Forum Kibiców Wisły Kraków

Forum Kibiców Wisły Kraków (https://forumwisly.pl/index.php)
-   Wisła Kraków - piłka nożna (https://forumwisly.pl/forumdisplay.php?f=5)
-   -   Polityka transferowa Wisły (https://forumwisly.pl/showthread.php?t=8819)

Bóg Trybun (objawion) 04.07.2013 15:55

takim, o ktorego pyta sama Barca : )))

http://www.defend.ht/sports/articles...y-fc-barcelona

ziomalekk 04.07.2013 17:12

No nawet na stronie Barcy o tym czytałem że się nimi interesowali

kolec64 04.07.2013 17:17

Czyżby koniec Pana Jacka :) http://eurosport.onet.pl/pilka-nozna...-prezesa/pjs4h

Marcin_fan 04.07.2013 17:18

Cytat:

Pierwotnie napisane przez ziomalekk (Post 1320977)

Nie wierze że Barcelona mogła by kupić tego gościa. Jakoś bardzo młody nie jest a zupełnie anonimowy, więc nie jest to gracz "na już"

Rob_Zombie 04.07.2013 17:22

Cytat:

Chcieli go w pakiecie z Lewandowskim.

Bóg Trybun (objawion) 04.07.2013 17:24

Cytat:

oba donaldy do Barcelony? a niech stracę : ) krzyż na drogę

jordi alba drży o pozycję, katalonia o gospodarkę

bonawentura 04.07.2013 17:38

Cytat:

Pierwotnie napisane przez kolec64 (Post 1320978)
Czyżby koniec Pana Jacka :) wis.la/p4p2r

Pierwej to powinien polecieć Kapka Zdzisek, a nie Bednarz. Łysy dopiero w drugiej kolejności.

El'kabat 04.07.2013 17:41

Co innego powinien a co innego poleci. Kapki betonu nikt nie ruszy,a Łysego uja nikt żałować nie będzie...

bonawentura 04.07.2013 17:46

Cytat:

Pierwotnie napisane przez El'kabat (Post 1320984)
Co innego powinien a co innego poleci. Kapki betonu nikt nie ruszy,a Łysego uja nikt żałować nie będzie...

Zmiany w klubie w trakcie okna transferowego nie świadczą dobrze o włodarzach klubu.

Arked 04.07.2013 18:12

Obwinianie Bednarza o podupadający prestiż klubu to śmiech na sali. Klub jest biedny i prowadzona jest polityka skrajnych oszczędności na zlecenie samego bossa (Bednarz sobie sam jej nie wymyślił). W jaki sposób utrzymać reputację klubu kiedy nie dysponuje się żadnymi poważnymi funduszami na rozwój sportowo-organizacyjny? Jest to oczywiście niemożliwe. Zmiany w zarządzie to kolejna żenująca zagrywka pod publiczkę, która nikogo nie powinna ruszać. Zresztą sam Bednarz przewidział dokładnie swój los w jednym z wywiadów ponad rok temu i nie powinno to być dla nikogo zaskoczeniem. Taki już jest styl Bogusława Cupiała.

Sialalalala 04.07.2013 18:37

Cytat:

Pierwotnie napisane przez kolec64 (Post 1320978)

i z czego się durniu cieszysz jeden z drugim ?

towarzysz sb kapka to będzie ....a prezes dopiero

milosz 04.07.2013 18:40

Cytat:

Pierwotnie napisane przez Arked (Post 1320989)
Obwinianie Bednarza o podupadający prestiż klubu to śmiech na sali

Jasne że odpowiedzialność główną ponosi właściciel, ale Bednarz nie jest ani fachowcem od transferów, ani nie ma sukcesów organizacyjnych, więc Bednarz z wozu, Wiśle lżej. Ważne aby następca był z innej bajki, byłoby też miło zobaczyć jak najszybciej następcę niezatapialnego Zdzicha K.

