Forum Kibiców Wisły Kraków

Forum Kibiców Wisły Kraków (https://forumwisly.pl/index.php)
-   Wisła Kraków - piłka nożna (https://forumwisly.pl/forumdisplay.php?f=5)
-   -   Polityka transferowa Wisły (https://forumwisly.pl/showthread.php?t=8819)

TSWojtas 12.11.2019 15:41

Cytat:

Pierwotnie napisane przez szprotson (Post 1546186)
skąd jest to info, ze Chuca to typowa 10?
Ilekroć go obserwowałem, nie stwarzał pozorów że jest dziesiątką czy tez wolnym elektronem bo tak bardzo czesto gra "10" w taktyce 4-5-1, 4-2-3-1
Ani cud miód podania, ani nieprzewidywalności (ostatniej straty jak dostał piłke pod linią i podał do typa z Arki który miał 1 na 1 z obrońcą nie liczę na korzyść), ani zwodu.
Oczywiście, może jeszcze się nie zaaklimatyzował, Perez też miał z tym problem.

No i samo to, ze Stolar go tam nie wystawia troche mówi.
Albo to ze trener to buc (źła ocena potencjału, nie słuchanie podpowiedzi sztabu szkoleniowego)
albo taktyka która zabrania kreatywności
albo juz nie wiem co.

Niech ktoś zada takie pytanie na konferencji, dlaczego Czuka na dyszce nie czuka?

A po co rozkminiać grę Chuki? Ja bym na konferencji zapytał dlaczego poza bramkarzem nikt nie wie jak grać i nie gra dobrze?

Jagul 12.11.2019 15:48

Dyskusja nad pozycją Chuki jest tak samo śmieszna jak swego czasu rozmowy nad pozycją Zielińskiego w kadrze.

Prawda jest taka, że pomijając bramkę z Górnikiem gość gra jedną wielką padakę i przesunięcie go 5m do przodu tego nie zmieni.

Cygan82 12.11.2019 17:00

Nie bronie Chuci, ale jak gość ma grac, zresztą jak ktokolwiek ma z nich grać dobrze na pozycji, skoro my nie mamy żadnej taktyki,żadnych schematów, powtarzalnosci w rozegraniu. Przez te dwa tygodnie oni będą ćwiczyć podania do Kuby, który będzie musiał minąć 2-3 przeciwników na meczu, po czym dosrodkuje, szukajac Brożka daj Boże żeby był zdrowy, to może coś strzeli. Czary mary to będzie nasza taktyka.

bódyń 12.11.2019 21:26

Chuca jedyna co robi na meczu to po wejsciu na murawe ubiera czapke niewidke.I nie ma go. Jedyny wyjatek to mecz z Legia gdzie zaakcentowal swoja obecnosc faulujac w polu karnym. Bramka z Gornikiem to blad w matrixie.

ciacho 12.11.2019 21:33

Taki drugi Jirsak nam się szykuje. Chociaż tamtemu czasem wyszła fajna asysta. Ale został niespełniona nadzieja.

czaro 12.11.2019 22:57

Gdzie mu do Jirsaka...

bob85 13.11.2019 02:35

A pamiętacie ile Brlek odpalał? A potem zagrał rundę życia, jedną bo jedną no ale cóż :D. Ponadto powinni zatrudnić trenera z prawdziwego zdarzenia, bo mimo wszystko Stolar nim nie jest. I nie przemawiają do mnie argumenty że nie ma kasy, bo 'dzięki' Stolarowi tej kasy może być jeszcze mniej.

Arek95 13.11.2019 09:12

https://transfery.info/aktualnosci/w...gwiazdy/130511

Żukow jest środkowym pomocnikiem o ofensywnym usposobieniu... Czyli w nominalne miejsce Wojtkowskiego, który jest młodzieżowcem i gra za napastnikiem będziemy mieli 4 rezerwowego o podobnych parametrach po Kamilu, Chuce, Silvie i Vukanie... Zamiast szukać alternatywy dla defensywnego Bashy to będziemy się dalej kopać po czole.
Ciekawi mnie kto stoi za tym ewentualnym ruchem? Stolarczyk chce ofensywę wzmocnić, nie poprawiając obrony? Menadżer polecił piłkarza bo może grać za pół stawki Vullneta i dla naszego pionu to dobry biznes?

