Forum Kibiców Wisły Kraków

Forum Kibiców Wisły Kraków (https://forumwisly.pl/index.php)
-   Wisła Kraków - piłka nożna (https://forumwisly.pl/forumdisplay.php?f=5)
-   -   Polityka transferowa Wisły (https://forumwisly.pl/showthread.php?t=8819)

Bóg Trybun (objawion) 12.07.2013 12:39

Cytat:

Pierwotnie napisane przez vaazon (Post 1322153)
Ten cały Romo naprawdę jakoś się wyróżniał w sparingach od innych testowanych zawodników?

całe 20 cm na plusie
smuda to lubi

Maciuś 12.07.2013 13:09

Będziemy grać jak Widzew z Dembińskim z przodu.

Konrad. 12.07.2013 13:38

Widzę, że niektórzy łyknęli haczyk "nie ma w klubie kasy" i teraz wszystko będą tym usprawiedliwiać...

Cytat:

Pierwotnie napisane przez Lukasz (Post 1322143)
Niestety naszym głównym problem jest brak pieniędzy. Skoro więc klub nie ma na stadion, kontrakty dla zawodników czy fizjologa to o wyprowadzaniu jakich pieniędzy mówisz? Gdzie są, jak na koncie ich nie ma? Mamy dług, brak płynności finansowej, brak jakichkolwiek zawodników do sprzedania, nie mamy nic interesującego poza 'logo' i licencją na grę w Ekstraklasie.

Rozumiem, że Smuda też nie otrzymuje pieniędzy? Bednarz? Kuźba? Cały zarząd?

Bądźmy ....a poważni i konsekwentni. Fakty są takie:

W czerwcu zatrudniliśmy Smudę. Trenera już starej daty, ale bynajmniej nie anonimowego, i nie taniego. Kontrakt daliśmy mu trzyletni. Na oficjalnej konferencji dostaliśmy informację, że ma trzy okienka na odbudowanie formy Wisły. Ba, nawet coś mówiono o Wielkiej Wiśle, i Polskiej Wiśle.

Także jeżeli w okienku nie przychodzi nikt, a nawet nie ma na testach żadnego Polaka to coś jest nie halo.

Jeżeli nie mamy grosza na piłkarzy jak twierdzą tu niektórzy to nie zatrudnia się jednego z droższych trenerów w lidze! Tylko daję się pracę takiemu Kulawikowi czy zatrudnia jakiegoś młodego po AWFie.

My zaś bierzemy gwiazdora (bo założe się, że S. w piątce-ósemce najlepiej zarabiających ligi jest) a jednocześnie wydajemy na piłkarzy najmniej w lidze.

Gdzie tu konsekwencja?

Cytat:

Pierwotnie napisane przez Lukasz (Post 1322143)
Znasz jakiegokolwiek perspektywicznego zawodnika w niższej lidze z karta w ręku? Dlatego tez mamy na testach amatorów i ludzi po zmywakach z Anglii.

Nie znam, bo nie oglądałem od paru lat niższych rozgrywek w Polsce.

W przeciwieństwie jednak do naszych scautów.

wis.la/x5aob

Cytat:

Do tej pory siatkę obserwatorów Wisły tworzyło czterech skautów centralnych: Zdzisław Kapka, Ryszard Czerwiec, Edward Klejndinst i Marcin Kuźba oraz siedmiu skautów regionalnych, którzy mają za zadanie wyszukiwać zawodników w niższych ligach. Do tej grupy dołączy dzisiaj Cleber, który zakończył karierę piłkarską, ale mimo to dalej będzie pracował dla Wisły Kraków.

(Cleber i Cantoro już nie aktualny).
Chcesz mi powiedzieć, że ci ludzie pracują społecznie? Czy taki milioner Kuźba zadowala się 1,5tys zł miesięcznie? Czy może z własnej kieszeni płacą za paliwo, bilety i jedzenie na oglądanie tych piłkarzy?

Wydajemy więc kasę na 10 scoutów od dwóch lat. Zakładając że biorą 2 tys z klubu (a idę o zakład, że biorą więcej bo Kuźbie dupy by się ruszyć nie chciało za takie grosze) wydajemy na scauting 240 tys zł rocznie.

Mimo tego, przychodzi okienko transferow i 7 scautów regionalnych, nie jest w stanie przedstawić jednego piłkarza z polskich lig!

