Forum Kibiców Wisły Kraków

Forum Kibiców Wisły Kraków (https://forumwisly.pl/index.php)
-   Wisła Kraków - piłka nożna (https://forumwisly.pl/forumdisplay.php?f=5)
-   -   Byli piłkarze, trenerzy i inni pracownicy Wisły (https://forumwisly.pl/showthread.php?t=229)

grogoriogreg 02.08.2013 12:40

http://www.youtube.com/watch?v=j4zCU...ature=youtu.be

Można się wzruszyć trochę, szkoda, że będzie trzeba tak długo czekać na powrót do Wisły.

Krav 03.08.2013 19:40

Nasz były pomocnik (oraz Śląska) Piotr "pepe" Ćwielong zdobył 2 bramki dla Bochum w wyjazdowym meczu pucharu Niemiec z Bahlinger S.

mistico 03.08.2013 23:09

duża nagonka ze strony portalu na Kubę Błaszczykowskiego. Wyluzujcie, gość powiedział to, co każdy myśli o tej sprawie, a tu takie wielkie halo.

c. 04.08.2013 12:25

o dziwo mocno mnie zaskoczyl ten portal ripostujac slowa Blaszczykowskiego.

Braku szacunku? takiego pozegnania nie mial zaden pilkarz na przestrzeni ostatnich 10 lat.
ze strony klubu nie zauwazylem braku szacunku, tym bardziej ze strony kibicow.
Wszystko odbylo sie w milej atmosferze.

Paweł 04.08.2013 12:48

Jaki widziałeś szacunek za strony klubu? Pamiątkowe zdjęcie z Bednarzem i Mięttą-Mikołajewiczem było możliwe tylko dzięki splotowi okoliczności - wyboru nowego klubu przez Sobolewskiego (Górnika) i terminarza na ten sezon. Gdyby "Sobol" nie poszedł do Górnika, tylko np. do Pogoni, czy innego Widzewa, to pożegnanie odbyłoby się w środku sezonu? A gdyby tak poszedł grać do II Bundesligi, albo do Chin to nie byłoby go wcale? To samo, gdyby postanowił zakończyć karierę.

Taka uroczystość powinna zostać zorganizowana w ostatnim meczu tamtego sezonu przy R22, a i sam Radek powinien poznać decyzję o rozstaniu możliwie wcześniej, żeby dać mu jak największą szansę na znalezienie nowego klubu. Tak byłoby wobec niego w porządku.

To pożegnanie zostało wymuszone na klubie przez terminarz i raczej nazwałbym to wybrnięciem z nieprzyjemnej sytuacji, którą samemu się spowodowało, a nie żadnym szacunkiem dla piłkarza.

Laszi 04.08.2013 16:32

Jak widac Sobol pomimo swoich lat jest nadal pozyteczny. Przed chwila zdobyl dla gornika 3 punkty. Cale szczescie, ze mamy tak ogarnietych ludzi zarzadzajacych klubem bo jeszcze nie daj Boze Wisla wygladala by profesjonalnie.

Lukasz 05.08.2013 14:15

Cytat:

Pierwotnie napisane przez Laszi (Post 1326114)
Jak widac Sobol pomimo swoich lat jest nadal pozyteczny. Przed chwila zdobyl dla gornika 3 punkty. Cale szczescie, ze mamy tak ogarnietych ludzi zarzadzajacych klubem bo jeszcze nie daj Boze Wisla wygladala by profesjonalnie.

Troche peanów na cześć Radka jest na wp_pl "Sobol" - stary, ale jary i niezbędny!
http://ekstraklasa.wp.pl/kat,32296,t...?ticaid=111127

c. 05.08.2013 18:20

Cytat:

Pierwotnie napisane przez Paweł (Post 1326084)
Jaki widziałeś szacunek za strony klubu? Pamiątkowe zdjęcie z Bednarzem i Mięttą-Mikołajewiczem

To jak wedlug Ciebie powinno wygladac pozegnanie zeby nadawalo sie do "szacunku" ?

