![]() |
|
Cytat:
|
No cóż Kapka nie ma kasy na lewe transfery i grube wałki to stara się i szuka na poziomie swoich umiejętności...
|
Ludzie litości,na co Wy liczycie,ze na testy przyjadą jakieś uznane nazwiska? Testujemy kogo się da,może odpali,może nie i nie jest to wina ani Kapki,ani Bednarza ani Smudy tylko tego że hajsu nie ma.
|
Burdel burdelem, ale testowanie niedorajd to chyba nasza tradycja. Paradoksalnie, w czasach Kasperczaka na testy przyjeżdżali tacy wyjadacze jak Rafał Niżnik (pucharowa zima 2003) albo anonimowi murzyni z Senegalu od Kaspra.
http://historiawisly.pl/wiki/index.p..._no%C5%BCna%29 Lektura tego działu mówi sama za siebie. |
Hujdukiem Wisła udowadnia, że oficjalnie stała się najbardziej obciachowym klubem w Ekstraklasie. Czas zmienić kolor strojów na różowe - będą bardziej wiarygodne. A może w ogóle zmienić nazwę klubu np. na Dalin? Co by nie szargać marki Wisły na daremno...
|
Cytat:
oczywiście, że nikt nie liczy na znane nazwiska. ale jest różnica, kiedy na testy przyjedzie jakiś młodziak z III ligi, który błysnął 10 asystami, a kiedy przyjedzie student-amator i 30-letni bramkarz z przeszłością na zmywaku. podobno Ci nasi skauci cały czas obserwują, mają liste.. i co, przez tyle czasu nie znalazł się nikt w niższych ligach, kogo moglibyśmy sensownie przetestować? to co oni tam robią na tych meczach do chuja za przeproszeniem?! i tu nie chodzi o to, że nie ma pieniędzy, bo w niższych ligach na pewno jacyś Błaszczykowscy są, tylko trzeba ich znaleźć i dać szansę. oni nie będą chcieli zarabiać 300tys. ojro rocznie. |
Cytat:
|
Cytat:
Różnicy sportowej pomiędzy Ekstraklasą a III liga nie ma. Przynajmniej w Wiśle. Tak samo dla Kapki nie ma w różnicy pomiędzy amatorem i zawodowcem - ważne kto go poleci i za ile. Smuda sprawdzi. Nie mam nic do chłopaka - przynajmniej w przeciwieństwie do Rumuna nie oszukuje. Tyle że Kapka powinien się stanowić czy sprawdzając III ligowych* piłkarzy na testy z I-ą drużyną nie działa na szkodę klubu. Albo przynajmniej publicznie powiedzieć wedle jakiego klucza zaprasza na te testy. * i bezrobotnych |
No oczywiście ,polska piłka to potęga i tylko skauci Wisły nie umieją szukać.
A tu aż się roi od Messich ,Ronaldów . Wystarczy zobaczyć w najlepszych ligach - co drugi to Polak. |
Cytat:
Sprawdzanie amatorów albo 30-letnich półamatorów którzy nigdy nie grali wyżej niż obecna trzecia (dawna czwarta) liga jest niepoważne dla klubu ekstraklasy. Podobne akcje miały miejsce przed bankructwem Pogoni Szczecin, kiedy z drużyną testowali kibice. Widać zmierzamy w tym samym kierunku. |
Cytat:
|
Wczoraj się śmiałem razem z kuzynem, który gra w IV-ligowym klubie z Górnego Śląska, że powinien wysłać swoje CV do Wisły. Dziś dochodzę do wniosku, że powinienem wystąpić w roli jego menago i załatwić mu testy u Smudy. Chłopak przynajmniej regularnie gra i jest wiodącą postacią swojego zespołu i nie miał tak długiej przerwy jak kolega Hajduk. Nie licząc przerwy w tym roku na przygotowania do matur.
Szczypię się w ramie raz po raz ale jakoś nie mogę się obudzić. |
Cytat:
Coś na kształt: Cytat:
|
Jak to wszystko szybko się potoczyło...
