Forum Kibiców Wisły Kraków

Forum Kibiców Wisły Kraków (https://forumwisly.pl/index.php)
-   Wisła Kraków - piłka nożna (https://forumwisly.pl/forumdisplay.php?f=5)
-   -   Nasi piłkarze – fakty, opinie, komentarze / ploteczki, auta, tatuaże ;-) (https://forumwisly.pl/showthread.php?t=1627)

aNouc 06.12.2010 15:18

Pomocnicy Mikołaja odwiedzili dzieci.

http://www.wisla.krakow.pl/pl/aktual...edzili_dzieci/

Co do tych bramek to nie widzę błędów. Bramka na 2-0 to niesamowita petarda, cud że mu rąk nie połamało. Siła była na tyle duża, a czas na reakcję na tyle mała że trudno było ją przerzucić nad bramkę czy gdzieś odbić w bok. Na 4-1 mógł co prawda lepiej się ustawić ale też nie widzę jakiegoś drastycznego błędu.
Ale jeśli szukamy kozła ofiarnego to ja już znalazłem. Jest nim sędzia i nieuznana prawidłowo bramka Penksy, ale to już historia. Kibice też zrobili swoje, kocioł był niesamowity.

arti 06.12.2010 15:33

Cytat:

Pierwotnie napisane przez JrQ- (Post 1022538)
No właśnie pamiętam, nie widzę tam jego błędów.

1. potężny strzał, mógł odbijać gdzieś w bok, no ale, siła była spora
2. nawet jakby stał na linii to by nie obronił

zdania mogą być podzielone
dobry bramkarz to skarb, Majdan był solidny, na pewno lepszy niż Pawełek, gorszy niż Dolha
tak w ogóle to za czasów Cupiała, poza połówką rundą Dolhy, to nie było na tej pozycji rewelacji
może Sarnat, ale też bez szału

Jak dla mnie ogólnie Majdan był ok, sklopsił w 2 meczach... nieistotnym w Płocku (4-4) i niestety w Atenach gdzie pomijając oczywiście postawę obrony to 1. odbił w górę, a potem się położył, wbicie do bramy przez napastnika było formalnością 2. gdyby został toby wybił, gdyby poszedł do końca... kto wie.
Poza tym pamiętam w tym meczu dużą nerwowość w interwencjach RM, ale każdy jest tylko człowiekiem - wszystkim naszym ręce/nogi zaczęły drżeć jak porażka zajrzała w oczy.
Co do porównania RM vs MP zgoda; RM vs Dolha... no Dolha grał niedługo, sporo fajnych obron, ale i dziwne klopsy (np. Arka, Legia i ogólnie niedobry mecz z Feyenordem). Tak że chyba postawiłbym wyżej Majdana.

Ale wracając do Pawełka... jeśli jest porozumienie w sprawie kasy, długości itd. to zrobić tak jak trener chce. Tym samym to On poniekąd daje głowę za formę i udział Pawełka w realizacji przyszłych celów, jednocześnie oznacza to, że wierzy w przydatność tego gracza..

szprotson 06.12.2010 15:35

Cytat:

Pierwotnie napisane przez arti (Post 1022556)

Ale wracając do Pawełka... jeśli jest porozumienie w sprawie kasy, długości itd. to zrobić tak jak trener chce. On poniekąd daje głowę za Pawełka.

Ale trener nie zna drugiego oblicza Mariusza...

piter86 06.12.2010 17:26

Ja uważam Mariusza za jednego z najlepszych bramkarzy w naszej lidze. Według mnie popełniał on błędy przez:
1.Brak konkurencji (gdy Dolha był u nas bramkarzem na początku Pawełek był pierwszym bramkarzem i nie popełniał błędów, dopiero kontuzja i dobra gra Dolhy sprawiła, że Mariusz usiadł na ławce)
2.Również nadmierna krytyka mediów i kibiców;
3.Brak koncentracji (mieliśmy najlepszą obronę w lidze i Mariusz miał może 2-3 sytuacje w meczu, choć to go nie usprawiedliwia);
4.Ciągłe testy nowych bramkarzy w Wiśle;
5. Trener Kazimierczak.

