Forum Kibiców Wisły Kraków

Forum Kibiców Wisły Kraków (https://forumwisly.pl/index.php)
-   Wisła Kraków - piłka nożna (https://forumwisly.pl/forumdisplay.php?f=5)
-   -   Polityka transferowa Wisły (https://forumwisly.pl/showthread.php?t=8819)

piter116 30.06.2013 12:40

Cytat:

Pierwotnie napisane przez szprotson (Post 1320347)
a czy idea testów w Wiśle Kraków nie była skompromitowana?Kilka lat temu Bednarz przywoził bramkarzy
których notorycznie odrzucał Kazimierski z pewnych względów, i zrobiono z tego szopke a z Bednarza jakiegoś idiote.

Oprócz tego przywiózł około 30 zawodników na inne pozycje. Ich też odrzucał Skorża/Probierz z pewnych względów?

szprotson 30.06.2013 13:26

30? az tyle tego było?
Zapewne ich odrzucali trenerzy ze względów umiejętności,czyli czynnika którego Kazimierski nie brał pod uwagę.

E: ogryzku, i pisanie o testowanym - amator brzmi jakbyśmy mieli w kadrze conajmniej samych profesjonalistów a dobrze wiesz ze tak nie jest.No ale w sumie czytając ten temat niektórzy dalej są na etapie Wisły monopolisty rynku, Wisły bogatej i przede wszystkim Wisły miejscem marzeń młodego piłkarza. A prawda jest taka ze na ten moment Zawisza ma lepszą opinie wśród grajków niż Wisła.

bonawentura 30.06.2013 13:29

Aby młodzież czegoś się nauczyła, Wisła potrzebuje piłkarzy, którzy dadzą Wiśle jakość. Od pierwszego dotknięcia piłki przez wytransferowanego do nas gracza. Inaczej bez sensu jest wprowadzanie młodzieży, bo ona sama bez piłkarzy wysokiej klasy, jak na polskie warunki przynajmnie,j nie rozwinie się tak, jak powinna.

A i jak będzie to turbotorpeda-napastnik z Bałkanów, kosmiczny atomowy defensywny pomocnik z Bałkanów, superywynalazki "krula" skautów Zdzisława, to spadamy z ligi. I to jest pewne, a pieniądze zostaną wyrzucone w błoto.

Ogryzek 30.06.2013 13:53

Cytat:

Pierwotnie napisane przez szprotson (Post 1320354)
30? az tyle tego było?
Zapewne ich odrzucali trenerzy ze względów umiejętności,czyli czynnika którego Kazimierski nie brał pod uwagę.

E: ogryzku, i pisanie o testowanym - amator brzmi jakbyśmy mieli w kadrze conajmniej samych profesjonalistów a dobrze wiesz ze tak nie jest.No ale w sumie czytając ten temat niektórzy dalej są na etapie Wisły monopolisty rynku, Wisły bogatej i przede wszystkim Wisły miejscem marzeń młodego piłkarza. A prawda jest taka ze na ten moment Zawisza ma lepszą opinie wśród grajków niż Wisła.

Ma lepszą opinię bo w Zawiszy dostają młodzi piłkarze szanse a u nas tylko oszuści z Rumunii i weterani. Sami sobie zgotowaliśmy ten los, a nie weszło nam go zgotowało. Górnik Zabrze jedna z 3 najbiedniejszych drużyn w ekstraklasie (zakaz transferowy + pensje do 15 tysięcy złotych max) pomimo tych ograniczeń znajdzie więcej młodych zdolnych niż my. Bo chcą znaleźć! My nie chcemy. Więc nie znajdziemy! Ale kibicom kit wciśniemy że nas nie stać na młodych. I niektórzy to kupią:) (pensja samego Genkova to utrzymanie z 15 młodych)

Mimo to ja cały czas czekam na testy młodych piłkarzy z niższych lig bo:
- skoro nasi skautowie tak dobrze (podobno) pracują to musieli kogoś znaleźć. Smuda ich tak zachwalał.
- nie mamy kasy na gwiazdy to na piłkarzy z III czy IV ligi chyba już mamy?

