![]() |
Idąc tropem Universe'a zapoznałem się z artykułem na stronie SKWK.
Jeżeli sprawa nie ma jakiegoś drugiego dna ( o czym mogę nie wiedzieć ), to uważam, że ktoś, kto pisał/zatwierdzał taki artykuł, musiał się poczuć mocno dotknięty faktem, iż nowy zarząd zaczął wprowadzać swoje ( z dużą dozą prawdopodobieństwa - profesjonalne ) porządki, w których nie znalazło się miejsce dla osób postronnych.Dla mnie wygląda to na klasyczny przykład walki o utracone wpływy... Poczekamy, zobaczymy... |
Jednym z powodów pewnie jest, że wraz z przyjściem nowego prezesa stanowisko czy pracę w klubie straciły osoby przychylne SKWK, chcące z nimi kompromisu i szukania rozwiązań jak z partnerem.
|
Ja proponuje zamilczec calej gimbazie i innym marzyciela zeby odpuscili sobie najezdzanie na SKWK bo ....a kto jak kto ale oni dla tego klubu i promocji jego zrobili wiecej niz 3 ostatnich prezesow... i maja prawo czuc sie zaniepokojeni bo znaja ten klub od srodka i widza jak cos jest nie tak a Wy skad mozecie to wiedziec ??! Z forum? Z plotek ? pffff
|
Jestem zdumiony tym co przeczytałem na stronie skwk...
|
W komentarz pod tym postem już wprowadzili cenzurkę. Rano jeszcze były dwa nieprzychylne komentarze zalogowanych użytkowników a teraz już ich nie ma..
|
No, SKWK dało po jajach. :lol: Nie wiem, czy jest tam jeszcze ktoś dorosły.
Mieli szanse zrobić dobre pierwsze wrażenie.. i zrobili. Nawet jeśli mieli problem z tym, że prezes nie zaprosił ich na specjalne spotkanie (wygląda na to, że spotkanie z ogółem kibiców to za mało i nie chcą stać z szaraczkami ramię w ramię), to mogli napisać coś w stylu "Życzymy nowemu prezesowi samych sukcesów jednocześnie wyrażając nadzieję, że w najbliższym czasie znajdzie chwilę na spotkanie z przedstawicielami kibiców z SKWK". Acz, ktoś uznał, że lepiej popłakać w necie. Bardzo różni się to od tego, co powiedział Gaszyński na wczorajszej konferencji. Mówił o rozmowach biznesowych, że konferencja, to nie miejsce na nie, a ogłoszenie ich wyników. Można to przenieść na komunikat SKWK - net to nie miejsce na tego typu teksty. Powinni pismo skierować bezpośrednio do prezesa. Tymczasem wyszło płakanie dziecka, które rozpaczliwie potrzebuje zwrócić na siebie uwagę. |
Cytat:
|
Tak sobie wczoraj analizowałem zdanie po zdaniu wczorajszą konferencję nowego prezesa i doszedłem do wniosku, że zaprezentował się niemal idealnie.
Gdy mógł odpowiadał spokojnie, inteligentnie, rzeczowo. Gdzie nie mógł, milczał lub mówił wprost, że konferencja prasowa nie jest odpowiednim miejscem na poruszanie tego typu kwestii. Na pytanie odnośnie reformy ligi, odseparował swoją opinię od ewentualnej oceny wszystkich pracowników klubu. Jako człowiek doświadczony zawodowo i (zapewne życiowo również), pierwsze co zrobił właściwie to wykonał miły gest. Może nieco pod publiczkę, ale tak się buduje pozytywną atmosferę wokół klubu; wyszedł do zwykłych kibiców. Z jego wypowiedzi jasno wynika, że zaczął nieformalnie pracować dla klubu - w kwestii pozyskania sponsora już wcześniej. Ma wizję i wiedzę. Ma za sobą przeszłość związaną z tym miejscem. Odniósł się również do historii klubu, do wielkich postaw, wielkich postaci. Wszystko pięknie. Tylko gdzieś w pewnym momencie zacząłem się zastanawiać jak będą układały się stosunki nowego prezesa z SKWK. I tutaj pojawiły się obawy... Bo nie oszukujmy się. Ten starszy już Pan, nie wygląda na taką osobę, która pójdzie na układ, w tym trudnym okresie dla klubu, w kwestii pirotechniki i ewentualnych kar. Wiadomo też było, że po rozwiązaniu konfliktu na linii SKWK - Bednarz, wszyscy będą patrzeć SKWK uważniej na ręce. Atmosfera, pirotechnika jest ważna, ale czasem mam wrażenie, że Ci ludzie (z SKWK), zapominają, iż wszystko to kręci się na stadionie wokół piłki, a nie piłka wokół nich. Przynajmniej dla 95% ludzi. Czasy już nie te same co kiedyś, pora się z tym pogodzić. SKWK może zgubić pewność siebie... |
Cytat:
|
Cytat:
Podpisuje się nie tylko pod każdym zdaniem ale wręcz pod każdym wyrazem, który napisałeś. |
Mario Nh - nic dodać, nic ująć....
