Forum Kibiców Wisły Kraków

Forum Kibiców Wisły Kraków (https://forumwisly.pl/index.php)
-   Wisła Kraków - piłka nożna (https://forumwisly.pl/forumdisplay.php?f=5)
-   -   Polityka transferowa Wisły (https://forumwisly.pl/showthread.php?t=8819)

Drozd 24.07.2013 08:08

Cytat:

Pierwotnie napisane przez JacobCFC (Post 1324183)
Mi się i tak wydaje, że zostanie w Wiśle. Walczy z powodzeniem o pierwszą 11, jest wychowankiem, a Piast może go skusić jedynie poprzednim sezonem konia i tyle. Zresztą nie zaoferowanie Stolarskiemu dobrego kontraktu uznam za harakiri ze strony zarządu.

Zarząd pewnie chce z nim podpisać na 40 lat, żeby później doić tak jak z Małeckiego. Młody nauczony doświadczeniem innych dziesięć razy sie zastanowi.

dynek.pl 24.07.2013 08:14

Cytat:

Pierwotnie napisane przez piter116 (Post 1324196)

Jakos mnie to wcale nie dziwi. Ale nia tego zlego co by na dobre nie wyszlo: brac Piotrak Brozka do kompletu!

szprotson 24.07.2013 08:23

Bunozie jak się zatka niektóre dziury którymi czasami ucieka mu mózg, na lewą może być okej. Pietie odstrzelił Probierz, nie wiem czy świadczy to dobrze czy źle, ale jednak go odstrzelili.
E: Górnik chyba też go odpuścił ?

stalsanok1946 24.07.2013 08:39

mógł się postawić Probierzowi, bo wiadomo Probierz pysk ma i z góry traktuje ludzi jak podwładnych więc mogło się to Brożkowi nie spodobać. Tymbardziej że jakieś jaja były z jego kontraktem, najpierw przedłużył o dwa lata by za miesiąc go rozwiązać

arti 24.07.2013 17:51

Cytat:

Pierwotnie napisane przez stalsanok1946 (Post 1324215)
mógł się postawić Probierzowi, bo wiadomo Probierz pysk ma i z góry traktuje ludzi jak podwładnych więc mogło się to Brożkowi nie spodobać. Tymbardziej że jakieś jaja były z jego kontraktem, najpierw przedłużył o dwa lata by za miesiąc go rozwiązać

Tzn. kontrakt Mu się automatycznie przedłużył bo zagrał ileś tam meczów w sezonie, a chwilę potem go rozwiązali. O ile z powrotu Pawła się ucieszyłem zwłaszcza w obecnej sytuacji to Piotrka nie chcę.
Ale możliwe, że jeśli mają jakieś pieniądze, a Haitańczyk nawalił to i Jego podpiszą.

xanti1906 24.07.2013 19:39

Cytat:

Pierwotnie napisane przez Drozd (Post 1324211)
Zarząd pewnie chce z nim podpisać na 40 lat, żeby później doić tak jak z Małeckiego. Młody nauczony doświadczeniem innych dziesięć razy sie zastanowi.

Kiedyś był na weszło wywiad z jego ojcem i jednocześnie menadżerem. Łeb na karku ma gość.

Wojtas 24.07.2013 22:14

Brawa dla naszychj scoutow iz sposrod kilkudziesieciu pilakarzy gdzies tam grających na polach w 1 czy 2 lidze nie potrafia znalesc choc JEDNEGO zeby poprostu wziasc i go wylowic bo nikt mi nie wmowi ze tam ludzie nie potrafia goli strzelac.W zamian mamy jakies murzynskie komedie z Nigeryjczykami i liczmy na Brozka ktorego nikt nie widzial i nikt nie slyszal.
Brawa raz jeszce.

Griszka30KR 26.07.2013 08:48

Widze,ze jak zwykle wychodzi chała z zapowiedzi....Napastnik miał buc potwierdzony w poniedziałek,byc moze juz w sobote,a tu koniec tygodnia i jak zwykle wstyd,bo juz nawet nie mozemy pozyskac zawodników bez klubów....
Wiem ,ze zaraz ktos sie odezwie ,ze miał byc w tym tygodniu,a ten sie jeszcze nie skonczył,ale jezeli nie mozna tego załatwic wczesniej niz w piątek(nie sadze ,ze w sobote-niedziele cos sie wydarzy),gdzie w poniedziałek gramy mecz....zresztą

zim zum 26.07.2013 09:03

Cytat:

Pierwotnie napisane przez Griszka30KR (Post 1324525)
Widze,ze jak zwykle wychodzi chała z zapowiedzi....Napastnik miał buc potwierdzony w poniedziałek,byc moze juz w sobote,a tu koniec tygodnia i jak zwykle wstyd,bo juz nawet nie mozemy pozyskac zawodników bez klubów....
Wiem ,ze zaraz ktos sie odezwie ,ze miał byc w tym tygodniu,a ten sie jeszcze nie skonczył,ale jezeli nie mozna tego załatwic wczesniej niz w piątek(nie sadze ,ze w sobote-niedziele cos sie wydarzy),gdzie w poniedziałek gramy mecz....zresztą

Boguski wrócił, to już nie potrzebują :lol:

marcin19876 26.07.2013 09:57

A jak tam mamy już tych zawodników po których będą się ustawiać kolejki trenerów klubów zachodnich czy jeszcze tacy się nie urodzili....

