Forum Kibiców Wisły Kraków

Forum Kibiców Wisły Kraków (https://forumwisly.pl/index.php)
-   Wisła Kraków - piłka nożna (https://forumwisly.pl/forumdisplay.php?f=5)
-   -   Przygotowania piłkarzy Wisły Kraków do sezonu: obozy, sparingi itp. (https://forumwisly.pl/showthread.php?t=3140)

Toeju 01.07.2017 14:48

Cytat:

Pierwotnie napisane przez AS82 (Post 1473808)
Ponoć zrezygnowaliśmy z dalszego testowania Momcziła Tsvetanova

I dobrze, w meczu z Rakowem słabiutko wypadł.

Merkury 01.07.2017 15:17

Szczerze to z tych wszystkich nowych zawodników najlepiej na tle beniaminków I ligi prezentował się dotychczas przebywający na testach sportowych 21-letni Słowacki pomocnik.

tas de fleia 01.07.2017 15:54

Kostal faktycznie bardzo fajnie się pokazuje. Szybki, przebojowy, niezłe skrzydło. Lopeza nie ocenię bo początku nie widziałem. Natomiast na mnie duże wrażenie robi Halilović. Bardzo mobilny, świetny przegląd pola i długie rozegranie, ale przede wszystkim to prowadzenie piłki, którego się nie da nauczyć. Jeśli go nie zjedzą fizycznie to będzie wzmocnienie. No i chyba więcej by mógł dać bardziej z przodu, ale to już nie mnie ingerować.

UcheJ 01.07.2017 16:32

Mam pytanie czy Halinović chyba zawsze grał jako 10 a nie 8 zgadza się??

czaro 01.07.2017 16:46

Cytat:

Pierwotnie napisane przez UcheJ (Post 1473812)
Choc jeden mial asyste a drugi bramke to wygladali fatalnie... jestem przerazony ich forma jak by stracili umiejetnosci pilkarskie...

Ondrasek z każdą rundą gra coraz słabiej, przy czym wydaje mi się, że on to widzi i próbuje zmienić. Ciekawi mnie (niczego nie zarzucam, ani nawet nie zakładam, po prostu nie wiem), czy ktoś ze sztabu poświęcił mu więcej uwagi i spróbował pomóc.

s1mone 07.07.2017 19:53

Ale pasztet zagraliśmy z tym Zagłębiem.

Mimo wszystko mogą być plusy. Po czwartej bramce przeszliśmy z 3-5-2 na 4-4-2 :D

Ja rozumiem sparing ale i tak wynik masakra. Mam nadzieję, że w lidze zobaczymy inny zespół, bo inaczej cieńko to widzę:(

maciekkk 07.07.2017 20:19

Jedna rzecz bardzo mi się w oczy dzisiaj rzuciła. Brożek, który nowego chłopaka - Wojtkowskiego dwukrotnie mocno zrugał. Ja rozumiem, gdyby Paweł był w mega formie, strzelał na potęgę itd. Ale w tej sytuacji, teraz kiedy, strzela marne 4 gole na sezon i ogólnie widać, że jest pod formą, je.bać nowego gracza, który jako jeden z niewielu próbuje coś zagrać niekonwencjonalnie... no nie może tak być...

WioReXXX 07.07.2017 20:42

Jak co runde przypomne wyniki Maaskanta na zgrupownaiu w Hiszpani w sparingach przed runda wiosenna, po ktorej zdobylismy Mistrzostwo:

Wisła - Aalesunds 0:2
Wisła - Valerenga 0:4
Wisła - Molde 0:2

crux.a 07.07.2017 20:44

Panie i panowie, bez paniki. Widzieliśmy sparing, ale nie wiemy, jakie był założenia. Wiemy natomiast, jakie nie były. Otóż NA PEWNO nie było założenia, żeby starać się za wszelką cenę ten mecz wygrać.

Gucio25 07.07.2017 20:45

Dziwne, że Halilović grał 8ke, a Brlek 10tke.. Halilović brał piłkę i ciągnął z nią do przodu, przez co Brleka nie było widać totalnie. Jak dla mnie, powinni grać odwrotnie, Chorwat fajnie, aktywnie, myślę że jest potencjał. Wojtkowski co wszedł, to widać, że się starał i kilka fajnych piłek zagrał, dawałbym mu szanse na gre. Carlitos szacuneczek za bramke - ilu naszych graczy by trafiło w tą piłkę przy bramce? :D i do tego brawo za nieustanny pressing z przodu.. może okaże się niezłym napadziorem.