PS. Bramka http://www.youtube.com/watch?v=g16Qd8cuMJo rewelacja, ciekaw jestem jednak jego postawy na boisku w barwach Wisły, mnie nie martwi że mało znany, że reprezentacja Haiti, tyle że akurat jego chciałbym zobaczyć w kilku sparingach Wisły, w sumie czekamy na jakiekolwiek transfery rozszerzające kadrę, bo mecz z Amico-lechem pokazał jak mizerną mamy ławkę rezerwową. Jeśli Wisła ma grać ostrym pressingiem, to nie możemy mieć tak wąskiej kadry, czas więc na jakieś transfery, a wyautowanie Jacusia czy Zdzicha w niczym tu nie zaszkodzi, byle następcy byli lepsi ..

arti 04.07.2013 18:49

Cytat:

Pierwotnie napisane przez Arked (Post 1320989)
Obwinianie Bednarza o podupadający prestiż klubu to śmiech na sali. Klub jest biedny i prowadzona jest polityka skrajnych oszczędności na zlecenie samego bossa (Bednarz sobie sam jej nie wymyślił). W jaki sposób utrzymać reputację klubu kiedy nie dysponuje się żadnymi poważnymi funduszami na rozwój sportowo-organizacyjny? Jest to oczywiście niemożliwe. Zmiany w zarządzie to kolejna żenująca zagrywka pod publiczkę, która nikogo nie powinna ruszać. Zresztą sam Bednarz przewidział dokładnie swój los w jednym z wywiadów ponad rok temu i nie powinno to być dla nikogo zaskoczeniem. Taki już jest styl Bogusława Cupiała.

Pomijając już to o czym piszesz to wywalą jednego szkodnika, a w międzyczasie Wisła przygarnęła dwóch nowych (w zasadzie Kapka to już był).
A co do Donalda... fajnie... to teraz tylko jeszcze ustalić komu i ile zapłacić, potem jakiś urlop po turnieju, potem załatwianie wizy, przylot, badania medyczne, poznawanie drużyny, pierwsze treningi, aklimatyzacja... może we wrześniu zacznie wchodzić do składu. A w międzyczasie i później będą wyloty na reper na drugi koniec świata, Osman będzie miał weselej bo może polecą kawałek razem.
Możeby teraz sprowadzić jakiegoś napastnika z Marsa-będzie jeszcze zabawniej

cfa 04.07.2013 19:02

Cytat:

Pierwotnie napisane przez milosz (Post 1320991)
Jasne że odpowiedzialność główną ponosi właściciel, ale Bednarz nie jest ani fachowcem od transferów, ani nie ma sukcesów organizacyjnych, więc Bednarz z wozu, Wiśle lżej. Ważne aby następca był z innej bajki, byłoby też miło zobaczyć jak najszybciej następcę niezatapialnego Zdzicha K.

PS. Bramka http://www.youtube.com/watch?v=g16Qd8cuMJo rewelacja, ciekaw jestem jednak jego postawy na boisku w barwach Wisły, mnie nie martwi że mało znany, że reprezentacja Haiti, tyle że akurat jego chciałbym zobaczyć w kilku sparingach Wisły, w sumie czekamy na jakiekolwiek transfery rozszerzające kadrę, bo mecz z Amico-lechem pokazał jak mizerną mamy ławkę rezerwową. Jeśli Wisła ma grać ostrym pressingiem, to nie możemy mieć tak wąskiej kadry, czas więc na jakieś transfery, a wyautowanie Jacusia czy Zdzicha w niczym tu nie zaszkodzi, byle następcy byli lepsi ..

Wiesz co, jak przeczytałem wywiad z Cupiałem ten m.in. o akademii, o młodych, o zagranicznych to zrozumiałem dlaczego Zdzicho ma tak mocną pozycję w klubie. No i niestety na tą chwilę Bednarz nie jest na szczycie największych szkodników.

masada 04.07.2013 19:27

Cytat:

Pierwotnie napisane przez Abstrakcja (Post 1320974)
Strzelił niesamowitą bramke Hiszpanii w meczu towarzyskim. http://www.youtube.com/watch?v=g16Qd8cuMJo a poza tym nie za wiele wiadomo.

