Forum Kibiców Wisły Kraków

Forum Kibiców Wisły Kraków (https://forumwisly.pl/index.php)
-   Wisła Kraków - piłka nożna (https://forumwisly.pl/forumdisplay.php?f=5)
-   -   Polityka transferowa Wisły (https://forumwisly.pl/showthread.php?t=8819)

AYALA 05.01.2009 16:47

Cytat:

Pierwotnie napisane przez biała gwiazda (Post 652235)
nie wiem czy to ktoś wklejał
"- Dla Marcela już mam trzy propozycje, w tym jedną z Panathinaikosu. I właśnie o to chodzi, żeby utalentowani Brazylijczycy ogrywali się w Wiśle, a potem szli do wielkich europejskich klubów. Mam nadzieję, że właśnie tak będzie z Beto."
Peralta

jeśli ogrywaniem nazywa sie rozegranie 10 meczów w lidze to ja dziękuje .Niech zagra taki Brazylijczyk rok albo dwa co najmniej no chyba PAO da za Marcela 2-3 miliony euro to ok.

brasilia79 05.01.2009 16:50

jakieś jeszcze informacje są przewidziane odnośnie transferów?

jachting 05.01.2009 16:57

Cytat:

"- Dla Marcela już mam trzy propozycje, w tym jedną z Panathinaikosu. I właśnie o to chodzi, żeby utalentowani Brazylijczycy ogrywali się w Wiśle, a potem szli do wielkich europejskich klubów. Mam nadzieję, że właśnie tak będzie z Beto."
Ale rzeczywiście Perelta się tu raczej tylko chwali , a nasi działacze tez wiedzą że w przyszłości mogą zarobić na takich piłkarzach więcej i nikt nie przyjmie pierwszej lepszej oferty .

Tylko troche przykro że taki Panathinaikos przy Wiśle jest traktowany jako wielki klub

dzollo 05.01.2009 16:57

Cytat:

Pierwotnie napisane przez AYALA (Post 652255)
jeśli ogrywaniem nazywa sie rozegranie 10 meczów w lidze to ja dziękuje .Niech zagra taki Brazylijczyk rok albo dwa co najmniej no chyba PAO da za Marcela 2-3 miliony euro to ok.

Spokojnie, z tego co pamietam, Marcelo zostal podpisany na 5lat wiec nikt nas nie zmusi do sprzedania go, jesli nie dostaniemy rozsadnej oferty, a taka bylo by zapewne 1,5 m euro w gore.

w0lno. 05.01.2009 16:58

Cytat:

- W poniedziałek otrzymaliśmy fax z Wisły Kraków informujący nas o tym, że Łukasz Garguła podpisał kontrakt z krakowskim zespołem. Otwartą kwestią jest to, czy Łukasz odejdzie teraz na zasadzie transferu, czy dokończy swój kontrakt i zostanie w Bełchatowie do czerwca - poinformował agencję ASInfo prezes klubu z Bełchatowa, Andrzej Zalejski.

- Wszystko zależy od oferty Wisły i od chęci porozumienia, a do tego potrzebna jest dobra wola dwóch stron. Jeśli porozumienia nie będzie, Łukasz wypełni kontrakt do końca - dodał.

Wcześniej prezes klubu informował, że był umówiony na rozmowę z pomocnikiem reprezentacji Polski na 7 stycznia br. - My byliśmy z nim umówienia na rozmowę, ale w obliczu związania się z Wisłą stały się one bezprzedmiotowe - skomentował tą sytuację
Mam nadzieję, że się dogadają, choć z GKS-em nie będzie łatwo zważając na panujące ostatnio stosunki między oboma klubami...

dawiss 05.01.2009 17:02

Jedna z gazet lub jakis portal podawal kiedys, ze Marcelo ma wpisana do kontraktu, klauzule odstepnego w wysokosci 1m E.

Acapelo 05.01.2009 17:02

W tej chwili wydaje się że drużyna GKS będzie budowana od nowa. Osobiście uważam że lepiej by było dla GKS zamknąć stary rozdział i póścić Gargułę za normalną sumę jakąś.
Mam nadzieję że tak do tego podejdą w Bełachatowie i będą chcieli te pieniądze z kontraktu Garguly przeznaczyć na inne cele.