Krisu 13.11.2019 09:37

"24-letni kazachski pomocnik (może grać na „szóstce” i „ósemce”)"
Z tego wynika, że to typ Bashy a nie Wojtkowskiego.

mr_kwolf 13.11.2019 09:38

Cytat:

Pierwotnie napisane przez Arek95 (Post 1546222)
https://transfery.info/aktualnosci/w...gwiazdy/130511

Żukow jest środkowym pomocnikiem o ofensywnym usposobieniu... Czyli w nominalne miejsce Wojtkowskiego, który jest młodzieżowcem i gra za napastnikiem będziemy mieli 4 rezerwowego o podobnych parametrach po Kamilu, Chuce, Silvie i Vukanie... Zamiast szukać alternatywy dla defensywnego Bashy to będziemy się dalej kopać po czole.
Ciekawi mnie kto stoi za tym ewentualnym ruchem? Stolarczyk chce ofensywę wzmocnić, nie poprawiając obrony? Menadżer polecił piłkarza bo może grać za pół stawki Vullneta i dla naszego pionu to dobry biznes?

Skąd takie info? Według tego artykułu jest odwrotnie:

Cytat:

24-letni kazachski pomocnik (może grać na „szóstce” i „ósemce”) występuje w rodzimym Kajracie Ałmaty.

El'kabat 13.11.2019 10:13

Obstawiam, że to typowa i celowa wrzutka, żeby odciągnąć od tematu trenera i całej nagonki.

Arek95 13.11.2019 11:29

Cytat:

Pierwotnie napisane przez mr_kwolf (Post 1546224)
Skąd takie info? Według tego artykułu jest odwrotnie:

No właśnie według artykułu... Pragnę przypomnieć, że według doniesień przed transferem bodajże Silva miał być napastnikiem w 3 lidze hiszpańskiej, tyle że z jedną jedyną bramką, słabą celnością, dobrze grając plecami do bramki z niezłą techniką. Dopiero potem okazało się, ze to pomocnik lub skrzydłowy (chociaż to drugie to akurat mu słabo wychodzi).

Wystarczy spojrzeć na występy tego Kazacha w ekipie Kairatu.
26 występów w lidze Kazachstanu na które składa się:
12 - ofensywny pomocnik
6 - lewy pomocnik/skrzydłowy
7 - defensywny pomocnik
1 - prawy pomocnik
Po części jest jak taka troszkę zapchaj dziura, tudzież Boguski lub Chuca. Czyli zagra na środku, jak coś się wysypie to przejdzie na skrzydła albo zagra za napastnikiem na kierownicy. Chociaż wydaje mi się, ze z takim stylem i ustawianiem to jednak bliżej mu do Vukana. Przy ewentualnym transferze bez wątpienia na plus będzie to, że ciągle gra i raczej nie opuszcza spotkań. Większość meczy po 90 minut, kilka występów po 45 minut, kilka po 70, powoływany regularnie do kadry, wartość wg. transfermartku 1,2 mln Euro... Zbyt dobrze to wygląda jak na typa, który miałby zwojować środek pola w Ekstraklasie. Ponad to ciekawe jaki miałby otrzymać kontrakt i z kim tworzyłby środek pola gdyby WSZYSCY byli zdrowi?

BlurgH 13.11.2019 11:30

Tak z innej bajki... Historycznie ciekawa zbieżność nazwisk :D

piotek 13.11.2019 11:40

Mam nadzieję, ze uda nam się znaleźć kogoś na lewą obronę i Maćka będziemy mogli przesunąć na stopera.

Janek89 13.11.2019 13:20

https://www.instagram.com/p/B4zSyK5pZCy/

Wrzucam link do analizy rundy w wykonaniu naszej Wisły. Myślę że ciekawa lektura.

wolfy 13.11.2019 15:11

Cytat:

Pierwotnie napisane przez Arek95 (Post 1546226)
Ponad to ciekawe jaki miałby otrzymać kontrakt i z kim tworzyłby środek pola gdyby WSZYSCY byli zdrowi?

:rotfl: Rozczuliło mnie to "gdyby WSZYSCY byli zdrowi".

Jeśli to prawda to (chyba, wnioskuję po artykule) właśnie takiego piłkarza nam potrzeba - środkowego pomocnika mogącego poza tym grać na kilku pozycjach, usposobionego defensywnie. Potrzebny nam taki przecinak w środku pola bo przegrywamy środek zawsze jeśli Basha nie jest w topowej formie, oby to był taki gracz.

Nie wiem jak Plewka ale Pawłowski nie nadaje się aktualnie do ekstraklasy.