Jakoś mi się z Juniorem Diazem skojarzył w tej akcji, też taka chudzina i tak dziwnie biega ;)

bonawentura 04.07.2013 19:37

Cytat:

Pierwotnie napisane przez masada (Post 1320999)
Jakoś mi się z Juniorem Diazem skojarzył w tej akcji, też taka chudzina i tak dziwnie biega ;)

To jest znak firmowy Kapki i Bednarza - oni lubią sprowadzać paralityków.

Całe szczęście, że Bednarz z Kapką obejrzeli ten mecz, bo pewnie nikogo żywcem by nie znaleźli na tą lewą obronę.

Bóg Trybun (objawion) 04.07.2013 20:04

Cytat:

Pierwotnie napisane przez bonawentura (Post 1321000)
To jest znak firmowy Kapki i Bednarza - oni lubią sprowadzać paralityków.

Całe szczęście, że Bednarz z Kapką obejrzeli ten mecz, bo pewnie nikogo żywcem by nie znaleźli na tą lewą obronę.

istnieje prawdopodobieństwo, że Król Jutiuba towarzysz kap-kap usłyszał o tym, ze nasz premier harata w gałę i do wzięcia jest za darmo. Wklepał "donald amazing goal" i poszło.

westersyl 04.07.2013 20:55

Za nim piłkarz (Donald Gurrier) będzie będzie oceniany na podstawie zdjęcia, artykułów w prasie, wywodów "wybitnego" dziennikarza Stanowskiego to jest możliwość obejrzenia całego meczu Donalada Gurriea z nie byle jaką drużyną bo Hiszpanią w wersji HD, z której być może skorzystają prawdopodobnie jedynie jacyś wybitni pasjonaci jednak wklejam link: Pierwsza połowa: wis.la/pjxon
wis.la/vkdf4
Druga połowa:
wis.la/tk8xl
wis.la/zhn7i

Jeśli chodzi o aspekt fizyczny chłopak wydaję się ideałem na tą pozycje. W mojej prywatnej opini bazującej na podstawie jednego meczu uważam, że jest to organizm który jest wstanie połączyć szybkie bieganie z dobrą kondycją. Donal Gurrier niesamowicie "zjada metry" tymi swoimi długimi nogami a widać to po tym tym jak szybko niweluje straty do zawodników Hiszpanii z 8 metrów momentalnie robi się możliwość zablokowania piłki wślizgiem. O jego możliwościach motorycznych najlepiej można przekonać się już w pierwszej połowie gdzie chłopak 2 razy wykonywał rzut rożny po czym zdążył zablokować kontrę Hiszpanów po przeciwległej stronie boiska. Ogólnie widać że gość gra na dużym luzie bo nie kopie byle gdzie tylko stara się rozegrać piłkę w miarę rozsądnie. Akcja bramkowa do której wieskszość już dotarała przy pierwszych plotkach na temat możliwosci sprowadzenia tego piłkarza to po prostu majstersztyk.

Popełnia jednak dużo błędów w defensywie i mam wątpliwość czy uda mu się zaaklimatyzować w nowym otoczeniu. Chłopak wydaję się trochę bardziej luźny niż Quioto ale uważam że będzie mu ciężko.
Wisła to nie wątpliwie dla niego ogromna szansa, szkoda, że nie udało się go sciągnać szybciej tak aby zapoznał się z drużyną z miastem a Smuda nad nim trochę popracował. Jak dotrze przed ligą to wszystko mu się nawarstwi, mieszkanie, wyjazdy itp.

bonawentura 04.07.2013 21:06

Cytat:

Pierwotnie napisane przez Bóg Trybun (objawion) (Post 1321002)
istnieje prawdopodobieństwo, że Król Jutiuba towarzysz kap-kap usłyszał o tym, ze nasz premier harata w gałę i do wzięcia jest za darmo. Wklepał "donald amazing goal" i poszło.

