![]() |
Co wy macie z tym że " Klemenz słabo gra głową" ? Do jego zwrotnosci i wyprowadzania piłki się można doczepić ale przecież dobra gra głową to jego główny atut, nie pamiętam żeby przegrał z kimś główkę
|
Mehremic ma dobre długie podanie?? W którym meczu. Najwięcej głupich u nie przemyslanych strat gdy grał długim podaniem. A swoje braki w ustawieniu nadrabia szybkością. I na pewno nie jest klasę lepszy od klemenza. Ta sama pułka tylko inne atrybuty gry. Ale szału też nie robi.
|
Dla niektórych jak ktoś wykopuje piłkę spod własnego pola karnego w kierunku napastnika i przy okazji uda mu się zmieścić w boisku to oznaka dobrego długiego podania ;)
|
Klemenz mentalem i charakterem to zabija tego mehremicia :D , pozatym to obrońca starego typu nadrabiający braki techniczne siłą walecznoscia i dobrą grą w powietrzu, wydaje mi sie ze też to jest dobry duch drużyny, a charakternych graczy pozbywamy się w szybkim tempie
|
no dobra , czy z Buksa już generalnie pozamiatane ?
|
Pozamiatane będzie jeśli wypłynie informacja że podpisał już gdzieś kontrakt.
Do tego momentu to szkoda nerwów na gierki menagerskie. O ile Wisła nie tupnie noga, ale z drugiej strony to nie ona rozdaje karty. |
Cytat:
|
Dobrze, że nikt w zarządzie nie wpadł na to żeby Klemenza przedłużyć po tym Poznaniu. Tyle sytuacji co zawalił, złych ustawień... No ale jest SILNY przecież:D
|
Już przedłużenie w lecie było pochopne. Klemenz w międzyczasie zagrał 4 spotkania, z czego 3 zawalił i raz zagrał dobrze. Trochę mało jak na pół roku. A płacić trzeba. Jednak wtedy było to zrozumiałe bo i wiosnę miał udana.
Obrona w obecnym składzie (jeśli teraz odejdzie Klemenz, może Niepsuj) ma szansę się zgrać i tworzyć solidna formacje na wiosne. W lecie trzeba ponownie wrócić do tematu lewej obrony i zastanowić się nad przyszłością Sadloka, Burligi, Mehremicia, Abramowicza. |
Cytat:
To że jest słaby/dobry piłkarz nie znaczy że można tak pisać o naszym wychowanku. Anal tak mógł napisać parch, nie kibic Wisły. Zamiast "robić z siebie jarząbka" wykasuj to co napisałeś. Szanujmy się :) |
Uryga, o ile dobrze pamiętam, był z klubem związany od dzieciaka i przez lata robił swoje, a na koniec dowiedział się, że nie klub nie przedłuży z nim kontraktu z mediów. A teraz lżą go kibice Wisły na samą myśl, że mógłby wrócić jako uzupełnienie składu (pomijam to, czy to realne, czy Wisła chce, czy Uryga chce). Ludzie, takie prostactwo nie przystoi, zwłaszcza wobec takich zawodników jak Uryga.
|
jak dla mnie to możnanp napisac o kimś że jest np k*rwą (jak zasluguje nawet subiektywnie) ale takie prymitywne przerabianie imeinia i nazwiska to naprawde dno
|
Cytat:
|
Przecież Uryga nie zrobił nic złego, Wisła go odpaliła to poszedł kopać do Płocka. Fakt, że nam wturlał dwie bramki, ale raczej z szacunkiem się do Wisły zawsze odnosił, więc dziwią mnie wyzwiska - niezależnie od mojej oceny sportowej Alana. Porównywanie go do Surmy jest nieśmieszne.
