Forum Kibiców Wisły Kraków

Forum Kibiców Wisły Kraków (https://forumwisly.pl/index.php)
-   Wisła Kraków - piłka nożna (https://forumwisly.pl/forumdisplay.php?f=5)
-   -   Przygotowania piłkarzy Wisły Kraków do sezonu: obozy, sparingi itp. (https://forumwisly.pl/showthread.php?t=3140)

Arkadiusz.Czerepach 07.10.2017 16:26

dzieki za super post

troche niepokoją dwie kolejne kontuzje

brylant17 07.10.2017 17:45

Trzeba to powiększyć, bo krytykom to nie wystarczy szczególnie krytyka Kostala

TIR_DO_SŁUBIC 07.10.2017 17:49

Cytat:

Pierwotnie napisane przez brylant17 (Post 1484618)
Trzeba to powiększyć, bo krytykom to nie wystarczy szczególnie krytyka Kostala

Podnieca Cię sformułowanie:

Cytat:

pierwsze kontakty z piłką to goście z Termalici nie wiedzieli coś się dzieje jak ich zaprosił na karuzele
czy nie doczytałeś dalej:

Cytat:

Później troszkę zgasł, w defensywie zdecydowanie za mało pracował. Jeden groźny strzał, kilka nie potrzebnych strat. Ale myślę że występ na plus.
czy chcesz na siłę bronić tezy, że Kostal to zajebisty kot?

brylant17 07.10.2017 18:06

Po prostu wierzę,że będą z niego ludzie

piotek 07.10.2017 20:46

Maciek, fajnie, że Ci się chciało tak to opisać. Cieszy to, ze często piszesz o "zagraniach z klepki", rzadko mieliśmy okazję takowe oglądać w naszym wykonaniu.

maciekkk 07.10.2017 23:41

Nie no może dużo takich zagran nie było, ale poprostu zwróciłem na takie klepki uwagę bo jednak większość gry była szarpana i niedokładna z jednej i drugiej strony ;)

Dariook 08.10.2017 07:16

Czyli cos tam klepiemy :)

wściekłe pięści węża 08.10.2017 08:06

Co z Bartoszem? Ma kontuzję, czy Kiko z niego zrezygnował calkiem na rzecz swoich rodaków?

letischoo 08.10.2017 08:14

Bartosz jest tak słaby że siedzi na reprezentacji ;)

brylant17 08.10.2017 09:04

I tacy są kibice nie sprawdzą i psioczą ;)

teo 08.10.2017 12:10

Majac zawodnikow tak wyszkolonych technicznie, tak szybkich napastnikow (Kolar, Balanyuk Carlitos) to my nie powinnismy wiedziec co to jest pilka gora. Tylko klepa i wyjscia na wolne pole.

czaro 09.10.2017 17:56

Skąd wiesz, jak wyszkoleni technicznie są Kolar i Balanyuk? Bywasz na treningach?

Vinci 09.10.2017 19:43

Cytat:

Pierwotnie napisane przez czaro (Post 1484675)
Skąd wiesz, jak wyszkoleni technicznie są Kolar i Balanyuk? Bywasz na treningach?

W sumie miałem o to samo zapytać po przeczytaniu tego wpisu powyżej :mysli:

X-Ray 11.10.2017 12:44

Cytat:

Pierwotnie napisane przez teo (Post 1484638)
Majac zawodnikow tak wyszkolonych technicznie, tak szybkich napastnikow (Kolar, Balanyuk Carlitos) to my nie powinnismy wiedziec co to jest pilka gora.

To może daj tej pierwszej dwójce spokojnie wejść na początku w drużynę?

