![]() |
Tyle płaczu a Serb nasz :)
|
Nie wierzyłem za bardzo w te poważne problemy ze zdrowiem Serba. Widzę, że panowie z zarządu coraz bardziej biegli w te klocki :haha:
|
Brawo dla Zarządu! Po pewnych pertrubacjach, ale jednak się udało :hura:
|
Gdzie te wszystkie płaczki tłytterowo-forumowe. Po Ewentualnym przyjściu napastnika (Tomczyk) kadre można uważać za zamkniętą.
|
Tu nie na sensu narzekać na transfery, skoro złodzieje i ich klakierzy nie chcą oddać klubu i cały czas przeszkadzają normalnym i wiarygodnym ludziom w rządzeniu.
Tym składem utrzyma się Ekstraklasę i potem trzeba liczyć na cud związany z odebraniem klubu bandzie przestępców. |
Przecież jeszcze 4 dni temu tu był zalew takich postów...
Śmieszni są tacy ludzie, ale co im zrobisz. Ja się tam cieszę, że tak dużo transferów zamknęliśmy już przed obozem. Nie licząc czasów Junco, który transferów robił po prostu za dużo to dawno nie było takiej sytuacji, raczej normalnością jest dołączanie piłkarzy w trakcie obozu lub nawet przed samą ligą. |
Tomczyk to byłoby solidne wzmocnienie na te pół roku. Zero aklimatyzacji, młodzieżowiec, jak na nasze aktualne możliwości to bardzo solidny piłkarz...
|
Może jeszcze kadra nie zamknięta, ale myślę że już śmiało można powiedzieć że kadrę mamy szeroką równie mocno jak w sezonie 17/18 pod wodzą Kiko/Carrilo. Jeśli dojdzie jeszcze napastnik to utrzymanie będzie już "tylko" w rękach Skowronka. Zarząd i Rada nadzorcza zrobili "swoje".
Oczywiście musi też dopisać zdrowie najważniejszych graczy, ale przynajmniej nie będziemy skazani na granie duetem Boguski Silva w środku czy innym wariancie bez nominalnego środkowego. A i sama rywalizacja zmusi do podniesienia poziomu sportowego. Myślę że każdy Wiślak się cieszy po ostatnich wiadomościach transferowych. |
BR: Buchalik, Lis
PO: Burliga, Niepsuj ŚO: Hebert, Klemenz, Wasilewski, Janicki, Szota, Hoyo-Kowalski, Szot LO: Sadlok, Hołownia ŚPD: Basha, Kuveljić ŚP: Savicević, Żukow, Pawłowski ŚPO: Chuca, Wojtkowski PP: Błaszczykowski, Boguski, Bartosz LP: Mak, Silva, Tupta N: Brożek, Buksa, Zdybowicz, Drzazga Nasza kadra zrobiła się dość szeroka. Wypożyczenia lub sprzedaż niektórych zawodników wydają się nieuniknione. Mimo to widać duży brak jakości jeśli chodzi o pozycję napastnika oraz na skrzydłach. Co do napadziora myślę, że wszyscy się zgodzą. Inaczej pewnie będzie z bokami pomocy, bo tu na papierze wygląda jakbyśmy mieli problem bogactwa. Ale: Kuba niestety zdrowia nie oszuka, Mak gra w kratkę, Bartosz wiecznie kontuzjowany, Silva do tej pory nic nie pokazał, Tupta to wielka zagadka a Boguś to Boguś :D Snajper, który zapewni nam kilka bramek w tej rundzie i skrzydłowy na poziomie ekstraklasy - takie dwa prezenty od losu i nie byłoby co drżeć o utrzymanie. A co do nazwisk do wylotu... ciężkie wybory. |
Pytanie teraz odnośnie jakości tych transferów. Dużo nie znaczy dobrze.
|
nie zdziwiłbym się jeśli Zdybowicz pójdzie na wypożyczenie do 1 ligii, bo widać, że eklapa to za wysokie progi póki co dla niego.. co do środka pola to zrobiło się tłoczno, wg mnie Savicević odejdzie .. chociaż wolałbym żeby został, bo to solidny grajek jak na nasze warunki o ile się opamięta.. ale to jedyna osoba, na której jesteśmy w stanie zarobić ok 700 tys euro
|
A co z Ondraskiem, dalej kopie w tych Stanach? Moze by wrocil do nas :>
|
I chyba trochę się wyjaśniło. Na zgrupowanie do Turcji nie lecą Szota, Hoyo, Bartosz, Zdybowicz i Drzazga (w jego przypadku kontuzja).
|
Kolejny mit z czasów Stolarczykowych, że "Szota nie może być taki słaby" i "na pewno zagrałby lepiej od Janickiego tylko Stolarczyk go nie lubi" został obalony.