Osobiście uważam, że : 1) Uryga jest lepszy od Klemenza, ale niekoniecznie od naszej dwójki stoperów. Nie jest nam na gwałt potrzebny, ale jako uzupełnienie jeśli by za dużo kasy nie krzyczał byłby całkiem OK. Możliwe, że wywalczyłby sobie z czasem pierwszy plac, bo prawdę mówiąc od czasów odejścia z Wisły się sporo rozwinął. 2) Furman - nawet już nie chodzi o charakter (nie przepadam za nim) czy o to, że to Legionista, bo paru u nas już było. To jest po prostu mniej ofensywna wersja Stilicia. Trochę więcej daje w obronie, trochę mniej w ataku. Mankamenty podobne - słaba dynamika, statyczność. Świetna technika użytkowa, stałe fragmenty. Jeszcze jakby był w naszym zasięgu finansowym na walkę o skład, ale gość raczej by oczekiwał gwiazdorskiego kontraktu i pewnego placu. Myślę, że nie chciałoby mu się zbytnio zapierdzielać, a u Hyballi to jest kluczowa sprawa. Osobiście wolę młodych głodnych gry i zwycięstw chłopaków niż niespełnione talenty starszego pokolenia. Podejrzewam, żę Hyballa myśli podobnie. 3) Skoro Klemenz taki świetny w grę głową, to czemu tyle bramek po rogach traciliśmy jak był na boisku? Świetnie głową to grał Arek Głowacki albo Marcelo, ostatnio Hebert, Frydrych gra nią dobrze (dużo lepiej od Klemenza). Chętnie bym poznał statystykę wygranych główek Klemenza, bo mnie często zaskakiwało jak można takiego wielkiego byczka tak łatwo przeskoczyć. Parę takich bramek zapamiętałem. Ale rozumiem, że to nic nie udowadnia, bo nie podaję żadnych konkretów (nie chce mi się szukać), a odpowiedzialność za gole się często rozmywa. Dlatego powiem tak : jakby tak dobrze grał głową to by przy swojej posturze w każdym sezonie strzelał conajmniej 2-3 gole w ataku. Tak robią stoperzy, którzy dobrze grają głową a nie są tylko wysocy. I nie - nie wymagam od obrońcy zdobywania bramek, ale jeśli jakiś stoper idzie do każdego ofensywnego rzutu rożnego i nie strzela praktycznie NIC no to nie można mówić o świetnej grze głową. Hebert jak szedł na stały fragment gry to był popłoch w drużynach przeciwnych. Podobnie Marcelo, który w jednym sezonie przewodził nam długo w tabelach strzelców. Głowa też tych goli sporo nastrzelał. |
Cytat:
Dziwne jest to, że gość grając przeciwko nam wspinał się na kompleksie na wyżyny umiejętności, wsadzając noż w plecy, podobnie jak Stawarczyk (z tym że on noża nie wbijał :) a w innych okolicznościach kopał się po czole. Nie chcę tego typa widzieć nigdy więcej na R22 i tyle w temacie, nienawidzę kompleksiarzy, którzy chcą się komuś odegrać za swoją nieporadność. Cytat:
Miał 1000 okazji by godnie reprezentować Wisłe - WISŁA ponad wszystko. Jak czytam jeszcze niektóre komentarze proponujące powrót tego zawodnika to mi się słabo robi. |
czyli grając przeciwko nam powinien zasadzić 3 samobóje, wtedy byś zaakceptował jego postawe? Przypomne, zawodowego piłkarza?
|
Odpaliliśmy go to miał coś do udowodnienia. Tak działa ludzka psychika. Śmieszny jesteś, że się go czepiasz, że dobrze z nami grał. Sobol też w pierwszym meczu przeciw nam w Górniku się dwoił i troił. Chciał udowodnić, że za wcześnie mu podziękowano. Kompleksy? Nie sądzę.
|
Lucjusz,
jak z kogos kompleksy wychodza do z ciebie. Pretensje miej do sztabow szkoleniowych, ktore nie potrafily z Alana wykrzesac tego co zrobiono w Plocku. Natomiast to co napisales, w calej rozciaglosci, pasuje do zydowni a nie Wislaka. Ja bardzo chetnie zobacze Alana w Wisle w lipcu jako 3 obroncy, jesli zaakceptuje ten fakt i potrzebe walki o sklad. |
Typek piszący o Alanie per "Anal Uryna" zarzuca komuś kompleksy. :lol: Zdejmij sobie tę głupią maskę i spójrz w lustro, to zobaczysz kompleksiarza. :lol:
Alan w obecnej sytuacji byłby na pewno wartościowym piłkarzem, ale nie sądzę, żeby był temat jego powrotu do Wisły. W Petrze na tyle wyrobił sobie nazwisko, żeby móc liczyć na lepszy kontrakt w np. Lechii niż u nas. O potencjalnym ruchu na zachód, do jakiejś drugiej bundesligi nie wspominam. |
przecież ten lucjusz to musi być ktoś z drugiej strony błoń, bo nie wierzę w to co widzę, wypisz wymaluj kibic z kałuży, u nich rozmowy na tym poziomie to norma
btw Alan nigdy nie okazywał radości po strzelonej nam bramce, a było już wielu którzy nie mieli z tym problemu, także trochę szacunku |
Cytat:
|
Tez uwazam , ze lucjusz to jakas wypucha z gorszej strony Blon. Alan nie chcial odchodzic z Wisly, lecz kierownictwo mialo inne plany. Na srodku z Frydrychem tworzyliby mocna obrone.