Karherop 26.07.2013 10:08

Cytat:

Pierwotnie napisane przez Griszka30KR (Post 1324525)

chyba kolega coś źle zrozumiał

Smuda powiedział wyraźnie , w sobotę lub poniedziałek zapadnie decyzja nic nie mówił o tym że będzie potwierdzony dla mediów.

Griszka30KR 26.07.2013 10:17

Cytat:

Pierwotnie napisane przez Karherop (Post 1324537)

Smuda powiedział wyraźnie , w sobotę lub poniedziałek zapadnie decyzja nic nie mówił o tym że będzie potwierdzony dla mediów.

No juz nie usprawiedliwiajmy tak tą gra słow......Zapadnie decyzja u większosci normalnychklubów znaczy. poznamy zawodnika,a przynajmniej do 48H tak sie dzieje

marcin19876 26.07.2013 10:35

dobrze że zaznaczyłeś Normalnych klubów.... my jesteśmy zaściankiem dla nich..już taki Piast Gliwece jest lepiej poukładany organizacyjnie niż my, żałosne....

Karherop 26.07.2013 10:50

Cytat:

Pierwotnie napisane przez Griszka30KR (Post 1324538)
No juz nie usprawiedliwiajmy tak tą gra słow......Zapadnie decyzja u większosci normalnychklubów znaczy. poznamy zawodnika,a przynajmniej do 48H tak sie dzieje

a slyszałes o tym ze lepiej się pozytywnie zaskoczyć , niż negatywnie rozczarować ?

tak jak pisał kolega wyżej , w tym klubie nic nie jest normalne ,

a i zawsze jest opcja że tfu tfu badania medyczne poszły źle i nici z transferu

arti 26.07.2013 11:18

Cytat:

Pierwotnie napisane przez Karherop (Post 1324537)

Nie powiedział w którą sobotę/poniedziałek...:rotfl:

tofik 26.07.2013 11:40

http://www.futbolnews.pl/rozgrywki/e...macedonii.html
Ja wiem, że kasy nie ma na nikogo, ale jeśli ktoś miał taki pomysł, by sprowadzić wysokiego wysuniętego napastnika, to moim zdaniem blądzi. Nie wydaje się wam, że najbardziej brakuje nam zawodników szybkich, zwrotnych i kreatywnych, a nie sępiącego w przodzie napastnika , któremu i tak nikt dobrze nie dogra ?

Lukasz 26.07.2013 11:48

Cytat:

Pierwotnie napisane przez arti (Post 1324547)
Nie powiedział w którą sobotę/poniedziałek...:rotfl:

Słuszna uwaga.

Paweł Brożek dopiero w przyszłym tygodniu podpisze umowę z Wisłą Kraków
Sport_pl: http://www.krakow.sport.pl/sport-kra..._podpisze.html

Jeszcze z newsow:
Bój Górnika z Wisłą o króla strzelców z Macedonii
https://www.google.pl/url?sa=t&rct=j...UL8yxKykHP9bKg

i tamże:
Ofertę zakupu przesłała również do Skopje Wisła Kraków, co oznaczać może, iż trenerowi Franciszkowi Smudzie nie uśmiecha się przygarnięcie „syna marnotrawnego” Pawła Brożka.

marcin19876 26.07.2013 12:35

I znowu będziemy mieli 1 napastnika na 37 spotkań i parę w pucharze polski, jest się czym chwalić...i jak my mamy walczyć z Legia czy Lechem skoro Urban twierdzi że grając na tylu frontach on potrzebuje jeszcze jednego napastnika a ma już 4 czyli o czym my mówimy.

szprotson 26.07.2013 14:05

Cytat:

Pierwotnie napisane przez Lukasz (Post 1324562)

i tamże:
Ofertę zakupu przesłała również do Skopje Wisła Kraków, co oznaczać może, iż trenerowi Franciszkowi Smudzie nie uśmiecha się przygarnięcie „syna marnotrawnego” Pawła Brożka.

Równie dobrze oznaczać to może że klub Wisła Kraków chce mieć wiecej niż 1 napastnika...

piter116 26.07.2013 14:37

Cytat:

Pierwotnie napisane przez tofik (Post 1324557)
http://www.futbolnews.pl/rozgrywki/e...macedonii.html
Ja wiem, że kasy nie ma na nikogo, ale jeśli ktoś miał taki pomysł, by sprowadzić wysokiego wysuniętego napastnika, to moim zdaniem blądzi. Nie wydaje się wam, że najbardziej brakuje nam zawodników szybkich, zwrotnych i kreatywnych, a nie sępiącego w przodzie napastnika , któremu i tak nikt dobrze nie dogra ?