Nie mogę sobie przypomnieć, który mecz zawalił nam Mariusz i przegraliśmy ten mecz. Przeważnie wszystkie babole jakie puszczał kończyły się naszym wysokim zwycięstwem (Zagłębie Lubin 1:4 Wisła Kraków; Wisła Kraków 4:1 Cracovia) jeśli się mylę proszę mi przypomnieć taki mecz. Również uważam, że zakup Jovanicia to dobry ruch. W końcu mamy 2 bramkarzy, którzy rywalizują o pozycję bramkarza nr 1 w Wiśle. Mam nadzieję, że Mariusz podpisze z nami umowę i problem z bramkarzami będziemy mieli rozwiązany na kilka lat.

A tu link z Mariuszem dla wszystkich, którzy uważają, że Mariusz nie nadaje się do Wisły:
http://www.youtube.com/watch?v=I4i9hiTLL8I

P.S. W sumie przypomniałem sobie mecz z Levadią i mecz z Lechem u nas:D

tofik 06.12.2010 23:30

Gdzie mu będzie tak dobrze jak u nas, no gdzie ?
Wszyscy co wyjeżdżają z Krakowa albo chętnie by wrócili, albo tęsknią :)
Kasa dobra, wyniki są( w lidze :D), konkurencja marna. Żyć nie umierać.

arti 07.12.2010 09:24

Dziś w DP obszerny wywiad z Łobo.
Raczej nic ciekawego. Jak trener na niego postawi to będzie walczył o "11" bo go na to stać. Jeśli nie to rozważy odejście bo jest ambitny i chce grać itp.itd.

mic 07.12.2010 09:47

Cytat:

Pierwotnie napisane przez piter86 (Post 1022626)
A tu link z Mariuszem dla wszystkich, którzy uważają, że Mariusz nie nadaje się do Wisły:

Bez sensu jest takie wklejanie wybiorczych linkow, bo z Casilliasa mozna zrobic Cabaja i odwrotnie.

dj_ibutti 07.12.2010 11:30

Cytat:

Pierwotnie napisane przez mic (Post 1022832)
Bez sensu jest takie wklejanie wybiorczych linkow, bo z Casilliasa mozna zrobic Cabaja i odwrotnie.

I to właśnie pokazuje sedno sprawy: nie ma bramkarza idealnego. Każdy piłkarz popełnia błędy, te bramkarza po prostu bardziej widać.

aNouc 07.12.2010 12:11

Cytat:

Osman Chávez otrzymał powołanie do reprezentacji Hondurasu, która 28 grudnia br. zagra na stadionie olimpijskim w Barcelonie z Katalonią.

- Po pół roku zanosi się na powtórkę z mundialu. Przecież w RPA przegraliśmy 0-2 z Hiszpanami, a Katalonia opiera się na zawodnikach Barcelony. To będzie dla nas bardzo prestiżowe spotkanie - stwierdził stoper Wisły,
Przegląd Sportowy

_ukoL 07.12.2010 12:12

Cytat:

Pierwotnie napisane przez dj_ibutti (Post 1022877)
I to właśnie pokazuje sedno sprawy: nie ma bramkarza idealnego. Każdy piłkarz popełnia błędy, te bramkarza po prostu bardziej widać.

Oczywiście, że nie ma ale są lepsi i gorsi i dziwnie jestem pewien, że od Mariusza przy całym szacunku dla Niego można by znaleźć lepszego bramkarza na warunki Wisły Kraków. Niestety w Krakowie bramkarza kupić w ostatnim czasie nie umieją co tylko napędza karuzelę dyskusji o tym czy Pawełek jest dobry czy nie.
Według mnie powinno się wreszcie kupić kogoś pewniejszego, a nie z wahaniami formy od zera do bohatera i z powrotem.

filoo 07.12.2010 22:29

Wg mnie To Mariusz jest bramkarzem wystarczającym na ligę, w skali 10 stopniowej dałbym mu mocną 7 nie więcej. Kilka Super meczy, kilka kiksów w prostych sytuacjach. Wbrew pozorom utrzymuje pewien poziom od kilku sezonów, a cały czas wydaje sie nam że się uczy, zdobywa nowe doświadczenie, błąd! nic więcej z niego nie wykrzesamy. Przysięgam że powinien pojawić się bramkarz o parametrze conajmniej 8 ( wiem że łatwo powiedzieć, wiem) ponieważ wtedy mamy nową krew na bramce która chce się pokazać. Uważam rówinież że powinien to być zawodnik z doświadczeniem i z wiekiem ( Sorry Filip). Sumując to z Mariusza więcej nie wyciśniemy a zależy nam na każdym szczególe, więc powinniśmy zaiwestować w BARDZO DOBREGO KEEPERA