Arkadiusz.Czerepach 01.11.2017 10:32

nie mamy na forum jakiegoś insidera ? chyba Pero ?

przydałyby się jakieś przecieki co tam na treningach, jak drużyna sie odbudowuje po Lechu , jak nastroje , czy Kiko juz sie czuje zwolnipony przez forumowiczów , co z Kolarem czy była juz delegacja decyzyjnych na treningu żeby uświadomic że gramy z waflami żydów itp

to chyba ciekawsze niż dywagowanie na 5 stron czy mecz w poznaniu był chuyowy czy tylko słaby

szprotson 01.11.2017 10:50

Velez dluzsza kontuzja, Ondresek nie pasuje do koncepcji, Kostal uraz,

wiesniak842 01.11.2017 11:26

O widzisz. Szprotson, napisz jeszcze prosze jaka to koncepcja bo wszyscy sa pewnie niezmiernie ciekawi:D

TIR_DO_SŁUBIC 01.11.2017 11:32

Ja akurat uważam, że w chwili obecnej nie mamy lepiej pasującego piłkarza do koncepcji Kiko niż Ondraszek właśnie :D

wiesniak842 01.11.2017 11:36

Do tego zmierzalem. Skoro wysoki, silny, w miare grajacy glowa napastnik nie pasuje do koncepcji, w ktorej gramy dlugie pilki do przodu, badz do wchodzacych bocznych obroncow, ktorzy czesto dosrodkowuja, chcialbym wiedziec jaka to koncepcja:D Sam ciekaw jestem jakby wygladala wspolpraca Ondraska z Carlitosem z przodu.

Szneka 01.11.2017 12:02

Cytat:

Pierwotnie napisane przez wiesniak842 (Post 1486493)
Do tego zmierzalem. Skoro wysoki, silny, w miare grajacy glowa napastnik nie pasuje do koncepcji, w ktorej gramy dlugie pilki do przodu, badz do wchodzacych bocznych obroncow, ktorzy czesto dosrodkowuja, chcialbym wiedziec jaka to koncepcja:D Sam ciekaw jestem jakby wygladala wspolpraca Ondraska z Carlitosem z przodu.

grali razem w pierwszym meczu w Szczecinie i wyglądało to obiecująco

Charlie 01.11.2017 12:15

Cytat:

Pierwotnie napisane przez Szneka (Post 1486494)
grali razem w pierwszym meczu w Szczecinie i wyglądało to obiecująco

Z tego co ja pamiętam to Carlitos wyglądał obiecująco, a Ondrasek wyglądał jak zwykle.

Powiedzmy sobie szczerze - Zdenka trzeba się pozbyć. Częste kontuzje + nieskuteczność. Pół biedy, gdyby ta nieskuteczność wynikała ze zmarnowanych okazji - wtedy moznaby się zastanawiać czy to nie wynika z braku pewności siebie, wysłać do psychologa, cokolwiek. Nieskuteczność Ondraska wynika z tego, że niemal wcale nie dochodzi on do sytuacji strzeleckich, nie wspominając o wypracowywaniu ich sobie. Szkoda, bo początki miał przyzwoite.

blanco 01.11.2017 12:25

Ondrasek to facet tak drewniany,że można by nim napalić w piecu na całą zimę. Bez wątpienia nie przedłużymy z nim kontraktu. Co z tego,że dobrze gra głową, skoro nawet nie dochodzi do takich sytuacji strzeleckich. Większość długich piłek jakie gramy to przerzuty na skrzydło ( przewidywalnych zresztą po 5 minutach meczu ) ,a 90% dośrodkowań jest nie w pierwsze tempo tylko po przyjęciu piłki i poprawieniu gdzie już czekają stoperzy. Mam nadzieję,że ta koncepcja trenera zostanie zamieniona na intensywny pressing w kilku fazach meczu i wypracowanie kilku schematów rozegrania. Ponadto mieliśmy w tym sezonie już prawie 80 rzutów rożnych i żadnego nie udało się wykorzystać. Poprawmy to chociaż o kilka procent i już będzie dużo lepiej.

