Forum Kibiców Wisły Kraków

Forum Kibiców Wisły Kraków (https://forumwisly.pl/index.php)
-   Wisła Kraków - piłka nożna (https://forumwisly.pl/forumdisplay.php?f=5)
-   -   Wisła Kraków w europejskich pucharach 11/12 (https://forumwisly.pl/showthread.php?t=8092)

19sebawro06 23.10.2011 09:34

Cytat:

Pierwotnie napisane przez marek2a (Post 1180393)
Tym bardziej ,że z nami grają w środę 14grudnia, a 18 w niedzielę mają wyjazd do Roterdamu do depczącego im po piętach Feyenoordu.

niech jak najszybciej zapewnią sobie 1 miejsce w grupie i jest szansa na awans ale tak jak mówiłem najpierw przynajmniej remis z fulham.

tarantulaw2 23.10.2011 09:49

ale nawet remis z fulham nic nam nie da jesli polegniemy z odense. A pamietajcie ze gramy u nich...

mitmichael 23.10.2011 09:49

Chyba z Odense mamy ostatni mecz grupowy. Z Fulham trzeba postarac sie wygrac bo 1pkt moze Nam nic nie dac.

tarantulaw2 23.10.2011 10:17

Cytat:

Pierwotnie napisane przez mitmichael (Post 1180400)
Chyba z Odense mamy ostatni mecz grupowy. Z Fulham trzeba postarac sie wygrac bo 1pkt moze Nam nic nie dac.

Nie, idzie to tak jak w Champions League takim systemem:
1-5 k (Odense)
2-6 k (Twente)
3-4 k (Fulham)

Romuald 23.10.2011 10:51

Cytat:

Pierwotnie napisane przez tarantulaw2 (Post 1180399)
ale nawet remis z fulham nic nam nie da jesli polegniemy z odense. A pamietajcie ze gramy u nich...

Na Odense wróci Melikson+Małecki ,Odense nie gra rewelacyjnej piłki z nami nie musieli wcale wygrać ( setka Bitona przy 1-1 +makabryczne błędy obrony) jeżeli zremisujemy w Londynie a w 5 kolejce Twente ogra u siebie Fulham to z Odense wystarczy nam remis i będziemy na kolejke przed końcem na drugim miejscu...w ostatniej kolejce mecz o wszystko z pewnym pierwszego miejsca Twente a wtedy wszystko możliwe:)

Gordian 23.10.2011 11:25

Już abstrahując od wszystkiego innego, zaraz po meczu któryś z przyjezdnych na konferencji (Jol ?) mówił o kibicowaniu. Powiedział też, że stadion jest fantastyczny. To już bodaj trzecia taka opinia od ludzi z zagranicy, którzy się na nim pojawili. Nie wiem za bardzo jak to skonfrontować teraz z wypowiedziami taki Borków i innych Kołtunów, czy zawsze wszystko wiedzących najlepiej, i zawsze pokrzywdzonych kibiców tego innego klubu.

marek2a 23.10.2011 11:38

Terminarz naszej grupy za 90.min.pl:

3 listopada g.21:05
FC Twente-Odense
Fulham FC-Wisła

1 grudnia g.19:00
Odense-Wisła
FC Twente- Fulham FC

14 grudnia g.21:05
Wisła-FC Twente
Fulham FC-Odense

anthony09 23.10.2011 11:47

Myślicie, że FC Twente jest jakoś dużo lepsze od Fulham ?? Ja bym powiedział, bez zahamowania że Fulham jest lepsze, lepsi piłkarze tacy jak Johnson potrafią w pojedynkę wygrać mecz, on mógłby strzelić nam z 2-3 bramki ale dobrze zaczęliśmy spotkanie, czerwona kartka i przejmujemy inicjatywnę ale gdyby mecz byłby wyrównany to on spokojnie objeżdżałby sobie Lameya, Chaveza,Jaliensa, Diaza. Nie rozumiem tego hurraoptymizmu, bo prawda jest taka, że mecz wygraliśmy dzięki lekiej pomocy sędziego, bo gdyby nie red card i pozostawienie Chaveza to Johnson strzeliłby spokojnie brame. A nawet gdyby Iliev strzeliłby bramkę to my byśmy się cofneli i byłoby ostrzeliwanie Pareiki, czyli tzw. mecz Apoel- Wisła.

