Forum Kibiców Wisły Kraków

Forum Kibiców Wisły Kraków (https://forumwisly.pl/index.php)
-   Wisła Kraków - piłka nożna (https://forumwisly.pl/forumdisplay.php?f=5)
-   -   Polityka transferowa Wisły (https://forumwisly.pl/showthread.php?t=8819)

Smuga 04.08.2013 13:18

Cytat:

Pierwotnie napisane przez SharksiK (Post 1326026)
Zaraz będzie...

Moglismy brac tego Visniakovsa a nie kaleke Brozka... Ale ten łysy jest podupcony! O Smudzie juz nie wspominając.
Cupial nas rozkrada. Za Moskala to były czasy...ahhh.

Ten kaleka Brożek to autor 86 bramek w Ekstraklasie... Można krytykować Brozia, czepiać się jego stylu gry czy jego pobytu poza granicami Polski, ale jednego faktu nie można mu odmówić: bramki potrafi nadal strzelać i co jak co, ale na tle Bitona, Genkova, Riosa czy innych napastników grających w klubie na przestrzeni ostatnich kilku lat wypada o niebo lepiej.

s1mone 04.08.2013 13:33

Masz. Poprawiłem dla Ciebie.

Cytat:

Pierwotnie napisane przez Smuga (Post 1326086)
Ten kaleka Brożek to autor 86 bramek w Ekstraklasie... Można krytykować Brozia, czepiać się jego stylu gry czy jego pobytu poza granicami Polski, ale jednego faktu nie można mu odmówić: bramki potrafił strzelać i co jak co, ale na tle Bitona, Genkova, Riosa czy innych napastników grających w klubie na przestrzeni ostatnich kilku lat wypadał o niebo lepiej.

Brożek to teraz jedna wielka niewiadoma.
Ja bym bardzo chciał, żeby odpalił.

TYSIAC906 04.08.2013 14:51

Uważasz ,że Biton był słaby?:) No nie wydaje mi się . 11 bramek to nie jest zły bilans .Był jednym z niewielu napastników którzy wypracowywali sobie sami okazje .

domin_czyzyny 04.08.2013 20:42

Cytat:

Pierwotnie napisane przez TYSIAC906 (Post 1326103)
Uważasz ,że Biton był słaby?:) No nie wydaje mi się . 11 bramek to nie jest zły bilans .Był jednym z niewielu napastników którzy wypracowywali sobie sami okazje .

Ale nie potrafił współpracować z innymi zawodnikami, nie potrafił grać szybko i z klepy. Miał tylko albo aż strzał z daleka.

Beda jeszcze ludzie z Pawła Brożka

gigant 04.08.2013 20:51

Cytat:

Pierwotnie napisane przez domin_czyzyny (Post 1326140)
Ale nie potrafił współpracować z innymi zawodnikami, nie potrafił grać szybko i z klepy. Miał tylko albo aż strzał z daleka.

Beda jeszcze ludzie z Pawła Brożka

Może przypomnisz jaki to miał ten strzał, bo z tego co pamiętam chyba dwie bramki strzelił zza pola karnego, raz w pucharach i chyba raz w lidze, choc tutaj akurat nie jestem pewny, budząc powszechne zdziwienie ze tak potrafi. Typowy sęp pola karnego jak niegdys Emilio Butragueno czy w blizszych czasach Frankowski.

Cisse99 04.08.2013 22:14

Ja mam wrażenie, że to forum opanowane jest większości przez kibiców Barcelony i gwiazd football menagera, bo wszystko wam nie pasuje, każdy kto przychodzi do Wisły to amator niezależnie od stanowiska. Prawda jest taka, że w obecnej sytuacji nie można narzekać tylko cierpliwie czekać, a wylewanie żali na forum nikomu nie pomoże. Czepiacie się Brożka, ale nie wiem na jakiej podstawie skoro 90% ligowców nie dałoby rady w żadnym jego poprzednim klubie, nikt jeszcze nie widział w jakiej jest formie a już był skreślony. Mogę się założyć, że jeszcze 2 dobre mecze w jego wykonaniu a będzie ulubieńcem większości kibicowskich chorągiew, przecież to samo było w przypadku Sarkiego, nikt go jeszcze nie widział w meczu, bo nadrabiał zaległości, a już dostał jakąś śmieszną ksywę "seler", to samo tyczy się Garguły i debili co piszą o nim orbit zamiast cieszyć się, że chłopak po tylu operacjach i kontuzjach z rundy na rundę wraca do siebie. Tematu Wilka nie chcę poruszać, bo Czarek z nami zostanie a wam się pewnie wtedy mordy zamkną.

