![]() |
Chyba, że zrobią jakiś transfer last minute bo chyba jutro się zamyka okienko?
|
Cytat:
|
Zawodników bez umowy można ściągnąć zawsze, a Vuk z tego co się zdaje wkrótce będzie wolnym zawodnikiem.
|
Dzisiaj Lech znowu na klepisko dostanie w pupe od Widzewa.:rotfl:
|
Cytat:
Ale to "PS", więc trzeba wziąć na to poprawkę. |
Okienko jest u nas do poniedziałku bodajże do północy. Do tego czasu Sotirović musi sobie znaleźć nowy klub lub rozwiązać umowę ze Śląskiem. Z tego co się orientuję, jeśli rozwiąże umowę poza oknem, to będzie musiał poczekać do następnej sesji transferowej z podpisaniem nowego kontraktu.
|
Cytat:
|
Jak na razie tylko Wisła z kompletem pkt. w tej kolejce, zobaczymy co pokażą w Poznaniu.
|
Włączyłem sobie na ostatnie 10 min meczu Polonii z Górnikiem.... Jezu! Co za kopanina...
|
Mozecie podac link do meczu Amikorza z Widzewem ale taki zeby jakosc byla dobra bo te co mam to rozmyte :/
Moje lacze to 2MB |
Mecz Polonii z Gornikiem to jeden z gorszych "spektakli" ktore widzialem ostatnio.
Kopanina w srodku pola i kilka sytuacji pod bramka Gornika. 100% szanse mial Sobiech, reszta to slabe zagrozenie bramki Gornika no i kilka akcji po bledach obrony. Co ciekawe to Gornik pod koniec mial w sumie 100% sytuacje, ale zawodnik nie trafil w swiatlo bramki. Prawda jest taka ze Polonia bez Mierzejewskiego jest cienka jak barszcz. Zadnej konkretnej akcji, skrzydla jakies takie chyba niedotlenione, ogolnie nedza. http://www.soccer-live.pl/transmisje.php?id=niedziela - Tutaj jest wiekszosc transmisji, jesli nie ma zadowalajacej Cie jakosci to chyba nie bedzie ;) |
Jak ktoś znajdzie na Public Sport mecz to niech wrzuci link bo jakoś znaleźć nie mogę :)
|
Na Public Sport jest. Włącz sobie ten sam kanał, na którym leciało Polonia-Górnik
|
Jestem w szoku. Stilic poza 18-meczową!? Potrafię zrozumieć, że ze Sportingiem Bragą ten zawodnik wyjątkowo słabo zagrał w Bardze i Bakero posadziłby go na ławce. Ale zupełnie poza kadrą? Jak na polską ligę, Stilic jest zawodnikiem nietuzinkowym, chyba z najlepszym podaniem, świetnie wykonujący stałe fragmenty gry.
Nie rozumiem tego. Zupełnie. |
Stilic jest podobno zmeczony hehehe :) Albo tam maja ludzi za idiotow, albo pozarl sie jednonogi z Bakero.
Na trybunach tlumy bo przeciez Widzew slaby, malo medialny i 12 w tabeli :P... |
Cytat:
Wygląda na to, że dwa piątkowe mecze wyrobiły już 100% normy całej atrakcyjności tej 16 kolejki. |
Cytat:
|
Cytat:
|
Cytat:
Cytat:
|
Po pół godzinie Lech remisuje z Widzewem 0:0, jeśli tym wynikiem skończy się całe spotkanie, to komplet punktów w tej kolejce zdobędą tylko piłkarze Krakowskiej Wisły
|
Przewidywałem kilka remisów w tej kolejce i część trafiłem.
Amica na tle Widzewa prezentuje się mizernie. |
3 setki dla Widzewa to się zemściło i 1:0 dla Amici - Wilk.
|
no i 1:0 Lech, Wilk. Widzew zle nie gra, ale bedzie ciezko
|
Jeszcze może być różnie, Widzew naprawdę dobrze do tej pory wygląda.
|
Ludzie, musicie tu pisać to samo?Czytajcie forum, bo robi sie burdel
|
Działa Wam mecz na Public Sporcie, bo mnie nie działa. A chciałbym sobie oglądnąć
|
Patrząc z ciekawości na Wykopki w Pyrlandi to Widzew gra ładną piłkę , Mam nadzieję że Widzew strzeli na remis.
|
Widzew gra aż za "ładnie" żeby wygrać albo chociaż zremisować. Oczywiście niezmiernie bym się ucieszył gdyby Amica zgubiła punkty. Murawski asysta przy golu Wilka i potem drugie piękne "hiszpańskie" podanie do Wilka który zmarnował setkę.
Upss to Krivets podawał przy golu Wilka, nie Murawski. Niemniej może coś tam Widzew wymodzi u urwie punkty Amice. |
Tak jak się spodziewałem. Żadnego wzrostu poziomu nie ma. Dobra gra obronna i taktycznie ? Ehe...
