![]() |
http://www.youtube.com/watch?v=y0gyOc5KbFs
Czy tylko mi ten chłopak przypomina Żurawskiego z wersji z Lecha? To nie jest typowy skrzydłowy. Klasyczna 10 jak w morde strzelił. Jak by go się udało pozyskac to chyba sie napije:) |
Cytat:
|
sry moj blad!!! dzieki TSW06!!
wracajac do Milinkovica to po tych filmikach widac ze ma duzy potencjal w odbiorze pilki jak i takze w jej dokladnym podawaniu!! Szybki dobry technicznie zawodnik az dziw bierze ze moze zostanie Wislakiem |
generalnie bardzo się zdziwiłem że Milinković jest nazywany w tsw.com.pl lewym obrońcą. jak dla mnie jest to typ zawodnika ofensywnego, kreującego grę z genialną techniką. Taki Stilić z pierwszego sezonu w amikach.
priorytet jak dla mnie |
Milinkovic na tych filmikach wyglada ok, z tym ze podobny można by zmontować o każdym - Filip Burkhart w ostatnich meczach Ary mial kilka takich dryblingow ze messi sie może uczyć :) Żeby ocenić czyjes umiejętności trzeba po prostu zobaczyć co najmniej 2-3 CAŁE mecze danego zawodnika, najlepiej w momencie kiedy mówi sie o nim że jest w gazie.
Na tych filmikach widać przedewszystkim ze : a) Liga Serbska to dno - graja tam wielkie talenty, ale 0 organizacji gry w obronie kopanka jak w 3 lidze, obrońcy kryja jak na starych filmach z jat 90 i co i rusz są sytuacje sam na sam. b) Liga słowacka - lepiej z dyscyplina taktyczna słabiej z umiejetnosciami pilkarzy. Nauczmy sie doceniac naszą ligową kopankę. A tak wogóle to nie neguję że jest to ciekawy zawodnik, z tym ze wogóle nei widze u niego takiej agresji w grze która u bocznego pomocnika jest bardzo pożądana. Chłopakowi bliżej do Stilicia - opanowany nienaganny technicznie ale i "miękki". Nam potrzeba skrzydłowego z "depnięciem". Takiego jak Kosa czy Peszko - grajacego chaotycznie, szarpiacego - takiego który potrafi nieobliczalnym rajdem zrobić coś z niczego, poderwać zespół do walki kiedy reszta drużyny gra zbyt statycznie. Mamy już w kadrze jedengo bardzo dobrego bocznego pomocnika, o dobrej wrzutce, dryblingu i technice (serio tak uważam :) ) na imeię mu Wojtek. Niestety Wojtek to też typ technika purytysty unikającego kontaktu fizycznego, i moło dynamicznego, z tąd nigdy nie bedzie on spełniał takiej roli jak Błaszczu czy Kosa kiedyś. Milinkowić IMHO to kolejny Stilić - dobry na środek jako defensywny rozgrywający - z tego co widać na filmikach - To nie jest typowy Boczny Pomocnik. Peszki z niego nie będzie. |
przejrzałem profile Oremusa i Strinicia i jeśli mieliby podpisać kontrakt z Wisłą to ja jestem całkowicie ZA
http://transfermarkt.de/de/ivan-stri...ler_39799.html Strinić ma 23 lata grał regularnie w lidze chorwackiej i strzelił 4 bramki, natomiast Oremus http://transfermarkt.de/de/mirko-ore...ler_46424.html Oremus rozegrał 26 spotkań strzelił 1 bramkę i zaliczyl 2 asysty co do Braza - byłoby dobrze go pozyskać, ale już bez wypożyczeń itp ale na stałe. |
Angmir powiem o Milinkovic`iu tak: to co jest na tych filmikach to ledwo 25% tego co on NAPRAWDE potrafi:). Tak naprawde ciezko zaklasyfikowac tego pilkarza na ktorejkolwiek konkretnej pozycji bo na boisku jest wszedzie. Podaje, strzela, dosrodkowuje, rzuca prostopadle pilki, wdaje sie w pojedynki 1 na 1, odbiera pilki czesto zmienia skrzydla, lub nawet pozycje. To jest taki pilkarz jakiego naprawde dawno nie bylo w naszym klubie. 22 lata dopiero ma a wierzcie mi wylowilismy prawdziwa perelke, ktora wystarczy doszlifowac.
|
Cytat:
|
Jest jakaś konferencja zaplanowana na dzisiaj?
|
Nie sądzę , w końcu klub nie poda informacji o konferencji "za pięć 12".
|
A wczoraj było oficjalne info Klubu o konferencji?
