![]() |
Błagam, Cyfra ma wykupić wszystkie mecze...
|
Orange startuje razem z ITI, są w jednej drużynie. Wg mnie pójdzie walka na wykończenie,bo C+ bez polskiej ligi leci, a N także bez czegoś nowego co jej przysporzy abonentów padnie. Orange sport bez polskiej piłki nie ma racji bytu. Tak więc walka musi iść niezła i coś czuje,że kasa będzie większa niż szacuje Ekstraklasa. Zwycięzca poza prestiżem i prawem do pokazywania spotkań naszej kopanej długo będzie lizał rany. Wygra ale pewnie zadłużony będzie po uszy. Dlatego uważam,że prawa będą podzielone, bo ich odsprzedaż pozwoli choć trochę ewentualnemu zwycięzcy złapać oddech.
A tak swoją drogą tyle kasy za pokazywanie takiego......:) |
Jak Polsat wystartuje razem z C+ to pozamiatane. Nsport i Orange są za ciency w uszach.
|
Ale czy to jest normalne, żeby oglądać naszą ekstraklasę będzie trzeba miec 2 platformy cyfrowe! Czy kogś przypadkiem tu nie poje..ło?
|
Cytat:
ja sam zdecydowanie czesciej ogladam na C+ polską lige niz zagraniczne spotkania. |
Cytat:
Jakby nie było, poziom żenujący, ale sentyment jest i długo pozostanie. |
Cytat:
|
Cytat:
|
Cytat:
|
Nie ma takiej opcji zeby N padlo ;] Nawet nie wygrywajac przetargu na Ekstraklase, trzeba nie miec zielonego pojęcia piszac takie bzdury :))
|
Cyfrowy Polsat z Cyfrą+ mi osobiście by odpowiadał :)
Co do ITI (tvnu)- jak dla mnie beznadziejna sprawa, bo mają Legię. Wiadomo jakby wtedy było. . . I bądźmy konsekwentni: ITI spi******* ;P |
Całą ligę powinna mieć jedna platforma inaczej to porażka jakaś, bo ktoś chce oglądnąć całą kolejkę i co ma mieć np Cyfre i CP. Dramat.
|
Cytat:
|
Poziom pokazywania polskiej ligi przez Canal+ jest - mowiac obiektywnie - bardzo wysoki. Nie mam na mysli tutaj komentarza ktory czasami bywa stronniczy i malo obiektywny ale sama technike pokazywania meczow. Jak przypomne sobie okres kiedy lige powazywala TVP a co potem zaoferowala C+ to wogole niebo a ziemia. Wogole, trzeba obiektywnie przyjac ze zainteresowanie Polska Liga ogromnie wzroslo od kiedy, przed paru laty, Canal+ kupilo do niej prawa. Innymi slowy, poziom pokazywania meczow nijak sie ma do tego co jest pokazywane. Oby bylo w tym lepiej.
|
Jak wygra N to ja olewam sprawę i wogóle nie wykupię abonamentu (a mam Canal+ od ładnych kilku lat). Po pierwsze poziom programów sportowych w TVN jest żenujący (pamiętacie Kudłatego?), po drugie nie mam zamiaru oglądać Doroty Gardias komentującej mecz a po trzecie jak chcą promować Legię, to nie za moje pieniądze.
|
Kto wie, może w przyszłości dołożymy się do transferu jakiegoś Ronaldo czy innego Raula do Legii ;)
|
Cytat:
|
A ja dziś w dzienniku spotkałem wypowiedź profesóra pasiastego.
I tak mnie naszło, że te wypłaty to nie są w piłkarzy, ale żeby pokazać koleżanką z Kauflanda, żeby stulili pyski i nie psioczyli, bo jak sam mówi czyta fora. A na forach można było spotkać bardzo ostre komentarze pod adresem psora. Więc pasiaste koleżanki, morda w kubeł i klaskać bo jak nie to zbieram zabawki i koniec zabawy. |
Gdyby ligę miała brać N to ja już chyba wolę Tv Trwam - w sumie przyoszczędzę w takiej sytuacji bo N na pewno nie kupię. Aż takim kretynem nie jestem żeby Rudego dobrowolnie wspierać. Nie dołożę z własnej woli ani 1 grosza do kampanii POpaprańców.
|
Cytat:
|
Tak samo jak Orange nie startuje a jak N wygra to mecze pokaże...
