![]() |
|
Paweł, jak najszybszego wkroczenia do ekstraklasowego "Klubu Stu".
|
Myślę, że on też o tym po cichu myśli. Zawsze to jakaś dodatkowa motywacja do strzelania bramek :D
|
Sam nie wiem czy sie cieszyć. Niby niezły napastnik, Wislak i na pewno majacy Wisłę w sercu, ale...........
Nie wiem, cały głupi jestem. Jak będzie mu się chciało to moze cos z tego będzie, jak zaczną razem z Małym wymachiwać łapami zepsują szatnię i wszystko ch.uj strzeli. Wstrzymam się z euforią na parę dni, co nie zmienia faktu że wreszcie mamy prawdziwego napastnika. |
Mając Brożka nie powinniśmy wpadać w huraoptymizm. Patrząc jakościowo to w Wiśle mamy małeckiego, brożka sarkiego i głowackiego. Cała reszta to średniacy albo młodzi dobrze rokujący piłkarze (Uryga, Stolarski, Chrapek, Nalepa).
Szczególnie zawodzi mnie Stjepanović, niby ma świetny czysty odbiór, dużo widzi ale jakoś jest taki ''anemiczy''. Bunoza - również jak za takie pieniądze to rzeczywiście zawodzi. W zimie marzą mi sie bracia Mak , jakiś dobry ofensywny pomocnik w stylu maliksona ( garguła out) |
Cytat:
Mam mieszane uczucia co do powrotu Brożka , ale w głębi serca się cieszę . Mam tylko nadzieję że nie nastąpi brutalna weryfikacja jego formy , bo tego się obawiam . O sferę motywacyjną jestem spokojny . Ale i tak z samym Brożkiem nie pociągniemy na jesień 23 spotkań... |
Genkov czy Coulibally to przy karierze Brożka no-namy i takie są fakty.
Mam tylko nadzieje że szybko wejdzie do drużyny i że dobrze jest przygotowany fizycznie. Jeśli tak to śmiem twierdzić, że nawet i na te ósme miejsce pojawiła sie szansa. Można narzekać, ale który zespół w Ekstraklasie ma lepszego napastnika. Brożek jaki jest taki jest ale zawsze potrafił dojść do piłek do jakich inni nawet nie startowali. Mimo że nie zawsze później wykańczał. Jeśli przyjdzie to będzie to wzmocnienie. |
Cytat:
PS: Dajcie mu przejść testy medyczne. Sam Paweł nas nie zbawi. Przydałby się jeszcze skrzydłowy i ofensywny pomocnik. Ale na takie wzmocnienia będzie pewnie trzeba poczekać przynajmniej do zimowego okienka. |
ze tak sie spytam
kto to ....a jest Kulibali ? I kto wymyślił ze sie nim interesujemy :D:D p.s. Jak Brożek robił króla strzelcow to Kulibali nocnikiem pod szafe wjeżdzal |
w pakiecie z Piotrkiem czy nie udało mu się go upchnąc ?
|
Mamy napastnika! Co prawda nie nówkę sztukę, a używańca, ale "jak się nie ma co się lubi, to się lubi co się ma".
Paweł Brożek to piłkarz o ponadprzeciętnych możliwościach, biorąc pod uwagę realia ekstraklapy. Tego nie odbierze mu nikt. Z drugiej strony nikt trzeźwo myślący nie zaprzeczy, że kilka ostatnich lat to dla niego sportowy regres, o ile nie katastrofa... Co z tego wyjdzie? Szczerze- nie wiem. I nie wie tego nikt z Was. Czas pokaże. Tyle, że odkąd świat światem 1 jest większe od zera. Mieć napastnika, a nie mieć go wcale to wielka różnica. I kto jak kto, ale akurat Paweł swoim dorobkiem i grą w Wiśle zasłużył sobie na to, by dać mu kredyt zaufania. Zamiast krytykować wszystko w czambuł, poczekajcie cierpliwie. I obudźcie się, bo dopóki panu Cupiałowi nie odmieni się koncepcja, zapowiada się składanie zespołu z młodych chłopaków i zawodników za których nie trzeba płacić, lub można zapłacić bardzo mało. Co będzie pociągało za sobą i słabsze wyniki i różne rozczarowania. Przez dłuższy okres. Zupełnie inna kwestia jest taka, że jeśli mamy obskoczyć całą jesień 1 napastnikiem to czekają nas "ciekawe" czasy. |
Od biedy jest Boguski i Malecki, ktorzy moga pograc jako napadziorzy. Sa tez mlodzi. Ta runda nie jest bardzo wazna. Wystarczy pograc srednio, by wskoczyc do grupy mistrzowskiej, raczej jestem spokojny o to ze tam sie znajdziemy.
|
Cytat:
|
Cytat:
|
Podobno jest szansa ze przyjdzie Stilic ponoc jest dogadany z wisla tylko jeszcze nie wiadomo czy uda mu się rozwiązac kontrakt z karpatami.