Sportowo sie staczamy z roku na rok. Ja się juz nastawiam na mecze w I lidze. Wam też tak radzę, lepsze to niż słuchanie bredni Bednarza i reszty. Przynajmniej się nie rozczarujemy. Co mnie chyba bardziej... jak wszyscy, również albo przede wszystkim nasi kibice wylewają pomyje na firmę "Wisła Kraków". Nie chodzi mi o uzasadnioną krytykę polityki transferowej itp ale wyśmiewania się z każdego elementu tego klubu, szydera. Przybijcie sobie piatke z żydami. Gdy zaczynała się moja przygoda z Wisłą to ta kojarzyła się z silną drużyną piłkarską, najlepszymi kibicami którzy byli jej wizytówka w Europie. Gdzieś to wszystko straci swój klimat. Bracia po szalu się wyzywają. Co jest z Wami ludzie? "Czy wygrywasz...!" |
30 latek całe życie grający w III lidze? Czym innym jest szukać młodych piłkarzy w niższych ligach na początku kariery. Wręcz naturalnym a czym innym weteranów bez szans na rozwój.
To całe "testowanie" 30 latka to wygląda jak spektakl odgrywany dla kibiców żeby udowodnić że nie ma nic ciekawego w naszych niższych ligach więc po co szukać. Tymczasem pewnie Kapka kilku bałkańców już zabukował i cicho czeka. Prowizja mu pewnie wpadnie od takiego Mecedończyka czy Bośniaka. A na tle takich testowanych niedorajd z III ligi to jeszcze niektórzy kibice pochwalą że udało się znaleźć chociaż takich bałkańców bo inaczej to dopiero by było dno. |
Przenieście się tak dla odmiany na początkowe strony tematu, zastanawiam się czy jest jakis klub w Polsce w ciągu 2-3 dekad ostatnich,który w sposobie zarządzania zanotował większy zjazd w dól....
Możemy tu wszyscy prześcigać się w szyderze, formułować coraz ciekawsze żarty.... Ale fakty są jakie są i z nimi cieżko dyskutować Bednarz, Kapka, Smuda - dopóki choć jeden z nich jest zatrudniony przez NASZ KLUB, moja noga na wynajmowanym stadionie nie postanie. |
Cytat:
Zostaną nieliczni ale fanatyczni. |
Cytat:
Kochający Wisłę, a nie Kapkę czy Smudę. Kapka w Wiśle jest od wielu lat (Bednarz z przerwami również, a i Smuda z MP), ale to Ci nie przeszkadzało gdy zespół zdobywał rok w rok MP.. teraz nie ma wyników, więc nie podaje się za kibica. |
To nie ma nic wspólnego z fanatyzmem.
117 wyjazdów i na R22 od roku 1991 to już prędzej. Ale nie ma mojej zgody dla tego co się dzieje teraz, mam ich wszystkich serdecznie w .... Z wszystkich możliwych form protestu wybieram tą, Można przegrać, można spaść Ale kompromitować Wisły nie można. |
Twoje zachowanie nie ma nic wspólnego z fanatyzmem. Masz rację.
Kompromitują jak już piłkarze na szczeblu sportowym, my kibicem mamy robić swoje i działać w imię potęgi Wisły. |
Dokładnie, czytasz w myslach.
Jeśli jeszcze kiedyś dożyje jakiejś fety i zobaczę na niej osoby które znalazły sobie preteksty by nie chodzić na Wisłę, sorry... dla mnie nic nie znaczysz. Nie jesteś kibicem Wisły. |
Akurat na fety chodziłem rzadko, ostatnia to powrót do ligi po meczu z Jeziorakiem.