Dziwi odpalenie Bartosza, chyba uznano, że bez sensu w niego inwestować jak zaraz znowu go kontuzją wyeliminują. Młody też już nie jest. |
Ale Hoyo szkoda...
|
to, że nie jada na obóz nie znaczy, że zostali odpaleni. pewnie pójdą na wypożyczenie i tam się okaże który z nich nam się przyda a który nie. Zdybowicz Bartosz i Szota młodzi a czy zdolni? zobaczymy
|
Cytat:
Hoyo dobrze zrobi rozegrana pełna runda w rezerwach lub w CLJ. Powiedzmy szczerze, nie ma żadnych szans na jakąkolwiek grę w Ekstraklasie (w najlepszym wypadku "piąty do gry", a najgorszym nawet ósmy). Jednak młody napastnik/skrzydłowy ma więcej okazji na "łapanie" minut. Środkowy obrońca nie ma tej możliwości. |
Tomczyk ciekawy "poacher". Takiego juz chwile nie mielismy od czasów Beto :D
|
|
wiadomo, że każdemu można coś zmiksować, ale tu po gościu widać dużą pewność i chęć brania gry na siebie, umiejętności tez całkiem sporo. Niestety po filmiku nie widać jak wygląda taktycznie, ale to kwestia dobrego trenera
|
przecież po twitterze krąży plota, że Tomczyk złamał rękę, dla mnie temat nieaktualny
|
Cytat:
no to jak dla Ciebie nieaktualny to może podpisze z Nami :> E: Nami miałem na myśli Wisłę Kraków, bo w końcu z tym klubem łaczony jest Tomczyk a nie ze szprotsonem... |
a co Ty o sobie mówisz w liczbie mnogiej ?
|
@po twitterze krąży plota
Aleśmy czasów dożyli, pogratulować źródła informacji. A za kilka dni się okaże, że złamał rękę, ale bramkarzowi po silnym strzale :-) |
Cytat:
Jak dotąd nasza drużyna uciułała 17 pkt i jest na miejscu spadkowym a tabela wygląda tak że raczej 5 drużyn zagrożonych - 3 spadają. Doszło kilku o których nie za wiele możemy powiedzieć. A kontuzje, a kartki - oczywiście może to też spotkać konkurencje ale w życiu by mi nie przyszło dziś napisać - tym składem Ekstraklasa nasza, szczególnie że trochę szrotu mamy a kilku na których możemy liczyć, są zawodnikami podwyższonego ryzyka, jeśli chodzi o kontuzje. |
Cytat:
Jak coś jest na twitterze, to znaczy, że to prawda. Komentowanie tej prawdy zwalnia z myślenia i oczywiście tym bardzie przepraszania jeśli się kogoś obraziło bazując na tej "prawdzie". Wśród najeżdżających jest guru twitterowych njusów KiewiczK. Myślicie, że przeprosił? :> |
Nie, to nie jest żaden mega transfer.
To jest gość, który w dorosłej piłce jak na razie strzela w okolicy gola na 90 minut gry, a nie jest wystawiany, bo źle wygląda technicznie. Czyli od strony efektywności kozak a od strony wrażeń wizualnych drewno. Lubię takich niedocenianych piłkarzy z liczbami. Tutaj przynajmniej jest szansa, że gość dalej będzie strzelał jak się mu zaufa w przeciwieństwie do transferów gości bez liczb i bez formy. U nas wystarczy, że strzeli raz na 250 minut i będzie dużym wzmocnieniem. Czy będzie grał ogony czy wchodził w pierwszym składzie. Patrząc na naszą sytuację w ataku to jest bardzo ciekawy ruch. |
Jakie macie zdanie na temat wypożyczenia Kuveljicia? Będzie dobrym wzmocnieniem?
