Forum Kibiców Wisły Kraków

Forum Kibiców Wisły Kraków (https://forumwisly.pl/index.php)
-   Wisła Kraków - piłka nożna (https://forumwisly.pl/forumdisplay.php?f=5)
-   -   TS Wisła byłym właścicielem Wisły Kraków S.A. (https://forumwisly.pl/showthread.php?t=9691)

BigLeb 25.07.2018 11:10

Cytat:

Pierwotnie napisane przez funkykoval (Post 1510598)
Jeżeli właściciel klubu (jest nim nadal TS) powołuje zarząd i daje mu wynagrodzenie, to Tobie jako nie właścicielowi delikatnie mówiąc g...wno do tego kogo powołuje i z jakim wynagrodzeniem....
Idź pod jakąkolwiek firmę prywatną i zapytaj się dlaczego tam prezesem został powołany syn właściciela firmy, a nie Ty.....

Nawet jak tego nie zrobisz to jesteś śmieszny.............

TS WISŁA to jest ponad 110 letnie stowarzyszenie, a nie prywatna firma czy folwark pana zresocjalizowanego, jego prawej ręki, pana czystego jak łza nie gołodupca czy też figurantki. Sam nie bądź śmieszny i się nie dziw, że kibice i media będą patrzeć na to co się tam dzieje i będą w miarę swoich możliwości reagować i protestować przeciw takim praktykom.

nesta 25.07.2018 11:39

Cytat:

Pierwotnie napisane przez Sylwus1988 (Post 1510596)
Tez słuchałem. Mowili coś ze w sobote konferencja i może dowiemy sie czegoś więcej. Mówili o jakimś gosciu z Niepołomic ale nie zapamiętałem nazwiska. Mówili ze Ziętek pomaga zakulisowo.
Oglądałem też wczoraj powtorke ligi plus z prezes Sarapatą i kurcze szkoda mi się jej zrobiło. Moze to tylko moje wrażenie ale tak mi się zdaje ze ta kobieta to kłębek nerwów.

Tak to zabrzmiało jakby w skład tej grupy biznesmenów zainteresowanych Wisłą miał wchodzić Ziętek - pytanie czy Stanisław czy jego syn.
Tu link do nagrania audycji:

http://weszlo.fm/audycje/tego-sluchaj-wislaku-18/

sedonh 25.07.2018 11:54

Dyskusja z Tobą funkykoval mija się z celem, jesteś jedną z tych osób którym pluje się w twarz a oni mówią, że pada deszcz. Gdybyśmy spadli do 4 ligi funkykoval napisałby, że to wina Cupiała, gazety wyborczej, migi i warszawskiego spisku, w żadnym wypadku niekompetentnego Tsu który wydaje więcej niż ma w tak gównianej sytuacji.

Twoje podejście swietnie obrazuje wpis o pracownikach klubu, tak jak napisał BigLeb, Wisła to nie prywatny folwark i zatrudnianie do niej znajomych to jeba** patologia

funkykoval 25.07.2018 12:11

Cytat:

BigLeb napisął:

TS WISŁA to jest ponad 110 letnie stowarzyszenie, a nie prywatna firma czy folwark pana zresocjalizowanego, jego prawej ręki, pana czystego jak łza nie gołodupca czy też figurantki. Sam nie bądź śmieszny i się nie dziw, że kibice i media będą patrzeć na to co się tam dzieje i będą w miarę swoich możliwości reagować i protestować przeciw takim praktykom.
TS to stowarzyszenie sportowe - jesteś członkiem tego stowarzyszenia ??? Jesli nie to nie masz wpływu na jego funkcjonowanie ......
Rozumiem, że członkowie Rady Nadzorczej, którzy powołali p. Sarapatę i Dukata do Zarządu również współpracują z przestępcami - czyli L. Miętta-Mikołajewicz, T. Czerwiński i M. Stankiewicz - skoro powołali figurantów Miska ????

Rozumiem też, że współpracujący w zarządzie TS z Saraptą i Dukatem jego członkowie też są współpracownikami Miśka i figurantami ????????
I kto tutaj jest śmieszny ????