O ile pamiętam to coś mówili o klauzuli ale nie o 1 mln Euro tylko chyba o 2mln.

HEDu 05.01.2009 17:04

Marcelo na 2mln ale dolarów. Ile to euro ? 1,3 mln?

Acapelo 05.01.2009 17:06

Cytat:

Pierwotnie napisane przez HEDu (Post 652270)
Marcelo na 2mln ale dolarów. Ile to euro ? 1,3 mln?

Dolar chyba po 3 złote teraz więc to chyba ok 6 mln złotych.
Dla mnie liczy się coprawda bardziej sukces sportowy, ale to niezła sumka.

kubawislak 05.01.2009 17:11

Cytat:

Pierwotnie napisane przez Acapelo (Post 652224)
Ostatnio Skorża mówił że rozważa 352... może to i by miało sens? Nie wiem czy tak ktoś gra na zachodzie i czy mamy piłkarzy do tego pasujących?

No masz racje jest to dość przestarzały system... Ale z Marcelo, Cleberem, Głowackim i jeszcze do tego ten David... No kto wie... Mam nadzieję, że puszczą nam tego Gargułę już teraz... Nie żebym był nim jakoś bardzo zachwycony, ale z pewnością obecnie prezentuje się lepiej niż Mauro.

Acapelo 05.01.2009 17:13

Cytat:

Pierwotnie napisane przez kubawislak (Post 652275)
No masz racje jest to dość przestarzały system... Ale z Marcelo, Cleberem, Głowackim i jeszcze do tego ten David... No kto wie... Mam nadzieję, że puszczą nam tego Gargułę już teraz... Nie żebym był nim jakoś bardzo zachwycony, ale z pewnością obecnie prezentuje się lepiej niż Mauro.

Ktoś ostatnio mówił że do niego się wraca?

buczo1985 05.01.2009 17:14

i co z tą konferencją? jakos tak poniedzialek ucieka a oprocz tego ze od wczoraj jest info o Gargule dalej nic nie wiadomo.

A jeszcze odnosnie transferów brazylijczykow. nie sciagalbym na miejscu klubu kolejnego stopera z Brazylii.Marcelo + wiekowy juz Cleber wystarcza.Gdyby to ode mnie zalezalo staralbym sie wyszukac polską perełkę na to miejsce, pilkarza mlodego, który powoli wchodzilby w druzyne. Chyba ze transfer tego kolesia jest traktowany w kategorii pakietu z Beto, badz sam piłkarz nie bedzie drogi w utrzymaniu.

jachting 05.01.2009 17:14

Nie opłaca się teraz żadnych klauzul robić ,ceny rynkowe w naszej ekstraklasie będą z miesiąca na miesiąc rosły ,a jak powstaną te stadiony to będzie można zacząć zupełnie inaczej gadać .

Cytat:

A jeszcze odnosnie transferów brazylijczykow. nie sciagalbym na miejscu klubu kolejnego stopera.Gdyby to ode mnie zalezalo staralbym sie wyszukac polską perełkę na to miejsce, pilkarza mlodego, który powoli wchodzilby w druzyne. Chyba ze transfer tego kolesia jest traktowany w kategorii pakietu z Beto, badz sam piłkarz nie bedzie drogi w utrzymaniu.
Czy ja wiem on jest podobno nie słabszy od Marcelo,gral w młodzieżowych reprezentacjach można na nim zarobić a Cleber powoli bedzie przechodzil na "emeryturę" .W Polsce z obrańcami przynajmniej w ostatnich latach nie było różowo .

Cytat:

Mam dokladnie takie samo zdanie, po krotkim rzuceniu okiem na statystyki tych pilkarzy. Widac, ze to nie jest taka sama historia jak z Marcelo, bo tamten byl podstawowym graczem Santosu i w zasadzie zaraz po rozegraniu dla nich swojego ostatniego meczu, wsiadl w samolot i przylecial by grac w Wisle.
Natomiast ci dwaj goscie, jak slusznie zauwazasz, z wystepami w brazylijskiej Serie A, nie maja za duzo wspolnego. Zamiast tego byli miotani od klubu do klubu i niestety nie wiazalo sie to ze sportowym awansem.
Młodzi są, widać że nie są to Robinho ale myśle że warto podejmować ryzyko bo rynek tam jest wielki a skoro grali w młodzieżówkach muszą mieć albo jakiś talent lub choć potencjał .Konkurencja jest tam co najmniej parokrotnie większa ,Brazylia sama też