Cytat:

. Gdyby "Sobol" nie poszedł do Górnika, tylko np. do Pogoni, czy innego Widzewa, to pożegnanie odbyłoby się w środku sezonu? A gdyby tak poszedł grać do II Bundesligi, albo do Chin to nie byłoby go wcale? To samo, gdyby postanowił zakończyć karierę.
To pojechalbys do Chin z oprawą.. a gdyby sie potknal o kraweznik i zmalal noge to poszedlbys z oprawa do szpitala.. glupkowate porownania.

Ludzie dniami i nocam zapierdalją przy oprawie, zbierają fundusze a ten na sile szuka problemow... tak sie zlozylo ze poszedl do Gornika i tak sie zlozylo ze przyszlo mu grac 1 mecz u nas i zaprezentowano oprawe.. a gdyby mecz Gornik - Wisla byla 5 kolejek pozniej to tez bylaby oprawa i pamiatkowe zdjecie z Bednarzem i Mięttą.

do tego wizyta pod domem Radka => wis.la/s13q0 , podziekowania od Radka za posrednictwem SKWK.. wszystko gra. Sam sie dziwil ze zgotowano mu takie pozegnanie..

Paweł 05.08.2013 20:44

Widzę, że nie zrozumiałeś ani wypowiedzi Kubu, ani tego co ja napisałem. Trudno.

LucjuszWielki 05.08.2013 22:09

Zbiera mnie na wymioty jak sobie przypomnę manewr Franciszka pt: Szczepanowicz-> Sobol

To interes porównywalny do wymiany starego banknotu 200zł na nowe prost z drukarni 5 dyszek... taki interes zrobił Franiu i jeszcze wmawia, że to właściwa decyzja.... MASAKRA

St Yabol 07.08.2013 08:56

Hristov piłkarzem tygodnia w amerykańskiej lidze, to w Wiśle ktoś taki był? :D
http://www.krakow.sport.pl/sport-kra...ia_w_NASL.html

_ukoL 07.08.2013 09:21

Cytat:

Pierwotnie napisane przez St Yabol (Post 1326462)
http://www.krakow.sport.pl/sport-kra...ia_w_NASL.html

Fantastyczny piłkarz. Szkoda, że już go nie ma we Wiśle. Bednarz, Kapka, Smuda!?

Tarann 07.08.2013 09:29

Cytat:

Pierwotnie napisane przez LucjuszWielki (Post 1326283)
Zbiera mnie na wymioty jak sobie przypomnę manewr Franciszka pt: Szczepanowicz-> Sobol

To interes porównywalny do wymiany starego banknotu 200zł na nowe prost z drukarni 5 dyszek... taki interes zrobił Franiu i jeszcze wmawia, że to właściwa decyzja.... MASAKRA

K..wa! Już mnie to zaczyna denerwować. Tak Sobolewski odszedł. Nie wiem dlaczego. Ale go nie ma. Został pożegnany w sposób na jaki zasługiwał. Koniec. W zamian za niego przyszedł gościu młodszy, który nie osiągnął wiele mniej, i nas na niego stać. Mamy do wyboru dołączyć do chóru warszawskich dziennikarzy i dop...ć swojemu piłkarzowi i płakać bo nie chce być Radkiem, i maksymalnie utrudnić mu aklimatyzację, albo dać mu czas, zamknąć na razie paszcze i spokojnie poczekać nawet jeśli zdarzy się ze Sobol dla Górnika zagra dobry mecz ( lepszy niż każdy w Wiśle w zeszłym sezonie) a Ostoi nie wyjdzie i zostanie słusznie zmieniony.

No ale o czym ktoś taki jak ty będzie wtedy bełkotał na forum?

piotrek06 07.08.2013 09:30

Cytat:

Pierwotnie napisane przez St Yabol (Post 1326462)
wis.la/gq8m1

NASL to liga w której( jak na razie) radzi sobie nawet Zahorski to zupełnie inny poziom niz MLS

rafalek 07.08.2013 09:42

Cytat:

Pierwotnie napisane przez LucjuszWielki (Post 1326283)

Możesz przestać spolszczać jego nazwisko? On nie jest Szczepanowicz, tylko Stjepanović.
Ja jestem optymistycznie nastawiony co do Ostoji, a to, że Sobol odszedł... cóż. Szkoda wielka, ale nie mam zamiaru z tego powodu nie doceniać jego następcy.