domin_czyzyny 04.08.2013 22:31

Cytat:

Pierwotnie napisane przez gigant (Post 1326141)
Może przypomnisz jaki to miał ten strzał, bo z tego co pamiętam chyba dwie bramki strzelił zza pola karnego, raz w pucharach i chyba raz w lidze, choc tutaj akurat nie jestem pewny, budząc powszechne zdziwienie ze tak potrafi. Typowy sęp pola karnego jak niegdys Emilio Butragueno czy w blizszych czasach Frankowski.

Po pierwsze Biton był dla mnie napastnikiem bez umiejętności niezbędnych do gry w Wiśle.
Co do Twojego pytania. Pamietam jego bramke z Twente i poprzeczkę z Twente, bramę z Fulham, bramę z Lubinem (strzał był z końca pola karnego). Wiecej nie pamiętam, zreszta nie mam zamiaru bo jak napisałem to nie był napastnik, o którym warto cos wiecej wspominać.

Dzięki tym zagraniom go w ogóle pamietam.

Lukasz 04.08.2013 23:03

Cytat:

Pierwotnie napisane przez Cisse99 (Post 1326163)
... Prawda jest taka, że w obecnej sytuacji nie można narzekać tylko cierpliwie czekać, a wylewanie żali na forum nikomu nie pomoże. .....Tematu Wilka nie chcę poruszać, bo Czarek z nami zostanie a wam się pewnie wtedy mordy zamkną.

Primo - skrobnij czasami kilka optymistycznych postów, może to zmieni sytuację. BTW Wiesz dobrze jak jest z ksywami i inwektywami na forum - jak nie mawiasz 'orbit' czy 'seler' to zawsze jakaś inna 'morda' się wtryni.

Secundo - Wilk raczej nie zostanie z nami.

LucjuszWielki 05.08.2013 22:11

Nie gadajcie, że Biton był słaby bo klasyfikacja napastników od 1998 roku wygląda mniej więcej tak:

1. Frankowski
2. Żurawski
3. Brożek
4. Kuźba
5. Genkov/Biton

Karherop 05.08.2013 22:54

Cytat:

Pierwotnie napisane przez LucjuszWielki (Post 1326284)
Nie gadajcie, że Biton był słaby bo klasyfikacja napastników od 1998 roku wygląda mniej więcej tak:

1. Frankowski
2. Żurawski
3. Brożek
4. Kuźba
5. Genkov/Biton

na podstawie czego niby ta klasyfikacja ?

gdzie Moskalewicz ?
gdzie Boguski ?

a staty lepsze od Genkova/Bitona to miał i Zieńczuk , Kulawik a i Pater w najlepszych okresach dla tych zawodników w Wiśle.

Jak dla mnie w/w zagraniczni zawodnicy to piłkarze o których za 10-20 lat nikt nie będzie pamiętał .

LucjuszWielki 05.08.2013 23:15

Cytat:

Pierwotnie napisane przez Karherop (Post 1326285)

gdzie Moskalewicz ?
gdzie Boguski ?

a staty lepsze od Genkova/Bitona to miał i Zieńczuk , Kulawik a i Pater w najlepszych okresach dla tych zawodników w Wiśle.

Jak dla mnie w/w zagraniczni zawodnicy to piłkarze o których za 10-20 lat nikt nie będzie pamiętał .