Dociera to do was? Bednarz dzwoni do SIEDMIU skautów po kolei, którzy cały sezon za pieniądze Wisły jeżdżą i oglądają piłkarzy w niższych ligach, pytając ich o to jakich piłkarzy mogą polecić, a oni mówią: NIKOGO. ....a, to za co im płacimy?!

Dlatego też są dwie opcje:

- nie ma żadnego zdolnego piłkarza w niższych ligach na którego nas stać (co nie jest prawdą, choćby przykład Milika, czy paru piłkarzy Legii). Wniosek: rozwiązać scauting bo szkoda płacić im za nic.
- nasi scauci są chuja warci. Wniosek: wywalić wszystkich obecnych scautów odpowiedzialnych za wyszukiwanie Polaków.
Cytat:

Pierwotnie napisane przez Arked (Post 1322136)
Problem w tym, że do każdego w miarę sensownego gracza z niższej ligi ustawia się kolejka. Rynek polskich piłkarzy jest strasznie wąski. Gdy tylko pojawi się jakiś co potrafi dwa razy prosto kopnąć piłkę che go pół ligi. I nie ma szans, żeby nie został zauważony bo u nas koło każdego nawet pół-piłkarza robi się szum. My w rywalizację z innymi klubami Ekstraklasy zazwyczaj przegrywamy z kretesem. I to nie z Legią, Lechem czy Zagłębiem, tylko np. z Jagiellonią czy Bełchatowem.

Poważnie o Milika tak się cała liga zabijała? Bo ja nic o nim nie słyszałem dopóki nie błysnął w Górniku....

Sprowadzamy obcokrajowców, o których nikt nie słyszał, bo o takich nie musimy z nikim walczyć.

Cytat:

PS: Propozycji testowania zawodników z Limanovii bo wygrali jeden sparing z naszą bezładną zbieraniną testowanych graczy i daremnych juniorów pozostawię bez komentarza.
Naprawdę nie umiesz czytać ze zrozumieniem? Czy też wszystko bierzesz dosłownie?

Dlaczego nie testujemy piłkarzy z niższych lig? Nie chodzi tu o Limanovię, ale o setki innych mniejszych klubów. Dlaczego na siłę ściągamy szrot z całego świata?

Arked 12.07.2013 14:09

Cytat:

Pierwotnie napisane przez Konrad.
Poważnie o Milika tak się cała liga zabijała? Bo ja nic o nim nie słyszałem dopóki nie błysnął w Górniku....

Milik był na testach w Legii ale wybrał Górnika. Obie te drużyny są obecnie bardziej atrakcyjne dla młodego piłkarza niż Wisła. Cytując Marka Jóźwiaka: "- Wiedziałem, że to wielki talent, jego obecna forma nie jest dla mnie zaskoczeniem." Ty mogłeś go nie znać, ja mogłem go nie znać. Ale wiele klubów Ekstraklasy wbrew temu co się większości wydaje trzyma rękę na pulsie.

Cytat:

Dlaczego nie testujemy piłkarzy z niższych lig? Nie chodzi tu o Limanovię, ale o setki innych mniejszych klubów. Dlaczego na siłę ściągamy szrot z całego świata?
Widocznie nasi skauci nie znaleźli nikogo wartego zaproszenia na testy pierwszej drużyny. Ewentualnie dany piłkarz nie chciał z jakiegoś powodu przyjechać na testy, czyt. wybrał inny klub. Tego nie wiemy bo klub o czymś takie na pewno nie poinformuje.

Przy okazji testów. Drużyna rezerw nikogo nie testuje z niższych lig? Zazwyczaj sprowadzali 16-18 latków z mniejszych klubów.

Lukasz 12.07.2013 14:41

Cytat:

Pierwotnie napisane przez Konrad. (Post 1322165)
Widzę, że niektórzy łyknęli haczyk "nie ma w klubie kasy" i teraz wszystko będą tym usprawiedliwiać...

Po pierwsze kasy nie ma, po drugie nie jest to usprawiedliwienie, po trzecie brak pieniędzy wpływa na wszsytko. Masz stare informacje - zarząd jest już praktycznie jednoosobowy -> http://sport.interia.pl/klub-wisla-k...kow,nId,954394 , ilość skautów tez jest ograniczona. Smuda jest drogi ale i tańszy od Nawałki. Pewnie zauważyłeś ze wraz z przyjściem Smudy Bednarz przesunął okres zaciągania pasa o rok do półtorej, wiec wiesz jaki to ma wpływ na finanse. Trenera po AWF zatrudnimy sobie jak spadniemy do IV ligi.