Mario Nh 07.08.2013 11:47

Cezary Wilk byłym piłkarzem Wisły.

LucjuszWielki 07.08.2013 11:55

Cytat:

Pierwotnie napisane przez Tarann (Post 1326468)
K..wa! Już mnie to zaczyna denerwować. Tak Sobolewski odszedł. Nie wiem dlaczego. Ale go nie ma. Został pożegnany w sposób na jaki zasługiwał. Koniec. W zamian za niego przyszedł gościu młodszy, który nie osiągnął wiele mniej, i nas na niego stać. Mamy do wyboru dołączyć do chóru warszawskich dziennikarzy i dop...ć swojemu piłkarzowi i płakać bo nie chce być Radkiem, i maksymalnie utrudnić mu aklimatyzację, albo dać mu czas, zamknąć na razie paszcze i spokojnie poczekać nawet jeśli zdarzy się ze Sobol dla Górnika zagra dobry mecz ( lepszy niż każdy w Wiśle w zeszłym sezonie) a Ostoi nie wyjdzie i zostanie słusznie zmieniony.

No ale o czym ktoś taki jak ty będzie wtedy bełkotał na forum?

Po pierwsze paszcze to może masz ty, po drugie nie będę cicho siedział jak wywala się legendę klubu, który bardzo dobrze sobie radził mimo większego wieku bo tobie się tak podoba.

sayek89 07.08.2013 12:03

Cytat:

Pierwotnie napisane przez Mario Nh (Post 1326490)
Cezary Wilk byłym piłkarzem Wisły.

Jakoś płakać nie zamierzam po nim ;) Mało co się u Nas rozwinął od kąt przyszedł, ambicji mu nie brakowało na boisku racja, ale jakiś wielki grajek to nie był. Zwiał bo pieniędzy nie ma ;)

bódyń 07.08.2013 12:32

ja te zplakac nie bede. Ale jednak mogli go sprzedac za drobne. Wtedy by cos sie zarobilo.

PhantomRanger 07.08.2013 12:36

Szkoda, bo klub nie zarobił na tym nic, ale żegnam bez żalu.

luke1906 07.08.2013 12:44

Ciekawi mnie jakie są zaległości wobec Wilka? Załóżmy, że 200tys. Czy w takim wypadku nie dało się tego rozegrać w ten sposób - sprzedajemy go za 300tys, 200 mu odpalamy, 100 zostaje w klubie i nie ma problemu, sądów itp.
Teoretyzuje tylko, ale podejrzewam, że za taką niską kwotę kupiec by się znalazł.

bódyń 07.08.2013 12:59

jak opisuje weszlo.com http://www.weszlo.com/news/15893-Cez...ntrakt_z_Wisla
to po prostu Wisła mocno przekombinowała w próbach oszczedności

Paweł 07.08.2013 14:24

Cytat:

Pierwotnie napisane przez luke1906 (Post 1326511)
Ciekawi mnie jakie są zaległości wobec Wilka? Załóżmy, że 200tys. Czy w takim wypadku nie dało się tego rozegrać w ten sposób - sprzedajemy go za 300tys, 200 mu odpalamy, 100 zostaje w klubie i nie ma problemu, sądów itp.
Teoretyzuje tylko, ale podejrzewam, że za taką niską kwotę kupiec by się znalazł.

Nie.

1. Po co ktokolwiek miałby płacić nawet 300 000zł za Wilka, skoro wiedziałby, że może go mieć za darmo?
2. Sprzedając Wilka w taki sposób, dostałby on tylko zaległe pieniądze. Przy rozwiązaniu kontraktu z winy klubu dostanie zaległe pieniądze, oraz pensję do końca kontraktu.