BigLeb 25.07.2018 12:18

Ach jak to dobrze, że się można za Mięttę-Mikołajewicza schować, bo to przecież złe języki ludzkie i pomówienia są.

MB1906 25.07.2018 14:08

Widzieli wpisy Dukata na TT z wczoraj???. To jest dzieciak, ktory nigdy nie powinien zostac vce prezesem.

funkykoval 25.07.2018 14:32

Cytat:

BigLeb napisał:

Ach jak to dobrze, że się można za Mięttę-Mikołajewicza schować, bo to przecież złe języki ludzkie i pomówienia są.
Ach jak to dobrze napisać kolejny farmazon, ale nie odnieść się do faktu, że ktoś wybrał duet Sarapata - Dukat w zarządzie Wisła S.A. oraz wśród członków zarządu TS i niestety nie był to Misiek, bo niestety zarówno spółka jak i stowarzyszenie kieruje się przepisami, które mówią o tym, kto dokonuje wyboru osób do organów.....

Tak się składa, że są to właśnie wskazane osoby.... chyba, że twierdzisz nadal usilnie, że są to kolejni figuranci Miska.....

Cytat:

Sedonh napisał:

Dyskusja z Tobą funkykoval mija się z celem, jesteś jedną z tych osób którym pluje się w twarz a oni mówią, że pada deszcz. Gdybyśmy spadli do 4 ligi funkykoval napisałby, że to wina Cupiała, gazety wyborczej, migi i warszawskiego spisku, w żadnym wypadku niekompetentnego Tsu który wydaje więcej niż ma w tak gównianej sytuacji.
Nie kolego, jeżeli ktoś tu pluje to właśnie Ty - jeżeli fakty nie pasują do teorii wydumanej przez Ciebie, to tym gorzej dla faktów....
Nie jeden raz pisałem, że zarząd popełnia błędy i to rażące - nie tylko wizerunkowe, ale przede wszystkim o charakterze zobowiązaniowym, więc nie piernicz mi swoich farmazonów....
Niekompetentny TS zadłużył Wisłę na kilka milionów złotych.....
Kompetentne zarządy TFK zostawiły zadłużenie sięgające kilkunastu milionów złotych i to tylko dlatego, że wcześniej podwyższono kapitał Wisła SA w zamian za wierzytelności w kwocie 62.656.300 zł .....
Niekompetentny zarząd TS nie dał się nabrać na działania Stecherta w zeszłym roku zmierzające do przejęcia klubu....
Kompetentni prawnicy TFK stwierdzili, że oferta Stechert Grupp jest rewelacyjna dla klubu i oczywiście wiarygodna.... podobnie twierdziło sporo forumowiczów oraz Mateusz Miga - ten to nawet z tego co pamiętam słowa przepraszam nie powiedział......

Cytat:

Sedonh napisał:
Twoje podejście swietnie obrazuje wpis o pracownikach klubu, tak jak napisał BigLeb, Wisła to nie prywatny folwark i zatrudnianie do niej znajomych to jeba** patologia
Napisałem - zbierzcie się , wpiszcie do TS Wisła jako członkowie stowarzyszenia, przegłosujcie odpowiednie kandydatury - będziecie mieli wpływ na działanie TS

Lukasz 25.07.2018 14:50

Cytat:

Pierwotnie napisane przez funkykoval (Post 1510598)
Dosyć to dziwne co piszesz: Surmę zatrudniali Dukat z Sarapatą (TS i SA) i Głowackim (SA), część kibiców klubu wyraziła zdecydowaną dezaprobatę (delikatne ujęcie), a Łukasz Surma zrezygnował z zajmowanego stanowiska.

Rozumiem, że klub powinien na siłę go zatrzymywać...a wpływu TS na decyzję w prawie Surmy raczej nie miał , (..)

Dlaczego raczej? Powinieneś być pewny.

Poza tym jeśli uważasz wpływu na decyzje nie miał TS, nie miała SA i sam Surma na siebie wpływu nie wywierał to kto ten wpływ miał?