I bez wątpliwości, ja nie mam złudzeń co do naszej sytuacji finansowej i dlatego jestem zszokowany że nie szukamy w niższych ligach skoro groszem nie śmierdzimy. A szukamy .... wie czego wśród kelnerów i innych studentów.

wolfy 30.06.2013 14:37

Cytat:

Pierwotnie napisane przez Ogryzek (Post 1320360)
I bez wątpliwości, ja nie mam złudzeń co do naszej sytuacji finansowej i dlatego jestem zszokowany że nie szukamy w niższych ligach skoro groszem nie śmierdzimy. A szukamy .... wie czego wśród kelnerów i innych studentów.

Ja to pisałem rok temu, po pierwszym okienku Bednarza, że jest on imbecylem i hochsztaplerem. Ruch, Górnik, Podbeskidzie - praktycznie każdy w lidze wyciąga młodych z drugiej, trzeciej, czwartej ligi, a Jacuś testuje przygrubych murzynów i kontraktuje bezrobotnych 30-to latków. Frederiksen zarabiał w Wiśle 200 tys. euro za sezon - ZWE twierdzi, że widział jego kontrakt. Ile utopiono w Quioto (samo wypożyczenie to podobno było jakieś 100 tys. euro)? Ile poszło na gwiazdę Sikorskiego z jedną bramką przez cały sezon?

Tylko, że problem prawdopodobnie leży zupełnie gdzie indziej - za ściągnięcie jakiegoś chłopaczka z trzeciej ligi nikt pieniędzy pod stołem nie da, bo większość z nich nie ma nawet menedżerów.

Ogryzek 30.06.2013 15:03

Niestety wolfy masz rację - tragicznie to wygląda. Powoli też dochodzę do tych wniosków że coś musi rozgrywać się pod stołem i dlatego nikt z Wisły tak na prawdę nie chce młodych na dorobku. Lepiej kręcić lody z "szrotem".

Oczywiście nie tylko dla takich jest miejsce w Wiśle jak młodzi z niższych lig, ale oni są tani, ambitni i jest nadzieja że kilku osiągnie coś więcej. Zwłaszcza w naszej ciężkiej sytuacji finansowej to dobre źródło piłkarzy.

Na razie to Kapka, Bednarz i Smuda do kasacji... z nimi nic nie osiągniemy.

wolfy 30.06.2013 15:17

Pisałem o tym rok temu. Ruch na Sadloku i Sobiechu zyskał nie tylko sportowo, ale i finansowo. Górnik na Miliku tez, a pewnie zarobi też na Olkowskim. My nie mamy żadnego planu działania w obecnych warunkach!

Gdybyśmy mieli do wyboru polskich młodych zawodników albo klasowych zagranicznych, wówczas wolałbym tych drugich. Ale kogo my testujemy!? Kolesia, którego odpalili w lidze Chińskiej? Studenta z Rumunii? Nigeryjczyków grających w rezerwach swojego zespołu? Spoko, niech testują tych leszczy, ale dla nich jest miejsce, a dla młodych zawodników z niższych lig już nie!? Że niby jakaś sierota z obrzeży cywilizowanego futbolu przewyższa o klasę tych, których można znaleźć na niższych szczeblach w kraju? Jest mnóstwo przykładów obalających tę tezę.

Dlatego całość śmierdzi mi wałkami, ale to wszystko na życzenie Cupiała. Sam otacza się ludźmi skompromitowanymi i bez ambicji, bo o nią trudno kogokolwiek z obecnego tercetu posądzić...

bonawentura 30.06.2013 16:04

Cytat:

Pierwotnie napisane przez wolfy (Post 1320366)
Dlatego całość śmierdzi mi wałkami, ale to wszystko na życzenie Cupiała. Sam otacza się ludźmi skompromitowanymi i bez ambicji, bo o nią trudno kogokolwiek z obecnego tercetu posądzić...

Dla skorumpowanych ludzi w Wiśle nie - dla nepotyzmu i kolesiostwa w Wiśle tak. Widzę tutaj niekonsekwencję. Bo nie powinno być ani jednego ani drugiego.

http://www.bydgoszcz.sport.pl/sport-....html#TRrelSST

To już nawet Zawisza lepiej zbroi się od nas. Aż żal dupę ściska, bo takiego Kuklisa (o ile oczywiście nie grał w Sracovii) w Wiśle mogłoby znaleźć się miejsce... A takich Kuklisów w pierwszej lidze jest więcej. No żal dupsko ściska.

