Forum Kibiców Wisły Kraków

Forum Kibiców Wisły Kraków (https://forumwisly.pl/index.php)
-   Wisła Kraków - piłka nożna (https://forumwisly.pl/forumdisplay.php?f=5)
-   -   Nasi piłkarze – fakty, opinie, komentarze / ploteczki, auta, tatuaże ;-) (https://forumwisly.pl/showthread.php?t=1627)

brylant17 25.07.2010 19:18

Cytat:

Pierwotnie napisane przez szprotson (Post 944031)
A czy wiecie co wogole krzyczy Mały?

Może on biega i sobie jakaś piosenke nuci, a wy dorabiacie dalszą część

Wystarczyło,że w poprzednim sezonie już nie pamiętam czy na Sadloka czy Sobiecha krzyknął "Kim ty ku...a jesteś śmieciu" wystarczy?

szprotson 25.07.2010 19:21

Cytat:

Pierwotnie napisane przez brylant17 (Post 944038)
Wystarczyło,że w poprzednim sezonie już nie pamiętam czy na Sadloka czy Sobiecha krzyknął "Kim ty ku...a jesteś śmieciu" wystarczy?

to chyba był Brzyski, i grał w przeciwnej drużynie!!

W trakcie meczu do przeciwnika, nie takie teksty chodziły.
Ja mówie o tym, co krzyczy do swoich kolegów

SpoXsteR 25.07.2010 19:21

nie kim ty jestes ****a smieciu, tylko "kim ty ****a jestes smieciu? wstawaj ****a!" :lol:lol:
a tak calkiem serio to weszlo ulozylo ten tekst zeby bylo smieszniej, bo skad oni moga wiedziec co on powiedzial? ma ktos jakis material wideo z tego? zreszta tego typu odzywki sa czyms normalnym, tyle ze kamery/mikro tego nie uchwycaja.. poza tym do rywali niech sobie krzyczy co chce
tak samo nie wiecie co on mowi do partnerow z druzyny, Wam sie wydaje ze ciagle jedzie od ch.. i kurew. Kirm Ty k.. , Jirsak Ty ch.. Kowalski Ty fraje.. taaa.. wiecej powagi

_barszczu 25.07.2010 19:22

[nie na poważnie mode on]

może dowiedział się w przerwie, że chcą za nich po milion euro

i wtedy było:

'a kim ty kurva jesteś, żeby za ciebie milion euro płacić?'

:rotfl::rotfl::rotfl:

[nie na poważnie mode off]

brylant17 25.07.2010 19:29

Ale tak samo jak nie wyszedł przeciwko Hannover 96 miał to gdzieś został ukarany i ma też to gdzieś, Mały już się nie zmieni a szkoda chłopak ma 22 lata i powinien zastanowić się co robi.

edit

Dałem tylko przykład, jak trener mu każe grać to powinien zagrać a nie strzelać focha "ja nie zagram nie chce mi się dzisiaj"

No właśnie nie wiem i też nikt nie wie tylko trenerzy,boss i ludzie najbliżsi i sam Patryk, chyba raczej się nie dowiemy.

Edit 2

Tak aby już odbić od sytuacji z Patrykiem, mam pytanie czy będzie prezentacja drużyny na nowy sezon?

SpoXsteR 25.07.2010 19:34

Po czym wnioskujesz ze ma to gdzies? nie wyszedl po raz kolejny na boisko ? bo moze o czyms nie wiem.. siedzisz w jego glowie ze wiesz co mysli?
zrozumial, zazadal dla siebie najwyzszej finansowej kary i koniec tematu.. ktos kiedys powiedzial ze z talentami sa najwieksze problemy... i to sie sprawdza przy Malym..

Cytat:

"ja nie zagram nie chce mi się dzisiaj"
nie wiesz jaki byl powod.. ja tez nie wiem.. to tylko spekulacje..

Dive Pirate 25.07.2010 19:58

Cytat:

Pierwotnie napisane przez SpoXsteR (Post 944051)
u.. ktos kiedys powiedzial ze z talentami sa najwieksze problemy... i to sie sprawdza przy Malym..