Aporownanie z surma , ktory calowal elke do Alana , ktory nie okazywal radosci po golach strzelonych Wisle to juz zupelne nieporozumienie. |
Nie chce się wcinać w dyskusje. Akurat uważam, że Alana nie powinnismy obrażać bo na to nie zasłużył. Po prostu kopał się po czole najlepiej jak potrafił. Ale jeżeli ktoś widzi Alana z powrotem u Nas to chyba jest po.......ony. No sorry albo idziemy do przodu albo ciagle będziemy trwali w marazmie. Aż przyjdzie taki czas gdy będziemy grali sparingi z bardzo silnym przeciwnikiem typu Wyspy Owcze bo jacyś pasterze z dalekich stepów bedą zupełnie nie osiągalni. Ale bedą tacy osobnicy którzy bedą widzieli Alana w drużynie. To po kiego grzyba było zatrudniać Hyballe ? Trzeba było wziasc wesołego Tadka było by i śmiesznie i tragicznie
|
Ale o jakim my mówimy pójściu naprzód? Takim że sprowadzamy Tima Halla (nie oceniam go w żaden sposób, ale w czym on przebija Alana swoim CV czy też doświadczeniem). W końcu zrozummy że w tym momencie tacy pilkarze są na nasza miarę, ni mniej ni więcej. Oczywiście mam nadzieję, że tymczasowo.
|
Cytat:
edit: czytam a tu dalej rozkiminy ze Alan bylby dobry do pary z Frydrychem :/ ludzie opamiętajcie się, niech zostanie w tym płocku, już wole żeby raz na 3 sezony właśnie nam wturlał to jedyną bramkę od łokcia niż hańbił Białą Gwiazdę. To jest moje zdanie, możecie sobie stawiać go na równi z Błaszczem czy Sobolem ha-tfu, ale nie wymagajcie tego od innych. Cytat:
heh tak jestem pejsarzem bo nie uważam anala za bohatera narodowego :/ ludzie zejdźcie na ziemie. STOP KOMPLEKSIARZOM na wzór korzymów i innych koron kielec :] Cytat:
Cytat:
|
Cytat:
Trener układa skład po swojemu i to po powinno generalnie zakończyć ocenę samych ruchów. Jak kopnie piłkę będzie moz a coś powiedzieć czy ktoś kogoś nabił w butelkę. Najlepiej dać Alanowi spokój, pójdzie za granicę, może pogra w fajnej lidze, wróci do PL w wieku 31 lat i pewnie wtedy się przyda Wiśle. Na dzisiaj i tak by raczej nie miał u nas 1 składu. Chyba że ktoś zjedzie z formą. |
|
Cytat:
Słabo to świadczy o Twojej inteligencji |
Chyba nie można zbyt wiele się spodziewać po kimś kto w prymitywny sposób obraża byłych piłkarzy.
Ostatnio widziałem też orła który na shoutboxie pisał małpecki. Wstyd mi za was chłopcy. |
Cytat:
|
Alan zawsze był klockowaty i nie sądzę że coś się zmieniło, dlatego moim zdaniem lepiej sprawdzić reprezentanta Luksemburga którego jest szansa opchnąć do Belgii niż kolejny raz wracać do pieśni przeszłości. To samo z tym Kazachem, chłopa nikt na oczy nie widział, a już wszyscy biadolą jaki to musi być słaby bo w wieku 19 lat nie gra w lidze. To przecież o niczym nie świadczy. Ten koleś z Żyliny który nawinął Frydrycha jak dziecko też u nas nigdzie się nie załapał i poszedł na Słowację jako no name. Mało tego rok grał w rezerwach, a teraz ładuje bramki na zawołanie.
