pilkarzy z poszarpanymi kolanami ;/

ultr4 23.02.2009 14:55

Żuraw raczej nie trafi latem do Wisly:

Cytat:

Tęsknię za Polską, ale czekając na oferty, chyba wybiorę coś z południa Europy - przyznaje szczerze.
http://sport.interia.pl/felietony/ko...ez-leo,1263795

kristos 23.02.2009 15:02

Cytat:

Pierwotnie napisane przez Pablo84 (Post 679933)
Wszystko opiera się na prostym schemacie.
Cupiał nakreślił wizję rozwoju klubu prezesowi Wilczkowi i on tą wizje realizuję.Tą pracę nadzoruję Rada Nadzorcza, która jest oknem na klub dla właściciela.Pod Wilczkiem jest dopiero Bednarz i Skorża.

Prosto i jasno powiedziane i co niektórzy powinni to przyjąć do wiadomości.

rafalek 23.02.2009 15:11

Transfery wielkiej szóstki

Cytat:

Pierwotnie napisane przez goool.pl
Na trzecim miejscu klasyfikujemy ex aequo Wisłę i Lecha, ponieważ nie dokonali oni praktycznie żadnych wzmocnień, ale też nie stracili nikogo ze swoich silnych składów. Bo trudno uznać za wzmocnienie wyglądającego na razie beznadziejnie brazylijskiego niby-napastnika Beto, który w sparingach nie oddał nawet strzału na bramkę, oraz Piotra Ćwielonga, który nie potrafił nic strzelić w Ruchu Chorzów. Dlatego widzimy, że Paweł Brożek będzie znów skazany na siebie. Jest to dla Wisły bardzo przykre, ale prawdziwe. Podobnie jest w Poznaniu, gdzie ściągnięcie jakiś śmiesznych piłkarzyków z Bałkanów bardzo mocno nas zastanawia. Być może szefowie Lecha mają w tym jakiś plan, ale my wciąż zastanawiamy się komu to było potrzebne. Podobno tylko środkowy pomocnik Gordan Golik jest jedynym, który naprawdę potrafi kopnąć piłkę. Ubytków w Lechu nie ma, więc pozostaje status quo.

Czy nie uważacie, że jest to szczyt ignorancji?

martinius028 23.02.2009 15:17

http://www.futbol.pl/index_2501.php?...3b3ce11f0f4968

Tyle w sprawei słowaków.

arti 23.02.2009 15:24

Cytat:

Pierwotnie napisane przez rafalek (Post 680210)

oby im bokiem wyszło takie pisanie.
ale przyznajmy, że na dziś 3 gole Pepe w sparingach niewiele znaczą, a z Beto się o tyle pomylili, że oddał ponoć w sumie może z 5 strzałów w 7 czy 8 meczach.

Czopens 23.02.2009 15:27

Cytat:

Zdziwią się jeszcze, bo to my w tym roku w Maju świętujemy mistrza :D! :P

1q2 23.02.2009 15:36

Cytat:

A gdzie tu jest nieprawda?

7 kotów 23.02.2009 15:41

Najsmieszniejszy z tego wszystkiego jest tytul.
WIELKA SZOSTKA
A czemu nie WIELKA SZESNASTKA LIGI ?
Z Cracovia jako WIELKIM PIETNASTYM EKSTRAKLASY.

A transfery ?
Doszedl tylko Cwielong.
Bo Beto byl od zawsze. Tylko sie Kmeicik nazywal. Gzesio.

kristos 23.02.2009 15:43

Cytat:

Pierwotnie napisane przez 1q2 (Post 680225)
A gdzie tu jest nieprawda?

A możesz mi wyjaśnić skąd jacyś znawcy z goool.pl są tacy pewni ,że Ćwielong ,czy Beto nie będą dla nas wzmocnieniem ?

1q2 23.02.2009 15:50

Cytat:

Pierwotnie napisane przez kristos (Post 680231)
A możesz mi wyjaśnić skąd jacyś znawcy z goool.pl są tacy pewni ,że Ćwielong ,czy Beto nie będą dla nas wzmocnieniem ?