|
Cytat:
|
Cytat:
|
Cytat:
|
Cytat:
|
Cytat:
|
no coż, za Pawłem jakoś wielce nie bylem na poczatku przygotowań, jednak w obecnej sytuacji to jedyna szansa że ktoś coś strzeli, taka jest prawda. fajnie jak by boguś wyzdrowiał i żeby razem tworzyli duet jak za najlepszych czasów
strzelam broziu 17bramek/6 asyst, boguś 6bramek/ 9 asysty :D tak wiem... poleciałem ;) |
Cytat:
|
Gorszy od Genkova i Sikorskigo nie będzie bo nie może być. Frankowskiemu też nie poszło za granicą. W obecnej sytuacji powinniśmy być szczęśliwi z tego transferu...Oby tylko Pawłowi miał jeszcze kto dogrywać piłkę...
|
Cytat:
|
Zrobiłem wlasnie kilka butelek wina z jednym z naczelnych prasy w PL. Jako, ze dziennikarze sporo wiedza, a piszą tylko mały procent, moge powiedzieć, ze jest optymistyczniej niz sie wydaje. W skrócie, głownie zawalił Basalaj, a nie Valx. Kontrakty były wyższe niz wydane sie kibicom. Cupial sie z Wisły nie wycofa na pewno. Teraz maja byc dwa lata ubogie (rok juz był) aby ludzie zrozumieli i zaczęli doceniać co to znaczy taki właściciel. Dla oczyszczenia atmosfery, zeby docenili. Cupial daje sobie dwa lata zeby sie odkuc, wyprowadzić klub na prosta. Spokojnie go stać zeby nawet teraz włożyć gruba kase, ale chce zeby to miało rece i nogi, z nowa baza, nowy rozdział. Wiec moim zdaniem kibice muszą sie zmobilizować, trzeba zrobic dobry wynik tez w tym sezonie co jeszcze bardziej go zdopinguje. Generalnie on w Wiśle zostanie i bedzie walczył aby znów była wielka.
|
Jeżeli ktoś powątpiewa że transfer Brożka będzie dużym wzmocnieniem to niech wyliczy mi, która drużyna ma lepszego napastnika ?? Legia - Saganowski, Dwaliszwili ?? Lech - Teodorczyk, Slusarski ?? Slask- Paixao ?? Piast - Robak ?? No bez jaj, nikt! . Broziu jeżeli będzie miał tylko jakiegoś dobrego lewego skrzydłowego plus ofensywnego pomocnika np. Stilic to jest w stanie odmienić naszą grę o 180 stopni.
Ale bez OM to nawet Zlatan Ibrahimovic nie pomoze ;/ |
Nesta dzieki za dobry sen ;) a Brozek odpali zobaczycie wraca do domu jak by nie patrzec :)
|
Cytat:
|
Cytat:
|
Za 3 miliony Euro to ty tą ligę kolego demolujesxz! Ty chyba nie do końca jesteś świadomy o jakich pieniądzach piszesz, bo w poilskiej rzeczywistości taka kwota przypuszczalnie została wydana przez wszystkie kluby razem wzięte na przestrzeni 5 lat. Nie ma co się zagłębiać w liczby, strata czsasu.
Sobota i Pawłowski warci więcej niż 3 mln? No chyba że za zachodnią granicą, u Niemców...w męskim burdelu. Teraz to ja rozumiem. Tobie nawet wydanie 100 banielk ojro nie gwarantowało by utrzymania w T-mobile...jesli takie kwatki zechciał byś sprowadzać.. Ja za kasę 3 baniek kupił bym 3 Meliksonów i za resztę Sikorskiego. Wożenie tych pseudo polskich kopaczy nie miało by końca, każde końcowe podanie adresowane by było do Sikorskiego..niech wykorzysta 1/5 setek...król strzelców z 30 trafieniami murowany. A tak na przekór wszystkim znafcom i ekspertom. |
Cytat:
Bednarz został p.o. prezesa w lutym, dyrektora sportowego sprawił sobie w maju. Wciąż jest v-ce prezesem ds. sportowych. Naprawdę trudno powiedzieć, ze nie jest odpowiedzialny za sytuacje w tym okienku transferowym. No chyba, że polityka sportowa polega na przeglądaniu ad hoc filmików na Youtube. Dwa. Do zarządzania takim "przedsiębiorstwem" jak Wisła Kraków S.A. wystarczy jeden człowiek. Plus jeden obrotny asystent. W bajkę, że Bednarz jest tak zawalony robotą, że nie ma czasu skontrolować kogo na testy przysyłaja to ja nie wierzę. I na koniec, choc to nie ten temat. Cytat:
Cytując klasyka, zrobiłbym to za pół ceny. Upływający czas i przypadek, ot tajemnica "sukcesu" w likwidacji owych kominów. |
| Wszystkie daty podane są w GMT +1. Aktualna godzina to 20:23. |
|
Zasilane przez vBulletin v. 3.8.7. Copyright © 2000 - 2026, Jelsoft Enterprises Ltd.
© 1998 - 2023 forumwisly.pl