Cytat:

Pierwotnie napisane przez Konrad. (Post 1322165)
Nie znam, bo nie oglądałem od paru lat niższych rozgrywek w Polsce.
W przeciwieństwie jednak do naszych scautów.

To nie tak działa. Zobacz na datę publikacji: 16-12-2010 11:51 Tak było kiedyś jak był Vaalckx.
Obecnie ktoś poleca nam grajka a nasi skauci oglądają DVD a potem go obserwują. Nie penetrujemy niższych lig - oglądamy tylko konkretne osoby. Zacytuję:

Portugalczyk Ruben Tiago Rodrigues Ribeiro. 25-latek jest piłkarzem Beira-Mar, zespołu, który spadł z Liga Sagres. Prawoskrzydłowy piłkarz, mogący również grać na środku, zdobył w poprzednim sezonie sześć bramek. Wiosną był obserwowany przez skautów Wisły, którzy wydali mu bardzo dobrą opinię. Problemem jest kwota odstępnego. Krakowianie musieliby zapłacić za niego 300 tysięcy euro. To spowodowało impas w negocjacjach, ale ostatnio - według naszych informacji - rozmowy zostały wznowione.

Tak samo było z Romo. Ktoś z naszych go obserwował dlatego pewnie zostanie.

Marcin_fan 12.07.2013 14:52

Cytat:

Pierwotnie napisane przez Lukasz (Post 1322172)
Po pierwsze kasy nie ma, po drugie nie jest to usprawiedliwienie, po trzecie brak pieniędzy wpływa na wszsytko. Masz stare informacje - zarząd jest już praktycznie jednoosobowy -> wis.la/kx1d6 , ilość skautów tez jest ograniczona. Smuda jest drogi ale i tańszy od Nawałki. Pewnie zauważyłeś ze wraz z przyjściem Smudy Bednarz przesunął okres zaciągania pasa o rok do półtorej, wiec wiesz jaki to ma wpływ na finanse. Trenera po AWF zatrudnimy sobie jak spadniemy do IV ligi.

To nie tak działa. Zobacz na datę publikacji: 16-12-2010 11:51 Tak było kiedyś jak był Vaalckx.
Obecnie ktoś poleca nam grajka a nasi skauci oglądają DVD a potem go obserwują. Nie penetrujemy niższych lig - oglądamy tylko konkretne osoby. Zacytuję:

Portugalczyk Ruben Tiago Rodrigues Ribeiro. 25-latek jest piłkarzem Beira-Mar, zespołu, który spadł z Liga Sagres. Prawoskrzydłowy piłkarz, mogący również grać na środku, zdobył w poprzednim sezonie sześć bramek. Wiosną był obserwowany przez skautów Wisły, którzy wydali mu bardzo dobrą opinię. Problemem jest kwota odstępnego. Krakowianie musieliby zapłacić za niego 300 tysięcy euro. To spowodowało impas w negocjacjach, ale ostatnio - według naszych informacji - rozmowy zostały wznowione.

Tak samo było z Romo. Ktoś z naszych go obserwował dlatego pewnie zostanie.

Ehh. Dawniej kiedy trzeba było wydać 300tyś E na zawodnika który było jasne że nam sie przyda i będzie z niego pociecha to wydawało sie taką kase od razu. A teraz.. co za czasy nadeszły...

Dariook 12.07.2013 16:27

Nie dosc ze bladzimy po omacku to jedyni znajomi managerowie pleca glupoty, zeby tylko znalesc frajera na ich odpady.

Na miejscu Clebera dwa razy bym sie zastanowil zanim zaoferowal bym grajkow dla klubu w ktorym wszyscy mnie szanuja i znaja.

Zamiast zalatwic jakas petarde dzieki ktorej w Polsce kazdy zebrak by chcial takiego samego. Bo tak u nas kazdy postepuje, liczac ze tez trafi drugiegi Meliksona, to on z takimi vaflami przyjezdza ze szkoda gadac.

Lepszych na fejsie wyszukac mozna...

W kraju gdzie futbol to religia a poza cpaniem , prostutucja i wojnami gangow to jedyna rozrywka...znalezienie takich kasztanow to nie lada sztuka.

Jak takie perly wczesniej tez chcial wcisnac, to nie dziwie sie ze mu popukano w glowe.