Boguski? A gdzie chcesz go wcisnąć do tej piątki? Olo grywał częściej w pomocy z tego co pamiętam, Frankowski z Żurawskim wiedli wtedy prym w naszym ataku.... Zieniu, Pater Kula nie byli napastnikami.

christof20 05.08.2013 23:24

Cytat:

Pierwotnie napisane przez Karherop (Post 1326285)

gdzie Moskalewicz ?
gdzie Boguski ?

Klasyfikacja napastników. Czytaj ze zrozumieniem - Zieńczuk, Kulawik i Pater byli skrzydłowymi. Co do Moskalewicza i Boguskiego, to można jeszcze podyskutować ;) Trzeba by chyba policzyć średnią bramek na mecz.
Naprawdę sądzisz, że za 10-20 lat nikt nie będzie pamiętał o Frankowskim i Żurawskim ??

piotek 05.08.2013 23:45

Cytat:

Pierwotnie napisane przez christof20 (Post 1326287)
Klasyfikacja napastników. Czytaj ze zrozumieniem - Zieńczuk, Kulawik i Pater byli skrzydłowymi. Co do Moskalewicza i Boguskiego, to można jeszcze podyskutować ;) Trzeba by chyba policzyć średnią bramek na mecz.
Naprawdę sądzisz, że za 10-20 lat nikt nie będzie pamiętał o Frankowskim i Żurawskim ??

Kolega miał raczej na myśli, że nie będą pamiętać o Bitonie/ Genkovie.
Tym gorzej dla Cwetana i Batona, że skrzydłowi mają lepszy bilans od nich. Zwłaszcza, że to Bułgar i Żyd byli jedynymi napastnikami i teoretycznie oni powinni odpowiadać za wielką część bramek zdobywanych przez drużynę.

Grzaniec Galicyjski 06.08.2013 05:27

Kulawik skrzydłowym.. Boże drogi.. Po takim stwierdzeniu wstyd byłoby mi przyjść na Reymonta nie kryjąc twarzy w połach płaszcza.

serek.c2 06.08.2013 06:43

Cytat:

Pierwotnie napisane przez Grzaniec Galicyjski (Post 1326291)
Kulawik skrzydłowym.. Boże drogi.. Po takim stwierdzeniu wstyd byłoby mi przyjść na Reymonta nie kryjąc twarzy w połach płaszcza.

Z tego co pamiętam Kula grywał - szczególnie przed erą TF - na boku pomocy.

Karherop 06.08.2013 07:52

Cytat:

Pierwotnie napisane przez christof20 (Post 1326287)

i ze wzajemnością :P

a kim to dzisiaj jest napastnik ? osoba najbardziej wysunięta w ustawieniu drużyny od której może się odbije piłka lub może przypadkiem gdzieś dołoży nogę ? bądźmy poważni . Każde dziecko grając w piłkę chce być napastnikiem , ale później życie pokazuje że powinno się zmienić zawód . Nazewnictwo nie gra . Ustawienia drużyny zmieniają się tak często że dziś jesteś napastnikiem - jutro boczym obrońca , a pojutrze grasz w środku pola . Piszczek jeszcze w wieku 22 lat był napastnikiem , a dzisiaj kim jest ?

jak dla mnie umieszczanie w klasyfikacji 15 letniej zawodnika który w całej swojej karierze w Wiśle zdobył 11 bramek jest mało poważne . Mieliśmy zbyt wielu znakomitych snajperów , nawet wśród "nominalnych" pomocników by wyróżniać wogóle Genkova czy Bitona , gdzie jeden to lekkoatleta a drugi nie zaliczył ani jednej asysty w drużynie ( przypadek?) grając tylko pod siebie. (fakt dał nam trochę radości , tego mu nie odmawiam ).

dynek.pl 06.08.2013 08:08

To moze my wezmiemy drugiego Paixao - nam sie nie spieszy, moze poczekac na certyfikat do konca sierpnia.

marcin19876 06.08.2013 08:22

Syn Clebera wraca do Wisły!

wordbatata 06.08.2013 08:32

Cytat:

Pierwotnie napisane przez marcin19876 (Post 1326302)
Syn Clebera wraca do Wisły!

Info z Onetu?
Czy cos bardziej pewniejszego? Bo takie gadki juz od dawna są.