Potrzebujemy też stopera na już i lewego obrońcę.

Kurz 13.11.2019 16:29

Cytat:

Pierwotnie napisane przez wolfy (Post 1546232)
:rotfl: Rozczuliło mnie to "gdyby WSZYSCY byli zdrowi".

Jeśli to prawda to (chyba, wnioskuję po artykule) właśnie takiego piłkarza nam potrzeba - środkowego pomocnika mogącego poza tym grać na kilku pozycjach, usposobionego defensywnie. Potrzebny nam taki przecinak w środku pola bo przegrywamy środek zawsze jeśli Basha nie jest w topowej formie, oby to był taki gracz.

Nie wiem jak Plewka ale Pawłowski nie nadaje się aktualnie do ekstraklasy.

Potrzebujemy też stopera na już i lewego obrońcę.

Biorąc pod uwagę fakt, że z piłkarzami w ekstraklasie jest jak z policjantami z tego dowcipu z czytaniem i pisaniem, jeden przecinak niewiele zmieni. Od lat mamy wizję drużyny grającej krakowską piłkę, pod którą dobieramy zawodników. Oczywiście nie wymarzonych, tylko takich na jakich nas stać. W momentach, w których wielu z nich znajduje się w dobrej dyspozycji, jakoś to jeszcze wygląda. Problem zaczyna się wtedy, kiedy pojawiają się kontuzje, zniżki formy... Niestety, nasi piłkarze potrafią czytać, a nie pisać. Gdyby potrafiliby obie rzeczy, nie byłoby ich w ekstraklasie. Wisła jest słaba w grze defensywnej nie dlatego, że Stolarczyk czy inni przed nim nie potrafili naszych zawodników odpowiednio "ustawić", lecz z powodu ich predyspozycji. Szymkowiak nigdy nie został Sobolewskim i vice versa. I to się nie zmieni do momentu, kiedy nie zmieni się duża część składu. Problem polega na tym, że w naszej sytuacji finansowej, po takich zmianach na pewno nie będziemy grać krakowskiej piłki... Pytanie również, kto będzie przychodził na mecze Podbeskidzia 2 na czele z jakimś Leszkiem Ojrzyńskim 2?

wolfy 13.11.2019 16:36

Cytat:

Pierwotnie napisane przez Kurz (Post 1546235)
Biorąc pod uwagę fakt, że z piłkarzami w ekstraklasie jest jak z policjantami z tego dowcipu z czytaniem i pisaniem, jeden przecinak niewiele zmieni. Od lat mamy wizję drużyny grającej krakowską piłkę, pod którą dobieramy zawodników. Oczywiście nie wymarzonych, tylko takich na jakich nas stać. W momentach, w których wielu z nich znajduje się w dobrej dyspozycji, jakoś to jeszcze wygląda. Problem zaczyna się wtedy, kiedy pojawiają się kontuzje, zniżki formy... Niestety, nasi piłkarze potrafią czytać, a nie pisać. Gdyby potrafiliby obie rzeczy, nie byłoby ich w ekstraklasie. Wisła jest słaba w grze defensywnej nie dlatego, że Stolarczyk czy inni przed nim nie potrafili naszych zawodników odpowiednio "ustawić", lecz z powodu ich predyspozycji. Szymkowiak nigdy nie został Sobolewskim i vice versa. I to się nie zmieni do momentu, kiedy nie zmieni się duża część składu. Problem polega na tym, że w naszej sytuacji finansowej, po takich zmianach na pewno nie będziemy grać krakowskiej piłki... Pytanie również, kto będzie przychodził na mecze Podbeskidzia 2 na czele z jakimś Leszkiem Ojrzyńskim 2?

Bez kogoś kto trzyma grę w środku pola nie będziemy istnieć. Taki Kort mimo swoich braków poza ofensywą potrafił pograć w obronie. Teraz mamy tylko Bashę, jak jest zdrowy i w formie, reszta co chwilę leży na murawie.
Potrzebny nam klasyczny środkowy pomocnik, albo nawet defensywny. Zawsze mieliśmy minimu jednego w składzie.

Kurz 13.11.2019 16:48

Cytat:

Pierwotnie napisane przez wolfy (Post 1546236)
Bez kogoś kto trzyma grę w środku pola nie będziemy istnieć. Taki Kort mimo swoich braków poza ofensywą potrafił pograć w obronie. Teraz mamy tylko Bashę, jak jest zdrowy i w formie, reszta co chwilę leży na murawie.
Potrzebny nam klasyczny środkowy pomocnik, albo nawet defensywny. Zawsze mieliśmy minimu jednego w składzie.