Griszka30KR 07.07.2017 21:17

Cytat:

Pierwotnie napisane przez crux.a (Post 1474491)
Panie i panowie, bez paniki. Widzieliśmy sparing, ale nie wiemy, jakie był założenia. Wiemy natomiast, jakie nie były. Otóż NA PEWNO nie było założenia, żeby starać się za wszelką cenę ten mecz wygrać.

Założenia były dać sobie strzelić 4 bramki...dajcie już spokój.
Wiem,ze to sparing ,ale na tydzień przed startem,mecz sprawdzian z pierwszoligowcem powinien wypaść lepiej...przynajmniej w obronie.

pawlozm 07.07.2017 21:26

Na plus dzisiaj Carlitos- widać ze ma to coś, dać mu szansę od pierwszych spotkań w lidze, a na zmianę Zdenek i Paweł. Wtedy czuje, ze chłopak wypali. Ma ten ciąg na bramkę, który musi mieć napastnik bramkostrzelny. Za nim widziałbym Semira - dajcie spokój juz z tym ze człapie. Jak ma piłkę przy nodze potrafi z nią zrobić wszystko, czuje ze ten duet może wypalić: Carlitos-Stilic. Semir wszedł dziś na krótko a pociągnął 3 fajne akcje plus raz świetnie zgubił obrońców i ładnie uderzyl- centymetrów zabrakło do bramki.
Podobał mi się dzisiaj Halilovic. Aktywny. Wojtkowski również. Chłopaki będą nabierać na pierwszy skład. Swoją drogą Wojtkowskiego widziałbym na skrzydle, ma taki ciąg i zryw typowy dla skrzydłowego. Przy ustawieniu standardowym 4-2-3-1 mógłby grać z Malym na skrzydle. Bo sądzę, że Boguś długo pierwszej 11 nie utrzyma ( obym się mylił i oby był w Wielkiej formie)
Mój skład na Pogon: Cuesta - Cywka, Głowacki, Gonzalez, Sadlok - Lionch, Brlek - Małecki, Stilic, Boguski - Carlos Lopez.
Pierwsi do wejścia: Kostal na skrzydło, Halilovic na środek, Wojtkowski na skrzydło lub środek, Zdenek lub Paweł na atak. Dawno na ławce nie było tylu zawodników którzy po wejściu wniesliby ożywienie (Halilovic, Kostal, Wojtkowski)

silver03 07.07.2017 21:42

Sprawa jest prosta:

3-5-2 dostajemy w tube
4-4-2/4-5-1 przeciwnicy dostają

AntyMod 07.07.2017 21:57

nie ogladalem ani nie czytalem o tym sparingu - moze ktos obiektywnie napisac jak wypadl ten nowy bramkarz ?? bez napinki prosze

ashkeczup 07.07.2017 22:44

Carlitos-jeżeli będzie mu się stwarzać więcej okazji, niż dziś-może wypalić i to potężnie. Gość strzelił dziś krzyżakiem...

serek.c2 07.07.2017 22:58

Krzyżakiem? Mi to wyglądało na kiks lewą nogą...

Arkadiusz.Czerepach 07.07.2017 23:14

Cytat:

Pierwotnie napisane przez maciekkk (Post 1474489)
Jedna rzecz bardzo mi się w oczy dzisiaj rzuciła. Brożek, który nowego chłopaka - Wojtkowskiego dwukrotnie mocno zrugał. Ja rozumiem, gdyby Paweł był w mega formie, strzelał na potęgę itd. Ale w tej sytuacji, teraz kiedy, strzela marne 4 gole na sezon i ogólnie widać, że jest pod formą, je.bać nowego gracza, który jako jeden z niewielu próbuje coś zagrać niekonwencjonalnie... no nie może tak być...

milcz! to prawdziwy Wiślak, legenda i żywy pomnik , jemu wolno psuć morale w drużynie !