Jeśli nie znajdziesz lepszego i prostszego wytłumaczenia, to zostanie nam przyjąć że Ci kibice którzy o ile wiem jako jedyni sprzeciwili się tej kandydaturze, mieli właśnie głos decydujący. Naj naj naj ważniejszy :)

Cytat:

Pierwotnie napisane przez MB1906 (Post 1510620)
Widzieli wpisy Dukata na TT z wczoraj???. To jest dzieciak, ktory nigdy nie powinien zostac vce prezesem.

IMO Właśnie jest idealnym v-ce prezesem. Po to jest instytucja v-ce prezesa żeby posadzić tam swojego zaufanego człowieka/szarą eminencję do kontrolowania grubszych spraw lub/i słupa na którym ma ciążyć odpowiedzialność prawna za podpisywane dokumenty.
Jakoś nie znajduję innych powodów istnienia tej 'instytucji'.

funkykoval 25.07.2018 15:06

Cytat:

Lukasz napisał:
Dlaczego raczej? Powinieneś być pewny.
Czego powinienem być pewny, że to TS zmusił go do złożenia rezygnacji ???

Cytat:

Lukasz napisał:
Poza tym jeśli uważasz wpływu na decyzje nie miał TS, nie miała SA i sam Surma na siebie wpływu nie wywierał to kto ten wpływ miał?
Chłopie do czego się odnosisz - bo ja do zarzutu jednego z forumowiczów, że odejście Surmy to wina Sarapaty i Dukata ....
Co zaś do tego dlaczego Surma zrezygnował - być może pod wpływem stanowiska kibiców, a może za tydzień wypłynie jako szkoleniowiec młodzieży w Arisie Saloniki - pytanie nie do mnie - biorąc pod uwagę wypowiedź Głowackiego - raczej mógł Surma liczyć na wsparcie ze strony zarządu.....

Lukasz 25.07.2018 15:38

Cytat:

Pierwotnie napisane przez funkykoval (Post 1510626)
Co zaś do tego dlaczego Surma zrezygnował - być może pod wpływem stanowiska kibiców, a może za tydzień wypłynie jako szkoleniowiec młodzieży w Arisie Saloniki .....

Ok. Umówmy się że jeśli wypłynie w Arisie Saloniki i przyzna że to był powód rezygnacji to jest na Twoje - dostał taka ofertę że Sarapata z Dukatem nie mieli szans go zatrzymać :)

Ale jeśli nie i będzie siedział na bezrobociu to może jednak przyznasz że mamy zarząd który nawet 'bezrobotnego' zadymi pieniędzmi i własnym wsparciem nie przekona do pracy w klubie, jeśli pewna grupa osób powie 'nie'. Ba nawet sam nie wyrazi oburzenia z tego powodu ze ktoś wchodzi w jego buty czy robi mu krecia robotę.

EOT

czaro 25.07.2018 18:41

Fajnie, że wpadł tu Koval i odpowiedział na te bzdury.

Posty typu "spierdalaj, nie mów mi, co mam robić" są poniżej krytyki i tak się rozmawiać nie da.

Nie wiem, czy jest to sens ciągnąć, ale do dwóch postów się odniosę.

Cytat:

Pierwotnie napisane przez Krotochwila (Post 1510530)
Bardzo wysokie, niepoparte kompetencjami i umiejętnościami wynagrodzenie "zarządu" nazywasz uzasadnionym, prymitywny nepotyzm mądrymi wyborami personalnymi, menedżera siłowni, który w krytycznym dla klubu momencie poleciał sobie na urlop zaraz nazwiesz twórcą awangardowej szkoły zarządzania. Całej reszty długiej listy nieudolności jaśnie panujących nawet nie przytaczam, bo boję się ciężaru Twojej logiki.

Manipulujesz. Nie nazwałem tego wynagrodzenia uzasadnionym i nie wypowiadałem się na temat kompetencji zarządu. Napisałem, że wynagrodzenie nie jest skandalicznie wysokie.