Lysy 08.12.2010 01:19

Cytat:

Pierwotnie napisane przez piter86 (Post 1022626)
http://www.youtube.com/watch?v=I4i9hiTLL8I

Mariusz swoją postawą zasłużył na przedłużenie kontaktu, aczkolwiek wolałbym zobaczyć jednoroczne przedłużenie, niż 3 lata. Swoją drogą gdyby w ostatnich 4 meczach bronił inny bramkarz, to jestem pewien , że nie bylibyśmy na tym miejscu w tabeli gdzie obecnie jesteśmy. Szacunek Mariusz.

buczo1985 08.12.2010 13:02

A to czasem już nie minął ten zapowiadany tydzień kiedy miało się wszystko wyjaśnić w sprawie Mariusza?

Żmijka 08.12.2010 13:07

Mimo wolnego, niektórzy nas zawodnicy postanowili poświęcić chwilę czasu najmłodszym i pójść z SKWK rozdać Mikołajkowe prezenty.

Żuraw był w szpitalu:
http://i53.tinypic.com/jhddma.jpg

Pietia w Domu Małego Dziecka:
http://i54.tinypic.com/dxg61d.jpg

(tu trzeba dodać, że gdyby nie zmiana terminu i wyjazd na kadrę byliby obaj bracia B.)

JrQ- 08.12.2010 14:33

http://www.wisla.krakow.pl/pl/aktual..._dla_nourdina/

http://www.wisla.krakow.pl/_pliki_/w...8124979132.jpg

polska.mysl.szkoleniowa 08.12.2010 17:20

Odnosząc się do wcześniejszych postów:

Gdybym był w zarządzie, to zaproponowałbym Pawełkowi nowy kontrakt; a gdybym był tym blond dżentelmenem pozującym do zdjęcia z Żurawskim, to wytargałbym Maciusia za ucho i kazał brać się do roboty :)

IncognitoTSW 08.12.2010 17:49

Nie mówię - "nie przedłużać kontraktu z Pawełkiem" ale przedłużenie nie znaczy, że będzie pierwszym bramkarzem. Należałoby sprowadzić mu prawdziwą konkurencję, niekoniecznie kogoś młodego i perspektywicznego - a raczej kogoś z uznaną marką, żeby była zdrowa rywalizacja (Jak swego czasu Szczęsny i Sarnat przez pewien czas).

PANDEM0NIUM 10.12.2010 12:20

Bunoza nominowany w plebiscycie na najlepszego młodzieżowego piłkarza Bośni i Hercegowiny 2010. :)

http://www.sportowefakty.pl/pilka-no...scycie-na-naj/

grogoriogreg 10.12.2010 14:39

http://www.dziennik.krakow.pl/pl/akt...5,0:pag:1#nav0

ciekawy wywiad z Małeckim

Dean 10.12.2010 14:59

Bardzo fajny ten wywiad, ale jak z Pawełkiem nie podpiszemy to będzie Wielkie Nieporozumienie.

mic 10.12.2010 15:02

Cytat:

Pierwotnie napisane przez Dean (Post 1023981)
Bardzo fajny ten wywiad, ale jak z Pawełkiem nie podpiszemy to będzie Wielkie Nieporozumienie.

Wielkie nieporozumienie bedzie jezeli z nim nie podpiszemy i nie pozyskamy nikogo innego na jego poziomie.

Jezeli jednak jest ktos o wiekszych umiejetnosciach i pewnosci to mozna Pawelka odpuscic - ale patrzac na kilkuletnie testo-transfery to raczej ciekawie sie nie zapowiada. Rok temu wyprzedaz obrony, bez nastepcow, teraz to samo z bramkarzem.

Dean 10.12.2010 15:07

A poza tym Filip Kurto jakby grał to byłby na poziomie Sandomierskiego z Jagi - taka prawda.
Obawiam się że z Pawełkiem może być jak z Kosą, Wiśle będzie szkoda paru tysięcy więcej mimo bardzo dobrej rundy.