|
patrząc na kadrę największym problemem będzie upchnięcie młodzieżowca. Póki co Pawłowski najlepszy ale doszedł Żukow i trzeba Jego gdzieś wcisnąć. Buksa i Zdybowicz raczej Brożka nie zastąpią, chyba że Hołownia za Sadloka. Będzie miał trener Skowronek ból głowy
|
Cytat:
Zdybowicz nie poleciał do Turcji, jeśli dojdzie jeszcze jeden napastnik to on nie ma szans na 18-tkę meczową. Raczej wypożyczenie albo rezerwy. Pomijając głupi przepis o młodzieżowcu - można wreszcie powoedzieć że mamy normalną kadrę, nie będą musieli grać zawodnicy na blokadach albo kompletnie nie nadający się do gry. |
Zgadzam się z Wolfym. Fajnie jest mieć problem "bogactwa"
|
Pawłowski w sobotnim sparingu robił naprawdę dobre wrażenie powiedział bym że najlepszy na boisku chyba
|
Cytat:
Terminarz nie jest taki zły - Korona,Płock,Raków u siebie - tu trzeba ostro orać. Zamienił bym tylko Legie z Arką. Lepiej by mieć Arkę u siebie bo z Legiunią to i tak będzie ciężko o jakieś punkty Zobaczymy co będzie po podziale. Teoretycznie z meczu na mecz powinno być lepiej więc fajnie by było choć trochę teraz nadrobić no i wygrać batalię w grupie nieudaczników. ps. te dwa mecze ostatnie uratowały nam, przynajmniej na chwilę dupsko a mieliśmy w nich trochę szczęścia. |
z "Legiunią" jak do czasu ich meczy będziemy mieć dobre wyniki to też wygramy; )
|
Nie ma innej opcji na utrzymanie jak dobrze wejść w tą rundę - mamy 3 mecze na 4 u siebie. Jak uwierzą w siebie i przyjdą punkty to można w miarę optymistycznie patrzyć na mecz z żydami a nawet z Legią.
Ale tu wiele czynników będzie odgrywało rolę - zdrowy Błaszczu to dla mnie podstawa , bo choć szybkość już nie ta, to on bardzo fajnie potrafi zagrać kombinacyjnie i dużo widzi, tyle że jak grał to za bardzo nie miał z kim. Stolar poległ na tym że nie mając kim, nadal chciał grać ofensywnie.Skowronek widzę będzie stosował prostsze środki, byle tylko nie laga 'do nikogo' |
Możemy grać i lagę do przodu bylebyśmy kolekcjonowali punkty. Nie stać nas na kombinatorstwo. Musimy grać przede wszystkim dobrze w obronie i dokładnie w rozegraniu. Piłka ładna dla oka już się skończyła, teraz czas na walkę o każdy centymetr boiska. Skowronek jak jeszcze dostanie solidnego napastnika to nie będzie miał wymówek, oni muszą się utrzymać!
|
Cytat:
|
Jestem ciekaw jaki pomysł będzie miał na Pawłowskiego trener Skowronek bo przecież Kuveljc nie przyszedł tu żeby być statystą. Jest jeszcze solidny Basha, Żukov, Savicevic... Straszny tłok się zrobił na środku. Może Pawłowski będzie grał bliżej napastnika? Szkoda by było chłopa sadzać na ławie bo rzeczywiście potencjał ma ogromny no i możemy na nim dobrze zarobić w przyszłości.
|
Według mnie na pierwsze mecze ligowe nie będzie żadnych, większych udziwnień w składzie względem ostatniego meczu z ŁKS-em (i w zależności co ugramy, to będą lub nie zmiany w kolejnych meczach) tj. pewnie Hebert za Janickiego, a tego najbardziej ofensywnego z trójki środkowych zagra ktoś z trójki Chuca,Savicevic, Żukow. Nie ma przecież jakoś specjalnie dużo czasu i sparingów, żeby się w jakieś eksperymenty bawić i próbować tego czy tamtego więc jedenastka będzie pewnie wyglądać następująco (zakładając, że wszyscy będą zdrowi) Buchalik/Lis- Burliga- Klemenz- Hebert-Sadlok- Pawłowski- Basha- Chuca- Kuba- Mak- Brożek
|
Brożek nie będzie grał 90 minut co mecz, zapomnij.
Ja liczę na nowego napastnika bo bez napastnika to wielkie G zdziałamy. Tupty nie traktuję poważnie w tej roli. |
| Wszystkie daty podane są w GMT +1. Aktualna godzina to 11:12. |
Zasilane przez vBulletin v. 3.8.7. Copyright © 2000 - 2026, Jelsoft Enterprises Ltd.
© 1998 - 2023 forumwisly.pl