wiesniak842 01.11.2017 12:43

W przypadku Ondraska to nawet nie chodziloby o dochodzenie do sytuacji strzeleckich tylko robienie miejsca dla Carlitosa, zgrywanie mu pilek, przytrzymanie, odegranie, zgranie glowa, wziecie na siebie ze dwoch obroncow. To, ze jest drewnianym i slabym napastnikiem to wiem. Bardziej mnie ciekawi jakby na dluzej wypadl w roli takiego FM-owego odgrywajacego w parze z Carlitosem.

mitmichael 01.11.2017 12:51

Cytat:

Pierwotnie napisane przez wiesniak842 (Post 1486497)
W przypadku Ondraska to nawet nie chodziloby o dochodzenie do sytuacji strzeleckich tylko robienie miejsca dla Carlitosa, zgrywanie mu pilek, przytrzymanie, odegranie, zgranie glowa, wziecie na siebie ze dwoch obroncow. To, ze jest drewnianym i slabym napastnikiem to wiem. Bardziej mnie ciekawi jakby na dluzej wypadl w roli takiego FM-owego odgrywajacego w parze z Carlitosem.

Bylo to widac na poczatku jak ze soba grali. Dla Carlitosa powrot Ondraska bedzie bardzo dobra sprawa

FraMat 01.11.2017 12:53

Cytat:

Pierwotnie napisane przez wiesniak842 (Post 1486493)

My gramy długie piłki do przodu, ale nie na jakiegoś drągala, który ma je zbijać do kolegów, ale bezpośrednio do kogoś, kto ma ją przyjąć i krótko rozegrać. Ondrasek nie za bardzo to potrafi. Długa piłka do przodu jest poza tym tylko wtedy, gdy przeciwnik zagęszcza środek. Oprócz tego długo rozgrywamy na własnej połowie, wymieniamy podania i staramy się po przejściu środka pola krótkimi podaniami i dryblingami wejść w pole karne rywala. Ondrasek i dryblingi? Nie pasuje
:>

Karherop 01.11.2017 13:24

Ostatni mecz pokazał, że przy dobrym ustawieniu w polu karnym można zrobić ładna asystę, będąc nawet najniższym zawodnikiem na boisku. Ilu znacie wysokich napastników którzy bazują nie na technice, ale tylko i wyłącznie sile fizycznej?

Gdyby kiedyś Ondrasek zostal obrońca, a nie napastnikiem może zrobiłby większą karierę. Choc z tym jego zdrowiem i to nie byloby pewne...

szprotson 01.11.2017 14:25

Cytat:

Pierwotnie napisane przez wiesniak842 (Post 1486491)
O widzisz. Szprotson, napisz jeszcze prosze jaka to koncepcja bo wszyscy sa pewnie niezmiernie ciekawi:D

juz piszę - Chuja z niego a nie napastnik :)

wiesniak842 01.11.2017 15:08

Trzeba bylo tak od razu. Czyli nie gra bo jest chujowy a nie, ze nie pasuje do jakiejs tam koncepcji. Przyjalem.

szprotson 01.11.2017 16:08

z tego co slyszalem koncepcja jest taka, ze gra na szpicy na Carlitos nizej niego.
No i teraz patrzymy na statystyki i jego gre porownujac do gry Carlitosa na szpicy
Czarno na bialym wychodzi ze lepiej miec Carlitosa na szpicy i za nim pomocnika niz Zdenka na szppicy a za nim Carlitosa. ;]
Szczegolnie biorac pod uwage, jak rozpadl Nam sie srodek ktory lepiej jest zabezpieczyc kolejnym Perezem Fellainim dla ubogich

Arkadiusz.Czerepach 02.11.2017 10:37

bardziej chodziło mi o jakies przecieki co do morale w drużynie itp

Wszystkie daty podane są w GMT +1. Aktualna godzina to 03:03.

Zasilane przez vBulletin v. 3.8.7. Copyright © 2000 - 2026, Jelsoft Enterprises Ltd.
© 1998 - 2023 forumwisly.pl