![]() |
|
Cytat:
|
30? az tyle tego było?
Zapewne ich odrzucali trenerzy ze względów umiejętności,czyli czynnika którego Kazimierski nie brał pod uwagę. E: ogryzku, i pisanie o testowanym - amator brzmi jakbyśmy mieli w kadrze conajmniej samych profesjonalistów a dobrze wiesz ze tak nie jest.No ale w sumie czytając ten temat niektórzy dalej są na etapie Wisły monopolisty rynku, Wisły bogatej i przede wszystkim Wisły miejscem marzeń młodego piłkarza. A prawda jest taka ze na ten moment Zawisza ma lepszą opinie wśród grajków niż Wisła. |
Aby młodzież czegoś się nauczyła, Wisła potrzebuje piłkarzy, którzy dadzą Wiśle jakość. Od pierwszego dotknięcia piłki przez wytransferowanego do nas gracza. Inaczej bez sensu jest wprowadzanie młodzieży, bo ona sama bez piłkarzy wysokiej klasy, jak na polskie warunki przynajmnie,j nie rozwinie się tak, jak powinna.
A i jak będzie to turbotorpeda-napastnik z Bałkanów, kosmiczny atomowy defensywny pomocnik z Bałkanów, superywynalazki "krula" skautów Zdzisława, to spadamy z ligi. I to jest pewne, a pieniądze zostaną wyrzucone w błoto. |
Cytat:
Mimo to ja cały czas czekam na testy młodych piłkarzy z niższych lig bo: - skoro nasi skautowie tak dobrze (podobno) pracują to musieli kogoś znaleźć. Smuda ich tak zachwalał. - nie mamy kasy na gwiazdy to na piłkarzy z III czy IV ligi chyba już mamy? I bez wątpliwości, ja nie mam złudzeń co do naszej sytuacji finansowej i dlatego jestem zszokowany że nie szukamy w niższych ligach skoro groszem nie śmierdzimy. A szukamy .... wie czego wśród kelnerów i innych studentów. |
Cytat:
Tylko, że problem prawdopodobnie leży zupełnie gdzie indziej - za ściągnięcie jakiegoś chłopaczka z trzeciej ligi nikt pieniędzy pod stołem nie da, bo większość z nich nie ma nawet menedżerów. |
Niestety wolfy masz rację - tragicznie to wygląda. Powoli też dochodzę do tych wniosków że coś musi rozgrywać się pod stołem i dlatego nikt z Wisły tak na prawdę nie chce młodych na dorobku. Lepiej kręcić lody z "szrotem".
Oczywiście nie tylko dla takich jest miejsce w Wiśle jak młodzi z niższych lig, ale oni są tani, ambitni i jest nadzieja że kilku osiągnie coś więcej. Zwłaszcza w naszej ciężkiej sytuacji finansowej to dobre źródło piłkarzy. Na razie to Kapka, Bednarz i Smuda do kasacji... z nimi nic nie osiągniemy. |
Pisałem o tym rok temu. Ruch na Sadloku i Sobiechu zyskał nie tylko sportowo, ale i finansowo. Górnik na Miliku tez, a pewnie zarobi też na Olkowskim. My nie mamy żadnego planu działania w obecnych warunkach!
Gdybyśmy mieli do wyboru polskich młodych zawodników albo klasowych zagranicznych, wówczas wolałbym tych drugich. Ale kogo my testujemy!? Kolesia, którego odpalili w lidze Chińskiej? Studenta z Rumunii? Nigeryjczyków grających w rezerwach swojego zespołu? Spoko, niech testują tych leszczy, ale dla nich jest miejsce, a dla młodych zawodników z niższych lig już nie!? Że niby jakaś sierota z obrzeży cywilizowanego futbolu przewyższa o klasę tych, których można znaleźć na niższych szczeblach w kraju? Jest mnóstwo przykładów obalających tę tezę. Dlatego całość śmierdzi mi wałkami, ale to wszystko na życzenie Cupiała. Sam otacza się ludźmi skompromitowanymi i bez ambicji, bo o nią trudno kogokolwiek z obecnego tercetu posądzić... |
Cytat:
http://www.bydgoszcz.sport.pl/sport-....html#TRrelSST To już nawet Zawisza lepiej zbroi się od nas. Aż żal dupę ściska, bo takiego Kuklisa (o ile oczywiście nie grał w Sracovii) w Wiśle mogłoby znaleźć się miejsce... A takich Kuklisów w pierwszej lidze jest więcej. No żal dupsko ściska. PS. No, grał w Arce, jednak pewnie byście mieli coś przeciwko, ale takich piłkarzy w pierwszej lidze jest pewnie mnóstwo. |
Cytat:
|
A co z Ostoja Stjepanović?????? on w końcu wystąpi w jakimś sparingu czy jego też się już pozbyli????????