To zależałoby tylko od dobrej woli samego zawodnika, czy chciałby się rozstać "pokojowo".

Galonek 07.08.2013 15:39

Cytat:

Pierwotnie napisane przez Paweł (Post 1326541)
Nie.

1. Po co ktokolwiek miałby płacić nawet 300 000zł za Wilka, skoro wiedziałby, że może go mieć za darmo?
2. Sprzedając Wilka w taki sposób, dostałby on tylko zaległe pieniądze. Przy rozwiązaniu kontraktu z winy klubu dostanie zaległe pieniądze, oraz pensję do końca kontraktu.

To zależałoby tylko od dobrej woli samego zawodnika, czy chciałby się rozstać "pokojowo".

Kontrakt Wilka skończył się (uległ rozwiązaniu) z dniem dzisiejszym. Nie będzie dostawał pensji za następne miesiące.

Lukasz 07.08.2013 15:53

Cytat:

Pierwotnie napisane przez Galonek (Post 1326560)
Kontrakt Wilka skończył się (uległ rozwiązaniu) z dniem dzisiejszym. Nie będzie dostawał pensji za następne miesiące.

To oczywiste, jeśli umowa była o pracę.

Tyle że nie jestem pewnym czy nie ma jeszcze drogi sądowej w przypadku gdy umowa była cywilna - mógł ponieść ewentualne straty finansowe i zostać pozbawiony źródła dochodu. Oczywiście jeśli w innym klubie zarobi mniej niż u nas. Druga sprawa że został mu tylko rok kontraktu a i pewnie nie zarabiał na tyle dużo by opłacało mu się zostawać jak np. Jaliensowi. Więc nie powinno być źle.

Jeszcze przytoczę casus Maaskanta któremu płaciliśmy do końca kontraktu czy Jovanica który własnie takie miał żądania.

Galonek 07.08.2013 16:41

Cytat:

Pierwotnie napisane przez Lukasz (Post 1326568)
To oczywiste, jeśli umowa była o pracę.

Tyle że nie jestem pewnym czy nie ma jeszcze drogi sądowej w przypadku gdy umowa była cywilna - mógł ponieść ewentualne straty finansowe i zostać pozbawiony źródła dochodu. Oczywiście jeśli w innym klubie zarobi mniej niż u nas. Druga sprawa że został mu tylko rok kontraktu a i pewnie nie zarabiał na tyle dużo by opłacało mu się zostawać jak np. Jaliensowi. Więc nie powinno być źle.

Jeszcze przytoczę casus Maaskanta któremu płaciliśmy do końca kontraktu czy Jovanica który własnie takie miał żądania.

To inna sytuacja. Maaskantowi płaciliśmy do końca, bo został zwolniony, a więc było to jednostronne wypowiedzenie umowy. Co do kwestii odszkodowania, o którym wspomniałeś, to taka droga rzeczywiście nie jest wykluczona.

mitmichael 07.08.2013 16:51

Ławeczka w Deportivo na Wilka juz czeka

Valandil 07.08.2013 18:44

Cytat:

Pierwotnie napisane przez mitmichael (Post 1326589)
Ławeczka w Deportivo na Wilka juz czeka

Bardziej powiedziałbym, że trybunki.

Dariook 08.08.2013 07:29

Krzyżyk na drogę Czaruś, masz to o co walczyłeś. Teraz możesz podpisać lukratywny kontrakt w Anglii, Niemczech, Francji czy gdziekolwiek cię tam chcieli ale nie mogli sprostać zaporowej cenie.

No otarcie łez pozostaje wiadomość, że konsultanci providenta w końcu się odczepią, żonie i dzieciakom wybudujesz rancho a sobie jak zawsze na końcu i skromnie...sprezentujesz choinkę o zapachu kokosowym do "malucha" raz singiel z itune store :
Justin Bieber - "Fall"

iiYama 08.08.2013 07:53

Wilka ponoć tylko testy medyczne dzieła od podpisania umowy z Deportivo.