A co do tego ze nie idziemy do przodu. Sam fakt że nie ma już Skowronka to siedmiomilowy krok do przodu, to że jest Hyballa to kolejny siedmiomilowiec w przód. Fantazje że będziemy lepsi bo kupimy sobie droższych zawodników to naiwność. My możemy się poprawiać tylko szkoląc swoich i sprzedając ich drożej niż zostali kupieni. |
Reprezentant Luksemburga :D on w kadrze zagral 3 mecze wczesniej grajac w ich amatorskiej lidze pozniej okregowce w niemczech i karpatach ktore wygraly 2 mecze na 32 :) A jebiecie na Klemenza ze szrot a zaloze sie ze ten Hall to bedzie jeszcze gorszy. U nas jest zawsze przekonanie ze ktos kto przychodzi bedzie lepszy. A pozniej okazuje sie ze to jeszcze wiekszy szrot. Dla Klemenza szacun za gre u nas. I szkoda ze zastapujemy go jakims ogorem z luksemburga
|
Cytat:
Tu wcale nie chodzi o Alana. |
Cytat:
Co innego pisać o kimś drewno piłkarskie, partacz, słabiak, amator, nieudacznik, parodysta itd (normalne reakcje kibiców), a co innego anal czy uryna. Żałosne to i wg mnie duża skaza na honorze. |
Cytat:
Były Wiśkak... taki sam były jak Mączyński, Svitlica, Dawidowski i wielu innych. |
Jaki szrot? W życiu nie użyłem tego kretyńskiego określenia w stosunku do żadnego zawodnika. Klemenz ma jeden problem zasadniczy, koordynacja ruchowa. Jej ułomność sprawia ze piłka odbija mu się od piszczeli, nie potrafi wygrać główki mimo słusznego wzrostu itd. za późno żeby to zmieniać a bez tego, poziom do którego chcemy aspirować to dla niego za wysokie progi.
Cytat:
Trzeba się zachowywać, byle jak ale trzeba... |
Cytat:
Alan przyszedł do nas jak miał 11 lat i dwanaście lat spędził kopiąc balonik obok stadionu. Odszedł, bo w ówczesnej Wiśle nie miał miejsce w składzie. Z tej całej Twojej wyliczanki jedynie Mączyński jest też wychowankiem. Różnica była taka, że Krzyś odszedł na własne żądanie, bo pieniążki i odszedł w raczej niezbyt lubianym przez nas kierunku [chyba, że ufać famie, że kilku silnorękich przyczyniło się do jego decyzji]. Później wielokrotnie średnio wyglądał w konwersacjach na temat Wisły. A Alan? Odszedł do Płocka, nigdy nic złego nie powiedział na temat Wisły. Między słowami można było wyczytać, że chętnie by kiedyś tu wrócił. O ch..j Ci chodzi z tym chłopakiem? |
Cytat:
Jak z Mączyńskim było tak na 100% nie wiemy i pewnie się nie dowiemy. Pewne jest już dzisiaj oficjalnie, że to były "specyficzne" czasy. Pewne jest, że w odróżnieniu od Małeckiego nie był pupilkiem aktualnie panujących. Natomiast co do Urygi to jasne jest, że nie można na niego napierd... bo nic złego nie zrobił. Odszedł normalnie, tak jak się odchodzi. Strzelał nam gole bo za to mu płacą min. Nigdy niczym nam nie zawinił. Nie zmienia to faktu, że tak zwyczajnie nie jest w polskich realiach może szrotem ale daleko mu do dobrego piłkarza. |
Cytat:
Wiesz, że idąc Twoim pokręconym tokiem rozumowania, Małecki również do tego grona powinien się zaliczyć? Czy jednak bożyszcze patoli ma wyjątkowe traktowanie? |
Cytat:
Szkoda zaśmiecać teamt, pisałem wielokrotnie: STOP KOMPLEKSIARZOM - alanik zdobył w całej karierze 2 brami z czego 4 przeciwko nam :] - to takie abstrakcyjne liczby (niezgodne z rzeczywistością, aby znów ktoś nie zaczął wytykać), aby ukazać nadmuchanie kompleksu, PISAŁEM: miał 1000 okazji, aby udowodnić swoją wartość, to musiał robić to wtedy kiedy .. wiadomo :] i nie chodzi mi o jego bramki przeciwko nam - O CAŁOKSZTAŁT - nie uważam go za Wiślaka i uj mnie to intersi co tam psioczycie - Stawarczyk też jest wychowankiem w takim razie... |
| Wszystkie daty podane są w GMT +1. Aktualna godzina to 01:01. |
Zasilane przez vBulletin v. 3.8.7. Copyright © 2000 - 2026, Jelsoft Enterprises Ltd.
© 1998 - 2023 forumwisly.pl