Znawcy z gool.pl tylko stwierdzili fakty

Cwielong nic nie gral u nas, nic nie gral w Ruchu jak wrocil, teraz znow wraca do nas.

Beto - pseudonim - 'umie sie zastawic' - 8 meczy w 1 skladzie 0 goli ,szybkosc Kryszala po trzydziestce.
Ostatni mecz w zasadzie wyjasnia jego pozycje - rezerwa.

A czy beda wzmocnieniem?tego nie przesądzam.

martinius028 23.02.2009 16:06

Sparingi to jedno a liga to drugie np. sądząc po bramkach strzelonych przez Brożka w okresie przygotowawczym można by stwierdzić że jest nie skuteczny a w lidze jakoś strzela.Z Beto moze być podobnie.Może być również tak iż Beto obrońcy będą kryli ze względu na jego wzrost a taki np. Ćwielong z główki bramke zdobędzie .Wszystko sie okarze po rozegraniu kilku meczy.Ja myśle że Beto to będzie wzmocnienie ale dopiero gdzieś tak na początek następnego sezonu lub koniec obecnego.

Żeby trzymać sie tematu to moim zdaniem podpiszemy najwyżej Kurto i Trela bedzie 3 bramkarzem a Kurto ME.

Raphael 23.02.2009 20:12

Moim zdaniem nie powinno się brać pod uwagę ani strzeleckiej formy Ćwielonga, ani braku takowej u Beto.

Mecze sparingowe to tylko na ogół poligony doświadczalne dla trenerów, którzy szukają optymalnej taktyki, ustawienia itd. dla drużyny. Często w takich meczach występuje po 20 piłkarzy w każdej ekipie. Wynik jest tu bez znaczenia. Dla piłkarzy jest to okazja wybudzenia się po zimowym śnie i przygotowania do meczów o stawkę. Nic więcej. Śmiem twierdzić, że o grze w podstawowym składzie będzie w większym stopniu decydowała chociażby postawa na treningach w rundzie wiosennej niż jakość gry w sparingach przedsezonowych.

Dobra forma strzelecka Pepe to tylko przesłanka na przyzwoitą postawę tego piłkarza w meczach o punkty. Z kolei Brazylijczyk to nowy człowiek w drużynie. Potrzebuje czasu na aklimatyzację i zgranie z drużyną. Ocenianie go już teraz jest zbyt pochopne.

bigi333 23.02.2009 21:04

Cytat:

Miałem okazję zobaczyć mecz Wisła - Piast i mogę stwierdzić że gra Ćwielonga wygląda teraz lepiej np. od gry chwalonego przez wszystkich Małeckiego i nie podoba mi się że niektórzy od razu go skreślają bo nie grał w Ruchu. Nie wiem czy przeszedł jakąś metamorfozę przez grudzień czy może w końcu dobrze przepracował okres przygotowawczy ale na pewno nie wygląda na kogoś kto grzał ławę w Chorzowie. I to nie chodzi o tą bramkę z 5 m do praktycznie pustej bramki (chociaż dobrze że piłka go szuka) tylko o jego grę - jest aktywny, pokazuję się na pozycję, dobrze utrzymuje się przy piłce, nie traci jej głupio i jest skuteczny. Pewniakiem do gry na lewej pomocy jest dla mnie Junior Diaz bo gra o niebo lepiej od Małeckiego po drugiej stronie, 90% akcji Wisły to akcje lewą stroną i dosyć ździwiła mnie opinia medii (min. Interii) że Małecki i Diaz grają super, super gra tylko Diaz, a Małecki przynajmniej w tym sparingu może nie grał strasznie słabo ale to nie był ten Małecki z jesieni, bał się grać jeden na jeden i bardzo rzadko był przy piłce. Ciekawa sytuacja jest na prawej obronie bo grają tu dwaj bardzo dobrzy zawodnicy i wybór jest trudny, Baszczu odchodzi w czerwcu więc pewnie Skorża postawi na Singlara, ale gdyby nie to to Skorża miałby ciężki orzech do zgryzienia. Prawdopodobny skład w piątek: Pawełek - Singlar, Cleber, Głowa, Piotr Brożek - Małecki, Sobol, Jirsak (Marcelo), Diaz - Paweł Brożek, Boguski.