tarantulaw2 23.10.2011 11:48

Cytat:

Pierwotnie napisane przez Romuald (Post 1180424)
Na Odense wróci Melikson+Małecki ,Odense nie gra rewelacyjnej piłki z nami nie musieli wcale wygrać ( setka Bitona przy 1-1 +makabryczne błędy obrony) jeżeli zremisujemy w Londynie a w 5 kolejce Twente ogra u siebie Fulham to z Odense wystarczy nam remis i będziemy na kolejke przed końcem na drugim miejscu...w ostatniej kolejce mecz o wszystko z pewnym pierwszego miejsca Twente a wtedy wszystko możliwe:)

W sumie dostalem parę rozkmin, w każdej z nich zakładam ze Twente wygrywa z Odense w najbliższym meczu:

Założenie 1:
Wygrywamy z Fulham, przegrywamy z Odense, Twente wygrywa z Fulham, Fulham wygrywa z Odense, my remisujemy z Twente:

1. Fulham 7p*
2. Wisla 7p*
3. Odense 6p

* pytanie dla znających się - co wtedy decyduje o miejscu?

Założenie 2:

Wygrywamy z Odense i Fulham, Twente wygrywa z Fulham - zapewniamy sobie awans w 5 kolejce

1. Wisla 9p
2. Fulham 4p
3. Odense 3p

Założenie 3:
Remisujemy z Fulham i Odense, Twente wygrywa z Fulham. Przed ostatnia kolejka wygląda to tak:

1. Wisla 5p
2. Fulham 5p
3. Odense 5p

Raczej pewne jest to, ze Fulham wygra z Odense ostatni mecz, tak więc my wtedy musimy wygrać. Pytanie jest też tak, jak wczesniej co decyduje o kolejności.

Założeń pesymistycznych nie pisze, bo wystarczy ze przegramy z Fulham , a Oni wygrają z Odense, i już pozamiatane

Cytat:

Pierwotnie napisane przez anthony09 (Post 1180446)
Myślicie, że FC Twente jest jakoś dużo lepsze od Fulham ?? Ja bym powiedział, bez zahamowania że Fulham jest lepsze, lepsi piłkarze tacy jak Johnson potrafią w pojedynkę wygrać mecz, on mógłby strzelić nam z 2-3 bramki (...) mecz wygraliśmy dzięki lekiej pomocy sędziego, bo gdyby nie red card i pozostawienie Chaveza to Johnson strzeliłby spokojnie brame.

Tak uważam ze Twente jest lepsze.
Co Ty się zakochałes w tym Johnsonie ze tak o nim piszesz?
I nie gadaj ze sędzia pomogł nam, bo tak mozna powiedzieć w zwiazku z meczem z Jaga. Jasne, pewnie trochę ta kartka pomogła drużynie psychicznie, ale pisanie ze sędzia pomogł to przegiecie.

el Nuero 23.10.2011 12:05

Dopóki jest nadzieja

tarantulaw2 - myślę, że w naszej grupie jeszcze sporo rzeczy (i oby pozytywnych dla nas niespodzianek) może się wydarzyć. Pamiętajmy, że Amika Poznań, nad która tak podniecali się dziennikarze, miała na półmetku 4 ptk., a ManCity na swoim boisku konkretnie ich obił (3:1). Jeszcze był przed nimi rewanż z City u siebie (tak jak dla nas z Twente), a ostatni mecz z Salzburgiem wygrali po wyraźnych błędach arbitra (Salzburg stracił gola dzięki sędziemu, tzn. bramka nie została im zaliczona). I wtedy jakoś nie było "jazdy" dziennikarzy, jak przeciw Wiśle po Fulham. :-P

Dużo niewiadomych może wyjaśnić 4. kolejka. Jeśli Fulham wygra, to Wisełce zostanie gromadzenie punktów do rankingu i zdobywanie choć niewielkiej gotówki - za JAKIEKOLWIEK punkty w dwóch ostatnich meczach. Ale to też będzie ważne, by później różni "eksperci" nie podkreślali, że "Legia jest zaje..., a Wisła się skompromitowała. Jak dla mnie, to w dzisiejszym CF skompromitował się Kołtoń, mówiąc: mecz z APOEL-em, rozstrzygnięty na korzyść... LEGII. (??) Tak trzymać panowie, może po kolejnej rundzie LE dowiemy się, że graliśmy w Londynie... z Tottenhamem. :lol::rotfl:

Gordian 23.10.2011 12:06

O kolejności decyduje bilans bezpośrednich pojedynków.