Pozmieniała się w ostatnich miesiącach mocno sytuacja na rynku platform i C+ zwąchało się z Polsatem, dali sobie programy nawzajem, stąd w C+ jest paczka Polsatu, co przez lata było nie do pomyślenia. N podpisała z Tp umowę partnerską, mówili że Orange sport jest z tego wyłączone, jak widać bujda na resorach. C+ i polsat grają na wyniszczenie N. Zobaczymy jak to się skończy. |
Cytat:
Tak czy siak mogliby przed 31 grudnia ogłosić wyniki,bo wtedy mogę wymówić obecną umowę z C+. |
N nie wygra z C+ bo do dla canalu to jest byc albo i nie byc na polskim rynku. Bo co by nie mowic 70% abonametow cyfry to ludzie ktorzy ogladaj nasza lige. Miedzy innymi ja place co miesiac 200 stowy zeby ogladac Wisle i inne spotkania od czasu do czasu- pelny pakiet plus HD
I jezeli straca lige straca i mnie jako klienta, bo oprocz C+filmu i sportu w wiekszosc platform to prawie te same kanaly tylko w innych pakietach. |
Cytat:
Solorz jakoś na dniach sprzedał Polsat do Cyfrowego Polsatu co ma mu dać 2.5 mld zł gotówki, mimo iż większość tej kwoty zapewne wrzuci w rozwój swojego internetu i kupno Polkomtela to nie sądzę by odpuścił krajowy rynek sportowy. Inna sprawa że właściciel CP nigdy nie przepłacał, stąd moje domniemanie że gotówkę na zakup wszystkich pakietów wyłoży C+. Zaś ten ostatni w zamian za mniejszy udział w kosztach kupna praw do naszej skopanej uruchomi na platformie C+ swój program z polską piłką, który będzie równolegle emitowany na platformie Polsatu. W ten sposób CP zyskuje tą część rynku która jest zainteresowana polską ligą, a dla której C+ jest zbyt drogim produktem. Zaś C+ utrzymuje obecną bazę abonentów i ma szansę na dalszą ekspansję(kosztem głównie platformy N) |
Cytat:
Orange + ITI vs Cyfra + Polast Tak to mniej więcej wygląda :) |
Wydaje mi się, że C+ będzie zainteresowany pakietem 1 i 2, a resztę może odpuścić. Raczej nie są w stanie pokazać wszystkich meczy na żywo w swoich kanałach, więc 4 najlepsze mecze z każdej kolejki pewnie ich zadowolą.
1. Pakiet pierwszego wyboru Stacja ma w każdej kolejce dwa mecze - wybiera jako 1. i 4. w kolejności 2. Pakiet drugiego wyboru Stacja wybiera dwa mecze - jako 2. i 3. w kolejności. 3. Pakiet szeroki Stacja pokazuje wszystkie pozostałe mecze, czyli 5.-8. w każdej kolejce |
|
Cytat:
|
Cytat:
"Klub miał być doskonałym forum dla biznesu podstawowego - wielkiej firmy informatycznej. Tymczasem - jak zauważa prezes Filipiak - "dostajemy w tyłek". Nowy, przepiękny stadion stwarzał nowe perspektywy. Na przepięknym nowym stadionie widzów jednak coraz mniej, a loże biznesowe świecą pustkami." Miód na moje serce;) |
Loże nie świeciłyby pustkami gdyby zespół coś grał albo gdyby klub była jakąś marką. A, że jedno i drugie nie ma miejsca, no to takie tego są efekty. W sumie nie rozumiem zdziwienia Filipaka, w zasadzie czego oczekiwał?
Już jakiś czas temu pisałem,że nie ma żadych logicznych przesłanek za tym aby taka firma jak Comarch ładowała kasę w taki dziwny klub. Na chyba,że ma to działać na zasadzie byleby gadali:) byle jak ale żeby gadali i pokazywali. No to pokazują i gadają o Cracovii jako o zespole tragicznych występów i śmiesznych kibiców. A kwestia tego,że stadion nie będzie zapełniony choćby w 50 procentach wszyscy bardzo dobrze wiedzieli,ale jak widać z wyjątkiem Filipaka. Rzuć to chłopie czym prędzej,jak już musisz to zainwestuj w koszykówkę a nie rób niczego na siłę. Masz TSV idź tam,przynajmniej kibiców ten klub ma. |
| Wszystkie daty podane są w GMT +1. Aktualna godzina to 23:44. |
Zasilane przez vBulletin v. 3.8.7. Copyright © 2000 - 2026, Jelsoft Enterprises Ltd.
© 1998 - 2023 forumwisly.pl