Dzięki temu okienku transferowym Skorża musi mieć ból głowy przy wystawianiu składu - Paweł Brożek, Boguski, Ćwielong, Beto. To na prawdę nieźli napastnicy, w Beto widać potencjał ale na razie nie będzie fajerwerków, musi się zaaklimatyzować.A jest jeszcze nawet Niedzielan który jak tak dalej pójdzie to będzie miał problem nawet z załapaniem się do kadry meczowej, nie dlatego że jest już aż tak słaby ale dlatego że jest na prawdę duża konkurencja. Skorża postawi pewnie na Brożka i Boguskiego i tu szkoda troche Ćwielonga ale to dobrze że mamy problem bogactwa, to pokazuje że z naszą polityką transferową nie jest jeszcze tak źle, wyzywany tu na forum Bednarz za 500 tys Euro ściągnął do Wisły: Singlara, Marcelo, Diaza, Łobodzińskiego, Gargułe, Beto. Bardzo możliwe że to połowa podstawowego składu w przyszłym sezonie.

MessiWisła4ever_tsw 23.02.2009 21:11

Dzięki temu okienku transferowym Skorża musi mieć ból głowy przy wystawianiu składuI jeszcze Singlar - Baszczyński
ale to nie z tego okienka

Pamietam też jak Pan Bednarz i Trener Skorża wypowiadali sie na temat transferów na samym poczatku okienka ,że potrzebujemy 2 napastników,skrzydłowego,środkowego pomocnika,bramkarza

brasilia79 23.02.2009 21:31

Cytat:

Pierwotnie napisane przez MessiWisła4ever_tsw (Post 680571)
Pamietam też jak Pan Bednarz i Trener Skorża wypowiadali sie na temat transferów na samym poczatku okienka ,że potrzebujemy 2 napastników,skrzydłowego,środkowego pomocnika,bramkarza

2 napastników: Beto i Ćwielong
środkowy pomocnik: Garguła
od lipca ale jest

a co do bramkarza i skrzydłowego: nie wszystko da sie załatwic:lol::lol::lol::lol::lol:

martinius028 23.02.2009 21:39

Takie jest życie przez ostatnie póltora roku i tak jest nieżle choć może powinnienem powiedzieć nie tak źle.Jeszcze coś załatwią zawsze dostają speed'a pod koniec okienka transferowego.

Czopens 23.02.2009 21:51

Cytat:

Pierwotnie napisane przez brasilia79 (Post 680578)
2 napastników: Beto i Ćwielong
środkowy pomocnik: Garguła od lipca ale jest

a co do bramkarza i skrzydłowego: nie wszystko da sie załatwic:lol::lol::lol::lol::lol:

Okienko jeszcze jest otwarte i wierze, że przynajmniej jednego zawodnika JB jeszcze załatwi . :P

bonawentura 23.02.2009 23:46

Cytat:

Pierwotnie napisane przez Czopens (Post 680606)
Okienko jeszcze jest otwarte i wierze, że przynajmniej jednego zawodnika JB jeszcze załatwi . :P

Wiara czyni cuda.

RAPH 24.02.2009 09:32

Cytat:

Pierwotnie napisane przez matthewG (Post 680731)
Wiara czyni cuda.

poczekajmy do piatku
moze sie Ktos wk...

jgw 24.02.2009 09:33

Nie będzie już żadnych transferów.

Wszystkie daty podane są w GMT +1. Aktualna godzina to 06:52.

Zasilane przez vBulletin v. 3.8.7. Copyright © 2000 - 2026, Jelsoft Enterprises Ltd.
© 1998 - 2023 forumwisly.pl