Wiadomo, ze potrzebny, ale nawet z Llonchem i Brlekiem w składzie była to często tragedia.
Mam na myśli grę obronną całej drużyny.

LucjuszWielki 27.11.2019 14:54

Coś cisza w temacie.

Mamy oficjalne info i super filmik z klimatem:

https://www.youtube.com/watch?v=2pK2r2OVq1Y

Oby dał impuls !

JudasPriest 27.11.2019 14:58

Imię i nazwisko zobowiązujace...

Stelio 27.11.2019 15:21

Czy wiadomo może, od kiedy Żukow będzie mógł grać? Dopiero od nowej rundy czy może wskoczyć już teraz?

tomasz_19 27.11.2019 15:33

wiosna
natomiast Wisła chce, żeby zaczął treningi w grudniu

lucker 27.11.2019 19:32

Parę słów o naszym nowym zawodniku

http://www.2x45.info/aktualnosci/614...e-sie-w-wisle/

Brozinho_23 28.11.2019 00:10

Po przeczytaniu tych artykułów to wydaje mi się, że to jest jeden z tych zawodników co myślą, że tą ligę wygrają ,,na stojąco" oraz miejsce w podstawowym składzie będą mieli ,,z urzędu", a jak nie to zaczną się bunty, narzekania itp. Trochę już tu takich było, ale obym się w jego przypadku mylił!

masada 28.11.2019 09:08

Haha, przychodzi do naszej ekstraklasy Kazach, zresztą bardzo przeciętny jak na swoje kazachskie standardy i my się martwimy czy wystarczy mu determinacji i czy on przypadkiem z góry nie zakłada, że będzie gwiazda tej ligi bez wysiłku i na stojąco.
Najgorsze jest to, że to może być prawda;D gdzie my do uja jesteśmy z naszą piłką? ;D

Brozinho_23 28.11.2019 09:17

Przeczytaj artykuły, a co do ostatniego pytania to popatrz na wyniki polskich drużyn w europejskich pucharach. Czasy gdzie się lało Kazachstany, Cypre, Gruzje, Azerbejdżany itp. są już dawno wspomnieniem.

Zresztą żeby daleko nie szukać,, gwiazdek" - Valencia, Perez, Ze Manuel, Videmont. To też byli ,,przeciętni piłkarze jak na swoje ligowe warunki".

Karherop 28.11.2019 10:55

Cytat:

Pierwotnie napisane przez Brozinho_23 (Post 1547350)
Po przeczytaniu tych artykułów to wydaje mi się, że to jest jeden z tych zawodników co myślą, że tą ligę wygrają ,,na stojąco" oraz miejsce w podstawowym składzie będą mieli ,,z urzędu", a jak nie to zaczną się bunty, narzekania itp. Trochę już tu takich było, ale obym się w jego przypadku mylił!

Zamiast cieszyć się że przychodzi do nas piłkarz z ambicjami, za którego ktoś musiał wyłożyć niedawno realne pieniądze (1 mln euro), po czym jego wartość nawet wzrosła, to naprawdę szukamy dziury w całym?
To logiczne że gość przychodzi do nas grac, a nie siedzieć na ławce.
Przychodzi do ostatniej drużyny w tabeli swojej ligi. Gdyby powiedział inaczej uznałbym go za wariata albo gościa który chce odcinać kupony.

Brozinho_23 28.11.2019 13:07

A czy ja szukam dziury w całym? Rozumiem, że tu nic napisać nie można...

Karherop 28.11.2019 13:28

Cytat:

Pierwotnie napisane przez Brozinho_23 (Post 1547372)

Zawodnik mógłby powiedzieć: jeszcze slowa nie powiedziałem, meczu nie zagrałem a już mysla że chce miejsce za darmo i że na stojąco chce wygrać mecz.

Nie tędy droga

wolfy 28.11.2019 13:42

Cytat:

Pierwotnie napisane przez Brozinho_23 (Post 1547372)

Można napisać, można skomentować co ktoś napisał. To działa w obie strony.

Twój post był kretyński na wielu poziomach (Żukow chyba nie mówi po polsku, dochodzi kwestia tłumaczenia, dla przykładu) i napisany tak żeby się na starcie dojebać, mimo że jeszcze nie ma do czego. Czego się spodziwałeś, "White Star Award"?

