Forum Kibiców Wisły Kraków

Forum Kibiców Wisły Kraków (https://forumwisly.pl/index.php)
-   Wisła Kraków - piłka nożna (https://forumwisly.pl/forumdisplay.php?f=5)
-   -   Polityka transferowa Wisły (https://forumwisly.pl/showthread.php?t=8819)

Ogryzek 20.07.2013 19:27

Cytat:

Pierwotnie napisane przez RAFi89 (Post 1323688)
Tylko że z Ilievem to trochę tak jakby z Zieńczuka po jego sezonie z 17 bramkami robić super snajpera. Patrząc na przeszłość Serba to on nigdy jakimś wybitnym snajperem nie był, dodatkowo Partizan w lidze ma taką przewagę że te jego 13 bramek też szału nie robi.
Pomijając fakt że Iliev jako napastnika w Wiśle to praktycznie nie grywał.

Zieńczuk za to produkował trochę asyst grając na boku w swoich "zwykłych" sezonach. Serb głównie się bezproduktywnie kiwał (czasem błyskotliwie) i wymuszał karne za wielkie pieniądze. Zarabiał razem tyle co Brożek i Zieńczuk łącznie.

Za taką kasę musiał dać więcej żeby mówić o nim dobry transfer. Nie dał.

Glova91 20.07.2013 19:45

Tak dla kontrastu.

Fragment wywiadu z Urbanem- trenerem Legii:
"(...)
Nadal uważam, że potrzebujemy stopera. Potrzebny jest także napastnik. Czterech napastników to nie jest wcale dużo, jeśli zespół ma grać wiele meczów."

Komentarza to chyba nie wymaga.

bonawentura 20.07.2013 20:20

Zatrważające jest to, że kandydatem jest ktoś, kto dopiero ma być obserwowany. Czy oni sobie jaja robią?

milosz 20.07.2013 20:24

Cytat:

Pierwotnie napisane przez Glova91 (Post 1323696)
"..Czterech napastników to nie jest wcale dużo, jeśli zespół ma grać wiele meczów."

Żurawski, Kuźba, Dubicki i kontuzjowany był Frankowski i wówczas też niektórzy się zastanawiali po meczu z Lazio czy przypadkiem obok lepszego bramkarza, lepszego stopera niż Jop nie przydałby się nam i lepszy od Dubickiego napastnik, co wchodząc z ławki dałby więcej pozytywów w grze, dawno , dawno temu, tak właśnie było, ależ to prehistoria..

dawiss 21.07.2013 09:29

Brozek jest typem napastnika z ktorym fajnie graloby sie i Chrapkowi i Gargule, od jego odejscia nie bylo w Wisle nikogo takiego. Sami wolni, ciezcy i malo zwrotni - Boguski to nie napastnik.

IncognitoTSW 21.07.2013 09:50

Cytat:

Pierwotnie napisane przez milosz (Post 1323698)
Żurawski, Kuźba, Dubicki i kontuzjowany był Frankowski i wówczas też niektórzy się zastanawiali po meczu z Lazio czy przypadkiem obok lepszego bramkarza, lepszego stopera niż Jop nie przydałby się nam i lepszy od Dubickiego napastnik, co wchodząc z ławki dałby więcej pozytywów w grze, dawno , dawno temu, tak właśnie było, ależ to prehistoria..

Tylko, że wtedy graliśmy dwoma napastnikami a nie jednym.

Abstrakcja 21.07.2013 13:26

Może przy Pawle w końcu tak naprawdę odżyłby Boguski, jak za kadencji Maćka Skorży? Może to bardzo złudne ale jednak choć w małym stopniu realne. Mi się marzy przyjście dwóch napastników jednego silnego z dobrą grą grą głową a drugiego takiego ze zmysłem do grania jaki kiedyś prezentował Paweł.

marcin19876 21.07.2013 13:36

co z tym napastnikiem?decyzja miała być już wczoraj...

mitmichael 21.07.2013 13:39

Cytat:

Pierwotnie napisane przez marcin19876 (Post 1323742)
co z tym napastnikiem?decyzja miała być już wczoraj...

Wisła jak najszybciej chce jednak załatać tę dziurę. - Paweł Brozek? Mógłby być, ale mamy też dwa inne nazwiska. W poniedziałek podejmiemy decyzję, choć może się okazać, że zapadnie ona już w sobotę po meczu - podkreśla Smuda

Tominho 21.07.2013 13:50

Ja nie byłbym taki pewny tego poniedziałku i decyzji co z napastnikiem. Przed meczem z Górnikiem na antenie canal+ Smuda na pytanie o napastnika, odpowiedział że mają czas do końca sierpnia...