Jacek Kmiecik i wszystko jasne.

Lukasz 26.07.2013 14:56

Cytat:

Pierwotnie napisane przez szprotson (Post 1324584)
Równie dobrze oznaczać to może że klub Wisła Kraków chce mieć wiecej niż 1 napastnika...

Raczej na pewno. Z napastnikami u nas jest tak jak z paradą dziewic w Wąchocku. Jedna zachorowała, druga powiedziała ze sama nigdzie nie idzie.

Wracając do meritum - dobrze byłoby zrobić choć jeden transfer gotówkowy. Może Jacek wyciągnął wnioski po Sikorskim i woli zakontraktować mniej a sensowniej. Lewy obrońca odpadł, może chociaż napastnik będzie.

Ajax 26.07.2013 15:20

Cytat:

Pierwotnie napisane przez szprotson (Post 1324584)

Trzeba mieć nadzieję, że tak jest. Smuda mówił w kontekście Brożka, że chciałby jeszcze jednego napadziora.

Proud 26.07.2013 15:48

Powinni zamiast jakiegoś Macedończyka złożyć ofertę za Pawłowskiego z Widzewa.

Gość ma papiery na wielkie granie. Skoro nie ma u nas ciśnienia na super wynik w tym sezonie to jego kandydatura byłaby moim zdaniem odpowiednia.

ale pewne i tak go Legia zgarnie...a u nas dalej Bednarz będzie opowiadał bajki o proporcji 8:3 polaków w składzie.
Nowi Żurawski, Szymkowiak i Baszczyński...taa...w jedno okienko ich potem znajdą...

jackieboy 26.07.2013 18:53

Wiem, że to pobożne życzenia... ale czy nie można by było wykorzystywać takich prezentów zagranicą:
http://www.weszlo.com/news/15745-Cyp..._siebie_ludzi_

?

alexx6 26.07.2013 19:31

Cytat:

Pierwotnie napisane przez jackieboy (Post 1324611)
Wiem, że to pobożne życzenia... ale czy nie można by było wykorzystywać takich prezentów zagranicą:
wis.la/aouwe

?

A niby skąd ma Wisła mieć pieniądze na te kontrakty

alexx6 26.07.2013 19:31

Cytat:

Pierwotnie napisane przez alexx6 (Post 1324613)

Za darmo będą grać ?

gooro33 26.07.2013 20:10

Cytat:

Pierwotnie napisane przez alexx6 (Post 1324613)

Wybacz ale... z dupy.... Przyjład Legii pokazuje, są piłkarze są kibice. Są kibice na stadionie jest kasa. Tak to działa. Nie można przepłacać graczy bez sensu ale polityka chwilowej wegetacji i obietnice Wielkiej WISLY za 2 lata to parodia.. Jesli nie ma teraz kasy na 1 klasowego napastnika to gdzie ja beda szukac w nastepnych 3 okienkach. 13 tys na stadionie przy obecnych cenach biletow - 15 mnl budzetu za rok...

jackieboy 26.07.2013 21:43

W artykułu można zrozumieć, że większość graczy z cypryjskiej ligi można wyrwać za nie wielkie kontakty przez problemy budżetowe klubów. Sądzisz, że Zawisza mocniej stoi od Wisły w kwestii budżetu, że łatwiej im wyrwać top scorera?

Ogryzek 26.07.2013 21:59

Cytat:

Pierwotnie napisane przez jackieboy (Post 1324624)
W artykułu można zrozumieć, że większość graczy z cypryjskiej ligi można wyrwać za nie wielkie kontakty przez problemy budżetowe klubów. Sądzisz, że Zawisza mocniej stoi od Wisły w kwestii budżetu, że łatwiej im wyrwać top scorera?

Zobaczymy tego top scorera w akcji w naszej kopanej. Na razie może trafi, może nie.

A Zawisza to robi się zespołem starych dziadów. Mają już najstarszą 11 w całej ekstraklasie! Teraz kolejny "młodzian" 34 letni na tapecie. Zespół na sezon budują, a co potem? Na razie 0 punktów daje to "doświadczenie".

BTW
Łukasz Sosin też był królem strzelców tej legendarnej cypryjskiej ligi. Ten tytuł na mnie nie robi wrażenia. Kilka dobrych zespołów, reszta mizeria. Jest sporo ogórów do punktowania. Jeszcze Gikiewicz zostanie tam top scorerem:) Tylko piłkarze Apollonu jak np. Manduca do mnie przemawiają.

ToTylkoJa 27.07.2013 00:03

Nie ma co porównywać ligi cypryjskiej z okresu, kiedy Sosin był tam królem strzelców, do aktualnych czasów. Jak w sezonie 2003/2004 był tam najlepszym strzelcem, to Wisła odprawiała Omonię w pucharach 7-4 w dwumeczu.

Wszystkie daty podane są w GMT +1. Aktualna godzina to 23:00.

Zasilane przez vBulletin v. 3.8.7. Copyright © 2000 - 2026, Jelsoft Enterprises Ltd.
© 1998 - 2023 forumwisly.pl