![]() |
Cytat:
niech jak najszybciej zapewnią sobie 1 miejsce w grupie i jest szansa na awans ale tak jak mówiłem najpierw przynajmniej remis z fulham. |
ale nawet remis z fulham nic nam nie da jesli polegniemy z odense. A pamietajcie ze gramy u nich...
|
Chyba z Odense mamy ostatni mecz grupowy. Z Fulham trzeba postarac sie wygrac bo 1pkt moze Nam nic nie dac.
|
Cytat:
1-5 k (Odense) 2-6 k (Twente) 3-4 k (Fulham) |
Cytat:
|
Już abstrahując od wszystkiego innego, zaraz po meczu któryś z przyjezdnych na konferencji (Jol ?) mówił o kibicowaniu. Powiedział też, że stadion jest fantastyczny. To już bodaj trzecia taka opinia od ludzi z zagranicy, którzy się na nim pojawili. Nie wiem za bardzo jak to skonfrontować teraz z wypowiedziami taki Borków i innych Kołtunów, czy zawsze wszystko wiedzących najlepiej, i zawsze pokrzywdzonych kibiców tego innego klubu.
|
Terminarz naszej grupy za 90.min.pl:
3 listopada g.21:05 FC Twente-Odense Fulham FC-Wisła 1 grudnia g.19:00 Odense-Wisła FC Twente- Fulham FC 14 grudnia g.21:05 Wisła-FC Twente Fulham FC-Odense |
Myślicie, że FC Twente jest jakoś dużo lepsze od Fulham ?? Ja bym powiedział, bez zahamowania że Fulham jest lepsze, lepsi piłkarze tacy jak Johnson potrafią w pojedynkę wygrać mecz, on mógłby strzelić nam z 2-3 bramki ale dobrze zaczęliśmy spotkanie, czerwona kartka i przejmujemy inicjatywnę ale gdyby mecz byłby wyrównany to on spokojnie objeżdżałby sobie Lameya, Chaveza,Jaliensa, Diaza. Nie rozumiem tego hurraoptymizmu, bo prawda jest taka, że mecz wygraliśmy dzięki lekiej pomocy sędziego, bo gdyby nie red card i pozostawienie Chaveza to Johnson strzeliłby spokojnie brame. A nawet gdyby Iliev strzeliłby bramkę to my byśmy się cofneli i byłoby ostrzeliwanie Pareiki, czyli tzw. mecz Apoel- Wisła.
|
Cytat:
W sumie dostalem parę rozkmin, w każdej z nich zakładam ze Twente wygrywa z Odense w najbliższym meczu: Założenie 1: Wygrywamy z Fulham, przegrywamy z Odense, Twente wygrywa z Fulham, Fulham wygrywa z Odense, my remisujemy z Twente: 1. Fulham 7p* 2. Wisla 7p* 3. Odense 6p * pytanie dla znających się - co wtedy decyduje o miejscu? Założenie 2: Wygrywamy z Odense i Fulham, Twente wygrywa z Fulham - zapewniamy sobie awans w 5 kolejce 1. Wisla 9p 2. Fulham 4p 3. Odense 3p Założenie 3: Remisujemy z Fulham i Odense, Twente wygrywa z Fulham. Przed ostatnia kolejka wygląda to tak: 1. Wisla 5p 2. Fulham 5p 3. Odense 5p Raczej pewne jest to, ze Fulham wygra z Odense ostatni mecz, tak więc my wtedy musimy wygrać. Pytanie jest też tak, jak wczesniej co decyduje o kolejności. Założeń pesymistycznych nie pisze, bo wystarczy ze przegramy z Fulham , a Oni wygrają z Odense, i już pozamiatane Cytat:
Co Ty się zakochałes w tym Johnsonie ze tak o nim piszesz? I nie gadaj ze sędzia pomogł nam, bo tak mozna powiedzieć w zwiazku z meczem z Jaga. Jasne, pewnie trochę ta kartka pomogła drużynie psychicznie, ale pisanie ze sędzia pomogł to przegiecie. |
