Forum Kibiców Wisły Kraków

Forum Kibiców Wisły Kraków (https://forumwisly.pl/index.php)
-   Hyde Park Sportowy (moderowane) (https://forumwisly.pl/forumdisplay.php?f=8)
-   -   Europejskie puchary w wykonaniu polskich drużyn. (https://forumwisly.pl/showthread.php?t=989)

silver03 27.08.2014 15:38

Cytat:

Pierwotnie napisane przez !!IRIVER!! (Post 1374764)
To Lech jeszcze gra? :P

Fuzje robią :D

mitmichael 27.08.2014 15:58

Cytat:

Pierwotnie napisane przez !!IRIVER!! (Post 1374764)
To Lech jeszcze gra? :P

Bład został naprawiony :D

LuKaS TSW 27.08.2014 16:05

http://katowickisport.pl/pilka-nozna...7,1,12452.html

shaggy 28.08.2014 11:45

Awans Mariboru do LM w legijnych kręgach wywołał niemal taka euforię jakby to zespół z Warszawy dostał się do tych rozgrywek. Szybka dzisiejsza prasówka bije takimi tytułami w oczy.

Miroslav Radović: Będę się modlił o wylosowanie Celtiku

"Janusz Wójcik: I dobrze wam SZMACIARZE z Celtiku"

"Marko Suler o wyeliminowaniu Celtiku: Spłaciłem dług wobec Legii"

Mioduski: „Sprawiedliwości stało się zadość”

Sytuacja przez legijne szkiełka wygląda tak jakby to Celtic był całym złem zaistniałej sytuacji. Każdy choć na chwile stara się zapomnieć o pierdołowatości osób z otoczenia Leśnodorskiego i zapisaniu się zgłoskami hańby w polskim futbolu na dziesięciolecia.
Wiem, że największe pretensje idą o to że Celtic schował głowę w piasek w przedmiotowym temacie i pozwolił działać UEFi-e. Ale chyba nikt nie oczekiwał przy grze wartej miliony, że Celtic zrzeknie się prezentu od Legii. Albo wszyscy są głupi albo naiwni sądząc, że Legia postąpiłaby w tej sytuacji inaczej… Skoro Legia kreuje się na pierwszego krzewiciela zasad Fair Play w Europie rozumiem, że jej zawodnicy nie będą wymuszać karnych, jeśli zdobędą bramkę ze spalonego dobrowolnie się jej zrzekną itd. Itd. :) Skończmy z tą hipokryzją…

A teraz do meritum czyli dzisiejszych meczów:
Sądzę, że w grupie zobaczymy tylko jeden zespół i niestety będzie to ten z Warszawy, choć większą sympatię zaskarbił mi sobie swoimi występami Ruch (pomimo tego, że u buka konsekwentnie stawiałem na ich odpadnięcie). Metalist w pierwszym meczu chyba spodziewał się łatwiejszej przeprawy, co widać było po pierwszej połowie gdzie był kompletnie zaskoczony tym co robi Ruch… Teraz pewnie podejdą do sprawy bardziej poważnie.
Legia przeżyła wyprawę na kazachskie stepy więc na swoich śmieciach powinno być z górki i bez problemów chociaż piłka lubi niespodzianki więc może nie będzie aż tak całkiem nudno…

!!IRIVER!! 28.08.2014 12:03

Ból dupy w polskiej piłce będzie tym większy jeśli za chwilę okaże się, że w fazie grupowej zagrają LE takie "tuzy", jak:
Karabach Agdam (pierwszy mecz z Twente 0:0),
Neftci Baku (przegrali na wyjeździe tylko 2:3),
Asteras Tripolis (ograli 2:0 faworyzowane Maccabi Tel Awiw),
Omonia Nikozja (na wyjeździe z Dinamo Moskwa 2:2),
HJK Helsinki (wygrali z Rapidem 2:1),
Astra Giurgru (ograli Lyon! na wyjeździe 2:1),
Dynamo Mińsk (wygrali 2:0 z Nacional),
Zimbru Kiszyniów (wygrali 1:0 u siebie z PAOK),
Kardemir Karbukspor (wygrali 1:0 z St.Etienne)

Legia ma więc bardzo duże szanse by przeskoczyć do koszyka nr 3. Jest trzecim oczekującym zespołem, a bezpośrednie otoczenie wg rankingu jest w niemałych tarapatach. Na jeszcze wyższe rozstawienie oczywiście nie ma co liczyć, choć pachnie wieloma niespodziankami.