TIR_DO_SŁUBIC 28.11.2019 15:04

Cytat:

Pierwotnie napisane przez wolfy (Post 1547379)
"White Star Award"?

Dawniej to były czasy, teraz już nie ma czasów...

Brozinho_23 28.11.2019 15:07

Karherop
Sugerujesz, że zawodnik z innego kraju czyta forum (w sensie dają komuś do tłumaczenia)?

Rany napisałem tylko swoje obawy, tak samo jak często były pisane różne obiekcje przy innych transferach.

Wchodzę na to forum żeby się czegoś ciekawego dowiedzieć, a tu co raz częściej idzie przeczytać jakieś kłótnie, osobiste podjazdy itp. Zawsze mnie to zastanawiało. Przecież każdemu udzielającemu się tutaj zależy na Wiśle bo by się chyba nią nie interesował. Każdy pewnie albo chodzi na mecze, kupuje bilety/karnety lub jeżeli nie ma możliwości to wspomaga jakoś inaczej klub, a tu niektórzy piszą ze sobą jakby z innych ekip byli.

Czas na przerwę od tego miejsca w internecie.

PS:

wolfy
Na pewno się nie spodziewałem Twojej kulturalnej wypowiedzi.

El'kabat 28.11.2019 16:06

Prawda jest taka, że jak nie zapunktujemy jeszcze w tym roku, to na wiosnę nam żaden Żukow nie pomoże.

goodbay 28.11.2019 16:29

Kabat , czyli wg Ciebie gdybysmy nawet nie zapunktowali jeszcze w tym roku , to na wiosne nic tylko sie polozyc?mysle jest to troche chujowy tok rozumowania , zwłaszcza ze na tę chwile mamy 4 pkt straty do Korony , a tymbardziej ze na wiosne moze sie jeszcze wiele wydarzyc nie koniecznie złego:)wiec pisanie o spadku czy koncu moze poprostu odłozmy,jest jeszcze ponad 20 kolejek do konca i tzeba wierzyc i walczyc!!

leszekm 28.11.2019 16:55

Transfer Żukowa ma też ten plus ,że być może nasza pomoc zobaczy, że na wiosnę będzie konkurencja w składzię. Niektórzy jeszcze teraz będą się chcieli bardziej pokazać.

ślimak 28.11.2019 17:21

Cytat:

Pierwotnie napisane przez goodbay (Post 1547385)
Kabat , czyli wg Ciebie gdybysmy nawet nie zapunktowali jeszcze w tym roku , to na wiosne nic tylko sie polozyc?mysle jest to troche chujowy tok rozumowania , zwłaszcza ze na tę chwile mamy 4 pkt straty do Korony , a tymbardziej ze na wiosne moze sie jeszcze wiele wydarzyc nie koniecznie złego:)wiec pisanie o spadku czy koncu moze poprostu odłozmy,jest jeszcze ponad 20 kolejek do konca i tzeba wierzyc i walczyc!!

Jeżeli nie zapunktujemy w kolejnych czterech meczach, to w przyszłym roku statystycznie będziemy potrzebować np. 9-6-2. Wyobrażasz to sobie?

goodbay 28.11.2019 17:32

jestem zdania ze wyjdziemy z tego:)

ślimak 28.11.2019 17:38

Cytat:

Pierwotnie napisane przez goodbay (Post 1547388)
jestem zdania ze wyjdziemy z tego:)

Ja natomiast optymistą tu nie jestem. Musielibyśmy naprawdę solidnie zdominować tę ligę.

mr_kwolf 28.11.2019 17:44

Cytat:

Pierwotnie napisane przez ślimak (Post 1547389)
Ja natomiast optymistą tu nie jestem. Musielibyśmy naprawdę solidnie zdominować tę ligę.

Nie ligę tylko co najwyżej grupę spadkową, bo tam zagramy 7 meczów.

Uważam, że dramatyzowanie że bez punktu nie mamy po co startować na wiosnę jest mocną przesadą, ale na pewno nasza sytuacja byłaby trudna.

Historia pamięta jednak przypadki dużo lepszych comebacków niż odrobienie 7-10 punktów w 17 kolejek...

Wszystkie daty podane są w GMT +1. Aktualna godzina to 23:31.

Zasilane przez vBulletin v. 3.8.7. Copyright © 2000 - 2026, Jelsoft Enterprises Ltd.
© 1998 - 2023 forumwisly.pl