Forum Kibiców Wisły Kraków

Forum Kibiców Wisły Kraków (https://forumwisly.pl/index.php)
-   Wisła Kraków - piłka nożna (https://forumwisly.pl/forumdisplay.php?f=5)
-   -   Polityka transferowa Wisły (https://forumwisly.pl/showthread.php?t=8819)

Yossarian 28.07.2013 13:20

Cytat:

Pierwotnie napisane przez silver03 (Post 1324824)
Żeby na to wpaść trzeba posiadać choć odrobinę rozumu. Jak widać cierpimy tutaj na deficyt.

No tak .Cierpisz kolego.A my cierpimy wraz z toba.Ale przynajmniej samokrytyczny jestes.

domin_czyzyny 28.07.2013 15:07

Cytat:

Pierwotnie napisane przez Yossarian (Post 1324842)
No tak .Cierpisz kolego.A my cierpimy wraz z toba.Ale przynajmniej samokrytyczny jestes.

Ale o co Ci chodzi ? On trafnie to podsumował, jak "znafcy" z tego forum tutaj lykaja każde brednie czy złośliwości weszlo czy innych nieprzychylnych nam mediów.

Dariook 28.07.2013 15:40

Cytat:

Pierwotnie napisane przez Yossarian (Post 1324842)

Cytat:

"Wisła Kraków sprawdzi brazylijskiego napastnika Ramona Machado de Macedo" - poinformowała Wisła na łamach klubowej strony internetowej. Brazylijczyk musi przekonać do siebie prezesa Jacka Bednarza i dyrektora Zdzisława Kapkę.

Machado nie musi natomiast przekonywać do siebie Franciszka Smudy, ponieważ grał u trenera Wisły w barwach SSV Jahn Ratyzbona. Obecnie Brazylijczyk jest zawodnikiem bez kontraktu, ale w zeszłym sezonie występował właśnie w klubie spadkowicza z 2. Bundesligi sezonu 2012/13.
Widać że jesteś jeszcze głupszy niż kreowany na takiego z wielkim zaangażowaniem pudelka stanowskiego - Smuda.

gooro33 28.07.2013 18:43

Ja tylko przypomne że Kalu Uche przychodzil do nas z 4 ligowych rezerw Espanyolu Barcelona... Różnica jest tylko taka że w tamtych czasach łowiliśmy sporo talentów teraz głównie kaleki i nieudaczników bez serca do gry..

gooro33 28.07.2013 18:54

Z 2 strony jak oglądam Śląsk to ciśnienie skacze do 200.... Jakoś mogą mieć hurtowo pożyczane pieniądze przez miasto i robić niezłe transfery... U nas się komuś solidnie pojebało w głowie jeśli myśli że bez dobrych zawodników i dobrej drużyny klub będzie zarabiał jakieś większe pieniądze w dniu meczu czy sprzedaży biletów.
Kapitalizm po Polsku nie inwestuj ale zarabiaj...

Yossarian 28.07.2013 19:06

Cytat:

Pierwotnie napisane przez domin_czyzyny (Post 1324853)
Ale o co Ci chodzi ? On trafnie to podsumował, jak "znafcy" z tego forum tutaj lykaja każde brednie czy złośliwości weszlo czy innych nieprzychylnych nam mediów.

No to sie wyglupilem.
Silver03 zwracam honor.Nie zalapalem kontekstu.
Wyglada na to ,ze stoimy potej samej stronie barykady ;-)

Gwiaździsty 28.07.2013 19:07

Cytat:

Pierwotnie napisane przez gooro33 (Post 1324878)
Ja tylko przypomne że Kalu Uche przychodzil do nas z 4 ligowych rezerw Espanyolu Barcelona... Różnica jest tylko taka że w tamtych czasach łowiliśmy sporo talentów teraz głównie kaleki i nieudaczników bez serca do gry..

Myślę, że nie najlepszy to przykład. Zazwyczaj rezerwy dobrych klubów grają w niskich ligach. Np. Rezerwy Bayernu grają w Lidze Regionalnej. Czy zawodnicy, którzy nie grają w pierwszym składzie tego klubu bo się nie mieszczą, są słabi ? W ciemno można zakładać, że 90 % zawodników rezerw Espanolu byłoby dla nas wzmocnieniem.

Yossarian 28.07.2013 19:09

Cytat:

Pierwotnie napisane przez Dariook (Post 1324857)
Widać że jesteś jeszcze głupszy niż kreowany na takiego z wielkim zaangażowaniem pudelka stanowskiego - Smuda.