Widać czarno na bialym, że s.......ił i wykorzystał ku temu problemy klubu i furtkę jaka mu się nadarzyła za namową swojego menago.

Bednarza bym nie posądzał o błędy w sztuce.

Mogło być i tak, że się z Wilkiem dogadali co do spłat należności. W międzyczasie zmieniły się okoliczności. Tzn. przyszedł Smuda któremu z piłkarzem nie po drodze i Wilk kazał menago szukać klubu. Pojawiło się Deportivo i piłkarz perfidnie wykorzystał przepisy by rozwiązać umowę.

PhantomRanger 08.08.2013 07:57

Tyle, że poszedł do klubu, który jak Wisła ma problemy finansowe i do tego jeszcze kuratora. Nie zdziwie się jak za pół roku zacznie się sądzić z nimi, że kasy nie dostaje.

bódyń 08.08.2013 07:59

Cytat:

Pierwotnie napisane przez iiYama (Post 1326697)
Wilka ponoć tylko testy medyczne dzieła od podpisania umowy z Deportivo.

Widać czarno na bialym, że s.......ił i wykorzystał ku temu problemy klubu i furtkę jaka mu się nadarzyła za namową swojego menago.

Bednarza bym nie posądzał o błędy w sztuce.

Mogło być i tak, że się z Wilkiem dogadali co do spłat należności. W międzyczasie zmieniły się okoliczności. Tzn. przyszedł Smuda któremu z piłkarzem nie po drodze i Wilk kazał menago szukać klubu. Pojawiło się Deportivo i piłkarz perfidnie wykorzystał przepisy by rozwiązać umowę.

Wlasnie Bednarz jest odpowiedzialny za to, że probowal wstrzlic sie dokładnie w 3 meisiace zaleglosci. Mogli mu dac wiecej i go sprzedac. Posilkuje sie info stad http://www.weszlo.com/news/15893-Cez...ntrakt_z_Wisla i stad http://www.weszlo.com/news/15899-Nie...Jacka_Bednarza

Dariook 08.08.2013 08:32

a kto wykładał za wilka pieniądze ?

I tak na marginesie. Nie posiłkuj się tą stroną w sprawach Wisły. Nawet gdyby klub miał złote jajko to ten pudelek zjebali by Bednarza, że nie sprzedał wczoraj jak złoto było w cenie, czym swoją głupotą nazraził klub na straty.
A następnie ujawniając słabą próbę jajka, wyśmiano by klub ...nie wszystko złoto co się świeci, Smudę obarczono by konsekwencjami a nasz skauting wezwano do lepszej penetracji Gęsi, jak to ma się w przypadku ekipy Leśniodarskiego.

Po sprzedaży złotego jajka i uzyskaniu dużej kwoty ku zaskoczeniu wszystkich klub został by zdemolowany z tytułu niegospodarności. Portal nie potrafił zrozumieć jaki sens było sprzedawać jajo jeśli kasa poszła na spłatę zadłużenia? Wyliczono, że klub sam sobie winien sytacjii w jakiej się znalazł i tylko od kiedy napisano artykuł klub stracił 3zł za notowaniem Nowojorskiej Giełdy.
Zapytano Smudę, czy ma dołożyć różnicę?. Oczywiście Franiu burak i golas miał ale nie dał bo nie miał na to by dać. Zresztą Krakusy słyną z skąpstwa, Wisła tym bardziej...Dzięki Bogu Janek Urban miał drobne 3zł w potrfelu będąc przejazdem po Krakowie.

Maciuś 08.08.2013 08:36

Wam gdyby szef w pracy nie płacił przez 3 miesiące to jeszcze byście go całowali w stopy, prawda?

Dariook 08.08.2013 08:50

Cytat:

Pierwotnie napisane przez Maciuś (Post 1326714)
Wam gdyby szef w pracy nie płacił przez 3 miesiące to jeszcze byście go całowali w stopy, prawda?