SV_ 10.12.2010 15:39

Pytanie brzmi czy runda udana bo się kontrakt kończy czy może w końcu jakaś poprawa (spowodowana odejsciem Kazimierskiego?)

fialo 10.12.2010 15:59

Cytat:

Pierwotnie napisane przez PANDEM0NIUM (Post 1023909)
Bunoza nominowany w plebiscycie na najlepszego młodzieżowego piłkarza Bośni i Hercegowiny 2010. :)

Nie jestem zdziwiony, bo Bunoza to naprawdę BARDZO DOBRY piłkarz, a w przyszłości będzie tylko lepszy.

Śmiało hejterzy, walcie we mnie, przecież wiecie najlepiej, że Bunoza to drewno :lol:

MłodePokolenie 10.12.2010 16:58

Cytat:

Pierwotnie napisane przez Dean (Post 1023987)
A poza tym Filip Kurto jakby grał to byłby na poziomie Sandomierskiego z Jagi - taka prawda.
Obawiam się że z Pawełkiem może być jak z Kosą, Wiśle będzie szkoda paru tysięcy więcej mimo bardzo dobrej rundy.

Wolą kupić z zagranicy. W Polsce się tak już przyjęło, że jak gość jest z zagranicy to od razu uważany jest za dobrego, wartego bezgranicznego szacunku i zaufania. A ten obcokrajowiec będzie takiego poziomu jak Pawełek lub nawet gorszy no, ale będzie z zagranicy... Wisła Kraków to Polski klub, w którym mają grać też Polacy.

Niedługo jak nam jakiś Polak na ławce będzie siedział to będzie cud.

westersyl 10.12.2010 17:02

Cytat:

Pierwotnie napisane przez PANDEM0NIUM (Post 1023909)

Bunoza musi mieć dobrego menagera :).

Marszałek 10.12.2010 19:35

Cytat:

Pierwotnie napisane przez westersyl (Post 1024034)

Im lepszy tym lepiej dla nas. Dobrze rozreklamowany kopacz jest łatwiejszy do sprzedania. Niech zagra z dwa mecze w pierwszej reprezentacji, to za dobre pieniądze sprzeda się go gdzieś na jakiś Cypr czy innej Turcji.

Zdobywca wielu nagród indywidualnych:)
Reprezentant kraju
Młody
Podpora defensywy Wisły, zastąpił Marcelo:)

Jak dla mnie rewelacja:)

K4millo 10.12.2010 19:46

Cytat:

Pierwotnie napisane przez westersyl (Post 1024034)

Bośniacka młodzieżówka była dramatycznie słaba(oglądałem jej dwa mecze), dlatego nominowanych jest 4 obrońców i tylko 1 ofensywny, bo nie bardzo było kogo nominować.

tomasz_19 10.12.2010 20:35

naśmiewacie się z młodego Bunozy, a on tak naprawdę jest bogu ducha winien...

wyobraźcie sobie, że przychodzicie z zapyziałego klubiku do topowego klubu z jakiejkolwiek ekstraklasy i musicie z miejsca załatać dziurę w obronie,która tak na prawdę jest podstawą każdej drużyny... chłopak od razu wchodzi do 1 składu i ma za zadanie zastąpić któregoś z naszych dwóch wież (sic!), mało tego on za partnera w środku obrony ma kolesia którego nie dość że widzi pierwszy raz na oczy to jeszcze nie ma jak się z nim porozumieć (Chavez dopiero uczy się angielskiego na poważnie) (wtf?!), zero zrozumienia, zero zgrania i co najważniejsze zero doświadczenia...

zawodnicy tacy jak on w takim wieku przychodzą do klubu po naukę, a dopiero potem jak im się uda to po roku dwóch zajmują miejsce tego pierwszego...

widać, że z każdym meczem Gordan jest coraz pewniejszym punktem defensywy i śmiem twierdzić, że już w rundzie wiosennej kiedy dobrze przepracuje z drużyną okres przygotowawczy to będzie jeszcze lepszy.
nie można zapominać, że to młody utalentowany zawodnik, który cały czas się rozwija. A to, że popełnia błędy to cóż? u góry macie wszystko wyjaśnione, a tak poza tym to kto ich nie popełnia?

na początku miałem mieszane uczucia co do tego transferu, ale teraz z każdym dniem jestem coraz bardziej do niego przekonany i mam nadzieję, że (cytując tu klasyka, czyt. Antolovic) "zarobimy na nim miliony!"