Glazik 28.08.2014 20:34

http://www.livesports.pl/mecz/Y5dps1oo/#szczegoly-meczu Karabach stal sie koszmarem nastepnej ekipy...
Cytat:

Pierwotnie napisane przez !!IRIVER!! (Post 1374909)
Ból dupy w polskiej piłce będzie tym większy jeśli za chwilę okaże się, że w fazie grupowej zagrają LE takie "tuzy", jak:
Karabach Agdam (pierwszy mecz z Twente 0:0),
Neftci Baku (przegrali na wyjeździe tylko 2:3),
Asteras Tripolis (ograli 2:0 faworyzowane Maccabi Tel Awiw),
Omonia Nikozja (na wyjeździe z Dinamo Moskwa 2:2),
HJK Helsinki (wygrali z Rapidem 2:1),
Astra Giurgru (ograli Lyon! na wyjeździe 2:1),
Dynamo Mińsk (wygrali 2:0 z Nacional),
Zimbru Kiszyniów (wygrali 1:0 u siebie z PAOK),
Kardemir Karbukspor (wygrali 1:0 z St.Etienne)

Legia ma więc bardzo duże szanse by przeskoczyć do koszyka nr 3. Jest trzecim oczekującym zespołem, a bezpośrednie otoczenie wg rankingu jest w niemałych tarapatach. Na jeszcze wyższe rozstawienie oczywiście nie ma co liczyć, choć pachnie wieloma niespodziankami.

Brawo praktycznie wszystkie twoje typy "siadaja" :D

rafkur 28.08.2014 20:57

Fajna oprawa aczkolwiek nie wiem czy nie historyczna bo ostatnia w LE.

Festence 28.08.2014 21:34

Szkoda Ruchu,

- Potrójny spalony
- Kamiński strzelił go na linii pola karnego
- Główny pokazał rożnego, dopiero po 2 minutach boczny zmienił jego decyzję - ten sam, który nie zauważył spalonego...

No brak słów, a wyobraźcie sobie, gdyby legię tak skrzywdzili....

Coglin 28.08.2014 21:37

https://www.youtube.com/watch?featur...&v=jv6pNQeFjyg

Co tu pisać - brawo Legia!
Jakkolwiek to brzmi.

For_FuN_ 28.08.2014 21:58

Brawo Legia? A ja tu czytałem przez wiele stron, że UEFA zachowała sie prawidłowo, z duchem sportu i dobrze, ze ukarała Legię :).

Oprawa kompletnie bezsensowna...bo przepisy są jasne od lat. Temat, to raczej prezes i pracownicy klubu, a nie UEFA. Dodatkowo pewnie panowie z europejskiej federacji z uśmiechem na ustach przyjmą ten "twór" i wlepią porządną karę. W ciagu 60 sekund wzbogacili sie o kilkadziesiąt tysięcy euro :), piękny biznes. Taka dojna krowa nie zdarza się często.

bofff 28.08.2014 22:07

....a każdy teraz praworządny, przepis to przepis itepe
siedź w domu, nie pij, nie pal i płać podatki
.... ze zdrowym rozsądkiem
lepiej?

mr_kwolf 28.08.2014 22:39

Cytat:

Pierwotnie napisane przez Festence (Post 1375017)
Szkoda Ruchu,

- Potrójny spalony
- Kamiński strzelił go na linii pola karnego
- Główny pokazał rożnego, dopiero po 2 minutach boczny zmienił jego decyzję - ten sam, który nie zauważył spalonego...

No brak słów, a wyobraźcie sobie, gdyby legię tak skrzywdzili....

Po pierwsze, ten który był faulowany nie był na spalonym więc spalonego nie było.
Po drugie, linia należy do pola karnego więc jeżeli tam był faulowany to jest karny.
Po trzecie, chyba nie chcesz powiedzieć, że tam nie było karnego. To, że sędzia na początku tego nie dostrzegł to nie znaczy, że nie mógł zmienić decyzji pod wpływem bocznego.

