![]() |
Pomocnicy Mikołaja odwiedzili dzieci.
http://www.wisla.krakow.pl/pl/aktual...edzili_dzieci/ Co do tych bramek to nie widzę błędów. Bramka na 2-0 to niesamowita petarda, cud że mu rąk nie połamało. Siła była na tyle duża, a czas na reakcję na tyle mała że trudno było ją przerzucić nad bramkę czy gdzieś odbić w bok. Na 4-1 mógł co prawda lepiej się ustawić ale też nie widzę jakiegoś drastycznego błędu. Ale jeśli szukamy kozła ofiarnego to ja już znalazłem. Jest nim sędzia i nieuznana prawidłowo bramka Penksy, ale to już historia. Kibice też zrobili swoje, kocioł był niesamowity. |
Cytat:
Poza tym pamiętam w tym meczu dużą nerwowość w interwencjach RM, ale każdy jest tylko człowiekiem - wszystkim naszym ręce/nogi zaczęły drżeć jak porażka zajrzała w oczy. Co do porównania RM vs MP zgoda; RM vs Dolha... no Dolha grał niedługo, sporo fajnych obron, ale i dziwne klopsy (np. Arka, Legia i ogólnie niedobry mecz z Feyenordem). Tak że chyba postawiłbym wyżej Majdana. Ale wracając do Pawełka... jeśli jest porozumienie w sprawie kasy, długości itd. to zrobić tak jak trener chce. Tym samym to On poniekąd daje głowę za formę i udział Pawełka w realizacji przyszłych celów, jednocześnie oznacza to, że wierzy w przydatność tego gracza.. |
Cytat:
|
Ja uważam Mariusza za jednego z najlepszych bramkarzy w naszej lidze. Według mnie popełniał on błędy przez:
1.Brak konkurencji (gdy Dolha był u nas bramkarzem na początku Pawełek był pierwszym bramkarzem i nie popełniał błędów, dopiero kontuzja i dobra gra Dolhy sprawiła, że Mariusz usiadł na ławce) 2.Również nadmierna krytyka mediów i kibiców; 3.Brak koncentracji (mieliśmy najlepszą obronę w lidze i Mariusz miał może 2-3 sytuacje w meczu, choć to go nie usprawiedliwia); 4.Ciągłe testy nowych bramkarzy w Wiśle; 5. Trener Kazimierczak. Nie mogę sobie przypomnieć, który mecz zawalił nam Mariusz i przegraliśmy ten mecz. Przeważnie wszystkie babole jakie puszczał kończyły się naszym wysokim zwycięstwem (Zagłębie Lubin 1:4 Wisła Kraków; Wisła Kraków 4:1 Cracovia) jeśli się mylę proszę mi przypomnieć taki mecz. Również uważam, że zakup Jovanicia to dobry ruch. W końcu mamy 2 bramkarzy, którzy rywalizują o pozycję bramkarza nr 1 w Wiśle. Mam nadzieję, że Mariusz podpisze z nami umowę i problem z bramkarzami będziemy mieli rozwiązany na kilka lat. A tu link z Mariuszem dla wszystkich, którzy uważają, że Mariusz nie nadaje się do Wisły: http://www.youtube.com/watch?v=I4i9hiTLL8I P.S. W sumie przypomniałem sobie mecz z Levadią i mecz z Lechem u nas:D |
Gdzie mu będzie tak dobrze jak u nas, no gdzie ?
Wszyscy co wyjeżdżają z Krakowa albo chętnie by wrócili, albo tęsknią :) Kasa dobra, wyniki są( w lidze :D), konkurencja marna. Żyć nie umierać. |
Dziś w DP obszerny wywiad z Łobo.