Co do nepotyzmu - prima facie tak to wygląda, ale trzeba pamiętać, że Wisła jest spółką akcyjną i ma właściciela. Jeśli ten właściciel chce sobie strzelać w stopy, to jego sprawa. Kompetencje i warunki zatrudnienia warto jednak wyjaśnić w kontekście pomocy kibiców dla klubu. Jeżeli klub niegospodarnie wydawałby pieniądze, dając zarobić znajomym, to znacznie trudniej uzasadnić, byśmy mu pomagali. Natomiast nie wiem, na jakich warunkach ci ludzie pracują, więc nie drę się: nepotyzm, skandal, patologia. Jak się dowiem czegoś więcej i okaże się, że faktycznie jest tak, jak insynuujesz, to wtedy owszem, będę zły.

Wyjazd Dukata to inna sprawa i w tym temacie pisałem dwa razy, że to niepoważne i niegrzeczne.

Cytat:

Pierwotnie napisane przez Krotochwila (Post 1510530)
Nie zauważasz lub nie chcesz zauważyć oczywistych faktów, co czyni Cię fatalnym obserwatorem i jeszcze gorszym rozmówcą.

Ale ja cały czas dopuszczam, że mogę nie mieć racji. Po prostu kultura wymaga, aby nie zakładać z góry, że ktoś jest złodziejem, szkodnikiem etc., wymaga, aby na sprawę patrzeć z wielu aspektów, wymaga, aby nie przybierać postawy roszczeniowej (dymisja etc.), kiedy nie ma się ku temu moralnego i formalnego prawa.

Cytat:

Pierwotnie napisane przez tomaso (Post 1510558)
Dług w stosunku do miasta wzrósł dwukrotnie w przeciągu dwóch lat mało kto spłacony a pieniądze z praw tv , ze sprzedaży zawodników , z biletów ? Już wiesz skąd pieniadze ?
1. Jaka firma ma umowę na sprzątanie stadionu po meczach i czy są w stosunku do niej zaległości ?
2. Na jakiej podstawie została podpisana umowa z firma cateringowa skąd ta firma się wzięła i ile z tego klub zarabia ?

Dług nie wzrósł za TS, to spadek po TF - tak pisała prasa. Co do pozostałych spraw - jeżeli coś wiesz, to napisz. Ja na ten temat nic nie wiem, a chętnie się dowiem. Być może zrewiduję wtedy swoją opinię nt. zarządu i TS.

7 kotów 25.07.2018 22:19

Karcz został wkręcony.
Co gorsze, on o tym już wie, a pomimo tego brnie dalej w swoją historie.

wester 25.07.2018 22:22

Sytuacja z Franem Velezem pokazuje jak temu klubowi potrzebny jest twardy menadżer, który nie będzie dawał się po prostu oszukać a co istotne będzie potrafił zabezpieczyć interes klubu. Ciekawy jestem czy jeśli ktoś od Pani prezes Sarapaty czy już odwołanego wiceprezesa Dukata wyniósł bez pytania meble, telewizor, lodówkę to by zaprotestowali czy przyglądali się tylko ?

Jak widać na rynku transferowym panuje zasada że ten kto im bardziej gra brudniej tym więcej zyskuje. Velez zachował się tak że szkoda komentować ale Wisła niezabezpieczyła się na tą ewentualność, a powinna.

Jest w Krakowie mocna osoba który dalaby rade pokierować klubem. To osoba Marka Koźmińskiego który świetnie odnajduję się w zarządzaniu, odniósł sukcesy jako przedsiębiorca, bardzo dobrze rozumie piłkę nożna, kontakty, wiedza z zagranicy, wiceprezes PZPNu, dobry medialnie nie wygaduje bzdur, sympatyzuje z Wisłą. Dla mnie kandydat z samego topu, własnie takiego człowieka potrzebuje Wisła. Mam cichą nadzieje że kiedyś zobaczę go w roli prezesa Wisły. Tylko trzeba przestać się oszukiwać tego typu menadżer nie będzie chciał być kojarzony z jakiś smrodem dlatego potrzebne jest nowe otwarcie.

TIR_DO_SŁUBIC 25.07.2018 22:49

Wisła kolejny raz została brutalnie wyruchana, co tu dużo mówić. Nie pierwszy i nie ostatni raz.