Te zbastuj troszke bo Ci zylka w oku .......nie.
Nie doczytalem,zle zrozumialem,zgubilem kontekst i stalo sie.
Powyzej wytlumaczylem

gooro33 28.07.2013 19:50

Cytat:

Pierwotnie napisane przez Gwiaździsty (Post 1324881)
Myślę, że nie najlepszy to przykład. Zazwyczaj rezerwy dobrych klubów grają w niskich ligach. Np. Rezerwy Bayernu grają w Lidze Regionalnej. Czy zawodnicy, którzy nie grają w pierwszym składzie tego klubu bo się nie mieszczą, są słabi ? W ciemno można zakładać, że 90 % zawodników rezerw Espanolu byłoby dla nas wzmocnieniem.

Nie do końca masz racje. Dobre rezerwy w Hiszpanii graja w górnej części Segunda Division.
Jeśli ktoś gra w 4 lidze i się nie wyróżnia to znaczy że prezentuje pewien poziom i kropka. Przypomnę że oni grali w 2 Bundeslidze. Wiec tym bardziej chlopak może się u nas sprawdzić. Do tego skreślanie kogokolwiek w momencie gdy brak nam nawet 1 napastnika... pozostaje liczyć na cud

gypsy 29.07.2013 12:27

Cytat:

Pierwotnie napisane przez gooro33 (Post 1324887)
Dobre rezerwy w Hiszpanii graja w górnej części Segunda Division.

Czyli dobre rezerwy w Hiszpanii mają jedynie Barcelona i Real? Bo rezerwy pozostałych hiszpańskich klubów w ogóle nie grają w Segunda, nie mówiąc już o górnej połówce tabeli ;)

Jeśli ktoś gra w czwartej lidze hiszpańskiej, to do Primera División mu daleko, ale czy nie sprawdziłby się w polskiej lidze? Może większość nie, ale pewnie i tam znajdzie sie perełki. Na naszą ligę nie trzeba być nie wiadomo jakim wirtuozem. Głębokie kopanie może się opłacać.

cfa 29.07.2013 12:43

Cytat:

Pierwotnie napisane przez gypsy (Post 1324946)
Czyli dobre rezerwy w Hiszpanii mają jedynie Barcelona i Real? Bo rezerwy pozostałych hiszpańskich klubów w ogóle nie grają w Segunda, nie mówiąc już o górnej połówce tabeli ;)

Jeśli ktoś gra w czwartej lidze hiszpańskiej, to do Primera División mu daleko, ale czy nie sprawdziłby się w polskiej lidze? Może większość nie, ale pewnie i tam znajdzie sie perełki. Na naszą ligę nie trzeba być nie wiadomo jakim wirtuozem. Głębokie kopanie może się opłacać.

A czy w polskich niskich ligach nie znajdą się perełki ? Po cholerę wysyłac scoutów do hiszpanii jak wciąż można penetrowac krajowe podwórko. Tylko fakt ... komu się chce jeździc po drugich, trzecich czy nawet okręgowych ligach ...Więc najlepiej wpierw głęboko pokopac w Polsce, a później można penetrowac ligę hiszpańską, portugalską czy jakąkolwiek inną.
A z innej bajki ... dziwi mnie, że np skandynawia jest jakoś nie podejmowana u nas, może tylko Lech tam szukał zawodników ...
Tak na prawdę zawodników można szukac wszędzie tylko szkoda, że czasami taki który wpadnie w oczy musi miec przygotowaną jakąś kopertę czy iśc na jakiś głupi układ, albo chociaż miec sławnego wójka.

żuraw123 29.07.2013 14:44

AA ja tak wtrące z innej beczki że ten testowany brazylijczyk too może być zamiast Brożka :/ takiee jakies mam przeczucie dziwne. Obym sie mylil, najlepiej byloby miec i Pawła i Machado...

silver03 29.07.2013 15:57

Cytat:

Pierwotnie napisane przez żuraw123 (Post 1324955)
AA ja tak wtrące z innej beczki że ten testowany brazylijczyk too może być zamiast Brożka :/ takiee jakies mam przeczucie dziwne. Obym sie mylil, najlepiej byloby miec i Pawła i Machado...

Żuraw weź nie pierd.ol tylko zajmij się skautingiem.

arti 29.07.2013 16:35

Cytat:

Pierwotnie napisane przez żuraw123 (Post 1324955)

wszystko sie moze zdarzyc gdy wspaniala trojca jest u wladzy..:D
raz dwa trzy.. Dzisiaj durnia robisz z siebie ty..:)

żuraw123 29.07.2013 20:11

Robie co mogee youtube 24h właczony ;)

lazy 29.07.2013 21:20

"Napastnika!
Napastnika!!!
Królestwo za napastnika!!!"

"Gdzie jest Brożek?? Gdzie jest Brożek? Gdzie jest Brożek???"

Wybaczcie ten pretensjonalny dramatyzm, ale jestem zdesperowany...