Ruchu szkoda, ale bez jaj. Nie został tutaj skrzywdzony przez nikogo. Karny jak najbardziej słuszny.

Arkas 28.08.2014 22:59

Cytat:

Pierwotnie napisane przez Coglin (Post 1375019)
https://www.youtube.com/watch?featur...&v=jv6pNQeFjyg

Co tu pisać - brawo Legia!
Jakkolwiek to brzmi.

Świetna oprawa. Ilość rac, no to robi wrażenie, żadna inna polska ekipa chyba pod tym względem im nie dorówna.

AYALA 29.08.2014 05:14

Za race, transparent i wulgarne przyśpiewki wobec Uefy nie ździwie sie jak bedzie walkower dla Aktobe a Legia na rok wykluczona z pucharów

gooro33 29.08.2014 06:17

34 osoby z racami....

Barti 29.08.2014 07:07

Walkower podobno raczej nie wchodzi w grę, chociaż... Jeżeli UEFA ukarze Legię zamknięciem stadionu, to zrobi z niej męczennika i będzie miała groźnego przeciwnika w Europie. Abstrahując od tematu Legii to nie lubię tej złodziejskiej i ksenofobicznej inaczej organizacji...

Krav 29.08.2014 07:30

jako że losowanie o 13 to tradycyjnie pobawmy się w "koncert życzeń" :D

Z 1-go koszyka życzę: Inter, Villareal, Napoli, Lille;
Z 2-go koszyka: Steaua, Trabzonspor, Brugge
z 4-go: Krasnodar, Qarabag

Z Aktobe się spełniło, niech teraz też się spełni :D

Kocur 29.08.2014 07:34

W cenniku kar jest wzmianka o rasistach czy anty-pedałach ale nie ma nic o śpiewaniu fuck uefa :D

Jedynie o racę się mogą przypierdzielić ale tutaj byłby precedens bo kilka ekip w rozgrywkach europejskich pali race i żadnych kar nie było (z wyjątkami).

shaggy 29.08.2014 07:58

Komunikat UEFA:
- UEFA zdecydowała także że z powodu sytuacji politycznej ukraińskie i rosyjskie kluby nie mogą trafić na siebie w losowaniach.
- ze względu na to że za własną nieudolność Legia i jej kibice za głównego winowajcę uznała w Celtic aby nie ekalować niezdrowych emocji obydwa zespoły nie mogą trafić na siebie:)

Mario Nh 29.08.2014 08:25

Cytat:

Pierwotnie napisane przez shaggy (Post 1375055)
- ze względu na to że za własną nieudolność Legia i jej kibice za głównego winowajcę uznała w Celtic aby nie ekalować niezdrowych emocji obydwa zespoły nie mogą trafić na siebie:)

Co by nie mówić - szkoda

Odnośnie tych rac i oprawy.
Z jednej strony dobra robota NS!
Z drugiej... to rozgrywki organizowane przez UEFA, jak wam nie pasuje regulamin (KARTKI, RACE) to nie grajcie w naszym pucharze.
I tutaj żaden płacz nie pomoże.

0 22 29.08.2014 08:56

Inter
Celtic
Legia
Dynamo Moskwa

:)

jasiu1988 29.08.2014 09:09

Cytat:

Pierwotnie napisane przez shaggy (Post 1375055)
Komunikat UEFA:
- UEFA zdecydowała także że z powodu sytuacji politycznej ukraińskie i rosyjskie kluby nie mogą trafić na siebie w losowaniach.

Jakieś źródło, bo na ich stronie nic takiego nie moge znaleźć.

kerim1906 29.08.2014 09:12

Cytat:

Pierwotnie napisane przez Kocur (Post 1375051)
W cenniku kar jest wzmianka o rasistach czy anty-pedałach ale nie ma nic o śpiewaniu fuck uefa :D

Jedynie o racę się mogą przypierdzielić ale tutaj byłby precedens bo kilka ekip w rozgrywkach europejskich pali race i żadnych kar nie było (z wyjątkami).

jak trzeba to paragraf znajdą:D , ja nie mogę zrozumieć jakim bucem musi być ten obleśno....., że na takie rzeczy pozwala, a za chwilę będzie płacz jak się dupki z uefa po nich przejadą, najpierw nie umieją czytać , pózniej obrażają ( mi to lata ale uefa jest czuła na swoim punkcie)

shaggy 29.08.2014 09:16

Cytat:

Pierwotnie napisane przez Mario Nh (Post 1375056)
Co by nie mówić - szkoda.