Ciekawe w jaki sposób ? Poza przerośniętą ambicją i egoizmem chłopaczyna nie ma zbyt wiele do zaoferowania, no dobra jest szybszy od Łobo i waleczny oprócz tego głupawy co pokazał odmową gry.

IncognitoTSW 25.07.2010 20:01

A kto nie jest szybszy od Łobo...? :)

Co wy tak bronicie tego Małeckiego? Przeciętny piłkarz, podejmuje często złe decyzje w grze, dośrodkowania Alvareza przy tych huraganach Małeckiego to był miodek.

Filippo123321 25.07.2010 20:32

Zebysmy mieli wiecej takich przecietnych pilkarzy, ktorzy moga dac sie pokroic za Wisle i maja 8 goli i 10 asyst w sezonie ;)

MCX 25.07.2010 20:42

Cytat:

Pierwotnie napisane przez Filippo123321 (Post 944095)
Zebysmy mieli wiecej takich przecietnych pilkarzy, ktorzy moga dac sie pokroic za Wisle i maja 8 goli i 10 asyst w sezonie ;)

I odmawiają wejścia na boisko w barwach klubu za który "daliby się pokroić" ?

Ogryzek 25.07.2010 21:01

Cytat:

Pierwotnie napisane przez MCX (Post 944100)
I odmawiają wejścia na boisko w barwach klubu za który "daliby się pokroić" ?

Karę poniósł - Klub, Właściciel, Prezes i Trener dali mu szansę!

Tylko mściwi kibice nie chcą (niektórzy). Jak kolejny raz zgrzeszy pożegna się z klubem.
(Ty nigdy nie nawaliłeś? Nikt ci nie dał szansy?)

Cytat:

Pierwotnie napisane przez Incognito2192 (Post 944071)

Co wy tak bronicie tego Małeckiego? Przeciętny piłkarz, podejmuje często złe decyzje w grze, dośrodkowania Alvareza przy tych huraganach Małeckiego to był miodek.

Żaden miodek!
Alvarez - 1 asysta a Małecki parę razy dośrodkował celnie, więc nie przesadzaj. Jakby nie było, w zeszłym sezonie w punktacji kanadyjskiej był drugi, zaraz po Brożku. Brozek 10 goli i 11 asyst, Mały 8 goli i 10 asyst. Dlatego szkoda takiego piłkarza. To nie Pan Balon Alvarez (dośrodkowania) tylko lepszy kopacz. Dlatego go szkoda.

picasso 25.07.2010 21:17

Cytat:

Pierwotnie napisane przez Ogryzek (Post 944116)

Żaden miodek!
Alvarez - 1 asysta a Małecki parę razy dośrodkował celnie, więc nie przesadzaj. Jakby nie było, w zeszłym sezonie w punktacji kanadyjskiej był drugi, zaraz po Brożku. Brozek 10 goli i 11 asyst, Mały 8 goli i 10 asyst. Dlatego szkoda takiego piłkarza. To nie Pan Balon Alvarez (dośrodkowania) tylko lepszy kopacz. Dlatego go szkoda.

nie bronię ani jednego,ani drugiego,ale Mały musi mieć więcej asyst i bramek od Alvareza z tej prostej przyczyny,że gra z przodu i to są jego podstawowe zadania.Pablo przede wszystkim grał w defenstwie i trudno od niego wymagać strzelania bramek.on miał zapobiegać ich utracie.

MCX 25.07.2010 21:20

Cytat:

Pierwotnie napisane przez Ogryzek (Post 944116)
Karę poniósł - Klub, Właściciel, Prezes i Trener dali mu szansę!

Tylko mściwi kibice nie chcą (niektórzy). Jak kolejny raz zgrzeszy pożegna się z klubem.
(Ty nigdy nie nawaliłeś? Nikt ci nie dał szansy?)

Dali mu szansę, bo co mieli zrobić? Wyrzucić go ot tak i jeszcze wypłacić zapewne spore odszkodowanie za rozwiązanie kontraktu? Wisły na to nie stać. To był podstawowy powód.