Dopóki jest nadzieja
tarantulaw2 - myślę, że w naszej grupie jeszcze sporo rzeczy (i oby pozytywnych dla nas niespodzianek) może się wydarzyć. Pamiętajmy, że Amika Poznań, nad która tak podniecali się dziennikarze, miała na półmetku 4 ptk., a ManCity na swoim boisku konkretnie ich obił (3:1). Jeszcze był przed nimi rewanż z City u siebie (tak jak dla nas z Twente), a ostatni mecz z Salzburgiem wygrali po wyraźnych błędach arbitra (Salzburg stracił gola dzięki sędziemu, tzn. bramka nie została im zaliczona). I wtedy jakoś nie było "jazdy" dziennikarzy, jak przeciw Wiśle po Fulham. :-P
Dużo niewiadomych może wyjaśnić 4. kolejka. Jeśli Fulham wygra, to Wisełce zostanie gromadzenie punktów do rankingu i zdobywanie choć niewielkiej gotówki - za JAKIEKOLWIEK punkty w dwóch ostatnich meczach. Ale to też będzie ważne, by później różni "eksperci" nie podkreślali, że "Legia jest zaje..., a Wisła się skompromitowała. Jak dla mnie, to w dzisiejszym CF skompromitował się Kołtoń, mówiąc: mecz z APOEL-em, rozstrzygnięty na korzyść... LEGII. (??) Tak trzymać panowie, może po kolejnej rundzie LE dowiemy się, że graliśmy w Londynie... z Tottenhamem. :lol::rotfl: |
O kolejności decyduje bilans bezpośrednich pojedynków.
|
zluzujcie poślady z tym ogrywaniem Fulham na wyjeździe...
remis to max, co tam możemy wyciągnąć już bardziej wierze w dwa zwycięstwa w pozostałych spotkaniach |
Cytat:
|
Cytat:
Cytat:
|
Cały czas zastanawia mnie jedno.
Skąd na forum Wisły Kraków aż tylu użytkowników zatroskanych ... jej zwycięstwami. Hmm, ciekawe. __________________________ Co do meczu wyjazdowego z Fulham, to będzie on dużo cięższy od tego w Krakowie. Ot, lepiej jednak gramy u siebie. Coś jak z Apoelem. Jednak nadal uważam że tak Maaskant jak i drużyna się uczy i może będzie lepiej niż w rewanżu z cypryjską drużyną. Notabene oglądając jej aktualne osiągnięcia w LM mam coraz większy szacun do naszego 1-0 z nimi u siebie. |
Cytat:
realizm raczej i świadomość własnej siły |
A tymczasem Fulham do przerwy z Evertonem 0:1.
EDIT: Skończyło się na 1:3. Nie mam nic przeciwko, żeby z nami zanotowali taki sam wynik :D |
Cytat:
|
Cytat:
Wisła raczej nie gra w tych ostatnich meczach o awans a o punkty do rankingu klubowego. |
I nie zapominajcie ,że może być tak ,że w Londynie zagramy "u siebie"
|
Oj, na pewno w Fulham będą kalkulowali czy opłaca im się "bawić" w LE. Do tej pory uciułali w lidze tylko 7 punktów, są na 17 pozycji, 2 punkty nad ostatnim miejscem. Prześledziłem dotychczasowe mecze Fulham w tym sezonie i w większości grali z drużynami z drugiej części tabeli. Jedyne drużyny z pierwszej ósemki z którymi grali to Man. City (2:2) i Newcastle (porażka 2-1). Mecze z Man. Utd., Chelsea, Arsenalem, Liverpoolem, Tottenhamem wciąż przed nimi więc o punkty może być ciężko.