Glova91 21.07.2013 14:06

Mnie tez ten minimalizm w tym klubie poraza. Smuda mowi, ze czas na napastnika mamy do konca sierpnia, tak mamy czas do konca przyszlego miesiaca, ale w swietle przepisow, wedlug zdrowego rozsadku czas na napastnika byl w momencie rozpoczecia okresu przygotowawczego. Poprostu to jest prowizorka. Inteligentna osoba tez by czegos takiego nie powiedziala, bo to swiadczy o nim samym. Rownie dobrze mogl powiedziec, ze Hiszpania bez napastnika zdobywala mistrzostwa...wiec i nam go nie trzeba, na to samo by wyszlo. W tym klubie trzeba zaczac wszystko od najmniejszych rzeczy, a dopiero pozniej od pieniedzy, tutaj trzeba w koncu zaczac MYSLEC.

syryls 21.07.2013 14:32

Stjepanovic 28 lat
Brożek 30 lat
Coulibaly 32 lata
I co. Zatrudnimy przykładowo ich i za rok znów trzeba szukać kogoś nowego, nie lepiej wziąć "raz a dobrze"

domin_czyzyny 21.07.2013 14:44

jak z jednym napastnikiem chce się grac cały sezon ?! W tym nie ma za grosz logiki.

Oczywiście ktoś powie, mamy jeszcze Boguskiego i Kamińskiego, ale przecież z Boguskiego żaden napastnik, a Kamiński młody i niczego nie gwarantuje.

arti 21.07.2013 14:58

Cytat:

Pierwotnie napisane przez syryls (Post 1323750)
Stjepanovic 28 lat
Brożek 30 lat
Coulibaly 32 lata
I co. Zatrudnimy przykładowo ich i za rok znów trzeba szukać kogoś nowego, nie lepiej wziąć "raz a dobrze"

Za rok wg. łysego będzie kasy jak lodu więc wtedy zrobimy nawet 3 razy a dobrze...:D:D:D

cfa 21.07.2013 15:58

No i za rok już mamy mieć super kadrę która będą obserwować kluby z niemiec i francji więc nie rozumiem po co ten niepokój.

Cytat:

Stjepanovic 28 lat
Brożek 30 lat
Coulibaly 32 lata

Stjepanovic myślę mógłby pograć na wysokim poziomie jeszcze ze 4 sezony albo i więcej, Brożek jak dojdzie do siebie to i 4 lata, a Coulibaly dałby chyba coś z siebie przez 2 lata.
Nie można być pesymistą cały czas, spójrz na Clebera przecież też nie był pierwszej młodości jak przychodził do Wisły i nawet do dzisiaj jakby wyszedł na boisko to pewnie dużo gorzej od naszych etatowych obrońców by nie zagrał.

gypsy 21.07.2013 16:21

Cytat:

Stjepanovic 28 lat
Brożek 30 lat
Coulibaly 32 lata

Cóż, spójrz na naszą obecną kadrę, tam jest tyle młodzieży, że doświadczenie akurat teraz jest bardzo mile widziane. Od kogo te dzieciaki (mam nadzieję, że nikogo nie obrażę tym stwierdzeniem) mają się uczyć? Właśnie od takich zawodników. Taki Brożek to pewnie był idolem większości z nich. Zresztą sami zobaczcie, jak Stolar się rozwija przy Głowackim. Ok, chłopak ma duży talent, ale wg mnie przynajmniej 50% jest postawy meczowej to zasługa Głowy.

Wiem, że chodzi ci o to, że za rok znowu trzeba będzie robić przemeblowania, ale myślę, że dla nas najważniejsza W TYM MOMENCIE jest jakość na teraz, już. Możemy myśleć długofalowo, o budowaniu drużyny na lata, ale niestety najpierw musimy się w tej lidze jakoś utrzymać.

bonawentura 21.07.2013 18:10

Cytat:

Pierwotnie napisane przez mitmichael (Post 1323743)
Wisła jak najszybciej chce jednak załatać tę dziurę. - Paweł Brozek? Mógłby być, ale mamy też dwa inne nazwiska. W poniedziałek podejmiemy decyzję, choć może się okazać, że zapadnie ona już w sobotę po meczu - podkreśla Smuda

Ale już przed meczem z Górnikiem mówił, że mają czas do końca sierpnia...