PS. No, grał w Arce, jednak pewnie byście mieli coś przeciwko, ale takich piłkarzy w pierwszej lidze jest pewnie mnóstwo.

tofik 30.06.2013 16:59

Cytat:

Pierwotnie napisane przez cfa (Post 1320344)
Dalej wolny pozostaje Spas Delev, ale gość i jego agent muszą coś mieć nie za dobrze z głową. Bo ten zawodnik chyba dłużej bez klubu od Sarkiego.
.

Nie jest to prawdą, bo wrócił do CSKA Sofia i zagrał rundę wiosenną w tym klubie. Nie sprawdziły się też bajki, które wypisywano, że chce wielkiego kontraktu i dlatego nie ma szans go sprowadzić do Polski Gdyby tak było siedziałby dalej bez klubu, a nie grał w biednej lidze bułgarskiej. Plotki o tym pewnie rozsiewała Amica po nieudanej próbie sprowadzenia go.

marcin19876 01.07.2013 09:35

A co z Ostoja Stjepanović?????? on w końcu wystąpi w jakimś sparingu czy jego też się już pozbyli????????

syryls 01.07.2013 09:53

Jego nie testują bo po co, to jest najlepszy piłkarz ligi macedońskiej. Od razu podpiszą kontrakt ale też jestem zdziwiony że tyle to trwa... On przeszedł już testy medyczne?

Reser 01.07.2013 09:55

Podejrzewam, że zwlekają, bo przyjdzie on albo Stilić

marcin19876 01.07.2013 09:58

Jeśli miałby być Stilić testowany to ja bym wziął i jednego i drugiego:-):-) a na dodatek ja bym znalazł pieniądze na młodego Pawłowskiego z widzewa skoro ani legia ani lech go nie biorą...

syryls 01.07.2013 10:00

Cytat:

Pierwotnie napisane przez Reser (Post 1320458)
Podejrzewam, że zwlekają, bo przyjdzie on albo Stilić

To są inne pozycje...

Reser 01.07.2013 10:03

Moim zdaniem te same :-)

Arsenal 01.07.2013 10:04

Akurat Stilicia widziałbym w drużynie szczególnie ze brakuje nam takiego kreatywnego rozgrywającego

pysio 01.07.2013 10:05

a gdy pisałem o Stilicu w Wiśle to mój post został skasowany.. a tak jak pisałem info miałem telefoniczne.

cfa 01.07.2013 10:06

Cytat:

Pierwotnie napisane przez tofik (Post 1320374)
Nie jest to prawdą, bo wrócił do CSKA Sofia i zagrał rundę wiosenną w tym klubie. Nie sprawdziły się też bajki, które wypisywano, że chce wielkiego kontraktu i dlatego nie ma szans go sprowadzić do Polski Gdyby tak było siedziałby dalej bez klubu, a nie grał w biednej lidze bułgarskiej. Plotki o tym pewnie rozsiewała Amica po nieudanej próbie sprowadzenia go.

Informacje wziąłem z transfermarkt. Dalej tam pozostaje niezatrudniony.

mszumski 01.07.2013 10:08

Stilic- miałem przeczucie, że jak zagra w Wiśle kiedyś to będzie wymiatał:D mam nadzieję, że się to sprawdzi:D
Małecki Stilic Sarki i już jest jakaś siła rażenia. Brakuje solidnego napastnika, oby się sprawdził brazyliano. Boguski to się bardziej nadaje na zmiennika dla ofensywnego pomocnika.
Może to jakos poukładają cudem.

pysio 01.07.2013 10:10

Cytat:

Pierwotnie napisane przez mszumski (Post 1320467)
Stilic- miałem przeczucie, że jak zagra w Wiśle kiedyś to będzie wymiatał:D mam nadzieję, że się to sprawdzi:D

Te gwiazdki na łokciach nie były przypadkowe! Wiślak z krwi i kości, w Lechu się marnował i dusił. Zresztą w FM'ie zawsze do Wisły przechodził bez wahania :)

_ukoL 01.07.2013 10:13

Cytat:

Pierwotnie napisane przez pysio (Post 1320468)
Te gwiazdki na łokciach nie były przypadkowe! Wiślak z krwi i kości, w Lechu się marnował i dusił. Zresztą w FM'ie zawsze do Wisły przechodził bez wahania :)

Bo były fundusze na kontrakt. Ciekaw jestem czy wysupłają coś z kieszeni, bo nie wierzę, że by wrócił do Polski i grał za czapkę gruszek. Sportowo to w obecnej sytuacji na pewno byłby wzmocnieniem, chociaż i tak uważam, że gość z takim potencjałem to zmarnował swój talent. Miał papiery, żeby kopać w lepszych klubach niż Karpaty Lwów.

