Forum Kibiców Wisły Kraków

Forum Kibiców Wisły Kraków (https://forumwisly.pl/index.php)
-   Wisła Kraków - piłka nożna (https://forumwisly.pl/forumdisplay.php?f=5)
-   -   Polityka transferowa Wisły (https://forumwisly.pl/showthread.php?t=8819)

almafater 05.07.2013 16:36

Cytat:

Pierwotnie napisane przez TRNKRN (Post 1321143)
... z przebijanymi blachami...

to dobre :lol:

huberix 05.07.2013 16:46

To ja jednak chyba zlozylbym sie na Football Managera 2013 dla naszych w zarzadzie. Sam gram i innym polecam !

Dariook 05.07.2013 17:32

http://drschweitzer.files.wordpress....na_english.jpg

W końcu dojechali !!!

XXI wiek a ludzi wiąż traktuje się jak bydło na granicach...
...jestem zażenowany.

PeterSett 05.07.2013 23:21

Cytat:

Pierwotnie napisane przez nesta (Post 1321067)
Przeciez to są transfery ewidentnie menadzerskie i z polecenia. Nie wierze, ze Kuzba z Zurawskim jezdzili do Nigerii go ogladac..
Dlaczego Wisla nie pojdzie sprawdzona droga, nie przetasuje rezerw, szerokich kadr zespolow z 1-2 ligi zachodu Europy. Praktycznie kazdy transfer do tej pory, przeprowadzony ta droga sie sprawdzil. Cantoro, Uche, Sarki. Nie wierze, ze nie znajdzie sie kilku zawodnikow, ktorzy nie chcieliby pograc regularnie, zarabiac pewnie podobnie, rozwinac się, wypromowac.

i to jest świetne podsumowanie CAŁEGO okienka transferowego

Zwłaszcza, że Cantoro zdaje się to przyszedł z worek gruszek a Uche jabłek i czereśni

gooro33 06.07.2013 08:36

http://eurosport.onet.pl/pilka-nozna...em-braga/frmhg

Tak wlasnie szukamy zdolnych pilkarzy... ale po co nam napastnik...

serek.c2 06.07.2013 09:01

Już widzę tę euforię, jeśli Wisła zakontraktowałaby Grunta... Niczym nie wyróżniający się piłkarz, po poważnej kontuzji, w II ligowym Zagłębiu 6 meczów 0 goli. Diament!

fanfan 06.07.2013 09:13

Cytat:

Pierwotnie napisane przez serek.c2 (Post 1321198)
Już widzę tę euforię, jeśli Wisła zakontraktowałaby Grunta... Niczym nie wyróżniający się piłkarz, po poważnej kontuzji, w II ligowym Zagłębiu 6 meczów 0 goli. Diament!

Również o tym samym pomyślałem , a jak ten Grunt załapie się choć raz do kadry meczowej pierwszej drużyny Bragi to będzie dobrze bo przypuszczam że będzie rezerwowym w zespole rezerw .

Ogryzek 06.07.2013 09:15

Cytat:

Pierwotnie napisane przez serek.c2 (Post 1321198)

Jakby strzelił w 20 meczach 12 goli byłby już nie dla nas. My możemy zdobyć dobrego piłkarza który mając potencjał jeszcze nie zdążył nigdzie błysnąć inaczej z naszą "bidą będzie po ptokach". (Po to są skauci żeby takich wyławiać - nie tylko "gwiazdki" co to po 20 goli strzelają w sezonie)

Ponadto nie tylko takich trzeba sprowadzać do klubu. My na razie grzebiemy dla odmiany w nigeryjskim śmietniku i wygrzebiemy 23 latka na papierze o wieku rzeczywistym 28 lat jako młodziaka:)

Zdzisek Kapka ajeaoo ajeaoo Zdzisek Kapka ajeaoo ajeaoo i nic się nie zmienia....

serek.c2 06.07.2013 09:18

Kolego - mówimy o II ligowym zawodniku, który jest po rekonstrukcji więzadeł... Powiedz mi jak skauci mieli go wypatrzyć jak On rok w piłkę nie grał? Ja rozumiem, że działania naszego klubu są ostatnimi czasy amatorskie, ale już czepianie się o takich "Gruntów" jest przesadą...

Ogryzek 06.07.2013 09:22

Cytat:

Pierwotnie napisane przez serek.c2 (Post 1321201)
Kolego - mówimy o II ligowym zawodniku, który jest po rekonstrukcji więzadeł... Powiedz mi jak skauci mieli go wypatrzyć jak On rok w piłkę nie grał? Ja rozumiem, że działania naszego klubu są ostatnimi czasy amatorskie, ale już czepianie się o takich "Gruntów" jest przesadą...

