![]() |
Cytat:
|
Cytat:
Tu link do nagrania audycji: http://weszlo.fm/audycje/tego-sluchaj-wislaku-18/ |
Dyskusja z Tobą funkykoval mija się z celem, jesteś jedną z tych osób którym pluje się w twarz a oni mówią, że pada deszcz. Gdybyśmy spadli do 4 ligi funkykoval napisałby, że to wina Cupiała, gazety wyborczej, migi i warszawskiego spisku, w żadnym wypadku niekompetentnego Tsu który wydaje więcej niż ma w tak gównianej sytuacji.
Twoje podejście swietnie obrazuje wpis o pracownikach klubu, tak jak napisał BigLeb, Wisła to nie prywatny folwark i zatrudnianie do niej znajomych to jeba** patologia |
Cytat:
Rozumiem, że członkowie Rady Nadzorczej, którzy powołali p. Sarapatę i Dukata do Zarządu również współpracują z przestępcami - czyli L. Miętta-Mikołajewicz, T. Czerwiński i M. Stankiewicz - skoro powołali figurantów Miska ???? Rozumiem też, że współpracujący w zarządzie TS z Saraptą i Dukatem jego członkowie też są współpracownikami Miśka i figurantami ???????? I kto tutaj jest śmieszny ???? |
Ach jak to dobrze, że się można za Mięttę-Mikołajewicza schować, bo to przecież złe języki ludzkie i pomówienia są.
|
Widzieli wpisy Dukata na TT z wczoraj???. To jest dzieciak, ktory nigdy nie powinien zostac vce prezesem.
|
Cytat:
Tak się składa, że są to właśnie wskazane osoby.... chyba, że twierdzisz nadal usilnie, że są to kolejni figuranci Miska..... Cytat:
Nie jeden raz pisałem, że zarząd popełnia błędy i to rażące - nie tylko wizerunkowe, ale przede wszystkim o charakterze zobowiązaniowym, więc nie piernicz mi swoich farmazonów.... Niekompetentny TS zadłużył Wisłę na kilka milionów złotych..... Kompetentne zarządy TFK zostawiły zadłużenie sięgające kilkunastu milionów złotych i to tylko dlatego, że wcześniej podwyższono kapitał Wisła SA w zamian za wierzytelności w kwocie 62.656.300 zł ..... Niekompetentny zarząd TS nie dał się nabrać na działania Stecherta w zeszłym roku zmierzające do przejęcia klubu.... Kompetentni prawnicy TFK stwierdzili, że oferta Stechert Grupp jest rewelacyjna dla klubu i oczywiście wiarygodna.... podobnie twierdziło sporo forumowiczów oraz Mateusz Miga - ten to nawet z tego co pamiętam słowa przepraszam nie powiedział...... Cytat:
|
Cytat:
Poza tym jeśli uważasz wpływu na decyzje nie miał TS, nie miała SA i sam Surma na siebie wpływu nie wywierał to kto ten wpływ miał? Jeśli nie znajdziesz lepszego i prostszego wytłumaczenia, to zostanie nam przyjąć że Ci kibice którzy o ile wiem jako jedyni sprzeciwili się tej kandydaturze, mieli właśnie głos decydujący. Naj naj naj ważniejszy :) Cytat:
Jakoś nie znajduję innych powodów istnienia tej 'instytucji'. |
Cytat:
Cytat:
Co zaś do tego dlaczego Surma zrezygnował - być może pod wpływem stanowiska kibiców, a może za tydzień wypłynie jako szkoleniowiec młodzieży w Arisie Saloniki - pytanie nie do mnie - biorąc pod uwagę wypowiedź Głowackiego - raczej mógł Surma liczyć na wsparcie ze strony zarządu..... |
Cytat:
Ale jeśli nie i będzie siedział na bezrobociu to może jednak przyznasz że mamy zarząd który nawet 'bezrobotnego' zadymi pieniędzmi i własnym wsparciem nie przekona do pracy w klubie, jeśli pewna grupa osób powie 'nie'. Ba nawet sam nie wyrazi oburzenia z tego powodu ze ktoś wchodzi w jego buty czy robi mu krecia robotę. EOT |
Fajnie, że wpadł tu Koval i odpowiedział na te bzdury.