A' propos gimbazy - kolega prowadzi w ramach pracy doktorskiej badania ( socjologia i te sprawy ) i z tego co wspominał, to grupą, która najczęściej oskarża innych o przynależność do "gimbazy" jest grupa absolwentów zreformowanej oświaty ( czyli roczniki od 1986 wzwyż ). Jak skończy ( obrona jakoś we wrześniu/październiku ) to aż go poproszę, żeby udostępnił badanie i metodykę :) |
Ja już wiem, że nadszeł czas na trudna decyzje i wynoszę sie z C. Tego juz trochę za dużo jest ze strony SKWK.
|
OT:/
Cytat:
|
Cytat:
|
Cytat:
Z bólem serca. Jednym zdaniem; Fajnie będzie znaleźć się wśród Wiślackiej braci i nie czuć się jak w przedszkolu. |
Cytat:
|
Cytat:
Kolego... Nikt tu nie mówi, że SKWK za całość swojej działalności ma u wszystkich minusa. Mówimy o tej konkretnej sprawie! Nie jestem z gimbazy.. Mam milczeć? Bardzo Cię proszę rozwiń swoją wypowiedź chętnie podyskutuje. |
Cytat:
|
Dzięki Wit.Ek za podpowiedź !
|
Jestem bardzo zniesmaczony tym artykułem jaki pojawił się na stronie Stowarzyszenia.
W większości spraw popierałem SKWK, czy to podczas walki z Bednarzem, czy wcześniejszym protestem, teraz jestem zdecydowanie po przeciwnej stronie barykady. Nie wiem i nie potrafię zrozumieć jaki jest cel tego tekstu? Pan Robert Gaszyński jest prezesem Wisły od 5 stycznia, mam rozumieć, że miał przerwać swoją wcześniejszą pracę, porzucić poznawanie sytuacji Wisły od środka, przygotowania do konferencji byle tylko spotkać się z przedstawicielami SKWK. Dla mnie trochę niezrozumiałe. Pan Gaszyński wychodzi z inicjatywą spotkania ze WSZYSTKIMI kibicami Białej Gwiazdy. Chce poznać ich problemy, usłyszeć od nich co im się nie podoba, dlaczego na meczach jest niska frekwencja itp. Pisanie o tym, że pozbyto się Tadeusza Czerwińskiego to jakieś nieporozumienie. Chciałbym przypomnieć że Tadeusz Czerwiński został oddelegowany na zarządu Wisły na okres 3 miesięcy. |
Miałem przez lata zasadę: nigdy publicznie nie krytykować wpisów na stronie SKWK, choć nie jeden raz ktoś tam dorzucił do pieca, po czym pojawiały się tłumaczenia, że nie zawsze było to oficjalne stanowisko Stowarzyszenia, a jedynie opinia autora tekstu (co samo w sobie woła o pomstę, ale już mniejsza z tym).
Miarka się jednak przebrała. Jeśli bowiem Szanowne Towarzystwo Wzajemnej Adoracji nie jest w stanie pogodzić się z tym, że nowy prezes proponuje spotkanie wszystkim zainteresowanym kibicom Klubu w jednym czasie, gdzie wiadomo, że i tak w praktyce służyłoby ono przede wszystkim reprezentantom SKWK (umyślnie nie wspominam o wspólnych wiślackich interesach, bo wydźwięk tekstu jest dla mnie jednoznaczny) - to o czym mamy w ogóle rozmawiać? Ja wiem, że korona na głowie dobrze siedzi i stanąć na równi z kibicami niezrzeszonymi albo, co gorsza, z jakimiś typowymi januszami to ujma na honorze. Ale żeby tak publicznie pokazać im środkowy palec, to trzeba mieć jaja. A wspominanie w temacie Czerwińskiego, to już naprawdę zakrawa na kpinę - kiepska próba zrobienia ludziom wody z mózgu. PS. Brawo za walkę o podniesienie cen biletów. Ale może teraz dla równowagi w przyrodzie zrobimy sobie na Wiśle jakiś półroczny bojkot, żeby Gaszyński wyleciał z hukiem? Bo muru, o którym wspomniano w tekście w inny sposób sforsować się po prostu nie da. |
Ja poprostu mam nadzieje ze tak jak wszyscy sobie tego zyczylismy w nowym roku CAŁA WISŁA ZAWSZE RAZEM!