JrQ- 23.10.2011 12:34

zluzujcie poślady z tym ogrywaniem Fulham na wyjeździe...
remis to max, co tam możemy wyciągnąć

już bardziej wierze w dwa zwycięstwa w pozostałych spotkaniach

mitmichael 23.10.2011 12:38

Cytat:

Pierwotnie napisane przez JrQ- (Post 1180473)

Nie ma to jak wislacki pesymizm

tarantulaw2 23.10.2011 12:57

Cytat:

Dopóki piłka w grze wszystko jest mozliwe więc opanuj się z takimi tekstami. Jasne, będzie piekielnie ciężko tam wygrać, ale dlaczego mamy w to nie wierzyć?

Cytat:

Pierwotnie napisane przez el Nuero (Post 1180460)
tarantulaw2 - myślę, że w naszej grupie jeszcze sporo rzeczy (i oby pozytywnych dla nas niespodzianek) może się wydarzyć. Pamiętajmy, że Amika Poznań, nad która tak podniecali się dziennikarze, miała na półmetku 4 ptk., a ManCity na swoim boisku konkretnie ich obił (3:1). Jeszcze był przed nimi rewanż z City u siebie (tak jak dla nas z Twente)

Dużo niewiadomych może wyjaśnić 4. kolejka.

I my jesteśmy właśnie w sytuacji mniej wiecej takiej, jak kuchenki rok temu - wygrana w 4 kolejce wiele nam daje.

milosz 23.10.2011 13:02

Cały czas zastanawia mnie jedno.
Skąd na forum Wisły Kraków aż tylu użytkowników zatroskanych ... jej zwycięstwami.
Hmm, ciekawe.
Co do meczu wyjazdowego z Fulham, to będzie on dużo cięższy od tego w Krakowie. Ot, lepiej jednak gramy u siebie. Coś jak z Apoelem. Jednak nadal uważam że tak Maaskant jak i drużyna się uczy i może będzie lepiej niż w rewanżu z cypryjską drużyną. Notabene oglądając jej aktualne osiągnięcia w LM mam coraz większy szacun do naszego 1-0 z nimi u siebie.

JrQ- 23.10.2011 13:08

Cytat:

Pierwotnie napisane przez mitmichael (Post 1180476)
Nie ma to jak wislacki pesymizm

tak, lepiej od razu dopisywać sobie kolejne trzy punkty
realizm raczej i świadomość własnej siły

Gordian 23.10.2011 14:29

A tymczasem Fulham do przerwy z Evertonem 0:1.

EDIT: Skończyło się na 1:3. Nie mam nic przeciwko, żeby z nami zanotowali taki sam wynik :D

art 23.10.2011 15:44

Cytat:

Pierwotnie napisane przez Gordian (Post 1180516)
A tymczasem Fulham do przerwy z Evertonem 0:1.

EDIT: Skończyło się na 1:3. Nie mam nic przeciwko, żeby z nami zanotowali taki sam wynik :D

Super wynik dla Nas, przy takim balansowaniu nad strefą spadkową Fulham może odpuścić LE.

Baala 23.10.2011 16:19

Cytat:

W pełni się zgadzam, remis w Londynie będzie dla mnie sensacją. Raczej nastawiam się w tym meczu na lanie identyczne jak z Twente. Natomiast w dwóch pozostałych meczach można będzie powalczyć o jakieś punkty. Odense to typowy średniak i licze że nasi się zepnął na nich by pokazać, że gorsi nie są. Szczególnie że Ci dołują z formą mocno. Ostatni mecz w zimie u nas z Twente które będzie mieć pewnie awans zapewniony i to z pierwszego miejsca. Wystawi kilku młokosów i będzie szansa by coś z nimi ugrać.