Sundaya przemilcze. Widac taki sposob na zycie mu pasuje, handel zywym miesem mu nie przeszkadza, jego sprawa.
Ciekawe ilu tak naprawde sie podusilo w kontenerach lub potonelo na przejebanych tratwach. Pewnie nigdy sie tego nie dowiemy...

seba_109 12.07.2013 16:41

byłem na meczu z Limanovią i ten Romo zagrał TRAGICZNIE.wygrał tylko kilka pojedynków główkowych z rożnych nic poza.. Na tle murzynów Limanovi blado.. z Limonovi młody J.Piwowarczyk, który jest tam na testach tych dwóch murzynów można zaprosić na testy

Matejas_ 12.07.2013 17:22

Cytat:

Pierwotnie napisane przez Bóg Trybun (objawion) (Post 1322157)
całe 20 cm na plusie
smuda to lubi

Jakby lubił to by Sosina nie wypieprzał :D

konaar 12.07.2013 21:52

na boisku przy ulicy Tynieckiej codziennie kopie w piłkę pięciu wychudzonych murzynów. pytanie brzmi czy nasz scouting już tam kogoś wysłał. jeśli jest tu ktoś, kto ma obcykany windows movie maker, może tam podejść, wypytać o przebieg karier, zmontować filmiki na yt i skasować prowizje menadżerską po finalizacji kontraktów

konik28 12.07.2013 23:21

Ten piwowarczyk 19 lat to z ks tymbark jest a momo 24l skalka żabnica

Bóg Trybun (objawion) 12.07.2013 23:34

Cytat:

Pierwotnie napisane przez konik28 (Post 1322231)
Ten piwowarczyk 19 lat to z ks tymbark jest a momo 24l skalka żabnica

o ....a
to ja jeszcze dorzucę Asahela z mojego podpisu
przebojowy skrzydłowy ze wzgórz golan

---

@matejas, to nic nie szkodzi. Smuda tak bahdzo kocha khutką piłkę, że aż gha z konthataku. Tak bardzo nie lubił farbowanych lisów, że aż musiał ich powoływać do kadry. Nie o to chodzi, że o coś chodzi, skoro nie o to.

Worcester 13.07.2013 00:53

Ja na serio.
Mogę zaoferować gościa z Londynu.. Wychowanek Wisły (szkółka Chemicza), teraz kopie w lidze lokalnej (i naśmiewa się z naszych wychowanków, dzięki czemu znam kilka pikantnych szczegółów). Chłopak rocznik 88 - Burlige przepije i ogra trzy razy. Z ograniem Łukasza mówię serio, bo widzę jak obydwaj grają, a sami nawzajem się znają.

Tak Wisła TS "eksportuje" swoich wychowanków dzięki znajomościom swoich "trenerów".

wiertar 13.07.2013 01:01

Cytat:

Pierwotnie napisane przez Bóg Trybun (objawion) (Post 1322232)
o ....a
to ja jeszcze dorzucę Asahela z mojego podpisu
przebojowy skrzydłowy ze wzgórz golan

---

@matejas, to nic nie szkodzi. Smuda tak bahdzo kocha khutką piłkę, że aż gha z konthataku. Tak bardzo nie lubił farbowanych lisów, że aż musiał ich powoływać do kadry. Nie o to chodzi, że o coś chodzi, skoro nie o to.

No i .... z tego?? przy zawodnikach testowanych przez Wisłe wyróżniali sie obydwoje bardzo

Dariook 13.07.2013 01:05

Przy nich to nawet Igor Sypniewski grał by trzeźwo,

siara 13.07.2013 06:50

Cytat:

Pierwotnie napisane przez konaar (Post 1322219)
na boisku przy ulicy Tynieckiej codziennie kopie w piłkę pięciu wychudzonych murzynów. pytanie brzmi czy nasz scouting już tam kogoś wysłał. jeśli jest tu ktoś, kto ma obcykany windows movie maker, może tam podejść, wypytać o przebieg karier, zmontować filmiki na yt i skasować prowizje menadżerską po finalizacji kontraktów

Na Tynieckiej trenowali podopieczni Sundaya, wraz z nim....to nie żart.

arti 13.07.2013 07:34

Guerrier kontuzja ramienia albo barku.
Na pewno do końca concacaf cup, a być może 2 miechy.
http://www.totalmixradio.com/2013/07...es-grenadiers/

KrzychooR 13.07.2013 09:48

Cytat:

Pierwotnie napisane przez arti (Post 1322239)
Guerrier kontuzja ramienia albo barku.
Na pewno do końca concacaf cup, a być może 2 miechy.
wis.la/slxd9

A to się nawet dobrze składa bo może juz do Krakowa lecieć i zacząć się aklimatyzować ;)

wordbatata 13.07.2013 10:17

Cytat:

Pierwotnie napisane przez siara (Post 1322238)
Na Tynieckiej trenowali podopieczni Sundaya, wraz z nim....to nie żart.