Raczej nic ciekawego. Jak trener na niego postawi to będzie walczył o "11" bo go na to stać. Jeśli nie to rozważy odejście bo jest ambitny i chce grać itp.itd. |
Cytat:
|
Cytat:
|
Cytat:
|
Cytat:
Według mnie powinno się wreszcie kupić kogoś pewniejszego, a nie z wahaniami formy od zera do bohatera i z powrotem. |
Wg mnie To Mariusz jest bramkarzem wystarczającym na ligę, w skali 10 stopniowej dałbym mu mocną 7 nie więcej. Kilka Super meczy, kilka kiksów w prostych sytuacjach. Wbrew pozorom utrzymuje pewien poziom od kilku sezonów, a cały czas wydaje sie nam że się uczy, zdobywa nowe doświadczenie, błąd! nic więcej z niego nie wykrzesamy. Przysięgam że powinien pojawić się bramkarz o parametrze conajmniej 8 ( wiem że łatwo powiedzieć, wiem) ponieważ wtedy mamy nową krew na bramce która chce się pokazać. Uważam rówinież że powinien to być zawodnik z doświadczeniem i z wiekiem ( Sorry Filip). Sumując to z Mariusza więcej nie wyciśniemy a zależy nam na każdym szczególe, więc powinniśmy zaiwestować w BARDZO DOBREGO KEEPERA
|
Cytat:
|
A to czasem już nie minął ten zapowiadany tydzień kiedy miało się wszystko wyjaśnić w sprawie Mariusza?
|
Mimo wolnego, niektórzy nas zawodnicy postanowili poświęcić chwilę czasu najmłodszym i pójść z SKWK rozdać Mikołajkowe prezenty.
Żuraw był w szpitalu: http://i53.tinypic.com/jhddma.jpg Pietia w Domu Małego Dziecka: http://i54.tinypic.com/dxg61d.jpg (tu trzeba dodać, że gdyby nie zmiana terminu i wyjazd na kadrę byliby obaj bracia B.) |
|
Odnosząc się do wcześniejszych postów:
Gdybym był w zarządzie, to zaproponowałbym Pawełkowi nowy kontrakt; a gdybym był tym blond dżentelmenem pozującym do zdjęcia z Żurawskim, to wytargałbym Maciusia za ucho i kazał brać się do roboty :) |
Nie mówię - "nie przedłużać kontraktu z Pawełkiem" ale przedłużenie nie znaczy, że będzie pierwszym bramkarzem. Należałoby sprowadzić mu prawdziwą konkurencję, niekoniecznie kogoś młodego i perspektywicznego - a raczej kogoś z uznaną marką, żeby była zdrowa rywalizacja (Jak swego czasu Szczęsny i Sarnat przez pewien czas).
|
Bunoza nominowany w plebiscycie na najlepszego młodzieżowego piłkarza Bośni i Hercegowiny 2010. :)
http://www.sportowefakty.pl/pilka-no...scycie-na-naj/ |
|
Bardzo fajny ten wywiad, ale jak z Pawełkiem nie podpiszemy to będzie Wielkie Nieporozumienie.
|
Cytat:
Jezeli jednak jest ktos o wiekszych umiejetnosciach i pewnosci to mozna Pawelka odpuscic - ale patrzac na kilkuletnie testo-transfery to raczej ciekawie sie nie zapowiada. Rok temu wyprzedaz obrony, bez nastepcow, teraz to samo z bramkarzem. |
A poza tym Filip Kurto jakby grał to byłby na poziomie Sandomierskiego z Jagi - taka prawda.
Obawiam się że z Pawełkiem może być jak z Kosą, Wiśle będzie szkoda paru tysięcy więcej mimo bardzo dobrej rundy. |
Pytanie brzmi czy runda udana bo się kontrakt kończy czy może w końcu jakaś poprawa (spowodowana odejsciem Kazimierskiego?)
|
Cytat:
Nie jestem zdziwiony, bo Bunoza to naprawdę BARDZO DOBRY piłkarz, a w przyszłości będzie tylko lepszy. Śmiało hejterzy, walcie we mnie, przecież wiecie najlepiej, że Bunoza to drewno :lol: |
Cytat:
Niedługo jak nam jakiś Polak na ławce będzie siedział to będzie cud. |
Cytat:
|
Cytat:
Zdobywca wielu nagród indywidualnych:) Reprezentant kraju Młody Podpora defensywy Wisły, zastąpił Marcelo:) Jak dla mnie rewelacja:) |
Cytat:
|
naśmiewacie się z młodego Bunozy, a on tak naprawdę jest bogu ducha winien...