Wisła raczej nie gra w tych ostatnich meczach o awans a o punkty do rankingu klubowego.

marek2a 23.10.2011 21:31

I nie zapominajcie ,że może być tak ,że w Londynie zagramy "u siebie"

milansport 24.10.2011 01:09

Oj, na pewno w Fulham będą kalkulowali czy opłaca im się "bawić" w LE. Do tej pory uciułali w lidze tylko 7 punktów, są na 17 pozycji, 2 punkty nad ostatnim miejscem. Prześledziłem dotychczasowe mecze Fulham w tym sezonie i w większości grali z drużynami z drugiej części tabeli. Jedyne drużyny z pierwszej ósemki z którymi grali to Man. City (2:2) i Newcastle (porażka 2-1). Mecze z Man. Utd., Chelsea, Arsenalem, Liverpoolem, Tottenhamem wciąż przed nimi więc o punkty może być ciężko.
Akurat Fulham nie ma tak szerokiej kadry jak większość zespołów w Premiership więc mogą nie ryzykować i zagrać drugim garniturem przeciwko nam w Londynie co.. wcale nie musi się przełożyć na korzystny dla nas wynik...

Kris Dee 24.10.2011 01:47

Cytat:

Pierwotnie napisane przez marek2a (Post 1180820)
I nie zapominajcie ,że może być tak ,że w Londynie zagramy "u siebie"

Oby tak było że zagramy "u siebie"
Craven Cottage to stary, niezbyt duży stadion o pojemności 25 750 miejsc

http://www.bazastadionow.pl/fn/cravencottage.jpg

Na meczach Premier League jest zapełniony ale w meczach LE jest raczej kiepsko.
Frekwencja ostatnich spotkań w LE:
18.08 FC Dnipro 14,823
15.09 FC Twente 14,110

Czytałem ich forum i rzucili tam hasło aby przywitać Nuneza należycie.
Oni chyba są świecie przekonani że pojawi się mało kibiców drużyny przyjezdnej.
Biedni angole :lol:
http://www.youtube.com/watch?v=Ba8jt3FpD_0

Damian1241 24.10.2011 09:24

Teraz była by piękna sytuacja gdybyśmy nie zajeb*li tego meczu z Odense. Przecież to był mecz u siebie z najgorszą tak mi sie wydaje drużyną w grupie. gdybyśmy wtedy wygrali co bylo naszym obowiązkiem to teraz było by 6 pkt i zupełnia inna sytuacja

Kurz 24.10.2011 09:58

Cytat:

Pierwotnie napisane przez Damian1241 (Post 1180932)
Teraz była by piękna sytuacja gdybyśmy nie zajeb*li tego meczu z Odense. Przecież to był mecz u siebie z najgorszą tak mi sie wydaje drużyną w grupie. gdybyśmy wtedy wygrali co bylo naszym obowiązkiem to teraz było by 6 pkt i zupełnia inna sytuacja

Odenese jest być może najsłabszą, poza nami, drużyną w grupę, ale... No właśnie, mającą podobne problemy co my i solidniejszą obroną, a mianowicie nie są mistrzami ataku pozycyjnego, zdecydowanie wolą grać z kontry, niż kreować. Mecz w Krakowie na wyjeździe był dla nich wymarzonym startem, a dla nas niekoniecznie, bo musieliśmy grać to, co wychodzi nam najsłabiej, przeciwko drużynie, która jest lepiej zorganizowana w defensywie. W związku z tym było bardzo prawdopodobne, że wywiozą stad punkty. Swoją drogą bardzo żałuję, że nie zagraliśmy z nimi pierwszego meczu na wyjeździe, bo byłoby pewnie dużo łatwiej.