TymonPRO 30.07.2013 12:35

Cytat:

Pierwotnie napisane przez lazy (Post 1325040)
"Napastnika!
Napastnika!!!
Królestwo za napastnika!!!"

"Gdzie jest Brożek?? Gdzie jest Brożek? Gdzie jest Brożek???"

Wybaczcie ten pretensjonalny dramatyzm, ale jestem zdesperowany...

http://www.wisla.krakow.pl/pl/aktual...raca_do_wisly/

Oficjalnie i nareszcie, witaj w domu Paweł!

FraMat 30.07.2013 13:12

na bezrybiu i rak ryba... Skoro nie ma więcej kasy to dobry i Brożek. Niech mnie zaskoczy.

btw
Jaki bedzie miał numer na koszulce?

kresk 30.07.2013 13:25

Będzie miał 22

kristos 30.07.2013 13:25

Cytat:

Pierwotnie napisane przez FraMat (Post 1325133)
na bezrybiu i rak ryba... Skoro nie ma więcej kasy to dobry i Brożek. Niech mnie zaskoczy.

btw
Jaki bedzie miał numer na koszulce?

Pewnie 83.

sevenheaven 30.07.2013 13:47

ja tam się ciesze z powrotu.. witaj w domu !
ale zastanawia mnie jego kontrakt, na rok OK dobry ruch, chociaż jestem pewny, że z 10 bramek strzeli, ale..
nigdzie nie widzę żeby pisało, że jest opcja przedłuzenia kontraktu z nim, czyli za pół roku już ktoś nam może go zabrać ;)

szprotson 30.07.2013 13:58

Boguś powinien zrezygnowac z 9 i przekazać ją Pawłowi.

mitmichael 30.07.2013 14:07

W koncu, nie bede ukrywał, ze oczekuje od Brozka bardzo duzo i jestem przekonany, ze jest jeszcze w stanie w tej lidze pokazac na co go stac.

_ukoL 30.07.2013 14:41

Cytat:

Pierwotnie napisane przez sevenheaven (Post 1325138)
ja tam się ciesze z powrotu.. witaj w domu !
ale zastanawia mnie jego kontrakt, na rok OK dobry ruch, chociaż jestem pewny, że z 10 bramek strzeli, ale..
nigdzie nie widzę żeby pisało, że jest opcja przedłuzenia kontraktu z nim, czyli za pół roku już ktoś nam może go zabrać ;)

Myślę, że po "udanej" przygodzie za granicą Pawłowi już się śpieszyć do wyjazdu nie będzie z Polski. Chyba, że jakiemuś bogatemu szejkowi odwali ale aż tak naiwni to oni nie są. ;-)

buczo1985 30.07.2013 14:48

Oj chciałoby się, żeby transfer wypalił. Życzę mu aby w tym sezonie wypracował sobie nowy kontrakt i nie miałbym nic przeciwko, by przy dobrej grze został u nas do końca kariery.

Arked 30.07.2013 15:02

Brożek w dobrej formie fizycznej i psychicznej (pewność siebie, motywacja) to bardzo kompetentny napastnik, a takich w naszej lidze obecnie jest niewielu. Jeśli złapie odpowiednią formę to może zrobić dla nas różnicę w spotkaniach z większością drużyn Ekstraklasy.

Krotochwila 30.07.2013 15:48

Marzy mi się Brożek dojrzały, stanowiący wzór dla coraz liczniejszej w Wiśle młodzieży. Fajnie byłoby gdyby stał się dla młodych ofensywnych tym, kim dla Stolarskiego czy Nalepy jest Głowacki. Chyba, że nadal jest kolesiem, którego pomysłem na relacje z drużyną jest wymachiwanie łapami. Przekonamy się bardzo szybko.

TymonPRO 30.07.2013 15:53

Fabian Burdenski oddał numer 23 Pawłowi

http://www.krakow.sport.pl/sport-kra...ezerwowal.html

Matteusz 30.07.2013 15:56

@ up I bardzo dobrze, Burdenski nie zabawi w Wiśle na długo

Valandil 30.07.2013 16:16

Cytat:

Pierwotnie napisane przez TymonPRO (Post 1325157)
Fabian Burdenski oddał numer 23 Pawłowi

http://www.krakow.sport.pl/sport-kra...ezerwowal.html

Ładne zachowanie Burdenskiego.

Swoją drogą, wszyscy tak po nim jadą a tak na dobrą sprawę to jeszcze nie widzieliśmy go w akcji. Smuda da mu zagrać chociaż jedną połowę to będziemy mogli oceniać.

Wszystkie daty podane są w GMT +1. Aktualna godzina to 21:47.

Zasilane przez vBulletin v. 3.8.7. Copyright © 2000 - 2026, Jelsoft Enterprises Ltd.
© 1998 - 2023 forumwisly.pl