Eustachy 05.01.2009 17:15

Cytat:

Pierwotnie napisane przez westersyl (Post 652214)
Odnośnie tych Brazylów to nie wiem czy Bednarz się nie zagubił czasem w tym co robi. Wiem że goście mają ciekawe nazwiska ale mimo wszystko to nie grali na poziome Seria A za dużo. Nie wiem może są to dobrzyi zawodnicy ale na jakiej podstawie ich ocenić, na video z tych kamer z regionalnych występów ? Miejmy nadzieje że pan Hector nie wykorzystuje tego, że Marcelo się sprawdził i nie chce czasem nam wcisnąć kiepskiego towaru.

Ciekawi mnie jeszcze jedna sprawa skoro pan Perlarta przywozi takich dobrych zawodników to dlaczego nie ściągnie tu Romeu ? Przecież jest jego managerem, skończył mu się kontrakt z Fluminense, i to jest już w pełni ukształtowany piłkarz gotowy od razu do gry na wysokim europejskim poziomie, dlaczego go tu nie ma ? Mam dziwne wrażenie że sam Perlarta sam nie chce go tu ściągać.

Mam dokladnie takie samo zdanie, po krotkim rzuceniu okiem na statystyki tych pilkarzy. Widac, ze to nie jest taka sama historia jak z Marcelo, bo tamten byl podstawowym graczem Santosu i w zasadzie zaraz po rozegraniu dla nich swojego ostatniego meczu, wsiadl w samolot i przylecial by grac w Wisle.
Natomiast ci dwaj goscie, jak slusznie zauwazasz, z wystepami w brazylijskiej Serie A, nie maja za duzo wspolnego. Zamiast tego byli miotani od klubu do klubu i niestety nie wiazalo sie to ze sportowym awansem.

1q2 05.01.2009 17:23

No wlasnie - byle z tym agentem nie bylo jak z ujowym dilerem - pierwsza transakcja palce lizac, a potem sam szajs;)
Ja sie tak zastanawiam czy my zamierzamy ich jakos testowac, czy wezmiemy kota w worku

Coach 05.01.2009 17:31

Cytat:

Pierwotnie napisane przez 1q2 (Post 652285)
No wlasnie - byle z tym agentem nie bylo jak z ujowym dilerem - pierwsza transakcja palce lizac, a potem sam szajs;)
Ja sie tak zastanawiam czy my zamierzamy ich jakos testowac, czy wezmiemy kota w worku

Beto był obserwowany od kilku miesięcy , tylko ten drugi to jakaś niewiadoma. Tan nawiasem mowiac to wyglada jakby mial 15 lat ;)

jachting 05.01.2009 17:39

Cytat:

Trudniej będzie namówić na grę w Wiśle 22-letniego Davida Braza. Ten utalentowany środkowy defensor ma za sobą występy w juniorskiej i młodzieżowej reprezentacji Brazylii. Grał w narodowym zespole do lat 18, 20 i 23. Dwa lata temu z młodzieżową reprezentacją Kraju Kawy triumfował w mistrzostwach Ameryki Południowej. Z ekipą Palmeiras w ubiegłym sezonie wygrał też rozgrywki w stanie San Paulo. To świetnie wyszkolony technicznie i taktycznie zawodnik. Podobnie jak w przypadku Beto, jego kontrakt z klubem Palmeiras wygasł z końcem grudnia.
Ale z tego by wynikało że ma lepsze referencja ,choć sam osobiście nie sprawdzałem jego danych dokładnie :P

dzollo 05.01.2009 17:39

Bednarz ostatnio w jakiejs wypowiedzi mowil o brazilijczyku ktory bedzie zaskoczeniem dla kibicow.
Wiec, juz wiemy o kim mowa... tylko troche nie rozumie, na co nam 4 srodkowy obronca...

hudinho 05.01.2009 17:43

Cytat:

Pierwotnie napisane przez dzollo (Post 652299)
Bednarz ostatnio w jakiejs wypowiedzi mowil o brazilijczyku ktory bedzie zaskoczeniem dla kibicow.
Wiec, juz wiemy o kim mowa... tylko troche nie rozumie, na co nam 4 srodkowy obronca...

kolejny środkowy obrońca ponieważ Cleber ma ile lat? 34? juz powoli zaczyna popełniac glupie błedy. Głowa jak wszyscy wiemy kontuzjogenny i tez nie jakos super mlody. Dlatego Kolejny Stoper, a do tego młody to inwestycja w przyszłość i to chyba tą najbliższą.