A drugi to tak jak mówisz, też uważam, że Małeckiemu należy się szansa. Jest młody, grał w reprezentacji młodzieżowej, zadebiutował w dorosłej. Coś tam potrafi, jak będzie nad sobą pracował to może być z niego przyzwoity piłkarz.

Chodziło mi tylko o to, że w mojej subiektywnej opinii nie jest to człowiek, który dałby się za Wisłę pokroić. Nie wyobrażam sobie, żeby zawodnik, który ma Wisłę w sercu odmówił wyjścia na boisko w jej barwach. I nie ważne czy była to 45 czy 70 minuta, czy mecz o mistrzostwo z Legią, czy sparing z Hannoverem.

biziu25 25.07.2010 21:34

Mały jest młody i głupi, ale jako piłkarz powinien mieć już poukładane w głowie i wiedzieć co chce w życiu osiągnąć.
Szkoda mi go bo naprawdę w ostatnim sezonie ciągną grę Wisełki, każda jego akcja była ciekawa, ale przeszkadza mi to jego ciągłe narzekanie na kumpli z drużyny. Ja na miejscu BC bym go nie wywalał z drużyny i dał mu szansę kolejną...

IncognitoTSW 25.07.2010 21:37

Cytat:

Pierwotnie napisane przez picasso (Post 944130)
nie bronię ani jednego,ani drugiego,ale Mały musi mieć więcej asyst i bramek od Alvareza z tej prostej przyczyny,że gra z przodu i to są jego podstawowe zadania.Pablo przede wszystkim grał w defenstwie i trudno od niego wymagać strzelania bramek.on miał zapobiegać ich utracie.

To samo chciałem odpowiedzieć, ale mnie ubiegłeś - więc tylko się pod tym podpisuje.

Wojtas 25.07.2010 22:39

Cikos wyglada na twardego goscia i nawet jak mu tam Maly powiedzial czy cos pokazał to jemu to zapewne zwisa.

Za drugim razem on opitoli Malego.Wyglada mi na goscia ktory nie da sobie w kasze dmuchac.takch nam potrzeba.

laxa 26.07.2010 07:42

Cleber chce szukać talentów dla Wisły Kraków

http://sport.onet.pl/pilka-nozna/eks...wiadomosc.html

brylant17 26.07.2010 07:49

Mam nadzieje, że przywiezie nam drugiego Marcelo i dwóch pozostałych których ma na oku powodzenia Clebi :)

flamengista 26.07.2010 08:26

W wywiadzie z prezesem Basałajem, przeprowadzonym przez GW znalazłem taki fragment:

Cytat:

Piłkarze zawodowi otrzymują bardzo duże pieniądze i za to muszą dawać z siebie wszystko. Nie tylko na boisku, także w różnych działaniach klubu. Nie będziemy tolerować zawodników, którzy np. machają rękami, ze wszystkimi dyskutują, zamiast pracować z pokorą, albo obrażają się na kolegów, trenera, kibiców czy klub. To samo dotyczy trenerów i pracowników w klubie.

(...)

[o Małeckim] Ściągnąłem go do Wisły, gdy miał 13 lat. Czuję się za niego trochę odpowiedzialny. Rozmawiałem z nim 50 minut. Zapytałem: "Kim chcesz być?". Potem sam wybrał sobie wysoką karę finansową. Warunkiem było też przeproszenie trenera, zawodników i kibiców. Powiedziałem mu, że jak nie będzie miał ambicji być lepszym, czyli np. zagrać z Wisłą w Lidze Mistrzów czy we Włoszech lub Hiszpanii, to zostanie tym, kim jest teraz - niesfornym i niespełnionym, a niedługo zapomnianym zawodnikiem.
http://www.sport.pl/sport/1,65025,81...as=3&startsz=x

pchelas 26.07.2010 08:30

Bardzo mi się podoba ten wywiad- szczególnie fragment o szkoleniu i akademii piłkarskiej. Tego nam trzeba!