On tam ze znajomymi trenuje od dobrych kilku lat nic w tym dziwnego. Swego czasu kopał tam ze swoimi wspolokatotami którzy z piłką nie mają styczności profesjonalnie. Dla mnie może robić co chce z kim chce byle by Wiśle dobrych graczy polecał.

qqq_b 13.07.2013 14:02

Jakim cudem Wisła otrzymała licencje na gre w ekstraklasie, skoro wszędzie słychać "nie ma pieniędzy na nic w tym klubie"?

bódyń 13.07.2013 18:13

Wywiad na weszlo.com z Kuzba o skautingu Wisly
http://www.weszlo.com/news/15588-Mar...onczy%E2%80%A6

Barti 14.07.2013 00:39

Gdybym miał oceniać tylko po dzisiejszym meczu, to Romo vel don Wasyl Roma musiałby się już pakować. Dla mnie to on ma jakieś nieskoordynowane ruchy. Gdyby zamknął akcję po wrzutce ze skrzydła bodajże Małego - to co innego. Już na rozgrzewce nie przypadł mi do gustu jak z prostej piłki uwalił w trybuny. Kapka pewnie modlił się żeby ten gość wypalił, bo głównym celem miał być napastnik. Jak dla mnie jeżeli go zakontraktują, to będzie to bardzo "na siłę" robione, ale tak jak piszę, ja oceniam tylko po sparingu z Ruchem. Może fachowcy widzą w nim przyszłość.

silver03 14.07.2013 01:03

Cytat:

Pierwotnie napisane przez Barti (Post 1322479)
Gdybym miał oceniać tylko po dzisiejszym meczu, to Romo vel don Wasyl Roma musiałby się już pakować. Dla mnie to on ma jakieś nieskoordynowane ruchy. Gdyby zamknął akcję po wrzutce ze skrzydła bodajże Małego - to co innego. Już na rozgrzewce nie przypadł mi do gustu jak z prostej piłki uwalił w trybuny. Kapka pewnie modlił się żeby ten gość wypalił, bo głównym celem miał być napastnik. Jak dla mnie jeżeli go zakontraktują, to będzie to bardzo "na siłę" robione, ale tak jak piszę, ja oceniam tylko po sparingu z Ruchem. Może fachowcy widzą w nim przyszłość.

Fachowcy mówią, że jeśli będzie się dobrze rozwijał to w przyszłości może być dobrym napastnikiem. Zresztą Smuda chyba się kapnął, że na teraz nadal nie ma ani jednego napastnika wystawiając na tej pozycji w drugiej połowie Sarkiego...

wiertar 14.07.2013 01:32

Cytat:

Pierwotnie napisane przez silver03 (Post 1322482)
Fachowcy mówią, że jeśli będzie się dobrze rozwijał to w przyszłości może być dobrym napastnikiem. Zresztą Smuda chyba się kapnął, że na teraz nadal nie ma ani jednego napastnika wystawiając na tej pozycji w drugiej połowie Sarkiego...

za dwa lata ponoć ma wypalić wiec my go za kontraktujmy na rok... niech inni zbierają plony;)

Barti 14.07.2013 03:23

Cytat:

Pierwotnie napisane przez silver03 (Post 1322482)
. Zresztą Smuda chyba się kapnął, że na teraz nadal nie ma ani jednego napastnika wystawiając na tej pozycji w drugiej połowie Sarkiego...

Tak jest, to był chyba rozpaczliwy ruch, szkoda że całą II-gą połowę był bezproduktywny i nie dał sią sprawdzić z tej strony. Jakby to napisali żałobnicy po Genkovie: nie miał mu kto dogrywać...
P.S.
Żartowałem... jemu faktycznie nie było komu dograć, bo nie było zgranej drużyny do wyprowadzenia akcji... mimo wszystko uważam że w młodych jest potencjał...

arti 14.07.2013 07:46

Cytat:

Pierwotnie napisane przez bódyń (Post 1322388)
Wywiad na weszlo.com z Kuzba o skautingu Wisly
wis.la/iqhtr