A tu juz wszyscy obrazeni bo SKWK to bo tamto ... Dajcie spokój w końcu ... Pisanie nie rozumiem tego ale jestem po tej stronie jest dopiero dziecinne pozyjemy zobaczymy narazie proponuje wrzucic na luz |
Cytat:
Chemii między SKWK a resztą kibiców ubywa z czasem. Śmieszne jest jak twierdzą, żę oni działają a ty nic nie robisz. Gdybym chciał robić to przyszłaby "delegacja"i musiałbym przestać chcieć. Casus sprzedaży szalików czy koszulek Wisły sie kłania. KMWTW czemu nie sprzedają ich ci, którzy robili to latami. |
Mnie SKWK zaczęło wpieniać po pamiętnym meczu z Ruchem i ostrzelaniem stadionu racami i tym ich oświadczeniem jako odpowiedz wypowiedzi Bednarza po tamtym meczu. Co jak co ale nigdy nie uwierzę, że nie mieli pojęcia o tamtej akcji, może nie pobrudzili sobie rączek ale o akcji wiedzieli.
Również te wlepki i akcje z przesyłaniem zdjęć co wrzucali na facebooka „Czas pożegnać się z Bednarzem” uważałem za żałosne i dziecinne. Żeby nie było, też byłem za zwolnieniem Bednarza bo chłop nie powinien u nas nigdy pracować ale widocznie jak go do klubu zatrudniano, zawsze kojarzonego z L to nikomu ze Stowarzyszenia to nie przeszkadzało, a moim zdaniem powinno. Teraz jeszcze dowalili tym swoim następnym śmiesznym oświadczeniem. Wychodzi na to, że każdy kibic Wisły spoza SKWK jest kibicem gorszym bo jak to tak pan prezes najpierw chce spotkać się ze wszystkimi a nie z samym wielkim zarządem Stowarzyszenia. Smutne jest natomiast to, że jak SKWK ogłosi jakiś kolejny protest to 5 tys. Ludzi pójdzie za nimi jak stado baranów. Nie uważam też, że SKWK to samo zło bo robią masę bardzo dobrych rzeczy ale ostatnio mam wrażenie, że się trochę pogubili, delikatnie mówiąc. A hasło „Cała Wisła zawsze razem” to dla nich najwidoczniej tylko same, puste słowa. |
Cytat:
Cytat:
|
Teraz jasno i prosto
temat Bednarza jest w tym temacie zamknięty i jeśli znowu zacznie się ktoś naparzać za i anty Bednarz będę usuwał. I jeszcze jedno nie ma zgody na wyzwiska i dopiekanie sobie nawzajem. Możecie mieć różne zdanie na temat zaistniałej sytuacji i możecie dyskutować do upadłego ale wyzwiska nie przejdą. To tak prewencyjnie piszę mając w pamięci co się tu działo bo na razie o dziwo dyskusja jak najbardziej kulturalna jest :-) |
Cytat:
Nic nie wytłumaczyłeś tym wpisem, serio. Nie chcę się kłócić, ale wierzenie w ślepo we wszystko co poda SKWK nie jest dobrym pomysłem. Jak już wcześniej wspomniałem, nie daje minusa SKWK za całość działalności, bo naprawdę robią sporo dobrego dla Kibiców czy klubu, ale ustawianie się na pozycji urażonego ''pana'' na dzień dobry działalności nowego prezesa jest strzałem w kolano. Widzisz, w moim odczuciu powinno się napisać coś mobilizującego do lepszego jutra, do pomocy klubowi. Jest to taka chwila gdzie naprawdę można zacząć budować solidne fundamenty do budowania lepszego jutra. Na miejscu prezesa zasiada osoba, która jest Wiślakiem, spędziła tutaj trochę czasu. Wątpię w to, że prezes Gaszyński postanowił się wypiąć na SKWK.. SKWK jako organizacja reprezentująca wszystkich lub większość kibiców powinna być partnerem do rozmów dla nowych władz. To od nich po części będzie zależało jak będą wyglądały trybuny. Reprezentowanie spraw kibiców to nie jest tylko ''złotówka od biletu'' czy ''akredytacja na cały stadion'' - to są też inne problemy, które należy rozwiązać. A teraz nadarza się ku temu znakomita okazja. Wierzę w to, że po poniedziałkowym spotkaniu ze wszystkimi kibicami prezes spotka się również z SKWK, aby móc nawiązać z nimi realną współpracę oraz dialog, który pozwoli coś zmieniać na stadionie. |
Cytat:
|
Chyba pierwszy raz widzę taką zgodę po jakimś stanowisku SKWK. No po prostu masakra.
|
Jak dla mnie to SKWK dało nowemu prezesowi do zrozumienia: poradziliśmy sobie z Twoim poprzednikiem więc nie myśl nawet, że Ty będziesz rządził.