wyobraźcie sobie, że przychodzicie z zapyziałego klubiku do topowego klubu z jakiejkolwiek ekstraklasy i musicie z miejsca załatać dziurę w obronie,która tak na prawdę jest podstawą każdej drużyny... chłopak od razu wchodzi do 1 składu i ma za zadanie zastąpić któregoś z naszych dwóch wież (sic!), mało tego on za partnera w środku obrony ma kolesia którego nie dość że widzi pierwszy raz na oczy to jeszcze nie ma jak się z nim porozumieć (Chavez dopiero uczy się angielskiego na poważnie) (wtf?!), zero zrozumienia, zero zgrania i co najważniejsze zero doświadczenia... zawodnicy tacy jak on w takim wieku przychodzą do klubu po naukę, a dopiero potem jak im się uda to po roku dwóch zajmują miejsce tego pierwszego... widać, że z każdym meczem Gordan jest coraz pewniejszym punktem defensywy i śmiem twierdzić, że już w rundzie wiosennej kiedy dobrze przepracuje z drużyną okres przygotowawczy to będzie jeszcze lepszy. nie można zapominać, że to młody utalentowany zawodnik, który cały czas się rozwija. A to, że popełnia błędy to cóż? u góry macie wszystko wyjaśnione, a tak poza tym to kto ich nie popełnia? na początku miałem mieszane uczucia co do tego transferu, ale teraz z każdym dniem jestem coraz bardziej do niego przekonany i mam nadzieję, że (cytując tu klasyka, czyt. Antolovic) "zarobimy na nim miliony!" |
A Brożek strzela gola w meczu z Bośnią.
|
Cytat:
|
a strzelcem gola Brozio! Paweeeeł Brożek!
|
Nawet dwóch, ładnie dziś grał.
I Czarek zwany Jakubem także ;) |
ktoś ma jakieś świeże info nt. Clebera ?
|
http://ekstraklasa.wp.pl/kat,32282,t...l?ticaid=1b680
Wywiad dla Faktu więc nie wiem czy on to powiedział czy co nieco podopisywane, ale... Mam nadzieję, że nam Patryk mądrzeje i na wiosnę będzie się dalej rozwijał. Opieprzać niech opieprza nawet i Żurawia jak trzeba, ale generalnie, niech spuści z tonu i zachowuje się lepiej. Ambicję i chęci można pokazać inaczej. Niech Mały zacznie od większej prezentacji swoich umiejętności... :) |
nie wiem czy wiecie, ale naszemu dzisiejszemu solenizantowi czyli Radkowi Sobolewskiemu kończy się kontrakt w czerwcu przyszłego roku... uważam, że podpisanie go na rok z opcją przedłużenia o następny jest sprawą priorytetową!
|
Sto lat, Kapitanie !
|
Cytat:
A tak na poważnie: wątpię, żeby Sobolewski jeszcze mógł długo pograć na satysfakcjonującym Wisłe poziomie. Ostatnia runda to były już często słabe mecze, przeplatane dobrymi. A na tej pozycji liczy się kondycja, kondycja i jeszcze raz kondycja |
Wpisuję tutaj, bo w temacie "Rynek transferowy..." wkleja sie tylko linki .
Wygląda na to, że pan Osuch bardzo chce w zimie na Brożku zarobić. Właśnie wypuszcza pierwsze pierdy medialne, że niby Paweł odejdzie w lecie na zasadach Webstera. Ja bym portalu goool nie traktował jako "media" - w konsekwencji linków do tego portalu (i wiadomości przez niego preparowanych, a rozpowszechnianych później po necie) nie wlejał. To jest szkodliwy PR dla interesów naszego Klubu, nie bierzmy w tym udziału. |
Cytat:
|
| Wszystkie daty podane są w GMT +1. Aktualna godzina to 13:17. |
Zasilane przez vBulletin v. 3.8.7. Copyright © 2000 - 2026, Jelsoft Enterprises Ltd.
© 1998 - 2023 forumwisly.pl