Posty typu "spierdalaj, nie mów mi, co mam robić" są poniżej krytyki i tak się rozmawiać nie da. Nie wiem, czy jest to sens ciągnąć, ale do dwóch postów się odniosę. Cytat:
Co do nepotyzmu - prima facie tak to wygląda, ale trzeba pamiętać, że Wisła jest spółką akcyjną i ma właściciela. Jeśli ten właściciel chce sobie strzelać w stopy, to jego sprawa. Kompetencje i warunki zatrudnienia warto jednak wyjaśnić w kontekście pomocy kibiców dla klubu. Jeżeli klub niegospodarnie wydawałby pieniądze, dając zarobić znajomym, to znacznie trudniej uzasadnić, byśmy mu pomagali. Natomiast nie wiem, na jakich warunkach ci ludzie pracują, więc nie drę się: nepotyzm, skandal, patologia. Jak się dowiem czegoś więcej i okaże się, że faktycznie jest tak, jak insynuujesz, to wtedy owszem, będę zły. Wyjazd Dukata to inna sprawa i w tym temacie pisałem dwa razy, że to niepoważne i niegrzeczne. Cytat:
Cytat:
|
Karcz został wkręcony.
Co gorsze, on o tym już wie, a pomimo tego brnie dalej w swoją historie. |
Sytuacja z Franem Velezem pokazuje jak temu klubowi potrzebny jest twardy menadżer, który nie będzie dawał się po prostu oszukać a co istotne będzie potrafił zabezpieczyć interes klubu. Ciekawy jestem czy jeśli ktoś od Pani prezes Sarapaty czy już odwołanego wiceprezesa Dukata wyniósł bez pytania meble, telewizor, lodówkę to by zaprotestowali czy przyglądali się tylko ?
Jak widać na rynku transferowym panuje zasada że ten kto im bardziej gra brudniej tym więcej zyskuje. Velez zachował się tak że szkoda komentować ale Wisła niezabezpieczyła się na tą ewentualność, a powinna. Jest w Krakowie mocna osoba który dalaby rade pokierować klubem. To osoba Marka Koźmińskiego który świetnie odnajduję się w zarządzaniu, odniósł sukcesy jako przedsiębiorca, bardzo dobrze rozumie piłkę nożna, kontakty, wiedza z zagranicy, wiceprezes PZPNu, dobry medialnie nie wygaduje bzdur, sympatyzuje z Wisłą. Dla mnie kandydat z samego topu, własnie takiego człowieka potrzebuje Wisła. Mam cichą nadzieje że kiedyś zobaczę go w roli prezesa Wisły. Tylko trzeba przestać się oszukiwać tego typu menadżer nie będzie chciał być kojarzony z jakiś smrodem dlatego potrzebne jest nowe otwarcie. |
Wisła kolejny raz została brutalnie wyruchana, co tu dużo mówić. Nie pierwszy i nie ostatni raz.
Albo Velez jest skończonym sukinsynem (zmyślona przez siebie historia z chorobą córki) albo nasi decydenci to banda, przepraszam, kompletnych imbecyli (jeżeli prawdą jest to, co mówi Velez). Jeden lub zero, tutaj nie ma niczego pośrodku. Coś za dużo osób Wisłę rucha od dłuższego czasu, to o czymś dobitnie świadczy, a mnie to kompletnie nie dziwi... Osobiście czekam z ogromną niecierpliwością na więcej informacji o sytuacji z Velezem. |
Cytat:
|
Cytat:
|
Chyba sobie jaja robicie. Juz w Gorniku pokazal jaki z niego wlasciciel/zarzadca.
|
@wiesniak842- teraz radzi sobie znacznie lepiej ;) Ale jak na razie nie jesteśmy raczej w kręgu jego zainteresowań, bo tak jak pisałem, jak wszystko pójdzie po myśli Bońka to zostanie jego następcą w PZPNie.
|
Gdzie sobie radzi znacznie lepiej. Nie slyszalem zeby byl wlascicielem innego klubu.
|
Mam na myśli interesy i inwestycje.
|
Ja wiem. Zarabial dobra kase jako pilkarz. Kupowal grunty i nieruchomosci i tyle. Nie wiem co w tym takiego nadzwyczajnego. Jesli zas chodzi o kierowanie i bycie wlascicielem klub pilkarskiego, to jak wspomnialem wczesniej, za bardzo mu nie poszlo, dlatego dziwie sie tej "kandydaturze".