Bo na oficjalnej nie widziałem. |
Cytat:
Swoją drogą ten Milinković z twarzy jest bardzo podobny do Sobiecha :) |
Cytat:
Cytat:
Jest już wtorek to mogę trochę uchylić rąbka tajemnicy... Jeśli wczoraj wieczorem i dziś z rana wszystko poszło ok ( nie mam info) to faktycznie do klubu dołączy Marko Milinkovic. Co do źródeł tych stron to wiem, że np wislasoccer.com dostała info o tym i później sprawdzała to na słowackich portalach i tak powstał artykuł... Kończąc napisze też że nazwiska wyżej podane... "są prawdopodobne" ;) |
Cytat:
|
Cytat:
|
Robię porządki w tym temacie i zapraszam tu
|
Narazie wykorzystywać to możecie swoje kobiety i chusteczki higieniczne. Nie napalajcie się tak, póki co mogło coś nie pójść wczoraj wieczorem albo dzisiaj z rana i później znowu będzie płacz ;) Wam coś powiedzieć to odrazu traktujecie piłkarza jakby conajmniej założył już trykot Wisły na plecy.
|
Cytat:
|
Cytat:
|
Cytat:
|
Zbymak albo maci0s wiadomo coś na temat konferencji o której będzie bo wszyscy czekamy.
|
Cytat:
|
Nie podważajmy umiejętności Milinkovicia bo patrząc tylko na sposób poruszania można śmiało stwierdzić że takiego piłkarza u nas dawno nie było. Zobaczcie jak biega Kirm, Łobodzinski... zero dynamiki, zero przyśpieszenia wszystko w jednostajnym tempie. A Marko jak przyspieszy to zawodnicy oglądają jego plecy. Nie wspomnę już o takich aspektach jak panowanie nad piłką czy nawet agresja bo Kirm to odsuwa nogi a Łobodziński jest za wolny aby odebrać piłkę.
|
Ale tak w sumie zastanawiam sie jak bedzie wygladac nasza jedenastka jesli wypala transfery...
Jovanic - Singlar, Cleber, Marcelo, Brożek - Makinwa, Garguła, Sobolewski, Milinkowic - Brożek, Żurawski.... oj się pozmieniało :p |
A do tego druga jedenastka:
Pawełek, Burliga, Kowalski, Diaz Kirm, Mączyński, Jirsak, Łobodziński Boguski, Małecki (jak widać brakuje jednego obrońcy) |
Cytat:
Jovanic/Pawełek - ???/Singlar, ???/Kowalski, Marcelo/Cleber, Brożek/Diaz - Makinwa/Łobodziński, Garguła/Jirsak, Sobolewski/Mączyński, Milinkowic/Kirm - Brożek/Małecki, Żurawski/Boguski Szok, dawno nie mięliśmy tylu piłkarzy :rotfl: |
Przecież jest Czekaj <lol2>
|
jeśli już tacy dokładni jesteście to nie zapominajcie o Djurovxkim =]
Jovanić/Kurto - ?/Singlar, ?/Kowalski, Marcelo/Cleber, Brożek/Diaz - Kirm/Łobodziński, Djurovski/Garguła, Sobolewski/Maczyński, Milinković/Małecki - Brożek/Makinwa, Żurawski/Boguski |
coć mi się wydaje ze tymi dwoma tajemniczymi zawodnikami którzy maja załatać dziurę po Alvarezie i Głowie będą Marcin Kowalczyk z Dynama Moskwy i David Braz z Panathinaikosu poczekamy zobaczymy może klub szykuje niespodziankę i siegnie po jeszcze lepszych grajków...
|
oj będą jaja jak nie przyjdzie ten Serb wszyscy się na palili ja tez:) ale jak nie wypali to miazga będzie... trochę nie chce mi się wieżyc ze przyjdzie do pl. jak naprawdę jest taki dobry to Niemcy by już go dawno wyczaili;> i tego się boje
|
| Wszystkie daty podane są w GMT +1. Aktualna godzina to 09:29. |
Zasilane przez vBulletin v. 3.8.7. Copyright © 2000 - 2026, Jelsoft Enterprises Ltd.
© 1998 - 2023 forumwisly.pl