![]() |
w tych 3 klubach spokojnie można znaleźć.kliku dobrych zawodników a spadły tylko dlatego, że jednak mają.za dużo parodystów.
W Arce jest Młyński (niezły młodzieżowiec), Nalepa, Vejinović i Steinbors W Koronie: Szymusik, Kozioł, Zubrowski, Forsell W ŁKSie: Ratajczyk (Legia i Lech zdążyły wyjeść rodzynki) Nie każdy z tych zawodników jest nam potrzebny. Nie na każdego też nas stać. Cześć po prostu nie pasuje do sposobu naszej gry |
Cytat:
|
Klemenz też kiedyś był parodystą, więc i dla Sobocińskiego jest szansa.
|
Sobociński to raczej odejdzie do Włoch. ŁKS chciał przed sezonem około 1 mln euro, teraz dostaną pewnie sporo mniej po takim sezonie w jego wykonaniu.
Nie liczyłbym na to że go pozyskamy, aczkolwiek potencjał ma spory, tylko ma problemy z koncentracją. Masa podań do rywala przed własnym polem karnym. |
My potrzebujemy konkretnych armat w obronie, bo obecnie cała nasza defensywa wygląda tragicznie, a nie uzupełnień składu.
|
Na konkretne armaty do obrony to na pewno Wisły nie stać.
Ale nie stać też na wydawanie bańki na Sobocińskiego, z młodych poza talentem Hoyo zainwestowano tu choćby kasę w Szotę. W mojej opinii taki Jurcević by wystarczył na przyszłą rundę (zwłaszcza jak sezon ma być krótszy). Jurcević, Sadlok, Klemenz, Janicki, Burliga, Niepsuj + Hoyo, Gruszkowski, Szota(?). I tyle, nie ma co szaleć jak chodzi o defensywę, gdy przeciętni gracze są na umowach, a niemal totalne pustki są na skrzydłach i w ataku, tam trzeba będzie wydać więcej pieniędzy (na pensje, transfery raczej ciężko) |
Cytat:
Czego nie można powiedzieć o naszych bramkarzach. Vejinovicia też bym brał, ale nie za takie pieniądze jak mu płacą w Arce (140tys. zł/mies.) Dla mnie dobrym i charakternym grajkiem jest Nalepa - przydałby się nam taki zawodnik. A do ataku bierzmy Siemaszkę :D :D Z Korony nie wziąłbym nikogo... nawet jakby dopłacali. Z ŁKSu do pewnego momentu była jedna osoba, którą widziałbym u nas i był to Kazimierz Moskal :) |
No właśnie, jeśli już na siłę ktoś by się nadawał to są sami środkowi pomocnicy (a tych mamy chyba z 6-7). Skrzydłowi, środkowi obrońcy albo napastnicy ze spadkowiczów jacyś się nadają? Pytanie retoryczne.
|
Ze scyzoryków i łksu to nikt się nie nadaje na Ekstraklasę, sorry. Ze świni w kontekście pierwszej 11 to jedynie Steinbors/Nalepa. Vejinović ma 30 lat i poza strzałami z dystansu i dobrym CV nie wniesie zbyt wiele do naszej ekipy. Gość motoryką raczej nie powala a warto mieć na uwadze to, że oczekiwania finansowe będą prawdopodobnie z kosmosu...
|
Bramkarz:
B - ktoś nowy Obrona: PO - Niepsuj ŚO - Sadlok ŚO - ktoś nowy LO - ktoś nowy Pomoc: PP - Błaszczykowski ŚP - Basha ŚP - Żukov LP - ktoś nowy Napad: N- ktoś nowy N- ktoś nowy tylko skąd wziąć na to pieniądze ? :> |
Cytat:
|
Lis pierwszym wyborem na bramce? O babolach zapomniałeś ?