Za to jak zdążyli Opreiscu wypatrzeć - ten to już nigdzie nie grał a im się mimo to udało:D

Nie chodzi o konkretnie Grunta a o piłkarzy z niższych lig, którzy często mają jeszcze marne statystyki ale spory potencjał. Ilu takich w tym roku trafiło na testy do nas? Jak na razie 0. A nie oszukujmy się kasą nie śmierdzimy więc kogo tańszego chcemy znaleźć?

serek.c2 06.07.2013 09:30

Piszę tylko konkretnie o Gruncie. Gdyby nie spryt Kołakowskiego i pewnie jakieś łączone interesy o chłopaku nikt by nie słyszał (bo i podstaw do "słyszenia" nie ma). Młode chłopaki co jakiś czas są testowane - tylko nie pod kątem pierwszej drużyny (dlatego o tym cisza).

bonawentura 06.07.2013 11:31

Ten Romo to żaden talent. Ja .......ę - nasz skauting nie potrafi zrozumieć, że aby rozwinąć młodzież potrzeba kilku dobrych piłkarzy, nie zaś samych marnych zawodników. Pan Bednarz się przejedzie na takim oszczędzaniu, bo moim zdaniem w tym wyszukiwaniu zawodników nie widać ani ładu ani składu.

WISŁAZWE 06.07.2013 11:49

Cytat:

Pierwotnie napisane przez bonawentura (Post 1321214)
Ten Romo to żaden talent. Ja .......ę - nasz skauting nie potrafi zrozumieć, że aby rozwinąć młodzież potrzeba kilku dobrych piłkarzy, nie zaś samych marnych zawodników. Pan Bednarz się przejedzie na takim oszczędzaniu, bo moim zdaniem w tym wyszukiwaniu zawodników nie widać ani ładu ani składu.

Widziałeś go na żywo?
Czy oceniasz go po zdjęciach i filmach na YT?

Daj mu zagrać przynajmniej w dzisiejszym sparingu.

Bednarz nie ma góry pieniędzy do wykorzystania. Była już o tym mowa.

bonawentura 06.07.2013 12:10

Cytat:

Pierwotnie napisane przez WISŁAZWE (Post 1321224)
Widziałeś go na żywo?

Dajcie mi fuchę Bednarza, będę robił to samo.

I nieprawdą jest, że nie jesteśmy w stanie nikogo sensownego zakontraktować. Trzeba spojrzeć na perspektywę i kontraktować, a nie funkcjonować na zero. Trzydziestotysięczny stadion jest do zapełnienia. Oni nas mamią kryzysem, bo nie potrafią zapełnić tego stadionu, a to powinien być priorytet, co dałoby finalnie kwotę wyższą niż w chwili obecnej otrzymujemy z funkcjonowania stadionu. Rozwój marketingowy jest piekielnie ważny, przy obecnej marnej sytuacji naszego klubu. Nie dość, że pracują tutaj ludzie bez pasji i długofalowej wizji, to jeszcze są apodyktyczni, co przy ich braku racjonalnej oceny sytuacji, braku spekulacji nie doprowadzi nas do niczego dobrego. Niestety teraz w klub należało zainwestować. Nie inwestujemy = idziemy na pierwszą ligę.

Aha - ja niby nie oceniam na żywo, a co robił Kapka i Bednarz? Oglądał Romo na testach w Helladzie Verona zapominając chyba przy tym, że tam grają lepsi grajkowie niż u nas w składzie, to po pierwsze, po drugie - przy tak cieńkim składzie, jakim obecnie dysponujemy żaden dobry piłkarz nie wyjdzie z klubu i na nim nie zarobimy, a kasa podobno jest ważna. Pan Bednarz patrzy na klub bez perspektywy czasowej, a wykonywanie funkcji księgowego może pełnić każdy księgowy w tym kraju.

WISŁAZWE 06.07.2013 12:11

Cytat:

Pierwotnie napisane przez bonawentura (Post 1321226)

Podkreślę pytanie bo widzę, że nie zauważyłeś.

Widziałeś go na żywo?

bonawentura 06.07.2013 12:39

Cytat:

Pierwotnie napisane przez WISŁAZWE (Post 1321227)

Widziałeś go na żywo?

Jest odpowiedź zawarta w tekście, przeczytaj uważnie.

WISŁAZWE 06.07.2013 12:44

Cytat:

I nieprawdą jest, że nie jesteśmy w stanie nikogo sensownego zakontraktować. Trzeba spojrzeć na perspektywę i kontraktować, a nie funkcjonować na zero. Trzydziestotysięczny stadion jest do zapełnienia. Oni nas mamią kryzysem, bo nie potrafią zapełnić tego stadionu, a to powinien być priorytet, co dałoby finalnie kwotę wyższą niż w chwili obecnej otrzymujemy z funkcjonowania stadionu. Rozwój marketingowy jest piekielnie ważny, przy obecnej marnej sytuacji naszego klubu. Nie dość, że pracują tutaj ludzie bez pasji i długofalowej wizji, to jeszcze są apodyktyczni, co przy ich braku racjonalnej oceny sytuacji, braku spekulacji nie doprowadzą nas do niczego dobrego. Niestety teraz w klub należało zainwestować. Nie inwestujemy = idziemy na pierwszą ligę.