Akurat Fulham nie ma tak szerokiej kadry jak większość zespołów w Premiership więc mogą nie ryzykować i zagrać drugim garniturem przeciwko nam w Londynie co.. wcale nie musi się przełożyć na korzystny dla nas wynik... |
Cytat:
Craven Cottage to stary, niezbyt duży stadion o pojemności 25 750 miejsc http://www.bazastadionow.pl/fn/cravencottage.jpg Na meczach Premier League jest zapełniony ale w meczach LE jest raczej kiepsko. Frekwencja ostatnich spotkań w LE: 18.08 FC Dnipro 14,823 15.09 FC Twente 14,110 Czytałem ich forum i rzucili tam hasło aby przywitać Nuneza należycie. Oni chyba są świecie przekonani że pojawi się mało kibiców drużyny przyjezdnej. Biedni angole :lol: http://www.youtube.com/watch?v=Ba8jt3FpD_0 |
Teraz była by piękna sytuacja gdybyśmy nie zajeb*li tego meczu z Odense. Przecież to był mecz u siebie z najgorszą tak mi sie wydaje drużyną w grupie. gdybyśmy wtedy wygrali co bylo naszym obowiązkiem to teraz było by 6 pkt i zupełnia inna sytuacja
|
Cytat:
|
Cytat:
|
Cytat:
Sytuacja nr 1. Wisła gra z potentatem ligi (ang,hiszp, niem). W pierwszej połowie dostajemy karnego. 1:0 dla nas. Co robi przeciwnik? Wkur**a się i pakuje nam 3. Sytuacja nr 2. Wisła gra z tą samą drużyną. Czerwień powoduje, że szanse się wyrównują, przeciwnik się cofa itd itd (patrz Fulham) Pomijam tutaj sytuację opisaną przez Ciebie z Borkiem i Kołtoniem. Po prostu uważam, że czerwona kartka ma większy wpływ na wynik niż karny (nie mówię tutaj o końcówce meczu i doliczonym czasie gry bo karny wtedy przesądza sprawę a kartka nie ma żadnego znaczenia) |
Niech nasi wezmą przykład z Podbeskidzia i zagrają w Londynie tak jak oni zagrali u nas wiem,że mało realne ale może pucharowy mecz zmotywuje ich tak jak Podbeskidzie zmotywowała wizyta na R22.
ps: Wigan-Fulham 0-2 niestety |
Cytat:
|
Szykuje się ostry wpie.dol od anglików. Proponuje ustawienie 1-10-0-0 dla Maaskanta, jeśli nie chce kompromitacji.
|
Cytat:
|
Szczerze mówiąc myślę, że Fulham wyjdzie w pełnym składzie i odpowiednio zmotywowane porażką i czerwoną kartką u nas no i rezultat będzie wiadomy...
|
Cytat:
|
Fulham wygralo ostatni mecz ale to nie oznacza, ze wszystko za nimi. W nastepny weekend kolejny wazny mecz przed Nimi - tak bedzie juz do konca wiec na pewno nie beda grali na 100%. Jak sami pilkarze z Fulham mowia, dla nich najwazniejsza jest liga.
|
Jeżeli wyjdą w optymalnym składzie ofensywnym musimy mieć 2 defensywnych pomocników, ktoś wie czy Sobol wróci?
|
Cytat:
|
Cytat:
http://www.orange.pl/kid,4000158865,...ani,video.html |
Cytat:
|
co prawda wiem że to nie ma znaczenia... ale nasz niedawny przeciwnik o LM prowadzi z FC Porto 1-0... mieliśmy pecha no cóż, zobaczymy jak będzie w czwartek :) oby sukces ! ;)
|
Anglicy na pewno nie odpuszcza tego meczu aż tak jak u nas.
Jak wyjdzie Dempsey i Zamora to znowu bedzie jak z Twente,jak nie lepiej... 0-2 optymistycznie,realnie 1-4 |
Nie na temat ale warte uwagi - APOEL wygrywa u Siebie z Porto 2:1 w ostatnich sekundach spotkania. Teraz w mediach powinni napisac, ze Wisła na tle APOEL-u zrobiła co mogla.
|
| Wszystkie daty podane są w GMT +1. Aktualna godzina to 15:31. |
Zasilane przez vBulletin v. 3.8.7. Copyright © 2000 - 2026, Jelsoft Enterprises Ltd.
© 1998 - 2023 forumwisly.pl