Potrzebujemy ŚO z prawdziwego zdarzenia bo Klemenz, Janicki i Sadlok nie są nie do przejścia i popełniają dużo błędów. Buksa wg Ciebie wytrzyma trudy sezonu ? ok |
Cytat:
Nie stać nas na obrońców nie do przejścia. Ta trójka w zupełności wystarczy. Białek wytrzymuje, Karbownik wytrzymuje, Kamiński wytrzymuje....Milik wytrzymywał... Buksa nie jest upośledzony. Przy dwójce napastników (jak rozpisałeś) Buksa musi grać. Nie wyobrażam sobie aby był trzecim czy czwartym napastnikiem |
W ogóle jak wygląda sytuacja Heberta w Japonii? On nie ma tam jeszcze przypadkiem pół roku kontraktu? Może udałoby się go ściągnąć.
|
Cytat:
Zaczynam się denerwować widząc jego strach w oczach nawet jak trzyma piłkę w rękawicach. Obydwaj popełniają błędy, ale Lis rokuje na przyszłość. Moim zdaniem. |
Cytat:
Buchalik gra nogami gorzej niż Lis, ale lepiej broni na linii. Lis lepiej radzi sobie w 1 na 1, ale Buchal lepiej czyta karne. Moim zdaniem bramkarz na dany mecz powinien być wybierany pod kątem gry przeciwnika. Co za tym idzie, jeśli gramy np. z rakowem liczącym na ogrom wrzutek w pole karne to lepszy Lis wychodzący na przedpole, jeśli gramy z lechem oddającym ostatnio ogrom strzałów zza szesnastki to jednak Buchalik jest lepszy. |
Cytat:
http://ekstrastats.pl/statystyki-bra...814.1579887311 - Buchalik ma najmniejszy % obronionych strzałów z bramkarzy, którzy zagrali min. 10 meczów (66% to naprawdę słabiutko) https://www.transfermarkt.pl/michal-.../spieler/77002 - W całej karierze miał 25 karnych (14 w Wiśle), z czego obronił aż 2 (1 w Wiśle). Daje to piorunujący efekt 8% obronionych karnych (7.14% w Wiśle). Pokażcie mi drugiego bramkarza w lidze z tak dużą liczbą meczów i tak dużą liczbą karnych i jednocześnie z tak słabymi statystykami. EDIT: Sprawdziłem jeszcze Lisa i też jest tak sobie: obronione karne - 1 na 17 (5,88%), obronione strzały (zeszły sezon) - 69,5%. Jednak Lis przynajmniej gra lepiej nogami i nie boi się wychodzić do dośrodkowań. |
Cytat:
Lopez miał oferty z zagranicy z wysokimi kwotami ale uparł się na Warszawę. Kolar z tego co podają różne portale odszedł za 500 tyś. euro i była to klauzula wpisana w kontrakt . Przypominam, że tak na prawdę miał u nas jedną rundę dobrą - ostatnią. Tak więc wg mnie rozsądny transfer. |
Cytat:
https://media1.giphy.com/media/lvOnl...&rid=200_s.gif |
Cytat:
Co do tego Słoweńca, którym rzekomo się interesujemy. Pogadałem ze znajomym ze Słowenii. Mówi, że to może być gra agenta, który wciska mówi o zainteresowaniu kolejnych polskich klubów. Wiadomo, w Polsce więcej pieniędzy. Sam zawodnik ma niezłe podanie i strzał i znacznie lepiej radzi sobie w ataku, niż w obronie. Jak na moje, to Głowa wpisał w Wyscoucie "Rafał Pietrzak similar players". |
Zakładając że okrajamy kadrę i pozbywamy się zbędnych ogniw, przy tym co mówił nas Prezes kadrę mamy zbyt duża.
Odchodzą: Hebert, Boguski, Wasilewski, Brożek, Mak,.Drzazga, Hołownia, Tupta, Wojtkowski, Silva, Przychodzą: LO, ŚO, LP, LP, PP, N (powrotów z wypożyczeń nie wliczam) 10 transferów out, 6 in w zasadzie niezbędnych Zakładam że Turgemana się uda utrzymać |
a co z Chorążką ?