Coś mi się wydaje, że wkrótce możemy mieć o jednego skauta mniej...:)
Fatalny obraz- dokądś tam jeżdżą, kogoś obserwują wychodzi na to, że nie wiadomo po co.
Bo potem na testy i tak przyjeżdżają jakieś króliki z kapelusza.
Llepiej puścić ogłoszenie w poniedziałkowej gw-praca, że szukamy grajków a nuż trafi się jakiś zdrowy chłopak z siłą, wytrzymałością i koordynacją i ambicją.
Poprzeczka jest doprawdy już tak nisko, że to mogłoby wypalić.

westersyl 14.07.2013 19:50

Mimo kontuzji Dolanda Gurriera uważam, że warto w niego zainwestować choćby miał nie grać ten miesiąc. Gość ma niesamowity sposób poruszania się, duża moc w nogach do tego nie boi się grać. Z moich jakiś tam obserwacji na podstawie video uważam, że sprawia wrażenie lekkiego wariata, a takim chyba łatwiej się zaaklimatyzować.

Zdaniem Hiszpańskich mediów Brożek dogadał się w kwestii rozwiązania umowy. Wiadomo, że wolałbym utalentowanego młodego gościa do tego Polaka, który będzie gwarantem goli ale wiadomo jak to jest.

Ostatnie doniesienia odnośnie bramkarzy zaczynają mnie niepokoić, mam nadzieję, że w klubie szukają kogoś kto docelowo będzie numerem 1.

edit: No i szkoda, że w tym Bełchatowie nadal nie myślą, nic ich nie nauczyło to że na takich piłkarzach jak Garugła czy Nowak zarobili zero złoty. Kiszą tych piłkarzy a potem kończą jak wszyscy widzimy. Przydałby się nam Mateusz Mak ale ta cena 500 k euro za obu to mocna przesada, a chłopak nie długo będzie miał 23 lata. Sezon w pierwszej lidze dobrze mu nie zrobi.

aNouc 14.07.2013 20:30

Cytat:

Pierwotnie napisane przez qqq_b (Post 1322304)
Jakim cudem Wisła otrzymała licencje na gre w ekstraklasie, skoro wszędzie słychać "nie ma pieniędzy na nic w tym klubie"?

Bo gdybysmy brali wszystko na powaznie co piszą w mediach to wyszloby nam ze pierwszym czlowiekiem w kosmosie byl Etiopczyk, Abraham Lincoln skoczył ze stratosfery, ustanawiając trzy nowe rekordy świata, a Daniel Sikorski gral u boku Messiego

WISŁAZWE 14.07.2013 20:34

Cytat:

Pierwotnie napisane przez westersyl (Post 1322557)

Zdaniem Hiszpańskich mediów Brożek dogadał się w kwestii rozwiązania umowy. Wiadomo, że wolałbym utalentowanego młodego gościa do tego Polaka, który będzie gwarantem goli ale wiadomo jak to jest.

Hmm, to skąd pojawiło się info, że Paweł miał ważny kontrakt do 30.06.2013? Już mnie to dziwiło, że Bednarz bodaj wspomniał o tym, że Brożek musi najpierw rozwiązać kontrakt..

Coś przegapiłem :mysli:

westersyl 14.07.2013 20:51

Cytat:

Pierwotnie napisane przez WISŁAZWE (Post 1322563)
Hmm, to skąd pojawiło się info, że Paweł miał ważny kontrakt do 30.06.2013? Już mnie to dziwiło, że Bednarz bodaj wspomniał o tym, że Brożek musi najpierw rozwiązać kontrakt..

Coś przegapiłem :mysli:

Ja czytałem o dwóch wersjach.
Pierwsza, Paweł podpisał kontrakt na 2 lata z Recreativo. W obecnych okolicznościach chyba najbardziej prawdopodobna.
Druga wersja, że Paweł podpisał kontrakt na rok z opcją przedłużenia i to przeczytałem na jakiejś hiszpańskiej stronie.

Info z dzisiaj: wis.la/eny39
W tym jest napisane, że są dogadani z kilkoma piłkarzami w tym i z Brożkiem.
Cytat:

Other players with valid contracts have also reached an agreement with the Dean for his departure, the defense case Manolo Martinez, who will play Levadiakos in the Greek, and Polish striker Pawel Brozek, who likely will return home

Wszystkie daty podane są w GMT +1. Aktualna godzina to 15:38.

Zasilane przez vBulletin v. 3.8.7. Copyright © 2000 - 2026, Jelsoft Enterprises Ltd.
© 1998 - 2023 forumwisly.pl