tomasz_19 26.07.2010 08:51

"Piłkarze zawodowi otrzymują bardzo duże pieniądze i za to muszą dawać z siebie wszystko. Nie tylko na boisku, także w różnych działaniach klubu. Nie będziemy tolerować zawodników, którzy np. machają rękami, ze wszystkimi dyskutują, zamiast pracować z pokorą, albo obrażają się na kolegów, trenera, kibiców czy klub. To samo dotyczy trenerów i pracowników w klubie." Cytat z wypowiedzi Pana Basałaja... oj wszedł im mocno za skórę sz. p. M. xD

SpoXsteR 26.07.2010 12:26

Wilk i Rios zaprezentowani

http://www.wisla.krakow.pl/pl/aktual...aprezentowani/

R33 26.07.2010 12:55

http://sport.onet.pl/pilka-nozna/eks...wiadomosc.html

I elegancko ;) .

QBAS 26.07.2010 13:32

Miło czytać wywiady naszych nowych zawodników. Z tego co mówią, są ambitni i powinni ostro walczyć o miejsce w składzie. Wszystko zweryfikuje czas, ale na dzień dzisiejszy prezentują się nieźle.

Ogryzek 26.07.2010 17:25

Cytat:

Pierwotnie napisane przez flamengista (Post 944274)
W wywiadzie z prezesem Basałajem, przeprowadzonym przez GW znalazłem taki fragment:

http://www.sport.pl/sport/1,65025,81...as=3&startsz=x

Wywiad ciekawy. Oby Basałaj zrealizował to co zapowiada.

A co do Patryka
Patryk sam wybrał sobie wysoką kare finansową i obiecał poprawę a niektórzy ciągle wyciągają stare gnioty.... żeby mu dokopać. Tylko po co. Znowu nawali i go nie będzie. Po co znowu kwiki na forum? Nudzicie się bez ciągłych afer? Sam Basał wyraźnie powiedział co o jego zachowaniu myśli i dał mu ostatnią szansę.

A co do Alvareza,
Oczywiście że urugwajski Rzeźniczak (Alvarez) miał mniej szans na asysty, ale jakość jego dośrodkowań to poziom Rzeźniczaka z Legii. (Kto ogląda polską ligę ten wie) Rzeźniczak ma ciąg na bramkę jeszcze większy niż Pablo i równie żałosne dośrodkowanie. Ten sam poziom sportowy.
Na naszym forum Alvarez to wręcz mityczna postać u niektórych (pewnie tych co meczy nie oglądają). Gdybym nie widział wszystkich jego meczy w zeszłym sezonie to może łyknął bym te kity że to najlepszy prawy obrońca w lidze.
A dyskusja dla przypomnienia - dotyczyła tego że kolejny "znawca" chciał pokazać że strata Małeckiego to nic w porównaniu z stratą Alvareza (żeby jak zwykle ośmieszyć Patryka). Ja odpowiem w ten sposób - nie zdziwię się jak taki Cikos po 5 meczach w lidze będzie miał więcej asyst niż Alvarez przez cały sezon. (Wystarczą mu 2) :)

1q2 26.07.2010 17:50

Cytat:

Pierwotnie napisane przez Ogryzek (Post 944618)
A co do Alvareza,
Oczywiście że urugwajski Rzeźniczak (Alvarez) miał mniej szans na asysty, ale jakość jego dośrodkowań to poziom Rzeźniczaka z Legii. (Kto ogląda polską ligę ten wie) Rzeźniczak ma ciąg na bramkę jeszcze większy niż Pablo i równie żałosne dośrodkowanie. Ten sam poziom sportowy.
Na naszym forum Alvarez to wręcz mityczna postać u niektórych (pewnie tych co meczy nie oglądają). Gdybym nie widział wszystkich jego meczy w zeszłym sezonie to może łyknął bym te kity że to najlepszy prawy obrońca w lidze.
A dyskusja dla przypomnienia - dotyczyła tego że kolejny "znawca" chciał pokazać że strata Małeckiego to nic w porównaniu z stratą Alvareza (żeby jak zwykle ośmieszyć Patryka). Ja odpowiem w ten sposób - nie zdziwię się jak taki Cikos po 5 meczach w lidze będzie miał więcej asyst niż Alvarez przez cały sezon. (Wystarczą mu 2) :)

U niektórych może mityczna ale niektórzy to w ogóle przechodzą samego siebie, do znudzenia podkreślając brak dośrodkowania ,tak jak by to była priorytetowa cecha.Może zaczniemy rozliczać bramkarza z gry głową albo napastnika z odbioru piłki przeciwnikowi?

