![]() |
Cytat:
Od dawna pisałem na forum, że szkolenie / wylawianie z niższych lig młodych zdolny i odsprzedawanie ich z zyskiem to najszybsza droga zeby się odkuć finansowo i pospłacać stare długi. |
Panowie, dajcie z tym Buksą spokój.
Odejdzie po zakończeniu kontraktu, dostaniemy za niego ekwiwalent za szkolenie i to wszystko. Zapomnijcie o jakiejkolwiek konkretnej kasie, więcej wyciągniemy z dobrego dnia meczowego. |
Cytat:
Czy źle kojarzę? |
Dobrze kojarzysz. Wielokrotnie powtarzali, że Olek odejdzie z Wisły na takich zasadach, żeby on i klub byli zadowoleni, bo dużo Wiśle zawdzięczają.
No, ale wiadomo, że "czyny nie słowa". Jedno jest pewne - bicie piany w każdym miejscu sieci o to niczego nie zmieni. ;) Oczywiście każdy by chciał, żeby Olek został u nas jeszcze z rok- dwa i odszedł za grubą kasę. A jak będzie - zobaczymy. |
Ja obstawiam coś w stylu - podpiszemy nowy kontrakt ale ze stosunkową niską kwotą odstępnego.
Będzie na tyle niska, że Olek będzie wybierał w ofertach klubów zachodnich i na tyle wysoka, że Wisła dostanie niezłą kasę za niego. |
Buksa, Buksa, ale Boguski zapowiedział że nie kończy kariery więc spodziewajmy się break news na stronie głównej ;)
|
A za Bogusia to nic już nie dostanie? Nie uda się go już sprzedać?
Doświadczenie ma, lojalny, jak gdzieś przyjdzie to zostaje na lata. Może by się ktoś skusił :) |
Wisła wykupiła Kuljevica , czyżby to oznaczało ,że Basha odchodzi ?
|
Cholera wie co to oznacza, może po prostu tyle, że dogadaliśmy się z miastem, więc się kasa znalazła, a może pincet innych rzeczy, ale na pewno jest to inwestycja na przyszłość, musiał naprawdę niesamowicie się prezentować na treningach, że właściwie tylko na ich podstawie go wykupili. A co do odejść to też trzeba się ich spodziewać zwłaszcza po sezonie, ale czy akurat Basha miałby odejść to nie wydaje mi się, prędzej Żukow.
|
Cytat:
|
ej , a jak sie ma cała ta sytuacja covid-owa do rynku transferowego , a konkretnie mam tu na mysli kontraktów do czerwca ?
|
Tego nie wie nikt.
|
W wypożyczeniu Niko, była adnotacja że jeżeli chcemy go wykupić musimy zrobić to do końca maja.
Nie wiązałbym tego transferu z potencjalnym odejściem innego SP |
Basha po tym co pokazuje w tym sezonie to może spokojnie odejść.
|
do kiedy ma ważny kontrakt Rafał Janicki i jaka jest szansa że p tym sezonie odejdzie?
|
Cytat:
Janicki ma kontrakt jeszcze rok, ale nie ludze się, sam z klubu nie odejdzie. |
Cytat:
|
Hebert-Klemenz , to bardzo dobry srodek jak na nasze mozliwosci
sportowo to najchetniej bym wymeinił niestety Maćka Sadloka |
Cytat:
Sadlok? już wydawało się, że wrócił na dobry poziom ale wczoraj piłkarski kryminał. |
Cytat:
|
Cytat:
- Korona (W) - remis - Śląsk (W) - porażka - Górnik (W) - porażka - Płock (D) - remis - Lech (W) - remis Mamy 4 remisy i 14 porażek. Prowadziliśmy w 5 z tych 18 meczów. To nie jest stały schemat tego sezonu. Na schemacie szybka bramka i obrona w końcówce zrobiliśmy w tym roku 14 punktów, czyli prawie połowę naszego dorobku punktowego. A co do samego Bashy: z nim jest tak, że jest on bardzo lubiany przez kibiców, bo: 1. Jest bodaj ostatnim ze ściągniętego przez Junco i Ramireza hiszpańskiego zaciągu. To nam się podoba, bo to kolejny dowód na to, jak magicznym klubem jest Wisła. 2. Wciąż jest w naszym klubie, co daje nam jakąś ciągłość. Wszystko dookoła się zmienia, ale Sadlok, Basha czy Brożek zostają. Boguskiego pomijam. 3. Każdy podświadomie czuje, że to piłkarz, który ma dyrygować całym zespołem, rozprowadza piłki. A że każdy chce się uznawać za znawcę piłki, to powie, że Basha to zajebisty zawodnik. A czy jest taki zajebisty? Miewa takie momenty, jak na starcie tej rundy. Potem rzeczywiście brakuje mu trochę pary, ale ma na tyle duże umiejętności, że potrafi jakoś to załatać. Kolejnego zawodnika do środka pola wprowadza się nawet jeśli dotychczasowa dwójka jest w pełni sił. To schemat stary jak świat. Lepiej jest zagęścić środek i poczekać na błąd rywala niż samemu go popełnić. |
Nie chodzi mi tylko o mecze w których prowadziliśmy, ale także o te gdzie mieliśmy remis i rozpaczliwie go broniliśmy jak ostatni mecz u siebie z Lechem.