Kobold 06.08.2013 08:35

http://www.dziennikpolski24.pl/pl/sp...1,0:pag:2#nav0 zero konkretów

huberix 06.08.2013 08:52

Jesli to prawda to b.dobrze
Co do Brozia to bylem przeciw sporawdeniem go, ale ze Slaskiem pokazal determinacje i ruchy ciala wskazywaly ze to ten sam zawodnik. Widac bylo ze ma zaleglosci , nie to zgranie itd. Przy grze czesto nie byl ale moim zdaniem jego wystep napawa optymizmem.

christof20 06.08.2013 08:53

Cytat:

Pierwotnie napisane przez Karherop (Post 1326298)
i ze wzajemnością :P

Racja. Teraz dopiero zauważyłem, że masz na myśli zagranicznych zawodników.

Sebak 06.08.2013 11:00

Cleber po pobycie w Portugalii, teraz wyszukuje zawodników, którzy mogą wzmocnić "Białą Gwiazdę". Wydaje się, że do zespołu może wrócić jego syn, Lucas Guedes. W przeszłości Probierz dał mu szansę w pierwszej drużynie w sparingu z Unią Tarnów. Ostatnio grał w Cruzeiro, a był na testach m.in. w PSV.

http://ekstraklasa.net/syn-clebera-b...64da4b5f495708 tutaj więcej info

SharksiK 06.08.2013 12:32

Cytat:

Pierwotnie napisane przez Sebak (Post 1326330)
Cleber po pobycie w Portugalii, teraz wyszukuje zawodników, którzy mogą wzmocnić "Białą Gwiazdę". Wydaje się, że do zespołu może wrócić jego syn, Lucas Guedes. W przeszłości Probierz dał mu szansę w pierwszej drużynie w sparingu z Unią Tarnów. Ostatnio grał w Cruzeiro, a był na testach m.in. w PSV.

http://ekstraklasa.net/syn-clebera-b...64da4b5f495708 tutaj więcej info

Niech on chociaż jednego dobrego zawodnika znajdzie to podyskutujemy o tej jego pracy managera. Syna promować i powodować żeby o nim pisano a co za tym idzie robić sztuczny szum to każdy potrafi.

"Po odejściu z Wisły był na testach w PSV, Porto..." To co? Szału nie ma? A może tak nas kocha że postanowił wrócić by poprowadzić swój ukochany klub do mistrzostwa. Daj cie ludzie spokój.

buczo1985 06.08.2013 12:47

Jestem na TAK dla młodzieży w Wiśle. Oby się sprawdziło z Cleberem. Może i faktycznie uda się zbudować młodą, ambitną i niedrogą kadrę. Ciekawe co z Frycem?

rafaltwsd 06.08.2013 13:59

a co z tym brazyliczykiem ( zapomnialem nazwiska)?

christof20 06.08.2013 14:30

Cytat:

Pierwotnie napisane przez rafaltwsd (Post 1326351)
a co z tym brazyliczykiem ( zapomnialem nazwiska)?

Ramon Machado de Macedo. W sumie też się zastanawiam, co z nim. Cały czas go testują, czy co ?? Ostatnie info nim było bodajże tydzień temu; od tamtej pory cisza.
No chyba, że pytasz o tego napastnika, którego miał przywieźć Cleber ;)

Sebak 06.08.2013 14:32

Podpiszą go, tylko chcą jeszcze sprawdzić, jak wygląda pod względem przygotowania fizycznego, bo miał kontuzję, długo nie trenował. Piłkarsko jak najbardziej ok, dynamiczny, z dobrym uderzeniem zawodnik.

mic 06.08.2013 15:02

A co z nowymi obroncami? Tym Frycem i Haitanczykiem?

TymonPRO 06.08.2013 15:13

Haitańczyk płynie :)

Wszystkie daty podane są w GMT +1. Aktualna godzina to 23:53.

Zasilane przez vBulletin v. 3.8.7. Copyright © 2000 - 2026, Jelsoft Enterprises Ltd.
© 1998 - 2023 forumwisly.pl