on jest na wypożyczeniu , czy już pozbylismy się go ? bo jeśli nie mamy na bramce mega kota , który od Kacpra jest znaacząco lepszy , to mógłby dostać szanse 1 - to wpisuje sie w waszą retoryke pchania młodych , a nuż któryś pójdzie za dobre hajsy na zachód (ta retoryka opiera sie chyba na wiarze , że scouci na zachodzie , to tylko patrza na program meczowy i widza "o! małolat a ma pierwszy skład w najwyższym poziomie rozgrywkowym w jakiejś Polsce - pewnie talent , bierzemy , dla nas taka kasa to frytki) * 2 - od razu mamy załatwiony temat młodzieżowca i już pozostałą dziesiątką piłkarzy trener moze dowolnie rotować nie martwiąc sie o to gdzie upchnąc Hołownie itp * patrząc na niektóre transfery z ekstraklasy to coś w tym jest ;) |
Chorążka jest wypożyczony, ale jego kontrakt z klubem się kończy po sezonie i nie wiadomo, czy wiążemy z nim przyszłość (aktualnie chyba ma kontuzje) także zapewne wkrótce się dowiemy co z nim dalej. Co do transferu, to chyba jednak prędzej Lisa wytransferujemy niż Chorążkę, ale fakt atut młodzieżowca może też mieć znaczenie.
|
Cytat:
|
Tak potwierdzam że ZL się interesuje Lisem.Zależy czy odejdzie Hładun. Ale z drugiej strony w ZL chcą grać Forencem i mają dwóch młodych z akademii.
|
Jeden z ich akademii to Bartosz Matoga, który odszedł z naszej akademii i poszedł do nich.
|
Lis w Zagłębiu to był temat zanim na dobre u nas Lis wskoczył do bramki. Teraz gdy odzyskał miejsce to z myślę że ani on ani Wisła go nie sprzeda do polskiego klubu
|
Mam nadzieje, ze uda sie dogadac z Mario Jurceviciem, jest bez klubu wiec dla nas opcja idealna. To bardzo ciekawy pilkarz, moze grac na lewej obronie, jako srodkowy a nawet lewy pomocnik, w grudniu interesował sie nim Lech a teraz interesujemy sie my. Dla mnie lepsza opcja niz ten portugalczyk Mata z Porto B
|
|
Cytat:
ale z tego co pisali pozniej to jezeli nic sie nie wysypie ma przejsc do Pogonii |
Jak dla mnie zarówno ten Portugalczyk jak i Jugol, to jakieś medialne pierdy, bądź wrzutki czy to klubu, czy menadżerów, bo od jakiegoś czasu te wycieki z klubu już są bardzo małe i jak ktoś tu przychodzi rzeczywiście, to media się o tym dowiadują przy testach medycznych, a nie na etapie zainteresowania.
|
Brac obu i lewa strona z glowy ;-)
|
Sądzę podobnie jak Mariola. Takich nazwisk jak te 2 wyżej będzie jeszcze dziesiątki. Z czego częścią Wisła może nie być zupełnie zainteresowana.
|
Mata jest już w Pogoni.
|
Kiewicz wspominał coś o tym, że szanse na to, że Turgeman zostanie z nami na dłużej wzrosły.
Mam nadzieję, że wynegocjują dobre warunki i Turgeman zostanie, bo nosa do bramek ma i nie będziemy musieli już nikogo szukać na gwałt. |
Zatrzymanie Turgemana w klubie byłoby bardzo istotnym sygnałem wysłanym w kierunku rynku transferowego - w Wiśle są pieniądze dla wartościowych graczy. Jest to gość, wokół którego można budować skład na przyszły sezon. Dwóch solidnych skrzydłowych, dwóch bocznych obrońców w celu zwiększenia konkurencji, jeden solidny stoper i można z nadzieją spoglądać na przyszły sezon.
|
może po tym karnym , menago zmiękła rura :)
(żart) |
Co okienko jest tak: Jeszcze tylko napadzior, solidni skrzydłowi, boczni obrońcy, stoper i będzie OK :D
a potem jest kiszka, ale mimo wszystko też jestem niepoprawnym optymistą. W przyszłym sezonie trzeba będzie się postarać aby spaść, idealny moment na przebudowę kadry. |
Według mnie to okienko będzie jałowe pod względem jakościowym i zarząd pójdzie po najmniejszej linii oporu wiedząc o tym że spadać będzie tylko 1 drużyna. Bardziej się zajmą zbijaniem tych długów na przyszły sezon i spokojna egzystencje.
|
Cytat:
|
| Wszystkie daty podane są w GMT +1. Aktualna godzina to 21:07. |
Zasilane przez vBulletin v. 3.8.7. Copyright © 2000 - 2026, Jelsoft Enterprises Ltd.
© 1998 - 2023 forumwisly.pl