![]() |
Cytat:
|
Dyskusja nad pozycją Chuki jest tak samo śmieszna jak swego czasu rozmowy nad pozycją Zielińskiego w kadrze.
Prawda jest taka, że pomijając bramkę z Górnikiem gość gra jedną wielką padakę i przesunięcie go 5m do przodu tego nie zmieni. |
Nie bronie Chuci, ale jak gość ma grac, zresztą jak ktokolwiek ma z nich grać dobrze na pozycji, skoro my nie mamy żadnej taktyki,żadnych schematów, powtarzalnosci w rozegraniu. Przez te dwa tygodnie oni będą ćwiczyć podania do Kuby, który będzie musiał minąć 2-3 przeciwników na meczu, po czym dosrodkuje, szukajac Brożka daj Boże żeby był zdrowy, to może coś strzeli. Czary mary to będzie nasza taktyka.
|
Chuca jedyna co robi na meczu to po wejsciu na murawe ubiera czapke niewidke.I nie ma go. Jedyny wyjatek to mecz z Legia gdzie zaakcentowal swoja obecnosc faulujac w polu karnym. Bramka z Gornikiem to blad w matrixie.
|
Taki drugi Jirsak nam się szykuje. Chociaż tamtemu czasem wyszła fajna asysta. Ale został niespełniona nadzieja.
|
Gdzie mu do Jirsaka...
|
A pamiętacie ile Brlek odpalał? A potem zagrał rundę życia, jedną bo jedną no ale cóż :D. Ponadto powinni zatrudnić trenera z prawdziwego zdarzenia, bo mimo wszystko Stolar nim nie jest. I nie przemawiają do mnie argumenty że nie ma kasy, bo 'dzięki' Stolarowi tej kasy może być jeszcze mniej.
|
https://transfery.info/aktualnosci/w...gwiazdy/130511
Żukow jest środkowym pomocnikiem o ofensywnym usposobieniu... Czyli w nominalne miejsce Wojtkowskiego, który jest młodzieżowcem i gra za napastnikiem będziemy mieli 4 rezerwowego o podobnych parametrach po Kamilu, Chuce, Silvie i Vukanie... Zamiast szukać alternatywy dla defensywnego Bashy to będziemy się dalej kopać po czole. Ciekawi mnie kto stoi za tym ewentualnym ruchem? Stolarczyk chce ofensywę wzmocnić, nie poprawiając obrony? Menadżer polecił piłkarza bo może grać za pół stawki Vullneta i dla naszego pionu to dobry biznes? |
"24-letni kazachski pomocnik (może grać na âszóstceâ i âósemceâ)"
Z tego wynika, że to typ Bashy a nie Wojtkowskiego. |
Cytat:
Cytat:
|
Obstawiam, że to typowa i celowa wrzutka, żeby odciągnąć od tematu trenera i całej nagonki.
|
Cytat:
Wystarczy spojrzeć na występy tego Kazacha w ekipie Kairatu. 26 występów w lidze Kazachstanu na które składa się: 12 - ofensywny pomocnik 6 - lewy pomocnik/skrzydłowy 7 - defensywny pomocnik 1 - prawy pomocnik Po części jest jak taka troszkę zapchaj dziura, tudzież Boguski lub Chuca. Czyli zagra na środku, jak coś się wysypie to przejdzie na skrzydła albo zagra za napastnikiem na kierownicy. Chociaż wydaje mi się, ze z takim stylem i ustawianiem to jednak bliżej mu do Vukana. Przy ewentualnym transferze bez wątpienia na plus będzie to, że ciągle gra i raczej nie opuszcza spotkań. Większość meczy po 90 minut, kilka występów po 45 minut, kilka po 70, powoływany regularnie do kadry, wartość wg. transfermartku 1,2 mln Euro... Zbyt dobrze to wygląda jak na typa, który miałby zwojować środek pola w Ekstraklasie. Ponad to ciekawe jaki miałby otrzymać kontrakt i z kim tworzyłby środek pola gdyby WSZYSCY byli zdrowi? |
Tak z innej bajki... Historycznie ciekawa zbieżność nazwisk :D
|
Mam nadzieję, ze uda nam się znaleźć kogoś na lewą obronę i Maćka będziemy mogli przesunąć na stopera.
|
https://www.instagram.com/p/B4zSyK5pZCy/
Wrzucam link do analizy rundy w wykonaniu naszej Wisły. Myślę że ciekawa lektura. |
Cytat:
Jeśli to prawda to (chyba, wnioskuję po artykule) właśnie takiego piłkarza nam potrzeba - środkowego pomocnika mogącego poza tym grać na kilku pozycjach, usposobionego defensywnie. Potrzebny nam taki przecinak w środku pola bo przegrywamy środek zawsze jeśli Basha nie jest w topowej formie, oby to był taki gracz. Nie wiem jak Plewka ale Pawłowski nie nadaje się aktualnie do ekstraklasy. Potrzebujemy też stopera na już i lewego obrońcę. |
Cytat:
|
Cytat:
Potrzebny nam klasyczny środkowy pomocnik, albo nawet defensywny. Zawsze mieliśmy minimu jednego w składzie. |
Cytat:
Mam na myśli grę obronną całej drużyny. |
Coś cisza w temacie.