Mnie dziwi tylko jedno... Dlaczego z Gargułą podpisali kontrak do 2014roku????:shock: ani on mlody ani tani w utrzymaniu. troche chyba JB przegiął z długością kontraktu... no chyba ze jeszcze liczą na jego sprzedaż za 2-3 sezony

MACIUŚ

David Braz (z lewej) i Beto w krakowskim hotelu.

wg INTERIA.PL

KoPer 05.01.2009 17:48

http://img.interia.pl/sport/nimg/f/y...ie_3060479.jpg

Maciuś 05.01.2009 17:49

Tej z prawej wyglada mi na srodkowego obronce.

dzollo 05.01.2009 17:52

Cytat:

Pierwotnie napisane przez Maciuś (Post 652305)
Tej z prawej wyglada mi na srodkowego obronce.

I tu sie mylisz to akurat jest napastnik Beto (190 cm)

Pablooo 05.01.2009 17:53

Cytat:

Pierwotnie napisane przez dzollo (Post 652299)

Jak to na co? Rozwalają mnie te pytania.
Arek to okaz zdrowia i nie miewa kontuzji, nie? Zostaje dwóch i co? Mają grać całą rundę we dwójkę? Czy może Diaza znowu na środek dawać, kiedy bardziej jest potrzebny gdzie indziej.
Myślcie zanim napiszecie! Chociaż raz na dziesięć postów!

Maćko 05.01.2009 17:55

Maciuś - a jest napastnikiem, prawdopodobnie.
Być może Braz może grać jako defensywny pomocnik i to tam widzi go Skorża. Poza tym jeśli to dobry zawodnik i możemy mieć go za darmo - brać.

Wielkie brawa za transfer Garguły, wszak rywalizowaliśmy z wieloma mocnymi firmami. Zawsze mi się ten zawodnik najbardziej podobał spośród naszych ligowych "rozgrywających", mam nadzieję, że szybko zgra się z zespołem, no i że dołączy do nas już teraz.

arth_ur 05.01.2009 18:02

Cytat:

Pierwotnie napisane przez KoPer (Post 652304)

Dla mnie to gwiazdy Hip - Hop,u Jay-Z i Beyonce ? Marzy mi się aby w Wiśle występowali sami Polacy. No ale na razie to nierealne.

buczo1985 05.01.2009 18:08

^^ot po prostu dwóch dzieciaków z Brazylii w wielkim mieście:P

tomorow 05.01.2009 18:12

Właśnie oglądałem na TVP Info wywiad z JB, i wypowiadał się na temat tych dwóch Brazyljanów. Powiedział, że jednym z nich naprawde są zainteresowani, jednak drugi (nie mówił który) to wyssana z palca bzdura...

Nehiar 05.01.2009 18:14

Hehehe Beto sobie z kolegą przyjechał i od razu pisamaki szukały po zdjęciach kogo najbardziej przypomina :)

4fan_player 05.01.2009 18:15

To po co oni są w Krakowie we dwoje? Pedały czy jaki huj?

Acapelo 05.01.2009 18:18

Cytat:

Pierwotnie napisane przez tomorow (Post 652322)
Właśnie oglądałem na TVP Info wywiad z JB, i wypowiadał się na temat tych dwóch Brazyljanów. Powiedział, że jednym z nich naprawde są zainteresowani, jednak drugi (nie mówił który) to wyssana z palca bzdura...

to pewnie jest jakiś staty wywiad i dotyczy Romeu. Że pewnie Romeu się już nie interesujemy.

Wszystkie daty podane są w GMT +1. Aktualna godzina to 21:45.

Zasilane przez vBulletin v. 3.8.7. Copyright © 2000 - 2026, Jelsoft Enterprises Ltd.
© 1998 - 2023 forumwisly.pl