MaLk 07.07.2017 23:33

Ale że zrugał go słusznie, czy nie słusznie? Bo tak trochę głupio byłoby odmawiać doświadczonemu zawodnikowi prawa do krytykowania złego zagrania młodego zawodnika tylko dlatego, że ten pierwszy w ubiegłym sezonie nie miał formy ;)

ashkeczup 07.07.2017 23:37

Nie wiem jak komu wyglądała, ale krzyżakiem

borsuk 07.07.2017 23:39

Nie ma meczowego dlatego piszę tu. Mój skład na sezon - nierealny!!! - ale napiszę:
Chorążka
Cywka - Arsenić - González - i tu jest problem bo na pewno nie dywersant Sadlok więc wolę Bartkowskiego/Pietrzaka
Kostal (Bartosz) - Halilović (Velez) - Llonch - Brlek - Wojtkowski (Małecki)
Lopez
Można pomarzyć? Budowa nowej/młodej Wisły.

serek.c2 07.07.2017 23:55

Cytat:

Pierwotnie napisane przez ashkeczup (Post 1474513)

https://www.youtube.com/watch?v=7DWBCZrDVjc

sedonh 07.07.2017 23:57

Cytat:

Pierwotnie napisane przez borsuk (Post 1474514)
Nie ma meczowego dlatego piszę tu. Mój skład na sezon - nierealny!!! - ale napiszę:
Chorążka
Cywka - Arsenić - González - i tu jest problem bo na pewno nie dywersant Sadlok więc wolę Bartkowskiego/Pietrzaka
Kostal (Bartosz) - Halilović (Velez) - Llonch - Brlek - Wojtkowski (Małecki)
Lopez
Można pomarzyć? Budowa nowej/młodej Wisły.

Byłoby to niewątpliwie korzystne dla wszystkich, nowy duch, nowa fala

kpn 08.07.2017 05:56

Cytat:

Pierwotnie napisane przez ashkeczup (Post 1474513)

Ty sam jestes krzyzak.

szczepans21 08.07.2017 08:26

grajmy 3-6-1 :D
bo czuje że Kiko napalił się na grę trojka DC

_ukoL 08.07.2017 08:46

I co z tego, że strzelił krzyżakiem? To ma być wyznacznik tego, że odpali? No kurde...

filemon 08.07.2017 08:46

Czy tylko ja odnoszę wrażenie ze Gonzalez jest w słabiutkiej formie?

Kristoferson 08.07.2017 08:51

Cala nasza obrona wyglądała bardzo słabo przy straconych golach. Qrsenic w ogóle nie kryje, Głowacki nie trafia seryjnie w piłkę a Gonzalez przegrywa pojedynki główkowe. Najgorsze jest to że nie ma kim postraszyć w ataku...a i żadnego krzyżaka nie bylo:-)

mitmichael 08.07.2017 09:24

Kiko Ramírez nie zgadza się z zarzutami, że 1-3-5-2 nie do końca leży krakowianom i apeluje o większą cierpliwość. „W ostatnich dwóch meczach nie straciliśmy gola, grając w tym systemie. Praca trenera nie powinna polegać na wyciąganiu aż tak prostych i pochopnych wniosków. Musimy dalej analizować, zobaczyć więcej szczegółów i potem decydować. Zespół musi nauczyć się różnych strategii, a akurat ta - z trójką stoperów - pozwoliła nam też lepiej podzielić obciążenia i zadania w okresie przygotowawczym

tak wiec z 1-3-5-2 raczej szybko nie zrezygnujemy

arti 08.07.2017 09:49

Ukręci sobie bat na d.. tym systemem. Tu musiałoby być dwóch bocznych o takich parametrach-szybkość,wydolność itd. jak Kuba w najlepszych czasach, a kogo mamy to zobaczylismy wczoraj.

El'kabat 08.07.2017 09:52

"Zespół musi być w stanie nauczyć się różnych systemów gry."

Panie Kiko - albo się Pan ogarnie z tym wymysłem na 3 obrońców albo ten zespół odpali Pana w ciągu kilku kolejek, jak mu się coś nie sposoba.

Wszystkie daty podane są w GMT +1. Aktualna godzina to 07:01.

Zasilane przez vBulletin v. 3.8.7. Copyright © 2000 - 2026, Jelsoft Enterprises Ltd.
© 1998 - 2023 forumwisly.pl