Mamy oficjalne info i super filmik z klimatem: https://www.youtube.com/watch?v=2pK2r2OVq1Y Oby dał impuls ! |
Imię i nazwisko zobowiązujace...
|
Czy wiadomo może, od kiedy Żukow będzie mógł grać? Dopiero od nowej rundy czy może wskoczyć już teraz?
|
wiosna
natomiast Wisła chce, żeby zaczął treningi w grudniu |
|
Po przeczytaniu tych artykułów to wydaje mi się, że to jest jeden z tych zawodników co myślą, że tą ligę wygrają ,,na stojąco" oraz miejsce w podstawowym składzie będą mieli ,,z urzędu", a jak nie to zaczną się bunty, narzekania itp. Trochę już tu takich było, ale obym się w jego przypadku mylił!
|
Haha, przychodzi do naszej ekstraklasy Kazach, zresztą bardzo przeciętny jak na swoje kazachskie standardy i my się martwimy czy wystarczy mu determinacji i czy on przypadkiem z góry nie zakłada, że będzie gwiazda tej ligi bez wysiłku i na stojąco.
Najgorsze jest to, że to może być prawda;D gdzie my do uja jesteśmy z naszą piłką? ;D |
Przeczytaj artykuły, a co do ostatniego pytania to popatrz na wyniki polskich drużyn w europejskich pucharach. Czasy gdzie się lało Kazachstany, Cypre, Gruzje, Azerbejdżany itp. są już dawno wspomnieniem.
Zresztą żeby daleko nie szukać,, gwiazdek" - Valencia, Perez, Ze Manuel, Videmont. To też byli ,,przeciętni piłkarze jak na swoje ligowe warunki". |
Cytat:
To logiczne że gość przychodzi do nas grac, a nie siedzieć na ławce. Przychodzi do ostatniej drużyny w tabeli swojej ligi. Gdyby powiedział inaczej uznałbym go za wariata albo gościa który chce odcinać kupony. |
A czy ja szukam dziury w całym? Rozumiem, że tu nic napisać nie można...
|
Cytat:
Nie tędy droga |
Cytat:
Twój post był kretyński na wielu poziomach (Żukow chyba nie mówi po polsku, dochodzi kwestia tłumaczenia, dla przykładu) i napisany tak żeby się na starcie dojebać, mimo że jeszcze nie ma do czego. Czego się spodziwałeś, "White Star Award"? |
Cytat:
|
Karherop
Sugerujesz, że zawodnik z innego kraju czyta forum (w sensie dają komuś do tłumaczenia)? Rany napisałem tylko swoje obawy, tak samo jak często były pisane różne obiekcje przy innych transferach. Wchodzę na to forum żeby się czegoś ciekawego dowiedzieć, a tu co raz częściej idzie przeczytać jakieś kłótnie, osobiste podjazdy itp. Zawsze mnie to zastanawiało. Przecież każdemu udzielającemu się tutaj zależy na Wiśle bo by się chyba nią nie interesował. Każdy pewnie albo chodzi na mecze, kupuje bilety/karnety lub jeżeli nie ma możliwości to wspomaga jakoś inaczej klub, a tu niektórzy piszą ze sobą jakby z innych ekip byli. Czas na przerwę od tego miejsca w internecie. PS: wolfy Na pewno się nie spodziewałem Twojej kulturalnej wypowiedzi. |
Prawda jest taka, że jak nie zapunktujemy jeszcze w tym roku, to na wiosnę nam żaden Żukow nie pomoże.
|
Kabat , czyli wg Ciebie gdybysmy nawet nie zapunktowali jeszcze w tym roku , to na wiosne nic tylko sie polozyc?mysle jest to troche chujowy tok rozumowania , zwłaszcza ze na tę chwile mamy 4 pkt straty do Korony , a tymbardziej ze na wiosne moze sie jeszcze wiele wydarzyc nie koniecznie złego:)wiec pisanie o spadku czy koncu moze poprostu odłozmy,jest jeszcze ponad 20 kolejek do konca i tzeba wierzyc i walczyc!!
|
Transfer Żukowa ma też ten plus ,że być może nasza pomoc zobaczy, że na wiosnę będzie konkurencja w składzię. Niektórzy jeszcze teraz będą się chcieli bardziej pokazać.
|
Cytat:
|
jestem zdania ze wyjdziemy z tego:)
|
Cytat:
|
Cytat:
Uważam, że dramatyzowanie że bez punktu nie mamy po co startować na wiosnę jest mocną przesadą, ale na pewno nasza sytuacja byłaby trudna. Historia pamięta jednak przypadki dużo lepszych comebacków niż odrobienie 7-10 punktów w 17 kolejek... |
| Wszystkie daty podane są w GMT +1. Aktualna godzina to 23:31. |
Zasilane przez vBulletin v. 3.8.7. Copyright © 2000 - 2026, Jelsoft Enterprises Ltd.
© 1998 - 2023 forumwisly.pl