Albo Velez jest skończonym sukinsynem (zmyślona przez siebie historia z chorobą córki) albo nasi decydenci to banda, przepraszam, kompletnych imbecyli (jeżeli prawdą jest to, co mówi Velez). Jeden lub zero, tutaj nie ma niczego pośrodku.

Coś za dużo osób Wisłę rucha od dłuższego czasu, to o czymś dobitnie świadczy, a mnie to kompletnie nie dziwi... Osobiście czekam z ogromną niecierpliwością na więcej informacji o sytuacji z Velezem.

czaro 25.07.2018 23:06

Cytat:

Pierwotnie napisane przez wester (Post 1510659)
Jest w Krakowie mocna osoba który dalaby rade pokierować klubem. To osoba Marka Koźmińskiego który świetnie odnajduję się w zarządzaniu, odniósł sukcesy jako przedsiębiorca, bardzo dobrze rozumie piłkę nożna, kontakty, wiedza z zagranicy, wiceprezes PZPNu, dobry medialnie nie wygaduje bzdur, sympatyzuje z Wisłą. Dla mnie kandydat z samego topu, własnie takiego człowieka potrzebuje Wisła. Mam cichą nadzieje że kiedyś zobaczę go w roli prezesa Wisły. Tylko trzeba przestać się oszukiwać tego typu menadżer nie będzie chciał być kojarzony z jakiś smrodem dlatego potrzebne jest nowe otwarcie.

Koźmiński ze swoim ojcem rządzili Górnikiem Zabrze kilkanaście lat temu. Zabrze z tamtego okresu kojarzy się jako klub raczej nietransparentny, tam było coś nie tak, ale nie pamiętam szczegółów i nie chcę nikogo niesłusznie oskarżać. Teraz Koźmiński ma dobrą prasę (prasę, nie passę) jako wiceprezes PZPN. Wiesz o nim coś więcej i za niego ręczysz, czy tak piszesz?

heoij 25.07.2018 23:09

Cytat:

Pierwotnie napisane przez wester (Post 1510659)

Podpisuję się pod tym, gość z głową do interesów i szerokimi znajomościami, tylko czy on będzie chciał? Raczej nie. Podobno Boniek szykuje go na swojego następcę w PZPNie, (nie może być 3 kadencję) dlatego nie sądzę, że do nas przyjdzie jak za parę miesięcy może być prezesem PZPN.

wiesniak842 25.07.2018 23:19

Chyba sobie jaja robicie. Juz w Gorniku pokazal jaki z niego wlasciciel/zarzadca.

heoij 25.07.2018 23:25

@wiesniak842- teraz radzi sobie znacznie lepiej ;) Ale jak na razie nie jesteśmy raczej w kręgu jego zainteresowań, bo tak jak pisałem, jak wszystko pójdzie po myśli Bońka to zostanie jego następcą w PZPNie.

wiesniak842 25.07.2018 23:30

Gdzie sobie radzi znacznie lepiej. Nie slyszalem zeby byl wlascicielem innego klubu.

heoij 25.07.2018 23:37

Mam na myśli interesy i inwestycje.

wiesniak842 25.07.2018 23:41

Ja wiem. Zarabial dobra kase jako pilkarz. Kupowal grunty i nieruchomosci i tyle. Nie wiem co w tym takiego nadzwyczajnego. Jesli zas chodzi o kierowanie i bycie wlascicielem klub pilkarskiego, to jak wspomnialem wczesniej, za bardzo mu nie poszlo, dlatego dziwie sie tej "kandydaturze".

heoij 25.07.2018 23:58

Wiesz ile lat minęło od tamtego czasu? Myślisz, że nie zdobył doświadczenia w PZPNie czy biznesie? Na błędach też się pewnie nauczył, także na pewno poradziłby sobie lepiej niż kiedyś z taką wiedzą i kontaktami jakie dzisiaj posiada.

wiesniak842 26.07.2018 00:07

W PZPNie to akurat mogl zdobyc jedynie doswiadczenie... w nic nie robieniu, co widac po owocach pracy PZPNu na przykladzie polskiej pilki klubowej, szkolenia itp. Jedyna sluszna dla nas droga bylby jakis inwestor, ktory z tym syfem polskiej pilki nie ma nic wspolnego, dorobil sie sam i przede wszystkim, ma duzo kasy.

wester 26.07.2018 00:11

Cytat:

Pierwotnie napisane przez wiesniak842 (Post 1510663)
Chyba sobie jaja robicie. Juz w Gorniku pokazal jaki z niego wlasciciel/zarzadca.