Cytat:

Pierwotnie napisane przez gypsy (Post 1323760)
Wiem, że chodzi ci o to, że za rok znowu trzeba będzie robić przemeblowania, ale myślę, że dla nas najważniejsza W TYM MOMENCIE jest jakość na teraz, już. Możemy myśleć długofalowo, o budowaniu drużyny na lata, ale niestety najpierw musimy się w tej lidze jakoś utrzymać.

Dokładnie, myślenie Bednarza uznam za durne, jak nie sprowadzi nam napastnika z prawdziwego zdarzenia, a jeśli są jeszcze pieniądze a ofensywnego środkowego pomocnika, to musimy zatrudnić tego środkowego ofensywnego pomocnika. Nalepa się dobrze pokazał, jednak Chrapek moim zdaniem nie jest tak dobry, jak go malują - w meczu ma momenty, a on nie powinien mieć tylko momentów w meczu, tylko cały mecz rozgrywać dobrze.

TRNKRN 21.07.2013 21:56

I tu nasuwa się pytanie, kim jest napastnik z prawdziwego zdarzenia? Ciężko wyrokować, ja bym chciał kogoś, kto te 7-8 bramek strzeli w naszej lidze, a wynik powyżej 10 to by była rewelacja. Pawła lubię, ale jako napastnik za granicą w ogóle się nie sprawdził - zarówno w silnym, jak i przeciętnym, by nie powiedzieć słabym klubie. Jego ostatnie osiągnięcia nie dają gwarancji, że u nas będzie strzelał (zresztą przy naszych rozgrywających - też ciężko liczyć na ich asysty - nawet dobry napastnik może się nie sprawdzić). Ale jeśli już Bednarz i spółka bardzo optują za budową nowej Wisły, to nie ma sensu robić kroku w tył i kupować Brożka. Dwa razy do tej samej rzeki się nie powinno wchodzić (no chyba, że jest się Smudą i ma się sympatię bossa).

hunter 21.07.2013 21:59

http://lovekrakow.pl/aktualnosci/nie...isly_3170.html

Piszą, że Brożek podpisał.

bonawentura 21.07.2013 22:18

Cytat:

Pierwotnie napisane przez hunter (Post 1323794)

Bednarz nie wychylił nosa spoza biura i podpisał kontrakt z zawodnikiem, który sam do niego zapukał. Cóż za wybitny skauting!!! ;)

TRNKRN 21.07.2013 22:21

Zwłaszcza po pierwszym meczu w sezonie, i z zawodnikiem nie trenującym od półtora miesiąca, który już dawno mógł być nasz. Ahh - no i który pewnie nie zagra przez najbliższy miesiąc, bo będzie musiał przejść indywidualne przygotowanie... Normalnie szał ciał.

silver03 21.07.2013 22:23

Obawiam się, że z powrotem Brożka będzie jak z powrotem Irka Jelenia do ekstraklasy... obym się mylił.

Wojtas 21.07.2013 22:31

Cytat:

Pierwotnie napisane przez silver03 (Post 1323801)
Obawiam się, że z powrotem Brożka będzie jak z powrotem Irka Jelenia do ekstraklasy... obym się mylił.

Z powrotem Brozka bedzie jak z innymi powrotami...Kosy czy Zurawia.

Czyli stara zdarta płyta ktora kiedys super działała.

Pytanie w jakiej Pawel jest w formie to klucz dla nas.
Z tym ze nasza sytuacja jest tak beznadziejna ze slepy z kulawą noga moglby zagrac .

P.S Ogldalem dzis kawalek meczu Ruch-Amika i w ataku Ruchu gral Kuswik.Widac ze mlody i ogarniety.Wyciagniecie go z Belchatowa chyba nie wymagalo cudow.Ale lepiej testowac 15 murzynow niewiadmio skad i zostac z niczym.

fialo 21.07.2013 22:34

No młody :D Ma 26 lat :D

Pewnie podpiszą tego Brożka, bo kogo innego, ale informację podał profil strony o ... kulturystyce i fitness, w dodatku na FB, także ja bym się wstrzymał z łykaniem wszystkiego jak, jakżeby inaczej, młody pelikan.