PiotrG 10.12.2010 20:42

A Brożek strzela gola w meczu z Bośnią.

Syn Kangura z 1984 10.12.2010 21:30

Cytat:

Pierwotnie napisane przez tomasz_19 (Post 1024092)
widać, że z każdym meczem Gordan jest coraz pewniejszym punktem defensywy i śmiem twierdzić, że już w rundzie wiosennej kiedy dobrze przepracuje z drużyną okres przygotowawczy to będzie jeszcze lepszy.

Generalnie zgadzam się z twoją opinią w 100%, ale na litość boską, skończcie z tym tekstem o przepracowaniu okresu przygotowawczego, bo słyszałem to już chyba w kontekście każdego zawodnika naszej drużyny :rotfl:

tomasz_19 10.12.2010 21:43

a strzelcem gola Brozio! Paweeeeł Brożek!

JrQ- 10.12.2010 23:18

Nawet dwóch, ładnie dziś grał.
I Czarek zwany Jakubem także ;)

nbp 12.12.2010 00:14

ktoś ma jakieś świeże info nt. Clebera ?

masterlag 12.12.2010 15:19

http://ekstraklasa.wp.pl/kat,32282,t...l?ticaid=1b680
Wywiad dla Faktu więc nie wiem czy on to powiedział czy co nieco podopisywane, ale... Mam nadzieję, że nam Patryk mądrzeje i na wiosnę będzie się dalej rozwijał. Opieprzać niech opieprza nawet i Żurawia jak trzeba, ale generalnie, niech spuści z tonu i zachowuje się lepiej. Ambicję i chęci można pokazać inaczej. Niech Mały zacznie od większej prezentacji swoich umiejętności... :)

tomasz_19 13.12.2010 10:50

nie wiem czy wiecie, ale naszemu dzisiejszemu solenizantowi czyli Radkowi Sobolewskiemu kończy się kontrakt w czerwcu przyszłego roku... uważam, że podpisanie go na rok z opcją przedłużenia o następny jest sprawą priorytetową!

Bartosz 13.12.2010 11:58

Sto lat, Kapitanie !

FraMat 13.12.2010 11:59

Cytat:

Pierwotnie napisane przez tomasz_19 (Post 1024699)
nie wiem czy wiecie, ale naszemu dzisiejszemu solenizantowi czyli Radkowi Sobolewskiemu kończy się kontrakt w czerwcu przyszłego roku... uważam, że podpisanie go na rok z opcją przedłużenia o następny jest sprawą priorytetową!

dobra, już lecę podpisywać...
A tak na poważnie: wątpię, żeby Sobolewski jeszcze mógł długo pograć na satysfakcjonującym Wisłe poziomie. Ostatnia runda to były już często słabe mecze, przeplatane dobrymi. A na tej pozycji liczy się kondycja, kondycja i jeszcze raz kondycja

zajacek 13.12.2010 13:47

Wpisuję tutaj, bo w temacie "Rynek transferowy..." wkleja sie tylko linki .

Wygląda na to, że pan Osuch bardzo chce w zimie na Brożku zarobić. Właśnie wypuszcza pierwsze pierdy medialne, że niby Paweł odejdzie w lecie na zasadach Webstera. Ja bym portalu goool nie traktował jako "media" - w konsekwencji linków do tego portalu (i wiadomości przez niego preparowanych, a rozpowszechnianych później po necie) nie wlejał. To jest szkodliwy PR dla interesów naszego Klubu, nie bierzmy w tym udziału.

zim zum 13.12.2010 15:01

Cytat:

Pierwotnie napisane przez FraMat (Post 1024720)
dobra, już lecę podpisywać...
A tak na poważnie: wątpię, żeby Sobolewski jeszcze mógł długo pograć na satysfakcjonującym Wisłe poziomie. Ostatnia runda to były już często słabe mecze, przeplatane dobrymi. A na tej pozycji liczy się kondycja, kondycja i jeszcze raz kondycja

Największą tragedią polskiej ligi jest to, że on wciąż jest najlepszym zawodnikiem na tej pozycji.

Wszystkie daty podane są w GMT +1. Aktualna godzina to 13:17.

Zasilane przez vBulletin v. 3.8.7. Copyright © 2000 - 2026, Jelsoft Enterprises Ltd.
© 1998 - 2023 forumwisly.pl