Marek mail 32 lata kiedy wraz z ojcem został właścicielem Górnika Zabrze. 32 lata ! Przeiciez to był młody chłopak który ledwo co zawiesił buty na kołku. To że miał styczność z tym jak wygląda zarzządzanei klubem działaloby tylko na jego plus. Obarczaniem go wina że coś tam nie pykłp nie jest do końca uzasadnione. Trzeba szanować każdego zapaleńca który rwie się do inwestowania własnych pieniądzy czy poświęcania się dla jakiegoś biegania za piłką. Teraz facet ma 47 lat to już za pewne inny człowiek. Ale najłatwiej jest kogoś obrzygać na podstawie jakiś niepełnych informacji czy poszlak. Zresztą to często zjawisko jak komuś coś wychodzi. Co z tego że facet miał kasę z grania w piłkę, facet pomyślał, pokombinował po-inwestował, większość pilarzy przebaluje wyda na laski ciuych i auta. itd, to tylko świadczy ze ma łeb na karku Zresztą nikt normalny do tego aktualnie nie wejdzie bo po co. Ja jedynie rzuciłem luźno kandydaturę na prezesa, który moim zdaniem dałby radę pokierować klubem.

wiesniak842 26.07.2018 00:29

On sie sam obrzygal w Gorniku i mu tam nic nie wyszlo. Wiek niby o czym ma swiadczyc? W Arce wlascicielem zostal 20-letni gnojek i nie wiem co to mialoby miec za znaczenie. Poprostu nie rozumiem skad ta kandydatura: bo kupowal mieszkania i grunty, bo mial tatusia "szyche" w PZPNie, bo sam teraz jest w PZPNie. Stac go by w ogole bylo na splacenie naszych dlugow i inwestowanie?

wester 26.07.2018 00:32

Cytat:

Pierwotnie napisane przez wiesniak842 (Post 1510671)
On sie sam obrzygal w Gorniku i mu tam nic nie wyszlo. Wiek niby o czym ma swiadczyc? W Arce wlascicielem zostal 20-letni gnojek i nie wiem co to mialoby miec za znaczenie. Poprostu nie rozumiem skad ta kandydatura: bo kupowal mieszkania i grunty, bo mial tatusia "szyche" w PZPNie, bo sam teraz jest w PZPNie. Stac go by w ogole bylo na splacenie naszych dlugow i inwestowanie?

Trzeba znać fakty aby wypowiadać się z sensem.

wiesniak842 26.07.2018 00:38

To zaznajom sie z faktami.

"W poniedziałek Koźmiński ma się pojawić na stadionie Górnika, by pożegnać się z pracownikami klubu. Po kilku miesiącach poszukiwań właściciel większościowego pakietu akcji klubu zdecydował się odejść. Jak ostatnio przyznawał, nie ma już pomysłu na prowadzenie klubu, brak mu dwóch milionów do domknięcia budżetu Górnika."

IncognitoTSW 26.07.2018 07:25

Koźmiński jest mocno przy kasie i dużo inwestuje w Krakowie. M.in. galerie Atut - jedna na placu Imbramowskim, druga na Czerwonych Makach, a trzecia na Agatowej - to właśnie inwestycje MK. Plus wiele kamienic

Jagul 26.07.2018 07:42

Cytat:

Pierwotnie napisane przez wiesniak842 (Post 1510669)
W PZPNie to akurat mogl zdobyc jedynie doswiadczenie... w nic nie robieniu, co widac po owocach pracy PZPNu na przykladzie polskiej pilki klubowej, szkolenia itp. Jedyna sluszna dla nas droga bylby jakis inwestor, ktory z tym syfem polskiej pilki nie ma nic wspolnego, dorobil sie sam i przede wszystkim, ma duzo kasy.