Krotochwila 21.07.2013 22:35

Była szansa jedynie na Brożka, więc to żadne zaskoczenie.
Miejmy nadzieję, że względnie szybko nadrobi zaległości treningowe a dodatkowego kopa da mu fakt, że wraca do domu. Do tego czasu napastnika musi udawać Boguski.

piter116 21.07.2013 22:58

Ja bym jednak poczekał na oficjalne info, chociaż wydaje mi się, że ogłoszenie tego transferu to kwestia godzin, czy paru dni. Podejrzewam, że Coulibaly i tajemniczy Serb to tylko zasłona dymna i ci zawodnicy nie byli w ogóle brani pod uwagę-gierka z Pawłem o zejście z ceny. Francuz ma za sobą 4 świetne sezony na Węgrzech i jeżeli nie dostanie angażu w Charltonie, to zapewne znajdzie do końca sierpnia inny klub atrakcyjniejszy od Wisły pod względem sportowym jak i finansowym. Facet ma przed sobą ostatni kontrakt i będzie chciał sobie dorobić do emerytury. U nas takiej kasy nie dostanie.

Wracając do Brożka- jestem na tak, na lepszego zawodnika nas nie stać. Chciałbym się dowiedzieć jak naprawdę wyglądała sytuacja z kontraktem Brożka, który miesiąc temu w wywiadzie dla PS stwierdził, że podpisał z Recreativo roczną umowę. Skąd zatem ostatnie informacje odnośnie rozwiązania kontraktu z Huelvą? Jeżeli faktycznie od 30 czerwca był wolnym piłkarzem, to wypada tylko żałować, że nie sprowadzono go wcześniej. Widocznie konieczne było przetestowanie szrotu z całego świata, a potem porażka w sparingu z Ruchem by zorientować się, że gdzieś tam na ofertę z kartą na ręku czeka nasz były napastnik.

Poczekajmy na oficjalną informacje.

Kamson 21.07.2013 23:09

Na nikogo lepszego nas obecnie nie stać. Pora najwyższa byście to sobie uświadomili.

bonawentura 22.07.2013 00:08

Cytat:

Pierwotnie napisane przez Kamson (Post 1323808)
Na nikogo lepszego nas obecnie nie stać. Pora najwyższa byście to sobie uświadomili.

Tak, są miliony piłkarzy na tej planecie, ale akurat dziwnym trafem bierzemy Brożka :rotfl:

mszumski 22.07.2013 02:09

No i super, z Pawłem w składzie możemy być kandydatem do gry w grupie mistrzowskiej. Niech nas omijają kontuzje i chłopaki walczą jak z Górnikiem, nareszcie będzie do kogo dośrodkować piłkę. Jeszcze pewnie uda się do końca sierpnia znaleźć jakiegoś rezerwowego być może młody talent na tę pozycję.

Dariook 22.07.2013 04:06

Cytat:

Pierwotnie napisane przez bonawentura (Post 1323810)
Tak, są miliony piłkarzy na tej planecie, ale akurat dziwnym trafem bierzemy Brożka :rotfl:

Ostatnio mieliśmy przyjemność obcowania z trójką napadziorów i to co zobaczyłem mi osobiście wystarczy. Jak wspominałem wcześniej, Wisła była w ciągłym kontakcie z Brożkiem jednak możliwe fiasko było tak duże, że oficjqalnie wypierano się jakiegokolwiek zainteresowania jego osobą.
Po cichy też liczono na kogoś z łapanki, bo po co płacić Pawłowi takie pieniądze jakie by otrzymał w Lechii czy Białymstoku jeśli za połowę ceny podobno miało się udac, niestety tak się nie stało i się zjebało.

Widac że ktoś w końcu poszedł po rozum do głowy, jednak znając możliwości negocjacyjne J.B to powrót Brozia wcale nie jest taki oczywisty. Cieszy to że jest cierpliwy i nie kombinuje na boku, bo chyba oczywiste że na brak zainteresowania w Polsce by nie narzekał.

Czy to dobry wybór? Hmm A czy przystoi mieć wątpliwości? Chłopak całą seniorską karierę związany z Białą Gwiazdą, nasz najlepszy napastnik ostatnich lat... czy czegoś potrzeba więcej?

Cechą Wielkich klubów jest to,że pamiętają o swoich zasłużonych piłkarzach. Nie boją się wyciągnąc rękę, jest to naturalny odruch, dlatego też chcę by mój klub był Wielki!

Dla Wisły i jej kibiców Paweł to nie ten z Turcji, Szkocji czy Hiszpanii ale ten z R22, kiler...Kraków jest doskonałym miejscem na to by ponownie się kibicom przypomnieć.
Wisła to jego dom.

Wszystkie daty podane są w GMT +1. Aktualna godzina to 17:19.

Zasilane przez vBulletin v. 3.8.7. Copyright © 2000 - 2026, Jelsoft Enterprises Ltd.
© 1998 - 2023 forumwisly.pl