Nie, zachował bym się jak szmata i pozwał bym pracodawcę do sądu! Miałbym wyjebane na to że dzieki firmie jestem lepszym pracownikiem i w huju bym miał wszystkie piękne chwile które dzieki tej firmie dane mi było przeżyć.
Pewnie bez tej firmy nie byłbym tam gdzie obecnie jestem, mowilem że takiej firmie się nie odmawia gdy przyszła propozycja zatrudnienia ale 3 miesięczna zaległość to na Boga trzy miesiące! Właśnie wybiło minutę po północy, jest podstawa!

Mimo dużej spłaty i lepszych widoków na przyszłość, fajnej kaski na kącie bankowym...byłem mądry , odkładałem jak firma obsypywała bonusami, premiami i kapuchą to muszę być bezwzględną ....ą i tylko myśleć o swojej przyszłości. S.......ić z tąd [puki jeszcze unoszę się na wodzie, szansą na lepszą kartę przetargową w nowej robocie!

hunter 08.08.2013 08:54

Cytat:

Pierwotnie napisane przez Maciuś (Post 1326714)

Specyfika tej sytuacji jest niestety zupełnie inna. wilk nie zarabiał 2 tysiące, 3 tysiące, żeby mu nie wystarczyło na następny miesiąc życia. Piłkarze zarabiają na tyle dobrze, że jeśli mają głowę na karku to nawet poślizg w wypłatach nie stanowi dla nich problemu z gatunku śmierci i życia. Oczywiście sytuacja z zaległościami w wypłatach nie powinna mieć miejsca, ale każdy sobie zdaje sprawę w jakiej sytuacji jest klub. Większość zawodników najwyraźniej to doskonale rozumie i w moich oczach pokazuje charakter nie bęcząc po mediach i nie składając wniosków do PZPN czy jeszcze ch*j wie gdzie.

Pan wilk najwyraźniej dostał sygnał, że czeka na niego La Coruna, ale pod warunkiem że przejście będzie bezgotówkowe, bo Deportivo od wielu lat jest w finansowej dupie.

Dodatkowym aspektem sprawy (może i kluczowym w ocenie) jest to, że zachował się tak facet który nosił opaskę kapitana i którego trybuny szanowały za zaangażowanie i waleczność. Tymczasem ja się czuję w tym momencie jakby mi pan wilk po prostu splunął w gębę i pokazał, że szacunek ludzi z trybun ma głęboko gdzieś.

Pewnie będą zupełnie różne opinie na temat jego zachowania. W moich oczach stracił wszystko, zachował się jak uche i kokoszka, jak zwykły najemnik i tchórz który ucieka w podskokach i z bananem na gębie z okrętu, którym bardzo mocno buja. Tyle.

AOT 08.08.2013 08:59

Wszystkim sie latwo zarzadza nie swoja kasa. Nikt nie bierze pod uwage, ze on nie bedzie pracowal do 67 roku zycia jak wy, tylko ma jeszcze 5 lat zeby sie ustawic na zycie. Zreszta jakie to ma znaczenie, nie placa to nie placa. Niewazne czy wisza mu za 3 miechy czy za 3 lata, kasa powinna byc. Mial prawo do rozwiazania kontraktu, to z tego prawa skorzystal, proste. Wszyscy podchodzicie do tego emocjonalnie, bo Wisla to nasz klub i nie wolno mu tak robic, ale dla Wilka jestesmy takim samym klubem jak Gornik czy Widzew. Ciekawe co wy byscie robili na jego miejscu grajac powiedzmy w Belchatowie. Juz widze te sentymenty i wielkie oddanie, kiedy zona w domu napiera gdzie jest kasa. Dorosnijcie.

Zreszta.... wyrosnijcie tez z przywiazywania sie do pilkarzy. Niewazne czy to kapitan, czy ogor z rezerw. Mentalnosc graczy zmierza ku mentalnosci z NBA - this is business.