Cytat:

Pierwotnie napisane przez jasiu1988 (Post 1375062)
Jakieś źródło, bo na ich stronie nic takiego nie moge znaleźć.

Decyzja o Ukraińcach Ruskich została podjęta jeszcze w lipcu
Co do Legii i Celticu źródła nie znajdziesz... ironia szyta grubymi nićmi z mojej strony:)

shaggy 29.08.2014 09:51

No dobrze zatypujmy:
Metalist
Legia
PAOK
HJK

For_FuN_ 29.08.2014 12:04

Cytat:

Pierwotnie napisane przez bofff (Post 1375025)
....a każdy teraz praworządny, przepis to przepis itepe
siedź w domu, nie pij, nie pal i płać podatki
.... ze zdrowym rozsądkiem
lepiej?

Na to wygląda, bo przez wiele stron trochę osób przekonywało, że UEFA ma rację z tą karą :D. Jak to mówili niektórzy...przepis, to przepis, a z duchem sportu idzie walkower :).

Z drugiej strony, czemu Legia się pcha do rozgrywek organizowanych przez europejska federacje? Przecież to mafia! Gdzie tu honor ;)? Jak tak można przyjmować pieniądze od takich ludzi ;)? Naprawdę, potworna schizofrenia. Tutaj prosimy o jak najniższy wymiar kary, bo chcemy grać w waszych rozgrywkach, a tutaj Fuck UEFA. Mam nadzieję, że jak nie zamkną im stadionu, to w ramach bojkotu UEFY i tak nikt nie pojawi się na trybunach :D.

shaggy 29.08.2014 12:41

Cytat:

Pierwotnie napisane przez For_FuN_ (Post 1375101)
Na to wygląda, bo przez wiele stron trochę osób przekonywało, że UEFA ma rację z tą karą :D. Jak to mówili niektórzy...przepis, to przepis, a z duchem sportu idzie walkower :).

Z drugiej strony, czemu Legia się pcha do rozgrywek organizowanych przez europejska federacje? Przecież to mafia! Gdzie tu honor ;)? Jak tak można przyjmować pieniądze od takich ludzi ;)? Naprawdę, potworna schizofrenia. Tutaj prosimy o jak najniższy wymiar kary, bo chcemy grać w waszych rozgrywkach, a tutaj Fuck UEFA. Mam nadzieję, że jak nie zamkną im stadionu, to w ramach bojkotu UEFY i tak nikt nie pojawi się na trybunach :D.

Kolega trafił w sedno UEFA mafia ale pieniądze z mafii nie śmierdzą i ta stojąca na straży moralności druzyna z chęcią wyciąga po nie rączki:)

syryls 29.08.2014 13:31

Sportowo i kibicowsko Legia ma zajebistych rywali

0 22 29.08.2014 13:31

Cytat:

Pierwotnie napisane przez shaggy (Post 1375110)
Kolega trafił w sedno UEFA mafia ale pieniądze z mafii nie śmierdzą i ta stojąca na straży moralności druzyna z chęcią wyciąga po nie rączki:)

1. Co jest złego w okradaniu mafii?
2. Czy Waszym zdaniem UEFA to nie mafia?
3. Czy Wisła łapek nie wyciągała - jak grała - po kasę od mafii?
4. Czy to nie był szczyt?
5. A może Waszym zdaniem UEFA to nie mafia?

:):):)

Grupa chujowa. Musimy ją wygrać, marketingowo gówno.

AntyMod 29.08.2014 13:32

jesli warszawskie placzki nie wyjda z tak latwej grupy to bedzie wstyd ...jedno co im zazdroszcze to to ze maja zazwyczaj szczescie w losowaniu cieniasow ....do trola wyzej : a moze w tym roku ta mafia w postaci LM byla po prostu jak Media Markt ???

0 22 29.08.2014 13:37

Cytat:

Pierwotnie napisane przez AntyMod (Post 1375119)
do trola wyzej : a moze w tym roku ta mafia w postaci LM byla po prostu jak Media Markt ???