To akurat bardziej w stylu Jacka. Południowa i Środkowa Ameryka to jego działka. Zdzisek bardziej poszukuje u znajomych menago z Bałkanów - prawdziwych "strusiów pędziwiatrów".

Jeśli ktoś mi każe śpiewać na trybunach "i na dobre i na złe" przy jednoczesnym braku refleksji co do składu władz klubu, to dyplomatycznie rzecz ujmując nie jest to inteligentne. Kibice powinni się sprzeciwić działaniom obecnych władz i dać w sposób jednoznaczny do zrozumienia, że Kapki w Wiśle nigdy w życiu już nie chcą widzieć na oczy. Ten człowiek psuje ten klub swoim dyletanctwem.

Brak jasnej wizji przyszłości, i piszę tutaj o wizji sportowej, która w biznesie piłkarskim powinna być równoważona z wizją finansową klubu spowoduje, że razem z Bednarzem i Kapką będziemy staczali się na samo dno.

Z trzydziestotysięcznym stadionem niemożliwością jest by przez tak długi czas na Wiśle nadal było tak mało kibiców. Ktoś teraz upadł na głowę z cenami karnetów, które powinny być minimum o 30 proc. niższe niż są obecnie. Dla klubu ważniejszym powinna być obecność minimum dwudziestu tysięcy ludzi na każdym meczu. I do tego powinni dążyć - to powinna być wizja na najbliższy sezon, a nie zaciskanie pasa, albo lepiej pętli wokół szyi i mówienie, że nic nie da się zrobić. Wisła w dłuższej perspektywie wyszłaby z tego doła, w którym się znajduje, wyszłaby już w zeszłym roku, gdyby nie Bednarz i Kapka, gdyby ten bijący po oczach nieprofesjonalizm pokazywany na każdym kroku czy to przez Bednarza czy Kapkę, a zwłaszcza w tematyce transferowej.

Ostoja Stepanovic to nie będzie nowy Sobolewski - nie łudźmy się. Podobnie jak miliony testowanych ogórków. Jeżeli dalej tak będzie, jak jest obecnie, Wisła będzie spadać coraz niżej. I niech nikt nie opowiada bzdur, że nie ma pieniędzy, kasa to kibice i bez ich sprowadzenia na stadion, nawet największe oszczędności nie pomogą.

Pieniądze w kasie klubu są, to Bednarz oszukuje ludzi, że piłki się nie kredytuje. Owszem, kredytuje się, niestety w obecnej sytuacji Wisła powinna była to zrobić, bo klub popadnie w olbrzymi marazm bez perspektyw. I niestety bez jasnej i klarownej wizji rozwoju.

dynek.pl 04.07.2013 21:06

Nie zapominajcie, ze jak to powiedzial Bednarz jego status jest niejasny więc dorga to tego transferu jest daleka.

BiałaGwiazda 04.07.2013 21:09

Mnie martwi jedna rzecz:

Smuda mówi o Stilicu
Cytat:

Rozmawialiśmy telefonicznie ze dwa razy i to wszystko. Jest jeszcze związany kontraktem. Nie wiem, jak to rozwiąże. Ja powiem tak: Stilić u mnie zawsze ma otwarte drzwi. Ja wiem co z nim zrobić.
Wyraźnie sugeruje,że pozyskałby tego zawodnika gdyby tylko mógł.