Ogólnie ja zauważam spory zjazd fizyczny u Bashy w stosunku do tego jak wyglądał w okresie po przyjściu do Wisły i myślę, że jak znalazł się jakiś chętny do jego pozyskania to nie ma się co zastanawiać. |
Jakby co, to mecz z Lechem to też jest ten, w którym prowadziliśmy i straciliśmy 2 punkty.
|
To byla zwykla blazenada
|
a ja myślałem, że graliśmy z mistrzem Polski i wiceliderem
|
To nic nie zmienia, bo sami sobie strzelaliśmy te bramki.
|
https://wislakrakow.com/13-mlodych-z...hodzi-z-wisly/
tutaj jest mowa że 13 zawodników odchodzi z Wisły. Wśród nich Kasia Malik Wydra. Nazwiska te przewijały się w dyskusjach na forum i shutboxie jako super talenty, czemu teraz z nich rezygnująmy? Tak osłabli czy wcześniejsze informacje były przesadzone? |
U nas to same talenty tylko jakos tego nie widac.Ktorys kopnie ze dwa razy prosto pilke i juz talent
|
Cytat:
Na tym też polega proces selekcji - inwestuje się w tych którzy lepiej rokują a (bez urazy) przeciętniaków się pozbywamy żeby dać szansę kolejnym młodszym. |
Cytat:
|
Dawid Kort przesunięty do rezerw Miedzianki. Warto Go wyciągnąć z powrotem do nas
|
Raczej na przyszły sezon i w ogóle już nam się nie przyda piłkarz takiego pokroju. U niego widzę, już równą pochyłą. Teraz pewnie żałuje, że od nas odszedł.
|
Cytat:
|
odszedl za darmo jak klub byl w potrzebie to z jakiej racji mamy teraz wyciagac do niego pomocna dlon?
Nie jest to pilkarz na poziomie Vukana ani Zukowa, wciaz tez wierze, ze rozkreci sie jeszcze Chuca, jezeli dostanie kilka meczów na 10, wiec Kort nam zbedny Jezeli sie utrzymamy to potrzebujemy napastnika, bramkarza i skrzydłowego. W tej kolejnosci |
Cytat:
|
Cytat:
|
Pytanie czy Skowronek (o ile będzie jeszcze trener bo zdaje się kończy mu sie kontrakt) będzie chciał takiego piłkarza jak Kort.
|
Cytat:
|
Ech, trzeba będzie zrobić sporą rewolucję w składzie. Musimy sprowadzić praktycznie cały skład nowych, dobrych piłkarzy + trenera. Bramkarz - obowiązkowo, Buchalik to jest jakiś żart, a nie bramkarz
Prawa obrona - Niepsuj, Burliga - niestety cieniasy Środek obrony - obowiązkowo, Janicki to kompletny patałach, Hebert jest tylko wypożyczony i pewnie odejdzie, Klemenz może zostać, ale tylko jako rezerwowy Lewa obrona - Sadlok jest bez formy od lat (a może on po prostu jest beznadziejny), Hołownia to tragedia, poza tym i tak tylko wypożyczony Prawe skrzydło - jest Kuba, ale kto za niego, jeśli nie będzie w stanie grać? Środek pomocy - no chyba tu nie trzeba, Żukow, Basha (o ile zostaną) i Kuveljić potrzebują normalnego trenera. Savicevica bym pożegnał bez żalu Lewe skrzydło - Wojtkowski, Mak to ciągłe kontuzje Do pomocy przydałby się jeszcze rozgrywający Atak - dno, Turgeman odchodzi, Brożek ma już 37 lat, Drzazga - tragedia, Tupta - tragedia (i tak odchodzi), Buksa - wieli talent, ale czy gotowy do gry w pierwszym składzie? Podsumowując - bramkarz, 4x obrońca, 2x pomocnik (jeśli nikt nie odejdzie), 1-2x napastnik + trener = min. 8 piłkarzy od razu do składu + trener. I teraz pytanie fundamentalne - za co? Nie jestem przekonany, że nas stać nawet na jednego, a co dopiero cały nowy skład. Niestety wygląda na to, że jesteśmy głęboko w d. i cały przyszły sezon (jeśli uda się nam utrzymać teraz) to będzie kolejny sezon kompletnej degrengolady tego klubu i kolejna rozpaczliwa walka o utrzymanie (nawet jeśli spada tylko jeden zespół) |
Zgadzam się z przedmówcą.
Powinniśmy wymienić cały skład przed kolejnym sezonem, bo to cieniasy, potrzeba nam całego składu nowych, dobrych piłkarzy, najlepiej ogranych w jakichś porządnych ligach i w miarę młodych. I oczywiście aktualnie w formie żeby byli, tacy od razu do gry. Jak trochę kasy nam zostanie, to dobrze byłoby jeszcze wybudować nowy funkcjonalny stadion, bo widzę, że na miasto nie ma co liczyć. Idź ty lepiej powisieć dalej na tej choince z której się urwałeś. :D |
| Wszystkie daty podane są w GMT +1. Aktualna godzina to 05:09. |
Zasilane przez vBulletin v. 3.8.7. Copyright © 2000 - 2026, Jelsoft Enterprises Ltd.
© 1998 - 2023 forumwisly.pl