Aha - ja niby nie oceniam na żywo, a co robił Kapka i Bednarz? Oglądał Romo na testach w Helladzie Verona zapominając chyba przy tym, że tam grają lepsi grajkowie niż u nas w składzie, to po pierwsze, po drugie - przy tak cieńkim składzie, jakim obecnie dysponujemy żaden dobry piłkarz nie wyjdzie z klubu i na nim nie zarobimy, a kasa podobno jest ważna. Pan Bednarz patrzy na klub bez perspektywy czasowej, a wykonywanie funkcji księgowego może pełnić każdy księgowy w tym kraju.

Ale za co mamy kontraktować nowych, znanych zawodników? Skoro klubowa kasa praktycznie świeci pustkami i zmuszeni jesteśmy do szukania zawodników z kartą na ręku lub takich, którzy są w stanie rozwiązać kontrakt z obecnym klubem lub ostatecznie kwotowa odstępnego nie jest zbyt wygórowana.

Zmuszeni jesteśmy również do testowania/kontraktowania zawodników którzy na kwotę 25 tys spadną z krzesła( nie ze śmiechu) bo taka jest prawda.

Zawodnik został zaproszony na testy aby na żywo można było ocenić jego umiejętności, nie chce mi się wierzyć w to, że po wpadce zz Rumunem klub ściągałby na testy kogoś, kto nie był wcześniej obserwowany przez kogoś z działu skautingu.

---

Owszem działania marketingowe są ważne, ale powiedzmy sobie szczerze. Nawet jakby zaproponowali bilety za 5 złotych to stadion nie zapełniłby się w 25 tysiącach. Nie ma wyniku sportowego, nie ma wyniku na trybunach - co jednak nie zwalania marketingu z nic nie robienia.

mitmichael 06.07.2013 12:48

Cytat:

Pierwotnie napisane przez WISŁAZWE (Post 1321224)
Widziałeś go na żywo?

Na szczescie Romo nie ma filmikow na youtube (przynajmniej ja nie znalazłem) wiec trzeba było jechac i go ogladac wiec tym bardziej tak jak piszesz trzeba dac mu szanse w sparingu. On nie musial przynajmniej fałszowac swojego CV

arti 06.07.2013 13:10

Cytat:

Pierwotnie napisane przez mitmichael (Post 1321234)
Na szczescie Romo nie ma filmikow na youtube (przynajmniej ja nie znalazłem) wiec trzeba było jechac i go ogladac wiec tym bardziej tak jak piszesz trzeba dac mu szanse w sparingu. On nie musial przynajmniej fałszowac swojego CV

A jednak...
wis.la/gh8de
Pojechali albo i nie. Ale coż... trzeba zobaczyć co jest wart. Oby był jak najlepszy.

Spokolokoełrokoko 06.07.2013 13:30

Cytat:

Pierwotnie napisane przez arti (Post 1321236)
A jednak...
wis.la/gh8de
Pojechali albo i nie. Ale coż... trzeba zobaczyć co jest wart. Oby był jak najlepszy.

Niestety jest to jedna z tych kompilacji, które są 'sprytnie' składane dla grajków niskich albo najwyżej przeciętnych lotów, których na żywo nie wypatrzy żaden poważny skaut więc muszą się posiłkować marnymi kompilacjami... A nuż jakiś jeleń się nabierze...

wolfy 06.07.2013 13:31

Cytat:

Pierwotnie napisane przez WISŁAZWE (Post 1321227)

Widziałeś go na żywo?

To ja Ci zadam pytanie - CZY KTOKOLWIEK OD NAS Z KLUBU WIDZIAŁ GO NA ŻYWO?!

Odpowiedź chyba oczywista.

milosz 06.07.2013 13:37

Cytat:

I nieprawdą jest, że nie jesteśmy w stanie nikogo sensownego zakontraktować. Trzeba spojrzeć na perspektywę i kontraktować, a nie funkcjonować na zero. Trzydziestotysięczny stadion jest do zapełnienia. Oni nas mamią kryzysem, bo nie potrafią zapełnić tego stadionu, a to powinien być priorytet, co dałoby finalnie kwotę wyższą niż w chwili obecnej otrzymujemy z funkcjonowania stadionu. Rozwój marketingowy jest piekielnie ważny, przy obecnej marnej sytuacji naszego klubu. Nie dość, że pracują tutaj ludzie bez pasji i długofalowej wizji, to jeszcze są apodyktyczni, co przy ich braku racjonalnej oceny sytuacji, braku spekulacji nie doprowadzi nas do niczego dobrego. Niestety teraz w klub należało zainwestować. Nie inwestujemy = idziemy na pierwszą ligę.