|
Jego nie testują bo po co, to jest najlepszy piłkarz ligi macedońskiej. Od razu podpiszą kontrakt ale też jestem zdziwiony że tyle to trwa... On przeszedł już testy medyczne?
|
Podejrzewam, że zwlekają, bo przyjdzie on albo Stilić
|
Jeśli miałby być Stilić testowany to ja bym wziął i jednego i drugiego:-):-) a na dodatek ja bym znalazł pieniądze na młodego Pawłowskiego z widzewa skoro ani legia ani lech go nie biorą...
|
Cytat:
|
Moim zdaniem te same :-)
|
Akurat Stilicia widziałbym w drużynie szczególnie ze brakuje nam takiego kreatywnego rozgrywającego
|
a gdy pisałem o Stilicu w Wiśle to mój post został skasowany.. a tak jak pisałem info miałem telefoniczne.
|
Cytat:
|
Stilic- miałem przeczucie, że jak zagra w Wiśle kiedyś to będzie wymiatał:D mam nadzieję, że się to sprawdzi:D
Małecki Stilic Sarki i już jest jakaś siła rażenia. Brakuje solidnego napastnika, oby się sprawdził brazyliano. Boguski to się bardziej nadaje na zmiennika dla ofensywnego pomocnika. Może to jakos poukładają cudem. |
Cytat:
|
Cytat:
|
teraz szkoda Meliksona.. to paka Melikson - Stilic - Sarki - Iliev mogliby zawojować Europę :((
|
Stilic jak Mila (nawet mają podobne zalety i wady- m.in. szybkość, stałe fragmenty) więc mielibyśmy młodszą wersję Mili. Moglibyśmy ze Śląskiem walkę nawiązać.
Bardzo ważne jest żeby sprowadzić napastnika. Ja bym postawił jednak na Pawła Brożka. Wtedy mamy już praktycznie skład gotowy bo Boguski by był zmiennikiem w ataku i na skrzydłach. Do tego Macedończyk, może Nalepa jako zmiennik na DM i w sumie w naszej lidze do walki o puchary więcej nie potrzeba:D. Nie będzie kontuzji to mogą być puchary :D Zgrać jak Scolari Brazylię i przy odrobinie szczęścia jedziemy po 3-4 miejsce:D |
Jeśli ze Stiliciem to prawda, to jestem naprawdę pod wrażeniem. Ale trzeba wtedy jednak się zastanowić, czy ta kasa na transfery jest czy nie ma. Bo nie dość, że trzeba za niego zapłacić to jeszcze wiadomo, że kontrakt za niski raczej nie będzie.
W DP gruchnęła wiadomość o jakimś wenezuelskim napastniku oraz Rubenie, prawym obrońcy Beira Mar. Drugie nazwisko na papierze wygląda okey, ale myślę, że lepiej postawić na Stolarskiego. Chłopak pokazuje się z coraz lepszej strony, z dnia na dzień będzie lepszym piłkarzem. Szkoda wysyłać go teraz na ławkę. Jeśli udało by się ściągnąć Stilicia + Stjepanovicia + LO + napastnik to muszę przyznać, że ciekawie to wygląda. Jedna rzecz która mi się nie podoba, to brak konsekwencji. Po co gadali, że stawiamy na Polaków, skoro jak na razie wszystkie nazwiska zagraniczne. Chodzi mi o brak konsekwencji, nie o sam fakt. Najważniejsze, żeby byli wzmocnieniami - narodowość sprawa drugorzędna. |
Ciekawym na ile info o Stiliciu się sprawdzi. Bo moim zdaniem taki transfer to byłaby prawdziwa bomba jak na obecne zapotrzebowanie i możliwości. Choćby i bez nogi będzie lepszy niż Guła.
|
Tak coś czułem, że Wisła może się zainteresować Stilićem. Jeśli stać nas na niego i chce u nas grać to brałbym go nawet bez testów.
|
Cytat:
|
Byloby zajebiscie, ale jak facet jest przyzwyczajony do ukrainskich zarobkow, ma swoja marke, to watpie zeby sie dogadali co do kontraktu.
|
Stlilić + Ostoja Stjepanović + napastnik + Lewy obrońca + skrzydłowy i wtedy możemy przystąpić do ligi:-)
|
@nesta
myslisz zeby go sciagali na oboz bez rozeznania w zarobkach ? (o ile jest ten temat wogole) |
| Wszystkie daty podane są w GMT +1. Aktualna godzina to 12:00. |
|
Zasilane przez vBulletin v. 3.8.7. Copyright © 2000 - 2026, Jelsoft Enterprises Ltd.
© 1998 - 2023 forumwisly.pl