Nie żebym ich bronił ale:
Co ma poziom polskich drużyn do PZPN? Boniek nakazuje ściąganie zagranicznego szrotu i zabrania szkolenia młodych?

brylant17 26.07.2018 13:03

Może Citkę do tego? :rotfl:

wolfy 26.07.2018 14:48

Cytat:

Pierwotnie napisane przez 7 kotów (Post 1510658)
Karcz został wkręcony.
Co gorsze, on o tym już wie, a pomimo tego brnie dalej w swoją historie.

Nie będzie wykupu przez krakowską grupę biznesmenów? Ale jak to tak?

W sumie mogłem się domyślić po tym jak nesta się uaktywnił :-/ On jest jak barometr w takich sprawach - nabiera się na każdą ściemę...

funkykoval 26.07.2018 14:55

wolfy napisał:

Cytat:

Nie będzie wykupu przez krakowską grupę biznesmenów? Ale jak to tak?
W sumie mogłem się domyślić po tym jak nesta się uaktywnił :-/ On jest jak barometr w takich sprawach - nabiera się na każdą ściemę...
Przecież wiadomo - Sarapata i Dukat nie wyrazili zgody, bo nie chcą utracić swoich stołków.....
Zaraz WRÓĆ!!!!! Dukat już stołka nie ma (w gruncie rzeczy słusznie bo stanowił coraz większy balast)...

czaro 26.07.2018 15:07

Dukat się nie nadawał i na koniec jeszcze zrezygnował na złość Wiśle!

MaLk 26.07.2018 18:07

A to nie jest tak, że ta krakowska grupa biznesmenów to socios, czyli... my? :D

rav 26.07.2018 18:21

Cytat:

Pierwotnie napisane przez MaLk (Post 1510763)
A to nie jest tak, że ta krakowska grupa biznesmenów to socios, czyli... my? :D

Nie, to nie ta grupa :)

Dzimi 26.07.2018 22:18

A wystarczyło Velezowi powiedzieć: ok, z uwagi na prośbę rozwiążemy z Tobą kontrakt, ale tylko i wyłącznie jak podpiszesz klauzule, że do końca roku/ do końca sezonu (niewłaściwe skreślić) możesz podpisać kontrakt tylko w Hiszpanii - w przeciwnym razie jeśli do 31.12.2018 / 31.05.2019 zawrzesz umowę w innym kraju. to zgadzasz się na zapłatę Wiśle odszkodowania 300 tyś Eur.

Arkadiusz.Czerepach 27.07.2018 06:46

wystarczyło nie brnąć (z obu stron) w ścieme z córką

bo odejście do Grecji w zamian za odpuszczenie zaległości , tak czy siak jest klubowi bardzo na ręke

funkykoval 27.07.2018 08:07

Skąd wiadomość o odpuszczeniu zaległości Velezowi ????

wolfy 27.07.2018 09:17

Cytat:

Pierwotnie napisane przez funkykoval (Post 1510785)
Skąd wiadomość o odpuszczeniu zaległości Velezowi ????

Zgaduję, że z tego samego miejsca co informacja o "grupie krakowskich biznesmenów".

Żuraw91 27.07.2018 09:33

Miga napisał, że Błaszczykowski pożyczył Wiśle ponad milion złotych:
http://sportdziennik.pl/wisla-moze-l...ch-przyjaciol/
Do tego klub wsparł też Rafał Ziętek, syn Stanisława – dawnego współwłaściciela klubu. No i jeszcze 1,5 miliona od kibiców.

Cytat:

Nie można ciągle liczyć na pomoc innych – byłych piłkarzy, byłych pracowników, kibiców, Ekstraklasę, PZPN. Czas postawić Wisłę na nogi już na dobre. Ale to będzie wymagać prawdopodobnie zmiany właściciela.

Wszystkie daty podane są w GMT +1. Aktualna godzina to 09:50.

Zasilane przez vBulletin v. 3.8.7. Copyright © 2000 - 2026, Jelsoft Enterprises Ltd.
© 1998 - 2023 forumwisly.pl