Trolu. Mafia to mafia.

Gwałcić rabować.

shaggy 29.08.2014 13:50

Cytat:

Pierwotnie napisane przez 0 22 (Post 1375118)

ad.1 Okradając złodzieja a tak okreslacie UEFE sam się stajesz złodziejem. Wszystko rozbija się o kasę jak wam ITI nie pasowało to ich bojkotowaliście zbojkotujcie UEFE i będą wszyscy mieli święty spokój.

ad.2 UEFA ma swoje wady, ma swoje zalety (rozadje kasę) nie jest obowiązkiem uczestniczyć w rozgrywkach organizowanych przez nią

ad.3 Wisła wyciągała łapki po kasę z UEFY i mam nadzieje będzie niedługo znowu wyciagać. Tylko my w przeciwieństwie do was nigdy nie klęczeliśmy przed UEFĄ na kolanach i błagaliśmy o zmiłowanie a z drugiej strony nie wyzywaliśmy jej od mafii

ad. 4 ...

ad. 5 Ale to już było w pkt 2

W jednym czym się tylko zgadzam to ostatnie zdanie.

0 22 29.08.2014 14:02

Cytat:

Pierwotnie napisane przez shaggy (Post 1375124)
ad.1 Okradając złodzieja a tak okreslacie UEFE sam się stajesz złodziejem. Wszystko rozbija się o kasę jak wam ITI nie pasowało to ich bojkotowaliście zbojkotujcie UEFE i będą wszyscy mieli święty spokój.

ad.2 UEFA ma swoje wady, ma swoje zalety (rozadje kasę) nie jest obowiązkiem uczestniczyć w rozgrywkach organizowanych przez nią

ad.3 Wisła wyciągała łapki po kasę z UEFY i mam nadzieje będzie niedługo znowu wyciagać. Tylko my w przeciwieństwie do was nigdy nie klęczeliśmy przed UEFĄ na kolanach i błagaliśmy o zmiłowanie a z drugiej strony nie wyzywaliśmy jej od mafii

ad. 4 ...

ad. 5 Ale to już było w pkt 2

W jednym czym się tylko zgadzam to ostatnie zdanie.

1. Nie czuję żadnych skrupułów przed kasowaniem UEFA czy UE. Jak frajerzy dają to brać. Dziękuję za informację, że nasz konflikt z ITI "rozbijał się o kasę". Dla mnie to nowość, a widzę, że Ty w sprawach Legii bardzo kumaty. Myślę, że jakby Legia zbojkotowała UEFA i nie grała w pucharach to znaczna część Twojego życia by umarła. Aż dziwne, że w obliczu naszego awansu znowu nie było Cię na urlopie :)

2. patrz pkt 1.

3. Nie przypominam sobie klękania przed UEFA, no ale Ty jesteś znany z kręcenia w swojej głowie różnych dziwnych motywów i filmów, więc zostawiam Cię z tym (jak i również z Twoimi filmami na temat historii Mariboru). Nie wyzywaliście UEFA od mafii? Nigdy?! Myślę, że starsi Koledzy muszą Cię trochę poedukować.

wiertar 29.08.2014 14:14

Cytat:

Pierwotnie napisane przez 0 22 (Post 1375126)
1. Nie czuję żadnych skrupułów przed kasowaniem UEFA czy UE. Jak frajerzy dają to brać. Dziękuję za informację, że nasz konflikt z ITI "rozbijał się o kasę". Dla mnie to nowość, a widzę, że Ty w sprawach Legii bardzo kumaty. Myślę, że jakby Legia zbojkotowała UEFA i nie grała w pucharach to znaczna część Twojego życia by umarła. Aż dziwne, że w obliczu naszego awansu znowu nie było Cię na urlopie :)

podejrzewam że oni tak samo myślą o was :rotfl:

mic 29.08.2014 14:20

Cytat:

. Jak frajerzy dają to brać.

Mysle, ze Celtic uwaza dokladnie to samo :D

fialo 29.08.2014 14:33

Cytat:

Proponuje się nie przejmować przypadkiem klinicznym wiadomego użytkownika, typowy internetowy napinacz. UEFA to mafia i oczywistym jest ze trzeba ja doic na każdym kroku jak tylko się da. Fanatycy wiedzą co z piłką nożną zrobiła UEFA, napinacze są na forach i cieszą się z każdej chorej kary jaka "UEFA Family" wymierza w imię "we care about football".