pysio 01.07.2013 10:17

teraz szkoda Meliksona.. to paka Melikson - Stilic - Sarki - Iliev mogliby zawojować Europę :((

mszumski 01.07.2013 10:21

Stilic jak Mila (nawet mają podobne zalety i wady- m.in. szybkość, stałe fragmenty) więc mielibyśmy młodszą wersję Mili. Moglibyśmy ze Śląskiem walkę nawiązać.
Bardzo ważne jest żeby sprowadzić napastnika. Ja bym postawił jednak na Pawła Brożka. Wtedy mamy już praktycznie skład gotowy bo Boguski by był zmiennikiem w ataku i na skrzydłach. Do tego Macedończyk, może Nalepa jako zmiennik na DM i w sumie w naszej lidze do walki o puchary więcej nie potrzeba:D. Nie będzie kontuzji to mogą być puchary :D

Zgrać jak Scolari Brazylię i przy odrobinie szczęścia jedziemy po 3-4 miejsce:D

fresh.cie 01.07.2013 10:54

Jeśli ze Stiliciem to prawda, to jestem naprawdę pod wrażeniem. Ale trzeba wtedy jednak się zastanowić, czy ta kasa na transfery jest czy nie ma. Bo nie dość, że trzeba za niego zapłacić to jeszcze wiadomo, że kontrakt za niski raczej nie będzie.

W DP gruchnęła wiadomość o jakimś wenezuelskim napastniku oraz Rubenie, prawym obrońcy Beira Mar. Drugie nazwisko na papierze wygląda okey, ale myślę, że lepiej postawić na Stolarskiego. Chłopak pokazuje się z coraz lepszej strony, z dnia na dzień będzie lepszym piłkarzem. Szkoda wysyłać go teraz na ławkę.

Jeśli udało by się ściągnąć Stilicia + Stjepanovicia + LO + napastnik to muszę przyznać, że ciekawie to wygląda. Jedna rzecz która mi się nie podoba, to brak konsekwencji. Po co gadali, że stawiamy na Polaków, skoro jak na razie wszystkie nazwiska zagraniczne. Chodzi mi o brak konsekwencji, nie o sam fakt. Najważniejsze, żeby byli wzmocnieniami - narodowość sprawa drugorzędna.

Rob_Zombie 01.07.2013 10:55

Ciekawym na ile info o Stiliciu się sprawdzi. Bo moim zdaniem taki transfer to byłaby prawdziwa bomba jak na obecne zapotrzebowanie i możliwości. Choćby i bez nogi będzie lepszy niż Guła.

Arked 01.07.2013 10:56

Tak coś czułem, że Wisła może się zainteresować Stilićem. Jeśli stać nas na niego i chce u nas grać to brałbym go nawet bez testów.

mitmichael 01.07.2013 11:05

Cytat:

Pierwotnie napisane przez Rob_Zombie (Post 1320481)
Ciekawym na ile info o Stiliciu się sprawdzi. Bo moim zdaniem taki transfer to byłaby prawdziwa bomba jak na obecne zapotrzebowanie i możliwości. Choćby i bez nogi będzie lepszy niż Guła.

Dokładnie Stilic by idealnie pasował do Naszej druzyny. Mielibysmy z głowy Gargułe, ktory nadaje sie na ławke rezerwowych bo pozbyc to sie go raczej nie pozbedziemy

nesta 01.07.2013 11:12

Byloby zajebiscie, ale jak facet jest przyzwyczajony do ukrainskich zarobkow, ma swoja marke, to watpie zeby sie dogadali co do kontraktu.

marcin19876 01.07.2013 11:15

Stlilić + Ostoja Stjepanović + napastnik + Lewy obrońca + skrzydłowy i wtedy możemy przystąpić do ligi:-)

tommiyacht 01.07.2013 11:15

@nesta
myslisz zeby go sciagali na oboz bez rozeznania w zarobkach ? (o ile jest ten temat wogole)

Wszystkie daty podane są w GMT +1. Aktualna godzina to 12:00.

Zasilane przez vBulletin v. 3.8.7. Copyright © 2000 - 2026, Jelsoft Enterprises Ltd.
© 1998 - 2023 forumwisly.pl