KoPer 08.08.2013 09:22

Cytat:

Pierwotnie napisane przez hunter (Post 1326718)
Specyfika tej sytuacji jest niestety zupełnie inna. wilk nie zarabiał 2 tysiące, 3 tysiące, żeby mu nie wystarczyło na następny miesiąc życia. Piłkarze zarabiają na tyle dobrze, że jeśli mają głowę na karku to nawet poślizg w wypłatach nie stanowi dla nich problemu z gatunku śmierci i życia. Oczywiście sytuacja z zaległościami w wypłatach nie powinna mieć miejsca, ale każdy sobie zdaje sprawę w jakiej sytuacji jest klub. Większość zawodników najwyraźniej to doskonale rozumie i w moich oczach pokazuje charakter nie bęcząc po mediach i nie składając wniosków do PZPN czy jeszcze ch*j wie gdzie.

Pan wilk najwyraźniej dostał sygnał, że czeka na niego La Coruna, ale pod warunkiem że przejście będzie bezgotówkowe, bo Deportivo od wielu lat jest w finansowej dupie.

Dodatkowym aspektem sprawy (może i kluczowym w ocenie) jest to, że zachował się tak facet który nosił opaskę kapitana i którego trybuny szanowały za zaangażowanie i waleczność. Tymczasem ja się czuję w tym momencie jakby mi pan wilk po prostu splunął w gębę i pokazał, że szacunek ludzi z trybun ma głęboko gdzieś.

Pewnie będą zupełnie różne opinie na temat jego zachowania. W moich oczach stracił wszystko, zachował się jak uche i kokoszka, jak zwykły najemnik i tchórz który ucieka w podskokach i z bananem na gębie z okrętu, którym bardzo mocno buja. Tyle.

piwo dla Ciebie.
w 100% zgadzam się z tym co napisane powyżej.

Jovanoviciovi czy Chavezovi też zalegają z kasą ale jakoś oni nie uciekają, a mogliby postąpić jak genkov. Po prostu wydawało się, ze dla Wilka Wisła to coś więcej nić tylko pięć liter

AOT 08.08.2013 09:25

Cytat:

Pierwotnie napisane przez KoPer (Post 1326728)
piwo dla Ciebie.
w 100% zgadzam się z tym co napisane powyżej.

Jovanoviciovi czy Chavezovi też zalegają z kasą ale jakoś oni nie uciekają, a mogliby postąpić jak genkov. Po prostu wydawało się, ze dla Wilka Wisła to coś więcej nić tylko pięć liter

Wlasnie tu tkwi problem kibica. Nam sie zawsze tak wydaje, czasem grajki jeszcze mowia rzeczy, ktore to potwierdzaja, ale jak przychodzi do podjecia decyzji, to jest jak jest. Takiego podejscia musimy sie wyzbyc (nawet wobec tych, ktorzy wydaja sie najwierniejsi) i swiat bedzie prostszy, a zycie mniej bolesne. :-)

KoPer 08.08.2013 09:37

Cytat:

Pierwotnie napisane przez AOT (Post 1326729)
Wlasnie tu tkwi problem kibica. Nam sie zawsze tak wydaje, czasem grajki jeszcze mowia rzeczy, ktore to potwierdzaja, ale jak przychodzi do podjecia decyzji, to jest jak jest. Takiego podejscia musimy sie wyzbyc (nawet wobec tych, ktorzy wydaja sie najwierniejsi) i swiat bedzie prostszy, a zycie mniej bolesne. :-)

Tylko takie podejście jest normalne na całym świecie. W każdym klubie jest zawodnik (grupa zawodników), z którymi kibice mocno utożsamiają klub. Poprzez walkę, zaangażowanie, gesty czy słowa. I tak pewnie będzie jeszcze bardzo długo. Więc mimo wszystko pod tym względem nie wydaje mi się żeby świat był prostszy w najbliższej przyszłości ;)

Wszystkie daty podane są w GMT +1. Aktualna godzina to 04:57.

Zasilane przez vBulletin v. 3.8.7. Copyright © 2000 - 2026, Jelsoft Enterprises Ltd.
© 1998 - 2023 forumwisly.pl