Tymczasem Bednarz:
Cytat:

- Nie ma tematu Stilicia - powiedział Bednarz. - Oprócz tego, że nigdy nie mieliśmy planu go testować ani nigdy jego kandydatury nie rozważaliśmy, to rzeczywiście trener Smuda otrzymał zapytanie od jego agenta, czy ewentualnie nie byłby zainteresowany. Z tego oczywiście zrobiła się historia medialna i tyle na temat Semira - poinformował prezes Wisły.
Teraz wyraźnie widac,że trener ma mało do powiedzenia w kwestii transferów. Ciekaw jestem jak ma Smuda zbudowac drużynę jak podsyła się mu na testy przypadkowych zawodników typu Oproiescu. Przecież jest spora okazja na pozyskanie zawodnika,który w tej chwili jest dla nas na wagę złota,bo jest sprawdzony w naszej lidze i znamy jego umiejętności. Ciekaw jestem naszych nastepnych transferów,niestety wygląda to na zbieranine przypadkowych grajków z całego świata,których głównym atutem jest to że są za darmo i mają znajomego menago. Z drugiej strony wiem,że za to co się teraz dzieje głównym odpowiedzialnym jest Cupiał,a nie Bednarz,Kapka czy inni nasi skauci. Byłyby chociaż minimalne środki na transfery to i byłyby porządne wzmocnienia. Z pustego to i Salomon nie naleje,a my możemy przeklinac Kapke,Bednarza a ktokowliek inny nie byłby na ich miejscu byłoby to samo.

comek 04.07.2013 21:16

ze względu na tego Haitańczyka, będę ze szczególną uwagą oglądał rywalizację o puchar CONCACAF. Pierwszy mecz będzie ciekawy, ze względu na udział wiślaka i przyszłego wiślaka. Haiti- Honduras wtorek 03.30.

Może Haiti okaże się czarnym koniem turnieju razem zWilde Donald Guerriem? :)

Ogryzek 04.07.2013 21:22

Cytat:

Pierwotnie napisane przez comek (Post 1321010)
ze względu na tego Haitańczyka, będę ze szczególną uwagą oglądał rywalizację o puchar CONCACAF. Pierwszy mecz będzie ciekawy, ze względu na udział wiślaka i przyszłego wiślaka. Haiti- Honduras wtorek 03.30.

Po czym jak Haiti okaże się czarnym koniem a on zanotuje kilka dobrych występów to zgłosi się po niego przeciętny klub z ligi angielskiej czy francuskiej i tyle było Haitańczyka w Wiśle:)

Niech lepiej to Haiti szybko odpadnie a on szybko przyjeżdża do Polski. Wystarczy już jednego podróżnika Chaveza.

JacobCFC 04.07.2013 22:05

Cytat:

Pierwotnie napisane przez BiałaGwiazda (Post 1321009)

Teraz wyraźnie widac,że trener ma mało do powiedzenia w kwestii transferów. Ciekaw jestem jak ma Smuda zbudowac drużynę jak podsyła się mu na testy przypadkowych zawodników typu Oproiescu.

Przypomnij sobie kto chciał kolesia z 4 ligi. Poza tym, z tym Rumunem to kto na treningach pracował Bednarz czy Smuda? Zresztą nie wiem dlaczego trener wypuszczał go w sparingu, liczył na cud, czy na treningach, aż tak bardzo mu nie przeszkadzał, jak później w meczu?

Arked 04.07.2013 22:11

Cytat:

Pierwotnie napisane przez BiałaGwiazda (Post 1321009)
Mnie martwi jedna rzecz:

Smuda mówi o Stilicu
Cytat: Rozmawialiśmy telefonicznie ze dwa razy i to wszystko. Jest jeszcze związany kontraktem. Nie wiem, jak to rozwiąże. Ja powiem tak: Stilić u mnie zawsze ma otwarte drzwi. Ja wiem co z nim zrobić.

Wyraźnie sugeruje,że pozyskałby tego zawodnika gdyby tylko mógł.