Ja rozumiem że klasowy obrońca powinien o wiele lepiej dośrodkowywać ale m in przez to że Alvarez tego nie potrafił to grał w Wiśle a nie w Milanie

Co śmieszniejsze Baszczu też kompletnie nie miał dośrodkowania a nie słyszałem żeby mu ktoś non stop wypominał - co więcej to czepianie się Alvareza jest tylko dlatego że brał on często udział w akcjach ofensywnych(w przeciwieństwie do Baszcza).Gdyby się nie angażował to nie było by problemu;)

Ja jestem zdania że i Baszczu(jeden z moich ulubionych Wiślaków) i Alvarez dobrze radzili sobie w defensywie i Cikos będzie musiał się nieźle napocić by im dorównać.

Ogryzek 26.07.2010 17:56

Cytat:

Pierwotnie napisane przez 1q2 (Post 944629)
U niektórych może mityczna ale niektórzy to w ogóle przechodzą samego siebie, do znudzenia podkreślając brak dośrodkowania ,tak jak by to była priorytetowa cecha.Może zaczniemy rozliczać bramkarza z gry głową albo napastnika z odbioru piłki przeciwnikowi?

Ja rozumiem że klasowy obrońca powinien o wiele lepiej dośrodkowywać ale m in przez to że Alvarez tego nie potrafił to grał w Wiśle a nie w Milanie

Co śmieszniejsze Baszczu też kompletnie nie miał dośrodkowania a nie słyszałem żeby mu ktoś non stop wypominał - co więcej to czepianie się Alvareza jest tylko dlatego że brał on często udział w akcjach ofensywnych(w przeciwieństwie do Baszcza).Gdyby się nie angażował to nie było by problemu;)

Ja jestem zdania że i Baszczu(jeden z moich ulubionych Wiślaków) i Alvarez dobrze radzili sobie w defensywie i Cikos będzie musiał się nieźle napocić by im dorównać.

Dyskusja o Alavarezie (czytałeś uważnie mojego posta to wiesz) wzięła się stąd że kolejny "znawca" chciał przychłostać Małeckiego Alvarezem, że tak powiem. Nie do mnie pij:)
(Nie zacząłem - ale musiałem obalić ten argument, żeby pokazać iż Małecki więcej znaczył niż Alvarez w zeszłym sezonie dla gry Wisły)

Mnie też to nudzi. Zwłaszcza odmitologizowanie i walka z zabobonem:D
(Tak półżartem)

LooNatyk 26.07.2010 18:28

Baszczu, to Baszczu i jemu dorownac trduno, ale Alvarezowi trudno dorownac nie bedzie. I sadze, ze Cikos sobie poradzi.

Na razie na tle slabego, bo slabego rywala, ale wypadl dobrze.

IncognitoTSW 26.07.2010 19:43

No tak, Małecki to ma naprawdę piękne dośrodkowania. Zwłaszcza jak potrafi 10 razy na mecz posłać piłkę 40 metrów do góry, spadającą jak kamień w dół. Poziom światowej piłki

Ogryzek 26.07.2010 19:54

Cytat:

Pierwotnie napisane przez Incognito2192 (Post 944726)
No tak, Małecki to ma naprawdę piękne dośrodkowania. Zwłaszcza jak potrafi 10 razy na mecz posłać piłkę 40 metrów do góry, spadającą jak kamień w dół. Poziom światowej piłki

Ale i tak lepsze od Alvareza. Chyba że dalej chcesz zaprzeczać faktom.

Małecki jest słaby w tym elemencie, ale Alvarez to pobił rekordy najgorszych dośrodkowań.

Wszystkie daty podane są w GMT +1. Aktualna godzina to 14:41.

Zasilane przez vBulletin v. 3.8.7. Copyright © 2000 - 2026, Jelsoft Enterprises Ltd.
© 1998 - 2023 forumwisly.pl