Blaszczu16 24.10.2011 10:02

Cytat:

Pierwotnie napisane przez el Nuero (Post 1180460)
Dużo niewiadomych może wyjaśnić 4. kolejka. Jeśli Fulham wygra, to Wisełce zostanie gromadzenie punktów do rankingu i zdobywanie choć niewielkiej gotówki - za JAKIEKOLWIEK punkty w dwóch ostatnich meczach. Ale to też będzie ważne, by później różni "eksperci" nie podkreślali, że "Legia jest zaje..., a Wisła się skompromitowała. Jak dla mnie, to w dzisiejszym CF skompromitował się Kołtoń, mówiąc: mecz z APOEL-em, rozstrzygnięty na korzyść... LEGII. (??) Tak trzymać panowie, może po kolejnej rundzie LE dowiemy się, że graliśmy w Londynie... z Tottenhamem. :lol::rotfl:

Myślałem, że się przesłyszałem, ale nie. To tylko świadczy o tym, że Kołtonia nawet Kowalczyk z Borkiem nie słuchają, bo gdyby było inaczej to by go poprawili. Nie tylko Kołtoń się skompromitował. Na końcu po materiale ze spotkań Wisły i Legii w LE, Borek dopier...ił się do tego, że sędzia pomógł Wiśle przy zwycięstwie, ale o niepodyktowanym karnym dla Rapidu po faulu Wawrzyniaka nawet nie mruknął. Nosz kurde, powiedzcie mi, co jest większym wypaczeniem spotkania? Czerwona kartka, czy niepodyktowanie rzutu karnego. Dla mnie sprawa jest prosta. Karny lub jego niepodyktowanie ma większy wpływ na wynik, niż czerwona kartka i granie w 10.

samsung_08 27.10.2011 17:42

Cytat:

Pierwotnie napisane przez Blaszczu16 (Post 1180947)
Dla mnie sprawa jest prosta. Karny lub jego niepodyktowanie ma większy wpływ na wynik, niż czerwona kartka i granie w 10.

Nie zgodzę się. Czerwona kartka na początku meczu ma większy wpływ na jego przebieg niż karny.
Sytuacja nr 1.
Wisła gra z potentatem ligi (ang,hiszp, niem). W pierwszej połowie dostajemy karnego. 1:0 dla nas. Co robi przeciwnik? Wkur**a się i pakuje nam 3.
Sytuacja nr 2.
Wisła gra z tą samą drużyną. Czerwień powoduje, że szanse się wyrównują, przeciwnik się cofa itd itd (patrz Fulham)

Pomijam tutaj sytuację opisaną przez Ciebie z Borkiem i Kołtoniem. Po prostu uważam, że czerwona kartka ma większy wpływ na wynik niż karny
(nie mówię tutaj o końcówce meczu i doliczonym czasie gry bo karny wtedy przesądza sprawę a kartka nie ma żadnego znaczenia)

Romuald 29.10.2011 21:50

Niech nasi wezmą przykład z Podbeskidzia i zagrają w Londynie tak jak oni zagrali u nas wiem,że mało realne ale może pucharowy mecz zmotywuje ich tak jak Podbeskidzie zmotywowała wizyta na R22.

ps: Wigan-Fulham 0-2 niestety

River 29.10.2011 21:56

Cytat:

Pierwotnie napisane przez Romuald (Post 1183525)
Niech nasi wezmą przykład z Podbeskidzia i zagrają w Londynie tak jak oni zagrali u nas

Czyli z ambicja i zaangazowaniem? U nas jest z tym wyrazny problem.

qqq_b 30.10.2011 21:30

Szykuje się ostry wpie.dol od anglików. Proponuje ustawienie 1-10-0-0 dla Maaskanta, jeśli nie chce kompromitacji.

Blaszczu16 30.10.2011 21:43

Cytat:

Pierwotnie napisane przez qqq_b (Post 1184166)
Szykuje się ostry wpie.dol od anglików. Proponuje ustawienie 1-10-0-0 dla Maaskanta, jeśli nie chce kompromitacji.

Proponuję odpocząć od forum. To jest sport. Jednego dnia możesz przegrać z Podbeskidziem, a pięć dni później zremisować, a nawet wygrać z Fulham. Ja wierzę w remis, bo o zwycięstwo będzie bardzo trudno.

arti 30.10.2011 22:41

Szczerze mówiąc myślę, że Fulham wyjdzie w pełnym składzie i odpowiednio zmotywowane porażką i czerwoną kartką u nas no i rezultat będzie wiadomy...

jerry.lii.lewis 31.10.2011 08:48

Cytat:

Pierwotnie napisane przez milosz (Post 1180487)
Cały czas zastanawia mnie jedno.
Skąd na forum Wisły Kraków aż tylu użytkowników zatroskanych ... jej zwycięstwami.
Hmm, ciekawe.
.