Tymczasem Bednarz:
Cytat: - Nie ma tematu Stilicia - powiedział Bednarz. - Oprócz tego, że nigdy nie mieliśmy planu go testować ani nigdy jego kandydatury nie rozważaliśmy, to rzeczywiście trener Smuda otrzymał zapytanie od jego agenta, czy ewentualnie nie byłby zainteresowany. Z tego oczywiście zrobiła się historia medialna i tyle na temat Semira - poinformował prezes Wisły.

Smuda może chcieć Stilića ale jego transfer jest zapewne nierealny ze względów finansowych i na tym temat się kończy. Bośniakowi trzeba by pewnie zaoferować powyżej 50 tys. zł miesięcznie, w dodatku pewnie za niego coś zapłacić klubowi plus prowizja dla menadżera. W naszej obecnej sytuacji to niemożliwe.

bonawentura 04.07.2013 22:39

Ja mam nadzieję, że ktoś pójdzie po rozum do głowy i nie ustawi Jose Romo jako najbardziej wysuniętego napastnika, moim zdaniem on bardziej pasuje na takiego "rozprowadzacza" piłek, a 'la Nunez w Wiśle.

Carlos Eduardo - z niego ewentualnie mogliby zrobić skrzydłowego, bo do środka to on się raczej nie nadaje.

Celin jest tragiczny. Tysiąc razy lepszy był Genkov. I niech nikt nie mami sobie oczu tą bramką w meczu z Omonią. Ten piłkarz jest cieniutki.

Ale generalnie, jak to mają być nasze "wzmocnienia" na przyszły sezon, to ja wróżę miejsca 13-16.

E: co do Stilica - niech Smuda nie liczy na niego, Wisła powinna się wzmacniać na tych pozycjach, na których nie chce wypromować młodzieży. Tylko że musiałyby to być realne transfery dodatnio wpływające na jakość gry zespołu jako całości.

Dariook 04.07.2013 23:36

Cytat:

Pierwotnie napisane przez comek (Post 1321010)

Znając życie, chłopak zagra wyśmienicie a Bednarz to s.......i koncertowo. Nici z transferu, tak to widzę...

arti 05.07.2013 04:53

Cytat:

Pierwotnie napisane przez bonawentura (Post 1321019)
Ja mam nadzieję, że ktoś pójdzie po rozum do głowy i nie ustawi Jose Romo jako najbardziej wysuniętego napastnika, moim zdaniem on bardziej pasuje na takiego "rozprowadzacza" piłek, a 'la Nunez w Wiśle.

Ty go widziałeś w jakichś meczach?
Ja nie, ale gra piłkarza piłkarza o wzroście 195cm na pozycji gdzie potrzeba szybkości, zwinności i techniki to by była niecodzienna sprawa. Jakie parametry fizyczne miał Nunez, a jakie może mieć facet 195cm (patrz Bunoza)?

ziomalekk 05.07.2013 07:03

Wenezuelczyk już trenuje http://eurosport.onet.pl/pilka-nozna...-z-wisla/hy977

mitmichael 05.07.2013 07:22

Cytat:

Pierwotnie napisane przez ziomalekk (Post 1321030)
Wenezuelczyk już trenuje wis.la/h2s67

Moze to bedzie Nasz Zlatan Ibrahimovic, obaj maja po 195cm wzrostu :rotfl: Ibrahimovic w Malmo 40 spotkan 16 goli, Romo w Llaneros 41 spotkan 8 goli i obaj w tych klubach gdzie zaczynali profesjonalna sportowa kariere grali po tyle samo sezonow :D troche w bramkach mniej ma Romo ale reszta porownywalna. Wiem, poniosło mnie troche ;) Z Celina nie sa zadowoleni wiec lepiej zeby sie sprawdził - musi jutro zagrac od 1 minuty bo ma mało czasu aby przekonac klub do Siebie

Wszystkie daty podane są w GMT +1. Aktualna godzina to 12:31.

Zasilane przez vBulletin v. 3.8.7. Copyright © 2000 - 2026, Jelsoft Enterprises Ltd.
© 1998 - 2023 forumwisly.pl