Marketing współcześnie jest jednym z filarów finansowania klubu. I tu pojawia sie pytanie co dobrego w tym względzie się wydarzyło za Bednarza..pozwolę sobie powiedzieć, że NIC. Zewsząd słyszymy że na nic nas nie stać, że jesteśmy strasznymi biedakami, a tymczasem kilka innych klubów z niższymi budżetami wyprzedza nas w tabeli już kolejny sezon..

Akcje marketingową u nas buduje się wizerunkiem..Smudy !? Co to ma być, ..jakaś szopka !?. Jeśli mamy skromne możliwości finansowe, to powinniśmy uderzać w nutę "wiślacko-patriotyczną", na czele akcji marketingowej powinni być znani wiślacy, a trochę się ich w historii nazbierało, wraz z młodymi chłopakami którzy w wyniku kryzysu, raczej z przypadku przebijają się do pierwszego składu .. A tymczasem ze starej gwardii to Sobolewski wywalony, Kosowski też, o młodych cisza, mimo mojego gorącego zainteresowania Wisłą nic o naszych młodych wilczkach nie czytałem , ani nie słyszałem ponad podstawowe informacje statystyczne.. Kto niby ma zapełnić stadion ..Burdenski ?!? Nawet pokazani w mediach Małecki, Głowacki wraz z jakimś spektakularnym transferem mogli by dużo w tym względzie dobrego zrobić. A gdy pisze o spektakularnym transferze to nie znaczy że za dużą kasę, ot Brożek Paweł choćby, sportowo niewiadoma, ale zawsze przyciągnąłby na stadion dodatkowych kibiców, poza tym znak Białej Gwiazdy z hasłem powrotu do wiślackich korzeni , a tu ..Smuda i .. Burdenski.

PS. Nie widzę Wisły w I lidze, tak czarno rzeczywistości nie oceniam, ale ten marazm, mnie zwyczajnie smuci. Powinny być transfery, tak uzasadnione sportowo, jak i marketingowo.

pchelas 06.07.2013 13:50

Cytat:

Pierwotnie napisane przez wolfy (Post 1321239)

Wprawdzie za PS, ale ...

"Był obserwowany na żywo przez przedstawiciela Wisły w sparingu, w którym testował go Hellas Werona."

arti 06.07.2013 14:01

Cytat:

Pierwotnie napisane przez pchelas (Post 1321241)
Wprawdzie za PS, ale ...

"Był obserwowany na żywo przez przedstawiciela Wisły w sparingu, w którym testował go Hellas Werona."

Bednarz tak powiedział (tj. w aktualnościach w wiadomości o Romo i Brożku), ale... już tyle razy kłamał, że jego wiarygodność jest dla mnie zerowa.

Dariook 06.07.2013 14:45

Cytat:

Pierwotnie napisane przez arti (Post 1321236)
A jednak...
wis.la/gh8de

Ja pierd... ale ogór

syryls 06.07.2013 14:47

Szukają tego rosłego napastnika którego nam nie potrzeba, Bednarz to ma chyba opóźniony zapłon i dalej szuka wsparcia dla Brożka:D
Podpisałbym kontrakt z tym Eduardo bo i tak nikogo Smuda-Bednarz-Kapka nikogo lepszego nie znajdą.

Dariook 06.07.2013 14:52

Brał bym tego.

http://www.youtube.com/watch?v=z9oykNWy1jQ

Lukasz 06.07.2013 15:08

Cytat:

Pierwotnie napisane przez Dariook (Post 1321249)
Brał bym tego.

Ech... mieliśmy kiedyś zajebistych napastników...:neutral:

KoPer 06.07.2013 15:52

Cytat:

Pierwotnie napisane przez Lukasz (Post 1321250)
Ech... mieliśmy kiedyś zajebistych napastników...:neutral:

mieliśmy wtedy fajną paczkę...

WISŁAZWE 06.07.2013 16:05

Cytat:

Pierwotnie napisane przez wolfy (Post 1321239)

Raz:

Dwa:

''W czerwcu brałem udział w turnieju w Chorwacji, gdzie obserwował mnie jeden z przedstawicieli Wisły. To dlatego się ze mną skontaktowali - twierdzi Romo''

Więc jak to jest z tą oczywistą odpowiedzią?
Bo jakoś mija się z Twoją.

Wszystkie daty podane są w GMT +1. Aktualna godzina to 06:44.

Zasilane przez vBulletin v. 3.8.7. Copyright © 2000 - 2026, Jelsoft Enterprises Ltd.
© 1998 - 2023 forumwisly.pl