Smutne. Wskazanie nowemu prezesowi, że jak nie będzie szedł po jedynej, słusznej linii partyjnej to będą kłopoty. Niestety. Nikt z tym niczego nie zrobi. A najmniej sam boss. |
Cytat:
Źle zaczęło się dziać w SKWK od jakiegoś czasu począwszy od zaangażowania młodego gniazdowego, jego próbę nakłonienia ludzi do wyzywania Jagiellonii podczas meczu, po kolejną próbę zamiany świetnego dopingu na rzecz wyzywania przeciwnych (często słabych jakościowo i wizualnie) ekip i sąsiadki (bo tak niby trzeba, sic!). Do SKWK ostatnimi czasy napchało się dużo młodej krwi, w której za bardzo buzuje testosteron, którego nie mają gdzie rozładować. Widać to chociażby we wpisach na stronie - podczas konfliktu zamiast wstrzymać się odpowiadali na każdą zaczepkę łysego mąciciela, a teraz dali do pieca po konferencji Gaszyńskiego. Tracą i tak słaby autorytet. I to mówię ja, ten który podczas konfliktu stał z nimi w jednym szeregu. Miarka się przebrała, szkoda opowiadać się za wygórowanymi ambicjami i ego z kosmosu. |
żeby sprawdzić o czym piszecie i dyskutujecie wszedłem na ich strone i przeczytałem. Dramat. Dramat.
|
No to gdyby ktoś jeszcze miał jakieś wątpliwości... Stowarzyszenie Kilku Kibiców Wisły postanowiło je na wszelki wypadek rozwiać. I dobrze.
Jak to szło panowie ? Cała Wisła zawsze razem ! ... ale SKWK osobno. Nowemu prezesowi życzę realizacji wszystkich celów. |
Myślę, że większość ludzi ma podobne odczucia i to jest przynajmniej budujące.
W szybkim przeliczeniu: 24 użytkowników na 25 wypowiadających się w tym miejscu, staje po stronie prezesa - czy raczej jest zniesmaczonych stanowiskiem Stowarzyszenia. |
Nie ukrywam, że jestem zaskoczony. Myślałem, że SKWK będzie mieć tu bezwzględne (patrz: ślepe) poparcie sporej liczby. Całe szczęście zdecydowanie dominuje trzeźwe myślenie. Brawo. Powodzenia dla Prezesa Gaszyńskiego.
|
Cytat:
Szkoda, mi jest po prostu przykro. Po ostatnich pozytywnych informacjach takie coś... Ja od siebie mogę dodać, że o ile nie mam opinii o Gaszyńskim to Jankowski jest tytanem pracy i bardzo dużo serca wkłada w to, aby Klub właściwie poukładać. Przypuszczam, że nie przypadkowo Gaszyński dobrał go jako najbliższego współpracownika. Z całego serca życzę im powodzenia, bo jeśli im się powiedzie to mój ukochany Klub odzyska dawny blask. Myślę, że każdy trzeźwo myślący kibic ma podobne zdanie. |
SKWK kompletnie skompromitowało się tym tekstem. Stawałem murem za nimi w różnych sytuacjach. Chociażby bronienie dobrego imienia stowarzyszenia w gronie ''Wiślackich'' przyjaciół.
W tej konkretnej sprawie jestem w 100 % za Gaszyńskim. W SKWK chyba faktycznie źle się dzieje, ale to zostawiam bo raczej dużo w tej sprawie nie poradzimy. |
Żal czytać to całe oświadczenie. Myślenie się chyba komuś wyłączyło. Można niestety napisać, że po raz kolejny. Ciekaw jestem gdzie leży tego granica i co nastąpi po jej przekroczeniu.
|
Coraz bardziej przypomina mi to postępowanie gówniarzy niż facetów z klasą, za których kiedyś SKWK uważałem.
|
Myślałem że po oświadczeniu nt. Jagiellonii nic już mnie bardziej nie zdziwi a jednak :)
|
| Wszystkie daty podane są w GMT +1. Aktualna godzina to 11:40. |
Zasilane przez vBulletin v. 3.8.7. Copyright © 2000 - 2026, Jelsoft Enterprises Ltd.
© 1998 - 2023 forumwisly.pl