Chodzi o to, że coraz mniej powodów do tego "zatroskania" .....

mitmichael 31.10.2011 13:54

Fulham wygralo ostatni mecz ale to nie oznacza, ze wszystko za nimi. W nastepny weekend kolejny wazny mecz przed Nimi - tak bedzie juz do konca wiec na pewno nie beda grali na 100%. Jak sami pilkarze z Fulham mowia, dla nich najwazniejsza jest liga.

syryls 01.11.2011 16:29

Jeżeli wyjdą w optymalnym składzie ofensywnym musimy mieć 2 defensywnych pomocników, ktoś wie czy Sobol wróci?

armani199 01.11.2011 17:06

Cytat:

Pierwotnie napisane przez mitmichael (Post 1184365)
Fulham wygralo ostatni mecz ale to nie oznacza, ze wszystko za nimi. W nastepny weekend kolejny wazny mecz przed Nimi - tak bedzie juz do konca wiec na pewno nie beda grali na 100%. Jak sami pilkarze z Fulham mowia, dla nich najwazniejsza jest liga.

To jest właśnie myślenie polskimi kategoriami ,że albo liga albo puchary ( bo na jedno i drugie sił nie starczy) które nie obowiązuje w Anglii. Tam zawodnicy rocznie rozgrywają po kilkadziesiąt meczy więcej niż polskie gwiazdki i nie mają dylematu które rozgrywki odpuścić bo z punktu finansów klubu każdy mecz jest ważny. To tylko w Polsce zawodnikom kasa zawsze się zgadza nawet jak w klubowej posucha. Liczenie na jazdę Fulham na zwolnionym biegu to marzenie ścietej głowy.

mitmichael 01.11.2011 18:10

Cytat:

Pierwotnie napisane przez armani199 (Post 1184830)
To jest właśnie myślenie polskimi kategoriami ,że albo liga albo puchary ( bo na jedno i drugie sił nie starczy) które nie obowiązuje w Anglii.

Zadne myslenie polskimi kategoriami - przeciez jeden z pilkarzy Fulham powiedzial po meczu z Nami, ze dla nich najwazniejsza jest liga. Wygrali 1 mecz ligowy, przegraja nastepny i znowu moga miec 1 punkt (tylko) przewagi nad strefa spadkową.
http://www.orange.pl/kid,4000158865,...ani,video.html

armani199 01.11.2011 22:11

Cytat:

Pierwotnie napisane przez mitmichael (Post 1184863)
Zadne myslenie polskimi kategoriami - przeciez jeden z pilkarzy Fulham powiedzial po meczu z Nami, ze dla nich najwazniejsza jest liga.l[/url]

No to zobaczymy już w czwartek jak to Anglicy "odpuszczają" ten nieligowy , pucharowy mecz z Wisłą

szczepek19 01.11.2011 22:14

co prawda wiem że to nie ma znaczenia... ale nasz niedawny przeciwnik o LM prowadzi z FC Porto 1-0... mieliśmy pecha no cóż, zobaczymy jak będzie w czwartek :) oby sukces ! ;)

El'kabat 01.11.2011 22:27

Anglicy na pewno nie odpuszcza tego meczu aż tak jak u nas.
Jak wyjdzie Dempsey i Zamora to znowu bedzie jak z Twente,jak nie lepiej...

0-2 optymistycznie,realnie 1-4

mitmichael 01.11.2011 22:37

Nie na temat ale warte uwagi - APOEL wygrywa u Siebie z Porto 2:1 w ostatnich sekundach spotkania. Teraz w mediach powinni napisac, ze Wisła na tle APOEL-u zrobiła co mogla.

Wszystkie daty podane są w GMT +1. Aktualna godzina to 15:31.

Zasilane przez vBulletin v. 3.8.7. Copyright © 2000 - 2026, Jelsoft Enterprises Ltd.
© 1998 - 2023 forumwisly.pl