|
Wiesz ile lat minęło od tamtego czasu? Myślisz, że nie zdobył doświadczenia w PZPNie czy biznesie? Na błędach też się pewnie nauczył, także na pewno poradziłby sobie lepiej niż kiedyś z taką wiedzą i kontaktami jakie dzisiaj posiada.
|
W PZPNie to akurat mogl zdobyc jedynie doswiadczenie... w nic nie robieniu, co widac po owocach pracy PZPNu na przykladzie polskiej pilki klubowej, szkolenia itp. Jedyna sluszna dla nas droga bylby jakis inwestor, ktory z tym syfem polskiej pilki nie ma nic wspolnego, dorobil sie sam i przede wszystkim, ma duzo kasy.
|
Cytat:
|
On sie sam obrzygal w Gorniku i mu tam nic nie wyszlo. Wiek niby o czym ma swiadczyc? W Arce wlascicielem zostal 20-letni gnojek i nie wiem co to mialoby miec za znaczenie. Poprostu nie rozumiem skad ta kandydatura: bo kupowal mieszkania i grunty, bo mial tatusia "szyche" w PZPNie, bo sam teraz jest w PZPNie. Stac go by w ogole bylo na splacenie naszych dlugow i inwestowanie?
|
Cytat:
|
To zaznajom sie z faktami.
"W poniedziałek Koźmiński ma się pojawić na stadionie Górnika, by pożegnać się z pracownikami klubu. Po kilku miesiącach poszukiwań właściciel większościowego pakietu akcji klubu zdecydował się odejść. Jak ostatnio przyznawał, nie ma już pomysłu na prowadzenie klubu, brak mu dwóch milionów do domknięcia budżetu Górnika." |
Koźmiński jest mocno przy kasie i dużo inwestuje w Krakowie. M.in. galerie Atut - jedna na placu Imbramowskim, druga na Czerwonych Makach, a trzecia na Agatowej - to właśnie inwestycje MK. Plus wiele kamienic
|
Cytat:
Co ma poziom polskich drużyn do PZPN? Boniek nakazuje ściąganie zagranicznego szrotu i zabrania szkolenia młodych? |
Może Citkę do tego? :rotfl:
|
Cytat:
W sumie mogłem się domyślić po tym jak nesta się uaktywnił :-/ On jest jak barometr w takich sprawach - nabiera się na każdą ściemę... |
wolfy napisał:
Cytat:
Zaraz WRÓĆ!!!!! Dukat już stołka nie ma (w gruncie rzeczy słusznie bo stanowił coraz większy balast)... |
Dukat się nie nadawał i na koniec jeszcze zrezygnował na złość Wiśle!
|
A to nie jest tak, że ta krakowska grupa biznesmenów to socios, czyli... my? :D
|
Cytat:
|
A wystarczyło Velezowi powiedzieć: ok, z uwagi na prośbę rozwiążemy z Tobą kontrakt, ale tylko i wyłącznie jak podpiszesz klauzule, że do końca roku/ do końca sezonu (niewłaściwe skreślić) możesz podpisać kontrakt tylko w Hiszpanii - w przeciwnym razie jeśli do 31.12.2018 / 31.05.2019 zawrzesz umowę w innym kraju. to zgadzasz się na zapłatę Wiśle odszkodowania 300 tyś Eur.
|
wystarczyło nie brnąć (z obu stron) w ścieme z córką
bo odejście do Grecji w zamian za odpuszczenie zaległości , tak czy siak jest klubowi bardzo na ręke |
Skąd wiadomość o odpuszczeniu zaległości Velezowi ????
|
Cytat:
|
Miga napisał, że Błaszczykowski pożyczył Wiśle ponad milion złotych:
http://sportdziennik.pl/wisla-moze-l...ch-przyjaciol/ Do tego klub wsparł też Rafał Ziętek, syn Stanisława â dawnego współwłaściciela klubu. No i jeszcze 1,5 miliona od kibiców. Cytat:
|
| Wszystkie daty podane są w GMT +1. Aktualna godzina to 09:50. |
Zasilane przez vBulletin v. 3.8.7. Copyright © 2000 - 2026, Jelsoft Enterprises Ltd.
© 1998 - 2023 forumwisly.pl