-------

Co do grupy. Wszyscy już widzą was na 1szym miejscu no ja niekoniecznie. Lokeren wyrzucił Hull, Trabzon ma Cardozo i kilku innych ciekawych grajkow, Metalist niekoniecznie musi grać tak chujowo z drużyną która przyjedzie grać w piłkę a nie parkować przegubowiec.

Życzę oczywiście sromotnego w.......u :D

shaggy 29.08.2014 17:16

Cytat:

2. patrz pkt 1.

3. Nie przypominam sobie klękania przed UEFA, no ale Ty jesteś znany z kręcenia w swojej głowie różnych dziwnych motywów i filmów, więc zostawiam Cię z tym (jak i również z Twoimi filmami na temat historii Mariboru). Nie wyzywaliście UEFA od mafii? Nigdy?! Myślę, że starsi Koledzy muszą Cię trochę poedukować.

Troll pomieszał, poplątał, wiecznie zdziwiony, nie przypomina sobie, filmy dziwnej tresci ma w głowie - no nic trolla nie karmimy bo to jak widać szkodzi

0 22 29.08.2014 17:42

Cytat:

Pierwotnie napisane przez wiertar (Post 1375127)
podejrzewam że oni tak samo myślą o was :rotfl:

Mnie tam się podoba, że się w oprawach nie .......imy w tańcu i nazywamy rzeczy po imieniu. Jak kto woli "lets kick out racism from football" to jego sprawa.

Cytat:

Pierwotnie napisane przez baton (Post 1375129)
Mysle, ze Celtic uwaza dokladnie to samo :D

Wolę być jednak kibicem Legii niż Celticu :)

Cytat:

Pierwotnie napisane przez fialo (Post 1375131)
Co do grupy. Wszyscy już widzą was na 1szym miejscu no ja niekoniecznie. Lokeren wyrzucił Hull, Trabzon ma Cardozo i kilku innych ciekawych grajkow, Metalist niekoniecznie musi grać tak chujowo z drużyną która przyjedzie grać w piłkę a nie parkować przegubowiec.

Życzę oczywiście sromotnego w.......u :D

Szczerze mówiąc jak zobaczyłem transfery Trabzonu (nazwiska i ilość kasy)...... drugie miejsce też jest ok :)

Cytat:

Pierwotnie napisane przez shaggy (Post 1375150)
Troll pomieszał, poplątał, wiecznie zdziwiony, nie przypomina sobie, filmy dziwnej tresci ma w głowie - no nic trolla nie karmimy bo to jak widać szkodzi

Tak właśnie sądziłem, że się popłaczesz i zamilkniesz. Tym lepiej dla Ciebie.

For_FuN_ 29.08.2014 18:13

Cytat:

Wy okradacie mafię? Od kiedy? Regularnie przecież składacie się na pensje tej organizacji(płacąc kary) :). Po drugie - wy raczej prosicie, a wręcz błagacie, żeby ta mafia dała wam szansę i wypłaciła pieniążki z udziału w ich rozgrywkach :D. Panowie z UEFA mieli pewnie sporo śmiechu, kiedy oglądali konferencje płaczących właścicieli jakiegoś podrzędnego klubiku.

A skoro FUCK UEFA, to UEFA powinna FUCK LEGIA i wykluczyć was z pucharów. Wtedy nie byłoby żadnej napinki, bo sami nie wiecie czego chcecie...także niech wam pomogą w podjęciu decyzji i będzie z korzyścią dla obu stron :). Liczę w ogóle na bojkot tych rozgrywek, bo jak to takie coś oglądać :(?

crazykaro 29.08.2014 18:14

Nie wiem czy widzieliście ale Legia zaczyna LE na 2 dni przed meczem z nami:D

Wszystkie daty podane są w GMT +1. Aktualna godzina to 02:29.

Zasilane przez vBulletin v. 3.8.7. Copyright © 2000 - 2026, Jelsoft Enterprises Ltd.
© 1998 - 2023 forumwisly.pl