Zawsze wybierałem inne formy świętowania, jesli dla Was wyznacznikiem kibicowania jest obecność na fetach to gratuluję. Dla mnie takim wyznacznikiem były zdecydowanie wyjazdy do Rydułtów, Konina itd. Nie będę uczestniczył w festynach poparcia dla osób hańbiących Wisłe na polu transferowym, wracając do tematu |
Ja zamierzam, pomimo aktualnego kabaretu, chodzić regularnie na Wisłę, ale muszę też przyznać, że aż mnie w dupie ściska, jak pomyślę, że w pewnej części to właśnie m.in. z moich pieniędzy finansowany będzie ów CYRK.
Ślepe chodzenie na mecze to nie jest jedyna właściwa postawa i nie powinniście się nawzajem krytykować, jeżeli ktoś twierdzi, że na mecze chodził nie będzie, z uwagi na to co się w klubie dzieje. Nie pamiętacie już, jak odbywało się kibicowanie pod stadionem w utworzonej przez kibiców strefie w ramach protestu? Mario Nh, czy tamte osoby też nie są kibicami Wisły? |
1906 % poparcia dla Bogusława Cupiała to popieranie wszystkich jego decyzji...zatrudnienia wspópracownika SB, legionisty i "trenera" Smudy również.
Sorry, ale ja się pod tym poparciem nie podpisuje |
To było co innego, sam byłem jedna z tych osób, protestujących.
A Wy piszecie jakby wszystko kręciło się wokół C które skupiało się na dopingu dla Kapki i Smudy. Najłatwiej jest odpuścić. Czyli rozumiem, że Ty juz nie chodzisz na Wisłę od momentu pojawienia sie tego transparentu? |
Cytat:
Może jak jesienią będzie przychodziło 5 czy 3 tys. to kogoś to obudzi i wrócimy na lepsze tory albo odda Wisłę komuś kto ma pieniądze i WIZJĘ A może właśnie jak będzie 15-20 tys to BC się zlituje? co jest walką, a co odpuszczeniem w tej sytuacji? liczna obecność jest z jednej strony dowodem wierności, a z drugiej niejako legitymizacją i podpisem kibiców dla dziadostwa, które się dzieje. a jeśli 15-20 tys zakrzyknie - Kapka ch.. albo Smuda sp... (to sobie możemy krzyczeć ile chcemy - gość jest na liście płac przez 3 latka) to co (czy cokolwiek?) zrobi BC? nieobecność to z jednej strony odpuszczenie, a z drugiej niemy choć bardzo głośny w swej wymowie protest. bądź tu mądry. |
Ja też mógłby przeciez powiedzieć, że wrócę na Wisłę kiedy nie będzie w niej już Bednarza i Smudy, a ich miejsce zajmą odpowiednio Mielcarski i Skorża. Skład to musi być taki o minimalnym potencjalne z 2006 roku bo przeicież też nie będę utrzymywał tych darmozjadów jak Garguła.
Ale arti rozumiem też Twój punkt widzenia, jeśli ktoś zorganizuje "wjazd" pod budynek klubowy z transparentem "K. wyper. z WisłY" to obiecuję Ci, że będę jednym z pierwszych którzy się na nim pojawią. |
pytanko do tych którzy ogladali mecz z rezerwami Nielby.
Czy widać bylo ąż taką przewagę Naszych że testowanie kogokolwiek z 3 ligi jest obciachem? tak czy nie? |
Klub jest był i będzie. Piłkarze, trener, prezes, właściciel to tylko przejściowe wakaty, które zawsze mogą ulec zmianie. Marzy mi się by pomimo niepowodzeń doping na stadionie wciąż wgniatał w ziemię każdą przyjeżdżającą tu ekipę...
To tak w skrócie komentarz do ostatnich wpisów w tym temacie. |
dopingiem to nigdy nie wgnieciemy tutaj wszystkich
kilka tak, wszystkich nigdy. |
| Wszystkie daty podane są w GMT +1. Aktualna godzina to 18:51. |
|
Zasilane przez vBulletin v. 3.8.7. Copyright © 2000 - 2026, Jelsoft Enterprises Ltd.
© 1998 - 2023 forumwisly.pl