Wczoraj Mielcar mówił, że rzadko widzi prawidłową asekurację w obronie w naszej lidze chwaląc przy okazji za to Sivakova, który wiadomo, że szlify zbierał w lidze włoskiej. Nasza liga cierpi na absolutny brak kreatywnych graczy w ofensywie, co stawia obrońców w dobrym świetle. A później przyjdzie mecz w pucharach i herosami z obrony Amiki kręci byle przeciętny brazylijczyk z Bragi, siaty zakłada Arboledzie. A przecież Arboleda to ma! :) Albo dzisiaj w CF jak Feddek przeanalizował gre Bosackiego i Arboledy biegali każdy w złą stronę aż mi się śmiać chciało z tych tytanów taktyki:D Żeby nie było, że się napinam jest dupa zbita i w miejsce Amiki mozna wstawić dowolną drużynę. |
Cytat:
Tak więc przeproś, albo wskaż przykłady mojego "wielokrotnego" udowadniania, że nie umiem czytac ze zrozumieniem. Bo to jest bezczelna obraza i liczę, że zostaniesz zbanowany. |
Cytat:
|
Patrzac na te wszystkie mecze to... Legia,Cracovia,Wisla,Arka i w porywach Widzew powinny bic sie o mistrza :P Oczywiscie to zart, ale te ekipy na tle reszty ligi zaprezentowaly sie bardzo dobrze.
Ja wiem ze kilka druzyn musi sie dopiero rozkrecic, ale bez przesady. Kilka spotkan to byla taka meczarnia, ze az trudno bylo nie usnac. Licze na Jage ze jakis fajny kawalek futbolu zaprezentuje. Oczywiscie zremisuje lub przegra, ale w ladnym stylu do ktorego przyzwyczail ( z malymi wyjatkami ) nas Probierz. Dzisiaj ktos fajny tekst zapodal ( parafrazujac pewna piesn ) : Zwyciezy orzel bialy, zwyciezy polska brac, zwyciezy tez Polonia, jak sie nauczy grac" ;) |
Czy jest ktoś wstanie odpowiedzieć na pytanie po co Amice tak duży stadion jak na ligę chodzi ich max 25 tyś ? Przecież oni tego stadionu nie zapełnią na lidze.. no może jak Legia przyjedzie w co też wątpie...
|
Cytat:
|
Po tej kolejce można powiedzieć, że o mistrza powalczy Legia, Wisła i Jagiellonia. Polonia i Lech grają za słabo by masowo odrabiać straty do czołówki.
|
Cytat:
|
Amika nawet w meczu z nami nie zapełniła stadionu w 80%.
Niestety we Wrocku, Gdańsku czy Poznaniu mają w głowach euro, nic poza tym najwidoczniej. Amika ma największy potencjał jeśli chodzi o frekwencję i oni ledwo ledwo dyszą. Takie kolosy nie zawsze czołowe drużyny Angielskie zapełniają, 44 tyś miejsc i 19 tyś na meczu z BARDZO ATRAKCYJNYM Widzewem (2 koła z Łodzi) dla nich to jak derby zaraz po meczu z Legią. Co do ich meczu to czy przypadkiem płaczek Uwajaj uwajaj nie zagra z Arką za kartki? |
Niech sobie mają wielkie stadiony na Euro2012. Będą mieli większego strupa na dupie. W Polsce na tą chwilę pojemność 30 k to już jest solidnie na wyrost. Nie wiem czy na dzisiejszym meczu kartoflisko miało chociaż 1/3 miejsc zajętych. Trzeba było większe budować na te 4 mecze euro które się tam odbędą. Że niby przyszłościowo ? Przyszłościowo to za 15 lat a wtedy mniej więcej te cuda architektury i kreatywnej księgowości albo będą się nadawały do generalnego remontu albo do wyburzenia. Jedno czego w Krakowie nie zjeb... ze stadionem to pojemność. Jest tylko trochę na wyrost a nie o 50%.
Ps - w Gdyni mieli problem, żeby na otwarciu grając z wicemistrzem i dodatkowo drużyną "solidnie" kochaną zapełnić 70% miejsc tego kurnika na 15 tys. Może na Barcelonę przyjdzie tam komplet - tyle, że raczej ona tam nie zawita w bliżej określonej przyszłości. Co do kolejki to zdecydowanie udana dla nas. Nadrobione pkt w stosunku do większości - mam nadzieję, że również Jaga ( której ogólnie dobrze życzę ) również posieje punkty. |
Cytat:
|
Cytat:
|
| Wszystkie daty podane są w GMT +1. Aktualna godzina to 19:41. |
Zasilane przez vBulletin v. 3.8.7. Copyright © 2000 - 2026, Jelsoft Enterprises Ltd.
© 1998 - 2023 forumwisly.pl